Vandaag verzamelden elf enthousiaste jonge kooktalenten in buurthuis De Kom in Kolonie voor een smakelijke kinderkookworkshop van Raak Kolonie. Onder begeleiding van toegewijde kookmama’s en -papa’s gingen de kinderen vol enthousiasme aan de slag.
De workshop verliep in twee groepen, waarbij elke groep achtereenvolgens drie gerechten bereidde. Slim aangepakt: ze begonnen met het dessert, zodat dit rustig kon afkoelen in de koelkast. Als voorgerecht stond een klassieke bruschetta op het menu, rijkelijk belegd met tomaatjes, ui en basilicum.
Daarna volgde het
hoofdgerecht: een vrolijk 'pizzamannetje' met tomaatjes als ogen en een reepje ham als mond, op een knapperige pizzabodem. Ieder kind maakte zijn eigen pizza, wat zorgde voor veel creativiteit en plezier. Sommigen kozen voor het mannetje, anderen maakten liever een ‘gewone’ pizza. Minstens even lekker!
In de pauze werd er niet stilgezeten: de kinderen leerden als volleerde pizzabakkers gooien met pizzadeeg. Veel gelach, een paar mislukte worpen, maar vooral heel veel plezier!
Jill (4, foto boven) liet zich helemaal gaan: “Ik eet heel graag pizza! We eten bij oma altijd pizza.” Ze deed werkelijk alles op haar pizza wat er maar te vinden was: tomatensaus, ananas, champignons, paprika, salami, hesp en kaas.
De jonge chefs zetten hun beste beentje voor om elk gerecht zo lekker mogelijk te maken. En dat loonde, want nadien mochten ze uiteraard alles zelf opeten. De workshop was een groot succes en zorgde voor blije gezichten, volle buikjes en vooral veel kookplezier.
Meer foto's.