Het overige nieuws

Oudsbergen - Met de groeten uit het NatuurhulpcentrumZoomIn het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek werden afgelopen week 113 kameleons uit Burundi opgevangen die in beslag waren genomen op doorreis naar een particulier in Tsjechië. De kameleon op de foto - vindt u zijn oogje? - is er één van. Een kameleon is een prachtig dier. Wie de pagina bij Wikipedia leest vraagt zich op den duur af of er wel twee dezelfde zijn... (Foto Natuurhulpcentrum)

Henri Caris overleden

Donderdag 26 april 2012
Meeuwen-Gruitrode - Henri Caris overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Henri Caris overleden, de weduwnaar van Anna Creemers. Hij was 82 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Gruitrode. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Robert Przybylak overleden

Dinsdag 24 april 2012
Meeuwen-Gruitrode - Robert Przybylak overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Robert Przybylak overleden, de echtgenoot van Marijke Versweyveld. Hij was 58 jaar. De uitvaart zal plaatsvinden in familiekring.

'Sint-Antonius' wordt VitaS

Vrijdag 20 april 2012
Oudsbergen - 'Sint-Antonius' wordt VitaSZoomVitaS is de nieuwe naam van de overkoepelende organisatie die de woonzorgcentra in Peer (St.-Antonius) en Meeuwen-Gruitrode (Kloosterhof) beheert. Ook de nieuwe campus in Hechtel-Eksel, die in het laatste kwartaal van 2012 zal geopend worden, komt onder deze koepel terecht.
De naamsverwarring tussen de opdrachthoudende vereniging St.-Antonius en het woonzorgcentrum St.-Antonius in Peer is hiermee definitief van de baan, aldus een mededeling van de organisatie.
"VitaS is niet (…) Het hele nieuwsbericht

Burgemeesters waren in Brussel

Donderdag 19 april 2012
Verschillende vervoersassen, zowel over de weg (Noord-zuid, omleidingsweg Neerpelt), als over het spoor (Spartacus lijn 3, doortrekking spoorlijn Mol tot in Hamont of zelfs over de grens tot in Weert) en langs het water (verhogen capaciteit van de sluizen Blauwe Kei en Lozen) moeten verder ontwikkeld worden om deze dynamische regio alle kansen te geven Omdat voor deze verschillende dossiers ook dikwijls meerdere ministers bevoegd zijn en het soms zelfs gaat over andere beleidsniveaus, legden (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... JazzCase?

Woensdag 18 april 2012
Oudsbergen - Gratis naar... JazzCase?ZoomMet het concert van het Ewout Pierreux Quintet wordt morgenavond in Dommelhof het vijfde seizoen van JazzCase beëindigd. Van op deze plaats daarom al een virtueel bloemstuk voor organisator Cees van de Ven, want wat hij in die vijf jaar met zijn jazzconcerten in Dommelhof gerealiseerd heeft, verdient een grote pluim! Nu al zijn we benieuwd naar wat het nieuwe seizoen zal brengen.
Pianist Ewout Pierreux is vooral bekend als lid van het Tutu Puoane Quartet, maar hij speelt ook in het Peer (…) Het hele nieuwsbericht
"Waar blijven onze politici?" vroegen we ons op 8 februari af in een zeldzaam redactiestandpunt. Wel, de politici hebben de boodschap begrepen: morgenvroeg gaan de negen Noord-Limburgse burgemeesters aan Vlaams minister-president Kris Peeters een brief overhandigen waarin ze vragen de effectieve ontsluiting van Noord-Limburg in de feiten prioritair te maken in het Vlaamse mobiliteitsbeleid en eindelijk na zoveel jaren tot daden en actie op het (…) Het hele nieuwsbericht

Musica zoekt vrijwilligers

Dinsdag 17 april 2012
Musica is een impulscentrum voor muziek en organiseert vanuit Neerpelt vernieuwende culturele initiatieven voor jong en oud, zowel voor professionele muzikanten als liefhebbers. Voor projecten zoals Dag Oude Muziek, Samhain en Awakening Woods is Musica op zoek naar vrijwilligers. Tot het takenpakket behoren o.a.  tickets controleren, bezoekers wegwijs maken, zaalbewaking, logistieke ondersteuning, enz. Hebt u zin om mee te werken aan de culturele evenementen van Musica? Meld u dan aan via info[!]musica.be of via het inschrijvingsfomulier.

René Martens overleden

Zaterdag 14 april 2012
Meeuwen-Gruitrode - René Martens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is René Martens overleden. Hij was 69 jaar. De afscheidsdienst  en crematie zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Maandag van 18.30 uur tot 20 uur kan u hem een laatste groet brengen in het funerarium Vanoppen-Moors, Kerkstraat 3 in As.

Fin Vranken overleden

Donderdag 12 april 2012
Meeuwen-Gruitrode - Fin Vranken overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is Fin Vranken overleden, de weduwe van Michel Hoogmartens. Ze was 96 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in der kerk van Meeuwen. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Maak er een mooie Pasen van

Zondag 8 april 2012
Oudsbergen - Maak er een mooie Pasen vanZoomRedactie en medewerkers van de Internetgazet wensen iedereen een mooie Pasen!
Oudsbergen - Gratis naar Dr. Blue Beat en Buscemi?ZoomVRIJDAGavond wordt het een gezellige muzikale avond in De Posthoorn, met het optreden van skagroep Dr. Blue Beat en vervolgens Squaddra Bossa feat. Buscemi. Reken maar dat de vibes in het rond zullen vliegen! Tickets kosten 14,5 euro of de helft wanneer u student en jonger dan 26 bent. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? Mail dan als de bliksem naar vrijetijd[!]hamont-achel.be, vermeld de Internetgazet en brand een kaarsje! Per gemeente mogen we vier vrijkaarten weggeven, en de winnaars worden persoonlijk verwittigd. Succes!

Morgen Jeugdolympiade in Lommel

Woensdag 4 april 2012
Oudsbergen - Morgen Jeugdolympiade in LommelMede omdat 2012 een olympisch jaar is, organiseerde Bloso van begin januari tot eind maart in samenwerking met honderden scholen, sportclubs en gemeentelijke sportdiensten de eerste fase van de Jeugdolympiade. Elke deelnemer maakte in deze eerste fase kans op een bronzen medaille in één of in meerdere van deze 10 sporttakken: atletiek, badminton, basketbal, gymnastiek, handbal, tennis, voetbal, volleybal, wielrennen en zwemmen.
Vanaf deze maand kunnen deelnemers bovendien het (…) Het hele nieuwsbericht
Limburg zet in mei een provinciaal gecoördineerde verkeersactie op om motorrijders te controleren en te sensibiliseren voor meer verkeersveiligheid. Er zullen ook gratis screenings van de motoren georganiseerd worden. Concreet hebben de Limburgse politiezones afgesproken dat ze de controles van motorrijders zullen opdrijven. Waar aanvankelijk preventieve waarschuwingen en tips zullen worden gegeven, zal er bij vaststelling van inbreuken tegen de verkeerswet ook repressief opgetreden (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen