Het overige nieuws

Zo slim als Kees: leer Chinees

Woensdag 29 augustus 2012
Het Sint-Franciscuscollege in Heusden(-Zolder) start in september met lessen Chinees voor alle jongeren tussen 12 en 18 jaar. De lessen duren het hele schooljaar en zullen op woensdagnamiddag gegeven worden. Op welke uren dat zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Indien er veel respons komt, wordt de groep opgesplitst. De lessen zijn gratis. Inschrijven kan via info[!]sfc.be.
Vandaag vond in Kortrijk opnieuw een toelatingsexamen voor de studies geneeskunde plaats. Kortrijk is niet bij de deur, vorige keer was er felle kritiek omdat studenten gedwongen werden tot extreme situaties om tijdig daar te zijn. Daarom had het provinciebestuur nu op vraag van de Vlaamse minister van Onderwijs busvervoer heen en terug georganiseerd vanuit Hasselt, Neerpelt en Maasmechelen. Aan het provinciehuis in Hasselt vertrokken om 6.15u 45 studenten waarvan 1 uit Meeuwen, 1 uit (…) Het hele nieuwsbericht
Bij de NIKO-dansacademie kunnen jongens en meisjes vanaf 6 jaar terecht in de les dansinitiatie. Eén uurtje per week wordt op een speelse manier de basis gelegd van de klassieke danstechniek. Alle elementen van beweging en dans komen aan bod, maar uiteraard staat het dansplezier centraal. Vanaf 8 jaar volgen de leerlingen 2 lesuren per week. Vanaf 12 jaar kunnen geïnteresseerden terecht bij Danscentrum Boléda. Ook de 5-jarige kleuters kunnen in het Danscentrum hun eerste pasjes zetten; zij stromen dan na één jaar door naar het NIKO. Meer info

Een bloem uit de ruimte

Zondag 26 augustus 2012
Oudsbergen - Een bloem uit de ruimteZoomBij de NASA noemen ze dit de katoognevel, wij zien er eerder een bloem in. Een bloem uit de ruimte. Die bloem staat op zowat 3000 lichtjaren van ons verwijderd. Het is een stervende ster, die ladingen gloeiend gas in de ruimte stuurt. Ze werd gefotografeerd door de Hubble Space Telescope, die de Cat's Eye Nebula als een van de meest complexe bekende planetaire nevels onthulde. Het heldere, centrale object in het midden is volgens astronomen vermoedelijk een binair zonnestelsel. (Foto  J. P. Harrington, U. Maryland, & K. J. Borkowski, NCSU, HST, NASA)

Willy Truyens overleden

Zaterdag 25 augustus 2012
Meeuwen-Gruitrode - Willy Truyens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Wllly Truyens overleden, de echtgenoot van Tine Houben. Hij was 63 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Ellikom. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

En wat zegt weerman Ruben Weytjens?

Vrijdag 24 augustus 2012
"Alweer een erg mooie zomerdag vandaag in Limburg! Jammer genoeg voor wie een stapje in de wereld wil gaan zetten wordt deze dus vanavond besloten met flink wat regen. Maar onze gewassen zullen er blij mee zijn. Er zal wellicht meer regen vallen dan er tot dusver deze maand alles bij mekaar naar beneden is gekomen (dat is bijna overal <5mm)." Ruben Weytjens

Jef Caubergs overleden

Woensdag 22 augustus 2012
Meeuwen-Gruitrode - Jef Caubergs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Jef Caubergs overleden, de echtgenoot van Lena Plessers. Hij was 84 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Oudsbergen - Muzikale workshops voor baby's en peutersZoomOok dit najaar organiseert Musica een nieuwe reeks 'Muzikale Dialogen' voor kinderen van 0 tot 36 maanden en hun (groot)ouders. De workshops zijn gebaseerd op de Music Learning Theory van E. Gordon. Die theorie zegt dat kinderen muzikaliteit op dezelfde manier ontwikkelen als taal en dat vooral door te zingen, te spelen met ritmische bewegingen en tonen.
De workshops vinden op zondag 23 en 30 september plaats in Dommelhof. Meer info.
De Veldeke Literatuurprijs is een jaarlijkse wedstrijd voor schrijvers van proza en poëzie in de Limburgse dialecten. Deelnemen kan in beide categorieën. Het onderwerp is vrij maar de omvang van het werk is gelimiteerd. Voor de winnaar is er 500 euro en een kunstwerkje. Inschrijven kan tot 1 oktober. Meer info.

Een mailtje van zorggebruikers.be

Zaterdag 18 augustus 2012
Oudsbergen - Een mailtje van zorggebruikers.beZoom"Mogen wij uw hulp vragen om de affiche van Zorggebruikers.be met Karen Snyers te laten winnen in de Standaard Solidariteitsprijs? Zoals elk jaar doen we mee aan deze wedstrijd voor de mooiste affiche. Dit jaar zijn we bij de beste 24 en werden we gepubliceerd op 6 augustus.
Vanaf gisteren kan het publiek stemmen en de advertentie met de meeste stemmen wint… nog eens 3 gratis publicaties!
Hoe kunt u stemmen ? Heel eenvoudig en snel:
 1. Klik Het hele nieuwsbericht

Morgen mogelijk warmste dag ooit

Zaterdag 18 augustus 2012
Het was heet vandaag en dat hebben we geweten. In Kleine-Brogel was het vandaag 36,5 graden. De allerhoogste temperatuur die ooit gemeten werd was 38,8 graden in 1947. Morgen wordt het nog warmer en mogelijk krijgen we dan de warmste dag ooit. In Midden-Frankrijk werden vandaag temperaturen van boven de 40 graden gemeten.

Groeten uit Art Bokrijk

Dinsdag 14 augustus 2012
Oudsbergen - Groeten uit Art BokrijkZoomKunstliefhebbers komen deze zomer in Limburg goed aan hun trekken. Niet alleen is er de tentoonstelling Manifesta in Genk, er zijn tevens de talrijke nevenactiviteiten. Zo is er rond het kasteel van Bokrijk het project Art Bokrijk. Dit kunstenevenement bestaat niet alleen uit beeldende kunst maar tevens zijn er op specifieke tijdstippen verschillende optredens van koren, muziekgroepen, theatergezelschappen. Binnen Art Bokrijk tonen vele vooral Limburgse amateurkunstenaars hun kunnen. Meer info. (Foto Josh Vandijck)

Harrie Plessers overleden

Dinsdag 14 augustus 2012
Meeuwen-Gruitrode - Harrie Plessers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Harrie Plessers overleden, de echtgenoot van Liza Vandekerkhof. Hij was 78 jaar. Donderdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Jan Corstjens overleden

Woensdag 8 augustus 2012
Meeuwen-Gruitrode - Jan Corstjens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Jan Corstjens overleden, de weduwnaar van Christien Schrooten. Hij was 62 jaar. Vrijdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Gruitrode. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Leo Brebels overleden

Woensdag 8 augustus 2012
Meeuwen-Gruitrode - Leo Brebels overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Leo Brebels overleden, de weduwnaar van Maria Kesters. Hij was zondag 90 jaar geworden. Vrijdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Catho Houben overleden

Dinsdag 7 augustus 2012
Meeuwen-Gruitrode - Catho Houben overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Catho Houben (Toke Jallemes), de weduwe van Henri Witters, overleden. Ze was 89 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Oudsbergen - Dagpauwoog domineert vlindertelweekendZoomDe dagpauwoog (foto) zet zijn herstel voort, ondanks het koude voorjaar. Dat is een van de conclusies uit het vlindertelweekend dat Natuurpunt organiseerde. De tellingen worden nog volop verwerkt, maar uit de eerste waarnemingen blijken al enkele duidelijke trends, aldus Natuurpunt.
De dagpauwoog werd gezien in drie op de vier tuinen en staat in
bijna elke Vlaamse provincie op nummer één. In Antwerpen en Limburg is de atalanta talrijker.
Ook in (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Tel dit weekend de vlinders in je tuinZoomNatuurpunt en haar Waalse zustervereniging Natagora organiseren dit weekend voor de zesde keer de nationale tuinvlindertelling Vlinder Mee. Iedereen met een tuin of terras wordt uitgenodigd om morgen/zaterdag en overmorgen de vlinders te tellen (en er wordt redelijk vlinderweer voorspeld).
Na een buitengewoon warme maand maart verschenen veel vlindersoorten vroeger en talrijker dan gemiddeld. Het leek toen een heel goed vlinderjaar te worden. Maar van april tot juni was het bijna permanent veel (…) Het hele nieuwsbericht
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen