Het overige nieuws

Oudsbergen - Octave Landuyt: mooie tentoonstellingZoomIn kunstgalerij De Mijlpaal in Heusden-Zolder kunt u nog tot 24 februari gaan kijken naar een tentoonstelling met werk van Octave Landuyt, één van de grote namen in de Belgische kunstscène. Hij is afgelopen week 90 jaar geworden en daarom brengt De Mijlpaal dit eerbetoon aan hem. Landuyt is een multidisciplinair kunstenaar: schilder, beeldhouwer, juweelontwerper maar ook kunstleraar en filosoof. De expo brengt dan ook een overzicht van origineel en grafisch werk, juwelen en beeldhouwwerk; ze geeft zowel van zijn oeuvre als van zijn recente kunst een representatief beeld. De Mijlpaal is geopend in de weekends of op afspraak.
Oudsbergen - Bokrijk liep vol voor eindejaarsattractiesZoomHet was gisteravond net alsof half Limburg naar Bokrijk was gekomen om daar te genieten van de feestelijke attracties in het domein. Vooral het verlichte reuzenrad (foto) bekoorde groot en klein. (Foto Jacky Geboers)

Johan Stienaers overleden

Donderdag 27 december 2012

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Johan Stienaers overleden. Hij was 60 jaar. Zaterdag is er een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Gruitrode. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake. 

'Mijnspin' is spin van het jaar

Vrijdag 21 december 2012
Oudsbergen - 'Mijnspin' is spin van het jaarZoomElk jaar kiezen 85 spinnendeskundigen uit 24 Europese landen een 'ambassadrice' die de nog steeds wat verguisde diergroep van de spinnen in een positief daglicht moet stellen. Voor 2013 werd de Gewone mijnspin verkozen tot Europese spin van het Jaar.
Vlaanderen telt slechts vier wettelijk beschermde spinnensoorten, de zogenaamde 'bijlage-soorten' bij het Soortenbesluit: de Wespspin, de Waterspin, de Gerande oeverspin en de Gewone mijnspin. Deze laatste is de enige vogelspinachtige die we in (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar Mintzkov?

Donderdag 20 december 2012
Oudsbergen - Gratis naar Mintzkov?ZoomNaar aanleiding van hun tiende verjaardag in 2011, doet Mintzkov dit jaar een akoestische tournee doorheen de Vlaamse Cultuurcentra. Mintzkov staat voor groovy rocksongs met veel oog voor melodie, die u onvermijdelijk meeslepen, maar waaronder bijna altijd enige ritmische tegendraadsheid of een harmonisch weerhaakje schuilgaat. Internetgazet deelt 10 gratis duo-tickets uit voor dit optreden in De Adelberg in Lommel morgen vrijdag 21 december om 20.15 uur. Alles wat u moet doen is bellen naar 011/55.35.11 OF mailen aan reservaties[!]ccdeadelberg.be . De eerste 10 hebben prijs!

Gertrude Gijsen overleden

Maandag 17 december 2012

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Gertrude Gijsen overleden, de echtgenote van Jan Heylen. Ze was 81 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Gruitrode. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake. 
In de Nederlandse provincie Gelderland is men begonnen met het plaatsen van zwijnverdwijnblokken in de bermen langs enkele provinciale wegen, om op die manier het aantal aanrijdingen met wilde zwijnen terug te dringen.
Door de plaatsing van de betonnen tegels worden zwijnen ontmoedigd om in de berm te komen eten. Het patroon waarin de blokken gelegd worden, zorgt ervoor dat ze niet omgewoeld kunnen worden.
Ook het water dat van de weg af stroomt zal door de blokken sneller in de grond verdwijnen. Dat water is vaak zouter dan grondwater en trekt torren en kevers aan. Everzwijnen zijn dol op die insecten, maar zullen die omwille van de nieuwe betonblokken niet snel meer aantreffen in de berm.
De visie van Fobie
Oudsbergen - Brian Lynch begint een nieuwe carrière...Zoom...en die kwam gisteravond in Antwerpen aan het licht, tijdens het afscheid van Kim Clijsters. Fobie zag dat zo...

Time's beste nieuwsfoto's van 2012

Woensdag 12 december 2012
Altijd de moeite om te bekijken: de foto's die het Amerikaanse weekblad Time koos als de beste fotojournalistieke prenten van het jaar. Dat moet u wel even in het oog houden: niet de mooiste foto's, wel de mooiste journalistieke foto's. Het zijn er 44 en u vindt ze hier.

Marcel Schuer overleden

Dinsdag 11 december 2012
Meeuwen-Gruitrode - Marcel Schuer overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Marcel Schuer overleden, de echtgenoot van Mia Vandael. Hij was 77 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen. 

Lies Kelchtermans overleden

Maandag 10 december 2012
Meeuwen-Gruitrode - Lies Kelchtermans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Lies Kelchtermans overleden, de weduwe van Martin Bongaers. Ze was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme familiekring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen. 

Sneeuwketting voor fietsen

Zondag 9 december 2012
Een jonge man uit het Nederlandse Lieshout, Cesar van Rongen, heeft een 'sneeuwketting' voor fietsen bedacht. Die sneeuwketting, eigenlijk een frame van hard plastic met metalen punten, was zijn afstudeerproject aan de Design Academy in Eindhoven. Hij koos voor het project omdat hij zag dat het met fietsers vaak fout ging in de sneeuw. Naar verwachting ligt de sneeuwketting vanaf volgend jaar in de winkel. Fietsers kunnen dan met een gerust hart de weg op, ook als het hevig sneeuwt. De frames kunnen ook op de wielen van rolstoelen worden bevestigd.


Maria Kesters overleden

Zaterdag 8 december 2012
Meeuwen-Gruitrode - Maria Kesters overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Maria Kesters overleden, de weduwe van Mathieu Thaens. Ze was 82 jaar. De afscheidsdienst en de begrafenis zullen in intieme kring plaatsvinden. Zondag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen. 

Voetbal: ook in Limburg afgelast

Vrijdag 7 december 2012
Het Provinciaal Comité Limburg van de KBVB heeft vanmiddag bekendgemaakt dat alle kampioenschapswedstrijden en alle vriendschappelijke wedstrijden van 7 tot en met 12 december 2012 worden afgelast, inclusief de wedstrijden van het G-voetbal en de KLBS.

Fina Thaens overleden

Vrijdag 7 december 2012
Meeuwen-Gruitrode - Fina Thaens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Fina Thaens overleden, de echtgenote van Jaak Thaens. Ze was 76 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een uitvaartplechtigheid (om 13 uur) in aula 't Sant.

Gratis naar... Simply Live 2?

Vrijdag 7 december 2012
Oudsbergen - Gratis naar... Simply Live 2?ZoomMorgenavond in de Walburg in Hamont: Simply Live 2. Voor Simply Live 2 slaan Stan Van Samang & Eric Melaerts opnieuw de muzikale handen in elkaar en breien ze een vervolg aan de grote succesvoorstelling van vorig theaterseizoen. Hun vorige stop in Cinema Walburg herinneren velen zich nog. Om de theaterformule nog meer kracht bij te zetten, halen ze er nog een muzikaal genie bij: Bert Gielen.
Eric Melaerts & Bert Gielen winnen het wellicht op instrumentaal vlak, maar Stan (…) Het hele nieuwsbericht

De paus gaat twitteren...

Dinsdag 4 december 2012
De visie van Fobie
Oudsbergen - De paus gaat twitteren...Zoom...en zo ziet Fobie dat gebeuren. UPDATE Op 24 uur tijd had de paus al een half miljoen volgers, zeggen bronnen binnen Vaticaanstad.

't Is winter in de Hoge Venen

Zondag 2 december 2012
Oudsbergen - 't Is winter in de Hoge VenenZoomWeerman Ruben Weytjens trok vanmorgen naar Signal de Botrange in de Hoge Venen en stelde vast dat daar al 15 cm sneeuw lag. De webcam van Wirtzfeld, in de Oostkantons, liet vanmorgen om kwart voor acht dit feeërieke beeld zien.

Jef Deckers overleden

Zaterdag 1 december 2012
Meeuwen-Gruitrode - Jef Deckers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Jef Deckers overleden, de echtgenoot van Mia Evens. Hij was 81 jaar. Maandag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Zondag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen