Het overige nieuws

Zeg niet dat u het niet wist

Maandag 27 februari 2012
UPDATE In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 maart gaat de politie in heel Limburg een grote alcoholcontrole op het getouw zetten.

Zaterdag: de Beverbeek Classic!

Donderdag 23 februari 2012
Oudsbergen - Zaterdag: de Beverbeek Classic!ZoomZaterdag wordt de 15de Beverbeek Classic gereden. De start van de wedstrijden werd met één uur vervroegd ten opzichte van de vorige jaren. Start en aankomst vinden weer plaats in het centrum van Achel.
De elites en beloften vertrekken om 12u op het Michielsplein voor een rit van 178 km: een rit-in-lijn van 120,60 km en 7 plaatselijke ronden van 8,20 km. Er nemen 28 ploegen deel met 7 renners, met daarbij twee profteams van Landbouwkrediet-Colnago en Topsport (…) Het hele nieuwsbericht

Philomene Maessen overleden

Dinsdag 21 februari 2012
Meeuwen-Gruitrode - Philomene Maessen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Philomene Maessen overleden, de weduwe van Fons Stessens. Ze was 68 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 20 uur is er een avondwake in de kerk van Meeuwen.

Vandaag is het Valentijn

Dinsdag 14 februari 2012
Oudsbergen - Vandaag is het ValentijnZoomVandaag vieren de geliefden Valentijn - en al is het feest in de Lage Landen op de terugweg (lazen we gisteren ergens) wordt er toch nog veel rond gedaan. Het is genoemd naar ene Sint-Valentijn, volgens het ene verhaal een priester, volgens het andere een bisschop die tegen de wetten van de Romeinse keizer heidense soldaten trouwde met christelijke vrouwen. Hij werd opgepakt, gemarteld en onthoofd. 14 februari is dus zijn feestdag en die der geliefden. En als hij of zij het vandaag vergeet, dan ligt het alleszins niet aan ons! (Foto Josh Vandijck)

Een kortingbon voor de kat(er)

Maandag 13 februari 2012
Oudsbergen - Een kortingbon voor de kat(er)ZoomUPDATE Om te vermijden dat ongewenste katten naar het asiel worden gebracht gaat het provinciebestuur kortingbonnen uitreiken om huiskatten te laten steriliseren of castreren.  "Iedereen die een kat uit het dierenasiel van Sint-Truiden, Genk of Lommel in huis heeft gehaald, krijgt een bon om bij de dierenarts in te ruilen voor een sterilisatie of castratie", aldus gedeputeerde voor Dierenwelzijn Walter Cremers.
Voor een kattin bedraagt de korting 25 euro, voor een kater (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... JazzCase?

Zondag 12 februari 2012
Oudsbergen - Gratis naar... JazzCase?ZoomNu donderdagavond om 20.30u treedt saxofonist Ad Colen op bij JazzCase in het atrium van Dommelhof. Ad (foto) is met zijn unieke geluid en interpretatie een persoonlijkheid binnen de Nederlandse jazz. Zijn vloeiende, moderne en inventieve spel gaat gepaard met een prachtige, warme sound. Na zijn afstuderen aan het conservatorium te Maastricht en Hilversum viel hij al snel op door zijn veelzijdigheid en persoonlijke stijl. Moderne jazz, big band, maar ook funk, rock en (…) Het hele nieuwsbericht
Voor de eerste uitreiking van de driejaarlijkse cultuurprijs is de provincie op zoek naar een witte cultuurraaf. Het provinciaal reglement terzake wil de diversiteit en kwaliteit van het cultuuraanbod in Limburg verhogen. De prijs heeft ook een belangrijke maatschappelijke functie en erkent het cultureel belang van het werk van de genomineerden en laureaten. De laureaat krijgt prijzengeld (6.200 euro) overhandigd en kan tegelijkertijd ook genieten van de media-aandacht en erkenning door een ruimer (…) Het hele nieuwsbericht

Onze mooie knikker

Dinsdag 7 februari 2012
Oudsbergen - Onze mooie knikkerZoomDe aarde is mooi. Vanuit de ruimte gezien is ze nog mooier. De NASA, die elke dag een foto publiceert uit haar ruimtevaartprogramma, zette gisteren bovenstaande foto van de aarde online. Hij is genomen door de Suomi NPP-satelliet, die zich in een baan op 824 kilometer boven de aarde bevindt. Ze verzamelt data voor zowel weersvoorspellingen op korte termijn als voor klimaatobservatie op langere termijn. Ook heeft ze instrumenten aan boord voor observatie van natuurrampen, zoals overstromingen en vulkaanuitbarstingen. De spectaculaire foto van onze aardbol werd samengesteld uit verschillende digitale opnamen. (Foto NASA)

Frans Schepers overleden

Dinsdag 7 februari 2012
Meeuwen-Gruitrode - Frans Schepers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Frans Schepers overleden, de echtgenoot van Mia Linsen. Hij was 81 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Dank voor uw foto's

Zaterdag 4 februari 2012
Dank aan de lezers die ons gisteren en vandaag zoveel sneeuwfoto's toestuurden. We kunnen ze niet allemaal plaatsen. Enkele foto's zijn op de site gekomen, andere hebben we verzameld in een album dat u hier vindt, en nog andere hebben het niet gehaald. Veel kijkgenot!

Handbal: Arena klopt Meeuwen

Zaterdag 4 februari 2012
In de Superliga van het handbal blijft Arena leider. Het ging vanavond winnen op het veld van Meeuwen met 22-28. Achtervolger Neerpelt won thuis van 't Noorden met 48-19 en Houthalen won met het kleinste verschil van Uilenspiegel 28-29.

Vandaag gezien...

Vrijdag 3 februari 2012
Oudsbergen - Vandaag gezien...ZoomEen kruiwagen vol houtblokken. Lang geleden dat de vraag naar brandhout nog zo groot was... Dat heeft ongetwijfeld te maken met de hoge prijs van stookolie en gas. (Foto Rik Vander Sanden)
Zaterdagavond kunt u in de Walburg in Hamont gaan kijken naar "Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus". Dat is meer dan zomaar een eenvoudige theateradaptatie van het succesboek van John Gray. Het idee komt van één man, Paul Dewandre. Hij organiseert gedurende tien jaar conferenties en workshops over de relaties tussen mannen en vrouwen. De deelnemers zijn dermate enthousiast dat Paul besluit er een voorstelling rond te creëren. Na meer dan vier jaar van uitzonderlijk (…) Het hele nieuwsbericht
Er wordt dit weekend niet gevoetbald in de provinciale afdelingen. Dat heeft het provinciaal comité zojuist beslist. De velden zijn door sneeuw en vrieskoude onbespeelbaar en met de voorspellingen van de komende uren en dagen zal het er niet beter op worden. Het gaat om alle competitiematchen, vriendschappelijke wedstrijden en G-voetbal.
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen
Aangeboden
Wandkast Accordeon
Te koop
Te koop
Te koop