Het overige nieuws

Niet vergeten, dezer dagen...

Dinsdag 31 januari 2012
Oudsbergen - Niet vergeten, dezer dagen...ZoomDenk aan de vogels! (Foto Luc Govaerts)
Vorige winter verjoeg de vink de huismus voor de eerste keer in 11 jaar van de ereplaats als talrijkste vogel op de voederplaats in de tuinen. Wat wordt het dit jaar? U kunt helpen die vraag te beantwoorden door op 4 en 5 februari de vogels in uw tuin te tellen. Zet de voederplank buiten, strooi kwistig met het juiste voer (moest nu al gebeurd zijn, eigenlijk) en tel de vogels. De resultaten kunt u doorgeven via tuinvogels.natuurpunt.be.

Vandaag gezien...

Maandag 30 januari 2012
Oudsbergen - Vandaag gezien...Zoom.

Gratis naar... Circuit X?

Donderdag 26 januari 2012
Wie van podiumkunsten houdt en al eens graag uit de bocht gaat, moet zaterdag eens naar Circuit X gaan in CC Palethe. Circuit X is een selectie van het beste werk van een nieuwe generatie podiumtalent. De kunstenaars die aan zet zijn brengen theater, dans, performance of een mengeling daarvan. Voor deze voorstelling werkte CC Palethe samen met CC De Adelberg Lommel en Provinciaal Domein Dommelhof Neerpelt om met Circuit X nieuwe en spannende voorstellingen naar hier te brengen. Gedurfd, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Humo's Rock Rally?

Woensdag 25 januari 2012
Komende vrijdag 27 januari - overmorgen! - om 20u vindt in De Posthoorn de vijfde preselectie van Humo’s Rock Rally plaats.Zin om daar bij te zijn? Als u snel bent, mag u er gratis naar binnen. Stuur dan asap een mailtje naar vrijetijd[!]hamont-achel.be, vermeld de Internetgazet en uw woonplaats, en u maakt kans op een ticket! We mogen per deelsite twee toegangstickets weggeven, vandaar. Succes! UPDATE Niet meer mailen... Alle vrijkaarten zijn de deur uit.

Jos Vermeulen overleden

Dinsdag 17 januari 2012
Meeuwen-Gruitrode - Jos Vermeulen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Jos Vermeulen overleden, de echtgenoot van Sonja Paredis. Hij was 49 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Gruitrode. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Gratis naar... Michael Van Peel?

Woensdag 11 januari 2012
We kunnen soms van die kansen aanbieden waarvan we denken: jammer dat we niet méér vrijkaarten kunnen weggeven! Want nu mogen we dat doen voor het optreden van die stand-up comedian - zo heet dat tegenwoordig - Michael Van Peel. Vrijdagavond treedt hij op in CC Palethe in Overpelt. Bel morgen/donderdag vanaf 10u naar de reservatiebalie van Palethe op 011/64 59 52, vermeld je naam en je woonplaats en je maakt kans op een vrijkaart!

Met de groeten uit het Maasland

Dinsdag 10 januari 2012
Oudsbergen - Met de groeten uit het MaaslandZoomDaar zag Marcella Stappers in de uiterwaarden enkele konikpaarden. Wie goed kijkt ziet dat ze distels in hun manen hebben hangen.

Laat je beste schilderstalent zien

Dinsdag 10 januari 2012
Oudsbergen - Laat je beste schilderstalent zienZoomKUNSTWERK[t], steunpunt voor beeldend talent, organiseert dit jaar voor de derde keer de schilderwedstrijd Royal Talen[t]s, meldt de vereniging. Eigenlijk meldt Ilka Stevens dat, vanuit Gent; ze kent Noord-Limburg omdat ze vroeger hier vaak op vakantie kwam bij haar grootouders, en ze werkt nu als p.r. voor KUNSTWERK[t].
Terzake: in de buurt hier wordt een voorronde georganiseerd waar kandidaten zich nog voor kunnen inschrijven. Niet lang meer: tot en met 15 januari 2012. Elke deelnemende (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Iwein Segers?

Maandag 9 januari 2012
Oudsbergen - Gratis naar... Iwein Segers?ZoomVorig seizoen lukte het net niet, maar dit seizoen wel: nu vrijdag 13 januari - oeps! - staat Iwein Segers met "De Comeback" op de planken van Cinema Walburg in Hamont, na doldwaze avonturen in "Expeditie Robinson" en een bloedserieuze kleinkunsttournee... Heeft hij het eigenlijk ooit gekund, is hij wel degelijk de grappigste persoon ooit? De man zelf beweert van wel, dus geef hem nog een kans! De voorstelling start om 20u30. In voorverkoop betaalt u voor een ticket 13,50 euro; aan de kassa is dat (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Gratis naar... het nieuwjaarsconcert?ZoomOp zaterdag 14 januari wordt in de kerk van Hamont-centrum een nieuwjaarsconcert georganiseerd, met op de affiche een optreden van de Belgische Kamerfilharmonie &  klarinettist Roeland Hendrikx. De Belgische Kamerfilharmonie werkt graag samen met topsolisten van eigen bodem. Voor dit bruisende nieuwjaarsconcert doet ze een beroep op Hamont-Achelaar Roeland Hendrikx. Hij is solist in maar twee prachtige klarinetconcerto’s, zowel in het overbekende concerto van Mozart als (…) Het hele nieuwsbericht

Al die moeite...

Maandag 2 januari 2012
Ha, een van de goede voornemens die u maakte was: eindelijk eens gaan diëten! Bespaar u de frustraties, want The New York Times had gisteren slecht nieuws voor u: na het volgen van een dieet worden stoffen aangemaakt die gewichtstoename bevorderen. Lees in De Volkskrant online "Lichaam verzet zich tegen gewichtsverlies na dieet"

Brandhoutverkoop

Maandag 2 januari 2012
Op zaterdag 14 januari organiseert de Bosgroep Noordoost-Limburg een brandhoutverkoop voor particulieren. In de gemeenten Bree, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt en Peer wordt brandhout op stam uit privé-bossen verkocht.
Het hout wordt opgedeeld in loten, die variëren in grootte van ca. 5 tot 20 stère per lot. De loten bestaan voornamelijk uit loofhout (berk, Amerikaanse eik, inlandse eik, zwarte els, es, wilg …) en zullen per opbod verkocht worden.
Geïnteresseerden kunnen hun naam en adres opgeven bij de Limburgse Bosgroepen (011 23 83 63) of mailen naar bosgroepen[!]limburg.be om een uitnodiging voor de verkoop en een catalogus te ontvangen.

Gelukkig nieuwjaar!

Zondag 1 januari 2012
Oudsbergen - Gelukkig nieuwjaar!ZoomMede namens iedereen die aan de Internetgazet meewerkt, wenst de redactie u van harte een voorspoedig 2012 in goede gezondheid!
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen