Het overige nieuws

Oudsbergen - Tom Boonen wint BK wielrennenZoomFLASH Tom Boonen (foto) heeft in Geel, op 5km van zijn woonplaats in Balen, voor de tweede keer het Belgisch kampioenschap wielrennen gewonnen. (Foto Marc Faes) Meer foto's
Vanaf vandaag kunt u op de Internetgazet reageren op nieuwsberichten. Als u op de titel van het bericht klikt, opent de berichtweergave met onderaan ruimte voor reacties. Om spam en anonieme commentaren zonder nuttige inhoud zoveel mogelijk te weren, moet u eerst inloggen via Facebook als u zelf een reactie wil plaatsen. Al uw reacties en meningen zijn welkom voor zover ze niet in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden (meer daarover hier).
Oudsbergen - Alle donders! Gauw maatregelen nemen...Zoom...want er staat een stevig onweer aan te komen. Kijk maar naar de bliksemkaart hierbij en houd er rekening mee dat die zone opschuift naar het noordoosten - naar hier dus. Dus seffens als de bliksem de auto's binnenzetten, de ramen sluiten, hond en kat binnenhalen, stekkers van huishoudtoestellen uittrekken tegen die tijd... en dan maar hopen dat het snel voorbij is. UPDATE En gelukkig is het allemaal meegevallen.

Koning Nimbus boeit kinderen

Dinsdag 19 juni 2012
Oudsbergen - Koning Nimbus boeit kinderenZoomKoning Nimbus heeft een groot probleem. Hij is bang voor een draakje in de wolken. Honderden vijf- en zesjarigen hebben hem de laatste dagen in Palethe kunnen helpen om van deze angst af te geraken. Met veel enthousiasme brachten leerkrachten woord, muziek en drama van het NIKO daar een musical voor de allerkleinsten. Al enkele jaren heerst er in het NIKO de traditie om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met allerlei kunsten. Voor het eerst brachten de leerkrachten een volledig eigen productie met muziek geschreven door Johan Thaens. De kinderen konden het verhaal wel smaken. Enthousiast werden alle wolkjes weggeblazen. Meer foto's vindt u hier.

Klaas Honingh overleden

Maandag 18 juni 2012
Meeuwen-Gruitrode - Klaas Honingh overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Klaas Honingh overleden, de echtgenoot van Bruinsje Van Rijs. Hij was 77 jaar. Woensdag van 20 tot 21 uur kan men hem een laatste groet brengen in het funerarium Witters in Meeuwen. De afscheidsviering en de teraardebestelling zullen in familiekring plaatsvinden.
Oudsbergen - 'Ontdekkingskaart' voor BoslandZoomToerisme Limburg heeft zopas een ontdekkingskaart voor Bosland gepubliceerd. Die kaart toont aan dat de regio nu al aantrekkelijk is voor toeristen, ook al staan er nog veel toeristische producten in de steigers. De gratis folder geeft tal van tips om het grootste avonturenbos van Vlaanderen te beleven per fiets, al wandelend of zwemmend, te paard, enz. Je krijgt er in één oogopslag ook een overzicht van alle binnen- en buitenattracties voor kinderen. De kaart ligt klaar in alle toeristische infokantoren in de Limburgse Kempen. (Foto Kristien Windmolders)
Oudsbergen - Zeer zeldzaam insect aangetroffenZoomIn een natuurgebied bij Eindhoven is de vermiljoenkever (foto) aangetroffen. Dat werd vanmorgen bekendgemaakt in het
Nederlandse radioprogramma Vroege Vogels. De kever is zeer zeldzaam in Europa. Volgens het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis is het insect nooit eerder aangetroffen in Nederland en België. De vermiljoenkever is 1 tot 1,5 centimeter groot. Een groot deel van het dier is rood. De poten, sprieten en bovenkaken zijn zwart.
Taxussnoeisel helpt in de bestrijding van kanker. In vers snoeisel  van de ‘Taxus baccata’ zit een stof die wordt gebruikt in kankerremmende medicijnen. Breng het dus zo snel mogelijk na het snoeien naar het recyclagepark of containerpark! Maar:
- taxussnoeisel moet droog, zuiver, jong en vers zijn.
- snoei de taxus niet als het net geregend heeft of als er nog ochtenddauw op zit.
- vang het snoeisel op met een laken, deken of zeil. Zo komt er geen zand of (…) Het hele nieuwsbericht

Gisteravond gezien...

Donderdag 14 juni 2012
Oudsbergen - Gisteravond gezien...Zoom...tijdens Duitsland-Nederland. (Foto Leon Alders)

Louis Vankevelaer

Donderdag 14 juni 2012
Meeuwen-Gruitrode - Louis Vankevelaer

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is Louis Vankevelaer overleden, de weduwnaar van Treike Van Noppen. Hij was 83 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Gruitrode. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
De Internetgazet brengt nieuws voor u én door u - dus voortaan kunt u ook zelf meewerken en berichten en/of foto's toevoegen. Daartoe vindt u bovenaan in het menu de knop "uw bericht toevoegen". Lees zeker onze tips voor reporters alvorens aan de slag te gaan!

'Terminator Trilogie' in Genk

Woensdag 6 juni 2012
Dommelhof en C-mine cultuurcentrum hebben de handen in elkaar geslagen om in Genk ‘Terminator Trilogie’ van FC Bergman te kunnen brengen. In openlucht nog wel, en op een niet voor de hand liggende locatie: de terreinen van Ford Genk.
"Terminator Trilogie" is een woordenloze monoloog en handelt over een man. Hij verkeert in de veronderstelling dat hij zijn leven kan inrichten naar zijn mening en inzicht. Dat hij de vrijheid heeft om de wereld te construeren overeenkomstig zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Onlangs kondigde Walter Grootaers aan dat De Kreuners het na een loopbaan van 35 jaar voor bekeken houden. Twee afscheidsconcerten zouden er nog volgen: TW Classic op 23 juni en een absoluut afscheidsconcert onder de titel ‘De Laatste Kreun’ op 7 december in het Sportpaleis in Antwerpen. Intussen werd, door de stormloop op de tickets voor dit laatste optreden, een extra concert toegevoegd in het Sportpaleis, op 15 december.
Maar! Op donderdag 21 juni om 20.30u zullen De Kreuners afzakken naar De Posthoorn in Hamont-Achel om hun set voor TW Classic uit te proberen. Voor dit concert zijn er nog enkele tickets beschikbaar. U kunt er bestellen via www.hamont-achel.be/aha.

Paula Goyens overleden

Woensdag 6 juni 2012
Meeuwen-Gruitrode - Paula Goyens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Paula Goyens overleden, de echtgenote van Leo Lemmens. Ze was 83 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Gruitrode. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

De boomkikker komt terug

Dinsdag 5 juni 2012
Oudsbergen - De boomkikker komt terugZoomDe bedreigde boomkikker (foto) doet het momenteel vrij goed in Vlaanderen: in het voorjaar werd een recordaantal van 1.250
roepende mannetjes
geteld. Dat zegt Hyla, de reptielen- en amfibieënwerkgroep van Natuurpunt. Het aantal roepende mannetjes is op tien jaar tijd vertienvoudigd.
De boomkikker is een vier tot vijf centimeter klein, frisgroen kikkertje met microscopisch kleine zuignapjes op pootjes en buik. In april tot begin mei roepen de mannetjes om een vrouwtje aan te (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Vast in de modder, maar geredZoomWe kennen mensen wier hond dol is op modderbaden. Dit reekalfje zal dat zo niet bedoeld hebben, toen het onverwacht in de modder terechtkwam. Het moest door medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek worden bevrijd. (Foto NHC)
Geen weer om een hond door te jagen vandaag, dus uitgebreid tijd om eens op het internet te zoeken naar mooie dingen. Zoals de foto's die de Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers maakt vanuit het ruimtestation ESS. Geweldige foto's, genomen terwijl hij rond de aarde cirkelt aan 28.000 km/u. In het kolommetje rechts op deze site maakt u uw keuze. Geniet ervan!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen