Het overige nieuws

Wegverkeer funest voor dieren

Zaterdag 29 september 2012
Het wegverkeer in Vlaanderen blijft een hoge tol eisen onder de wilde dieren. Dat blijkt uit een onderzoek dat Natuurpunt, Vogelbescherming Vlaanderen en de Vlaamse overheid publiceren. Padden, egels en vossen voeren de trieste top tien aan van slachtoffers van aanrijdingen. Naarmate de maximumsnelheid en de verkeersintensiteit van een weg stijgen, wordt deze steeds gevaarlijker voor grotere dieren, zoals vossen, reeën en steenmarters. Autosnelwegen blijken voor grote dieren het gevaarlijkst te (…) Het hele nieuwsbericht
Zaterdagavond is de Posthoorn in Hamont the place to be voor iedereen die jong en muzikaal van hart is, want dan wordt daar muziek gemaakt door Ivy en Drive like Maria. 
De Hamont-Achelse band Ivy maakte vooral in de jaren '90 furore. Met hun typische sound die neigt naar The Tragically Hip schopten ze het in 1995 tot in de finale van Limbomania. Een hele reeks optredens volgde. Nu staat Ivy na jarenlange rustpauze weer op het podium voor een uniek (…) Het hele nieuwsbericht

Wie vindt de grootste vliegenzwam?

Donderdag 27 september 2012
Oudsbergen - Wie vindt de grootste vliegenzwam?ZoomDe vliegenzwam (foto An De Wilde) is de meest gekende en mooiste paddenstoel in Vlaanderen, Europa en zelfs heel de wereld. Maar net als de rest van de natuur heeft hij het zwaar te verduren. Daarom nodigen Natuurpunt, Froggy en Dimitri Leue iedereen uit om tussen 28 september en 21 oktober het bos in te trekken en op zoek te gaan naar De Grootste Vliegenzwam.
Wie zijn vondst meet en fotografeert maakt kans op een mooie prijs.  Want zowel De Grootste als (…) Het hele nieuwsbericht

'Jacques Brel, de definitieve biografie'

Donderdag 27 september 2012
Waarom Jacques Brel eigenlijk ook een beetje met Limburg verbonden is? Omdat de zanger in feite ontdekt werd door Jef Claessen. Claessen, toenmalig directeur van "Radio Hasselt" en afkomstig van Neerpelt, was de eerste man die geloofde in het talent van deze zoon van een Brussels fabrieksdirecteur, die daar in Hasselt opdook met een gitaar en een farde liedjesteksten onder zijn arm. Jef was er zo ondersteboven van, getuigde hij later tegenover ons, dat hij Brel in de studio zette en hem vroeg om (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar de fuif?

Donderdag 27 september 2012
Oudsbergen - Gratis naar de fuif?Komend weekend wordt de 150e verjaardag bij Koninklijke Fanfare Kempenbloei in Achel uitbundig gevierd. Morgen/vrijdagavond 28 september wordt het feestweekend in gang gezet met een niet te missen fuif! De live-bigband Mucho Gusto en DJ Ben de Groef zorgen vanaf 20u00 in de Posthoorn te Hamont voor de nodige ambiance en sfeer. Iedereen is daar van harte welkom.
Op zaterdag 29 september heeft er in het GC Michielshof een academische zitting en receptie plaats voor de genodigden. Aansluitend speelt de Koninklijke Fanfare Kempenbloei o.l.v. Ivan Meylemans haar jubileumconcert.
KF Kempenbloei wil ook de Internetgazetlezers graag verwelkomen op vrijdag 28 september, en wel op DE fuif met Mucho Gusto. Ze geeft daarom 10 vrijkaarten weg. De eerste 10 personen die zich voorinschrijven via www.kempenbloei.be , winnen een vrijkaart. Veel succes!

17 oktober: Verzet tegen Extreme Armoede

Donderdag 27 september 2012
Ieder jaar wordt op 17 oktober door de gelijknamige Werkgroep een activiteit met fakkeltocht georganiseerd in een Limburgse gemeente. Hierdoor wordt een sterk signaal gegeven van verzet tegen armoede en voor integratie van deze doelgroep in de samenleving. Dit jaar vindt de 14de editie plaats in OC De Schans, Rode Kruisplein 10 in Hechtel-Eksel. In de Werkgroep 17 oktober zijn alle verenigingen, waar armen het woord nemen, en andere armoedeorganisaties van Limburg vertegenwoordigd. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website over familiekunde

Donderdag 27 september 2012
Goed nieuws voor de familiekundigen onder ons. Op 21 oktober wordt de nieuwe website www.familiegeschiedenis.be voorgesteld: het startpunt voor iedereen met interesse in het familieverleden, meldt Erfgoed Lommel. Dat familiekunde heel wat meer kan (moet) zijn dan het verzamelen van namen en datums, blijkt uit deze fraaie website. En nu aan de slag!
Oudsbergen - Wist u dat de zwaluwen reeds vertrokken zijn?ZoomHeeft u het al gemerkt: de zwaluwen zijn bijna overal reeds vertrokken. Zwaluwen zijn al eeuwen lang goede weervoorspellers, zo getuigen de vele volkswijsheden en gezegdes over de vogeltjes. Wij vonden alvast deze wijsheid: Blijven zwaluwen lang, wees voor de winter niet bang. (Foto Josh Vandijck)

Korte maar hevige storm

Maandag 24 september 2012
De korte maar hevige storm die vanmiddag rond 14 uur over de provincie trok, bezorgde de brandweer veel werk. Hier en daar waren er omgevallen bomen, gelukkig zonder gewonden. Vooral verkiezingsborden bleken niet stormbestendig. UPDATE "In Kleine Brogel werden windstoten van 76km/u gemeten, in Diepenbeek 74km/u," signaleert weerman Ruben Weytjens. "Logisch dat dit met bomen in blad op meerdere plaatsen schade heeft veroorzaakt. De depressie heeft zich dus iets anders gedragen dan gisteren en zelfs vanochtend door de weercomputers werd voorzien, waardoor de windstoten zwaarder uitpakten dan verwacht."

Meeuwen-Gruitrode

Volgend weekend heeft in het paardensportcentrum 'De Warre' in Neeroeteren de tweede editie van de Rodeo Show plaats. Nat zult u er niet worden, want het evenement kan volledig binnen plaatsvinden. Het weekend, georganiseerd door Western Expo Belgium vzw, staat in het teken van Amerika. Met TOP US Classic cars, US Pick-Ups, trucks en Harley's wordt u in de Amerikaanse sfeer ondergedompeld. Er is allerlei kinderanimatie en natuurlijk zijn er de shows (zaterdag om 19u en zondag om 14.30 uur). Voor dieren-, paarden- en westernliefhebbers zeker niet te missen!
Oudsbergen - Buddywerking voor psychisch kwetsbare mensenZoomIn april 2012 startte DAGG- Centrum Geestelijke Gezondheidszorg in Lommel met het organiseren van Buddywerking voor psychisch kwetsbare mensen in Noord Limburg. Wie psychisch kwetsbaar is, raakt makkelijk sociaal geïsoleerd. Contact met anderen is niet evident. Buddywerking helpt hen om opnieuw vertrouwen te krijgen in mensen en zich open te stellen voor de wereld rondom hen. Dat kan, omdat buddy’s geen hulpverleners zijn. Buddywerking draait om gelijkwaardige relaties en om sociaal contact in (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Voice Male?

Dinsdag 18 september 2012
Oudsbergen - Gratis naar... Voice Male?ZoomDe openingsavond van het nieuwe culturele seizoen in Hamont-Achel brengt de groep "Voice Male" op het podium. En wij mogen daar voor elke deelsite tweemaal een vrijkaart voor weggeven. Lees onderaan dit bericht wat u daarvoor moet doen! 
Het nieuwe programma van "Voice Male" heet "Ladies First". Daarin brengt de groep een ode aan hun favoriete vrouwen. Vrouwen die hen hebben gevoed, geroerd, bewogen, ontstemd, bekoord, behaagd… met hun tijdloze muziek. Nummers die geschreven (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Haex overleden

Dinsdag 18 september 2012
Meeuwen-Gruitrode - Lieske Haex overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Lieske Haex overleden, de weduwe van Pierre Proesmans. Ze was 82 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijshagen. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Nelly Janssen overleden

Maandag 17 september 2012
Meeuwen-Gruitrode - Nelly Janssen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Nelly Janssen overleden, de echtgenote van Pierre Berben. Ze was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Vanavond om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen.

Sanicole Airshow start met nocturne

Vrijdag 14 september 2012
Oudsbergen - Sanicole Airshow start met nocturneZoomWaarom heeft een B52-bommenwerper (foto) wieltjes onder de uiteinden van zijn vleugels? Omdat die vleugels zo lang en zwaar zijn dat ze anders misschien de grond zouden raken. Wanneer zo'n enorm toestel zou opstijgen van op de vliegbasis Kleine Brogel, lopen die wieltjes mee - in de regengootjes langs de startbaan. Het kan nog nét. UPDATE Maar dit jaar komt hij hier niet aan de grond, vernemen we.
De overvlucht van de B52 is zondag een van de (…) Het hele nieuwsbericht

Infomoment Wonen in Noord-Limburg

Vrijdag 14 september 2012
Wegens de nood aan deskundig advies bij de aanvraag van allerhande premies en fiscale voordelen bij het (ver)bouwen van een woning en het succes van het woonloket organiseren 8 Noord-Limburgse gemeenten, in samenwerking met Wonen in Noord-Limburg, een aantal infomomenten voor hun inwoners. Bent u van plan uw woning aan te passen of te verbeteren, te bouwen, te verbouwen of kleine ingrepen te doen of heeft u een vraag over energiebesparing?  Wilt u weten of u hiervoor subsidies (…) Het hele nieuwsbericht

Relinde Lamers overleden

Donderdag 13 september 2012
Oudsbergen - Relinde Lamers overledenMaandag is Relinde Lamers overleden. Ze was 51 jaar. De afscheidsdienst zal zaterdag na crematie in familiekring plaatsvinden. Afscheid nemen kan morgen/vrijdag van 19 tot 19.30u in het funerarium Witters in Meeuwen.

Fina Janssen overleden

Dinsdag 11 september 2012
Meeuwen-Gruitrode - Fina Janssen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Fina Janssen overleden, de echtgenote van Harrie Didden. Ze was 81 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Morgen om 20 uur is er een avondwake in de kerk van Gruitrode.

Hubertine Scheelen overleden

Dinsdag 11 september 2012
Meeuwen-Gruitrode - Hubertine Scheelen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Hubertine Scheelen overleden, de weduwe van Albert Creemers. Ze was 90 jaar. Vrijdag (om 10.30 uur) is er een afscheidsdienst in de kerk van Meeuwen. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Als men een dagje ouder wordt kan het nuttig zijn om in huis kleine aanpassingswerken uit te voeren om langer in de vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Waarom wachten tot u hulpbehoevend bent? U kunt een aantal aanpassingen vandaag al doen! Daarom organiseert Wonen in Noord-Limburg met steun van Provincie Limburg een infosessie met praktische tips waarbij u geïnformeerd wordt over mogelijke aanpassingen in uw woonomgeving. Aansluitend heeft u de kans om individuele vragen te (…) Het hele nieuwsbericht
Met behulp van nachtcamera’s van het Agentschap Natuur en Bos heeft Remar Erens, een vrijwilliger van de provinciale LIKONA-zoogdierenwerkgroep, opnames gemaakt aan enkele hamsterburchten in de streek van Tongeren. Hij kon bovendien enkele hamsters op film vast leggen bij die burchten. Vooral net voor zonsopgang was er daar veel activiteit. De opnamen - die u hier kunt bekijken - zijn een primeur voor (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen