Het overige nieuws

Recht naar huis. Of niet?

Zaterdag 28 december 2013
Tribunaliteiten
Een omweg betekent soms een wereld van verschil. Ook juridisch. Neem het verhaal van een directeur na verkoop, van een gekend automerk, die 's nachts naar huis reed. Om 04u50 raakte hij zwaargewond bij een verkeersongeval in de buurt van Aarschot. De man verbleef zes maanden in het ziekenhuis en wist niets meer van het gebeuren.
Achttien dagen na het ongeval werden de feiten aangegeven als arbeidsongeval. Zijn werkgever verklaarde aan de politie dat het, wat hem betreft, geen arbeidsongeval was, (…) Het hele nieuwsbericht

Digitale kranten duurder

Donderdag 26 december 2013
Uitgeversmaatschappij Concentra in Hasselt heeft de prijs van een digitaal jaarabonnement op "Het Belang van Limburg" verhoogd. Zo'n papierloos abonnement kost nu 199 euro. Dat is een verhoging met liefst 17,75% op jaarbasis.
De visie van Fobie
Oudsbergen - Het stormde aan de vooravond van KerstmisZoomWat voor weer zou het daar geweest zijn, 2013 jaar geleden?

Een zalige Kerst!

Dinsdag 24 december 2013
Oudsbergen - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst aan alle lezers, medewerkers en adverteerders een bijzonder prettig kerstfeest.

Agnes Bosmans overleden

Dinsdag 24 december 2013
Meeuwen-Gruitrode - Agnes Bosmans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Agnes Bosmans overleden, de weduwe van Lambert Brebels. Ze was 78 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur)  in de kerk van Wijshagen. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Fobie volgt de actualiteit...

Maandag 23 december 2013
De visie van Fobie
Oudsbergen - Fobie volgt de actualiteit...Zoom...zelfs in Rusland!

Laat u niet vangen

Zondag 22 december 2013
Oudsbergen - Laat u niet vangenZoomAls u de foto hierboven bekijkt, dan kijkt u in de opengesperde muil - zeg maar het mondje - van een vleesetend onderwaterorganisme, de Utricularia gibba. Het is de winnende foto van de Olympus BioScapes Competition, een wedstrijd voor microscopische foto's en films van levende organismen. Hij werd gemaakt door de Amerikaanse wetenschapper dr. Igor Siwanowicz. Dit vleesetertje verslindt in een milliseconde elk ongewerveld wezentje dat in het water zijn haartjes aanraakt. De haarworteltjes zijn de rode bolletjes in de "keel" op de foto. In de mond van dit ding ziet u op de voorgrond ook eencellige organismen, zoals groene algen, die er in verblijven. Hier ziet u alle winnende foto's.

Jimmy Giammorcaro overleden

Zaterdag 21 december 2013
Meeuwen-Gruitrode - Jimmy Giammorcaro overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Jimmy Giammorcaro overleden, de echtgenoot van Carmela Carrubba. Hij was 72 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Oudsbergen - Auxilia Limburg zoekt nog vrijwilligersZoomAuxilia Vlaanderen is een vrijwilligersorganisatie die studiehulp biedt aan leerlingen van alle leeftijden die door omstandigheden nergens anders terecht kunnen. Deze mensen zetten zich in voor begeleiding van kansarme kinderen en dit allemaal op vrijwillige basis. In de regio Limburg is er nagenoeg in elke gemeente van de provincie een afdeling. Met iets meer dan 50 vrijwilligers bouwen nu 125 leerlingen aan een betere toekomst. Bij de 'leerling aan huis' helpt de Auxilia-vrijwilliger (…) Het hele nieuwsbericht

Kerkuil 'vogel van het jaar'

Dinsdag 17 december 2013
Oudsbergen - Kerkuil 'vogel van het jaar'ZoomVogelbescherming Vlaanderen heeft vandaag de kerkuil tot "Vogel van het Jaar" uitgeroepen. (Foto Jos Keppens)
'Selfie' is het Woord van het Jaar 2013 geworden. Dat heeft van Dale vandaag bekendgemaakt. De afgelopen weken kon iedereen stemmen op 10 genomineerde woorden die het afgelopen jaren de status van modewoord hebben gekregen. Selfie gaat belbos en geefkas vooraf. Voor wie het niet weet: een selfie is een fotografisch zelfportret, vaak gemaakt met de camera, gsm of smartphone op armlengte en gepubliceerd op een sociaalnetwerksite.
UPDATE Ryanair gaat na maart van volgend jaar geen vliegtuig meer stationeren op Maastricht Aachen Airport. Dat is vandaag bekendgemaakt door de directie van het vliegveld. De luchtvaartmaatschappij handhaaft Maastricht nog wel als bestemming, maar het aantal vluchten zal verminderen en het aantal bestemmingen afnemen.

Een geel karretje op de maan

Zondag 15 december 2013
De visie van Fobie
Oudsbergen - Een geel karretje op de maanZoomEn zo zag Fobie de Chinese maanlanding...

Roep niet te vlug 'witwas'

Zaterdag 14 december 2013
Tribunaliteiten
Als een bank witwasserij ruikt, moet ze dat melden aan de witwascel van de overheid. Anders riskeert ze boetes tot € 1.250.000. Maar wat mag een bank verdacht vinden? De rechtbank van koophandel van Brussel kreeg te maken met een rijke bankklant uit Vlaams Brabant die volgens hem ten onrechte was gemeld aan de witwascel. Hij had twee miljoen dollar laten overschrijven door zijn Amerikaanse beleggingsmakelaar naar zijn bank in België. Kort daarna gaf hij aan die bank opdracht om 500.000 dollar (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Evens overleden

Donderdag 12 december 2013
Meeuwen-Gruitrode - Michel Evens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Michel Evens overleden, de echtgenoot van Mia Stinkens. Hij was vorige maand 82 jaar geworden. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Meeuwen. Vrijdag om 19u is er daar een gebedswake.

Mia Bosmans overleden

Woensdag 11 december 2013
Meeuwen-Gruitrode - Mia Bosmans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Mia Bosmans overleden, de echtgenote van André Lowet. Ze was 78 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Meeuwen. 

Een gemist moment?

Woensdag 11 december 2013
Oudsbergen - Een gemist moment?ZoomU hebt er wellicht geen seconde bij stilgestaan, maar deze namiddag was het een seconde lang 14 uur 15 minuten en 16 seconden, en dat op de 11de van de 12de maand in 2013. Op het schermpje hierboven is het nog mooier weergegeven. De 13 werd erbij "gephotoshopt". (Foto Leon Alders)
Oudsbergen - Eindejaar: denk aan de brandveiligheidZoomElk jaar gebeuren er naar aanleiding van de eindejaarsfeesten heel wat incidenten die verband houden met brandveiligheid, gaande van ongevallen met vuurwerk tot huisbrand door een kerstboom of een fondueset die vuur vat. De Limburgse brandweerschool van het PLOT en de Limburgse Brandweerbond (KLBB) hebben de krachten gebundeld en een filmpje gemaakt, waarop die gevaren nog eens worden toegelicht. Het filmpje staat op een nieuwe website met preventietips.
De gids “Hoera, een jubileum?!” wil sociaal-culturele verenigingen sensibiliseren over hoe ze zorg kunnen dragen voor hun erfgoed. Het handboek en de bijbehorende website tonen ook hoe ze, naar aanleiding van een jubileum, dat erfgoed kunnen onderzoeken en valoriseren. Ze zijn een reisgezel voor iedereen die de geschiedenis van zijn vereniging wenst uit te pluizen en met een goed gedocumenteerd verhaal naar (…) Het hele nieuwsbericht

Zet je schrap voor vannacht...

Donderdag 5 december 2013
De visie van Fobie
Oudsbergen - Zet je schrap voor vannacht...ZoomDe wind is wat gaan liggen, maar is de sinterklaasstorm helemaal voorbij?

Nieuwe camperclub in N.-Limburg

Woensdag 4 december 2013
Oudsbergen - Nieuwe camperclub in N.-LimburgZoomPasar Limburg nodigt alle geïnteresseerden uit om op zondag 22 december om 10 uur aan Domein De Bever in Achel de startvergadering mee te maken van de nieuwe camperclub in het noorden van onze provincie. Ben je gewoon nieuwsgierig of al echt geïnteresseerd in de nieuwe club en de koers welke ze zal gaan varen? Of wil je zelf mee helpen deze koers te bepalen?
De vergadering én de camperclub staat open voor iedereen. Een hapje en een drankje horen er natuurlijk ook (…) Het hele nieuwsbericht

Infodag voor Compostela-pelgrims

Woensdag 4 december 2013
Oudsbergen - Infodag voor Compostela-pelgrimsZoomNu zaterdag vanaf 10.30u heeft in Dommelhof in Neerpelt de infodag-Limburg plaats voor pelgrims die in 2014 (of later) naar Santiago de Compostela willen gaan. Ervaren pelgrims uit heel Limburg komen er informatie geven, zowel over de tochten van thuis uit als over de routes in Spanje, en dit zowel voor stappers als voor fietsers. 
Tribunaliteiten
Wie een woning verhuurt en vindt dat hij te goedkoop verhuurt of de huurder een lastige vlegel vindt, zegt soms de huur op, om er zelf te gaan wonen. "Opzeg voor eigen gebruik" heet dat. Hij moet de daad dan wel bij het woord voegen. Een waakzame huurder houdt in de gaten of zijn gewezen huurbaas echt intrekt in de voormalige huurwoning. Zo niet kan de wakkere huurder een schadevergoeding eisen van 18 maanden huur. Een afscheidsgeschenk dat kan tellen en vrederechters kennen weinig genade voor een (…) Het hele nieuwsbericht

Mathieu Breuls overleden

Maandag 2 december 2013
Meeuwen-Gruitrode - Mathieu Breuls overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Mathieu Breuls overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Mulders. Hij was 68 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen