Het overige nieuws

Gratis naar... Aznavoners?

Donderdag 31 januari 2013
Johny Voners is vooral bekend geworden door zijn rol in "De Kampioenen", maar hij kan ook goed zingen. Dat kunt u zondagnamiddag om 15.00 u zelf gaan vaststellen in Cinema Walburg in Hamont. Daar brengt hij "Aznavoners", liedjes van de Franse chansonnier Charles Aznavour. Al op zijn zestiende werd Johny gegrepen door de schriftuur van Aznavour. Diens teksten worden gelaagd in een prachtig Frans. Aznavour schreef 800 liedjes over de liefde, zonder banaliteiten. Johny Voners zal ze zondag niet (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg Vakantiepas bekroond

Donderdag 31 januari 2013
Toerisme Vlaanderen heeft gisteravond de Limburg Vakantiepas bekroond als de "Beste Toeristische Innovatie" van 2012.  Wie in Limburg op vakantie komt, kan met deze pas drie weken lang genieten van exclusieve kortingen. De voordeelpas is gratis te verkrijgen bij meer dan 250 deelnemende logiesuitbatingen en geldt voor ruim 50 attracties, gespreid over de hele provincie.
De Limburgse Vakantiepas is als promotiemiddel voor de toeristische ondernemers in Limburg overigens een regelrecht schot in de roos. Toerisme Limburg verdeelde sinds het najaar bijna 35.000 Vakantiepassen naar 310 toeristische ondernemers om er hun verblijfsgasten mee te plezieren. De meest bezochte attracties van het lopende laagseizoen zijn het Gallo-Romeins Museum in Tongeren, Mijnmuseum Beringen en Vossemeren in Lommel.

Roger Raveel overleden

Woensdag 30 januari 2013
Oudsbergen - Roger Raveel overledenZoomIn het ziekenhuis in Deinze is vanmorgen kunstschilder Roger Raveel overleden, een van de grootste kunstschilders van de voorbije decennia. Hij was 91 jaar. In zijn geboortedorp Machelen-aan-de-Leie is een museum aan hem gewijd. 

Truke Schrooten overleden

Dinsdag 29 januari 2013
Meeuwen-Gruitrode - Truke Schrooten overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Truke Schrooten overleden, de weduwe van Geelke Poelmans. Ze was 90 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Nieuwe korstmossen in Vlaanderen

Maandag 28 januari 2013
Het "beukenvlekje" en de "kleine runenkorst" zijn twee nieuwe korstmossen in Vlaanderen. Allicht kunnen ze zich vestigen als gevolg van de klimaatopwarming, zo laat natuurbericht.be weten.
Korstmossen zijn opgebouwd uit een alg en een schimmel, die door symbiose met elkaar verbonden zijn. De alg staat in voor de fotosynthese, waarbij energie uit zonlicht wordt geproduceerd.
De twee nieuwe soorten werden op naam gebracht na microscopisch onderzoek van de sporen. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Oppassen! Het is spekglad...

Zondag 27 januari 2013
Oppassen indien u nog de weg op moet: het is spekglad buiten! In de meeste gemeenten zijn de strooiwagens uitgereden.
Oudsbergen - Gratis naar... Mira & Jenne Decleir?ZoomWilt u kans maken op een gratis ticket voor het concert van Mira en Jenne Decleir, aanstaande woensdagavond in CC De Adelberg te Lommel? Het enige wat u moet doen is een mailtje sturen naar jan.buyens[!]ccdeadelberg.be VOOR maandagavond 18.00 uur. Uit alle mails worden er per Internetgazet-deelgemeente twee winnaars geloot die elk één gratis ticket krijgen. Een unieke kans om één van Vlaanderens beste zangeressen in combinatie met één van de beste acteurs (Jenne Decleir) op het podium te zien. En dit alles op teksten van Hugo Claus. Veel succes! Vergeet vooral niet uw adres te vermelden in de mail!

Weer geen provinciaal voetbal

Woensdag 23 januari 2013
Er wordt dit weekend weer niet gevoetbald in de provinciale reeksen. Dat heeft het provinciaal comité van de Voetbalbond beslist. De velden zijn immers nog onbespeelbaar, en vermits de dooi ten vroegste pas zondagmiddag intreedt, moet er zeker geen verbetering verwacht worden. Over de nationale reeksen is er nog geen beslissing genomen.

Gratis naar... Pietje Puk?

Woensdag 23 januari 2013
Oudsbergen - Gratis naar... Pietje Puk?ZoomVeel volwassenen zijn opgegroeid met de avonturen van Pietje Puk maar nu kunnen ook kinderen volop genieten van zijn dolle streken. Bijvoorbeeld nu zondagnamiddag om 15u in de Walburg in Hamont.
Zoals altijd maakt Pietje Puk op een dag zijn brieven en pakjes klaar om rond te brengen naar agent Langdraad, bakker Fijnebol en nog veel meer vrienden uit Keteldorp. En dan gebeurt er iets vreemd! Er verdwijnt een gouden pakje uit het postkantoor...
"Pietje Puk en de Pakjesdief" (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Ceyssens overleden

Woensdag 23 januari 2013
Meeuwen-Gruitrode - Albert Ceyssens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Albert Ceyssens overleden, de echtgenoot van Thoke Eerdekens. Hij was 94 jaar en verbleef in het Kloosterhof, waar hij de oudste gast was. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Een maantje van Mars

Vrijdag 18 januari 2013
Oudsbergen - Een maantje van MarsZoomHet lijkt op een gigantische stenen appel, maar de foto toont eigenlijk de Stickney-krater, de grootste op Phobos, een van de manen rond Mars. Stickney heeft een doormeter van meer dan 9 km, bijna de helft van de diameter van Phobos zelf. Deze prachtige foto werd vier jaar geleden genomen door de HiRISE-camera aan boord van de Mars Orbiter, van op een afstand van zowat 6000km van het maantje. De oorsprong van de merkwaardige groeven langs het oppervlak is onduidelijk. (Foto NASA) UPDATE "Zie ik daar in die grijze kraterrand geen afbeelding van een Marsmanneke op een fiets?" vraagt iemand...

Pas op voor sneeuwijs!

Vrijdag 18 januari 2013
Oudsbergen - Pas op voor sneeuwijs!ZoomOndanks de aanhoudende vrieskou is het ijs op de meeste plaatsen nog niet dik genoeg om meerdere personen te kunnen dragen. Dat meldt weerman Ruben Weytjens. Een en ander heeft te maken met de bewolking die voortdurend over Limburg is aanwezig gebleven de voorbije dagen.
Weytjens: "In de thermometerhut (1,5m hoogte) kan het dan wel -3 tot -5 zijn, vlak aan het ijsoppervlak is het misschien maar -1 tot -2 omdat de warmte van het water niet voldoende kan uitstralen. IJs kan zelfs nog perfect aangroeien (…) Het hele nieuwsbericht
De NASA verspreidde vandaag bijgaand filmpje van een gigantische eruptie op de zon. Die uitbarsting vond op nieuwjaarsochtend plaats. Het filmpje duurt slechts 17 seconden maar in werkelijkheid duurde deze uitbarsting vier uur.

Wat vangt de kat?

Maandag 14 januari 2013
Oudsbergen - Wat vangt de kat?ZoomOm een beter zicht te krijgen op het voorkomen van muizen in Vlaanderen roept de Zoogdierenwerkgroep van Natuurpunt de hulp in van katten en hun eigenaars. Via de actie ‘Wat vangt de kat?’ vraagt de natuurvereniging aan de kattenbaasjes om foto’s door te sturen van de muizen die hun kat naar huis brengt. Dat kan via de website www.watvangtdekat.be. Aan de hand van de beelden willen de muizenexperts van de vereniging een schatting maken van de verschillende soorten muizen in (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Brebels overleden

Zondag 13 januari 2013
Oudsbergen - Jef Brebels overledenGisteren is Jef Brebels overleden, de levensgezel van Anny Huysmans. Hij was 77 jaar. Woensdag wordt hij begraven in Neerpelt, na een uitvaartplechtigheid in besloten kring in het funerarium Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Internaat Agnetendal 50 jaar

Zondag 13 januari 2013
Oudsbergen - Internaat Agnetendal 50 jaarZoomOp zaterdag 27 april viert het internaat van Agnetendal in Peer zijn gouden jubileum met een academische zitting en een reünie voor de oud-internen. Zij vinden achter deze link alle info en kunnen daar ook rechtstreeks inschrijven om hun mede-internen en personeel van toen nog eens te ontmoeten. Misschien kent u nog wel oud-internen van Agnetendal die u ook op de hoogte kunt brengen?
Ter gelegenheid van het feestjaar “50 jaar internaat Agnetendal”, kleedde Zuster Ann zich nog eens in het oudste habijt van de beginjaren van het internaat en enkele internen trokken het oude groene schort-uniform van de school van toen nog eens aan...

Auxilia helpt bij het studeren

Woensdag 9 januari 2013
Oudsbergen - Auxilia helpt bij het studerenZoom De vrijwilligersorganisatie Auxilia helpt mensen tussen 7 en 77 jaar met hun studie. Vrijwilligers uit de hele provincie leveren gratis ondersteuning aan leerlingen die te maken hebben met beperkte kansen op intellectueel, fysiek of economisch vlak. Afgelopen schooljaar slaagde meer dan 80% van de geholpen leerlingen - wat bewijst dat deze unieke vorm van individuele ondersteuning aan huis werkt.
Dit jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Een buizerd met 'extensions'

Woensdag 9 januari 2013
Oudsbergen - Een buizerd met 'extensions'Zoom"Vandaag mochten we een buizerd voorzien van heuse extensions," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "De vogel werd een tijdje geleden binnengebracht. Alle staartpennen waren gebroken en uiteengerafeld. Normaal gezien zou het maanden kunnen duren vooraleer deze pennen uitvallen en terug opnieuw aangroeien. Zo lang houden we een wilde vogel liever niet in een kooi, dus proberen we af en toe extensions te gebruiken. "Bedoeling is dat we de veren nemen van een in het Natuurhulpcentrum (…) Het hele nieuwsbericht

Daar zijn de pollen al...

Maandag 7 januari 2013
Veel mensen hebben nu al last van tranende ogen en verschrikkelijke niesbuien, terwijl het pas januari is. Maar de pollen slaan al toe, meldt Omroep Brabant. De boosdoeners zijn de els en de hazelaar. Vooral de pollen van de els zijn een belangrijke veroorzaker van hooikoorts.

Gratis naar ... Jan Verheyen?

Maandag 7 januari 2013
Oudsbergen - Gratis naar ... Jan Verheyen?Nu woensdag om 19.30 uur presenteert filmmaker Jan Verheyen een heuse filmshow in De Adelberg te Lommel… een mix van comedy en honderden weetjes! Aan de hand van de allerbekendste filmquotes en heel veel filmfragmenten loodst filmgoeroe Jan Verheyen u op zijn eigenste humoristische (Urbanusiaanse) wijze langs Hollywood en aanverwante. Een aangename avond gegarandeerd!
Dankzij Internetgazet kunt u misschien volledig gratis naar deze voorstelling. Alles wat u moet doen is een mailtje sturen vóór morgen dinsdag 12 uur aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be. Per Internetgazetgemeente kunnen we twee mensen gratis naar deze avond sturen... Vermeld in uw mail dan ook duidelijk uw adres!
Meeuwen-Gruitrode - Leike Minte (Leo Kerkhofs) overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Leike Minte overleden, de weduwnaar van Mia Dreezen. Hij was 79 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Gruitrode. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Mia Vanbaelen overleden

Zaterdag 5 januari 2013
Meeuwen-Gruitrode - Mia Vanbaelen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Mia Vanbaelen overleden, de weduwe van Servaes Keunen. Ze was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid voorafgegaan door de crematie zal in intieme kring plaatsvinden. 

Lène Schrijvers overleden

Woensdag 2 januari 2013
Meeuwen-Gruitrode - Lène Schrijvers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Lène Schrijvers overleden, de weduwe van Jef Molemans. Ze was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begrafenis zullen in intieme kring plaatsvinden. 
Vanavond wordt in alle gemeenten de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd, waarna de schepenen worden verkozen - hoewel hun namen al lang bekend zijn.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen