Het overige nieuws

Jaak Gabriëls overleden

Dinsdag 26 november 2013
Meeuwen-Gruitrode - Jaak Gabriëls overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Jaak Gabriëls overleden, de echtgenoot van Mia Beckers. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. 

Eksel speelt gelijk tegen Meeuwen

Zaterdag 23 november 2013
In de Tweede Provinciale van het voetbal heeft Eksel vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Meeuwen. Thomas Wasiak bracht de thuisploeg op voorsprong maar in de 2de helft scoorden de bezoekers tegen.

Phylomene Symons overleden

Zaterdag 23 november 2013
Meeuwen-Gruitrode - Phylomene Symons overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Phylomene Symons overleden, de echtgenote van Jaak Vanbuel. Ze was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begrafenis zullen in intieme kring plaatsvinden. Zondag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen.

Kennismaken met diverse sporttakken

Vrijdag 22 november 2013
Oudsbergen - Kennismaken met diverse sporttakkenZoomGisteren en vandaag konden honderden kinderen in Neerpelt en Overpelt kennismaken met verschillende sporttakken. Het ging om een "Doe-aan-sport-beurs" voor de leerlingen van het 6e leerjaar van het basis- en buitengewoon onderwijs, en voor die van het 1e jaar secundair. Rik Vander Sanden maakte bijgaande foto. Hier staan er nog meer!

Weer veel controles dit weekend

Vrijdag 22 november 2013
Vanaf vanavond 22u tot maandagmorgen 6u worden er weer gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles gehouden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen. Zeg niet dat u het niet wist! UPDATE In het VTM-nieuws bevestigde de federale politie vanavond dat de BOB-campagne - met 250.000 geplande controles - al vanaf eind volgende week start. Dat is vroeger dan normaal. Ze loopt tot eind januari.

Tinneke Rutten overleden

Donderdag 21 november 2013
Meeuwen-Gruitrode - Tinneke Rutten overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is Tinneke Rutten overleden, de weduwe van Mathieu Vandael. Ze was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begrafenis zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de verbindingsweg in Bree (richting Gerkenberg) in de loop van vrijdagnamiddag 22 november openstellen voor het verkeer, zo is daarnet gemeld. Vanaf komende maandag zal de aannemer het kruispunt van de Meeuwerkiezel met de Boneputstraat herinrichten. Vanuit de Meeuwerkiezel komt er een aantakking op de nieuwe rotonde voor het uitrijdend verkeer dat de verbindingsweg of de Riekskensstraat wil bereiken. Deze werkzaamheden zullen duren tot begin 2014. Zodra deze (…) Het hele nieuwsbericht

Hou je van bijen? Word imker!

Dinsdag 19 november 2013
Oudsbergen - Hou je van bijen? Word imker!ZoomDe Imkersvereniging Pelter Biehalle en de vzw Scholingscentrum LIB organiseren van 7 januari tot 17 juni een starterscursus "Nieuwe Imker". De theorielessen wordt in 't Pelterke gegeven, de praktijklessen bij diverse bijenhallen. Deelnemen aan de cursus kost 30 euro. Wie slaagt, krijgt een getuigschrift van het Ministerie van Landbouw en Visserij. En "als de cursist voldoet aan de voorwaarden krijgt hij na ondertekening van een contract een bijenkast, een bijenvolk en wordt er in de afdeling een peter toegewezen. Deze laatste begeleidt de cursist gedurende minstens één bijenseizoen."  
Meer info bij Johan Cardinaels, tel. 011/643993, johancardinaels[!]telenet.be; of bij Dirk Bollen, tel. 011/733030, bollendirk[!]hotmail.com. Op de site van de Limburgse Imkersvereniging vindt men informatie over alle cursussen die in dat verband worden aangeboden.

Neanderthalerkamp ontdekt

Woensdag 13 november 2013
In Den Bosch zijn arbeiders bij de bouw van een ondergrondse parkeergarage uitgekomen op een neanderthalerkamp uit de oude steentijd. Het zou minstens 40.000 tot 60.000 jaar oud zijn. Bij het kamp lagen vuurstenen werktuigen en beenderen van rendieren, reuzenherten, paarden en bizons. Ook was er een stuk onderkaak van een jonge mammoet bij. De vondst zou uitzonderlijk zijn voor West-Europa.

Carnavalsverenigingen

Maandag 11 november 2013
Tribunaliteiten
Oudsbergen - CarnavalsverenigingenIn deze nieuwe rubriek gaat Jan Bouly (foto) regelmatig merkwaardige vonnissen of arresten toelichten.
Op de 11de van de 11de om 11u11 begon het carnavalsseizoen. Elf zou het getal van de narren zijn. Maar een nar is ook wijs en elke Raad van Elf startte het nieuwe carnavalsseizoen hopelijk met een bezinning over een recente uitspraak van het hof van beroep van Gent. Dat boog zich over een brand veroorzaakt door een tractor in een opslagplaats. De tractor was eigendom van de Aalstse (…) Het hele nieuwsbericht

Oproep tot hulp voor Filippijnen

Zondag 10 november 2013
Het Rode Kruis Vlaanderen heeft vandaag een oproep tot giften gedaan voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan op de Filippijnen. Die giften kunnen overgeschreven worden op het rekeningnummer 000-0000053-53.

Meeuwen-Gruitrode

Op de Gruitroderkiezel in Bree is vanmorgen rond kwart voor zes een man zwaargewond geraakt toen hij richting Bree met zijn auto tegen een boom botste. De chauffeur moest door de brandweer worden bevrijd en werd vervolgens naar het ziekenhuis van Maaseik overgebracht.

Voetbal: afgelastingen

Vrijdag 8 november 2013
Tot en met maandag zijn volgende voetbalwedstrijden afgelast: 
alle kampioenschapswedstrijden, vriendschappelijke wedstrijden en tornooien van dames, reserven, jeugd en G-voetbal.

Jan Jacobs overleden

Vrijdag 8 november 2013
Meeuwen-Gruitrode - Jan Jacobs overleden

Meeuwen-Gruitrode

In het ziekenhuis in Genk is woensdag Jan Jacobs overleden, "Jang van Kuub" in de volksmond. Hij was 86 jaar en de echtgenoot van Helena Vliegen. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Gruitrode. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Een factuur voor het 'huisvuilbeheer'

Donderdag 7 november 2013
De gemeenteraden krijgen dezer dagen op hun agenda de vraag om een princiepsbeslissing goed te keuren rond de rechtstreekse inning door Limburg.net van de kosten voor het beheer van huishoudelijk afval als voorafname op de jaarlijkse werkingsbijdrage.
Limburg.net wil - met de steun van de gemeenten - de inwoners per gezin een factuur sturen voor de werkelijke kostprijs van de huisvuilophaling en -verwerking. Die factuur wordt eventueel verminderd met een tussenkomst van het (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Meex overleden

Donderdag 7 november 2013
Meeuwen-Gruitrode - Fons Meex overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Fons Meex overleden. Hij was 67 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Gratis naar Lloyd Cole?

Woensdag 6 november 2013


Nog maar net is in Hamont-Achel de vijfde verjaardag van de vernieuwde Posthoorn achter de rug of er kondigt zich alweer een topconcert aan, ditmaal in Cinema Walburg. Komende zaterdag 9 november om 20.30u bestijgt niemand minder dan Lloyd Cole (foto) daar het podium - het enige concert van hem in Limburg!
Lloyd Cole formeerde in 1982 The Commotions, waarmee (…) Het hele nieuwsbericht

Een cadeautje kopen op de 'Kö'

Woensdag 6 november 2013
Oudsbergen - Een cadeautje kopen op de 'Kö'ZoomWie op zoek is naar een cadeautje voor de oudejaarsfeesten kan misschien eens een bezoekje brengen aan de Köningsallee in  Düsseldorf - de "", in de volksmond. Het mooiste maar tevens duurste winkelgebied van de stad bevindt zich rondom de boulevard, mailt Harry Geens. "Ik moet toegeven dat ik ook zonder aankopen terug naar huis ben gereden. Niet schrikken: de prijzen zijn uiteraard in euro..."

Ga op tijd naar het voetbal!

Zondag 3 november 2013
Voetballiefhebbers, opgelet: het winteruur is ingetreden en het schemert al behoorlijk vroeg. Dus beginnen de wedstrijden in het provinciale voetbal op zondag vanaf vandaag om 14u30 in plaats van om 15u. 't Is maar dat u tijdig op uw wekelijkse afspraak verschijnt... of op tijd uit de kantine komt!

Wandelen in het park Hoge Kempen

Zaterdag 2 november 2013
Oudsbergen - Wandelen in het park Hoge KempenZoomIn het nationaal park Hoge Kempen, vanaf de nieuwe toegangspoort Connecterra, is het heerlijk wandelen, signaleert Lieve De Bleser:  "Gewoonweg prachtig is het daar! Heerlijke bossen, pittige klimmetjes op de terrils, mooie vergezichten, en leuke paddestoelen. En een mooie schachtbok. Industrieel erfgoed, altijd prachtig! En weinig volk dat van al dat moois kwam genieten..."
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen