Het overige nieuws

Beurs rond afscheid, dood en rouw

Donderdag 31 oktober 2013
Oudsbergen - Beurs rond afscheid, dood en rouwZoomMensen gaan op zoek naar zinvolle manieren om met de dood om te gaan. Annemie Peeters begon enkele jaren geleden met het beschilderen van doodskisten in het gezelschap van familieleden van de overledene. Tijdens het beschilderen van een kist komen vaak de gesprekken los en dat werkt therapeutisch, merkte ze. Ze kreeg steeds meer vraag naar een aanvullend aanbod op het reguliere circuit van de begrafenisondernemer. Vanuit die vraag bundelde ze nu een aantal kunstenaars, therapeuten en (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Leurs overleden

Donderdag 31 oktober 2013
Meeuwen-Gruitrode - Jef Leurs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Jef Leurs overleden, de echtgenoot van Helena Schrooten. Hij was 85 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Gruitrode. Zaterdag om 18.30u wordt er in de kerk van Meeuwen voor hem gebeden tijdens de viering.

De visie van Fobie op de actualiteit

Woensdag 30 oktober 2013
Oudsbergen - De visie van Fobie op de actualiteitZoomIn Maaseik stond gisteravond een auto in de Maas...

Henri Gabriels overleden

Vrijdag 25 oktober 2013
Meeuwen-Gruitrode - Henri Gabriels overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Henri Gabriels overleden, de echtgenoot van Jeanneke Derkoningen. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Gruitrode.

Daar is de wintertijd weer

Donderdag 24 oktober 2013
Oudsbergen - Daar is de wintertijd weerZoomIn de nacht van zaterdag op zondag schakelen we weer over van zomertijd op wintertijd.  Zondagochtend om drie uur wordt de klok één uur achteruit gezet, 3u wordt dan 2u. Lekker een uur langer slapen!
 

Kies je favoriete plekje

Woensdag 23 oktober 2013
Toerisme Limburg is in elke gemeente op zoek naar hét favoriete plekje langs het fietsroutenetwerk. Wie denkt zo'n plekje gevonden te hebben, kan daarvan een foto maken en die uploaden via www.toerismelimburg.be/favorieteplekje. Het plekje dat in elke gemeente verkozen wordt, krijgt een vermelding op het fietsroutenetwerk. En als jouw plekje in de top-3 belandt, kan je er zelf ook nog een vakantie van 500 euro in Limburg mee winnen!

Provinciale veldloop

Woensdag 23 oktober 2013
Oudsbergen - Provinciale veldloopZoomVandaag was er in Hechtel een provinciale veldloop voor basis-, secundair en bijzonder onderwijs. Ook de leerkrachten deden mee. Er waren 65 scholen komen opdagen, ook uit Overpelt, Lommel, Achel, Peer, Meeuwen, Eksel en Neerpelt: in totaal 521 leerlingen uit het basisonderwijs en 432 uit het secundair. (Foto Rik Vander Sanden). Meer foto's
 

José Paesen overleden

Dinsdag 22 oktober 2013
Meeuwen-Gruitrode - José Paesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is José Paesen overleden, de weduwe van Jaak Soons. Ze was 76 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wauberg. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Henri Verdonck overleden

Maandag 21 oktober 2013
Meeuwen-Gruitrode - Henri Verdonck overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Henri Verdonck overleden. Hij was 80 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Jef Swinnen overleden

Donderdag 17 oktober 2013
Meeuwen-Gruitrode - Jef Swinnen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Jef Swinnen overleden, de weduwnaar van Mia Claes. Hij was 82 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis om (10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Wedstrijd 'Duurzaamste gemeente'

Dinsdag 15 oktober 2013
Meeuwen-Gruitrode, Hechtel-Eksel en Hasselt hebben projecten ingediend om verkozen te worden tot "Duurzaamste gemeente". Die projecten handelen over resp. de vervanging van maaitoestellen door vee en de constructie van duurzame installaties in het midden van het bos om ondernemingen en de overheid te laten nadenken over het concept duurzaamheid. De verkiezing biedt gemeenten de mogelijkheid om hun duurzame initiatieven en ervaringen in de kijker te plaatsen.
Op 24 oktober wordt bekend welke van de drie Limburgse gemeenten geselecteerd is om het op te nemen tegen de geselecteerden van de overige provincies. De gemeente die het best beantwoordt aan de verschillende duurzaamheidscriteria wordt bekendgemaakt tijdens een officiële ceremonie op 10 december.

Jos Niesen overleden

Dinsdag 15 oktober 2013
Meeuwen-Gruitrode - Jos Niesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Jos Niesen overleden. Hij was 45 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

We zijn met 11,1 miljoen

Donderdag 10 oktober 2013
Volgens de officiële cijfers van de FOD Economie telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2013 11.099.554 inwoners. Tussen 1 januari 2012 en 1 januari 2013 is de bevolking met 63.606 eenheden gestegen, wat op nationaal niveau overeenkomt met een groei van 0,6%. Die groei is iets minder sterk dan die van de laatste 5 jaar, maar is toch niet onbelangrijk.
Op nationaal niveau is de bevolkingsgroei voor iets meer dan een kwart toe te schrijven aan de natuurlijke (…) Het hele nieuwsbericht

Carine Esters-Loos overleden

Donderdag 10 oktober 2013
Meeuwen-Gruitrode - Carine Esters-Loos overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Carine Esters-Loos overleden, de echtgenote van Paul Gielen. Ze was 50 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Meeuwen.

Benefiet in Kuringen voor Sint-Oda

Woensdag 9 oktober 2013
Het Agentschap voor Natuur en Bos organiseert op 27 oktober om 14.30u een klassiek benefietconcert in de Tiendeschuur van Abdijsite Herkenrode in Kuringen. Een prachtige locatie, omringd door natuurgebied met wortels tot in de Middeleeuwen. De opbrengst is ten voordele van St-Oda. Met de opbrengst wil het dienstencentrum voor zijn bewoners (met een matig tot diep verstandelijke of meervoudige beperking) kansen creëren om meer van de natuur te genieten.
Het concert wordt gegeven door (…) Het hele nieuwsbericht

Het is maar dat u het weet

Dinsdag 8 oktober 2013
In Duitsland organiseert de politie donderdag een "flitsmarathon". Verspreid over het land wordt dan op 8.600 plaatsen de snelheid van voertuigen gedurende 24u gecontroleerd. In totaal worden daarvoor 14.700 politieagenten ingezet.

Hou het warm met minder geld

Maandag 7 oktober 2013
50 tot 70 % van de gemiddelde energierekening gaat naar de verwarming van de woning. Het loont dan ook de moeite om energiezuinig te verwarmen. Hierdoor kan men geld besparen én aan wooncomfort winnen, zelfs met een bestaande verwarmingsinstallatie. Om je op weg te helpen, organiseert de provincie hierover samen met Infrax, Dubolimburg en de stad Peer, in samenwerking met de gemeenten Bocholt en Meeuwen-Gruitrode, een infoavond in het kader van de campagne ‘Warm Limburg’.
Op 9 (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Ulenaers overleden

Maandag 7 oktober 2013
Meeuwen-Gruitrode - Fons Ulenaers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Fons Ulenaers overleden, de echtgenoot van Clementine Schrooten. Hij was 73 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Gruitrode. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Jacky Mandervelt overleden

Donderdag 3 oktober 2013
Meeuwen-Gruitrode - Jacky Mandervelt overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Jacky Mandervelt overleden, de echtgenote van Jos Camps. Ze was 67 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. 

Henri Linsen overleden

Woensdag 2 oktober 2013
Meeuwen-Gruitrode - Henri Linsen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Henri Linsen overleden, de echtgenoot van Drika Schepers. Hij was 82 jaar. De crematie en de afscheidsceremonie zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen.
Halverwege deze maand start het Vlaams bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Dat heeft minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen aangekondigd. Mannen en vrouwen van 56 jaar tot en met 74 jaar zullen om de twee jaar een uitnodiging in de bus krijgen, samen met een test, de immonochemische Fecaal Occult Bloed Test (iFOBT). Dat is momenteel de meest geschikte test voor dikkedarmkankeropsporing.
De test bestaat uit een cilindervormig flesje met daarin een staafje. Iedereen kan de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website voor CLB

Dinsdag 1 oktober 2013
Oudsbergen - Nieuwe website voor CLBZoomHet CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) krijgt een nieuwe website en start hiermee vanaf morgen met een eigen chatkanaal. Met de slogan DEL you problems, take CTRL of your life tracht het centrum jongeren aan te sporen om niet bij de pakken te blijven zitten. Leerlingen van het secundair onderwijs kunnen via de site elke woensdag tussen 18 en 21 uur (behalve in de schoolvakanties) veilig, gratis en anoniem vragen stellen aan opgeleide medewerkers.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen