Het overige nieuws

Mia Hollanders overleden

Maandag 30 september 2013
Meeuwen-Gruitrode - Mia Hollanders overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Mia Hollanders overleden, de weduwe van Christ Evens. Ze was 80 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen.

Jeannette Vande Reyd overleden

Maandag 30 september 2013
Meeuwen-Gruitrode - Jeannette Vande Reyd overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is onverwacht Jeannette Vande Reyd overleden, de levensgezel van Albert Vandewal. Ze was 69 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van As-Centrum.

Hubert Swennen overleden

Dinsdag 24 september 2013
Meeuwen-Gruitrode - Hubert Swennen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Hubert Swennen overleden, de weduwnaar van Martha Kelchtermans. Hij was 85  jaar. Donderdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Mist of geen mist, dat is de vraag

Vrijdag 20 september 2013
Oudsbergen - Mist of geen mist, dat is de vraagZoomVoor zondag en maandag bestaat de kans dat er 's ochtends mist ontstaat, zo melden ons de weervoorspellers. Mist is in feite niets anders dan bewolking dicht tegen het aardoppervlak, zegt weerman Ruben Weytjens. Niet in alle omstandigheden kan er mist ontstaan; het moet helder, vochtig en windstil zijn. Voorspellen of er al dan niet mist zal hangen is dus geen sinecure. Op zijn website heeft hij in een boeiend artikel uitvoerig beschreven hoe mist ontstaat. (WV)
Een onderneming die  de komende drie jaar investeringen doet, zal vanaf 2015 minder belastingen betalen op machines en uitrusting. Onder impuls van minister Muyters werd beslist om de onroerende voorheffing op materieel en outillage met 15 miljoen euro te verminderen. Voka vraagt al jarenlang om deze taks op machines af te bouwen, omdat die schadelijk is voor de industriële investeringen in Vlaanderen.
Vrijdag 20 september, aan de vooravond van de Werelddag Dementie, zendt TV Limburg de eerste aflevering uit van de docureeks “Geprikkeld door dementie”. In zes opeenvolgende afleveringen, telkens op vrijdagavond, bieden zeven Limburgse mensen met dementie, hun mantelzorgers en hulpverleners een kijk in hun dagelijkse leven.  “Deze reeks is opgedragen aan de meer dan 11.000 Limburgers met dementie en aan iedereen die een bijdrage levert om de kwaliteit van leven van personen met dementie en hun mantelzorgers te verhogen”, aldus gedeputeerde van Welzijn Frank Smeets.

Stemmen voor Neoscores

Woensdag 18 september 2013
Oudsbergen - Stemmen voor NeoscoresOp 7 november van vorig jaar speelde de Brussels Philharmonic, als eerste orkest zonder papieren partituren: die partituren stonden op een tablet. Neoscores, de onderneming die de software produceerde die dit huzarenstukje mogelijk maakte, werd opgezet door Ekselaar Bob Hamblok (foto). Als pianist en webdesigner kon hij  het beste van twee werelden combineren. 
Neoscores werd nu door de Kamer van Koophandel van Antwerpen genomineerd bij de acht meest beloftevolle starters van 2013. Het zou natuurlijk prachtig zijn als Bob het zou halen van de zeven anderen. Waarom zouden we dan niet voor hem - Neoscores dus - stemmen? Dat kan via deze link. Stemmen kan tot en met zondag 22 september. Doen!
Nederlands leren is belangrijk. Maar het leren van onze taal vraagt tijd. Daarom biedt de provincie sinds 2007 een sociaal tolkendienst aan. Vanaf 1 januari 2014 start ook de dienstverlening rond sociaal vertalen op. Daartoe gaf de provincieraad op initiatief van gedeputeerde voor Welzijn, Frank Smeets (CD&V), vandaag groen licht.
Frank Smeets, gedeputeerde voor Welzijn: “Hulp en dienstverleners die geconfronteerd worden met cliënten die nog geen of onvoldoende (…) Het hele nieuwsbericht
De Koning Boudewijnstichting lanceerde zopas de projectoproep ‘Buurten op den buiten’. Buurtverenigingen maar ook andere verenigingen kunnen er een beroep op doen. Het moet gaan om bewonersprojecten voor hun buurt of dorp, die de kwaliteit van het (samen)leven verbeteren, de contacten bevorderen tussen een ruime en diverse groep van bewoners en projecten die alle buurt- of dorpsbewoners aanspreken. Een vereniging kan tot 5.000 euro steun krijgen. Dossiers moeten ingediend worden voor 30 september en de resultaten zijn gekend tegen 29 november 2013.
Meer informatie op de website van de Koning Boudewijnstichting.

35.000 man op airshow

Zondag 15 september 2013
Oudsbergen - 35.000 man op airshowZoomDe airshow van Sanicole kreeg dit jaar liefst 34.000 bezoekers,  ondanks een programma dat wat "lichter" uitviel dan de vorige jaren. Aan de andere kant waren er ook enkele zeer aangename verrassingen. Wie in de buurt van Kleine Brogel woonde, heeft het vandaag ook geweten - vooral de start van vier F-16's ging in de vroege namiddag met een wel (veel te) luid gebulder gepaard (foto Marc Faes). Meer foto's.

Handbal: Arena klopt Meeuwen

Zaterdag 14 september 2013
 In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Superliga van het handbal is Arena Hechtel vanavond in Meeuwen gaan winnen met 25-27.

Mooie sunset airshow

Zaterdag 14 september 2013
Oudsbergen - Mooie sunset airshowZoomDe sunset airshow van aeroclub Sanicole gisteravond op en boven het vliegveldje van Hechtel-Eksel, als voorbereiding op de show van zondag, was weer prachtig. Marc Faes maakte voor ons een reeks foto's en die vindt u hier.

Nu pas actie 'Veilig schoolverkeer'

Vrijdag 13 september 2013
Het nieuwe schooljaar is inmiddels al twee weken oud, maar nu pas wordt door provinciebestuur, politiediensten en beide Limburgse parketten een provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer” georganiseerd.
Maar beter laat dan nooit, natuurlijk. De actie start maandag en duurt tot 14 oktober. 
In die periode gaat de lokale politie extra aandacht besteden aan overtredingen in de schoolomgeving. Zo zal men bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Zondag 'Toeren voor Thomas'

Donderdag 12 september 2013
Oudsbergen - Zondag 'Toeren voor Thomas'ZoomElk jaar wordt voor de 8ste keer de rit ‘Toeren voor Tomas” georganiseerd. Tomas (foto) is een jonge kerel die geen onderbenen heeft. Hij nam in het verleden ook wel eens deel aan de Boseindrun (met protheses, zoals de Zuid-Afrikaanse atleet Pistorius). Het doel van de rit is mindervalide sporters financieel te steunen bij de aanschaf van vaak dure sportmaterialen.
De tocht zelf is komende zondag 15 september; ze start om 9u aan de Bosuil in Neerpelt. Deelnemen (…) Het hele nieuwsbericht

Krokussen voor een appel en een ei

Woensdag 11 september 2013
Oudsbergen - Krokussen voor een appel en een eiZoomDe verkoop van krokussen loopt dit jaar slecht, meldt de Limburgse imkersbond.Men zit daar met nog ruim 80.000 krokussen in voorraad; die zouden normaal gezien al allemaal verkocht moeten zijn. Krokussen zijn belangrijk voor bijen, die daar goed voorjaarsstuifmeel uit halen.
De krokussen kosten 3 euro voor 50 stuks (daar kunt u ze zelf niet voor telen), ze zijn grootbloemig en hebben verschillende kleuren.
Bestellen kan per mail bij ghislain.louis[!]telenet.be met vermelding van het afhaalpunt. Die afhaalpunten zijn, telkens tussen 14 en 17u:
- Bijenhal Herkenrode op 15 en 22 september
- De Wulp Neerpelt op 15 september 
- Op ‘t Sonnis in Helchteren op 15 september 
- in het Heempark in Genk op 22 september.

Affiche Sanicole nog uitgebreid

Maandag 9 september 2013
Oudsbergen - Affiche Sanicole nog uitgebreidZoomDe affiche van de International Sanicole Airshow, waar o.m. de Patrouille de France en de Super Constellation al op staan te pronken, is vervolledigd met het PC7-Team en de Baltic Bees (foto). Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.
Het Zwitserse PC7-Team zal komende zondag een wervelende show brengen op 9 Pilatus PC7 turboprop trainers. Tijdens de Royal International Air Tattoo in Engeland de grootste vliegshow ter wereld, werd het team nog bekroond met de (…) Het hele nieuwsbericht

Lisa Bauduin overleden

Zaterdag 7 september 2013
Meeuwen-Gruitrode - Lisa Bauduin overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Lisa Bauduin overleden, de weduwe van Louis Damiaens. Ze was 91 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Neerglabbeek. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Jef Kerkhofs overleden

Donderdag 5 september 2013
Meeuwen-Gruitrode - Jef Kerkhofs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is Jef Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Virginie Martens. Hij was 83 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen