Het overige nieuws

Doelman Thibaut Courtois heeft vanavond in Hasselt van het provinciebestuur de Limburgse Laurier gekregen. Dat is een uniek zilveren kunstwerk van edelsmid Jean Lemmens. Het was een trotse gedeputeerde van Sport Frank Smeets die de Laurier mocht overhandigen aan Thibauts broer Gaëtan, want Thibaut zelf kon niet aanwezig zijn. “Gelet op zijn sportieve prestaties op internationaal vlak is Thibaut zonder twijfel de verdiende winnaar van deze unieke prijs. Hij is een unieke topsporter met een (…) Het hele nieuwsbericht

Koningsdag in Nederland

Zaterdag 26 april 2014
Oudsbergen - Koningsdag in NederlandZoomWie nog niet wist dat het vandaag in Nederland "Koningsdag" is, werd daar mee geconfronteerd zogauw hij naar de website van Buienradar.nl keek...

Leeuwenwelpen opgegeten

Zaterdag 26 april 2014
In de GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade hebben leeuwen waarschijnlijk drie leeuwenwelpjes opgegeten. Die welpen waren woensdag in de dierentuin geboren. Volgens de website van GaiaZOO zijn ze wellicht opgegeten door een van de volwassen leeuwen in het dierenpark.  

Daar zijn de eikenprocessierupsen

Donderdag 24 april 2014
Volgende week start de bestrijding van de eikenprocessierups, meldt het provinciebestuur. Bij terreincontrole werden gisteren in Maaseik en Bree rupsen in de eerste en de tweede vervellingsfase aangetroffen. Die bleken zich - vermoedelijk vanwege de koudere nachten - in de bomen verscholen te houden tegen de dikkere takken in plaats van in de toppen van de twijgen. Daardoor zijn ze moeilijker op te sporen. De deskundigen van het provinciebestuur verwachten dat de rupsen volgende week zullen vervellen naar de derde fase en dat de bestrijding dan kan starten. Gemeenten krijgen provinciale steun bij de aankoop van een specifiek bestrijdingsmiddel.

Chris van Megchelen overleden

Woensdag 23 april 2014

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Chris van Megchelen overleden, de echtgenoot van Cock Ter Horst. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden.  

Mia Martens overleden

Woensdag 23 april 2014
Meeuwen-Gruitrode - Mia Martens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Mia Martens overleden, de weduwe van Henri Vanhemel. Ze was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begrafenis zullen in familiekring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen.

Koop een kip met korting

Woensdag 23 april 2014
Jaarlijks organiseert Limburg.net van einde april tot en met 30 juni een kippenactie. Daarbij geeft de afvalmaatschappij korting op de aankoop van kippen in tuincentra. Op de site van Limburg.net kunt u de kortingsbon downloaden; hij geeft u recht op een korting van 3 euro bij aankoop van een kip. En u mag drie kippen met korting kopen, dus een totale korting van 9 euro. Indien u kippen koopt maakt u bovendien kans op een aankoopbon van 100 euro van uw tuincentrum. Een gratis kippengids kunt u aanvragen via communicatie[!]limburg.net.

Ontslag met geweld

Vrijdag 18 april 2014
Tribunaliteiten
“Ik moest wel tekenen”, is een argument dat voor een rechter zelden kans maakt. Toch komt het voor dat een werknemer die een ontslagbrief tekent staande houdt dat hij “onder dwang” afscheid nam van zijn werkgever.
Zo was er in Luik een verkoper in dienst van een multinational in elektrische apparaten. In een jaar tijd schopte hij het tot hoofd van de afdeling CD’s en videospelletjes. Tot hij op een vrije dag om vijf uur in de namiddag een telefoontje kreeg van zijn werkgever met (…) Het hele nieuwsbericht

Creatief zijn met Deel9

Woensdag 16 april 2014
Gisteravond werd in Lommel het startschot gegeven van 9 dagen creatieve activiteiten in Noord-Limburg. Marc Heleven gaf er tips over hoe men de CSI van het internet kan worden. Het initiatief komt van Deel9, genoemd naar een nieuw hoofdstuk voor creativiteit in de 9 Noord-Limburgse gemeenten. 
De activiteiten vallen trouwens niet toevallig samen met de internationale week van de creativiteit. De komende dagen worden er nog in Peer, Overpelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Bree, Bocholt, (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Pijkels overleden

Dinsdag 15 april 2014
Meeuwen-Gruitrode - Jeanne Pijkels overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Jeanne Pijkels overleden, de weduwe van Lei Schouteden. Ze was 91 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Het is maar dat u het weet

Vrijdag 11 april 2014
Je mag nooit te snel rijden, maar soms is de concentratie weg, rij je sneller dan toegelaten en word je geflitst. Die kans wordt volgende week donderdag véél groter, want als alle geruchten kloppen zal dàt de "grote flitsdag" zijn waarop in het hele land verkeersradars in positie worden gebracht. Thuisblijven is een veilige optie...

Demo Dribbelvoetbal U6, 2 tegen 2

Donderdag 10 april 2014
Komend seizoen verandert er een en ander in het jeugdvoetbal. Zo wordt het ‘dribbelvoetbal’ ingevoerd, ofwel het 2 tegen 2 voor U6-teams (uitsluitend 4- of 5-jarige kinderen). Daarom wordt er komende maandag 14 april om 18.30u door leden van de Voetbalbond een demonstratie gehouden in het Sportpark De Roosen, op de terreinen van Esperanza Neerpelt. Iedere geïnteresseerde uit de regio is van harte welkom. Een aantal clubs heeft al toegezegd.
Er ligt dan een aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Liza Moonen overleden

Woensdag 9 april 2014
Meeuwen-Gruitrode - Liza Moonen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Liza Moonen overleden, de echtgenote van Michel Camps. Ze was 86 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen.

Leon Vandewal overleden

Dinsdag 8 april 2014
Meeuwen-Gruitrode - Leon Vandewal overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Leon Vandewal overleden, de echtgenoot van Ghislaine Mussen. Hij was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Morgen/woensdag om 19u is er een gebedswake in de parochiekerk van Neerglabbeek.
De komende weken organiseert het provinciebestuur samen met de lokale politie twee motorscreenings. Het is de bedoeling bij het begin van het seizoen de behendigheid en de rijvaardigheid op te frissen. Er zijn nog plaatsen vrij voor de motorscreenings op zaterdag 12 april in Tongeren en op zaterdag 26 april in Lanaken. Inschrijven via www.limburg.be/verkeersveiligheid of via 011 23 80 43.

De rekening van het kind

Vrijdag 4 april 2014
Tribunaliteiten
Als ouders uit elkaar gaan wordt er meestal een vast maandelijks onderhoudsgeld bepaald voor de gebruikelijke kosten van de kinderen. De bepaling van zo’n vast maandelijks onderhoudsgeld verloopt meestal vlot. Maar, wat met de buitengewone kosten van een kind? De ouder die moet betalen ziet dit dikwijls anders dan de ouder die ontvangt. Vandaar dat - meestal met de beste bedoelingen -  op het ogenblik van de scheiding een opsomming wordt gemaakt van die buitengewone uitgaven. Het gaat dan over medische (…) Het hele nieuwsbericht

Toke Tielens overleden

Donderdag 3 april 2014
Meeuwen-Gruitrode - Toke Tielens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Toke Tielens overleden, de echtgenote van Jef Hoogmartens. Ze was 78 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Tine Penxten overleden

Woensdag 2 april 2014
Meeuwen-Gruitrode - Tine Penxten overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Tine Penxten overleden. Ze was 58 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 14 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt.

Henriette Van Helden overleden

Woensdag 2 april 2014
Meeuwen-Gruitrode - Henriette Van Helden overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Henriette Van Helden overleden, de echtgenote van Joseph Booms. Ze was 57 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen