Het overige nieuws

Oudsbergen - Let op gordel, geen gsm-gebruik in autoVanaf maandag tot en met 7 april gaan de Limburgse politiezones extra aandacht schenken aan het gebruik van een gsm aan het stuur en het niet-dragen van de veiligheidsgordel. Dat meldt gouverneur Herman Reynders.

Zondag MS-wandeldag

Donderdag 27 februari 2014
Komende zondag is het MS-wandeldag. Van 7 tot 15 uur kunt u dan terecht op de vliegbasis van Kleine Brogel voor afstanden van  4, 7, 12, 18, 20 of 26 km. De wandeldag kadert in de MS-acties waarmee het stadsbestuur van Peer en de Tiende Wing van de vliegbasis geld inzamelen voor de MS-Liga en het Revalidatie & MS-centrum van Overpelt.

Frits Schepers overleden

Woensdag 26 februari 2014
Meeuwen-Gruitrode - Frits Schepers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Frits Schepers overleden. Hij was 75 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Huurderssyndicaat boos op minister

Dinsdag 25 februari 2014
Het Limburgs Huurderssyndicaat is boos omdat minister Freya Vandenbossche (sp.a) deze week besliste om de huursubsidie voor de laagste inkomens te verlagen naar een vast basistarief van 120 euro. Dat betekent 110 euro minder per maand voor een alleenstaande met leefloon.
Een huursubsidie is een tegemoetkoming in de huurprijs voor mensen met een laag inkomen die verhuizen van een slechte of onaangepaste huurwoning naar een goede aangepaste woning. Het Huurderssyndicaat pleit ervoor om het (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Vroman overleden

Zondag 23 februari 2014
'Kom vanavond met verhalen
hoe de oorlog is verdwenen
en herhaal ze honderd malen
alle malen zal ik wenen...'


Dat komt uit "Vrede", een van de bekendste gedichten van Leo Vroman. De Nederlandse dichter is gisterochtend overleden in Fort Worth, in de VS, waar hij al lang woonde. Vroman wordt beschouwd als een van de grootste Nederlandstalige dichters. Hij werd 98 jaar.

Mia Styven overleden

Zaterdag 22 februari 2014
Meeuwen-Gruitrode - Mia Styven overleden

Meeuwen-Gruitrode

In het WZC Kloosterhof in Meeuwen is gisteren Mia Styven overleden, de weduwe van Henri Creemers. Ze was 90 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerglabbeek. Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Overspel en toch onderhoudsgeld?

Vrijdag 21 februari 2014
Tribunaliteiten
Vaak is de oorzaak het gevolg van een gevolg. Dat moet ons hoogste rechtscollege, het hof van cassatie, ook hebben gedacht toen het op 21 oktober 2011 oordeelde dat, als een echtgeno(o)t(e) "een zware fout" maakt, hij of zij niet automatisch alle rechten verliest op een onderhoudsgeld na echtscheiding. Van belang is na te gaan of een zware fout van de andere echtgenoot niet de echte oorzaak is van de "ontwrichting" van het huwelijk. De uitspraak van het hof van cassatie maakt dat bij processen over onderhoudsgeld (…) Het hele nieuwsbericht

400 ton op tientallen wielen

Donderdag 20 februari 2014

Meeuwen-GruitrodeVanuit Ellimetal werd afgelopen week een gastank van 400 ton naar het Albertkanaal vervoerd. Dat gebeurde door het transportbedrijf Maxtrans dat daarvoor een 8x4-trekker inzette. De tank - 74m lang, met een diameter van 8,4m - was bestemd om vloeibaar gas in op te slaan. Ze moest in Genk op een schip worden geladen dat het zware gevaarte naar Antwerpen zou  voeren. Daar hebben we - helaas, helaas - geen beelden van, want we hadden eigenlijk wel eens willen zien hoe men zo'n zware vracht op een schip plaatst...
 

Theo Vangeneugden overleden

Donderdag 20 februari 2014
Meeuwen-Gruitrode - Theo Vangeneugden overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Theo Vangeneugden overleden, de echtgenoot van Rosa Haex. Hij was 62 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd waarna er om 12 uur een afscheidsplechtigheid in aula 't Sant zal plaatsvinden.
Hoe lang moet een mens wachten op een reünie van Talking Heads? Opperhoofd David Byrne ziet het vooralsnog niet zitten en dus is het tijd voor plan B met een verzameling muzikanten en acteurs met de legendarische concertfilm ‘Stop making sense’ op het netvlies gebrand. Losjes vertrekkend vanuit die mijlpaal uit de rockgeschiedenis worden de Talking Heads eigenhandig nieuw leven ingeblazen. Byrning Down The House, dus, vrijdagavond in De Posthoorn in Hamont. Met leden van o.a. (…) Het hele nieuwsbericht

Koen Tielen overleden

Maandag 17 februari 2014
Oudsbergen - Koen Tielen overledenBij een verkeersongeval in Ellikom is zaterdag Koen Tielen overleden, de zoon van Martin Tielen en Jeanette Meylaers. Hij was 25 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Lies Nijsen overleden

Woensdag 12 februari 2014
Meeuwen-Gruitrode - Lies Nijsen overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Bree is gisteren Lies Nijsen overleden, de weduwe van Jozef Stienaers. Ze was 85 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Gruitrode. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Wie bewaakt het bouwbudget?

Zaterdag 8 februari 2014
Tribunaliteiten
Wie plannen smeedt om te bouwen heeft het met zijn architect over het budget. De bouwheer ziet graag een zo klein mogelijk budget, niet in het minst omdat het ereloon van de architect een percentage is van het budget. Maar de bouwheer wil ook dat de architect het budget respecteert. Geen wonder dat discussies over het budget regelmatig bij de rechtbank belanden.
Zo was er in Waals-Brabant een echtpaar dat langs zijn huis een appartement wilde bouwen. Het contract met de architect sprak van een "summiere en (…) Het hele nieuwsbericht
Het provinciaal comité van de voetbalbond heeft beslist om dit weekend alle wedstrijden voor de reserven, jeugd en G-voetbal af te gelasten. Dat is uiteraard het gevolg van het weer. Veel terreinen liggen er onbespeelbaar bij

Horeca krijgt meer tijd

Vrijdag 7 februari 2014
De horeca krijgt meer tijd om zich aan te passen aan de "geregistreerde kassa". Dat zei minister van financiën Koen Geens vanmiddag in Hasselt. Er komt een langere overgangsperiode en pas vanaf 1 januari 2016 zal er gesanctioneerd worden.

Oppassen voor de wafelverkoper

Vrijdag 7 februari 2014
De politie Kempenland waarschuwt voor een oplichter die deur aan deur wafels verkoopt. Tussen 31 januari en 7 februari deden al 8 mensen aangifte. De man belt aan en zegt wafels, truffels of appelen te verkopen ten voordele van SRW Heppense Kankerstichting. Hij int een som geld tussen 5 en 10 euro. De kopers ontvangen een betalingsbewijs met vermelding van de naam De Meuter André en het adres Kruisstraat 17 te 3970 Leopoldsburg. Op het document staat een leveringsdatum. De bestelling wordt nooit geleverd en zowel de stichting als het adres zijn fictief.
Wanneer u met deze "verkoper" in contact komt, kunt u best naar de politie bellen op 011/399 299.  Mensen die al een bestelling deden en betaald hebben, kunnen aangifte doen.

Kort maar interessant (5)

Donderdag 6 februari 2014
Oudsbergen - Kort maar interessant (5)Zoom*** Zoals bijen zwermen de meer dan 100.000 sterren op bovenstaande foto rond het centrum van de heldere bolvormige sterrenhoop M15. Hij is een overblijfsel uit de vroege jaren van ons melkwegstelsel. M15 is gemakkelijk zichtbaar met een verrekijker, en heeft in het midden een van de dichtste concentraties van sterren, met een overvloed aan variabele sterren en pulsars. Het is een foto genomen door de Hubble-ruimtetelescoop. M15 ligt ongeveer op 35.000 lichtjaren van de aarde, in de richting van het (…) Het hele nieuwsbericht
Kort maar interessant (5)
Zoom

Huismus leidt het vogeltelweekend

Zondag 2 februari 2014
Dit weekend hebben al meer dan 10.000 mensen in ruim 7500 tuinen vogels geteld tijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt. De resultaten lopen nog volop binnen via www.vogelweekend.be, maar na 200.000 getelde vogels is het nu al duidelijk dat het uitblijven van de winter voor verschuivingen heeft gezorgd in de samenstelling van het Vlaamse tuinvogelbestand. Zo zaten er volgens de voorlopige resultaten in de gemiddelde Vlaamse tuin 28 vogels. Dat is flink minder dan tijdens andere jaren (vorig jaar waren (…) Het hele nieuwsbericht
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen