Het overige nieuws

Smiley (62)

Maandag 31 augustus 2015
Oudsbergen - Smiley (62)ZoomGefotografeerd door Lambert Reynders.

'Om-armen': nieuw jaarthema bisdom

Zaterdag 29 augustus 2015
Oudsbergen - 'Om-armen': nieuw jaarthema bisdomOp 16-17 september wordt in Cultuurcentrum Hasselt het nieuwe jaarthema van het bisdom Hasselt gelanceerd: "Om-armen". Dat gaat over de sociale dimensie van het evangelie. De presentatie van het nieuwe jaarthema gaat onder meer gepaard met een informatiemarkt en het aanbod van materialen en vorming. Inschrijven kan tot 11 september via de website www.bisdomhasselt.be/startavonden.

Plaatselijk 96,5 ° Celsius

Zaterdag 29 augustus 2015
Tribunaliteiten
Vochtige vloeren en plassen vindt u in een sauna of zwembad. Wie uitglijdt had dus beter moeten weten. Maar, waar moet een stoomcabinebezoeker in een zwembad zich aan verwachten? Het hof van beroep van Gent kreeg te maken met een dame die een derdegraads brandwonde opliep aan haar rechterkuit in de hamam van een provinciaal zwembad. De rechter in eerste aanleg zag geen fout bij de uitbater van het zwembad, waarop de dame dus naar het hof van beroep van Gent trok. Dat stelde vast dat de stoomuitlaat zich aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Actie 'Veilig schoolverkeer'

Donderdag 27 augustus 2015
Van 1 tot 25 september loopt in onze provincie de actie 'Veilig Schoolverkeer'.  De lokale politie besteedt extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. ln de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun (brom)fiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Renovatie linkerrijstrook E314

Woensdag 26 augustus 2015
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal komend weekend op de E314 in beide rijrichtingen een stuk van de linkerrijstrook vernieuwen. De aannemer zal richting Leuven ter hoogte van complex 30 “Park Midden-Limburg” 2 km renoveren. Richting Nederland zal hij ter hoogte van complex 29 “Houthalen-Helchteren” het wegdek over een lengte van 1.5 km vernieuwen. Het verkeer kan in beide richtingen over de rechterrijstrook blijven rijden. De werkzaamheden starten vrijdagavond 28 augustus om 21.00 uur en moeten ten laatste maandagochtend 31 augustus om 5.00 uur klaar zijn.

64 verkeersongevallen in weekend

Maandag 24 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 39 ademtests afgenomen, waarvan er 6 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

De cumuls van onze burgemeesters

Zondag 23 augustus 2015
Oudsbergen - De cumuls van onze burgemeestersZoomHoeveel mandaten zouden onze burgemeesters cumuleren? vroegen wij ons af. Het Rekenhof stelt daar ieder jaar een lijst van op; openbare mandatarissen, hoge ambtenaren, leidinggevenden van ministeriële kabinetten enz… zijn wettelijk verplicht periodiek twee documenten in te dienen bij het Rekenhof, nl. een lijst van hun mandaten, ambten en beroepen, enerzijds, en een vermogensaangifte anderzijds. In principe riskeren politici die dat niet doen een strafrechtelijke vervolging door het (…) Het hele nieuwsbericht

Aantal zorgboerderijen toegenomen

Zondag 23 augustus 2015
Het aantal zorgboerderijen in Limburg is vorig jaar toegenomen. In 2014 waren er 108 actief, 10 meer dan het jaar voordien. Een zorgboerderij is een land- of tuinbouwbedrijf waar mensen uit kwetsbare groepen opgevangen worden. De bedrijfsactiviteit van de meeste zorgboerderijen is veelteelt, gevolgd door tuinbouw. Diverse sectoren zoals de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, bijzondere jeugdzorg, gezinszorg en onderwijs werken samen met de zorgboerderijen.
Ondanks de stijging van het aantal zorgboerderijen in onze provincie, blijft het aanbod onvoldoende om aan de vraag te beantwoorden, zegt het Steunpunt Groen Zorg Limburg.

Asielzoekers krijgen geen geld

Zondag 23 augustus 2015
Het bericht dat momenteel op de sociale media gretig wordt gedeeld en dat zegt dat asielzoekers in ons land tot 40 euro per dag zouden krijgen van de overheid, klopt niet. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft dat herhaald. Lees Francken reageert: "Asielzoekers krijgen geen geld"

Louis Bossers overleden

Zaterdag 22 augustus 2015
Meeuwen-Gruitrode - Louis Bossers overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Gruitrode is woensdag Louis Bossers overleden, de weduwnaar van Adriënne Hendrix. Hij was 78 jaar en wordt gecremeerd na de afscheidsplechtigheid in besloten kring.
Oudsbergen - Pastoor-emeritus Jef Geyskens overledenPater Jef Geyskens uit Hamont, lid van de congregatie van de salvatorianen,  is overleden. Hij was 84 jaar en afkomstig van Meerhout. Op 10 juli 1966 werd hij in Meeuwen priester gewijd. Van 1975 tot 1990 was hij pastoor van de parochie Holheide in Overpelt. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Hamont-Lo. Daarna wordt hij begraven op het kloosterkerkhof. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Fons Eerdekens overleden

Donderdag 20 augustus 2015
Meeuwen-Gruitrode - Fons Eerdekens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Fons Eerdekens overleden, de echtgenoot van Catho Wevers. Hij was 85 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Wijshagen.

Weer cannabisplantage opgedoekt

Woensdag 19 augustus 2015
In hartje Bree is vanavond weer een cannabisplantage opgedoekt. De plantage met de oogstrijpe plantjes was ondergebracht in een garage aan de Velkuilenstraat.

Smiley (61)

Woensdag 19 augustus 2015
Oudsbergen - Smiley (61)ZoomDit is een héél mooie smiley. Roger Dalemans fotografeerde hem boven de Chiemsee in Beieren.

Cannabisplantage opgedoekt

Dinsdag 18 augustus 2015

Meeuwen-Gruitrode

Gisterenavond is een cannisplantage met 300 planten opgedoekt aan de Maalbosstraat in Bree. De jongste twee weken zijn er in de streek ook al vier andere cannabisplantages ontmanteld.

Bewakingscamera's op 't Stift

Dinsdag 18 augustus 2015
Het schepencollege van Bree heeft beslist bewakingscamera's te installeren op 't Stift. Daarmee wil het college meer veiligheid in de uitgaansbuurt creëren. De jongste tijd waren er toenemende klachten van buurtbewoners over de overlast veroorzaakt door het uitgaanscentrum. (PG)

Smiley (60)

Maandag 17 augustus 2015
Oudsbergen - Smiley (60)ZoomSonja Sleurs fotografeerde deze smiley op de European Indian Motorcycle Rally in Cheltenham, Engeland.

62 ongevallen in weekendverkeer

Maandag 17 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 45 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 (of 13%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Lène Geusens overleden

Maandag 17 augustus 2015
Meeuwen-Gruitrode - Lène Geusens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Lène Geusens overleden, de weduwe van Jan Craeghs. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerglabbeek. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Maria Evens overleden

Maandag 17 augustus 2015
Meeuwen-Gruitrode - Maria Evens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Maria Evens overleden, de echtgenote van Albert Leyssen. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Slippend bestelwagentje tegen garage

Zaterdag 15 augustus 2015

Meeuwen-Gruitrode

In de Brugstraat in Bree heeft een slippend licht bestelwagentje vanochtend schade veroorzaakt aan de etalage van garage Jaspers. De chauffeur is daarbij gewond geraakt. De politie onderzoekt de precieze omstandigheden van het ongeval.

Een interessante nieuwssite

Vrijdag 14 augustus 2015
Als we op het internet iets interessants vinden, dan melden we dat hier even. Zo ontdekten we pas de nieuwe nieuwssite ii.nl. Zeer sober, maar o zo overzichtelijk en goed gemaakt. Bovendien is ze gratis toegankelijk: even registreren en klaar is Kees.

Smiley (59)

Donderdag 13 augustus 2015
Oudsbergen - Smiley (59)Zoom                                                         (Foto Bart Timmermans)

Folder 'Pure paardenpracht'

Donderdag 13 augustus 2015
Oudsbergen - Folder 'Pure paardenpracht'ZoomTien Noord-Limburgse gemeenten hebben een kleurrijke folder gepubliceerd ter promotie van het ruiter- en mentoerisme in deze regio. De folder, ‘Pure paardenpracht - op ontdekking te paard' is te krijgen bij de toeristische dienst van de betrokken gemeenten. En dat zijn Meeuwen-Gruitrode, Bocholt, Bree, Hechtel-Eksel, Kinrooi, Lommel, Maaseik, Neerpelt en Peer, gemeenten die "een paradijs voor ruitervakanties" worden genoemd.

Smiley (58)

Dinsdag 11 augustus 2015
Oudsbergen - Smiley (58)ZoomDe supporters van Esperanza Pelt die zondag met de bus naar de wedstrijd tegen Francs Borains reden, zaten voortdurend tegen deze smiley aan te kijken... (Foto Rob Cuyvers)

86 weekendongevallen

Maandag 10 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel en 65 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 doden, 1 zwaargewonde en 14 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 66 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 8%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jeanne Vandeweerdt overleden

Maandag 10 augustus 2015
Meeuwen-Gruitrode - Jeanne Vandeweerdt overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Jeanne Vandeweerdt overleden. Zij was 77 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Meeuwen.

Helena Indekeu overleden

Vrijdag 7 augustus 2015
Meeuwen-Gruitrode - Helena Indekeu overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Helena Indekeu overleden, de weduwe van Louis Gielen. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Marie-Louise Corstjens overleden

Vrijdag 7 augustus 2015
Meeuwen-Gruitrode - Marie-Louise Corstjens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Marie-Louise Corstjens overleden, de weduwe van Guillaume Gybels. Zij was 92 jaar. Vanavond om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Smiley (57)

Donderdag 6 augustus 2015
Oudsbergen - Smiley (57)ZoomEen afvalbak op de parkeerplaats van een supermarkt in Zuid-Frankrijk. (Foto Max Braak)

Stacaravan uitgebrand op camping

Woensdag 5 augustus 2015

Meeuwen-Gruitrode

In Opglabbeek is afgelopen nacht een stacaravan op camping Wilhelm Tell aan de Hoeverweg door brand verwoest. De kampeerders konden zich samen met hun honden in veiligheid brengen. Hoe de brand ontstond, is nog niet geweten.

Achille Geerdens overleden

Woensdag 5 augustus 2015
Meeuwen-Gruitrode - Achille Geerdens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Achille Geerdens overleden, de weduwnaar van Jeanne Thora. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 13 uur plaats in de parochiekerk van Ellikom. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Mia Vanoosterhout overleden

Woensdag 5 augustus 2015
Meeuwen-Gruitrode - Mia Vanoosterhout overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Mia Vanoosterhout overleden, de echtgenote van Jos Achten. Zij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid, voorafgegaan door de crematie, vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant.

Oppassen met die televerkoop

Woensdag 5 augustus 2015
Bedrijven en particulieren worden dezer dagen opgebeld door mensen die zeggen te handelen voor de Cliniclowns. Ze bieden wijnpakketten of cava te koop aan en blijven aandringen, ook nadat je ze hebt afgewimpeld. Het gaat om oplichters. Op de website van de échte Clinclowns is een waarschuwing te lezen; daarin staat dat er momenteel mensen opgebeld worden om wijnpakketten te kopen maar dat dat niks met de Cliniclowns te maken heeft, want zij doen nooit aan televerkoop.
Dinsdag 16 uur. Stand, na het vlindertelweekend: Klein koolwitje 17993 ex.; Atalanta 17995 exemplaren, Twee stuks verschil!
 

Smiley (56)

Maandag 3 augustus 2015
Oudsbergen - Smiley (56)ZoomEen smiley van een wasmachine met een héél grote muil...

17 ongevallen op Limburgse wegen

Maandag 3 augustus 2015
Acht zwaar- en vijftien lichtgewonden: dat is de balans van zeventien ongevallen met gewonden vorig weekend op de Limburgse wegen. De achtendertig chauffeurs die bij de ongevallen betrokken waren moesten een ademtest afleggen. Acht testen vielen positief uit. Zes chauffeurs moesten hun rijbewijs inleveren.

10.000 werklozen minder

Maandag 3 augustus 2015
Volgens cijfers van de RVA kende het aantal werklozen in Limburg het voorbije jaar een daling met 20 procent. Dat betekent dat er 10.000 werklozen minder waren, maar daar waren de werkloze Fordarbeiders nog niet bij gerekend die sinds enkele maanden in de werkloosheidsstatistieken zijn beland. In juni bedroeg het aantal uitkeringsgerechtigde werkzoekenden 35.974.

Atalanta leidt in vlindertelling

Maandag 3 augustus 2015
Oudsbergen - Atalanta leidt in vlindertellingZoomUPDATE Bij Natuurpunt lopen de uitslagen van de vlindertelling van afgelopen weekend binnen. Rond 10.45u stond het klein koolwitje op kop voor heel Vlaanderen, rond de middag was het de atalanta (foto). Voor Limburg was dat de citroenvlinder. (Pierre Rutten - foto Marcella Stappers)
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen