Het overige nieuws

Oudsbergen - Met wintervakantiegroeten uit... LivignoZoomGaat u op wintersportvakantie? Stuur ons dan uw vakantiefoto! Dat deed ook Thomas Noten. Hij maakte vanavond bijgaande foto in het Noord-Italiaanse Livigno. "Enorm veel sneeuw," mailt hij, "maar wel berekoud..."

Lucie Daniels overleden

Zaterdag 31 januari 2015
Meeuwen-Gruitrode - Lucie Daniels overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Overpelt is gisteren Lucie Daniëls overleden, de weduwe van Jef Schepers. Ze was 95 jaar. De afscheidsviering is donderdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Meeuwen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Uitgetelde levensvreugde

Zaterdag 31 januari 2015
Tribunaliteiten
Slachtoffers van een ongeval of geweld willen meestal een vergoeding voor ‘pijn en smarten’ oftewel morele schadevergoeding. Het gaat dan om psychische schade of gederfde levensvreugde. Er bestaat zelfs een tabel om het smartengeld te berekenen. Toch varen rechters vaak een eigen koers, omdat tarieven tekortdoen aan de werkelijkheid.
Zo was er een dame die het slachtoffer was van een groepsverkrachting en een vast bedrag eiste per dag dat zij leed en nog zou lijden. Het hof van beroep van (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - De visie van Fobie: een wapen in de studioZoomZo zag Fobie het zware incident gisteravond in de NOS-studio in Hilversum...
Vandaag heeft de Vlaamse regering nog geen beslissing genomen over de Noord-Zuid verbinding. Begin deze week was in een parlement nochtans een beslissing in het vooruitzicht gesteld. Het dossier is nog niet klaar, luidt het nu.

Smiley (4)

Woensdag 28 januari 2015
Oudsbergen - Smiley (4)Zoom                                             Ingezonden door Dominik Martin
Oudsbergen - De visie van Fobie: Griekse verkiezingenZoomNa de overwinning van SYRIZA in de Griekse verkiezingen wordt het spannend op het EU-front...

Kort maar interessant

Maandag 26 januari 2015
- 4000 vrachtwagens zijn nodig om het grootste Belgische bos van reuzenberenklauwen (Berce du Caucase) te vervoeren naar grote kuilen, een eind verderop. Daar worden meteen de restanten van de al even woekerende Japanse duizendknoop begraven. Men heeft in Plombières in de provincie Luik de planten jarenlang hun gang laten gaan en het kost nu veel moeite om ze te verwijderen. Alleen al de berenklauw heeft een terrein veroverd ter grootte van 5 voetbalvelden. De woekerbossen worden (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - De visie van Fobie: de Fabiola-postzegelZoomVanaf vandaag zijn er in het postkantoor speciale Fabiola-postzegels te koop...

Theo Hendriks overleden

Maandag 26 januari 2015
Meeuwen-Gruitrode - Theo Hendriks overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Theo Hendriks overleden, de echtgenoot van Dina Heynick. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Meeuwen.

Geen provinciaal voetbal

Zondag 25 januari 2015
Het provinciaal comité van de Voetbalbond heeft vanmorgen beslist om alle wedstrijden in de provinciale competities van vandaag af te gelasten. Ook de eerste ploegen komen dus niet in actie.

De visie van Fobie: Mons 2015

Zaterdag 24 januari 2015
Oudsbergen - De visie van Fobie: Mons 2015ZoomVanavond opent "Mons 2015" als Europese cultuurhoofdstad met onder meer de expo Van Gogh in de Borinage. Vanaf morgen is die tentoonstelling ook voor het grote publiek geopend (tot 17 mei). Mons 2015 kwam eerder al in het nieuws vanwege de chaos bij de oplevering van de werken en het voortijdig verwijderen van Arne Quinze's monumentale sculptuur. Fobie tekende alvast deze alternatieve affiche. Mooi!

Dirk Vanheusden overleden

Zaterdag 24 januari 2015
Meeuwen-Gruitrode - Dirk Vanheusden overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Dirk Vanheusden overleden. Hij was 49 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Meeuwen. Dinsdagavond (19 uur) is er daar een avondwake.

Voetbal: afgelastingen

Zaterdag 24 januari 2015
Oudsbergen - Voetbal: afgelastingenDoor het winteroffensief heeft het provinciaal comité van de voetbalbond besloten om voor vandaag alle wedstrijden van de jeugd, reserven en dames af te gelasten. UPDATE Voor vandaag zijn in de provinciale reeksen ook alle wedstrijden van de eerste elftallen afgelast. Voor morgen nog niet voorlopig.
Oudsbergen - Gemeentekaart De Lijn 4 euro duurderOp 1 februari wijzigen de tarieven van De Lijn. Ook de prijs van de Gemeentekaart wordt aangepast. Vanaf volgende maand betaal je 10 euro voor een 10-rittenkaart; tot nu toe was dat 6 euro. Dat geldt dus ook voor deze en 16 andere Limburgse gemeenten die met De Lijn een zogenaamde derdebetalerovereenkomst 'tussenkomst Lijnkaarten' afsloten en de Gemeentekaart aanbieden. Een gewone lijnkaart kost 14 euro.

De visie van Fobie: supertrucks

Vrijdag 23 januari 2015
Oudsbergen - De visie van Fobie: supertrucksZoomZo zag Fobie de eerste supertruck die gisteren tussen Heverlee en de Antwerpse haven de baan op ging.

Welkom, Beringen!

Vrijdag 23 januari 2015
Oudsbergen - Welkom, Beringen!ZoomVanaf vandaag heeft de Internetgazet er officieel weer een dochter bij: de Internetgazet Beringen. Een Internetgazet voor de derde grootste stad van Limburg, meteen ook de grootste van de 11 Internetgazetgemeenten. We zijn blij en trots dat Hans Put die editie elke dag gaat maken en we zijn er van overtuigd dat hij dat héél goed gaat doen. Welkom aan de 45.000 inwoners van Beverlo, Korspel, Stal, Koersel, Beringen-Mijn, Paal, Tervant en Beringen - maak er zelf elke dag een mooie, interessante, warme Internetgazet van!

Smiley (3)

Donderdag 22 januari 2015
Oudsbergen - Smiley (3)Zoom                                               Ingezonden door Dominik Martin

Maria Dreesen overleden

Donderdag 22 januari 2015
Meeuwen-Gruitrode - Maria Dreesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Maria Dreesen overleden, de weduwe van Willem Vaesen. Ze was 94 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats in Meeuwen zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Maandag (19 uur) is er een gebedswake in de parochiekerk van Meeuwen.
Carnavalsverenigingen die willen deelnemen aan de carnavalstoet in Lommel-Centrum (15 februari) en/of Lutlommel (16 februari) moeten tijdig hun machtiging voor praalwagen aanvragen. Dat signaleert de lokale politie Lommel. Die aanvraag kan gebeuren via het formulier dat op de websites van de stad Lommel en de politiezone Lommel staat. Het ingevulde formulier moet via een email bezorgd worden aan verkeer[!]politie.lommel.be ofwel teutenmarkt[!]gmail.com VOOR 09 februari 2015.

Lambert Palmans overleden

Dinsdag 20 januari 2015
Meeuwen-Gruitrode - Lambert Palmans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Lambert Palmans overleden, de weduwnaar van Thoke Cardinaels. Hij was 85 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Wijshagen. Vrijdag om 19u is er daar een gebedswake.
Oudsbergen - Huismus meest gezien tijdens telweekendZoomDit weekend hebben al meer dan 16.000 mensen in ruim 8500 tuinen vogels geteld tijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt. De resultaten lopen nog volop binnen via www.vogelweekend.be. Na 300.000 getelde vogels is al duidelijk dat de huismus (foto) net als vorig jaar de meest getelde vogel is in de Vlaamse tuinen. Het zachte winterweer zorgt ervoor dat bosvogels als de vink minder op zoek gaan naar voedsel in de tuin.
De koolmees staat momenteel op twee, de vink op (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (2)

Zaterdag 17 januari 2015
Oudsbergen - Smiley (2)Zoom                                                    Ingezonden door Dominik Martin.

Geen economische beterschap in zicht

Zaterdag 17 januari 2015
Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar moet de Limburgse economie geen beterschap verwachten. Dat zegt VOKA-Limburg. "Zeker tot maart blijven we stagneren, daarna is er zelfs een kans tot lichte inkrimping", luidt het.
De export blijft het goed doen. De bouwsector hinkt jammer genoeg nog steeds sterk achterop in vergelijking met vorig jaar. De toeristische sector geeft een aantal optimistische signalen maar deze zijn nog niet structureel. De totale werkloosheid zit onder die van vorig jaar maar (…) Het hele nieuwsbericht

Tel dit weekend de vogels in je tuin

Zaterdag 17 januari 2015
Dit weekend is het Grote Vogelweekend van Natuurpunt. Tel vandaag of morgen/zondag de vogels in je tuin of op je terras en werk op die manier mee aan dit onderzoek. Trek er minstens een halfuur voor uit. Overvliegende vogels tellen niet mee en ook als je weinig vogels in je tuin ziet mag je het doorgeven. Noteer per soort het grootste aantal dat je tegelijkertijd zag en geef ze in via het online telformulier.  Succes!

Toenemende leegstand winkels

Vrijdag 16 januari 2015
In Limburg staat 185.000 vierkante meter winkelruimte leeg. Dat is 10,5 procent van de winkelvloeroppervlakte. Bijna 45 procent van de totale weerstand situeert zich anno 2014 in de kernwinkelgebieden. De leegstandsgraad is sinds 2008 verdubbeld. Er zijn verschillende trends en ontwikkelingen die doen vermoeden dat het leegstandsprobleem ook in de toekomst zal spelen. Enerzijds wordt verwacht dat het aanbod de komende jaren nog zal afnemen en anderzijds zijn er belangrijke wijzigingen in het (…) Het hele nieuwsbericht
De provincie Limburg start met een aantal partners en de gemeenten een nieuwe energiecampagne om de Limburgse klimaatambitie waar te maken. Die nieuwe campagne heet ‘De Stroomlijners’ en het is de bedoeling om de Limburgers via heel concrete tips en advies aanzienlijk minder stroom te laten gebruiken.
De campagne duurt 2 jaar en de focus ligt op die apparaten en activiteiten die in huis het meest stroom verbruiken. Maandag wordt er meer over bekendgemaakt.
De combinatie van wind en vooral fikse regen heeft heel wat voetbalterreinen opnieuw onbespeelbaar gemaakt. Het provinciaal comité van de voetbalbond heeft daarom voor dit weekend alle wedstrijden van jeugd en reserven afgelast.

Anna Cillen overleden

Woensdag 14 januari 2015
Meeuwen-Gruitrode - Anna Cillen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Anna Cillen overleden, de echtgenote van André Goflo. Zij was 83. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Wijshagen. De crematie en de begraving van de asurne vinden in beperkte kring plaats.

69,5 procent meer leegstand

Dinsdag 13 januari 2015
Tussen 2008 en 2014 is de leegstand van winkelpanden in Vlaanderen toegenomen met 69,5 procent. Dat blijkt uit een interprovinciale studie over detailhandel, zo meldt een persbericht van de Vlaamse provincies. In totaal staat nu 930.000m² winkelvloeroppervlakte leeg, dat is 7,4 procent van het totaal in Vlaanderen.

Vogels op de speelplaats tellen

Maandag 12 januari 2015
Oudsbergen - Vogels op de speelplaats tellenZoomDeze week tellen de leerlingen van meer dan 500 Vlaamse scholen de vogels op hun speelplaats. De actie maakt deel uit van het Grote Vogelweekend, de jaarlijkse tuinvogeltelling van Natuurpunt van 17 en 18 januari. Met de telactie wil de natuurvereniging gegevens verzamelen over de verspreiding van vogels in Vlaanderen. Tegelijk wil ze zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om iets te doen voor de vogels in hun tuin of op de speelplaats.
Natuurpunt roept de leerlingen op om tijdens de week minstens een half (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Kerkhofs overleden

Maandag 12 januari 2015
Meeuwen-Gruitrode - Jaak Kerkhofs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Jaak Kerkhofs overleden, de weduwnaar van Mia Vanbuel. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Meeuwen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Smiley (1)

Zondag 11 januari 2015
Oudsbergen - Smiley (1)ZoomHeeft u dat ook, dat u soms iets grappigs ziet in iets wat helemaal niet grappig bedoeld is? Zoals op bovenstaande foto. Drie wolkjes die samen een glimlach vormen, een smiley. Vanaf vandaag gaan we dergelijke foto's - niet noodzakelijk van wolkjes - regelmatig publiceren. Komt u iets gelijkaardigs tegen, maak een foto en mail hem naar ons. A smile a day, keeps the doctor away, zullen we maar zeggen. In deze donkere dagen kan een glimlach wonderen doen. Je moet hem alleen maar 'zien'. (Foto Dominik Martin)

Meeuwen-Gruitrode

Er komen fietspaden langs de Meeuwerkiezel in Bree. Vlaams minister voor mobiliteit Ben Weyts heeft er 1.811.496,91 euro voor vrijgemaakt, zo werd vandaag bekend. Langs beide zijden van de weg komen vrijliggende fietspaden. Ter hoogte van de Kluisstraat zullen twee oversteekplaatsen op de middenberm ervoor zorgen dat fietsers en voetgangers veilig en in twee beurten de drukke Meeuwerkiezel kunnen oversteken.

De mening van Fobie

Zaterdag 10 januari 2015
Oudsbergen - De mening van FobieZoomDe drama 's in Frankrijk hebben wereldwijd voor opschudding gezorgd. Onze huistekenaar Fobie heeft zo zijn eigen kijk op de gebeurtenissen. "Niet dat ik mezelf als dusdanig satiricus in de traditie van Charlie Hebdo beschouw," mailt hij. "Toch ben ik het blad altijd genegen geweest. En meer bepaald de 80-jarige Wolinski was in mijn jeugd mijn grote voorbeeld. Hij was zeker geen politieke cartoonist, veeleer een tekenaar met een lichtjes cynische kijk op het alledaagse leven."
De mening van Fobie
Zoom

Ruim 3.500 inbraken in Limburg

Vrijdag 9 januari 2015
In 2014 zijn er 3.593 woninginbraken gepleegd in Limburg, zo blijkt uit cijfers van de federale politie. In 2013 kwamen dieven in 3.530 Limburgse woningen over de vloer.

Geen provinciaal voetbal

Vrijdag 9 januari 2015
Er wordt dit weekend niet gevoetbald in de provinciale reeksen. Dat heeft het provinciaal comité van de Voetbalbond beslist. Oorzaak is het slechte weer van de jongste dagen. De inhaalwedstrijden zijn voorzien op 14 en 15 februari.

Jef Aendekerk overleden

Woensdag 7 januari 2015
Meeuwen-Gruitrode - Jef Aendekerk overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Gruitrode is gisteren Jef Aendekerk overleden, de echtgenoot van Mia Bakkers. Hij was 80 jaar. Zaterdag om 11 uur is de afscheidsdienst in aula 't Sant in Hechtel.
Vorig jaar waren er in Limburg 790 faillissementen, 8,8 procent minder dan in 2013. Daarbij gingen bijna 1.800 jobs verloren. In 2013 gingen er ruim 2.100 jobs verloren bij 866 faillissementen.

Gratis naar... Marble Sounds?

Dinsdag 6 januari 2015
Deze eerste clubshow van 2015 brengt vrijdagavond om 20u  3 muzikale parels naar De Posthoorn in Hamont. De moeite om te ontdekken! Het gaat om Marble Sounds, Sunday Bell Ringers en I Am Oak. Woorden schieten te kort, dus kunt u beter de beschrijving lezen zoals ze hier staat. En wij mogen per gemeente twee vrijkaarten weggeven! Mail daarvoor als de bliksem naar uitpunt[!]hamont-achel.be, vermeld uw woonplaats en de Internetgazet, en u maakt er kans op. De winnaars worden via mail verwittigd. Succes!

Thoke Vliegen overleden

Maandag 5 januari 2015
Meeuwen-Gruitrode - Thoke Vliegen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Thoke Vliegen overleden, de weduwe van Jef Boonen. Ze was 87 jaar. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk Sint-Martinus in Meeuwen. De afscheidsplechtigheid zal in beperkte familiekring plaatsvinden.

Mia Verheyen overleden

Maandag 5 januari 2015
Meeuwen-Gruitrode - Mia Verheyen overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Wijshagen is gisteren Mia Verheyen overleden, de weduwe van Hubert Goyens. Ze was 94 jaar. Donderdag om 10.30u is er een rouwmis in de parochiekerk van Wijshagen. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Het gaat goed met de Internetgazet. Vorig jaar werden in totaal meer dan 18,3 miljoen Internetgazetpagina's opgevraagd, 15 procent meer dan over 2013. Het aantal unieke bezoekers steeg in gelijke mate tot een kleine 25.000 per dag. De gemiddelde bezoeker blijft ruim 6 minuten op de site. Voor ongeveer 65% gebeurt dat vanaf een computer, voor de rest vanaf een tablet of smartphone.
In Limburg is er voor 5,5 % van alle huishoudens sociale huurhuisvesting. Dat percentage is de voorbije vijf jaar nagenoeg stabiel. Maar binnen de provincie zien we een ongelijke spreiding. Het percentage is veruit het hoogst in Genk. Ook Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Maaseik, Sint-Truiden, Houthalen-Helchteren en Beringen hebben verhoudingsgewijs meer sociale huurwooneenheden dan de rest van Limburg. Aan de andere kant is er in gemeenten als Voeren, Riemst en Opglabbeek nauwelijks (of minder dan één procent) sociale huurhuisvesting.

Lucien Berger overleden

Zaterdag 3 januari 2015
Meeuwen-Gruitrode - Lucien Berger overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Waterschei is woensdag Lucien Berger overleden, de weduwnaar van Henriette Colson en partner van Alice Clauwers. Hij was 73 jaar en wordt dinsdag gecremeerd, na een afscheidsdienst in Aula 't Sant in Hechtel.

Vergeet het zout niet

Vrijdag 2 januari 2015
Tribunaliteiten
Als wintergladheid een verkeersongeval veroorzaakt, leidt dat vaak tot een potje – hoe lang nog - zwartepieten. Wanneer een gewestweg glad is, zegt de gemeente dat het gewest moet strooien en het gewest vindt dat de gemeente moet waken over de veiligheid op haar grondgebied, gewestwegen incluis. En allebei vinden ze dat de autobestuurder die slipt onvoorzichtig is.
In een recent vonnis maakte de politierechter van Gent duidelijk wie zich op glad ijs begeeft, als er niet gestrooid is. Het ging om een (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg telt 2.579 leefloners

Vrijdag 2 januari 2015
Vorig jaar kregen 2.579 Limburgers een leefloon. Het ging om 1.118 mannen en 1.461 vrouwen. Bekeken per leeftijdscategorie werd er een leefloon uitgekeerd aan 17 personen tussen 0 en 17 jaar, aan 741 personen tussen 18 en 24 jaar, aan 1.023 personen tussen 25 en 44 jaar, aan 711 personen tussen 45 en 64 jaar en aan 91 65-plussers.

Fred Schildermans overleden

Vrijdag 2 januari 2015
Meeuwen-Gruitrode - Fred Schildermans overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Bree is woensdag Fred Schildermans overleden, de weduwnaar van Helena Vrolix en de partner van Helena Swennen. Hij was 87 jaar. De afscheidsdienst vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant.

Jaak Dreesen overleden

Vrijdag 2 januari 2015
Meeuwen-Gruitrode - Jaak Dreesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Bree is woensdag Jaak Dreesen overleden. Hij was 85 jaar. De uitvaart is dinsdag om 10.30 uur in de parochiekerk van Gruitrode. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.
Vandaag is de hulpverleningszone Noord-Limburg van start gegaan. Ze omvat elf gemeenten en heeft haar hoofdkantoor in de brandweerkazerne van Lommel. Voortaan wordt binnen de zone bijvoorbeeld gekeken naar de verdeling van specialisaties, het vermijden van overtollige materiaalaankopen, het centraliseren van administratieve taken,... zodat er meer tijd overblijft voor het echte brandweerwerk. Voorzitter van de zone is burgemeester Peter Vanvelthoven van Lommel.
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen