Het overige nieuws

Meeuwen-Gruitrode

Het bedrijf Covidien-Medtronic wil een deel van zijn activiteiten van Opglabbeek overbrengen naar Heerlen. De 70 uitzendkrachten die er werken zouden hun job verliezen. Of de geplande herstructurering ook gevolgen heeft voor de 300 andere werknemers is nog niet geweten. (PG)

Gordel wel gebruiken, gsm niet

Dinsdag 29 september 2015
Oudsbergen - Gordel wel gebruiken, gsm nietDe nieuwe provinciale politieactie draait rond het verplichte gebruik van de autogordel en het niet-toegestane gebruik van een gsm achter het stuur. De thema-actie, die vandaag door de gouverneur werd bekendgemaakt, loopt van 1 tot 15 oktober.
Bedoeling van de thema-actie is enerzijds om de bestuurders én de passagiers te herinneren aan de plicht de gordel te dragen in de auto (ook achterin) en anderzijds om de bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig, aldus de mededeling.

86 verkeersongevallen in weekend

Maandag 28 september 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 28 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 2 zwaargewonden en 26 lichtgewonden. De politie nam in dat verband in totaal 53 ademtesten af,waarvan er 7 (of 13%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jumpingploeg wint in Barcelona

Zondag 27 september 2015

Meeuwen-Gruitrode

De Belgische jumpingploeg - met o.m. twee ruiters uit de gemeente - heeft gisteren in Barcelona de finale van de Furusiyya Nations Cup gewonnen. Olivier Philippaerts (Armstrong), Judy-Ann Melchior (As Cold as Ice), Jos Lansink (For Cento) en Gregory Wathelet (Conrad) moesten slechts vier strafpunten noteren. Op het podium werden ze door de Britten en de Nederlanders geflankeerd. De overwinning levert de Belgen 500.000 euro op. Wathelet krijgt nog een bonus van 200.000 euro omdat hij foutloos bleef over de twee omlopen.

Steekpenningen zonder omkoperij

Vrijdag 25 september 2015
Tribunaliteiten
Sinds deze eeuw bestaat er in België naast publieke omkoping ook omkoping in de privésector. Voordien was het omkopen van een voetballer of een aankoopdirecteur niet strafbaar. Toch blijft een proces over private omkoping zeldzaam. Het hof van beroep van Antwerpen kreeg te maken met zo’n onalledaagse zaak van actieve omkoping. De verdachte was een projectmanager die in een bouwbedrijf zorgde voor de opvolging van de werven. Hij bekende steekpenningen te hebben betaald aan een afdelingshoofd van een (…) Het hele nieuwsbericht
Om de versnippering in het waterbeheer tegen te gaan (Limburg telt maar liefst 56 waterbeheerders!), heeft de provincie de steden en gemeenten in het kader van de interne Vlaamse staatshervorming aangeboden om hun waterlopen over te dragen aan het provinciale niveau. Op die vraag zijn 37 van de 44 gemeenten ingegaan. Onder meer Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode deden dat niet. Meer dan 500 km waterlopen worden nu geherklasseerd van categorie 3 (gemeenten) naar categorie 2 (…) Het hele nieuwsbericht

Vliegactiviteiten Kleine Brogel

Dinsdag 22 september 2015
Oudsbergen - Vliegactiviteiten Kleine BrogelZoomHet commando van de Vliegbasis Kleine Brogel - 10e Wing heeft bijgaande informatie bekendgemaakt voor de inwoners van Peer en omstreken. Het gaat om afspraken inzake vliegactiviteiten. Deze afspraken gelden al enkele jaren, in overleg met het Peerse stadsbestuur en de omliggende gemeenten. 
De periodes en uren van mogelijke oefenvluchten van de F-16’s:  
Van 01 september tot 31 oktober
·         Elke (…) Het hele nieuwsbericht

53 ongevallen op Limburgse wegen

Dinsdag 22 september 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 53 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 35 met blikschade. Bij de letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 19 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 39 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 13 %) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 7 gevallen van vluchtmisdrijf.

Toon Verheggen overleden

Maandag 21 september 2015
Meeuwen-Gruitrode - Toon Verheggen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Op 16 september overleed Toon Verheggen, de echtgenoot van Mia Schrooten. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in beperkte kring plaats.
In een mededeling zeggen de Noord-Lmburgse burgemeesters "met ontzetting" kennis genomen te hebben van de uitspraken van minister-president Geert Bourgeois (N-VA) vandaag rond de haalbaarheid van de sneltram Hasselt-Maastricht. Bourgeois liet verstaan dat de sneltram er alleen kan komen als Maastricht die tot het station laat lopen. In het andere geval moet het uitgespaarde geld geinvesteerd worden in andere mobiliteitsdossiers: de Spartacuslijn van Hasselt naar Maasmechelen, de spoorlijn (…) Het hele nieuwsbericht

Gemeente telt 13.077 inwoners

Zaterdag 19 september 2015

Meeuwen-Gruitrode

Volgens gegevens van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken telde de gemeente Meeuwen-Gruitrode op 1 juli 2015 13.077 inwoners: 6667 mannen en 6410 vrouwen.

Top-500 van VKW-Limburg is er weer

Vrijdag 18 september 2015
VKW Limburg presenteerde vandaag de 30ste editie van de Limburgse Top 500. Het referentieboekwerk laat de recentste bedrijfsresultaten zien van de 500 grootste ondernemingen qua omzet in Limburg. Aangevuld met een handige ‘wie is wie’ per bedrijf.
Deze allereerste ‘officiële’ cijfergegevens van 2014 vormden opnieuw de basis voor een grondige analyse. Het merendeel van de Top 500-bedrijven heeft een positief jaar van groei achter de rug. Indicatoren zoals omzet, (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Symkens overleden

Vrijdag 18 september 2015
Meeuwen-Gruitrode - Anna Symkens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Anna Symkens overleden, de weduwe van Frans Janssen. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Automobilist ramt zes auto's

Donderdag 17 september 2015

Meeuwen-Gruitrode

Op 't Hasseltkiezel in Bree heeft een automobilist in de vooravond drie  auto's en drie bestelwagens geramd.. De man, die bekneld zat in zijn auto, is slechts lichtgewond geraakt.

René Kerkhofs overleden

Donderdag 17 september 2015
Meeuwen-Gruitrode - René Kerkhofs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is René Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Mia Brebels. Hij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Zondag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen.

Bisdom trapt nieuw werkjaar af

Woensdag 16 september 2015
Oudsbergen - Bisdom trapt nieuw werkjaar afZoomVanavond trapt het bisdom Hasselt het nieuwe werkjaar af in Cultuurcentrum Hasselt. Het nieuwe jaarthema 'Om-armen' gaat over de sociale dimensie van de verkondiging. Naast het podiumprogramma met het verkennen van het  jaarthema is er een informatiemarkt. Voor de startavond zijn alle priesters, diakens, parochieassistenten, pastores in de zorgsector, teamleden van parochiefederaties, leden van diaconale werkgroepen als Broederlijk Delen en Welzijnszorg, catechisten en jongerenbegeleiders.

Emiel Loix overleden

Woensdag 16 september 2015
Meeuwen-Gruitrode - Emiel Loix overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Emiel Loix overleden, de weduwnaar van Maria Lambrechts en de levensgezel van Marie-Jeanne Metten. Hij was 73 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Meeuwen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Tele-Onthaal zoekt vrijwilligers

Dinsdag 15 september 2015
In oktober start Tele-Onthaal Limburg een opleiding voor vrijwilligers. Ben je sociaal voelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je éénmaal per week 4 uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto. Vraag je infobrochure op 011 22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be. www.tele-onthaal.be

Werken op fietsroutenetwerk

Dinsdag 15 september 2015

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag starten er onderhoudswerken aan het fietsroutenetwerk, meldt het gemeentebestuur. Concreet gaat het over herstellingswerken in de Opstraat, Hellestraat, Luythegge, Molenstraat, Olmenstraat en Boendersstraat. Er komt daar een nieuwe asfaltlaag. Er zal naar gestreefd worden om de hinder voor de omwonenden tot een minimum te beperken.
Oudsbergen - Bisschop neemt het op voor vluchtelingenIn een brief die vandaag verstuurd werd naar de federatieteams, de kerkraden en de algemene oversten van religieuze congregaties heeft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, een dringende oproep gedaan in verband met het onthaal van vluchtelingen en hun huisvesting. Hij roept individuele christenen op om zich op een of andere manier aan te sluiten bij lokale opvanginitiatieven. Verantwoordelijken  van parochiefederaties, kerkraden en congregaties roept hij op om na te gaan of (…) Het hele nieuwsbericht

58 weekendongevallen

Maandag 14 september 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel waarbij 1 persoon zwaar en 13 anderen licht werden gewond. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 31 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.

Over geweren en pistolen

Zondag 13 september 2015
De anonieme grommelaar
We hebben het voor de zekerheid nog eens opgezocht in de dikke Van Dale. En ja hoor, een geweer is een "draagbaar vuurwapen bestemd om door één persoon met twee handen bediend te worden, ongeveer 1 à 1,5 m lang". Een geweer is dus zo'n ding van de schietkraam op de kermis, zo'n buks van de schutterij, zo'n wapen waarmee jagers het bos intrekken. Of waar die kerels van de biatlon mee rondskiën. Een geweer is dus écht wel iets heel anders dan een pistool ("vuurwapen met korte loop dat met één hand wordt afgeschoten"), revolver, colt of weet ik wat je in je jaszak of op je heup of zo opbergt.
Jaszak? Riem? Holster? Wat lazen we deze week in de krant: "Vrouw verstopt geladen geweer in vagina"… Een geweer? Het kan dus altijd nóg erger...

Astronomische telefoonrekeningen

Vrijdag 11 september 2015
Tribunaliteiten
Mag een werkgever waken over de gsm die hij aan zijn werknemer ter beschikking stelt?  Of hoeft de baas niet te weten met wie zijn medewerker telefoneert? Die vraag stelde zich voor het arbeidshof van Gent omdat een bedrijfsleider de terugbetaling eiste van de telefoonkosten van zijn medewerkster met een astrolijn. De dame spendeerde 90 euro per dag aan haar GSM. In het begin telefoneerde ze één of twee keer naar de 090-lijn, maar de ‘telefonade’ ging in crescendo en bereikte in de (…) Het hele nieuwsbericht

Met z'n allen in de file

Donderdag 10 september 2015
Het is maar dat je 't weet
Op 1 augustus 2015 bedroeg het aantal privévoertuigen in ons land 5.623.579, waarvan 3.457.526 dieselwagens en 2.091.327 benzinewagens. België telt bovendien 16.094 autobussen en autocars, 770.508 voertuigen voor goederenvervoer, 44.851 trekkers, 186.334 landbouwtrekkers, 67.910 speciale voertuigen en 465.786 motorrijwielen. Daarmee bedraagt het voertuigenpark 7.175.062 eenheden. Dat meldt de algemene directie Statistiek van de FOD Economie vandaag.

Met de groeten uit Bree

Donderdag 10 september 2015
Vandaag gezien
Oudsbergen - Met de groeten uit BreeZoomDaar kreeg Roger Follon in natuurgebied De Luysen deze visarend voor zijn lens. Scherpe klauwtjes dat die vogel heeft!
Oudsbergen - 'Radiohuis in Hasselt wordt gesloten'Het uitgelekte besparingsplan van de VRT voorziet onder meer de sluiting van het Radiohuis in Hasselt. Radio 2 zal wel nog regionaal verankerd blijven, luidt het. In het avondnieuws van 17.30 uur heeft Radio 2 Limburg uit protest enkel het bericht over het besparingsplan gebracht. De sluiting, die nog door de raad van bestuur bekrachtigd moet worden, is een gevolg van de besparingen die de Vlaamse regering via minister Sven Gatz aan de VRT heeft opgelegd.

62 weekendongevallen

Maandag 7 september 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 10 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 9 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 33 ademtesten afgenomen, waarvan er 14 (of 42%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Smiley (66)

Zondag 6 september 2015
Oudsbergen - Smiley (66)ZoomZelfs in de tuin zie je vaak een smiley... Een foto van Pol Gijbels.

Heeft het skateboard afgedaan?

Zondag 6 september 2015


De online winkel Hammacher Schlemmer heeft onlangs een nieuw soort skateboard gelanceerd dat het klassieke skateboard naar de prullenmand verwijst. De nieuwste versie bestaat uit twee afzonderlijke wielen met een voetplatform. De truc bestaat er in dat men het rubberen wiel rond de voeten in een slangachtige beweging roteert. Op het eerste gezicht is het niet moeilijk, maar in werkelijkheid zal je zien dat het ook niet gemakkelijk is...

Brand verwoest woning

Zondag 6 september 2015

Meeuwen-Gruitrode

Aan de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek is gisteravond een huis volledig door brand verwoest. De woning is goed voor de sloop. De oorzaak van de brand ligt vermoedelijk bij de open haard.

Dominique Lambrecks overleden

Zaterdag 5 september 2015
Meeuwen-Gruitrode - Dominique Lambrecks overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Dominique Lambrecks overleden, de echtgenoot van Christa Maesen. Hij was 55 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen.

Student neergestoken

Vrijdag 4 september 2015
In Bree is donderdagnacht een 20-jarige student uit Rotselaar neergestoken. Hij werd geraakt in de maagstreek en is naar het ziekenhuis overgebracht. De dader, een 38-jarige man uit Bree, is vandaag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De precieze omstandigheden van het voorval worden nog onderzocht.

Bisschop start pastorale bezoeken

Vrijdag 4 september 2015
Oudsbergen - Bisschop start pastorale bezoekenVanaf oktober start mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, pastorale bezoeken van telkens een viertal dagen aan de dekenaten. Het dekenaat Bree komt als eerste aan de beurt. Het dekenaat Lommel volgt in november. In het voorjaar brengt de bisschop een bezoek aan de dekenaten Maaseik, Herk-de-Stad, Sint-Truiden, Hamont en Vlijtingen-Voeren.

Bisdom bekommerd om vluchtelingen

Vrijdag 4 september 2015
Oudsbergen - Bisdom bekommerd om vluchtelingenZoomHet bisdom Hasselt heeft vandaag de pastorale medewerkers in parochies en zorginstellingen, de kerkfabrieken en de centrale kerkbesturen opgeroepen om binnen hun kring uit te kijken naar woningen of appartementen die in aanmerking komen voor de opvang van migranten. Het bisdom steunt daarmee de actie van Caritas International België die huiseigenaars recent opriep woongelegenheden ter beschikking te stellen voor de opvang van migranten nu die nood zo erg toeneemt. “We hopen dat de brede (…) Het hele nieuwsbericht
In een gesprek met TVL heeft gouverneur Herman Reynders een oproep gedaan aan alle Limburgers, alle Limburgse burgemeesters en alle Limburgse verenigingen om vluchtelingen op te vangen. Hij vraagt gemeenten en OCMW's een extra inspanning te leveren. De gouverneur verwacht ook inspanningen van grote organisaties zoals vakbonden en ziekenfondsen. Ook de individuele Limburger kan zijn steentje bijdragen, aldus de gouverneur.

Smiley (65)

Donderdag 3 september 2015
Oudsbergen - Smiley (65)ZoomDe zon is weg maar deze smiley willen we U echt niet onthouden. (Paul Vanhecke)

Smiley (64)

Woensdag 2 september 2015
Oudsbergen - Smiley (64)ZoomHmmm. Een erg originele maar ook een zeer smakelijke smiley.

Limburgse economie versnelling hoger

Woensdag 2 september 2015
Begin derde kwartaal van 2015 begon de Limburgse economie opnieuw aan te trekken.Tijdens de zomer werd daar zelfs een schepje bovenop gedaan. Tot en met oktober groeit de conjunctuurbarometer naar een niveau van 86 punten. Het is geleden van juli 2011 dat we zulke hoge toppen gescheerd hebben. Grote stuwende kracht is de binnenlandse vraag, stelt VOKA Limburg.
De eerste maanden van 2015 bewoog de Limburgse economie weinig tot niets. Deze langgerekte stagnatie hield aan tot het derde (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg krijgt koninklijk bezoek

Woensdag 2 september 2015
Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen op 10 september een bezoek aan de provincie Limburg. De Koning en de Koningin bezoeken eerst te Hasselt de Corda In campus en ontmoeten er jonge ondernemers van start-ups. Nadien begeven de Koning en de Koningin zich naar Maasmechelen waar zij het Vakantiehuis Koningin Fabiola zullen bezoeken dat ondertussen 50 jaar bestaat. Vervolgens bezoeken ze Connecterra. Dit is de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen.  Het programma word afgesloten met een ontvangst in het stadhuis van Maasmechelen.

Bisdom organiseert pelgrimswandeling

Woensdag 2 september 2015
Bij het begin van het nieuwe werkjaar organiseert het bisdom Hasselt op 5 september een pelgrimswandeling in Overpelt Holheide.
Het nieuwe jaarthema van bisdom Hasselt is: “Om-armen… de vreugde van het Evangelie!”. De mooie natuur, fijne tochtgenoten en enkele inhoudelijke opstapjes nodigen uit om ons te bezinnen over dit thema, luidt het. "We stappen langs betekenisvolle sociale plaatsen zoals het Valkenhof, het Revalidatie & MS Centrum, domein Hobos, … en heel wat (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (63)

Dinsdag 1 september 2015
Oudsbergen - Smiley (63)ZoomDeze smiley ontdekte Ingrid Schuurmans uit Overpelt in haar lavabo.

84 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 1 september 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 84 verkeersongevallen gemeld, waarvan 27 met lichamelijk letsel en 57 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 26 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 66 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 18 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In negen gevallen werd er vluchtmisdrijf gepleegd.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen