Het overige nieuws

Strenge controles aan schoolpoorten

Woensdag 31 augustus 2016
Oudsbergen - Strenge controles aan schoolpoortenU kan maar beter opletten wanneer u morgen uw kind met de wagen naar school brengt. Want de politie gaat strenge controles uitvoeren rond de Limburgse schoolpoorten, meldt TVL. Er wordt niet alleen gecontroleerd aan de schoolpoorten maar ook op de belangrijkste schoolroutes. De eerste week wordt er preventief opgetreden maar daarna volgen er boetes. De actie loopt tot 23 september maar ook daarna zal er nog gecontroleerd worden.

Nieuwe bvba: MR Sport Horses

Woensdag 31 augustus 2016

Meeuwen-Gruitrode

MR Sport Horses: dat is de naam van de bvba die door Marcos Modolo Zanotelli uit Ellikom en Raphael Tacconi Huese uit Gruitrode werd opgericht. De vennootschap is gevestigd aan de Neerhovenstraat. Doel ervan is onder meer het fokken van paarden en de exploitatie van een rijschool voor de paardensport.. Deze bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro.

Jan Weytjens overleden

Dinsdag 30 augustus 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jan Weytjens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Jan Weytjens overleden. Hij was 60 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Zuster Vincentia Loos overleden

Dinsdag 30 augustus 2016
Meeuwen-Gruitrode - Zuster Vincentia Loos overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is in Hasselt de uit Meeuwen afkomstige zuster Vincentia Loos overleden. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van OLV van Banneux in Hasselt. Woensdag (18 uur) is er een avondwake in het klooster aan de Kempische Steenweg 408 in Hasselt.

Jan Truyen overleden

Dinsdag 30 augustus 2016
Oudsbergen - Jan Truyen overledenIn Peer is de uit Gruitrode afkomstige Jan Truyen overleden, de echtgenoot van Liza Essers. Hij was 77 jaar en wordt gecremeerd na de afscheidsplechtigheid in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zijn urne wordt bergaven op de begraafplaats van Ellikom.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 22 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 54 ademtesten af, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Data vormsel- en communievieringen

Zondag 28 augustus 2016

Meeuwen-Gruitrode

De data van de vormsel- en eerste communievieringen in 2017 in de parochiefederatie Meeuwen-Gruitrode zijn bekend.
Vormselvieringen
ELLIKOM 7 mei om 9.00 u
MEEUWEN 14 mei om 9.00 u
GRUITRODE 21 mei om 9.00 u
NEERGLABBEEK 25 mei om 9.00 u
WIJSHAGEN 25 mei om 11.00 u
Eerste Communievieringen
ELLIKOM 7 mei om 11.00 u
MEEUWEN 14 mei om 11.30 u
GRUITRODE 21 mei om 11.30 u
NEERGLABBEEK 25 mei om 11.30 u
WIJSHAGEN 25 mei om 9.00 u

Parachutist omgekomen: 'Stuurfout'

Zaterdag 27 augustus 2016
Meeuwen-Gruitrode - Parachutist omgekomen: 'Stuurfout'

Meeuwen-Gruitrode

In een weide aan de Weg naar Meeuwen in Opglabbeek is deze namiddag rond 13.50 uur een 48-jarige Nederlandse parachutist omgekomen. De hulpdiensten  trachtten de man nog tevergeefs te reanimeren. "De vrije val en het openen van de parachute zijn normaal verlopen. Volgens getuigen heeft de man op een aantal meter boven de grond een stuurfout gemaakt waardoor hij gevallen is", liet politie MidLim weten.

Thieu Meermans overleden

Vrijdag 26 augustus 2016
Meeuwen-Gruitrode - Thieu Meermans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Thieu Meermans overleden, de weduwnaar van Liza Winters en de partner van Mia Clerix. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake, waarna begroeting in funerarium Witters.

Vastgoedprijzen in Limburg dalen

Vrijdag 26 augustus 2016
De superlage rente duwt in het hele land de woningprijzen hoger. Maar niet in Limburg. Onze provincie heeft de laatste jaren al een inhaalbeweging gemaakt naar een stabiele vastgoedmarkt, klinkt het. De prijzen verschillen wel van gemeente tot gemeente. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Aardbeving Italië

Vrijdag 26 augustus 2016
De Italiaanse overkoepelende organisatie in Limburg, Com-it-ès, start een hulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Midden-Italië. "Momenteel verloopt de hulpverlening vlot, hulpgoederen inzamelen is niet meteen nodig", zegt Fernando Marzo van Com-it-ès. "Wij willen geld inzamelen voor de heropbouw". Wie wil, kan een bijdrage storten op het rekeningnummer BE32-0689-3023-7202 op naam van Com-it-ès met vermelding "aardbeving Italië".

Huisdieren kosten handenvol geld

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
In Vlaanderen houdt een op vijf huishoudens minstens één hond en iets meer dan een op vier minstens één kat. In totaal lopen er in Vlaanderen 770.000 honden en 1,16 miljoen katten rond. Dat zijn er veel meer dan in het Brussels Gewest, waar 48.000 honden en 141.000 katten leven. Slechts iets meer dan 7 procent van de huishoudens bezit er minstens één hond, bijna 18 procent minstens één kat. In Wallonië heeft een op drie huishoudens minstens (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw telefoonnummer Opvoedingswinkel

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Nieuw telefoonnummer OpvoedingswinkelHet telefoonnummer van de Opvoedingswinkel Noord-Limburg is gewijzigd. De "winkel" is voortaan te bereiken op het nummer 011 39 32 72. Elke maandag is daar van 13u tot 16u telefonische permanentie.

Dit jaar al 72 reeën aangereden

Donderdag 25 augustus 2016
Oudsbergen - Dit jaar al 72 reeën aangeredenZoomDit jaar werden in België al 72 aangereden reeën gemeld. Dat blijkt uit gegevens van Dieren onder de Wielen, een project dat Natuurpunt uitvoert in opdracht van de Vlaamse overheid. Vooral nu, in de bronstperiode, is het aangeraden om langzamer te rijden in de buurt van de waarschuwingsborden of beboste gebieden. Reeën zijn vooral actief in de schemering en 's nachts.
Met "Dieren Onder De Wielen" voert Natuurpunt een project van de Vlaamse Overheid rond (…) Het hele nieuwsbericht

Afsluiten Rode Kruislaan Bree

Donderdag 25 augustus 2016
De werken op de Rode Kruislaan in Bree zijn in de laatste fase beland. De afwerking wordt op 29 en 30 augustus uitgevoerd. Om dit op een veilige en snelle manier te kunnen uitvoeren, zal de Rode Kruislaan, tussen de rotonde Opitterkiezel en het kruispunt Gruitroderkiezel-Opitterpoort, afgesloten worden voor alle verkeer. Alle straten die uitkomen op de werkzone worden tijdelijk afgesloten van de Rode Kruislaan.
Voor het gemotoriseerd verkeer is er een omleiding voorzien via de (…) Het hele nieuwsbericht

Sanicole-airshow op 9 en 11 september

Woensdag 24 augustus 2016
Oudsbergen - Sanicole-airshow op 9 en 11 septemberZoomDe enige jaarlijkse internationale vliegshow in België is dit jaar aan zijn 39ste editie toe. Op de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 9 en 11 september de International Sanicole Airshow plaats. 14 landen zijn er aanwezig met demonstraties, zowel uit de militaire als uit de private luchtvaartsector. De airshow trekt telkens zo’n 40.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste events in Limburg.
De airshow wordt georganiseerd door Aeroclub Sanicole in (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf: denk aan de vogels

Woensdag 24 augustus 2016
Oudsbergen - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomVergeet de vogels niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbanden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad. Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zettn. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een vogelbadje (foto). Kleine vogels, vooral de soorten die op droog zaad foerageren, moeten regelmatig drinken. Water is ook essentieel om in te baden, wat een belangrijke rol speelt bij het onderhoud van de veren. Door het verenkleed vochtig te maken, komt het vuil los te zitten en zijn de veren gemakkelijk schoon te maken.
De politie heeft op Pukkelpop 80 festivalgangers betrapt op drugs. In 60 gevallen werd een minnelijke schikking betaald. De overige 20 betrapte festivalgangers krijgen hun proces-verbaal per post toegestuurd. Dat meldde het parket Limburg deze namiddag.
Bij aankomst op de festivalweide kregen de festivalgangers de kans om de drugs die zij eventueel bij zich hadden, zelf in de daarvoor voorziene ‘dropboxen’ te werpen. Uiteraard werd daar dan geen PV voor opgesteld. Wie daarna betrapt werd op (…) Het hele nieuwsbericht

Mathieu Swinnen overleden

Dinsdag 23 augustus 2016
Meeuwen-Gruitrode - Mathieu Swinnen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Mathieu Swinnen overleden, de echtgenoot van Helena Plessers. Hij was 89 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Meeuwen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Vrijdag en zaterdag papierophaling

Maandag 22 augustus 2016

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag 26 augustus vanaf 18 uur heeft de maandelijkse papierophaling plaats in de Dorpsstraat, Hoogstraat, Beemdstraat, Kruisstraat, Begoniastraat, Lentestraat en aanpalende straten. En op zaterdag 27 augustus vanaf 8 uur in de resterende straten van Meeuwen.

59 verkeersongevallen in 't weekend

Maandag 22 augustus 2016
Hert afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 10 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 35 ademtesten af, waarvan er 8 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Toots Thielemans overleden

Maandag 22 augustus 2016
Oudsbergen - Toots Thielemans overledenZoomBelgië's grootste jazzmuzikant, Toots Thielemans, is afgelopen nacht in zijn slaap overleden. Hij was 94 jaar. Overpeltenaar Rob Walbers maakte ooit deze prachtige foto van hem. Toots was niet alleen een superbegaafd muzikant, hij was ook een erg goeie componist. Zijn bekendste werk is Bluesette(Foto ©ROB Walbers) UPDATE Een mooi verhaal rond Toots stond destijds in Vrij Nederland.

Vos gered uit mestkuil

Maandag 22 augustus 2016
Meeuwen-Gruitrode - Vos gered uit mestkuilZoom

Meeuwen-Gruitrode

Het Natuurhulpcentrum kreeg een oproep van een bedrijf uit Bree. Daar was een vos terecht gekomen in een mestkuil van 60m bij 50m. De mestkuil was gevuld met water en bezinksel en de vos geraakte er onmogelijk nog uit via de steile en gladde wanden. Het uitgeputte dier had zich op een drijvend platform in veiligheid kunnen brengen. Eerst werd geprobeerd de vos vanop de kant te vangen met een schepnet op een lange stok. Het bassin was echter zo groot dat het erg moeilijk was om het dier op die manier (…) Het hele nieuwsbericht

Go-Go in de seventies

Maandag 22 augustus 2016
Oudsbergen - Go-Go in de seventiesZoomHet is vandaag tachtig jaar geleden dat Chuck Brown werd geboren. Lees hier hoe hij in de gevangenis leerde gitaar spelen en later met The Soul Searchers een nieuwe muziekstijl ontwikkelde, een subgenre van de funk. ‘Bustin’ Loose’ was het mooiste voorbeeld van die seventiessound, die Go-Go werd genoemd.
In onze provincie is het aandeel bestaansonzekeren (12,1 procent) het laagst in Noord-Limburg. Dit betekent dat er meer dan één op negen inwoners moeten (over)leven met een inkomen onder de Europese armoedegrens. Het aantal bestaansonzekeren is het hoogst in Zuid-Limburg (15 procent), gevolgd door het Maasland (14,9 procent). Procentueel kennen de gemeenten Genk, Heers, Maasmechelen, Sint-Truiden en Tongeren de meeste bestaansonzekeren.

Uitbreiding blauwe zone

Vrijdag 19 augustus 2016
Vanaf volgende maand wordt de blauwe zone in het centrum van Bree gevoelig uitgebreid. De maatregel komt er omdat veel inwoners klagen over de toegenomen parkeerdruk in hun buurt.
Meeuwen-Gruitrode - Al 49 pv's voor parkeren op mindervalidenplaatsen

Meeuwen-Gruitrode

Sinds begin juli zijn in de politiezone Noordoost Limburg al 49 pv's uitgeschreven voor het ten onrechte parkeren op parkeerplaatsen voor mindervaliden. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. De politie blijft verder controleren maar rekent op de hoffelijkheid van de bestuurders om deze parkeerplaatsen vrij te houden voor personen die ze echt nodig hebben.

Het zijn zware tijden voor de foorkramers. Door de hoge standgelden en de stijgende elektriciteitsprijzent laten meer en meer foorkramers kleine kermissen links liggen, meldt TVL. Gevolg daarvan is dat in een aantal gemeenten kermissen worden afgelast. Ook het aantal foorkramers daalt jaar na jaar.

Opgelet met verdachte mails

Woensdag 17 augustus 2016
Unizo geeft een waarschuwing aan ondernemers om op te letten met mails die zogenaamd afkomstig zijn van Van Vroom Transportbedrijf. "Heel wat ondernemers hebben een mailtje ontvangen van Van Vroom transportbedrijf uit Nederland met als onderwerp levering VV..... van 16 augustus 2016. Daarin staat dat ze gisteren niet konden leveren en vragen ze om een document in te vullen. Blijkbaar hebben veel ondernemers deze mail ontvangen. Best niet openen, het zou om een virus gaan met bijhorende schade aan PC bestanden", aldus Unizo.

Eén op vier had gedronken

Dinsdag 16 augustus 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 24 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 4 zwaar- en 28 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 30 ademtesten af waarvan er 7 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.

Startavonden bisdom Hasselt

Maandag 15 augustus 2016
In september houdt het bisdom Hasselt startavonden naar aanleiding van het nieuwe werkjaar. De startavonden vinden om 19 uur plaats in en om de kathedraal in Hasselt. Op dinsdag 20 september worden de beroepskrachten en vrijwilligers uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op woensdag 21 september worden hun collega's van de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk-de-Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht.

Protest tegen verplaatsing fontein

Maandag 15 augustus 2016
De Verzusteringsfontein op het Stadsplein in Bree zorgt de afgelopen dagen voor heel wat commotie, meldt TVL. De fontein, die dit weekend exact 20 jaar bestaat, moet wijken voor de herinrichting van de kleine ring. Maar dat wil de oppositie in Bree absoluut niet.


Vermissingen in de Euregio

Zondag 14 augustus 2016
Nieuws van de redactie
De Internetgazet gaat meewerken aan een initiatief van de provincie Nederlands-Limburg dat tot doel heeft de informatieverspreiding rond vermiste kwetsbare personen - zoals kinderen, demente ouderen en gehandicapten - in de Euregio Maas-Rijn te verbeteren. Het gaat om informatie over urgente zaken uit de Euregio die door de Belgische, Nederlandse en/of Duitse politie is verspreid. In de Euregio Maas-Rijn is men snel de grens over, daarom is het belangrijk dat het nieuws over de vermissing ook snel de grens over gaat. Graag willen we ervoor helpen zorgen dat mensen in België op de hoogte zijn van vermiste personen, ook Nederlandse en Duitse. Snelheid is hierbij belangrijk: de eerste uren zijn van cruciaal belang in geval van vermissing.
De redactie

Gemeentediensten maandag gesloten

Vrijdag 12 augustus 2016

Meeuwen-Gruitrode

Alle gemeentediensten zijn gesloten op maandag 15 augustus omwille van O.L.V.-Hemelvaart.

Nieuwe bvba: Echt

Vrijdag 12 augustus 2016

Meeuwen-Gruitrode

Dries Vanderheyden uit Gruitrode en Rianne Linssen uit Kinrooi hebben de bvba Echt opgericht met zetel aan de Jan van Goorstraat in Gruitrode en met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. De vennootschap heeft onder meer tot doel consultancy en dienstverlening op gebied van marketing, communicatie, reclame en public relations.

Provinciale steun voor woonzorgeenheden

Donderdag 11 augustus 2016
Vandaag heeft de bestendige deputatie op voorstel van gedeputeerde van welzijn Frank Smeets een budget van 728.000 euro  toegekend aan woonzorgeenheden (WZE). Het gaat om 12 dossiers met een totaal van 112 WZE. Van die 112 WZE waren er 73 specifiek voor ouderen, 19 voor personen met een handicap, 14 voor personen met een psychiatrische problematiek met nood aan psychosociale woonbegeleiding en 6 voor personen met de diagnose autisme. De middelen komen uit het SALK-budget. Het gaat in totaal over (…) Het hele nieuwsbericht

Provincie zoekt burenbemiddelaars

Woensdag 10 augustus 2016
De laatste jaren kon het merendeel van de conflicten tussen buren worden opgelost dankzij burenbemiddelaars. De provincie zoekt daarom nieuwe enthousiaste vrijwilligers voor een gratis opleiding "Burenbemiddeling". Tijdens die opleiding worden de knepen van burenbemiddeling voornamelijk via rollenspelen aangeleerd.  De nadruk ligt op de basisprincipes van burenbemiddeling.
De opleiding duurt 4 dagen en vindt plaats op 19, 20, 26 en 27 september in het PLOT te Genk. Aan elke opleidingssessie (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Nouwen overleden

Woensdag 10 augustus 2016
Meeuwen-Gruitrode - Lena Nouwen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vandaag is Lena Nouwen overleden. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

73 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 9 augustus 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20  met lichamelijk letsel en 53 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 22 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 13 (of 23 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Acht dopelingen

Dinsdag 9 augustus 2016

Meeuwen-Gruitrode

Op 21 augustus worden in de parochiekerk van Meeuwen vier kinderen gedoopt: Zander, zoontje van Davy Kerkhofs en Anja Verjans; Lei, zoontje van Bart Evens en Inge Camps; Trui, dochtertje van Johan Vanbaelen en Renata Loos én Robbe, zoontje van Rik Leyssen en Valerie Vandenberk. In de kerk van Wijshagen worden die dag ook vier kinderen gedoopt: Simon, zoontje van Raoul Goris en Marijke Witters; Vik, zoontje van Sebastian Mathieu en Leen Verlinden; Yaro, kindje van Nicky Sleven en Elfi Van Noppen én Marilou, dochtertje van Thijs Kerkhofs en Monique Geuns.

Louis Palmers overleden

Dinsdag 9 augustus 2016
Meeuwen-Gruitrode - Louis Palmers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Louis Palmers overleden. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Het aantal Limburgse bedrijven dat internationaal actief is, stijgt. Vandaag is 4 op de 10 Limburgse bedrijven aanwezig in het buitenland. In 2012 was dit nog maar 1 op de 3. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisaties UNIZO Limburg en VKW Limburg over internationaal zakendoen bij 400 Limburgse bedrijven. De resultaten van het onderzoek werden vandaag voorgesteld in Genk.
Uit de bevraging blijkt ook dat de import internationaler wordt. Voor de komende jaren verwachten bijna 6 op de (…) Het hele nieuwsbericht
Meeuwen-Gruitrode - Politie waarschuwt voor valse e-mail

Meeuwen-Gruitrode

"Opnieuw circuleert er een e-mail met de vraag om een 'verkeersboete' te betalen. Wij willen benadrukken dat noch de federale noch de lokale politie e-mails sturen om boetes te innen", meldde de politie Noordoost Limburg vandaag. "Krijg je een dergelijke e-mail, klik dan vooral niet op de link en verwijder de e-mail", aldus de politie.

Limburgse bouw gelooft in groei

Maandag 8 augustus 2016
Naar aanleiding van het bouwverlof voerden Confederatie Bouw Limburg en Voka – Kamer van Koophandel Limburg hun jaarlijkse bouwenquête uit. Voor het tweede jaar op rij zijn de vooruitzichten positief. Bovendien lijkt de buitenlandse concurrentie te stagneren en zijn de Limburgse bouwondernemingen meer dan vorig jaar van plan nieuwe tewerkstelling te creëren. Zowel in het najaar als in 2017 verwachten de Limburgse bouwondernemingen extra tewerkstelling te creëren.
Ook met (…) Het hele nieuwsbericht

Atalantavlinder meest gezien

Maandag 8 augustus 2016
Oudsbergen - Atalantavlinder meest gezienZoomNatuurpunt heeft afgelopen weekend voor de tiende keer het vlindertelweekend georganiseerd. Uit de resultaten van de eerste 6000 deelnemers blijkt de meest getelde vlinder met grote voorsprong de atalanta te zijn: een grote zwarte dagvlinder met witte en oranje banden. In een gemiddelde Vlaamse tuin vlogen afgelopen weekend 14 vlinders van 5 verschillende soorten.
De atalanta was in alle Vlaamse provincies de meest getelde vlindersoort. Ook vorig jaar was dat het geval, maar toen werd het (…) Het hele nieuwsbericht

Onderschept na achtervolging

Zondag 7 augustus 2016
Oudsbergen - Onderschept na achtervolgingDe politie heeft vanmiddag in Meeuwen een 19-jarige automobilist uit Houthalen-Helchteren onderschept. De jongeman onttrok zich aan een politiecontrole in Bree waarop de achtervolging werd ingezet. De reden waarom hij zich aan de controle onttrok is niet gekend. Hij zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.

Oplichter actief in Noord-Limburg

Zaterdag 6 augustus 2016
Oudsbergen - Oplichter actief in Noord-LimburgIn Noord-Limburg is een oplichter aan het werk. Hij sloeg pas toe in Bocholt en eerder onder meer ook al in Overpelt. Het gaat om een keurig geklede man van zo’n 30 à 35 jaar. De man belt aan met het verhaal dat hij er nog maar pas woont en dat  hij zichzelf heeft buitengesloten. Hij vraagt geld om bij zijn moeder de reservesleutel van zijn woonst te gaan halen en belooft stellig het geld nog dezelfde dag terug te brengen, waar echter niets van in huis komt. De ene keer vertelt (…) Het hele nieuwsbericht

Mimi Schreurs overleden

Donderdag 4 augustus 2016
Dinsdag is de uit Gruitrode afkomstige Mimi Schreurs overleden. Zij was 61 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in aula 't Sant in Hechtel.

Vanaf nu studiebeurs aanvragen

Donderdag 4 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
Vanaf deze week kunnen ouders opnieuw een aanvraag indienen voor een school- of studietoelage voor hun kinderen, van het kleuter- tot het hoger onderwijs. Dat gebeurt automatisch of kan via een papieren formulier of online. 
Ouders moeten nu heel wat minder gegevens invullen. Het papieren formulier telt zo in plaats van 8 nog 2 bladzijden. Op het onlineformulier staan heel wat gegevens reeds ingevuld: je gezinssamenstelling, persoonsgegevens, ... . Met enkele klikken kan je ook de hulp inroepen van de Vlaamse infolijn via chat, mail of telefoon (gratis nummer 1700). Steeds meer aanvragen worden automatisch opgestart. www.studietoelagen.be

Ik zag twee beren

Donderdag 4 augustus 2016
Oudsbergen - Ik zag twee berenZoomSamen met Internetgazet Heusden-Zolder zet Art 27 vzw/Het Berenhuis uit Heusden-Zolder een actie op om de mensenrechten te verspreiden. "We vragen mensen een selfie/foto van zichzelf op te sturen, waarin ze trots poseren met een boot uit papier, een echte boot, een getekende boot... Zo gaan we samen in zee voor de mensenrechten", zegt Gerlinde Gilissen.
De initiatiefnemers kregen al zo'n 250 foto's binnen. Wij roepen daarom de lezers van de Internetgazet op om ook mee te doen aan deze actie! Wil je deel uitmaken van deze vloot? Stuur dan een selfie met een bootje naar info[!]ikzagtweeberen.com en bewijs zo dat je de mensenrechten onderschrijft. Meer info op deze facebookpagina.

Vennootschap Mievers Beer opgericht

Woensdag 3 augustus 2016

Meeuwen-Gruitrode

Wouter Janssen en Hans Gielen, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, en Dries Beyens uit Kinrooi hebben de vennootschap onder firma (VOF) Mievers Beers opgericht met zetel aan de Weg naar Ellikom in Meeuwen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de activiteiten van brouwerij en proeverij, het stoken van alcohol, het uitbaten van drankgelegenheden, het verzorgen van traiteurdiensten en de aankoop, verkoop en verhuring van voertuigen.

Het Grote Vlindertelweekend nadert

Woensdag 3 augustus 2016
Oudsbergen - Het Grote Vlindertelweekend nadertZoomZaterdag en zondag organiseert Natuurpunt weer het Grote Vlinderweekend. Bedoeling is om in je tuin de vlinders te tellen. Zo leer je de mooiste bezoekers van je tuin kennen. En je brengt mee de toestand van de vlinders in kaart.
"Loop een rondje door de tuin en noteer alle vlinders. Dit kost, afhankelijk van de grootte van je tuin, meestal 15 tot 30 minuten. Kies een zonnig moment, want dan fladderen de vlinders het liefst rond. Kijk hoeveel vlinders van een bepaalde (…) Het hele nieuwsbericht

Wie brengt je naar huis?

Woensdag 3 augustus 2016
Oudsbergen - Wie brengt je naar huis?ZoomOp deze dag in 1985 werd ‘Drive’ van The Cars ter gelegenheid van Live Aid een tweede keer als single uitgebracht. ‘Who’s gonna drive you home tonight?’, wordt voortdurend herhaald in het refrein. Op de vraag wie het fotomodel uit de videoclip naar huis mocht brengen, vinden we het antwoord natuurlijk op de Jukeboxkalender!

Opgepast voor knuffeldiefstal

Dinsdag 2 augustus 2016
Meeuwen-Gruitrode - Opgepast voor knuffeldiefstal

Meeuwen-Gruitrode

"Wij willen je waarschuwen voor 'knuffeldiefstal'. Bij deze vorm van diefstal vragen de verdachten, meestal vrouwen van het zigeunertype, de weg of om iets eenvoudigs te doen. Als dank geven ze je een knuffel of enkele goedkope juwelen. Dit is een afleidingsmanoeuvre om in het geniep iets van je te stelen, zoals juwelen of geld". Dat heeft de politiezone Noordoost-Limburg vandaag laten weten.
In Nederlands-Limburg hebben de daders al enkele keren toegeslagen. Ze verplaatsen zich (meestal) met (…) Het hele nieuwsbericht
In vergelijking met een jaar geleden waren er in Limburg in juli 6,2 procent minder werklozen. De daling van de werkloosheid is het grootst bij mannen. Dat blijkt uit gegevens van de VDAB. Momenteel zitten 33.825 Limburgers zonder werk.

Eén op vijf had gedronken

Maandag 1 augustus 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 54 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. De politie nam 36 ademtesten af waarvan er 8 (of 22%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen