Het overige nieuws

Meeuwen-Gruitrode

E.H. Eugeen Luyten, ere-pastoor, uit de Kantonnierstraat heeft zijn gouden priesterjubileum gevierd. Hij werd op 13 juni 1931 geboren in Meeuwen en werd daar op 10 juli 1966 priester gewijd door kardinaal Jozef Cardijn.
Eugeen Luyten was vanaf 1966 29 jaar kapelaan in Zonhoven-Centrum. In 1995 werd hij pastoor van Termolen en bleef dit tot 2008.

Odile Dreesen overleden

Zaterdag 30 juli 2016
Meeuwen-Gruitrode - Odile Dreesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Odile Dreesen overleden, de echtgenote van Thieu Schouteden. Zij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
De aanwezigheid van een aantal vermaarde fokkerijen in onze provincie heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat heel wat mensen de paardensport, hetzij recreatief, hetzij professioneel beoefenen. Dit maakt dat in Limburg 15 % van het Vlaamse totaal oftewel meer dan 20.000 paarden worden gehouden.
De sterke groei van de paardenhouderij leidt ertoe dat steeds meer stallen en faciliteiten in het landschap verschijnen en dat fokkerijen, africhtingsstallen, rijhallen, dierenartsenpraktijken worden gebouwd om aan deze economische sector gestalte te geven.

Zander Lemmens overleden

Vrijdag 29 juli 2016
Oudsbergen - Zander Lemmens overledenGisteren is de uit Grote Brogel afkomstige Zander Lemmens overleden, de echtgenoot van Anna Brebels. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen, waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Oudsbergen - Politie wijst op uitrusting motorrijdersDe politie Noordoost-Limburg heeft vandaag herinnerd aan de verplichte uitrusting van de motorrijders. "Met het warme weer spotten wij steeds vaker motorrijders die wat 'luchtiger' gekleed gaan. Graag willen wij eraan herinneren dat een motorrijder (en zijn passagier) wettelijk verplicht volgende uitrusting hoort te dragen: een valhelm, handschoenen, een jas met lange mouwen, een lange broek of overall, en laarzen of bottines die de enkels beschermen."
Ook deze zomer staat de bloedvoorraad bij Rode Kruis Vlaanderen onder druk. Het warme weer van de afgelopen dagen zit daar natuurlijk voor iets tussen, net als het feit dat heel wat trouwe donoren momenteel op vakantie zijn. Vooral de bloedvoorraad van negatieve bloedgroepen heeft het moeilijk op dit moment. Bij AB- en B- is zelfs sprake van een kritieke voorraad. Daarom lanceert het Rode Kruis een oproep. "Wij vragen donoren met een negatieve bloedgroep om de komende dagen en weken bloed te komen (…) Het hele nieuwsbericht
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaar- en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 42 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.

Carlo Orens uit Diksmuide en Patricia Roggen uit Meeuwen-Gruitrode hebben de commanditaire vennootschap 't Zoete Zoute opgericht met zetel aan de Bosstraat in Helchteren. De vennootschap heeft onder meer tot doel het uitbaten van een drank- en eetgelegenheid, alle activiteiten van traiteur en het verzorgen van cateringservices.

Opgepast in speelstraten

Maandag 25 juli 2016
Meeuwen-Gruitrode - Opgepast in speelstraten

Meeuwen-Gruitrode

De politiezone Noordoost Limburg herinnert aan het reglement dat van kracht is in de speelstraten.
•In een speelstraat wordt de gehele breedte van de straat tijdelijk voorbehouden voor spelen, in hoofdzaak door kinderen
•Spelende personen worden gelijkgesteld met voetgangers
•De straat is afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer
•Enkel bestuurders van motorvoertuigen die in de straat wonen of wiens garage in de straat gelegen is, alsook prioritaire (…) Het hele nieuwsbericht
Meeuwen-Gruitrode - Witte Pater André Paredis overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag 21 juli overleed in het Z.O.L. in Genk Witte Pater André Paredis. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerglabbeek. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Tina Vaes overleden

Maandag 25 juli 2016
Meeuwen-Gruitrode - Tina Vaes overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Tina Vaes overleden, de weduwe van Lei Jonckers. Zij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Reimond Vandevorst overleden

Zaterdag 23 juli 2016
Meeuwen-Gruitrode - Reimond Vandevorst overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Reimond Vandevorst overleden, de echtgenoot van Daniëlle Swistek. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats  in de parochiekerk van Meeuwen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Engelenstem

Zaterdag 23 juli 2016
Oudsbergen - EngelenstemZoomVandaag viert Alison Krauss haar 45ste verjaardag. Als er iemand een engelenstem heeft, is zij het wel. Leer de zangeres, die liefst 27 Grammy’s in haar prijzenkast heeft staan, kennen op de Jukeboxkalender.
Nvdr: André Grosemans, samensteller van de Jukeboxkalender, trekt er een weekje tussenuit. De volgende aflevering van deze rubriek is voorzien voor maandag 1 augustus.

Zware schade na blikseminslag

Vrijdag 22 juli 2016
Aan de Kreyelerstraat in Bocholt sloeg deze voormiddag de bliksem in op een huis, met brand tot gevolg. De woning is zwaar beschadigd. Het vuur werd bestreden door de brandweer van Bree die assistentie kreeg van de voorpost Neerpelt.

80 jaar 'betaald verlof'

Donderdag 21 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
In 1936 kwam er, na een algemene staking, een wet die één week betaald verlof invoerde. Daar plukken we vandaag nog steeds de vruchten van.
Toen het betaald verlof werd ingevoerd, was dat een aardverschuiving. In dat prille begin ging het jaarlijks om amper zes dagen, vandaag zijn dat vier weken per jaar geworden. "Op vakantie gaan, hebben we moeten leren. In het begin zaten de mannen gewoon de hele tijd op café." (Bron: prov. Limburg)
Het aantal leefloners in Limburg stijgt nu al het derde jaar op rij. In 2012 waren er 1.952 leefloners in onze provincie. Sindsdien ging het jaar na jaar de hoogte in, tot 2.261 in 2015, meteen het hoogste cijfer sinds 2010.
Het is maar dat je 't weet
In 2015 hebben de verkeersongevallen op de Belgische wegen het leven gekost aan 732 personen. Het aantal doden op de weg is voor het tweede jaar op rij dus niet gedaald. Tegelijkertijd daalt het aantal gewonden systematisch sinds 2011, zo meldt Statbel.
In 2015 gebeurden er 40.303 verkeersongevallen met in totaal 52.571 slachtoffers, waarbij 732 mensen het leven verloren binnen de 30 dagen na het ongeval. Het aantal doden is niet meer afgenomen sinds 2013. Het aantal gewonden daalde met 2,3% (…) Het hele nieuwsbericht

Een prettige vakantie!

Dinsdag 19 juli 2016
Oudsbergen - Een prettige vakantie!Zoom(Een cartoon van Stijn Lodewijkx)

Inbrekers nee, Pokémon ja

Dinsdag 19 juli 2016
Oudsbergen - Inbrekers nee, Pokémon jaZoomOndanks alle negatieve geluiden ziet de politie van Roosendaal de Pokémon Go-rage ook positief in, meldt Omroep Brabant. Sterker nog: de politie wil Pokémon-spelers gaan gebruiken om het aantal woninginbraken te verminderen. Spelers worden opgeroepen om hun ogen en oren open te houden en als ze tijdens hun Pokémon-jacht verdachte situaties tegenkomen, het nummer 112 te bellen. "Het zou heel mooi zijn als de Pokémon Go-spelers, die tijdens het jagen een verdachte situatie zien, dit aan ons doorgeven en zo helpen de veiligheid op straat te vergroten en inbrekers tegen te houden. Noteer kentekens van verdachte auto's en/of een signalement van een verdacht persoon", aldus een woordvoerster van de politie in Roosendaal.

Tips bij hitte en ozonpieken

Dinsdag 19 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
Momenteel heersen er extreme temperaturen. Op dergelijke dagen blijf je de hitte de baas door voldoende te drinken, lichamelijke inspanning te beperken en voor verkoeling te zorgen. Deze eenvoudige tips kunnen ongemak en gezondheidsrisico’s voorkomen:
- Drink voldoende. Drink meer water dan gewoonlijk: minstens 1.5 liter in rust. Vermijd alcohol en gesuikerde dranken. Alcohol doet je lichaam meer vocht uitscheiden, gesuikerde dranken worden dan weer minder snel opgenomen. Drink (…) Het hele nieuwsbericht
Het is vakantie en dat is te merken aan het relatief lage aantal verkeersongevallen afgelopen weekend in de provincie. In totaal telde de politie er 48. Daarbij vielen 1 zwaar- en 16 lichtgewonden. De ongevallen leidden tot 36 ademtesten waarvan er liefst 9 (of 25 procent!) positief uitvielen. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Vakantie in Zwitserland?

Maandag 18 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
Ha, u gaat op vakantie in Zwitserland? Dat land is geen lid van de EU en dat laat zich merken in de GSM-tarieven. In de EU-landen betaalt u voor surfen op het internet 6,1 cent per megabyte; in Zwitserland is dat liefst 14,52 euro per megabyte of 238 keer zoveel! Bellen in Zwitserland kost 2,75 euro per minuut, in de EU-landen is dat slechts 6,1 cent per minuut. Een smsje sturen in Zwitserland kost 75 cent, in de EU-landen is dat 2,4 cent. Dat scheelt allemaal een slok op een borrel!

Wijn in plaats van melk

Maandag 18 juli 2016
Vandaag gelezen
Jean-François Baele in Bovesse (provincie Namen) deed de koeien weg op de familieboerderij, tien jaar geleden, toen hij 23 was. Hij maakte er een succesvol wijnbouwbedrijf van. Nu produceert hij op 13,5 hectare allerlei wijnen zoals de Ry d'Argent, 145.000 flessen per jaar, die ook prijzen wint. Een daarvan is de rode, van de Dornfelder-druif. Prijsidee: van 10 tot 16 euro. Het klimaat hier is geschikt voor wijnbouw, zegt Jean-François, en er zijn dus goede kansen voor boeren die wat anders willen. Dan moeten ze wel wat willen bijleren en wat extra inspanningen willen doen, maar voor overstappers liggen ook volop subsidies klaar. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Meeuwen-Gruitrode

Toon Winters en Els Meermans, beiden uit Meeuwen, én Leon Hontis, Linda Vliegen, Leon Paesen en Annitya Groenen, allen uit Bocholt, hebben de carnavalsvereniging Buskruitboys & Girls opgericht. De zetel van deze vzw is gevestigd in de Hensemstraat in Meeuwen-Gruitrode. De vereniging heeft tot doel de folklore, de cultuur en in hoofdzaak het carnaval in al zijn vormen in stand te houden, te organiseren en te ontwikkelen.

Mia Borgermans overleden

Vrijdag 15 juli 2016
Meeuwen-Gruitrode - Mia Borgermans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Mia Borgermans overleden, de echtgenote van Jaak Vanhees. Zij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Meeuwen-Gruitrode

Vanaf maandag 5 september heeft het postkantoor in Meeuwen nieuwe openingsuren:
maandag: 09.30 - 12.30 u.
dinsdag: 09.30 - 12.30 u. 13.45 - 18.00 u.
woensdag: 09.30 - 12.30 u.
donderdag: / 13.45 - 18.00 u.
vrijdag: 09.30 - 12.30 u.
zaterdag: 09.30 - 13.00 u.

Onwetende suikerzieken opgespoord

Donderdag 14 juli 2016
Tegen 2030 zal naar schatting 1 op 10 volwassen Belgen aan suikerziekte (diabetes) lijden. Volgens de Diabetes Liga weet 1 op 3 diabeten niet eens dat hij/zij de aandoening heeft. Daarom lanceerde het Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond (KLAV) ‘TakingCare’: een proefproject dat onwetende diabetici trachtte op te sporen.
Dit project werd gedurende drie weken uitgerold in 10 apotheken in Houthalen-Helchteren, met als doel ‘onwetende’ diabetici op te sporen. In totaal (…) Het hele nieuwsbericht
Minister van Toerisme Weyts investeert meer dan € 340.000 in 13 Limburgse vakantieverblijven. Dankzij deze gerichte steun kunnen Limburgse uitbaters hun verblijf gezinsvriendelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek.De uitbaters kunnen zo de nodige moderniseringswerken laten uitvoeren. Recreatieoord Wilhelm Tell in Opglabbeek bouwt bijvoorbeeld een nieuw sanitair blok, met speciaal verlaagde toiletten en lavabo’s voor kinderen. Jeugdverblijfcentrum Heuvelsven in (…) Het hele nieuwsbericht
Het aantal starters scheert hoge toppen in 2016. Voor de zesde maand op rij kent Limburg het hoogst aantal starters sinds 2011. In juni tikten we af op 283 starters. In totaal ligt het aantal starters voor de eerste helft van 2016 nu al op 2.968. Dat zegt Voka.
Met bijna 3.000 startende ondernemingen in de eerste zes maanden van 2016 ligt het aantal starters maar liefst 26 procent hoger dan de eerste jaarhelft van 2015. In 2016 ligt het aantal starters elke maand hoger dan de cijfers van de voorbije jaren. Een opsteker voor de Limburgse economie. 2015 was al een recordjaar wat het aantal Limburgse starters betreft sinds 2011. In totaal waren er in 2015 5.118 starters.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel en 39 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 20 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 36 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 22%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Maria Flipkens overleden

Dinsdag 12 juli 2016
Meeuwen-Gruitrode - Maria Flipkens overleden

Meeuwen-Gruitrode

In WZC Kloosterhof in Meeuwen is zondag Maria Flipkens overleden, de weduwe van Leo Coolen. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (13.30 uur) in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.
Bussenproducent EOS Coach in Bree gaat per 15 augustus definitief dicht. 161 werknemers verliezen hun werk. Op 15juli wordt er  in het bedrijf de laatste dag gewerkt.

Jan Schouteden overleden

Zaterdag 9 juli 2016

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag overleed de uit Ellikom afkomstige Jan Schouteden, de echtgenoot van Gertrude Swennen. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur ) plaats in de parochiekerk van Reppel.

Mieke Brebels overleden

Zaterdag 9 juli 2016

Meeuwen-Gruitrode

Op 3 juli overleed Mieke Brebels. Zij was 78 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring waarna haar assen werden uitgestrooid op de strooiweide van de begraafplaats van Meeuwen.
Oudsbergen - Natuurpunt voert beheerswerken uitZoomIn de maanden mei en juni werden er door de vrijwilligers van Natuurpunt Meeuwen-Gruitrode & Peer geen regulaire beheerwerken uitgevoerd. Wel worden er, waar nodig, onderhoudswerken uitgevoerd.
In juli en augustus worden wekelijks op een avond beheerswerken uitgevoerd. Voor dit jaar zal het hoofdzakelijk de bestrijding van reuzenbalsemien zijn. Er werd vertrokken van Vliegeneinde en wekelijks wordt een traject verder stroomafwaarts gedaan. Ook de haag snoeien rond het Monshof (foto) staat op programma.

Onweer op komst: snel dorsen

Vrijdag 8 juli 2016
Meeuwen-Gruitrode - Onweer op komst: snel dorsenZoom

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen weten ze dat er onweer op komst is. Daarom de tarwe nog snel laten dorsen. Fotograaf Josh Vandijck maakte dit kiekje aan de Akkerstraat.

De verkoop van woningen en ander vastgoed in Limburg piekt. Het aantal transacuies stijgt in onze provincie met een kwart, meldt TVL. Dat er meer huizen verkocht worden heeft onder meer te maken met de lage rentestanden.

Minder restafafval ingezameld

Donderdag 7 juli 2016
In 2015 zamelde Limburg.net 115.196 ton restafval in (131,5 kg/inwoner). Dit is 776 ton minder restafval dan in 2014. Hiermee blijft Limburg.net ruimschoots onder het streefgewicht van 150 kilo per inwoner dat werd opgenomen in het uitvoeringsplan ‘Milieuverantwoord beheer van huishoudelijke afvalstoffen’.  
Naast restafval werd er 12.619 ton pmd (14,4 kg/inwoner), 58.880 ton papier en karton (67,2 kg/inwoner), 140.736 ton groenafval (160,6 kg/inwoner) en 23.169 ton holglas (26,4 (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - 65 verkeersongevallen in  LimburgIn Limburg gebeurden afgelopen weekend 65 verkeersongevallen waarvan 17 met lichamelijk letsel en 48 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 44 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 18 %) positief bleken. Van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.


Meeuwen-Gruitrode

De laatste tijd werd er in verschillende handelszaken betaald met nagemaakte biljetten van 20 en 50 euro. Dat meldt politiezone Noordoost Limburg. Sommige namaakbiljetten zijn nauwelijks van de echte te onderscheiden. Aan handelaars wordt daarom gevraagd om hun biljetten te scannen.
Je kan biljetten ook zelf controleren. Daarvoor gebruik je de 'kijk, voel, kantel-methode'. Bij deze methode worden de voelbare inkt, het watermerk, het cijfer en het hologram snel gecontroleerd. Wanneer je het biljet aan (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Mariaziekenhuis: 2015 in cijfersZoomIn het Mariaziekenhuis in Overpelt waren er vorig jaar 185.485 consultaties en 31.504 dagbehandelingen. Er gebeurden 18.171 ingrepen en er waren 991 bevallingen. In het ziekenhuis verbleven 15.140 patiënten. De gemiddelde verblijfsduur bedroeg 6,5 dagen en de gemiddelde bezettingsgraad van het ziekenhuis bedropeg 80,97 procent. Er waren 22.872 aanmeldingen op spoed. In het ziekenuis boden zich 28 verschillende nationaliteiten aan. Het aantal vrouwelijke patiënten bedroeg 58 procent, het aantal mannelijke- 42 procent.
In vergelijking met juni 2015 is vorige maand de werkloosheid in Limburg met 7,9 procent gedaald. Voor het eerst sinds november 2012 telt Limburg minder dan 30.000 werkzoekenden. Dat meldt TVL.

Nieuwe bvba: Zanotelli Stables

Zaterdag 2 juli 2016

Meeuwen-Gruitrode

Mario Vieira Zanotelli uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Zanotelli Stables opgericht met zetel aan de Grote Baan in Meeuwen-Gruitrode en met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer paardenfokkeriij- en handel, de exploitatie van een rijschool voor de paardensport, het organiseren van jumpingwedstrijden en de verhuring van trailers en andere vervoersmiddelen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen