Het overige nieuws

René Vanhunsel overleden

Donderdag 30 juni 2016
Meeuwen-Gruitrode - René Vanhunsel overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is in zijn woning in Gruitrode René Vanhunsel overleden, de echtgenoot van Lou Housen. Hij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een gebedswake in de kerk van Bree-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Jaico RDP met sluiting bedreigd

Woensdag 29 juni 2016

Meeuwen-Gruitrode

Perrigo, een Amerikaans farmabedrijf, heeft vandaag bekendgemaakt dat het Jaico RDP in Opglabbeek wil sluiten. 26 personen dreigen hun werk te verliezen. Jaico RDP produceert onder meer handgel en muggenmelk. (PG)
Meeuwen-Gruitrode - Zeventien pv's tijdens verkeersactie

Meeuwen-Gruitrode

De politiezone Noordoost Limburg heeft gisteren 17 pv's uitgeschreven tijdens een verkeersactie: zeven personen droegen geen veiligheidsgordel; vier bestuurders werden geverbaliseerd wegens gsm-gebruik aan het stuur; drie personen kregen een pv wegens het oneigenlijk gebruik van een parkeerplaats voor mindervaliden; twee personen konden geen geldig rijbewijs voorleggen en één bestuurder werd geverbaliseerd omdat zijn voertuig niet geldig was ingeschreven bij de Dienst voor het Wegverkeer.

Let op je snelheid

Dinsdag 28 juni 2016
Meeuwen-Gruitrode - Let op je snelheid

Meeuwen-Gruitrode

Deze week zijn er snelheidscontroles op de Weg naar Opoeteren en in Plockroy. Dat heeft de politiezone Noordoost-Limburg vanmiddag bekendgemaakt. De politie voegt er echter aan toe dat de 'fotograaf' ook in andere straten in de gemeente kan opduiken...

Openbare verkoping: Grote Baan

Dinsdag 28 juni 2016

Meeuwen-Gruitrode

Morgennamiddag wordt in brasserie 't Kerkpleintje aan de Reppelerweg in Bocholt de woning Grote Baan 61 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 8a10ca en heeft een KI van 356 euro. Tijdens dezelfde zitting gaan een perceel landbouwgrond van 3ha07a97ca en een perceel bos met een oppervlakte van 1ha10a47ca onder de hamer.

Twee gouden priesterjubilea

Maandag 27 juni 2016

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag 9 juli (17.30 uur) wordt in de parochiekerk van Meeuwen het gouden priesterjubileum gevierd van ere-pastoor Eugeen Luyten. Hij werd op 10 juli1966 door kardinaal Cardijn tot priester gewijd.
Zondag 10 juli (11 uurt viert pater Gerard Geyskens, salvatoriaan, zijn gouden priesterjubileum in de parochiekerk van Ellikom. Hij is werkzaam in Suriname en was enkele jaren kapelaan in de parochie Overpelt.

Meeuwen-Gruitrode

Morgennamiddag wordt in café In the Mood de woning Steenstraat 14 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 9a07ca en heeft een KI van 1203 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 206.200 euro.

Jos Vandeweyer overleden

Zondag 26 juni 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jos Vandeweyer overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Jos Vandeweyer overleden. Hij was 53 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel-Eksel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Mathieu Verslegers overleden

Zaterdag 25 juni 2016
Meeuwen-Gruitrode - Mathieu Verslegers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren overleed Mathieu Verslegers. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Paus zegent Kroningsfeesten

Vrijdag 24 juni 2016
Aan de vooravond van de achttiende editie van de Tongerse Kroningsfeesten heeft Paus Franciscus zijn zegen uitgesproken over de grootste processie van het land. “Met een groot hart zegent de paus alle 3.000 deelnemers, de Tongerse geloofsgemeenschappen, de gelovigen in het bisdom Hasselt en alle pelgrims die tussen 3 en 10 juli Tongeren bezoeken”, aldus bisschop Patrick Hoogmartens. Hij ontving de apostolische zegen via een brief, die gericht is aan alle deelnemers en bezoekers van de (…) Het hele nieuwsbericht

Geen belbussen morgen

Donderdag 23 juni 2016
De belbuscentrale van De Lijn zal morgen/vrijdag niet bereikbaar zijn, zo hebben we bij De Lijn vernomen. Dat heeft te maken met de staking die de socialistische vakbond voor morgen heeft aangekondigd. Bij De Lijn verwacht men ook dat een kwart van de gewone lijnbussen niet zal rijden door de actie.

Maria Jeunen overleden

Donderdag 23 juni 2016
Meeuwen-Gruitrode - Maria Jeunen overledenZoom

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is de uit Gruitrode afkomstige Maria Jeunen overleden, de weduwe van Mathieu Janssen. Zij was 91 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Sint-Catharinakerk in Maaseik.

Maties Voortmans overleden

Woensdag 22 juni 2016
Meeuwen-Gruitrode - Maties Voortmans overledenZoom

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Maties Voortmans overleden, zoontje van Bert en Goele Voortmans-Maesen. Hij was amper 6 maanden. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

René Meyen overleden

Dinsdag 21 juni 2016
Oudsbergen - René Meyen overledenZoomZondag is René Meyen overleden, de echtgenoot van Leonie Peeters. Hij was 75 jaar. De afscheidsdienst heeft in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Bree-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in  Meeuwen.

Weekendverkeer: 62 ongevallen

Maandag 20 juni 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode en 13 lichtgewonden. De politie nam bij die ongevallen in totaal 33 ademtesten af waarvan er 5 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Acht pv's voor dronken sturen

Maandag 20 juni 2016
Meeuwen-Gruitrode - Acht pv's voor dronken sturen

Meeuwen-Gruitrode

De politiezone Noordoost Limburg heeft afgelopen weekend acht pv's opgesteld voor dronken sturen en drie voor het rijden onder invloed van drugs. De agenten plukten ook drie onverzekerde voertuigen uit het verkeer. Drie gecontroleerde voertuigen bleken niet ingeschreven bij de Dienst voor het Wegverkeer. Er werd ook een bestuurder betrapt zonder rijbewijs.

Dorpsgezicht

Vrijdag 17 juni 2016
Tribunaliteiten
Wie binnenkort op vakantie gaat, droomt al hardop van mooie dorpsgezichten in streken waar de tijd stil stond. Minder lyrisch is de bouwpromotor, die in plaats van een gebouw dat wat hem betreft rijp is voor de sloop, een dorpsgezicht koopt. De bouwondernemer waar het hier over gaat, bood 1.050.000 euro voor een rijwoning en een hoekwoning. De eigenaar antwoordde dat hij het bod aanvaardde. Veertien dagen later meldde de bouwondernemer dat zijn bod enkel strekte tot prijszetting. Er waren, wat hem betreft, nog een (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Weytjens overleden

Vrijdag 17 juni 2016
Meeuwen-Gruitrode - Mia Weytjens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Mia Weytjens overleden, de weduwe van Jaak Maggen. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
De Raad van Bestuur van de sociale bouwmaatschappij Kempisch Tehuis keurde op 31 mei het jaarverslag van 2015 goed. Daaruit blijkt dat er vorig jaar 51 nieuwe woningen werden opgeleverd in in Peer, Bree, Meeuwen en Bocholt, waardoor men op 1 januari jl. op 3.031 verhuurde woningen uitkwam. In Peer, Neerpelt, Lommel, Bocholt, Zonhoven, Overpelt, Houthalen-Helchteren en Hechtel- Eksel waren de werken voor 162 woningen al gestart en worden nieuwe projecten voor nog eens 252 woningen voorbereid. (…) Het hele nieuwsbericht

Betaal uw 'verkeersboete' niet

Donderdag 16 juni 2016
Meeuwen-Gruitrode - Betaal uw 'verkeersboete' niet

Meeuwen-Gruitrode

Opnieuw circuleert er een e-mail met de vraag om uw "verkeersboete" te betalen. "Wij willen benadrukken dat wij geen e-mails sturen om boetes te innen. Krijgt u bijgevoegde e-mail, klik dan vooral NIET op de link en verwijder de e-mail",laat de politiezone Noordoost Limburg weten.

Negen dopelingen

Dinsdag 14 juni 2016

Meeuwen-Gruitrode

Zondag worden in de parochiefederatie Meeuwen-Gruitrode negen kinderen gedoopt:
in Meeuwen:
Zoë, kindje van Davy Vandekerkhof en Huskens Ann
Kobe, zoontje van Bjorn Theuwissen en Nele Damiaens
Elise, dochtertje van Bart Winters en Bianca Bijnens
Daan, zoontje van Tim Janssens en Hilde Limerkens
in Neerglabbeek:
Alexia, kindje van Joeri Vastmans en Cotellessa Melanie
Febe, kindje van Geert Soors en Aniek Bullen
Febe, kindje van Hans Kusters en Evi (…) Het hele nieuwsbericht
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 doden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 8%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Colien Korsten overleden

Maandag 13 juni 2016
Meeuwen-Gruitrode - Colien Korsten overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Wijshagen overleed op 6 juni Colien Korsten. Zij was 53 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in intieme familiekring.
Het is maar dat je 't weet
De meeste boeken worden slechts eenmaal gelezen (of niet) en blijven daarna voor jaren in de kast. Zonde! Nu is er "Books in Belgium", een gespecialiseerd platform waarop iedereen eenvoudig en veilig tweedehandsboeken kan kopen en verkopen. Na het aanmaken van een verkopersprofiel zet je daar binnen de tien seconden je boek te koop. Door te zoeken op titel of uniek boeknummer (ISBN) krijg je meteen alle informatie van het boek aangeleverd. Enkel de prijs en (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Weer weekendcontroles in heel LimburgKomend weekend gaan alle lokale politiekorpsen in de provincie en de WegPolitie Limburg weer in heel de provincie automobilisten controleren op hun snelheid en op eventueel alcohol- of drugsgebruik achter het stuur. De actie start vrijdagavond en duurt tot maandagmorgen. Een en ander is deze namiddag bekendgemaakt door het kabinet van de gouverneur.

Spontane staking bij De Lijn

Woensdag 8 juni 2016
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Spontane staking bij De LijnDoor een spontane staking rijdt vandaag amper de helft van de bussen in Limburg. In alle stelplaatsen van De Lijn hebben de chauffeurs het werk neergelegd, alleen de bussen van enkele privé-aannemers zijn uitgereden. Het is allemaal begonnen met een conflict in stelplaats Lanaken. Daar is een chauffeur die door een passagier bespuwd werd, ontslagen omdat hij zich verbaal agressief had gedragen. Volgens de vakbonden worden de chauffeurs voortdurend slachtoffer van verbale en fysieke agressie en reageert (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf morgen/woensdag kunnen treinreizigers die van en naar Brussels Airport willen, weer uitstappen in het nieuwe treinstation dat rechtstreeks verbonden is met de terminal. Voor de treinreizigers betekent dat een aanzienlijke verbetering van het comfort. Zo kunnen ze weer net als voor de aanslagen van 22 maart de roltrap of de lift nemen naar de aankomst- of vertrekhal.  Net zoals andere bezoekers zullen de treinreizigers door een precontrole van de veiligheidsdiensten moeten, voordat ze de (…) Het hele nieuwsbericht
Green Logix Cogeneration: dat is de naam van de bvba die door Roemers Invest uit Meeuwen-Gruitrode en SVNS Holding uit Sint-Martens-Latem werd opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd in Maatheide in Lommel. Doel van de bvba is onder meer de studie, installatie en financiering van duurzame energieprojecten.

Ramadan gestart

Maandag 6 juni 2016
Oudsbergen - Ramadan gestartZoomVoor de moslims begint vandaag de Ramadan, de jaarlijkse vastenmaand waarbij van zonsopgang tot zonsondergang niet gegeten en gedronken wordt. Het is ook een maand van bezinning, gebed en verzoening.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.
Oudsbergen - Bende pleegt meer dan 70 inbrakenDe politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen heeft na maanden doorgedreven speurwerk een bende opgerold die meer dan 70 inbraken pleegde, ook in Limburg. De dieven sloegen toe in handelszaken, eetgelegenheden en jeugdhuizen. De bende bleek het vooral gemunt te hebben op kluizen en cash geld. Ook multimedia, elektrotoestellen, fietsen, werkgerief, juwelen,drank en sigaretten werden buitgemaakt.
Tribunaliteiten
Als een rechter iemand ondervraagt over de Chaussée d’amour en de ondervraagde stottert en krijgt rode vlekken in de hals, wil dit dan zeggen dat hij goed weet dat de Luikersteenweg in St.-Truiden geen gewone steenweg is? Dat was één van de vragen die het hof van beroep van Antwerpen moest beantwoorden na een brand op die steenweg in de Night Dreams.
De verzekeringsmaatschappij weigerde te betalen voor de brandschade omdat de Night Dreams in plaats van een (…) Het hele nieuwsbericht

Heb je een droom?

Vrijdag 3 juni 2016
Vandaag gelezen
"Heb je een droom? Geef dan nooit op! Stop nooit met je te verbeteren, zelfs als dat betekent dat je daarvoor fouten moet maken." (Oprichter Jack Ma van de Chinese webwinkel Alibaba in De Tijd)
Maandag gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Hinderlijk parkeren op parkeerplaatsen voor personen met een handicap" van start. Deze thema-actie legt de klemtoon op het asociaal verkeersgedrag van de weggebruiker t.o.v. personen met een handicap.

Een zonnescherm voor je wagen

Woensdag 1 juni 2016
Maak dat mee!
Oudsbergen - Een zonnescherm voor je wagenZoomAls het zo verder gaat met het bomenbestand komt misschien ooit de dag dat je je auto niet meer kan parkeren in de schaduw van zo'n boom. Dan kan misschien een zonnescherm helpen? Enkele Chinezen uit Peking hebben dat uitgedacht en zijn een crowdfunding-actie gestart om een massaproductie van dat scherm te kunnen realiseren. Het is 4m lang, 2,1m breed, 6 kilo zwaar en je plaatst het met een zuignap op het dak. Open- en dichtvouwen gebeurt met de afstandsbediening. Volgens de Chinezen kan het scherm de temperatuur in de auto met zowat 21 graden Celsius doen dalen.

Bèr Schouteden overleden

Woensdag 1 juni 2016
Meeuwen-Gruitrode - Bèr Schouteden overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Bèr Schouteden overleden, de echtgenoot van Annie Schouteden. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Ellikom. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Te weinig wilde bloemen

Woensdag 1 juni 2016
Vandaag gelezen
"In onze moderne landschappen bloeien te weinig wilde bloemen om gunstig te zijn voor vlinders en andere insecten die bloemen nodig hebben." (Bron: bioloog Dirk Draulans in Knack)
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen