Het overige nieuws

Acties voor 11.11.11

Maandag 31 oktober 2016

Meeuwen-Gruitrode

In de gemeente zullen tussen 11 en 13 november verkoopsstanden en geldinzamelingen gebeuren. Er zijn verkoopsstanden met stiften, wenskaarten, chocoladerepen en truffels: in Meeuwen bij de Delhaize en bij bakker Gielen; in Gruitrode op zaterdag bij bakker Geusens én in Wijshagen op zaterdag en zondagvoormiddag bij bakker Geusens; in Ellikom en Neerglabbeek is er een geldinzameling huis-aan-huis.

Politiekantoren gesloten

Maandag 31 oktober 2016
Meeuwen-Gruitrode - Politiekantoren geslotenZoom

Meeuwen-Gruitrode

Op 1 en 2 november zijn al de kantoren van de politiezone Noordoost Limburg gesloten. Indien je dringende hulp nodig hebt, bel 101.

Onzekerheden

Maandag 31 oktober 2016
Vandaag gelezen
"Een vrouw is een vat vol onzekerheden."
(Kapper met meer dan dertig jaar ervaring, vandaag in De Standaard)
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tikZoomZo begint dat kinderliedje. Bij het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek hebben ze de afgelopen week roodborstjes opgevangen die zo hard tegen het raam tikten dat ze even de kluts kwijt waren. Een ervan was zelfs geringd in Finland. Roodborstjes trekken rond deze tijd naar het warmere Zuiden, net zoals bv. kraanvogels.
Mocht je zelf met zo'n "raamslachtoffer" geconfronteerd worden, controleer dan of het geen ernstige verwondingen heeft, adviseert het NHC. Is dat niet zo, dan is het goed om de (…) Het hele nieuwsbericht

Niet vergeten...

Zaterdag 29 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
...vannacht de klok een uur terug te draaien! Want de wintertijd begint.

Herken jij een beroerte?

Vrijdag 28 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Morgen, 29 oktober, is het ‘Wereld Beroerte Dag’. Een ideaal moment om de Vlaamse campagne ‘Herken een beroerte’ weer onder de aandacht te brengen. Iedere dag krijgen in België ongeveer 60 mensen een beroerte. Een groot deel hiervan blijft achter met een blijvende en vaak ernstige handicap waardoor men niet meer zelfstandig kan functioneren. Ongeveer een kwart overlijdt aan de gevolgen. Door het snel herkennen van de symptomen kan hersenschade beperkt worden en zelfs een (…) Het hele nieuwsbericht
Meeuwen-Gruitrode - Opnieuw valse briefjes van 20 en 50 euro

Meeuwen-Gruitrode

Er zijn (opnieuw) valse biljetten van 20 en 50 euro in omloop. De namaakbiljetten zijn nauwelijks van de echte te onderscheiden. Aan handelaars wordt daarom gevraagd om hun biljetten te scannen. Dat meldde de politiezone Noordoost Limburg vandaag.
Je kan biljetten ook zelf controleren. Daarvoor gebruik je de 'kijk, voel, kantel-methode'. Bij deze methode worden de voelbare inkt, het watermerk, het cijfer en het hologram snel gecontroleerd.

Sint-Maartensvuren aanvragen

Donderdag 27 oktober 2016

Meeuwen-Gruitrode

Alle Sint-Maartensvuren moeten op voorhand aangevraagd worden bij de gemeente. Indien je dat nog niet hebt gedaan, dan kan dit nog tot uiterlijk 3 november.
Waaraan moet een Sint-Maartensvuur voldoen? De van toepassing zijnde wettelijke bepalingen moeten maximaal worden nagestreefd:
        het veldwetboek verbiedt het aansteken van vuren op minder dan 100 meter van huizen, bomen, bossen, heiden, boomgaarden, hagen,… dit in het kader van (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen niet inbreken, alsjeblief

Donderdag 27 oktober 2016
Morgen/ vrijdag 28 oktober zal opnieuw de actiedag "1 dag niet" plaatsvinden in België en in Nederland. Die "1 dag niet" is een bewustwordingscampagne die zowel de mensen als de overheid wil aanzetten tot het nemen van maatregelen om inbraken in woningen te voorkomen. Elke dag krijgen zo’n 200 Belgen inbrekers over de vloer.
Oudsbergen - Gevaarlijk virus circuleert bij ondernemersZoomEen aantal zelfstandigen en handelaars in Limburg kreeg deze week te maken met een gevaarlijk virus. Ook bij de Internetgazet Beringen kwam zo'n mail binnen. Gelukkig reageerden we alert en werd het doorgegeven aan Unizo Limburg om collega-ondernemers te waarschuwen.
Dit virus wordt verspreid via een zogenaamde mail van Trondheim Transport BV. Daarin wordt gevraagd om een nieuwe afspraak te maken om uw bestelling te laten afleveren. Je opent deze mail dus best niet! Die zogenaamde (…) Het hele nieuwsbericht

Acht overledenen in Ellikom

Donderdag 27 oktober 2016

Meeuwen-Gruitrode

Sinds Allerheiligen vorig jaar werd er in de kerk van Ellikom afscheid genomen van acht parochianen: Sylvie Jansen, Rein Thys, Fin Bollen, Louis Roemers, Bèr Schouteden, Harry Vliegen, Jan Truyen, Robert Bollen.

Jules Vaes overleden

Woensdag 26 oktober 2016
Oudsbergen - Jules Vaes overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Jules Vaes overleden, de echtgenoot van Fina Pex. Hij was  83 jaar. De afscheidsdienst vindt zaterdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.45 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Jan Nelis overleden

Woensdag 26 oktober 2016
Oudsbergen - Jan Nelis overledenGisteren is de uit Wijshagen afkomstige Jan Nelis overleden, de echtgenoot van Philomène Witters. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Sinterklaasproject zoekt speelgoed

Dinsdag 25 oktober 2016

Meeuwen-Gruitrode

Het Sinterklaasproject, dat voor kansarme kinderen werd opgericht, is op zoek naar speelgoed. Vorig jaar konden de initiatiefnemers 50 kinderen blij maken. Wie zijn steentje wil bijdragen wordt gevraagd dit voor10 november binnen  te brengen bij jhet Rode Kruis, Dennenstraat, 33, Wijshagen na een telefoontje aan Staf Vervoort (0479-92 34 10).

Dit weekend gaat het winteruur in

Dinsdag 25 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Dit weekend gaat het winteruur inIn de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober gaat het winteruur in. De klok wordt dan één uur achteruit gezet: van 3 naar 2 uur. Een uur extra, dus ook één uur extra slapen!

Eén kandidaat voor kerkraad

Dinsdag 25 oktober 2016

Meeuwen-Gruitrode

Amand Mathieu uit de Lentestraat is de enige kandidaat om de vacature op te vullen die is ontstaan binnen de kerkraad van de kerkfabriek Sint-Martinus Meeuwen. Binnen de vijftien dagen kan bezwaar ingediend worden tegen deze kandidaat zoals voorzien is in het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten.

Thieu Verwielen overleden

Dinsdag 25 oktober 2016
Oudsbergen - Thieu Verwielen overledenZondag is de uit Peer afkomstige Thieu Verwielen overleden, de echtgenoot van Lisa Winters. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

73 weekendverkeersongevallen

Maandag 24 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 5 zwaargewonden en 18 lichtgewonden. De politie nam er 42 ademtesten af, waarvan er 11 (of 26%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jef Geerkens overleden

Maandag 24 oktober 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jef Geerkens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Jef Geerkens overleden, de weduwnaar van Mia Verrijssen. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in  Hechtel.  Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Absorberend ondergoed

Zondag 23 oktober 2016
Vandaag gelezen
Julie Veldhuijzen van Zanten, die vorig jaar aan de Design Academy Eindhoven een designprijs won met de ontwikkeling van elegant damesondergoed dat urine absorbeert en inlegkruisjes vervangt, is nu het bedrijf Lifesense begonnen. Dat produceert absorberende slips die een sensor bevatten die urineverlies registreert. Daarmee wordt met een smartphone-app een persoonlijk oefenprogramma voor de bekkenbodem gemaakt. Zo kan incontinentie bij 70% van de vrouwen worden verholpen. Dit najaar lanceert haar bedrijfje een onderbroek die bescherming biedt tijdens de menstruatie, waardoor vrouwen geen tampons of maandverband meer hoeven te dragen.
(Bron: Volkskrant Magazine)

Een niet alledaags testament

Vrijdag 21 oktober 2016
Tribunaliteiten
‘Ik ben naar mijn vriend. Ik mis hem te veel. Niets aan familie.’ Het stond op een vel papier in een kluis, achtergelaten door een 70-jarige man die zich verhing in zijn appartement. Het nummer van de kluis vond de politie op een tafel, samen met het adreskaartje van zijn advocaat. 'Alleen advocaat opendoen’ stond er bij. In de afscheidsbrief lazen advocaat en politie dat de man op 100.000 euro na zijn volledige vermogen schonk aan de advocaat.
Zes maanden later vroeg de advocaat (…) Het hele nieuwsbericht

René Nauts overleden

Donderdag 20 oktober 2016
Oudsbergen - René Nauts overledenGisteren is in WZC Kloosterhof in Meeuwen René Nauts overleden, de weduwnaar van Maria Keusters. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (11.30 uur) plaats in de decanale kerk van Peer. Begroetingsmoment: vanaf 11 uur in funerarium Jaeken in Peer.

Meeuwen-Gruitrode

Op 1 november, tijdens de eucharistieviering van 9 uur in de parochiekerk van Wijshagen, zal Iréne Leen uit die deelgemeente officieel aangesteld worden als 'leidster van de uitvaartliturgie', dit ten dienste van de vijf parochiegemeenschappen van de federatie Meeuwen-Gruitrode.

Marcel Lootens overleden

Woensdag 19 oktober 2016
Oudsbergen - Marcel Lootens overledenIn Meeuwen is vandaag Marcel Lootens overleden, de weduwnaar van Irma Doolaege. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen.

Meeuwen-Gruitrode

Vamère Graulus uit Meeuwen heeft de gewone commanditaire vennootschap Valère Graulus opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd in de Krokusstraat in Meeuwen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer metaalconstructies en metaalkunstwerken én de aan- en verkoop van gronden en gebouwen.

87 weekendongevallen in Limburg

Maandag 17 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 87 verkeersongevallen gemeld. Daarbij werden 16 personen licht gewond. De politie nam er 58 ademtesten af, waarvan er 10 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Dames richten motorclub op

Zaterdag 15 oktober 2016

Meeuwen-Gruitrode

Gratia Vanseer en Clémence Maggen, beiden uit Meeuwen, én Pamela Bielen uit Brugge hebben de vzw Motorclub, afgekort MM, opgericht. De zetel van de vereniging is gevestigd in Luttelmeeuwen. Doel van de vereniging: het beoefenen en verschaffen van opleidingen in de motorsport, met nadruk op het sportieve aspect, alsook het organiseren van motorcrossactiviteiten ter promotie van de motorsport in het algemeen.

Kermis of niet: wandelen

Vrijdag 14 oktober 2016
Meeuwen-Gruitrode - Kermis of niet: wandelenZoom

Meeuwen-Gruitrode

Vijf personen kwamen opdagen voor de jongste wandeling van Okra Meeuwen op kermismaandag. De tocht liep voornamelijk langs de Meeuwse bossen. Ook dit keer was het een prima weertje, geen wind en de zon die constant van de partij was.

Meer dan 10 inbraken per dag

Vrijdag 14 oktober 2016
Limburg blijft de slechtste leerling van de klas op vlak van woninginbraken, meldt TVL. België kent in het algemeen een daling van het aantal woninginbraken, en ook in Vlaanderen is dat het geval. Maar in Limburg blijven de cijfers stijgen. In 2015 werd er 3.787 keer ingebroken in onze provincie. Goed voor meer dan 10 inbraken per dag.

Vijf dopelingen

Vrijdag 14 oktober 2016

Meeuwen-Gruitrode

Zondag worden in Meeuwen-Gruitrode vijf kinderen gedoopt: in de kerk van Meeuwen drie, in Wijshagen twee. De dopelingen in  Meeuwen zijn: Tibe, kindje van Gregory Neefs en Mieke Verslegers; Jos, zoontje van Jonas Paredis en Leen Knevels én Warre, zoontje van Joris Kesters en Liesbeth Langens. In Wijshagen worden Robin, zoontje van Peter Stinkens en Leen Rudel én Elive, dochtertje van Bram Weytjens en Anneleen Vangeloven, gedoopt.

Wie wil gratis kerkstoel?

Vrijdag 14 oktober 2016

Meeuwen-Gruitrode

De kerkfabriek Sint-Martinus Meeuwen heeft beslist de oude kerkstoelen die gestapeld zijn onder de kerktoren op te ruimen. Aan alle inwoners van Meeuwen-Gruitrode wordt zaterdag 12 november de kans geboden om gratis een of meerdere stoelen af te halen tussen 14 en 15 uur in de kerk in Meeuwen.

Fien Kelchtermans overleden

Woensdag 12 oktober 2016
Meeuwen-Gruitrode - Fien Kelchtermans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Fien Kelchtermans overleden, de weduwe van Jaak Niesen. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Waterkoeien

Woensdag 12 oktober 2016
Vandaag gelezen
Waterboerderijen, ook wel floating farms genoemd, zijn niet nieuw. In Rotterdam zou er binnenkort een komen in het havengebied, maar de aanleg ervan is even uitgesteld vanwege het welzijn van de zogenoemde waterkoeien. De Partij van de Dieren stelde vragen over hun lot: zouden de koeien op het water niet zeeziek worden? Het dobberende bos is er in Rotterdam nog wél. (Bron: De Volkskrant - Genootschap Onze taal)

Extra-controles op gordelplicht

Woensdag 12 oktober 2016
Oudsbergen - Extra-controles op gordelplichtDe Limburgse politiezones controleren tot eind deze maand extra op de gordeldracht en het gsm-gebruik aan het stuur. Wie betrapt wordt krijgt een boete van 110 euro.
Het agentschap Onroerend Erfgoed organiseert een openbaar onderzoek over de opname in de vastgestelde landschapsatlas van "Heide, vennen en bovenloop van de Abeek" in de gemeenten Meeuwen-Gruitrode en Houthalen-Helchteren. Het houtig erfgoed, de historische tuinen en parken en archeologische zones "Meeuwen in den Damp" en "Helchteren Sonise Heide", die binnen de perimeter van deze gebieden vallen, worden eveneens vastgesteld.
Opmerkingen en bezwaren kunnen via aangetekende brief worden bezorgd aan het AOE, t;a.v. team administratie en procedures, Phoenix-gebouw, Koning Albert II-laan 19 bus 5, 1210 Brussel, tot 12 december 2016.

Internationaal fotofestival

Maandag 10 oktober 2016
Oudsbergen - Internationaal fotofestivalZoomOverpelt organiseert een tweejaarlijks internationaal fotofestival, waarbij in de zomer van 2017 doorheen heel de dorpskern zowat 500 foto's op groot formaat langs een route van zowat 2 km te zien zullen zijn. Zowel amateurfotografen als professionelen zullen kunnen deelnemen. Thema voor 2017 is "Lens op de mens". Het Centrum voor Beeldexpressie en de Vereniging van Beroepsfotografen, die een sterk netwerk in binnen- en buitenland heeft, zetten mee hun schouders onder het project. Nog tot 9 januari 2017 zijn inschrijvingen mogelijk via de website www.fotofestivaloverpelt.be. Meer info
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 65 verkeersongevallen gemeld, waarvan 10 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 5 zwaar- en 15 lichtgewonden. De politie nam er 38 ademtesten af, waarvan er 8 (of 21%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 16 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jeanne Jansen overleden

Maandag 10 oktober 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jeanne Jansen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Jeanne Jansen overleden, de weduwe van Louis Schepers. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Uitslagen openbare verkoping

Zaterdag 8 oktober 2016

Meeuwen-Gruitrode

Bij een openbare verkoping op 29 september zijn drie bouwgronden in de Broekkantstraat verkocht: een van 6a51ca voor 102.000 euro, een van 15a92ca voor 122.500 euro en een van 15a21ca voor 122.000 euro. Er is recht van hoger bod.
Een tuindersgrond met chalet in de Campstraat werd definitief verkocht voor 37.500 euro; een perceel weiland van 56a in Gruitrode voor 13.750 euro en een ander perceel weiland, van 97a10ca, voor 31.350 euro. In beide gevallen is de verkoop eveneens definitief.
Tribunaliteiten
De vrederechter van Gent kreeg van een Turkse man het verzoek om een bankkluis te verzegelen. Zijn vrouw zou hem na zeven maanden huwelijk hebben verlaten en bewaarde haar bruidsschat in de bewuste kluis. Alleen zij had de sleutel. Het ging om een tiental gouden armbanden van 25 gram per stuk, een volledige gouden juwelenset (ringen, oorbellen, bracelets, halssnoer, enz. in 24-karaat goud). Alleen al de juwelenset zou 5.500 euro kosten bij een Turkse juwelier in Brussel en was betaald door de ouders van de man. (…) Het hele nieuwsbericht

Extra politietoezicht na inbraken

Vrijdag 7 oktober 2016

Meeuwen-Gruitrode

De politiezone Noordoost Limburg zet extra patrouilles in tegen woninginbraken. Daartoe is besloten omdat er de afgelopen weken meerdere inbraken zijn vastgesteld in de zone. De politie roept de bevolking ook op om alert te zijn bij verdachte situaties en dan onmiddellijk de dienst 101 te bellen.

Harry Vliegen overleden

Vrijdag 7 oktober 2016
Meeuwen-Gruitrode - Harry Vliegen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Harry Vliegen overleden, de echtgenoot van Annie Huyskens. Hij was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zondag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Ellikom waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium Witters in Meeuwen.

Morgen weer staking

Donderdag 6 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
De vakbonden organiseren morgen/vrijdag weer een actie tegen het regeringsbeleid. Deze keer vindt die plaats in Waver. Ook vanuit Limburg gaat daar een delegatie naartoe. Voor het treinverkeer worden niet meteen gevolgen verwacht, maar een aantal Limburgse chauffeurs van De Lijn gaat wel. Voorlopig verwacht de directie van De Lijn Limburg dat morgenvroeg 80 % van de bussen zal uitrijden. Maar voor je vertrekt, toch maar best even de website raadplegen.
Details vanaf 6 uur op de website van De Lijn.

Robert Bollen overleden

Donderdag 6 oktober 2016

Meeuwen-Gruitrode

In Ellikom is dinsdag Robert Bollen overleden. Hij was 48 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Meeuwen-Gruitrode

In de politiezone Noordoost Limburg zijn tijdens de flitsmarathon 151 chauffeurs betrapt. De politie controleerde de snelheid van 2.335 chauffeurs.

Meeuwen-Gruitrode

Er is een vacature binnen de kerkraad van de kerkfabriek Sint-Martinus Meeuwen. Om in aanmerking te komen als lid van de kerkraad moet je rooms-katholiek zijn, de volle leeftijd van 18 jaar hebben bereikt op het ogenblik van de verkiezing  en ingeschreven zijn in de bevolkingsregisters van de gemeente. Schriftelijke kandidaturen moeten voor 19 oktober ingediend worden bij Kerkfabriek Meeuwen, ter attentie van  pastoor Jos Calsius, Pastoriestraat 2, Meeuwen-Gruitrode.
Meeuwen-Gruitrode - Alcoholcontrole: zes chauffeurs betrapt

Meeuwen-Gruitrode

De politiezone Noordoost Limburg heeft afgelopen weekend alcoholcontroles uitgevoerd. Er werden werden 1.524 bestuurders gecontroleerd. 1.510 van hen reden veilig en mochten met een S (Save) op het schermpje verder rijden. Acht bestuurders bliezen A (Alert), zes bestuurders P (positief). Twee chauffeurs werden betrapt op het rijden onder invloed van drugs.

75 verkeersongevallen in weekend

Maandag 3 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 doden, 3 zwaar- en 16 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 39 ademtesten af, waarvan er 5 (of 13 %) positief bleken. Er waren 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, organiseert op zondag 9 oktober in de Winnerstraat in Eksel de nationale ploegwedstrijd. Onder het oog van een getrainde jury strijden de landbouwers in deze wedstrijd voor de nationale kampioenstitel en dus voor een kwalificatie voor het Europees of wereldkampioenschap van volgend jaar. De deelnemers werden eerder dit seizoen geselecteerd op basis van hun prestaties tijdens de provinciale ploegwedstrijden. Het Groene Kringgewest (…) Het hele nieuwsbericht

Is er iemand die dit weet?

Zaterdag 1 oktober 2016
Oudsbergen - Is er iemand die dit weet?ZoomPierre Rutten maakte deze week deze foto van gallen op eikenblad. De twee linkse gallen zijn lensgallen, de rechtse boven is een stuitergal. Voor de drie rode galletjes vinden we echter geen enkel aanknopingspunt in de soorten registers. Ook navraag bij Natuurpunt leverde geen sluitend antwoord op. Is het een nieuwe gal of is het een bekende gal met afwijkend uiterlijk? Wie het weet mag het zeggen!
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen