Het overige nieuws

Meer samenwerking bedrijven - onderwijs

Donderdag 31 augustus 2017
De samenwerking tussen Limburgse bedrijven en onderwijsinstellingen neemt gestaag toe. Dat blijkt uit een onderzoek van UNIZO Limburg en VKW Limburg bij 480 Limburgse bedrijven. 67 procent van de bedrijven werkt op een of andere manier samen met scholen. Zes jaar geleden was dat nog maar 59 procent.

Grootscheepse dieselfraude

Donderdag 31 augustus 2017
Gisteren werd in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar fiscale fraude en accijnsfraude een gecoördineerde actie uitgevoerd op verschillende plaatsen in Limburg en Luik.. Dit gebeurde door de FGP Limburg Afdeling Financiële criminaliteit in samenwerking met de PZ Carma, de diensten van Douane en Accijnzen, de sociale inspectie en de milieu-inspectie.  
Het onderzoek betreft feiten van georganiseerde fiscale en accijnsfraude, meer bepaald het ontkleuren van rode huisbrandolie om (…) Het hele nieuwsbericht

Winst voor Ellikom en Wijshagen

Woensdag 30 augustus 2017
Meeuwen-Gruitrode - Winst voor Ellikom en Wijshagen

Meeuwen-Gruitrode

Ellikom heeft vanavond Lanklaar puntenloos naar huis gestuurd. Uitslag: 4-2. Aan de rust was de stand 2-2. Wijshagen won in Rekem met 0-2. Aan de rust was de eindstand al bereikt.

Dokter Peter Aerts overleden

Woensdag 30 augustus 2017
Zaterdag is dokter Peter Aerts, orthopedisch chirurg van het Mariaziekenhuis in Overpelt, overleden. Hij was 59 jaar. Peter Aerts startte zijn carrière in 1989 in het Maria Middelaresziekenhuis in Lommel en het H. Hart ziekenhuis in Mol. Bij de opening van het Mariaziekenhuis in 2005 werd hij er voltijds staflid. Dokter Aerts legde zich voornamelijk toe op de heup-, schouder- en handpathologie.

Weer Mercedes Vito gestolen

Woensdag 30 augustus 2017
Oudsbergen - Weer Mercedes Vito gestolenAfgelopen nacht is in de Bremstraat in Bree een Mercedes Vito gestolen. Het voertuig stond op de oprit van een woning. De jongste maanden zijn er al meerdere dergelijke voertuigen gestolen in Noord-Limburg, onder meer in Lommel.

Nieuwe politieraad voor CARMA

Dinsdag 29 augustus 2017
Oudsbergen - Nieuwe politieraad voor CARMAIn het politiecommissariaat van Bree vindt morgenavond de installatie plaats van de politieraad van CARMA, de nieuwe politiezone voor Genk, Houthalen-Helchteren, Opglabbeek, As, Zutendaal (MidLim) en Bree, Bocholt, Kinrooi, Meeuwen-Gruitrode (NOL). 25 raadsleden leggen in handen van de Genkse burgemeester-voorzitter Wim Dries de eed af.
Ongeveer een jaar geleden begonnen de gesprekken over een fusie. Sinds mei 2017 is de operationele fusie een feit. Onlangs is ook het eerste van twee noodzakelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Bijna 40.000 Limburgse jobstudenten

Maandag 28 augustus 2017
Het aantal jobstudenten in Limburg bedraagt 39.679. Dat zegt Unizo Limburg. Bij de Limburgse jobstudenten zijn er 18.657 jongens en 21.022 meisjes of een aandeel van respectievelijk 47,02 en 52,98 procent.

Politiecontroles op eerste schooldag

Maandag 28 augustus 2017
De meeste Limburgse politiezones plannen vrijdag 1 september, de eerste schooldag, extra verkeerscontroles in de schoolomgeving. De aandacht van de agenten zal niet enkel uitgaan naar de snelheidsregels maar ook naar foutief parkeren. Er wordt ook gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Ook zal nagegaan worden of de bromfietsen beantwoorden aan de technische eisen.

Rooske Verslegers overleden

Maandag 28 augustus 2017
Meeuwen-Gruitrode - Rooske Verslegers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is de uit Neerglabbeek afkomstige Rooske Verslegers overleden, de weduwe van Michel Schalley. Zij was 84 jaar. De uitvaart vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk van Bree-Centrum.

Wie wint de dvd?

Zondag 27 augustus 2017
Oudsbergen - Wie wint de dvd?ZoomSpectaculaire bokswedstrijd afgelopen nacht! Sommige mensen hebben er, naar het schijnt, speciaal hun wekker voor gezet. Wat zegt de echtgenoot in onze cartoon als zijn vrouw aanstalten maakt om de wedstrijd "live" te volgen? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Wijshagen verslaat Ellikom

Zondag 27 augustus 2017
Meeuwen-Gruitrode - Wijshagen verslaat Ellikom

Meeuwen-Gruitrode

Wijshagen heeft de punten thuis gehouden tegen Ellikom. Uitslag 3-0.

Onbewoonbaar door brand

Zondag 27 augustus 2017

Meeuwen-Gruitrode

Aan de Kruittorenwal in Bree heeft het vanochtend gebrand in een appartement. De flat was tijdelijk onbewoonbaar. De brand werd veroorzaakt door een oververhit geraakte frietketel.

En wie won de DVD?

Zondag 27 augustus 2017
Oudsbergen - En wie won de DVD?ZoomHet is Veerle Vreys geworden. Zij kwam het best uit de hoek met haar inzending voor het lege tekstballonnetje. Deze week krijgt ze de dvd in de bus. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Anna Vanbuel overleden

Zaterdag 26 augustus 2017
Oudsbergen - Anna Vanbuel overledenDonderdag is in Peer de uit Meeuwen afkomstige Anna Vanbuel overleden, de weduwe van Albert Linsen. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Andere rijrichting in Rozenstraat

Vrijdag 25 augustus 2017
Kort nieuws van bij de buren

Meeuwen-Gruitrode

In het eerste stuk van de Rozenstraat in Opglabbeek gaat het verkeer vanaf maandag in de omgekeerde richting rijden. Dat heeft het gemeentebestuur beslist naar aanleiding van de werken in het centrum en met het nieuwe schooljaar in het vooruitzicht.
Voorheen kon het verkeer vanaf de Kapelstraat links de Rozenstraat inrijden. Nu wordt die rijrichting in het begin van de straat omgekeerd. De auto’s die vanaf de Postweg of de Weg naar Zwartberg komen, kunnen nu de Rozenstraat (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Evens overleden

Vrijdag 25 augustus 2017
Meeuwen-Gruitrode - Henri Evens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Henri Evens overleden, de echtgenoot van Lena Van Eygen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zondag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk in Ellikom waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Nevok Gruitrode wint in Elen

Donderdag 24 augustus 2017
Meeuwen-Gruitrode - Nevok Gruitrode wint in Elen

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft zijn oefenwedstrijd gewonnen op het veld van St. Elen. Uitslag: 1-3.

KSK Meeuwen verliest in Hechtel

Donderdag 24 augustus 2017
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen verliest in Hechtel

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft zijn oefenwedstrijd op het terrein van FC Hechtel verloren. Uitslag: 2-1.

Zeven jaar cel voor overvaller

Donderdag 24 augustus 2017
Meeuwen-Gruitrode - Zeven jaar cel voor overvaller

Meeuwen-Gruitrode

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft vandaag een twintiger met zeven jaar celstraf bedacht voor een gewelddadige overval op zijn bovenbuur in een appartementsgebouw in Opglabbeek. Zijn kompaan, die het plan voor de overval mee beraamde, kwam  er met dertig maanden celstraf vanaf. Het slachtoffer, een zestiger, werd voor dood achtergelaten. (PG)

40 jaar Sanicole Airshow

Woensdag 23 augustus 2017
Oudsbergen - 40 jaar Sanicole AirshowZoomHet tweede weekend van september kan je in Hechtel-Eksel naar de 40ste Sanicole Airshow en dat wordt een heel unieke show. Het begon allemaal zeer kleinschalig met een “festival der stuntnummers” in het midden van de jaren ‘70. Stichter was piloot, zakenman en politicus Lucien Plees uit Beverlo. Enkele duizenden kijklustigen genoten destijds van deze show.
In de jaren ’80 groeide het evenement uit tot een volwaardige vliegshow met internationale deelnemers uit Nederland, (…) Het hele nieuwsbericht
Uit de ruimte
Oudsbergen - ISS passeert tijdens zonsverduisteringZoomZonsverduistering gisteren over een groot deel van de VS. NASA-fotograaf Joel Kowsky had zich opgesteld in Banner, Wyoming, en slaagde erin deze magnifieke compositie van 7 frames te maken, op het ogenblik dat het internationaal ruimtestation ISS, met daarin zes ruimtevaarders, aan een snelheid van 8km/seconde voor de zon passeerde. Faut le faire! Rechtsboven nog een deel van de maan. (Photo credit: NASA/Joel Kowsky)

Campagne tegen fietsdiefstallen

Dinsdag 22 augustus 2017
'Laat je fiets gerust achter': dat is het thema van de nieuwe campagne tegen fietsdiefstallen die de provincie Limburg lanceert. Er komen concrete tips om fietsdiefstallen tegen te gaan. In onze provincie worden jaarlijks zo'n tweeduizend fietsen gestolen.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 augustus 2017
Oudsbergen - Win een dvd - of een boek!ZoomEen cartoon van Stijn Lodewijks met een leeg tekstballonnetje. Het is de bedoeling dat u zelf een tekstje voor dat ballonnetje verzint en ons dat mailt. Deze keer gaat het over een Pukkelpopganger die na vier zware dagen thuiskomt en door zijn moeder wordt opgewacht. Wat zegt de moeder?
Laat uw fantasie de vrije loop en mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Oudsbergen - Wie won de DVD?ZoomHet is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Ellikom verliest van Hechtel FC

Vrijdag 18 augustus 2017

Meeuwen-Gruitrode

In de Beker van Limburg, gewest Noord-Limburg, heeft Ellikom verloren van Hechtel FC. Uitslag: 2-4.
Sinds de jaren '80 neemt het aantal bijen en andere bestuivers zorgwekkend af. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de natuur. Ook de landbouwsector is sterk afhankelijk van bestuivers. Recent onderzoek in België en Noord-Frankrijk heeft aan het licht gebracht dat het lot van de provincie Limburg het sterkst verbonden is aan dat van onze bestuivers, omwille van de fruitproductie, zo meldt Natuurpunt.
Kijken we naar de verschillende provincies, dan zien we dat niet elke regio even sterk (…) Het hele nieuwsbericht

Tien auto's in brand gestoken

Vrijdag 18 augustus 2017
Oudsbergen - Tien auto's in brand gestokenIn de Gruitroderstraat in Bree zijn afgelopen nacht een tiental auto’s uitgebrand op de parking van garage Modern, de dealer van Mercedes. Vermoedelijk gaat het om opzettelijke brandstichting.
Rond 2.50 uur vanochtend liep een oproep binnen over brandende voertuigen op een binnenplaats van de garage in de Gruitroderstraat. De brandweer kreeg de brand snel onder controle. Politie CARMA deed de nodige vaststellingen. Het gerechtelijk labo en de branddetectiehond kwamen ter plaatse. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Domen overleden

Vrijdag 18 augustus 2017

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen is woensdag Mia Domen overleden, de echtgenote van Théo Guffens. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nevok verliest oefenwedstrijd

Donderdag 17 augustus 2017

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft zijn oefenwedstrijd tegen Esperanza Pelt verloren. Uitslag: 0-3. SK Meeuwen won op Herkol met 2-3.

Nieuwe bvba: Nelis Invest

Donderdag 17 augustus 2017
Peter Nelis uit Peer en Chris Nelis uit Meeuwen-Gruitrode hebben de bvba Nelis Invest opgericht met zetel aan de Zuiderstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitgeven van vastgoedcertificaten, het toestaan van leningen, management- en holdingactiviteiten, het plaatsen van ventilatie- en koelingsapparatuur en -leidingen én slopingswerken.

Weer nachtvluchten vanaf 4 september

Dinsdag 15 augustus 2017
Vanaf 4 september voeren de F16's van Kleine Brogel weer nachtvluchten uit. Sinds 1 juni en dit tijdens de hele zomerperiode tot 1 september worden geen avond-/nachtvluchten uitgevoerd om tal van publieke redenen (blokperiode studenten, zomertoerisme, gebruik militair luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons…).

Loods uitgebrand: uren bluswerk

Dinsdag 15 augustus 2017
Aan de Napoleonsdijk in Bocholt is gisterennamiddag een loods met stro uitgebrand. Het was uren blussen geblazen. De brandweer van Bree riep de hulp van de Lommelse collega's in. De brand zou veroorzaakt zijn door zelfontbranding.

Meer vrouwen dan mannen

Dinsdag 15 augustus 2017
Op 1 januari 2017 woonden in Limburg 432.005 mannen en 435.408 vrouwen.  De cijfers per gemeente: Beringen (22.906 / 22.798); Hamont-Achel (7.293 / 7.134); Hechtel-Eksel (6.239 / 6.037); Houthalen-Helchteren (15.308 / 15.293);  Lommel (17.051 / 16.945);  Meeuwen-Gruitrode ( 6.652 / 6.405);  Neerpelt (8.619 / 8.509); Overpelt (7.693 / 7.557); Peer (8.315 / 8.112) én Tongeren (15.200 / 15.665).

Een wespendiefje in het NHC

Maandag 14 augustus 2017
Oudsbergen - Een wespendiefje in het NHCZoomSinds enkele dagen verblijft er een jonge wespendief in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. De vogel zat helemaal natgeregend op een bospad in Zonhoven toen spelende kinderen hem ontdekten. Toen ze dichterbij kwamen, merkten ze dat hij amper kon vliegen en liepen ze naar huis om handschoenen en een doos te halen. Na hun vangactie konden ze hun papa overtuigen om naar Opglabbeek te rijden.
Daar werd de wespendief onderzocht. hij had geen kwetsuren maar hij was mager en helemaal natgeregend. (…) Het hele nieuwsbericht

Voortent in brand

Maandag 14 augustus 2017
Oudsbergen - Voortent in brandOp een camping in de Bosstraat in Bocholt heeft de voortent van een leegstaande stacaravan vuur gevat. Buurtbewoners zijn erin geslaagd om het vuur te blussen, nog voor de brandweer toekwam. Niemand raakte gewond. Het gerechtelijk labo, een branddeskundige en een brandhaarddetectiehond kwamen ter plaatse. Er zijn aanwijzingen van brandstichting gevonden.

Winst voor Nevok Gruitrode

Maandag 14 augustus 2017

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft met 0-1 gewonnen op het veld van Beek-Bree. SK Meeuwen verloor met 0-6 van Hades Hasselt.

Bijna 30.000 alleenstaande ouders

Maandag 14 augustus 2017
De provincie Limburg telt 29.737 alleenstaande ouders. De cijfers per gemeente: Beringen (1.342), Hamont-Achel (377), Hechtel-Eksel (362), Heusden-Zolder (1.675), Houthalen-Helchteren (1.086), Lommel (1.022), Meeuwen-Gruitrode (367), Neerpelt (502), Overpelt (461), Peer (470) en Tongeren (1.237).

Win een dvd, of een boek!

Zondag 13 augustus 2017
Oudsbergen - Win een dvd, of een boek!ZoomIedereen heeft het over de eiercrisis, maar aan de hoofdrolspelers wordt niets gevraagd, stelt cartoonist Stijn Lodewijks vast. Wat zegt de ene kip tegen de andere? Mail uw tekstje voor zaterdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt het wel bekroond!

Wie won de dvd?

Zondag 13 augustus 2017
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Tiens Mevissen. Volgens de jury kwam zij het origineelst uit de hoek bij het bedenken van een tekstje voor de vrouw die op tv een weerman ziet goochelen met hoge temperaturen in vakantieoorden. Maar hoeveel inzenders de vrouw lieten denken dat ze blij was thuis te zijn omdat ze niet zou weten welke kleren aan te trekken, als het zo heet is!
Straks een nieuwe opgave.

38,6 procent geen diploma SO

Zondag 13 augustus 2017
38,6 procent van de Limburgse 25-plussers heeft geen diploma secundair onderwijs (SO). Er zijn heel wat verschillen per gemeente: in Beringen bijvoorbeeld bedraagt het percentage 40,7, in Neerpelt 35,6.

Acht op tien woningen heeft garage

Zaterdag 12 augustus 2017
79,8 procent van alle woningen in Limburg heeft minstens één garage. Er zijn heel wat verschillen per gemeente. Zo heeft in Houthalen-Helchteren bijvoorbeeld 88,1 procent van de woningen een garage terwijl dat in Tongeren slechts 67,2 procent is.
In Beringen,  Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde.

Nieuwe kilometerbordjes

Vrijdag 11 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Nieuwe kilometerbordjesZoomDe kilometerbordjes langs de Vlaamse autosnelwegen krijgen een make-over. Het nieuwe ontwerp oogt frisser, is duidelijker en geeft ook de rijrichting weer. Zo kunnen weggebruikers zich vlugger oriënteren op de autosnelwegen en kunnen hulpdiensten snel en accuraat weten waar een weggebruiker met pech zich bevindt. Voor het einde van dit jaar zullen alle 19.300 bordjes vervangen zijn.
In het nieuwe ontwerp wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen kilometer- en hectometerbordjes. Ze krijgen (…) Het hele nieuwsbericht
Er is een salmonella-besmetting vastgesteld bij kippenvlees van Paas Foods in Maasmechelen. Paas Foods roept het vlees nu terug. Het gaat om kippenbouten en -brochetten met het lotnummer 100 722, die 12 en 16 augustus als houdbaarheidsdatum hebben.
Ze zijn verkocht in de winkels Alma, Carrefour, Carrefour Market, horeca Totaal, Intermarché, Lidl en groothandel Geyskens Delikatessen uit Beringen. De symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, krampen en diarree. Mensen die (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: RDR Fun

Vrijdag 11 augustus 2017
Daan Franken uit Meeuwen-Gruitrode en Robin Quanten en Robin Coolen, beiden uit Peer, hebben de vennootschap onder firma RDR Fun opgericht met zetel aan de Pater Schuermansstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verhuren en verkopen van tenten, springkastelen, partymaterialen, koelwagens en andere materialen.

92 procent woningen heeft badkamer

Vrijdag 11 augustus 2017
92 procent van de woningen in Limburg is uitgerust met een badkamer. In Hamont-Achel heeft zelfs 97,1 procent van de woningen een badkamer, in Tongeren slechts 86 procent. In de negen andere gemeenten die door de Internetgazet worden bestreken ligt het percentage badkamers boven het Limburgse gemiddelde.

Levensverwachting weer gestegen

Donderdag 10 augustus 2017
In 2016 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 83,8 jaar voor vrouwen en 79,0 jaar voor mannen. Voor de hele bevolking bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 81,4 jaar, zo meldt de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie. Ten opzichte van 2015 is er sprake van een stijging van 0,5 jaar voor beide geslachten samen.
In Vlaanderen (82,4 jaar) ligt de levensverwachting bij de geboorte hoger dan in Brussel (81,2 jaar) en in Wallonië (79,7 jaar). Voor beide (…) Het hele nieuwsbericht

676 niet-Belgen

Donderdag 10 augustus 2017

Meeuwen-Gruitrode

Op 1 januari woonden in  Meeuwen-Gruitrode 676 niet-Belgen. Dat is 5,2 procent van de bevolking.

Henriette Bernaerdts overleden

Woensdag 9 augustus 2017
Oudsbergen - Henriette Bernaerdts overledenIn Meeuwen is maandag de uit Wijchmaal afkomstige Henriette Bernaerdts overleden, de weduwe van Leon Baeten. Ze was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

'Samen op een goei wei'

Dinsdag 8 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
Met het project 'Samen op een goei wei' wil Regionaal Landschap Lage Kempen de biodiversiteit in paardenweides in zijn werkingsgebied vergroten. Hierbij willen ze inzetten op visuele aspecten zoals natuurlijke omheining, hagen, bomen, houtkanten en poelen. Je krijgt van hen ook inspiratie om natuurvriendelijke onderhoudsmethoden voor je weide in te zetten.
Wil je graag advies? Meld je dan aan op de website: http://www.opeengoeiwei.be. De eerste 50 aanvragers binnen het werkingsgebied van RLLK krijgen gratis advies.
Op zondag 24 september organiseert Aquafin in samenwerking met Natuurpunt, de Vlaamse Milieumaatschappij - VMM, de stad Hamont-Achel en de Provincie Limburg voor de vierde keer Chap'eau, een publieksevenement waar de verbeterde waterkwaliteit van de Vlaamse beken en rivieren wordt gevierd. Dit jaar worden de tenten opgeslagen bij De Tomp, midden in het groen. Hier kan je volop genieten van de mooie natuur rond de Warmbeek, een van de zuiverste - zoniet DE zuiverste - beken van Vlaanderen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Wie wint de dvd?

Maandag 7 augustus 2017
Oudsbergen - Wie wint de dvd?ZoomHet was warm vorige week, maar in het zuiden van Europa was het nóg warmer. Véél warmer. Dat inspireerde Stijn Lodewijks tot het maken van bijgaande cartoon. Wat zegt de vrouw op de foto terwijl het buiten regent en de weerman gewag maakt van die zuiderse hitte?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wint u wel de dvd! Vergeet daarom niet uw postadres bij te voegen. Succes!
De Limburgse economie blijft hoge toppen scheren. Dat zegt VOKA Limburg. Sinds midden 2016 heeft de Limburgse economie een versnelling hoger geschakeld. Vooral de export blijft het goed doen. Zowel op korte als middellange termijn ziet VOKA een opwaartse trend in de export. Ook de automobielsector doet het deze maand opvallend beter dan dezelfde periode een jaar geleden. De bouwmotor daarentegen begint stilaan te sputteren.

Tuintafel gestolen

Maandag 7 augustus 2017

Meeuwen-Gruitrode

Afgelopen nacht gingen onbekenden aan een woning in de Dorpsstraat met een tuintafel aan de haal.

Beach Party trok 12.000 bezoekers

Maandag 7 augustus 2017
Oudsbergen - Beach Party trok 12.000 bezoekersDe Beach Party in Bocholt ontving afgelopen vrijdag en zaterdag zo’n 12.000 bezoekers. Deze 22ste editie verliep zonder grote incidenten. Politie CARMA stelde zestien onmiddellijke minnelijke schikkingen op voor drugs of verboden wapens en stelde enkele kleine incidenten vast.
Vijftien personen kregen meteen een boete omdat ze met drugs betrapt werden. Eén persoon had een verboden wapen op zak. Dit leverde een totaal bedrag op van 2.125 euro. De boete bedraagt 75 tot 600 euro, (…) Het hele nieuwsbericht

Catho Smeets overleden

Maandag 7 augustus 2017
Meeuwen-Gruitrode - Catho Smeets overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is de uit Gruitrode afkomstige Catho Smeets overleden, de weduwe van Hubert Vandewinkel. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Tongerlo (Bree).

Toenemend aantal appartementen

Zondag 6 augustus 2017
Er worden steeds meer appartementsgebouwen opgetrokken. Vorig jaar kwamen er in de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken een zeventigtal appartementsgebouwen bij, samen goed voor meer dan 400 appartementen. De meeste appartementsgebouwen werden opgetrokken in Lommel, Beringen en Houthalen-Helchteren.

Elektriciteit met budgetmeter

Zondag 6 augustus 2017
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken wordt er volgens de meest recente gepubliceerde cijfers aan 1.599 personen elektriciteit geleverd via een budgetmeter. De cijfers per gemeente: Beringen (327), Hamont-Achel (65), Hechtel-Eksel (50), Heusden-Zolder (216), Houthalen-Helchteren (221), Lommel (169), Meeuwen-Gruitrode (39), Neerpelt (96), Overpelt (76), Peer (73) én Tongeren (267).

Wie won de dvd?

Zaterdag 5 augustus 2017
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet was Marcel Paesmans. Hij krijgt de dvd volgende week in de brievenbus nadat hij volgens onze jury het origineelst uit de hoek kwam bij het bedenken van een tekstje in het lege tekstballonnetje. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Louis Verslegers overleden

Zaterdag 5 augustus 2017
Oudsbergen - Louis Verslegers overledenDonderdag is de uit Meeuwen afkomstige Louis Verslegers overleden, de echtgenoot van Jeanne Voortmans. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren.
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken ligt het inkomen van minstens 12 procent van de inwoners onder de Europese armoedegrens. De percentages verschillen van gemeente tot gemeente. In Beringen gaat het om 14,9 procent, in Hamont-Achel om 13,5 procent, in Hechtel-Eksel om 12 procent, in Heusden-Zolder om 15,8 procent, in Houthalen-Helchteren om 15;7 procent, in Lommel om 12,8 procent, in Meeuwen-Gruitrode om 13,5 procent, in Neerpelt om (…) Het hele nieuwsbericht

Vraag een studietoelage aan

Donderdag 3 augustus 2017
Sinds dinsdag kunnen de aanvragen voor school- en studietoelagen voor het schooljaar 2017-2018 ingediend worden per post of via www.studietoelagen.be. Voor wie in één van de voorbije jaren (vanaf 2012-2013) een goedkeuring kreeg en dit jaar nog ingeschreven is in een door de Vlaamse Gemeenschap erkende onderwijsinstelling, wordt automatisch een dossier opgestart. Dit gebeurt in de periode november 2017 tot en met februari 2018.

Elian Snoeks overleden

Donderdag 3 augustus 2017
Meeuwen-Gruitrode - Elian Snoeks overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Elian Snoeks overleden, de echtgenote van Peter Vermeulen. Zij was 54 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (15 uur) plaats in aula De Spronk in Bocholt.

89 ouderen met inkomensgarantie

Donderdag 3 augustus 2017

Meeuwen-Gruitrode

Volgens de meest recente cijfers genieten 89 ouderen of 4 procent van alle 65-plussers in  Meeuwen-Gruitrode van een inkomensgarantie. Tien jaar geleden waren er dat 52. De inkomensgarantie is een uitkering voor ouderen vanaf 65 jaar die pensioengerechtigd zijn maar van wie het inkomen onder de wettelijke armoedegrens valt. Via de inkomensgarantie wordt hun pensioen aangevuld tot dat niveau.

Henri Camps overleden

Woensdag 2 augustus 2017
Meeuwen-Gruitrode - Henri Camps overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Henri Camps overleden, de echtgenoot van Philomène Fransen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Minder inwoners in 2030

Woensdag 2 augustus 2017

Meeuwen-Gruitrode

Meeuwen-Gruitrode zal volgens de bevolkingsprognose van de studiedienst van de Vlaamse regering in 2030 12.822 inwoners tellen. Nu telt de gemeente 13.030 inwoners.

3.535 werklozen minder

Dinsdag 1 augustus 2017
In vergelijking met een jaar geleden zijn er in Limburg 3.535 werklozen minder. Limburg telde vorige maand 30.924 werklozen. Eén en ander blijkt uit gegevens van de VDAB.
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken waren er vorig jaar 5.801 minderjarigen met een alleenstaande ouder. In 2011 waren er dat 5.589, 212 minder.
In Beringen waren er vorig jaar 904, in Hamont-Achel 276, in Hechtel-Eksel 246, in Heusden-Zolder 765, in Houthalen- Helchteren 710, in Lommel 733, in Meeuwen-Gruitrode 256, in Neerpelt 374, in Overpelt 351, in Peer 371 én in Tongeren 815.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen