Het overige nieuws

Het is niet al goud wat blinkt

Donderdag 30 november 2017
Oudsbergen - Het is niet al goud wat blinktZoomOp deze dag in 1989 maakten The Stone Roses hun televisiedebuut met ‘Fools Gold’, tot vandaag hun grootste hit. Met The Happy Mondays en later Oasis maakten ze duidelijk dat Manchester het centrum van de Britpop was. Maar wist je dat dit nummer aan elkaar hangt met andere songs? Dat in de tekst Nancy Sinatra en Markies de Sade in één adem worden genoemd? En dat het eigenlijk over spanningen binnen de band gaat? Tekst en uitleg op de Jukeboxkalender.
Dit jaar zijn er al 100 overvallen gepleegd in Limburg, zo blijkt uit gegevens van de federale politie. De jongste weken waren er vooral overvallen in Genk en in de regio Beringen. De overvallers hebben hun actieterrein verlegd naar kleine handelszaken omdat bankfilialen en postkantoren beter beveiligd zijn.

Drugsbende zwaar veroordeeld

Woensdag 29 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - Drugsbende zwaar veroordeeld

Meeuwen-Gruitrode

Van 15 maanden tot twaalf jaar cel: dat is de straf die de rechtbank in Tongeren uitsprak tegen de leden van een drugsbende die onder meer opereerde in Opglabbeek. Het kopstuk van de bende kreeg ook een boete van 60.000 euro. De winst die de bende maakte, meer dan 7 miloen euro, werd verbeurdverklaard  evenals een aantal voertuigen waarvan de bendeleden gebruik maakten. (PG)

Verplichte fusies van gemeenten

Woensdag 29 november 2017
Om onze gemeenten meer efficiëntie en slagkracht te geven, pleit Voka – KvK Limburg  voor verplichte fusies van gemeenten die minder dan 10.000 inwoners tellen. “We zien dat gemeenten met minder dan 10.000 inwoners het vaak heel moeilijk hebben. Ze hebben communicatie-achterstand en doen het vaak ook heel slecht inzake digitalisering. Daarenboven zijn ze minder efficiënt om belastingen te heffen en te innen,” aldus Johann Leten. “We vragen dan ook (…) Het hele nieuwsbericht

61 procent ondernemers ontevreden

Woensdag 29 november 2017
Slechts 39% van de Limburgse, en 40% van de Vlaamse ondernemers, is tevreden over zijn of haar lokaal bestuur. Dat blijkt uit een grootschalige Voka-enquête bij 2.535 ondernemers in 67 steden en gemeenten. Binnen Limburg werden meer dan 500 ondernemers bevraagd, verspreid over 10 steden en gemeenten. Zowel binnen Limburg als de rest van Vlaanderen blijkt ondernemingsvriendelijkheid het grootste probleem. Daarnaast verwachten ondernemers meer inzake fiscaliteit en mobiliteit.

Ticket-actie van Blues Peer

Dinsdag 28 november 2017
Oudsbergen - Ticket-actie van Blues PeerMorgenmiddag om 12u. start Blues Peer met een online OP=OP-ticketactie. Er zijn 600 Combi Tickets aan extra-voordelig tarief beschikbaar, meldt de organisatie:
• 500 combi tickets: 165 euro (vr-za-zo)
• 100 combi backstage tickets: 285 euro (vr-za-zo)
Geen bank- of reserveringskosten en gratis overschrijving. Bovendien wordt per aangekocht ticket een exclusief T-shirt Blues Peer 2018 + Blues Peer Pin ter beschikking gesteld.
De online verkoop stopt zodra de eerste 600 tickets de deur uit zijn.

Drugs verstopt in frisdrankblikje

Dinsdag 28 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

Een patrouille van de politiezone Maasland heeft vanochtend rond 3 uur in Maaseik een auto aan de kant gezet. Een man uit Opglabbeek en drie andere inzittenden hadden een aanzienlijke hoeveelheid drugs bij zich. Ze hadden die verstopt in een frisdrankblikje.

Restanten wietplantage gedumpt

Dinsdag 28 november 2017
Oudsbergen - Restanten wietplantage gedumptIn de Bosstraat in Bocholt zijn vandaag restanten van een wietplantage aangetroffen. Het gaat om drie zakken en enkele dozen. De gemeentelijke technische dienst ruimde het afval op.

Oppassen met onlineapotheken

Dinsdag 28 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Wie zijn medicatie online bestelt, krijgt daar vandaag onvoldoende farmaceutische zorg bij. Dat besluit consumentenorganisatie Test Aankoop na een onderzoek bij 50 onlineapotheken. Zo’n onlineapotheek is niets anders dan een verlengstuk van een fysieke apotheek. Je moet er dus volwaardige zorg krijgen. Voor zijn onderzoek plaatste Test Aankoop twee bestellingen die wegens gezondheidsrisico’s niet zouden mogen worden afgeleverd. Toch leverden amper zes internetapotheken beide bestellingen (…) Het hele nieuwsbericht

Gertrude Maggen overleden

Dinsdag 28 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - Gertrude Maggen overleden

Meeuwen-Gruitrode

In het Kloosterhof in Meeuwen is zondag Gertrude Maggen overleden. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijshagen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Door een megafoon

Dinsdag 28 november 2017
Oudsbergen - Door een megafoonZoomOp deze dag in 1966 bereikte The New Vaudeville Band de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade met ‘Winchester Cathedral’. Een opmerkelijk prestatie voor een Britse groep die eigenlijk niet bestond. Hier lezen we het verhaal achter het plaatje en waarom het klinkt alsof er door een megafoon wordt gezongen.

Tuinaanplanting Geysels failliet

Maandag 27 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van Tuinaanplanting Geysels Philomena uit Meeuwen-Gruitrode, Bunkerstraat 1.

Sloop oude meisjesschool Lozen

Maandag 27 november 2017
De oude meisjesschool in Lozen (Bocholt) wordt afgebroken. Op de site komen 36 woongelegenheden.
Oudsbergen - 4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteldZoomIn de hotelschool van Hasselt werd vandaag voor het vierde jaar op rij het feestmenu 'Eet meer Limburg' voorgesteld. Dat is een volledig Limburgs kerstmenu in een handige box inclusief receptenboekje. Het is een initiatief van de Provincie Limburg, PUUR Limburg en Hotelschool Hasselt. Chef Giovani Oosters stelde dit jaar het menu samen op basis van producten afkomstig van Limburgse producenten.
"Met dit feestpakket leert de Limburger ons rijk palet aan smaken beter kennen en zal hij (…) Het hele nieuwsbericht
4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld
Zoom

Handbal: nipt verlies voor Meeuwen

Maandag 27 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

In liga 1 van het handbal heeft Meeuwen nipt verloren in Bocholt. Uitslag: 30-29.

Verbazend veel te horen

Maandag 27 november 2017
Oudsbergen - Verbazend veel te horenZoomVandaag 50 jaar geleden kreeg The Association in de V.S. een gouden plaat voor hun dromerige single ‘Never My Love’. Als je hier het verhaal achter deze song leest, zal het je verbazen dat dit het tweede meest te horen nummer op de Amerikaanse radio en televisie in de twintigste eeuw was.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 26 november 2017
Oudsbergen - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is de voorbije dagen behoorlijk onrustig in Brussel. Hoe zou u de tekst onderaan op deze nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks aanvullen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend hoort u of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 26 november 2017
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Tinus Maas. Hij had bijgaand origineel tekstje in petto voor Zwarte Piet. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Oudsbergen - Provincie wil verbod op roofvogelshowsZoomGedeputeerde Ludwig Vandenhove heeft aan de gemeentebesturen gevraagd, voortaan roofvogelshows te verbieden. Vandenhove: "De jongste jaren wint de roofvogelhouderij aan populariteit. Tegelijk stijgt echter het aantal klachten inzake het dierenwelzijn van deze vogels. Tamme roofvogels die ontsnappen kunnen moeilijk zelf jagen omwille van touwen en riemen aan de poten; ze verhongeren of vallen huisdieren of kippen of konijnen aan. Bovendien ontbreekt het de houder van deze dieren vaak aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: Meeuwen verliest

Zondag 26 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

In de tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 8-4 verloren in Wellen. Meeuwen staat zesde in de stand met 16 punten uit 9 wedstrijden.

Denk ook aan hen

Zondag 26 november 2017
Oudsbergen - Denk ook aan henZoomDe weerman verwacht voor volgende week lagere temperaturen. Misschien eens overwegen om onze tuinvogels wat bij te voederen? Naast de netjes met de pindanootjes die men ophangt in struiken is het raadzaam om ook een platte schaal te voorzien met strooivoer, dit om grotere vogels in de tuin te krijgen, zoals deze Vlaamse gaai. (Pierre Rutten)

Juwelen en uurwerken gestolen

Zondag 26 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

In een woning aan de Floxstraat in Opglabbeek zijn juwelen en uurwerken gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Elk kwartier een uitvaart

Zondag 26 november 2017
Vandaag gelezen
"Zeven miljoen mensen sterven er jaarlijks wereldwijd aan de gevolgen van roken, van wie vijftienduizend Belgen. Dat is alleen al in België tussen acht uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds ieder kwartier een uitvaart. Dag in, dag uit, het hele jaar door, al decennialang. Intussen geven alleen in Amerika sigarettenfabrikanten gemiddeld bijna een miljoen dollar uit aan reclame. Per uur."
(Joris Luyendijk in De Standaard)

Gelijkspel op alle fronten

Zondag 26 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - Gelijkspel op alle fronten

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft deze namiddag thuis 3-3 gelijk gespeeld tegen Achel VV en staat negende in de stand met 16 punten uit 13 wedstrijden. Ook Sporting Ellikom speelde gelijk: 1-1 tegen en in Neeroeteren. In de stand staat Ellikom zestiende met 8 punten uit 16 wedstrijden.  En wat deed Heidebloem Wijshagen? Ook maar gelijk spelen: thuis werd het 3-3 tegen Voorshoven. Wijshagen staat elfde met 22 punten uit 16 wedstrijden.

KSK Meeuwen wint in Hamont

Zaterdag 25 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen wint in Hamont

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond met 0-1 gewonnen op het veld van KFC Hamont 99. KSK Meeuwen staat vierde in de stand met 23 punten uit 13 wedstrijden.

Meeuwen-Gruitrode

Opglabbeek neemt deel aan de jaarlijkse sensibiliseringsactie van de beroepsvereniging Limburgse Dierenartsen rond het steriliseren en castreren van huiskatten. Inwoners kunnen een kortingsbon afhalen bij het gemeentebestuur. Die bon moeten ze afgeven aan de behandelende dierenarts. Het gemeentebestuur levert een bijdrage van € 500 aan dit project.

Gewonde bij kop-staartbotsing

Vrijdag 24 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

Op de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek raakten gisterenavond rond 17.30 uur drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Prospero A. (21) uit Genk liep daarbij lichte verwondingen op.
De raad van bestuur van NMBS heeft vandaag de tarieven goedgekeurd die vanaf 1 februari 2018 van toepassing zijn. De aanpassingen zijn onder meer gebaseerd op de evolutie van de gezondheidsindex. Het gaat om een stijging met 2,49% voor de woon-werkabonnementen en de schoolabonnementen en met gemiddeld 1,49% voor de andere vervoersproducten. Tegelijkertijd blijft het tarief van een aantal vervoersbewijzen ongewijzigd. Het gaat om de Go Pass 10 (tien enkele ritten in tweede klas aan een forfaitair tarief voor jongeren tot 26 jaar), de Rail Pass (tien enkele ritten aan een forfaitair tarief) en de fietsdagkaart. 

Spaar de atletiekpiste

Vrijdag 24 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

De ondergrond van de atletiekpiste lijdt heel erg onder het afwisselende vries- en dooiweer. "Om onze atleten toch in optimale omstandigheden te laten sporten, doen we een oproep aan alle gebruikers om gedurende de vriesperiode de piste te sparen", laat de Dienst Vrije Tijd, sport, weten.

Maria Truyen overleden

Donderdag 23 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - Maria Truyen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is de uit Wijshagen afkomstige Maria Truyen overleden, de echtgenote van Leo Kesters. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tongerlo (Bree).
Oudsbergen - Politie houdt (brom)fietsverlichting in het oogTot en met 1 december gaan de Limburgse politiekorpsen traditioneel aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Dat meldt het provinciebestuur. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan er een ‘jongeren-pv’ volgen met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas. Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen.

Zware straf voor telen wietplanten

Woensdag 22 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - Zware straf voor telen wietplanten

Meeuwen-Gruitrode

Zestien maanden cel en een boete van 6.000 euro, telkens voor de helft met uitstel: dat is de straf die de correctionele rechtbank van Tongeren vandaag oplegde aan een dertiger uit Bree die wietplanten teelde aan de Gruitroderbaan in Bree. De politie ontdekte de wietplanten in september vorig jaar. (PG)

Meeuwen-Gruitrode

De politie nam gisteren twaalf kuikens, een kip en een kitten in beslag op een boerderij op de Lillerbaan. in Bocholt. De dieren leefden in een zeer vuile stal. Er was geen drinkwater voorzien en ze kregen enkel beschimmeld brood. De kat was graatmager en haar vacht zat vol met vlooien. In een andere stal zijn nog zo'n twintig karkassen van varkens teruggevonden. De eigenaar wordt verhoord en mag minstens een PV voor dierenverwaarlozing verwachten. De Inspectie Dierenwelzijn is in kennis (…) Het hele nieuwsbericht

Fiets gestolen uit garage

Woensdag 22 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

Vandaag werd de diefstal van een fiets vastgesteld in een garage van een woning op Breekiezel.

Open brief over Noord-Zuidverbinding

Woensdag 22 november 2017
"Gezien de noodzaak van een snelle realisatie van de Noord-Zuidverbinding voor Limburg en zijn inwoners" hebben de Limburgse sociale partners een “open brief" aan de Vlaamse Regering gestuurd. Daarin vragen ze een snelle startbeslissing van de Vlaamse Regering voor “het complex project” voor de Noord-Zuidverbinding. De Limburgse sociale partners namen ten volle deel aan de voorbereidende initiatieven om de doelstelling van het complex project vorm te geven. De volgende stap, met name de startbeslissing door de Vlaamse Regering, laat momenteel te lang op zich wachten waardoor de procedure niet kan verdergezet worden, aldus de brief.
"De leden van de SERR-Limburg vragen de Vlaamse regering om tijdens de Taskfore van 1 december mee te delen wanneer de startbeslissing inzake het complex project van de Noord-Zuidverbinding wordt genomen of welke de redenen zijn waarom deze beslissing nog niet is genomen," aldus de brief.
De tewerkstelling in Belgische kmo's was nooit zo hoog, met Limburg als uitschieter. Dat meldde eht sociaal secretariaat SD Worx vandaag. In Vlaanderen steeg de tewerkstelling in bedrijven tot 100 werknemers het afgelopen kwartaal met 0,5 procent, in Limburg met 1,3 procent.
In het bisdom Hasselt zijn twintigduizend vrijwilligers actief. Velen van hen nemen zelfs meer dan één engagement op binnen de Kerk. Naar aanleiding van de Internationale dag van het Vrijwilligerswerk (5 december) wijst het bisdom Hasselt erop dat vrijwilligers niet alleen onmisbaar maar ook onbetaalbaar zijn.

Weg met sigaretten en sterke drank

Dinsdag 21 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

In een winkel aan de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek is afgelopen nacht ingebroken. De daders gingen met sigaretten, sterke drank, kraslotjes en scheermesjes aan de haal.

Vzw P&P opgericht

Dinsdag 21 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

Jouri Pouders uit Gruitrode én Mike Sodermans en Jorn Vandeurzen, beiden uit Opglabbeek, hebben de vzw P&P opgericht met zetel aan de Nicolaas van Brederodestraat in Gruitrode. Tot het doel van de vereniging behoren onder meer de organisatie van fuiven en allerlei feesten.

Jan Paredis overleden

Dinsdag 21 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - Jan Paredis overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Jan Paredis overleden, de echtgenoot van Martha Wevers. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

En die met blauwe ogen?

Dinsdag 21 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - En die met blauwe ogen?ZoomWist je dat je aan de kleur van de ogen van een uil, veelal kan zien wanneer hij vliegt en jaagt? Uilen met oranje ogen, zoals de oehoe (foto), vliegen meestal in de schemering. Uilen met zwarte ogen, zoals een kerkuil, vliegen meestal ’s nachts. Uilen met gele ogen, zoals de steenuil, vliegen ook overdag. (Natuurpunt CVN)

Gratis naar... de échte 10CC?

Maandag 20 november 2017
Weet u wie vrijdagavond naar De Posthoorn in Hamont-Achel komt? 10CC! De echte! Oudere lezers zullen zich die formidabele popgroep uit de jaren '70 nog herinneren. 10cc behoort tot de meest inventieve en invloedrijke groepen in de geschiedenis van de popmuziek. Graham Gouldman wordt nog steeds gezien als een van de belangrijkste Amerikaanse songschrijvers (hij kreeg een plaats in the America’s Songwriter’s Hall Of Fame). Als groep verkocht 10cc sinds de jaren (…) Het hele nieuwsbericht

De 'Week van de afvalophaler'

Maandag 20 november 2017
Vandaag start de "Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler". Tijdens deze week vraagt Limburg.net aandacht voor het werk van die mensen. Limburg.net roept dan ook alle inwoners op om hun afvalophaler of parkwachter deze week eens in de bloemetjes te zetten. Je kan hen ook verrassen door een bedankje op je afvalzak of -bak te kleven. Er zijn speciale stickers te verkrijgen bij elk gemeentebestuur maar een zelfgemaakt briefje is minstens evenveel waard. Op de recyclageparken van Limburg.net zijn er speciale bedankkaartjes waarop je een bedankje voor de parkwachter(s) kan achterlaten.

Handbal: Tongeren-Meeuwen 33-27

Zondag 19 november 2017
In mannen Liga 1 van het handbal heeft Tongeren Meeuwen verslagen met 33-27.  Aan de rust was de stand 17-15.

Zaalvoetbal: Meeuwen klopt Schoten

Zondag 19 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen Schoten verslagen met 5-0. Aan de rust was de stand 2-0.

Win een dvd!

Zondag 19 november 2017
Oudsbergen - Win een dvd!ZoomSinterklaas is in het land en de komende weken heeft hij de handen vol met het beklimmen van daken en zo. In het verleden waaide de wind door de bomen, lagen daken vol sneeuw en was het weer best lelijk. Hoe moet dat de komende dagen? Want de weermannen verwachten weer hogere temperaturen... Stijn Lodewijks vond daar zijn inspiratie in voor de nieuwe cartoon. Hebt u een goede tekst voor Zwarte Piet? Mail hem dan vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien win je die dvd wel!

En wie won de dvd?

Zondag 19 november 2017
Oudsbergen - En wie won de dvd?ZoomHet is Lien van de Woestyne. Ze mailde bovenstaand tekstje als reactie van de man achter het bureau. Overigens was het klaarblijkelijk een "zware" opgave, want we kregen nogal wat seksueel geladen en grensoverschrijdende inzendingen binnen... Straks een nieuwe opgave!

Dertien positieve ademtesten

Zondag 19 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

Bij een controle-actie in Meeuwen-Gruitrode, Bocholt, Bree en Kinrooi zijn zaterdagavond 768 bestuurders aan een ademtest onderworpen. Daarvan bliezen er 13 positief. Drie rijbewijzen werden tijdelijk ingehouden. Vijf bestuurders werden geverbaliseerd wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Gelijkspel voor Gruitrode

Zondag 19 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - Gelijkspel voor Gruitrode

Meeuwen-Gruitrode

Op het veld van Opitter heeft Nevok Gruitrode vandaag 1-1 gelijk gespeeld. In de stand staat Nevok tiende met 15 punten uit 12 wedstrijden. Ellikom verloor met 1-3 van E. Mechelen-aan-de-Maas B. Ellikom staat na vijftien wedstrijden zestiende met 7 punten.
Heidebloem Wijshagen
speelde 2-2 gelijk op het veld van FC Maasland. In de rangschikking staat Wijshagen elfde met 21 punten uit 15 wedstrijden.

Gelijkspel voor KSK Meeuwen

Zaterdag 18 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - Gelijkspel voor KSK Meeuwen

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen is vanavond thuis tegen Eksel A niet verder gekomen dan een gelijkspel. Uitslag: 0-0.  Meeuwen staat na 12 wedstrijden zesde in de stand met 20 punten. Wijshagen speelde 2-2 gelijk op het veld van Maasland NO B en staat tiende in de stand met 21 punten uit 15 wedstrijden.

Nieuwe vennootschap: Pieter Clemens

Zaterdag 18 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

Pieter Clemens uit Gruitrode en Toon Clemens uit Genk hebben de gewone commanditaire vennootschap Pieter Clemens opgericht met zetel aan de Taelstraat in Gruitrode. De vennootschap heeft onder meer als doel prestaties te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op groot- en kleinhandel in paarden en het uitbaten van maneges en paardenpensions.

Jan Maesen overleden

Zaterdag 18 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - Jan Maesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Op 11 november overleed de uit Meeuwen afkomstige Jan Maesen, de echtgenoot van Rosa Kerfs. Hij was 79 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Waterschei (Genk) vond plaats in besloten kring.
Afgelopen zomer polste de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) bij 2.075 Vlamingen naar hun pesticidengebruik. Daaruit blijkt dat 48 % van de Vlamingen minimaal 1x per jaar naar pesticiden grijpen om onkruid, insecten, slakken, ratten of schimmels te bestrijden. Op vraag van de provincie Limburg gaf de VMM de provinciale cijfers vrij. 451 Limburgers namen deel aan de bevraging. Daaruit blijkt dat in onze provincie in meer dan de helft van de tuinen (54 %) gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Daarmee zijn Limburgers de grootste particuliere gebruikers van Vlaanderen.

Meldpunt everzwijnen

Vrijdag 17 november 2017
Het Agentschap voor Natuur en Bos, de wildbeheerseenheid Bocholt, Natuurpunt en de gemeente Bocholt hebben afspraken gemaakt over het beheer van de everzwijnenpopulatie. Een van deze afspraken is het oprichten van een meldpunt voor waarnemingen van deze dieren. Het doel van dit meldpunt is het in kaart brengen van de populatie in de gemeente, zowel op vlak van locatie als van aantallen. De gegevens worden gebruikt door de wildbeheerseenheid om haar beheer op de populatie af te stemmen.

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Taxus en beestenHet leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

Wietplantage ontdekt

Donderdag 16 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

In een loods in de Industrieweg-Noord in Opglabbeek werd gisteren een professioneel ingerichte cannabisplantage aangetroffen. In een verborgen ruimte, met toegang via een opening achter een kast, stonden zo’n 1.800 potten en andere kweekmaterialen. De plantage bleek net geoogst te zijn. De politie nam in de loods ook een geseind voertuig in beslag. Het gerechtelijk labo voerde er een technisch onderzoek uit.
In het kader van dit onderzoek voerde de politie later op de dag een huiszoeking (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw groot verkeerscontroleweekend

Donderdag 16 november 2017
Oudsbergen - Opnieuw groot verkeerscontroleweekendIedereen weet het: rijden onder invloed mag niet, te snel rijden mag ook niet, en toch wordt het dagelijks gedaan. Daarom wordt van morgenavond tot maandagmorgen op de Limburgse wegen opnieuw een groot verkeerscontroleweekend georganiseerd door provincie, parket en politie. Zeg niet dat u het niet wist!

Marcel Nouwen overleden

Donderdag 16 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - Marcel Nouwen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is Marcel Nouwen overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Gommans niet langer Nevok-trainer

Woensdag 15 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - Gommans niet langer Nevok-trainer

Meeuwen-Gruitrode

Harrie Gommans is niet langer trainer van tweede provincialer Nevok Gruitrode. Dat hebben club en trainer hebben in onderling overleg beslist.

200 vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 15 november 2017
In Limburg zijn er 200 vacatures voor vrachtwagenchauffeur maar de vacatures raken maar niet ingevuld, onder meer omdat een opleiding heel veel geld kost. Daarom start de Limburgse transportsector nu met gratis opleidingen voor toekomstige vrachtwagenbestuurders. Het loon van vrachtwagenchauffeurs is alleszins aantrekkeljjk: zo'n 3.000 euro per maand.

Hond onder auto

Woensdag 15 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - Hond onder auto

Meeuwen-Gruitrode

Op de Vlessersweg in Dilsen kwam een hond onder de auto van K.E. (32) uit Meeuwen terecht. Het voertuig moest getakeld worden. De eigenaar van het dier is gekend.

Brief bisschop over Werelddag Armen

Woensdag 15 november 2017
In een brief die komend weekend in alle Limburgse kerken wordt voorgelezen naar aanleiding van de ‘Werelddag van de Armen’ vraagt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt,  de gelovigen mensen in armoede nabij te zijn. Dat kan volgens de bisschop onder meer door zelf te trachten vriend te worden van een mens in armoede. Hij verwijst in dit verband naar zijn voorganger – mgr. Paul Schruers -  die stelde “dat een christen tenminste één arme als vriend moet hebben”. De bisschop roept ook op om structureel te strijden tegen armoede.

Voor iedere bromfiets een nummerplaat

Woensdag 15 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Voor iedere bromfiets een nummerplaatZoomSinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen die in België in het verkeer worden gebracht, worden ingeschreven. Sinds 1 december 2015 moeten ook alle voertuigen die vóór die datum in omloop waren, een nummerplaat dragen. Het einde van de regularisatieperiode, 11 december 2017, nadert. Daarom lanceert de FOD Mobiliteit en Vervoer een nieuwe oproep zodat alle eigenaars van een bromfiets tijdig een nummerplaat aanvragen. De maatregel werd opgestart om de verkeersveiligheid te versterken: alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn en de identificatie van het voertuig en de bestuurder wordt makkelijker gemaakt. Alle informatie over de procedure kan je hier terugvinden.

Hond in beslag genomen

Dinsdag 14 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

De politie nam vandaag aan de Beerselerdijk in Bree een Sint-Bernardshond in beslag. Het dier zat vermoedelijk al langere tijd opgesloten, leefde in zeer slechte omstandigheden en was onverzorgd. Er was bovendien geen drinkwater en voedsel voorzien voor het dier. De hond werd opgevangen in het dierenasiel in Genk.

Roze pelikaan gevangen

Maandag 13 november 2017
Oudsbergen - Roze pelikaan gevangenZoomHet Natuurhulpcentrum in Opglabbeek kreeg voor de tweede keer in twee jaar een roze pelikaan in opvang. Sinds een kleine week kreeg het centrum dageljjks meldingen van een rondzwervend tam exemplaar in Balen op het Kempisch Kanaal. Op 5 november kwamen de eerste meldingen dat er een roze pelikaan rondzwierf in de regio Mol-Balen. Jammer genoeg was het dier nog erg actief en ging het in en uit het kanaal, wat een vangstactie enorm bemoeilijkt. Uiteindelijk, na een kleine week, kon de brandweer (…) Het hele nieuwsbericht

José Creemers overleden

Maandag 13 november 2017
Oudsbergen - José Creemers overledenZaterdag is de Grote Brogel afkomstige José Creemers overleden, de weduwe van Henri Booms. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Vandalisme in parkeergarage

Maandag 13 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

Onbekenden hebben gisterennamiddag opzettelijke vernielingen aangebracht in een ondergrondse parkeergarage op het Vrijthof in Bree. Er zijn meerdere brandblusapparaten leeggespoten en er werd overal geürineerd. .

Laadpaal voor elektrische auto's

Zondag 12 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

Meeuwen heeft nu ook een laadpaal voor elektrische auto's. De paal staat op de parking achter de Sint Martinuskerk.

Handbal: DHCO - Meeuwen 26-12

Zondag 12 november 2017
In dames tweede klasse van het handbal heeft DHC Overpelt Meeuwen geklopt. Uitslag: 26-12.

Wie wint de dvd?

Zondag 12 november 2017
Oudsbergen - Wie wint de dvd?ZoomEen delicaat onderwerp, dit weekend, nu cartoonist Stijn Lodewijks inspeelt op de recente meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat zegt de man achter het bureau wanneer een actrice hem daarover komt informeren? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar van de dvd!

Meeuwen-Gruitrode

Op de Jumping Indoor Maastricht heeft Olivier Philippaerts vandaag de Grote Prijs van Maastricht gewonnen. Hij was de snelste in de barrage. Vorig jaar won zijn broer Nicola deze springwedstrijd.

En wie won de dvd?

Zondag 12 november 2017
Oudsbergen - En wie won de dvd?ZoomHet is Betty Rabijns, die de kraker van de woning bovenstaand tekstje liet zeggen. Tientallen andere inzenders legden de man behoorlijk scherpere woorden in de mond.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Meeuwen-Gruitrode - Gruitrode verliest van Flandria Paal

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft vandaag met 1-2 verloren van Flandria Paal en staat tiende in de stand met 14 punten uit 11 wedstrijden. Sporting Ellikom verloor ook: tegen KF Smeermaas werd het 5-0.  Ellikom staat zestiende met 7 punten uit 14 matchen. Heidebloem Wijshagen verloor thuis met 1-6 van Bokrijk Sport en staat na 14 matchen tiende in de stand met 20 puhten.

U 17 SK Meeuwen al kampioen

Zaterdag 11 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

Met nog twee wedstrijden te gaan zijn de U 17 van KSK Meeuwen al kampioen. Vandaag versloegen zij Lutlommel VV met 8-0.

KSK Meeuwen wint van AC Tervant

Zaterdag 11 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen wint van AC Tervant

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond AC Tervant verslagen. Uitslag: 0-2. Meeuwen staat na 11 wedstrijden zesde in de stand met 19 punten.

Auto tegen geparkeerd voertuig

Zaterdag 11 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

N.P. uit Meeuwen reed over het Stationsplein in Maaseik in de richting van de Weertersteenweg. Hij verloor de controle over het stuur en reed een geparkeerd voertuig aan.

Unieke mix

Zaterdag 11 november 2017
Oudsbergen - Unieke mixZoomWas hij vorig jaar niet overleden, dan zou Mose Allison vandaag negentig worden. ‘Oh well, a young man is nothing in this world today’, zingt hij. Lees hier hoe hij met zijn ironische teksten op een unieke mix van jazz en blues de weg effende voor de satire van Randy Newman, maar ook tal van rockgroepen inspireerde, van The Who tot Pixies. Heel het verhaal wordt geïllustreerd met tal van clips. 

Natuurhulpcentrum vangt 800 egels op

Vrijdag 10 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - Natuurhulpcentrum vangt 800 egels opZoom

Meeuwen-Gruitrode

In het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek worden jaarlijks om en bij de 800 egels opgevangen. Vele egels zijn het slachtoffer van het verkeer, andere zijn verzwakt, zitten vol met vliegeneitjes, worden gebeten door een hond of komen als jonge egel binnen. De egels die op het einde van herfst nog niet sterk genoeg zijn om te worden vrijgelaten, logeren tijdens de winter op de egelzolder. Elk jaar verblijven er 60 tot 70 egels. (Foto NHC)

Vic Geusens overleden

Vrijdag 10 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - Vic Geusens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Vic Geusens overleden, de echtgenoot van Natalie Verheyen. Hij was 43 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Meeuwen-Gruitrode

Shana Pinxten uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba dierenartsenpraktijk Shana Pinxten opgericht met zetel aan de Grote Baan. Het maatschappelijk kapitaal van de bvba bedraagt 18.600 euro.

Jef Daniels overleden

Woensdag 8 november 2017
Oudsbergen - Jef Daniels overledenMaandag is de uit Koersel afkomstige Jef Daniels overleden, de echtgenoot van Elly Vliegen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aldaar.

27 leefloners in Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag 7 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen-Gruitrode genieten dit jaar 27 inwoners van een leefloon. Vorig jaar waren er dat 26. Het leefloon vervangt het voormalige bestaansminimum en wordt toegekend door het OCMW. Vooraleer het OCMW beslist om het leefloon toe te kennen, zal het de persoonlijke financiële toestand van de aanvrager onderzoeken.

De eerste winterprik

Dinsdag 7 november 2017
Oudsbergen - De eerste winterprikZoomNa een erg zacht najaar hebben we vannacht een eerste winterprik gehad. 't Heeft flink gevroren, planten en gazons waren vanochtend voorzien van een wit laagje. De strooidiensten zijn vannacht voor het eerst uitgereden over onze wegen. En de bandencentrales kregen meteen extra veel vraag voor het opleggen van de winterbanden. En hier en daar waren startkabels of een wegendienst nodig. (Foto Jos Neys)

Nieuwe bvba: Dave Franken

Dinsdag 7 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

Dave Franken uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Dave Franken opgericht met zetel aan de Weg naar Opoeteren in Meeuwen-Gruitrode. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de import en export van bouwproducten en materialen, landbouwmachines en toebehoren; de verhuur van landbouw-, grondverzet-, gras- en industriële machines en het ter beschikking stellen van kantoren, magazijnen en fabricageruimten.

Ravage na inbraak

Maandag 6 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

Onbekenden drongen een woning aan de Kerkstraat in Beek (Bree) binnen en vernielden er letterlijk alles. Zowel de binnendeuren als de ruiten moesten eraan geloven. De daders zijn er onder meer met de tv vandoor. Het precieze tijdstip van de inbraak is niet gekend. Onlangs werd de deur van de woning al eens ingetrapt.
Op de Winterdijkweg in Bocholt nam de politie zondagnamiddag een paard in beslag. Het paard stond in een weide, maar had er nauwelijks voedsel en zuiver drinkwater staan. Er was geen schuilstal of natuurlijke beschutting aanwezig. De weide zelf was bezaaid met uitwerpselen van het paard.
Het paard wordt tijdelijk opgevangen door het Vogel –en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.  De Inspectiedienst Dierenwelzijn werd op de hoogte gebracht voor verdere opvolging.

Meeuwen-Gruitrode

In mannen Liga 1 van het handbal heeft Meeuwen verloren in Hasselt. Uitslag:  27-19. Aan de rust was de stand 12-11.

Meeuwen-Gruitrode

In de zestiende finales van de Beker van België zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen MC Roselies geklopt met 3-0. In de achtste finales die op 22 december worden gespeeld is  Wellen de tegenstander van ZVK Meeuwen.

Wie wint de dvd?

Zondag 5 november 2017
Oudsbergen - Wie wint de dvd?ZoomVorige week in het nieuws: opnieuw een pand gekraakt in Gent. Stijn Lodewijks wijdt er zijn wekelijkse cartoon aan. Wat zegt de kraker als de eigenlijke bewoners zich aandienen bij hun woning en hem het Staatsblad tonen waarin de nieuwe wet staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 5 november 2017
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Marcel Paesmans. U wil niet weten welke ingrediënten u allemaal had uitgevonden voor die heksensoep. Maar de inzending van Marcel stak er in haar eenvoud bovenuit, vandaar. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Lizette Camps overleden

Zondag 5 november 2017
Oudsbergen - Lizette Camps overledenGisteren is de uit Meeuwen afkomstige Lizette Camps overleden, de echtgenote van Jef Pinxten. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in funerarium Jaeken in Peer. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Linde Peer waarna gelegenheid tot groeten.

Meeuwen wint van Lutlommel

Zondag 5 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - Meeuwen wint van Lutlommel

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vandaag gewonnen van Lutlommel. Uitslag: 2-0. KSK Meeuwen staat zevende in de stand met 16 punten uit 10 wedstrijden. Sporting Ellikom verloor met 2-4 van Rekem en staat zestiende in de stand met 7 punten uit 13 wedstrijden.Heidebloem Wijshagen won wel: het klopte Zutendaal B met 1-3. Het staat achtste met 20 punten uit 13 wedstrijden.

Fikse uitbreiding blauwe zone

Zaterdag 4 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

Vanaf maandag wordt in het centrum van Bree de blauwe zone gevoelig uitgebreid. Ook de hele kleine ring wordt blauwe zone. In het centrum en op een deel van de kleine ring wijzigt ook de rijrichting.

Gruitrode klopt Elen

Zaterdag 4 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - Gruitrode klopt Elen

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft vanavond op het veld van Standard Elen gewonnen. Uitslag: 2-4. Nevok heeft na 10 matchen 14 punten.

Ik zie nie gère zijn duivenkot

Vrijdag 3 november 2017
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Ik zie nie gère zijn duivenkotHet stond nog geen meter van de perceelgrens en was bijna drie meter hoog. ‘Dat duivenkot van onze 74-jarige buur moet weg’, vonden de eigenaars van een rijwoning langs de duivenkolonie. Duiven betekenen geuren en geluiden. Duiven droppen uitwerpselen op dak, ramen, tuin, terras, paadjes, tuinmeubelen en wasgoed. Het stond allemaal op een zelfgemaakt filmpje op een USB-stick dat de buren samen met een proces-verbaal van een deurwaarder toonden aan de rechtbank van Gent. Beelden liegen niet, erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Braeken overleden

Vrijdag 3 november 2017

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen is maandag Jaak Braeken overleden, de echtgenoot van Thoke Walraven. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zondag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt.

Steeds meer armen

Donderdag 2 november 2017
In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %).
Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt het van 12,6 % in 2009, in Vlaanderen bedraagt het in dat jaar 11,8 %. Op basis van dit cijfer (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in voetbalkantine

Donderdag 2 november 2017
Aan de Erkstraat in Kaulille is ingebroken in de voetbalkantine. Er zijn chips gestolen.

Frits Thijs overleden

Donderdag 2 november 2017
Meeuwen-Gruitrode - Frits Thijs overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Plockroy is dinsdag Frits Thijs overleden, de echtgenoot van Jeanne Vanderfeesten. Hij was 77 jaar. Het afscheid met asurne vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel, gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats in Meeuwen. Vrijdag (19 uur) is er een gebedswake in de parochiekerk van Meeuwen.

Limburgse export terug in de lift

Woensdag 1 november 2017
De export van de Limburgse bedrijven zit in 2017 duidelijk terug in de lift. Na een sterk 1e kwartaal, steeg de Limburgse uitvoer ook in het 2e kwartaal van 2017 vrij fors (+6,6%) t.o.v. het 2e kwartaal van 2016 (Vlaanderen: +4,5%). (Bron: Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg).
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Wandkast Wandkast
Te koop
Te koop
Te koop