Het overige nieuws

Meer dan 670 pleeggezinnen

Dinsdag 31 oktober 2017
Limburg telt momenteel meer dan 670 pleeggezinnen. Zij vangen meer dan 800 kinderen op. Dat blijkt uit gegevens van Pleegzorg Limburg.

Runderen uit mestput bevrijd

Dinsdag 31 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

Vanochtend zijn in Bree vijf runderen in een mestput gezakt nadat de vloer van de stal het had begeven. De brandweer heeft de dieren gered.

Elza Jaeken overleden

Dinsdag 31 oktober 2017
Meeuwen-Gruitrode - Elza Jaeken overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is de uit Neerglabbeek afkomstige Elza Jaeken overleden, de weduwe van Jef Leurs. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Opitter.

Zaalvoetbal: Hoeselt-Meeuwen 2-7

Zondag 29 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 2-7 gewonnen in Hoeselt. Aan de rust was de stand 1-2.

Win een dvd!

Zondag 29 oktober 2017
Oudsbergen - Win een dvd!ZoomDinsdag vieren ze in de VS (en ook meer en meer bij ons) Halloween. Een puur Amerikaans feestje dus, maar allez. We gaan het nu eens niet over pompoenen hebben maar over een echte Halloween-heks die in een pot staat te roeren. Wat zegt die eentandige heks van cartoonist Stijn Lodewijks?
Mail je tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien leest u dan tijdens het weekend wel dat u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 29 oktober 2017
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Bert Sluys. Hij kwam voor de pinnen met deze uitspraak van een beschonken cafébezoeker toen een journalist aan die vroeg waardoor de "reus" in de Aalsterse carnavalwereld opviel. Overigens was het aantal vermeldingen van "ajuin" in de inzendingen niet te tellen...
Straks een nieuwe opgave!

Gruitrode wint derby

Zondag 29 oktober 2017
Meeuwen-Gruitrode - Gruitrode wint derby

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft vandaag de derby tegen KSK Meeuwen gewonnen. Uitslag: 2-0. KSK Meeuwen staat zevende met 13 punten uit 9 wedstrijden. Nevok staat na negen wedstrijden tiende met 11 punten. Wijshagen verloor met 2-5 van Heidebloem Dilsen en staat negende in de stand met 17 punten uit 12 wedstrijden. Sporting Ellikom verloor met 0-8 van Wiemismeer. In de stand staat Ellikom zestiende met 7 punten uit 12 wedstrijden.

Winteruur in het recyclagepark

Zaterdag 28 oktober 2017
Vanaf dinsdag geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Tot en met 27 maart kan je er dan terecht op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur, donderdag tot 17u. 

Leeuwenwelpje in appartement

Zaterdag 28 oktober 2017
Meeuwen-Gruitrode - Leeuwenwelpje in appartementZoom

Meeuwen-Gruitrode

Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft gisteren een amper drie maanden oud leeuwenwelpje opgevangen. Het dier werd door de politie in beslag genomen in een appartement in een Parijse voorstad. Dat gebeurde nadat de eigenaar een filmpje op sociale media gepost had. Op het filmpje was onder meer te zien hoe de man met oude bokshandschoenen het dier enkele rake klappen gaf. De jonge leeuw was uitgehongerd en gedehydrateerd. Met een metalen ketting rond de hals zat het welpje in een oude hondenkooi. Het dier mocht er enkel uitkomen als het tijd was voor een volgend filmpje... (Foto NHC)

Defecte pomp zorgt voor narigheid

Vrijdag 27 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

In Louwel (Opglabbeek) heeft een defecte pomp bij het gieten van beton vanavond voor heel wat narigheid gezorgd. Het beton spoot als gevolg van het defect in het wilde weg en besmeurde een paar gevels, daken en zonnepanelen.

'Wacht met kilometerheffing N73'

Vrijdag 27 oktober 2017
Voka – Kamer van Koophandel Limburg en de ondernemersclubs van Noord-Limburg vragen aan minister Ben Weyts te wachten met het invoeren van een kilometerheffing voor vrachtwagens op de N73 tot de Noord-Zuidverbinding gerealiseerd is. In een open brief aan de minister zeggen ze dat de N73 een broodnodige bypass van Limburg naar Antwerpen is omwille van het feit dat de Noord-Zuid niet ‘werkt’. Van deze N73 nu een tolweg maken belast de Limburgse ondernemers dubbel. Ze moeten omwille (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Jubileumjaar bisdom Hasselt afgeslotenZoomGisterenavond sloot het bisdom Hasselt zijn jubileumjaar af met een viering in een bomvolle Hasseltse kathedraal. Het afgelopen jaar vierde het bisdom  op vele wijzen zijn vijftigjarig bestaan: met onder meer een boek, een priesterdag en vijftien dekenale bezoeken van de bisschop. Gisteren kende dat feestjaar zijn apotheose tijdens de afsluitende viering. In de Sint-Quintinuskathedraal verzamelden 750 gelovigen om samen, in aanwezigheid van kardinaal Jozef De Kesel, te vieren.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Colaers overleden

Vrijdag 27 oktober 2017
Meeuwen-Gruitrode - Jaak Colaers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Jaak Colaers overleden, de echtgenoot van Catho Ulenaers. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Gemiddeld inkomen 17.771 euro

Donderdag 26 oktober 2017
Het gemiddeld inkomen per inwoner in Limburg bedroeg in 2015 17.771 euro. Dat blijkt uit gegevens die de federale overheidsdienst Economie vandaag heeft gepubliceerd. In Vlaams-Brabant lag het gemiddelde inkomen met 20.805 euro het hoogst. Het nationaal gemiddelde bedroeg 17.698 euro.

Een interessante kunst-app

Donderdag 26 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Een interessante kunst-appZoomU weet dat we hier soms dingen melden waarvan we vermoeden dat ze ook onze lezers interesseren. Deze keer gaat het om "Pieter Paul", een kunstgids die je gratis downloadt in de app-stores van Android en iOS. Open de app op je smartphone of je tablet en je komt terecht op een kaart met pins. Eke pin staat voor een kunstlocatie in de buurt van waar jij je bevindt. Of je raadpleegt de agendapagina en ziet chronologisch welk kunstevenement bij jou in de buurt plaatsvindt of gepland is.
Namen of adressen (…) Het hele nieuwsbericht

Een uurtje langer slapen

Donderdag 26 oktober 2017
In de nacht van zaterdag op zondag gaat om klokslag 3 uur de wintertijd weer in. We mogen dan weer een uurtje langer slapen.

Gertrude Janssen overleden

Donderdag 26 oktober 2017
Meeuwen-Gruitrode - Gertrude Janssen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Gertrude Janssen overleden, de weduwe van Jan Houben. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Zondag (19 uur) is er een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.
Oudsbergen - Kolonie bedreigde zadelsprinkhanen in ZwartbergZoomVrijwilligers van Natuurpunt, Likona en Limburgs Landschap hebben in natuurgebied de Zwarte Berg, de voormalige mijnterril van Zwartberg, een grote populatie ontdekt van de zadelsprinkhaan. Goed nieuws, want de sprinkhaansoort ging de afgelopen jaren sterk achteruit en komt momenteel nog maar op een handvol plaatsen in Vlaanderen voor. Men gaat nu voor de populatie in Zwartberg een beheersplan opstellen. Meer info (Foto: Fonny Schoeters)

Man (66) vuurt op vrouw (47)

Donderdag 26 oktober 2017
Meeuwen-Gruitrode - Man (66) vuurt op vrouw (47)

Meeuwen-Gruitrode

Deze voormiddag rond 10 uur heeft zich aan de Weg naar As in Opglabbeek een schietincident voorgedaan waarbij een 66-jarige man heeft gevuurd op een 47-jarige vrouw. De vrouw is daardoor ernstig gewond geraakt in de halsstreek. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging en is buiten levensgevaar. Na de feiten is de verdachte gevlucht met zijn scootmobiel. Hij werd opgespoord en kon rond 12 uur worden gearresteerd in de buurt van de sporthal. Eerder die ochtend zou de verdachte brand (…) Het hele nieuwsbericht

Moeder van burgemeester overleden

Donderdag 26 oktober 2017
Meeuwen-Gruitrode - Moeder van burgemeester overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is de moeder van burgemeester Lode Ceyssens overleden. Mia Meermans, echtgenote van Rik Ceyssens, was 70 jaar oud. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Meeuwen. Maandag om 19u is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Wietplantage ontdekt in Reppel

Woensdag 25 oktober 2017
Deze namiddag heeft de gerechtelijke politie een wietplantage opgedoekt in de Monshofstraat in Reppel. De plantage was ingericht op de bovenverdieping van een huurhuis.

Meeuwen-Gruitrode

Vanaf morgen/woensdag is zaal Elckerlyc in Neerglabbeek gedurende twee weken niet bereikbaar via de Weg naar Opoeteren. Reden: het beton van het fietspad zal langs de Weg naar Opoeteren ter hoogte van de Elckerlycstraat gestort worden. Dit beton moet een 14-tal dagen uitharden.
De bezoekers van zaal Elckerlyc kunnen zonodig aan de kerk in Neerglabbeek parkeren, en de zaal te voet bereiken via de Weg naar Opitter en het kleine Elckerlycstraatje, zo meldt het gemeentebestuur. Voor laden en lossen aan zaal Elckerlyc kan men contact opnemen met Cultuurpunt via tel. 089 85 59 46.

N-VA Limburg kiest nieuw bestuur

Dinsdag 24 oktober 2017
De Limburgse N-VA-leden hebben gisteren een nieuw bestuur voor de komende drie jaar gekozen. Voor het voorzitterschap was Bart Schepens (42) uit Overpelt de enige kandidaat; hij werd met 94% van de stemmen herkozen. Schepens zal de komende jaren worden geflankeerd door Frieda Gijbels (42) uit (het toekomstige) Oudsbergen als ondervoorzitter en Jan Vochten (40) uit Sint-Truiden als provinciaal secretaris. De leden verkozen ook 13 partijraadsleden die zullen zetelen in de nationale partijraad van N-VA.

Operatie Clean House

Dinsdag 24 oktober 2017
Oudsbergen - Operatie Clean HouseVandaag werd door verschillende politiezones in samenwerking met de federale gerechtelijke politie van Limburg voor de elfde keer een actie Clean House georganiseerd. Clean House staat voor de provinciebrede aanpak van de cannabisplantages.
Op negen verschillende plaatsen in Limburg werden huiszoekingen uitgevoerd. Er werden drie actieve plantages aangetroffen : een grote plantage (700 planten) alsook een middelgrote (220 planten) in Houthalen, en een kleinere in (…) Het hele nieuwsbericht
Meeuwen-Gruitrode - Werken skatepool Opglabbeek van startZoom

Meeuwen-Gruitrode

Het gemeentebestuur van Opglabbeek investeert € 40.000 in de vernieuwing van het skatepark. Dat krijgt een nieuwe skatebowl van 13 bij 16 meter, die volledig ter plaatse uit beton gemaakt wordt. De skatebowl (afbeelding) of ‘pool’ wordt de eerste in Limburg die volledig is afgewerkt met poolcoping. Een ‘pool’ vindt z’n oorsprong bij skaters die vroeger in leegstaande zwembaden gingen skaten.
De werken aan het park gaan morgen (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Internationale award voor Geert VerheyenCommissaris Geert Verheyen van Politie CARMA is één van de genomineerden voor de ‘40 Under 40 Awards’ van de International Association of Chiefs of Police (IACP). Op maandag 23 oktober is de commissaris te gast op de ‘IACP Annual Conference and Exposition’ in Philadelphia, Pennsylvania (VS), om er zijn award in ontvangst te nemen. Commissaris Verheyen werd genomineerd omwille van zijn inspirerend leiderschap en doortastende aanpak van lokale uitdagingen.

Wie wint de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Oudsbergen - Wie wint de dvd?ZoomHet is weer alles "Bende van Nijvel" wat dit weekend de klok sloeg. En dus maakte Stijn Lodewijks daar een cartoon over. Maar niet alle tekstballonnetjes zijn ingevuld. Als u de plezierigste tekst mailt voor het tekstballonnetje boven de stamgast, dan kunt u een mooie dvd winnen. Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en volgend weekend weet u of u de winnaar bent!

En wie won de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Oudsbergen - En wie won de dvd?ZoomHet is Jos Reyskens. Hij legde in de mond van minister Weyts een uitspraak die behoorlijk onverwacht overkomt. Jos mag komende week de dvd in zijn brievenbus verwachten. Straks een nieuwe opgave!

Nevok en Ellikom verliezen

Zondag 22 oktober 2017
Meeuwen-Gruitrode - Nevok en Ellikom verliezen

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft vandaag met 2-1 verloren van Grote Heide en staat dertiende in de stand met 8 punten uit evenveel wedstrijden. Sporting Ellikom ging bij Rotem met liefst 8-0 de boot in. In de stand staat Ellikom zestiende met 7 punten uit 11 wedstrijden. 
44,2 procent van de kansarme Limburgse jongeren in het secundair onderwijs heeft volgens de  provincie Limburg schoolse vertraging. Bij kansrijkere jongeren bedraagt dit slechts 20 procent. 

Meeuwen verslaat Stal Sport

Zaterdag 21 oktober 2017
Meeuwen-Gruitrode - Meeuwen verslaat Stal Sport

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond Stal Sport verslagen. Uitslag: 5-0. KSK Meeuwen staat zesde in de stand met 13 punten uit 8 wedstrijden. Wijshagen verloor met 2-1 op het veld van Genk VV B en staat zevende in de stand met 17 punten uit 11 wedstrijden.

Geen middelbaar in 13 gemeenten

Zaterdag 21 oktober 2017
In 13 van de 44 Limburgse gemeenten is er geen onderwijsaanbod secundair onderwijs. Limburg telt ook 10,4 procent vroegtijdige schoolverlaters. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.

Everzwijn tegen auto

Vrijdag 20 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

Een everzwijn is gisteravond op de Dilserweg in Opoeteren tegen een auto gelopen. De wagen werd beschadigd, maar het dier was op slag dood.

Nieuwe bvba: KeLL

Vrijdag 20 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

Kelly Vanbriel uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba KeLL opgericht met zetel aan de Gruitroderbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de organisatie van boekhoudingsdiensten, het opmaken van jaarrekeningen én het verstrekken van advies in alle belastingsaangelegenheden.

Twee inbrekers aangehouden

Vrijdag 20 oktober 2017
Oudsbergen - Twee inbrekers aangehoudenGisterenavond rond 18.10 uur zijn twee mannen binnengedrongen in een appartement in Kaulillerdorp in Bocholt. De bewoonster stond in haar slaapkamer plots oog in oog met de twee. Toen de mannen de bewoonster opmerkten, sloegen ze op de vlucht. Daarbij duwden ze de 30-jarige, zwangere bewoonster aan de kant. De moeder van de bewoonster trachtte de twee staande te houden en raakte hierbij lichtgewond. Het duo liep weg in de richting van de kerk van Bocholt. De zwangere vrouw liep de mannen achterna en (…) Het hele nieuwsbericht

Meeuwen-Gruitrode

Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft op vraag van het Federaal agentschap voor de veiligheid van de Voedselketen (FAVV) 150 fazanten opgevangen. De dieren zijn in beslag genomen nadat de douane het illegale transport vanuit Nederland onderschepte. Volgens het Natuurhulpcentrum waren de fazanten bedoeld om uitgezet te worden tijdens de jacht.

Stacaravan verwoest door brand

Donderdag 19 oktober 2017
Meeuwen-Gruitrode - Stacaravan verwoest door brand

Meeuwen-Gruitrode

Vanavond is een stacaravan uitgebrand in een bos aan de Teewisstraat in Opglabbeek. De caravan was moeilijk bereikbaar. De brandoorzaak is nog niet gekend.

Actie zwaar vervoer

Donderdag 19 oktober 2017
Meeuwen-Gruitrode - Actie zwaar vervoer

Meeuwen-Gruitrode

Deze voormiddag heeft de politie een actie zwaar vervoer gehouden in Bree. De agenten controleerden er dertig vrachtwagens. Twee chauffeurs werden betrapt op een overtreding met de tachograaf. De éne moest 198 euro betalen, de andere 220 euro.

Twee overvallen

Donderdag 19 oktober 2017
Vandaag zijn twee gewapende overvallen gepleegd in Limburg. Rond 1.15 uur werd een overval gepleegd op een nachtwinkel aan de Rijksweg in Maasmechelen. Een man, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een pistool vroeg naar geld.De dader moest het stellen zonder buit.
Rond 7 uur werd een overval gepleegd op een kassierster van het grootwarenhuis Delhaize in Rekem. Drie daders, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een mes en een pistool, eisten geld. De kassierster die het warenhuis (…) Het hele nieuwsbericht

Viaduct Kiewit zaterdag open

Donderdag 19 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat zaterdag het viaduct in Kiewit opnieuw openstellen voor het gemotoriseerd verkeer. Hiermee komt het einde van de werken in zicht, na anderhalf jaar. Er wordt wel nog gewerkt aan de fietsinfrastructuur. Midden december moeten de werken aan het viaduct volledig klaar zijn.  
Vóór de openstelling vindt er morgen/vrijdag een belastingproef plaats. Tijdens die test rijden een tiental volgeladen vrachtwagens tegelijkertijd het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Natuurhulpcentrum koopt gebouw aan

Woensdag 18 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

In 2011 keurde de gemeenteraad van Opglabbeek de optie tot aankoop door de vzw Natuurhulpcentrum van het gebouw van de gemeentelijke technische dienst goed. Het Natuurhulpcentrum gaat deze aankoop nu ook effectief uitvoeren. In overleg kan de technische dienst nog tot einde 2019 gebruik maken van het gebouw. Dat wordt verkocht voor de prijs van 328.820 euro. Het Natuurhulpcentrum heeft tot nog toe al voor 250.000 euro aan voorschotten betaald.

Bewel breidt uit in Opglabbeek

Woensdag 18 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

De firma Bewel, Beschermde Werkplaatsen Limburg, gaat haar activiteiten op het industrieterrein van Opglabbeek uitbreiden. Met dat doel willen zij een aangrenzend perceel industriegrond van 1ha42a kopen voor de prijs van 597.618 euro. Door de uitbreiding zal Bewel 25 extra jobs kunnen aanbieden binnen haar doelgroep. De gemeenteraad keurde de aankoop goed.

Botsing tussen auto en lijnbus

Dinsdag 17 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

In Bree, op de Gerkenberg, raakten vandaag een auto en een bus van De Lijn in een aanrijding betrokken. De bus vervoerde scholieren. Het ongeval beperkte zich tot blikschade.

Louis Vliegen overleden

Dinsdag 17 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is in Leuven de uit Meeuwen afkomstige Louis Vliegen overleden, de echtgenoot van Lisette Stinkens. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in aula Eikenveld in Winksele-Delle (Herent).

Martha Wouters overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Oudsbergen - Martha Wouters overledenIn Meeuwen is de uit Houthalen afkomstige Martha Wouters overleden, de weduwe van Jef Heylen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Eksel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Johan Dreesen assistent-trainer

Maandag 16 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

Johan Dreesen van vierde provincialer Ellikom wordt assistent-trainer van tweede provincialer RC Reppel.

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Oudsbergen - Win een dvd!ZoomDe aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
Oudsbergen - En wie won de dvd?ZoomHet is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

Ongeval met blikschade

Maandag 16 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

Op een parking aan de Nijverheidslaan in Dilsen is vanmorgen rond 9 uur een 23-jarige uit Opglabbeek tegen het geparkeerde voertuig van B.D. (37) uit Meeuwen gereden.  Er is alleen blikschade.

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen. Recepten voor structurele armoedebestrijding
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: Winst voor Meeuwen

Zondag 15 oktober 2017
Meeuwen-Gruitrode - Zaalvoetbal: Winst voor Meeuwen

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen een ruime overwinning behaald in Leopoldsburg. Uitslag: 2-7. Meeuwen heeft 6 punten uit 5 wedstrijden.
Tussen 2001 en 2016 is het procentueel aandeel geboorten in kansarme gezinnen in Limburg meer dan verdubbeld: van 6,7 naar 13,8 procent.
Meeuwen-Gruitrode - Meeuwen verliest, Gruitrode speelt gelijk

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vandaag met 2-1 verloren bij Turkse. KSK staat achtste in de stand met 10 punten uit 7 wedstrijden. Nevok Gruitrode speelde thuis 2-2 gelijk tegen Lindel-Hoeven VV en staat twaalfde met 8 punten uit 7 wedstrijden. Ellikom verloor met 2-5 van Voorshoven. Ellikom heeft 7 punten uit 10 wedstrijden en staat veertiende. Wijshagen versloeg Leut met 4-3.  Wijshagen staat zevende met 17 punten uit 10 matchen.

Maandag Wereldvoedseldag

Zaterdag 14 oktober 2017
Oudsbergen - Maandag WereldvoedseldagMaandag is het Wereldvoedseldag. Voor het eerst in lange tijd wordt het geen goednieuwsshow. In 2016 is het aantal mensen die honger lijden met 38 miljoen gestegen tot 815 miljoen. En toch werden in datzelfde jaar recordopbrengsten opgetekend voor heel wat graangewassen. Er is iets grondig mis met het mondiale voedselsysteem, zegt Broederlijk Delen.
In hun jaarlijkse rapport The state of food security and nutrition in the world stellen de Verenigde Naties vast dat in 2016, voor het eerst in (…) Het hele nieuwsbericht
Meeuwen-Gruitrode - Salpeterzuurlek bij Friesland Campina

Meeuwen-Gruitrode

In het bedrijf Friesland Campina gevestigd op het industrieterrein Kanaal-noord in Bree kreeg men vanochtend af te rekenen met een salpeterzuurlek. De brandweer heeft de vrijgekomen gevaarlijke stof geneutraliseerd. De activiteiten in het bedrijf moesten even stilgelegd worden.

Meeste zonnepanelen in Limburg

Vrijdag 13 oktober 2017
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen: 13,2 procent. In Vlaanderen heeft 8,6 procent van de gezinnen zonnepanelen.

François Vanvlijmen overleden

Vrijdag 13 oktober 2017
Meeuwen-Gruitrode - François Vanvlijmen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is François Vanvlijmen overleden, de weduwnaar van Fina Snijkers. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Oudsbergen - 8 procent betrapt tijdens flitsmarathonPolitie CARMA heeft tjjdens de flitsmarathon controles gehouden op tien plaatsen. Van de 3.674 voertuigen reden er 283 (8 procent) te snel.

Passagier bekneld in auto

Donderdag 12 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

Vanavond rond 22.15 uur is een auto tegen een boom gebotst in de Dornerstationstraat in Opoeteren. De passagier zat bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is evenals de bestuurder naar het ziekenhuis gebracht. De auto is goed voor de schroot.

Openbare verkoping: Weg naar As

Donderdag 12 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

Morgennamiddag wordt in "De Kastelein" in Gruitrode de woning Weg naar As 75 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 8a25ca en heeft een KI van 495 euro.

Openbare verkoping: Anjerstraat

Donderdag 12 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

Morgennamiddag wordt in café "In the Mood" een perceel grond, gelegen in woongebied met landelijk karakter in de Anjerstraat, openbaar verkocht. Het is 9a8ca groot.
Oudsbergen - Nieuwe directeur Beeldende Kunsten bij KANLZoomHet heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de afdeling Beeldende Kunsten van de Kunstacademie Noord-Limburg heeft dan toch een nieuwe directeur: Michel Wellens. Hij volgt Eric Vanmechelen op, die op 1 oktober met pensioen ging. Michel Wellens studeerde af als master in de schilderkunst in Hasselt en was jaren actief in de grafische sector. De academies beeldende kunsten en podiumkunsten van Bocholt-Kaulille, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer vormen samen de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL).
Op de foto: namens de raad van bestuur verwelkomden voorzitter Jaak Hoeben en algemeen directeur Diederik Celis hun nieuwe collega op zijn eerste werkdag.

Limburg.net met restjes on tour

Woensdag 11 oktober 2017
Jaarlijks gooien we in Vlaanderen tot 168.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Heel wat mensen weten niet dat ze deze restjes nog perfect kunnen gebruiken om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Daarom start Limburg.net in samenwerking met Vlaco een campagne tegen voedselverspilling.
In Vlaanderen verdwijnt meer dan 160.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Belgen scoren het op één na slechtst in Europa. Zo gooien we per persoon elke jaar ongeveer 26 kg voedsel weg. (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Bral overleden

Woensdag 11 oktober 2017
Oudsbergen - Pierre Bral overledenIn Meeuwen is maandag Pierre Bral overleden, de weduwnaar van Mia Geerkens. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Olmense Zoo moet sluiten

Woensdag 11 oktober 2017
De Olmense Zoo moet met onmiddellijke ingang de deuren sluiten. Dat heeft Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts beslist. Volgens hem werden in de populaire dierentuin te veel inbreuken op het dierenwelzijn vastgesteld.

Pater Jaak Van Dyck overleden

Woensdag 11 oktober 2017
Meeuwen-Gruitrode - Pater Jaak Van Dyck overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is de uit Meeuwen afkomstige Witte Pater Jaak van Dyck overleden. Hij was 91 jaar en missionaris in Burundi en Rwanda. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kapel van het WZC Sint-Jozef in Munsterbilzen.

Morgen flitsmarathon

Dinsdag 10 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Morgen flitsmarathonExtra letten op de snelheid, morgen, want dan organiseert de politie over heel het land een flitsmarathon.

Stalen pinnen gestolen

Dinsdag 10 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

Op de Weg naar Opitter in Neerglabbeek gingen onbekenden met een veertigtal stalen pinnen van wegeniswerken aan de haal. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Voedselbedeling

Dinsdag 10 oktober 2017
Oudsbergen - VoedselbedelingZoomVandaag viert John Prine zijn 71ste verjaardag. Van wat moeten we die kennen? Daar antwoordt de Jukeboxkalender op. Luister ondertussen naar een typisch cynisch lied van hem: ‘Living In The Future’. We bouwen ruimtetuigen maar de mensen staan aan te schuiven voor de voedselbedeling.

'Hennig begaaid'

Maandag 9 oktober 2017
'Hennig', 'Begaaid!' Die Limburgse dialectwoorden prijken op de truien en t-shirts van het nieuwe kledingmerk Hoogste Klas, opgericht door drie jonge Limburgse ondernemers: Pieter Beerten (28), Niels Hurkmans (30) en Vincent Vrijsen (28) uit Helchteren en Hechtel-Eksel. Zij vonden dat Limburgers hun liefde voor hun provincie ook moesten kunnen uiten in hun kledij. Daarom startten ze een nieuwe kledinglijn met typisch Limburgse woorden op. Voorlopig beperken de opschriften (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd!

Zondag 8 oktober 2017
Oudsbergen - Win een dvd!ZoomVlaams minister Ben Weyts lanceerde vandaag een campagne tegen het gebruik van gsm's in de auto. Een idee voor Stijn Lodewijks om daar onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze automobilist als hij al gsm-end tegen een boom is gebotst (en dank zij de airbag daar blijkbaar maar weinig aan overhoudt)?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Zaalvoetbal: Meeuwen-Lummen 3-4

Zondag 8 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen thuis met 3-4 verloren van Los Leones Lummen. Na 4 wedstrijden staat Meeuwen zevende met 3 punten.

Elektrische fiets gestolen

Zondag 8 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

In de Hoogstraat in Meeuwen is een elektrische fiets gestolen. De tweewieler stond aan de voorkant van een woning.

Controles tijdens Jenevernacht

Zondag 8 oktober 2017
Oudsbergen - Controles tijdens JenevernachtTijdens de Jenevernacht in Bocholt zijn 94 bezoekers gecontroleerd op drugs en/of wapens. In het totaal zijn er 14 processen-verbaal opgesteld. De politie nam er twee verboden wapens en een beperkte hoeveelheid cannabis met toebehoren in beslag. In het totaal is er voor 1.475 euro aan boetes uitgeschreven, waarvan 1.000 euro onmiddellijk betaald werd.

Wie won de dvd?

Zaterdag 7 oktober 2017
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Piet Peters. Hij had voor het lege tekstballonnetje deze actuele, zij het plaatselijke uitspraak in de aanbieding. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Meeuwen-Gruitrode - Gruitrode verliest, Meeuwen speelt gelijk

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft vanavond met 1-0 verloren bij KFC Hamont 99. Nevok staat elfde in de stand. Het sprokkelde 7 punten in 6 wedstrijden.
KSK Meeuwen speelde thuis 2-2 gelijk tegen FC Anadol. KSK staat zesde in de stand met 10 punten uit 6 wedstrijden.
Ellikom verloor met 6-0 op het veld van Maasland NO B en staat veertiende in de stand met 7 punten uit 9 wedstrijden.

Nieuw infoblad

Zaterdag 7 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

Vanaf volgend jaar geven Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek samen een infoblad uit. Dat maakt dat Infoblad Meeuwen-Gruitrode en Blik Opglabbeek op hun laatste benen lopen. Na de oktober-editie volgen er nog twee. Het nieuwe concept is al uitgewerkt. Het nieuwe infoblad komt er in twee smaken: 18 infokranten met nieuws en activiteiten en 4 magazines waarin naast nieuws en activiteiten ook ruimte is voor reportages en duiding. Er wordt nog gezocht naar geschikte namen voor beide uitgaven. Heb je een goed idee? E-mail je voorstel naar info[!]oudsbergen.be.

Anderhalf uur bekneld in auto

Zaterdag 7 oktober 2017
Vanmorgen heeft de brandweer zo'n anderhalf uur werk gehad om een beknelde vrouw uit haar auto te bevrijden in de Zavelstraat in Kaulille, ter hoogte van de grens met Neerpelt. De vrouw was er rond 7.30 uur tegen een boom gebotst. De auto zat zo rond de boom dat het slachtoffer pas tegen 9u uit het wrak gehaald kon worden. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Van de wagen bleef niet veel meer over. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Ingevolge het verkeersongeval bleef de Zavelstraat geruime tijd volledig dicht.

Het recht op thuisonderwijs

Vrijdag 6 oktober 2017
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Het recht op thuisonderwijsIn het vijfde jaar middelbaar vroeg E.M. aan de directrice van haar school tijdelijk onderwijs aan huis. Zij kampte met aanslepende pijn en volgens een pijnarts leed zij aan fibromyalgie. Een professor had het later over de ziekte van Lyme. De directrice vond dat thuisonderwijs, naast internetonderwijs, zijn nut had en ze zou er werk van maken. Maar er kwam niets van in huis, hoe het meisje ook aandrong. De studieachterstand van het meisje liep op en zij slaagde niet.
“Een fout van de (…) Het hele nieuwsbericht

Twee ongevallen in Opglabbeek

Vrijdag 6 oktober 2017
Meeuwen-Gruitrode - Twee ongevallen in Opglabbeek

Meeuwen-Gruitrode

Op de Industrieweg-Noord in Opglabbeek belandde gisterenavond rond 17 uur een auto tegen een verkeersbord. Alexander B. (58) uit As raakte daarbij licht gewond.
Gisterenavond rond 18.40 is op de Molenweg, ook in Opglabbeek,  een auto tegen de gevel van een handelszaak gebotst. Hasselaar Willem G. (59) liep daarbij verwondingen op.
Twintig procent van de Limburgse werkzoekenden is ouder dan 55 jaar. Dat is gezegd op de jobbeurs die vandaag in Genk door VDAB Limburg en het provinciebestuur werd georganiseerd. De beurs trok 2.500 werkzoekenden.
Vanaf volgende zomer kan je met je gewone vuilniszak naar de recyclageparken van Limburg.net. Daar blijkt vraag naar te bestaan. Appartementsbewoners vinden het in de zomermaanden niet leuk om hun zak met restafval veertien dagen op hun terras of in de kelder te stockeren... De plannen van Limburg.net hebben nog wel de goedkeuring van OVAM nodig.
Meeuwen-Gruitrode - Motorrijder onderschept na achtervolging

Meeuwen-Gruitrode

In het centrum van Opoeteren heeft de politie een te snel rijdende motorrijder onderschept. De politie achtervolgde hem vanuit Neeroeteren. De man haalde snelheden tot 140 - 145 km per uur. Zijn rijbewijs is onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Hij moet zich later voor de politierechter verantwoorden.

Botsing op Meeuwerkiezel

Donderdag 5 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

Op de Meeuwerkiezel in Bree botsten deze namiddag om 15.45 uur twee auto's. Twan K. (30) uit Bree raakte daarbij lichtgewond.

Nieuw KSA-lokaal aan Kerkhofstraat

Woensdag 4 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

Zondag wordt het nieuwe KSA-lokaal aan de Kerkhofstraat officieel in gebruik genomen. Later komt er ook een opslagruimte, een keuken en een volleybalterrein bij. Voor deze bijkomende projecten kan de jeugdvereniging rekenen op een financiële tegemoetkoming van de gemeente.

Nieuwe bvba: Vercammen Brent

Woensdag 4 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

Brent Vercammen uit Bocholt heeft de bvba Vercammen Brent opgericht met zetel aan de Gruitroderbaan in Meeuwen-Gruitrode. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen, de uitbating van fitness- en bowlinguitbatingen én de organisatie van culturele en sportactiviteiten.

Werken op E-314 in Zolder

Dinsdag 3 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
In de loop van de volgende nachten zullen het Agentschap Wegen en Verkeer en NV De Vlaamse Waterweg de verkeerssituatie op de E314 ter hoogte van de brug over het Albertkanaal in Heusden-Zolder wijzigen. Tijdens de voorbije maanden waren er vaker dan verwacht files en gebeurden ook heel wat ongevallen, voornamelijk in de richting van Nederland naar Antwerpen. Daarom bekeken AWV en de Vlaamse Waterweg welke aanpassingen mogelijk zijn.
Momenteel zijn er 3 rijstroken richting Nederland, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd!

Maandag 2 oktober 2017
Oudsbergen - Win een dvd!ZoomJe zal in Catalonië maar als toerist in de clash tussen politie en stemgrage Catalanen gezeten hebben. Stijn Lodewijks probeerde zich dat voor te stellen. Wat zegt de dame tegen dat lid van de Guardia Civil?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com! Tijdens het weekend verneem je of je gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Maandag 2 oktober 2017
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Lief Vos. Zij had voor de kabouter bijgaande reactie in petto. Goed gevonden! Ze krijgt deze week de dvd in de bus - tenminste als ze ons haar postadres bezorgt.
Dadelijk een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Zaalvoetbal: Winst voor Meeuwen

Maandag 2 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

Zaalvoetbalclub Meeuwen heeft met 2-7 gewonnen van Heusden-Zolder. Aan de rust was de stand 0-3.

Handbal: Meeuwen klopt Eeklo

Maandag 2 oktober 2017

Meeuwen-Gruitrode

In liga 1 van het handbal heeft HHV Meeuwen Eeklo verslagen met 24-21. Na drie wedstrijden staat HHV samen met Bocholt en Tongeren aan de leiding.

Meeuwen-Gruitrode

Veertien bedrijven hebben zich kandidaat gesteld voor vestiging in de uitbreiding van KMO-zone Kleine Heide. Bij de kandidaten is er slechts één bedrijf van buiten de gemeente.

Gruitrode verliest van Eksel

Zondag 1 oktober 2017
Meeuwen-Gruitrode - Gruitrode verliest van Eksel

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft vandaag thuis verloren van Eksel A. Uitslag: 2-5. Wijshagen won wel: het klopte Lanklaar VV met 3-1. Ellikom verloor thuis van Bokrijk Sport met 0-5.
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen