Het overige nieuws

Brandje in Bunkerstraat

Zaterdag 30 juni 2018

Meeuwen-Gruitrode

De aanhoudende droogte zorgde vandaag op een aantal plaatsen in de regio voor kleine brandjes. Dat was onder meer het geval in de Bunkerstraat in Meeuwen.

Leve de koolmees

Zaterdag 30 juni 2018
Koolmezen zijn verlekkerd op eikenprocessierupsen. Nu blijkt dat ze ook die rupsen opeten die overdag in de karakteristieke eikenprocessierupsnesten verscholen zitten. Ze maken daarvoor zelf gaten in de nesten. Koolmezen kunnen een prominente rol spelen in de beheersing van processierupsen, maar enkel nestkasten plaatsen is niet voldoende, schrijft Nature Today.com.
Meeuwen-Gruitrode - Woensdag afscheid verongelukte fietser

Meeuwen-Gruitrode

De afscheidsplechtigheid van Nico Vandamme die donderdag bezweek aan de verwondingen die hij opliep bij een ongeval in de Ophovenstraat in Gruitrode vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vandamme laat zijn echtgenote en drie kinderen achter. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Meeuwen-Gruitrode

Open Oudsbergen trekt met Jan Schonkeren, fractieleider MG, als lijsttrekker naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. De partij bestaat uit liberalen en onafhankelijken.

Blijven glijden in het peloton

Vrijdag 29 juni 2018
In het midden van een peloton ervaren wielrenners slechts 5 tot 10 procent van de luchtweerstand die ze hebben als ze alléén fietsen. Dat is ongeveer 10 keer zo weinig als eerder werd aangenomen. Dit blijkt uit berekeningen en windtunnelonderzoek bij een peloton van 121 wielrenners door de TU Eindhoven, KU Leuven, softwarebedrijf ANSYS en supercomputers van CRAY. De resultaten kunnen verklaren waarom zo weinig ontsnappingen in wielerkoersen succesvol zijn: de rekenmodellen van wielerteams (…) Het hele nieuwsbericht
Meeuwen-Gruitrode - Diefstal in kerk in Neerglabbeek

Meeuwen-Gruitrode

Vanochtend is een diefstal vastgesteld in de parochiekerk aan de Loostraat in Neerglabbeek. Onbekenden gingen er aan de haal met geld en voeding. De daders hebben zich wellicht na afloop van de eucharistieviering laten insluiten.

Man (43) gewond bij aanrijding

Vrijdag 29 juni 2018

Meeuwen-Gruitrode

Deze voormiddag rond 9.30 uur botsten twee auto's in Plockroy. Mahfoud E. (43) uit Genk liep daarbij lichte verwondingen op.

Vrouw (22) gewond bij botsing

Vrijdag 29 juni 2018

Meeuwen-Gruitrode

Vanmorgen rond 8 uur botsten twee auto's op de Witte Torenstraat in Bree. Claudia K. (22) uit Bree raakte daarbij gewond.
Meeuwen-Gruitrode - Herstellen middenberm Breekiezel

Meeuwen-Gruitrode

Op maandag 9 en dinsdag 10 juli wordt de middenberm op de Breekiezel hersteld. Het verkeer wordt dan omgeleid. Vanuit Bree kan men gewoon doorrijden, maar richting Bree wordt men omgeleid via de Weg naar Opoeteren en Weg naar Opitter.

Meeuwen-Gruitrode

Het schooltje aan de Weg naar As in Gruitrode dat in januari jongstleden zwaar beschadigd werd tijdens het stormweer wordt afgebroken. Er komen drie containerklassen in afwachting van een eventuele nieuwbouw.

Fietser (74) gewond bij ongeval

Donderdag 28 juni 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op de Dilserweg in Opoeteren raakten gisterenavond een auto en een 74-jarige fietser in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

WK: Engeland-België 0-1

Donderdag 28 juni 2018
Oudsbergen - WK: Engeland-België 0-1ZoomBelgië heeft vanavond met 0-1 van Engeland gewonnen. Adnan Januzaj scoorde. België is groepswinnaar en komt maandag tegen Japan uit in de achtste finale.

Café zonder bier

Donderdag 28 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Oudsbergen - Café zonder bierSamen supporteren voor je land, het schept een band.
We zijn op het WK van ’94 met zo’n 250 fans in een gecharterd vliegtuig naar de States gekomen en iedereen kent intussen iedereen. We komen aan in Washington voor de laatste groepsmatch en het is heet. Dus -we zijn uiteindelijk Belgen - haast iedereen zich naar de bar en bestelt een pintje. Dat zijn er dan wel ongeveer 250 in 1 keer. Dat hadden ze daar nog nooit meegemaakt. Na een half uur moet de tapper van dienst melden dat het bier op (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Oproep: zuinig omspringen met waterZoomNaar aanleiding van de droge en warme periode roept gouverneur Reynders de Limburgers op zuinig om te springen met drinkwater en niet te roken in natuurgebieden. Ook roept hij op om kwetsbare groepen zoals (vereenzaamde) ouderen, zieken en jonge kinderen niet uit het oog te verliezen en te verzekeren dat zij de nodige zorgen krijgen.

Brandgevaar in de natuur

Dinsdag 26 juni 2018
Het is droog, ook in de natuur. Omdat er nu echt een verhoogd risico is op brand, heeft het Agentschap voor Natuur en Bos code oranje afgekondigd in Limburg. De boswachters en de brandweer zijn extra waakzaam.

Zware bedrijfsbrand

Dinsdag 26 juni 2018
Oudsbergen - Zware bedrijfsbrandAan de Industrieweg op industrieterrein Bokt in Peer is vanmorgen even voor 7 uur brand uitgebroken in de Peerse Bandencentrale. Die ging gepaard met een zware rookontwikkeling. Er deden zich ook enkele ontploffingen voor. Aan omwonenden werd gevraagd ramen en deuren gesloten te houden. De brand verwoestte uiteindelijk vier gebouwen. Er werd bluswater aangevoerd vanuit heel Limburg. Het parket Limburg heeft een onderzoek bevolen naar de brandoorzaak.

'O, wat zijn die kezen stil'

Dinsdag 26 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Oudsbergen - 'O, wat zijn die kezen stil'België-Nederland op het WK van 1994 wordt gespeeld in de Citrus Bowl, een stadion dat plaats biedt aan zo’n 65.000 toeschouwers. De Nederlanders hebben zowat driekwart van het stadion ingepalmd, het kleurt helemaal oranje. Wij hebben de slechtste plaatsen, in de bovenste ring, zo ongeveer ter hoogte van de hoekschopvlag. Maar we amuseren ons, ‘wij’ hadden de eerste match al gewonnen en tegen Nederland scoort Philippe Albert na iets meer dan een uur. Ons vak ontploft. Winnen op een WK is (…) Het hele nieuwsbericht

Even aan de vogels denken

Maandag 25 juni 2018
En hebt u al aan de vogels gedacht, nu het weer zo warm en droog begint te worden? Een schaal met water in de tuin of op het terras kan hen helpen!
Meeuwen-Gruitrode - Zaterdag 'repair café' in het HeemZoom

Meeuwen-Gruitrode

Nu zaterdag 30 juni organiseert vzw De Tandem een nieuw Repair Café, in zaal het Heem in Meeuwen. Van 13u30 tot 17u kan u er terecht voor herstellingen van fietsen, kledij en allerlei klein huishoudelijk electro- en ander materiaal. Vanaf 17u kan er worden aangeschoven aan het buffet van de volkskeuken. Hiervoor moet U zich op voorhand inschrijven via Jos Ceyssens: tel. 0497/75 07 47 of jos[!]vzwdetandem.be. Zoals (…) Het hele nieuwsbericht

Meeuwen-Gruitrode

Op de Weg naar Opoeteren in Opglabbeek kwam gisterenavond rond 18.45 uur een motorrijder ten val. John M. (28) uit Opglabbeek raakte lichtgewond.

Blues Peer nadert!

Maandag 25 juni 2018
Oudsbergen - Blues Peer nadert!ZoomNog een kleine drie weken slapen en dan is Blues Peer er weer! Met tal van grote namen op de affiche! De presentatie zal ook in veilige handen zijn van Rick de Leeuw. Als assistent brengt hij dit jaar Ben Lambrechts mee, bekend als directeur van de PXL Hogeschool Limburg, maar vooral ook bluesfanaat en ex-frontman en bluesharpspeler van Blues Lee. De volledige line-up en time schedule van de optredende bands is nu beschikbaar op de website. (…) Het hele nieuwsbericht

Go West 1994

Zondag 24 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Oudsbergen - Go West 1994Op het WK van 1994 in de Verenigde Staten speelden de Belgen hun eerste twee groepsmatchen in Orlando. Een heerlijke stad! Wij ontdekten al snel Church Street Station, een straat die je kan vergelijken met de Oude Markt in Leuven, met alleen maar cafés. De supporters van alle landen kwamen daar elke avond samen. Het was de speelstad van de Belgen, de Nederlanders, de Mexicanen en de Ieren, allemaal feestvolkeren. De kroegen hebben daar ongetwijfeld een extra jaaromzet gedraaid. Voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is me wat dit jaar, met die eikenprocessierupsen. Nog nooit, bij ons weten, was de hinder zo groot. Een Nederlands deskundige, Silvia Hellingman, heeft nu ontdekt dat die rupsen zich ook kunnen ingraven zodat preventief spuiten tegen hen niet helpt. "Volledig uitroeien van de rupsen is onmogelijk, zij horen nu bij de Nederlandse natuur," zegt ze. "Stimulering van natuurlijke vijanden zal een onontbeerlijke noodzaak zijn in het beheer van de eikenprocessierups in de toekomst." Een intrigerend verhaal op Nature Today vandaag, maar blij word je er niet van.

België verslaat Tunesië: 5-2

Zaterdag 23 juni 2018
Oudsbergen - België verslaat Tunesië: 5-2ZoomIn het stadion van Spartak Moskou heeft België deze namiddag in het WK voetbal Tunesië verslagen: 5-2. De Belgische doelpunten werden gescoord door Eden Hazard (2), Romelu Lukaku (2) en Michy Batshuayi. En dan hebben we het nog niet over de vele doelkànsen gehad.

Plassen verboden

Zaterdag 23 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Oudsbergen - Plassen verboden
Tijdens het WK voetbal presenteren we u een column van Sporza-sportverslaggever Gert Gommé uit Beringen.

Ik was er bij in het stadion van Bologna op die memorabele match van de Rode Duivels tegen Engeland op het WK van 1990. De Rode Duivels hadden de eerste ronde overleefd en ik wilde absoluut naar de match in de achtste finales. Ik vond nog een plekje op een supportersbus van Club Brugge. Die had al volk opgeladen in Brugge, Gent, Sint-Niklaas en (…) Het hele nieuwsbericht
Noord-Limburg doet het goed, zelfs beter dan Limburg en Vlaanderen. De regio kent met 4,4 procent de laagste werkloosheid in jaren en het aantal aangeboden jobs stijgt snel. Maar om de huidige economische situatie aan te houden is een langetermijnvisie nodig. Focus Noord,Platform Noord-Limburg en POM-Limburg hebben daarom in het Poorthuis te Peer voor een 150-tal geïnteresseerden verschillende initiatieven gepresenteerd om Noord-Limburg economisch te laten doorgroeien en het ondernemen te stimuleren.
Onze Limburgse economie koelt sneller af dan verwacht want in tegenstelling tot vorige maand blijkt de intensiteit van de neerwaartse conjuncturele beweging opnieuw toe te nemen. Dat meldt Voka-Kvk Limburg. “Het is tijd om met zijn allen alle zeilen bij te zetten. We zien hier een belangrijke rol weggelegd voor de lokale besturen. Vandaar dat we voor iedere gemeente een lokaal memorandum uitwerken en presenteren aan de lokale politiek. Hoe meer aanbevelingen we na oktober 2018 terugvinden in beleidsprogramma’s, hoe beter voor onze Limburgse economie", stelt Voka-KvK.

Wespendief vrijgelaten

Donderdag 21 juni 2018
Meeuwen-Gruitrode - Wespendief vrijgelatenZoom

Meeuwen-Gruitrode

Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft een wespendief vrijgelaten na een vijf weken durende revalidatie. Als gevolg van een aanrijding in het verkeer had de roofvogel een hersenschudding en een breuk opgelopen.De wespendief is een voedselspecialist die zich toelegt op het eten van wespenlarven. Hij kan, als de beste; wespennesten opsporen waarna die vakkundig worden gesloopt met zijn sterke klauwen. Zijn verenkleed is zelfs zo dicht dat de angel van een wesp er amper door geraakt. (Foto Natuurhulpcentrum)

Tony Schouteden overleden

Donderdag 21 juni 2018
Meeuwen-Gruitrode - Tony Schouteden overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Tony Schouteden overleden, de echtgenoot van Miet Bongaerts. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30) uur in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Marij Verdonck overleden

Donderdag 21 juni 2018
Meeuwen-Gruitrode - Marij Verdonck overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen is dinsdag Marij Verdonck overleden, de echtgenote van Erik Camps. Zij was 55 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Ondertussen, in Planckendael...

Donderdag 21 juni 2018
Oudsbergen - Ondertussen, in Planckendael...Zoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)

Madeleine Mulders overleden

Donderdag 21 juni 2018
Meeuwen-Gruitrode - Madeleine Mulders overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is in Nieuwerkerken de uit Gruitrode afkomstige Madeleine Mulders overleden, de echtgenote van Valère Louis. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Meeuwen-Gruitrode

In het containerpark aan de Klein Rootstraat in Neeroeteren (Maaseik) werden een twintigtal zakken gedumpt met resten van een wietplantage. In verband met deze feiten heeft de politie een dertiger geïdentificeerd.

Meeuwen-Gruitrode

Aan het oud ziekenhuis in Maaseik heeft de politie 40 zakjes wiet ontdekt onder het zadel van een bromfiets. De bromfiets is in beslag genomen. De wiet ook.

Jean Vangeloven overleden

Woensdag 20 juni 2018
Meeuwen-Gruitrode - Jean Vangeloven overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Jean Vangeloven overleden, de echtgenoot van Lieve Breemans. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijshagen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.
De gedeputeerden Inge Moors (CD&V) en Frank Smeets (CD&V) krijgen de bevoegdheden voor Europa en Economie. Dat werd vandaag definitief beslist op de provincieraad.
Dat gedeputeerde Inge Moors de bevoegdheid Europa voor haar rekening neemt, mag niet verwonderen. Ze heeft vele jaren ervaring bij Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU, eerst als attaché, later als directeur. Daarnaast is ze bekend met projectwerking vanuit haar bevoegdheid Platteland. Inge Moors is naast gedeputeerde (…) Het hele nieuwsbericht
Nu zondag 24 juni openen acht kazernes in België tijdens de Verkenningsdag beroepen Landmacht hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen tussen 10u en 17u kennis maken met de verschillende aspecten van het militaire leven. Je krijgt er een beeld van de verschillende militaire beroepen en van het materiaal van de eenheden binnen de Landcomponent. Ook staan er verschillende demonstraties op het programma en kan je zelf deelnemen aan activiteiten. In de kazerne van Leopoldsburg worden in het (…) Het hele nieuwsbericht

Pier Nies overleden

Dinsdag 19 juni 2018
Meeuwen-Gruitrode - Pier Nies overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen is zondag Pier Nies overleden, de weduwnaar van Roza Verheyen. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Molenbeersel waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Dirk Leeters overleden

Dinsdag 19 juni 2018
Meeuwen-Gruitrode - Dirk Leeters overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Dirk Leeters overleden. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Oudsbergen - WK voetbal: België wint met 3-0ZoomBelgië heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland met 3-0 gewonnen, na doelpunten van Dries Mertens en Romelu Lukaku (2). De doelpunten tegen Panama vielen alle in de tweede helft.
Grensgevallen
UPDATE De Nederlandse politie heeft vandaag een 34-jarige man uit Heerlen onder arrest geplaatst. Die reed vanmorgen rond 4u in de buurt van Pinkpop in het Nederlands-Limburgse Landgraaf met een bestelwagen al dan niet opzettelijk in een groep voetgangers. Daarbij werd één persoon gedood, drie anderen werden zwaargewond.  De chauffeur van de bestelwagen pleegde vluchtmisdrijf maar meldde zich in de voormiddag bij de politie. De slachtoffers komen uit Heerlen en Landgraaf. Het motief van de chauffeur is nog niet bekend.

Vluchtelingen in Valencia

Zondag 17 juni 2018
Oudsbergen - Vluchtelingen in ValenciaZoomJe zal maar vluchteling zijn in Valencia... Een cartoon van Fobie.
De vakantie staat voor de deur en dat is ook een periode dat inbrekers op de loer liggen. Als je op vakantie gaat, kan je bij de lokale politie afwezigheidstoezicht aanvragen. Naast de maatregelen die je zelf treft, houden politie-inspecteurs dan extra toezicht en maken ze een rondgang aan je woning. Dit toezicht kan je ook aanvragen als je omwille van een andere reden een langere periode niet thuis bent, bij bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. 
Meeuwen-Gruitrode - Quad tegen boom: bestuurder gewond

Meeuwen-Gruitrode

Op Breekiezel in Gruitrode is gisterenavond rond 17 uur een quad tegen een boom gebotst. Bestuurder Tom G. (38) uit Meeuwen-Gruitrode liep daarbij lichte verwondingen op.

Zo klein, zo hulpeloos

Zondag 17 juni 2018
Oudsbergen - Zo klein, zo hulpeloosZoomEen vertederende foto van een héél jong, hulpeloos egeltje dat in het Natuurhulpcentrum wordt opgevangen. "De laatste dagen krijgen we geregeld jonge egeltjes over de vloer," zeggen ze daar. "Meestal worden hun nesten verstoord door werkzaamheden. De afgelopen dagen hadden er heel wat jonge egels onze hulp nodig. Moeder egel werpt haar jongen normaal gezien in een veilig nest onder een hoop takken, een stapel hout of een oud tuinhuis. Tijdens opruimingswerken worden nesten echter verstoord (…) Het hele nieuwsbericht

Expo 'Dit zien wij'

Zaterdag 16 juni 2018
Oudsbergen - Expo 'Dit zien wij'ZoomIn het Casino van Beringen werd gisterenavond de Expo 'Dit Zien Wij' geopend. In die expo worden 44 foto’s uit de Eerste Wereldoorlog geconfronteerd met 44 hedendaagse foto’s van bijzondere plekken in Limburg. Indrukwekkende foto’s op groot formaat elk met hun verhaal. 44 oude verhalen en 44 nieuwe verhalen ingesproken door Vik Dewachter, Herman Dewinné en Friedle Lesage. In de expo ontdek je ook het verhaal achter de Duitse negatieven: een bijzondere collectie van haarscherpe (…) Het hele nieuwsbericht

Banken 's nachts op slot

Vrijdag 15 juni 2018
Bankkantoren waarin zich geldautomaten bevinden, zullen de komende tijd 's nachts, vanaf 23 uur, worden afgesloten. Dat is beslist na een reeks van plofkraken, verspreid over het land. Concreet zullen de kantoren van KBC, ING, BNP Paribas Fortis, Belfius en bpost 's nachts afgesloten worden. Wie 's nachts geld wil afhalen, zal dat moeten doen bij automaten die zich buiten het gebouw bevinden.
Het provinciebestuur wil dat mensen met nood aan zorg zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving en dicht bij de voorzieningen wonen. Met een provinciaal reglement wil ze de realisatie van kleinschalige woon-zorgprojecten financieel ondersteunen. Volgens dit reglement kunnen initiatiefnemers van bouwprojecten voor personen met een kwetsbaarheid uit de sectoren ouderen, personen met een handicap, geestelijke gezondheid of integrale jeugdhulp een investeringssubsidie verkrijgen voor de realisatie van betaalbare (…) Het hele nieuwsbericht

Leve de Grote poppenrover

Donderdag 14 juni 2018
Oudsbergen - Leve de Grote poppenroverZoomDe hinder die de eikenprocessierupsen dit jaar opleveren is erg groot. Door ons gecontacteerde huisartsen hebben dagelijks te maken met vele patiënten die verschrikkelijk last hebben van jeuk, veroorzaakt door de brandhaartjes van die rups. Het heeft allemaal te maken met de warmte van de voorbije weken, zeggen deskundigen. Door het aanhoudend warme weer en de snelle ontwikkeling van de rupsen lijkt de preventieve bespuiting minder effectief te zijn geweest. Een bijkomend probleem als gevolg van de (…) Het hele nieuwsbericht

'Detoxen' werkt niet

Donderdag 14 juni 2018
Vandaag gelezen
"Gelukkig heeft iemand met een functionerende lever, nieren en spijsvertering geen hulp nodig bij het verwijderen van gifstoffen. De meeste worden binnen enkele uren afgebroken of uitgescheiden. Er is geen enkel hard bewijs dat sapjes, smoothies of elektrische apparaten dat proces ook maar een beetje beïnvloeden."
Anthony Warner in de nieuwsbrief van New Scientist

11,3 miljoen inwoners

Donderdag 14 juni 2018
Op 1 januari 2018 telde België 11.376.070 wettelijk geregistreerde inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Van die 11,3 miljoen is 51% (of 5.778.164 in absolute cijfers) vrouw, en 49% (of 5.597.906) man. De Belgische bevolking groeide op jaarbasis aan met 53.982 personen of 0,50%. Dat groeicijfer ligt volledig in de lijn met de groei van de afgelopen jaren, die ook telkens rond een half procent schommelde.
Twee demografische factoren zorgen (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Luijs overleden

Donderdag 14 juni 2018
Meeuwen-Gruitrode - Maria Luijs overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen overleed zondag Maria Luijs, de weduwe van Piet Derckx. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Molenbeersel.
Oudsbergen - Nieuwe wetgeving op gebruik van bewakingscamera'sZoomSinds 25 mei is er een wijziging met betrekking tot het gebruik van bewakingscamera's van kracht. Voortaan moet je je bewakingscamera’s aangeven bij de politiediensten, ongeacht of je een camerabewakingssysteem gebruikt aan de ingang van je woning, in een supermarkt of zelfs op een industriële site. Vóór 25 mei 2018 moest elke bezitter van bewakingscamera's die aangeven via het elektronisch loket van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (CBPL). Nu moeten (…) Het hele nieuwsbericht
De rechtbank van Koophandel heeft de firma's Globo Electro en Globo Immo uit Bree failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 12 juli ingediend worden.

Jeanne Verheyen overleden

Woensdag 13 juni 2018
Oudsbergen - Jeanne Verheyen overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Jeanne Verheyen overleden, de weduwe van Jean Winters. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Mia Geyskens overleden

Woensdag 13 juni 2018
Op 8 juni overleed de uit Ellikom afkomstige Mia Geyskens, de echtgenote van Jef Verheyen. Zij woonde in Hechtel en was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Oudsbergen - Het onduidelijke resultaat van de Singapore-topZoomWelke afspraken zijn er nu in Singapore eigenlijk gemaakt door Kim Jong-un en president Trump? Ook Fobie vraagt zich af of de vredesblokjes uiteindelijk juist gelegd werden...

's Nachts naar de bibliotheek

Woensdag 13 juni 2018
Een primeur voor Vlaanderen: in Bree kan je binnenkort naar de bibliotheek wanneer je maar wil. Vaste gebruikers kunnen vanaf eind deze maand met een elektronische identiteitskaart en een pincode de bibliotheek binnen tussen 10 en 22 uur. Op termijn zal dat zelfs 's nachts kunnen.
Het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) gaat starten met een opleidingscentrum voor reddingshonden. Het centrum zal het eerste zijn in Limburg en komt op de terreinen van de Provinciale Veiligheidsschool in Genk.

Daar zijn de muggen

Woensdag 13 juni 2018
Het mooie weer van de afgelopen weken was gunstig voor de huissteekmug, meldt "Nature Today". "De eerste generatie kwam volgens onze berekeningen al eind mei tevoorschijn, bijna een maand eerder dan normaal. Door de hoge temperaturen en voldoende neerslag komt rond deze dagen al de tweede generatie tevoorschijn. (...)  Als de temperatuur dit jaar verder normaal blijft dan kunnen we dit jaar minimaal 1 extra generatie muggen hebben."

Mientje Stevens overleden

Woensdag 13 juni 2018
Oudsbergen - Mientje Stevens overledenMaandag is de uit Ellikom afkomstige Mientje Stevens overleden, de weduwe van Jaak Schepers en de levensgezel van wijlen Pierre Stieners. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Opgepast voor oplichter

Dinsdag 12 juni 2018
Politie CARMA wil scholen verwittigen voor een gekende oplichter. De man heeft al in meerdere scholen kleine sommen geld afhandig gemaakt met een list. Recent dook de man op in Houthalen. Een onbekende man meldde zich op 5 juni bij het secretariaat van een school in Houthalen. De net geklede en welbespraakte man vertelde dat hij zich thuis in Houthalen buitengesloten had en naar Leuven moest om bij familie een reservesleutel op te halen. Hij vroeg daarom een kleine som geld en een treinticket, met de (…) Het hele nieuwsbericht

Vier wietplantages opgedoekt

Dinsdag 12 juni 2018
Meeuwen-Gruitrode - Vier wietplantages opgedoekt

Meeuwen-Gruitrode

De politie CARMA voerde negen huiszoekingen uit in Kinrooi en Maaseik. De speurders arresteerden zes personen en troffen vier cannabisplantages en een grote som geld aan. In het totaal trof de politie, verspreid over de woningen, een 2000-tal planten aan. Het ging telkens om professioneel ingerichte plantages. Op alle locaties werd tevens diefstal van elektriciteit en water vastgesteld. De planten en materialen werden vernietigd. Drie mannen van 47, 51 en 35 jaar en een vrouw van 64 jaar werden aangehouden door de onderzoeksrechter.. De twee anderen zijn vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

Mathieu Vaesen overleden

Dinsdag 12 juni 2018
Meeuwen-Gruitrode - Mathieu Vaesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Wijshagen overleed Mathieu Vaesen, de echtgenoot van Jeanne Drees. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gerdingen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

2.698 euro voor weeshuis

Maandag 11 juni 2018

Meeuwen-Gruitrode

De leerlingen van de Sint-Lambertusschool in Opglabbeek hebben 2.698 euro ingezameld voor een weeshuis in Kenia. Ze maakten ook armbandjes voor de kinderen van het weeshuis.

Vrouw speelt rijbewijs kwijt

Maandag 11 juni 2018
Meeuwen-Gruitrode - Vrouw speelt rijbewijs kwijt

Meeuwen-Gruitrode

Een 28-jarige vrouw uit Opglabbeek is gisterenavond rond 22.30 uur haar rijbewijs kwijt gespeeld bij een verkeersongeval in Neeroeteren. Ze legde een positieve ademtest af. Aan een wegversmalling had zij geen voorrang verleend aan een tegenligger met een aanrijding tot gevolg.
Steeds meer leerlingen worden betrapt met drugs op school. Onze provincie staat zelfs op een trieste eerste plaats in België wat het bezit van drugs betreft. In de eerste helft van vorig jaar zijn er 60 pv's opgesteld, vooral in middelbare scholen.

Een vogel die niet kan vliegen

Maandag 11 juni 2018
Meeuwen-Gruitrode - Een vogel die niet kan vliegenZoom

Meeuwen-Gruitrode

Ja, het bestaat! Er zijn vogels die voor een kleine periode niet kunnen vliegen: jonge vogels. Net zoals een peuter niet meteen kan lopen, kan een jonge vogel niet meteen vliegen . Dat zegt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Het is dé tijd van het jaar waarop het merendeel van de telefoongesprekken de zin bevat: " ... maar hij kan niet vliegen ...". Raar maar waar, maar een jonge vogel kan inderdaad niet meteen vliegen wanneer hij het ouderlijke nest verlaat. Net zoals een peuter moet hij oefenen, (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Berben overleden

Maandag 11 juni 2018
Meeuwen-Gruitrode - Jef Berben overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Jef Berben overleden, de echtgenoot van Rosalie Gielen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Fikse daling werkloosheid

Zondag 10 juni 2018
Sinds de sluiting van Ford Genk is de werkloosheidsgraad in Limburg gedaald met 33 procent. Limburg doet het al een jaar beter dan het Vlaamse gemiddelde.

Meeuwen-Gruitrode

De politie Maasland kreeg een oproep vanuit de Kempenweg in Maaseik dat er 'SM-toestanden' zicht- en hoorbaar waren voor de kinderen die op het pleintje aan het spelen waren. Toen de politie aanbelde, opende de bewoner de voordeur in ontbloot bovenlijf en met geopende broek. Hij zei dat hij en zijn vriendin 'privé'-zaken aan het doen waren. De agenten maanden hem aan dit in stilte te doen met gesloten ramen, alsook buiten het zicht van de buitenwereld. Hij zei dat hij het rustig zou houden...

Schuurbrand in Opglabbeek

Zaterdag 9 juni 2018
Meeuwen-Gruitrode - Schuurbrand in OpglabbeekZoom

Meeuwen-Gruitrode

Een brand heeft deze namiddag behoorlijk wat schade aangericht aan een schuur in de Dreesstraat in Opglabbeek ondanks het snelle optreden van de brandweer. In de aanpalende woning is er rookschade. Over de oorzaak van de brand is nog niets geweten. (Foto T.R.)

De Dommel meandert weer

Vrijdag 8 juni 2018
Oudsbergen - De Dommel meandert weerZoomWatering De Dommelvallei gaat haar werking toelichten op 28 juni om 13 uur in een feesttent die men kan bereiken via de Vinkstraat in Peer. Na de toelichting kan men een bezoek brengen aan de Dommel, die na ingrijpende werken opnieuw is gaan meanderen. Wel vooraf inschrijven via info[!]wateringdedommelvallei.be of +32 11 61 17 56. Voor de rondleiding wordt aangepast schoeisel (laarzen) aangeraden.
Vorig jaar is het geboortecijfer gedaald met 2,2 procent. Een daling die zich voordoet in alle Vlaamse provincies. De daling is het grootst in West-Vlaanderen (-4,5 procent) en in Limburg (-3,8 procent). In vergelijking met 2011 werden er vorig jaar 5.000 kinderen minder geboren. De gegevens werden bekendgemaakt door Kind en Gezin.
In 2017 werden 95 aanvragen ingediend om Limburgse ideeën, producten of diensten te beschermen met een Europees patent. Dit is een daling ten opzichte van de voorbije jaren. In 2016 werden er nog 117 aanvragen gedaan. Voka – Kamer van Koophandel wil met SALVO (het Strategisch Actieplan Limburg van de Vierde Orde) bedrijven ondersteunen om deze negatieve trend te breken.

Auto tegen elektriciteitspaal

Donderdag 7 juni 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op 't Hasseltkiezel in Bree is gisterenavond een auto tegen een elektriciteitspaal beland. Luc D. (48) uit Bree raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Zorgloket voor leerlingen met problemenZoomIn het Secundair Onderwijs Sint-Elisabeth in Wijchmaal was er vandaag een bijeenkomst ter evaluatie van het ondersteuningsnetwerk vanuit het zorgloket Noord-Limburg. Daar bleek een grote bezorgdheid voor leerlingen met moeilijkheden in het gewoon onderwijs. Elke leerling met een gemotiveerd verslag van het CLB heeft dan ook gedurende een bepaalde periode tijdens het schooljaar recht op ondersteuning, zo werd gezegd. Voor eventuele informatie kan men terecht bij het CLB of rechtstreeks bij het zorgloket aan de Steenovenstraat 20 in Wijchmaal, en dan zowel voor een persoonlijke afspraak als voor een telefonisch gesprek. Dat laatste kan via het rechtstreeks telefoonnummer van het zorgloket dat tevens als meldpunt voor ouders fungeert: 011 34 07 13.

Tilly Gijs overleden

Woensdag 6 juni 2018
Meeuwen-Gruitrode - Tilly Gijs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Tilly Gijs overleden, de weduwe van Pierre Simons. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Ellikom. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.
Oudsbergen - Ondertussen, bij de Voetbalbond...Zoom                                                                             Cartoon: Fobie

Passagierster lijnbus gewond

Dinsdag 5 juni 2018

Meeuwen-Gruitrode

Deze namiddag kwam het tot een aanrijding tussen een lichte vrachtwagen en een bus van De Lijn. Sonja H. (44) uit Meeuwen-Gruitrode raakte daarbij lichtgewond. Het ongeval gebeurde op de De Schiervellaan in Hasselt.
Oudsbergen - Renovatie Grote Baan in HelchterenZoomDonderdagnacht gaat het Agentschap Wegen en Verkeer in Helchteren een aantal rijvakken op de Grote Baan (N715) richting Nederland renoveren. De werfzones bevinden zich tussen de Lakerschansweg en de Boekweitstraat. In totaal gaat het om vier zones:
- één zone tussen de Lakerschansweg en de Technische Schoolstraat. Daar worden de linkerrijstrook en de afslagstrook richting Reitstraat vernieuwd.
- drie zones tussen de Technische Schoolstraat en de Boekweitstraat: daar gaat het om de rechterrijstrook.
Om de verkeershinder te beperken zal de aannemer de werkzaamheden in de loop van de nacht (20.00 uur - 06.00 uur) uitvoeren. Het doorgaand verkeer op de Grote Baan kan steeds over één rijstrook blijven rijden.
De zijwegen die uitkomen op de werfzones worden tijdens de werkzaamheden tijdelijk afgesloten van de Grote Baan. Ook de Reitstraat zal tijdelijk niet bereikbaar zijn voor het verkeer komende van Hasselt. Het Agentschap voorziet lokale omleidingen.
Vanmorgen belandde een paardentransport in de gracht in de Kuilenstraat in Beek (Bree). De chauffeur en de paarden bleven ongedeerd.

Thieu Stinkens overleden

Maandag 4 juni 2018
Oudsbergen - Thieu Stinkens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Thieu Stinkens overleden. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
In Limburg vielen tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 13 verkeerdoden. Dat zijn er 3 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal verkeersdoden in Vlaanderen daarentegen daalde met  20 procent.
Meeuwen-Gruitrode - Zuster Ann-Marie Peeters overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is de uit Gruitrode afkomstige zuster Ann-Marie Peeters overleden. Z!j was 94 jaar en lid van de congregatie van de Zusters van Sint-Jozef. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in WZC Sint-Jozef in Munsterbilzen. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Matheï in Bilzen.

Meeuwen-Gruitrode

Vanaf maandag 11 juni tot en met vrijdag 6 juli vinden er werken plaats in de Industrieweg-Noord in Opglabbeek. Er worden wachtbuizen en glasvezelkabel gelegd langs de straat vanaf het kruispunt met de Weg naar Zwartberg tot aan het poortnummer 1129. De werkzaamheden zullen verkeershinder veroorzaken. Om die reden zal de aannemer tijdelijke verkeerslichten plaatsen in de straat, waardoor het verkeer slechts beurtelings kan doorrijden.

Van fietsen en zaklampen

Vrijdag 1 juni 2018
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Van fietsen en zaklampen“Het was een zaligheid om met de nieuwe elektrische fiets te rijden”, liet hij weten aan de fietsenhandel waar hij net zijn Speed Pedelec kocht. Hij had hem aangeschaft om van Geel naar zijn werk in Antwerpen te rijden. De fiets gaf ondersteuning tot 45 km per uur en hij kon met zijn batterij van 722 wattuur afstanden aan van 100 km. De actieradius was wel zeer moeilijk in te schatten en afhankelijk van het terrein, had de verkoper er aan toegevoegd.
Een maand later was de fietser minder (…) Het hele nieuwsbericht
Meeuwen-Gruitrode - Jonge roofvogels in nesten...Zoom

Meeuwen-Gruitrode

Heel wat jonge roofvogels staan dezer dagen op uitvliegen en dat zorgt soms voor problemen. Gisteren nog werden er bijvoorbeeld jonge buizerds en een jonge oehoe opgevangen in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. De buizerds werden op de grond aangetroffen nadat men de nestboom had omgezaagd. De vogels waren bijna klaar om uit te vliegen, maar zullen nu dus in het Natuurhulpcentrum verder opgroeien. Er werd ook een grote uil opgevangen.. De jonge oehoe was klaar om uit te vliegen, maar belandde tijdens zijn (…) Het hele nieuwsbericht

King geniet van het zwembad

Vrijdag 1 juni 2018
Meeuwen-Gruitrode - King geniet van het zwembadZoom

Meeuwen-Gruitrode

King is nu een ruim half jaar in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek en hij is al helemaal opengebloeid! Laten we even terug gaan naar oktober 2017: een hulpeloos en bang leeuwenwelpje werd gevonden in een klein appartement in een Parijse voorstad. Gelukkig kon het dier worden gered door de politie en plaatselijke dierenrechtenorganisaties, maar dat was nog maar het begin. Omdat de welp door zijn 'eigenaar' gebruikt werd als boksbal, was hij enorm bang voor alles om zich heen. De eerste maanden n het (…) Het hele nieuwsbericht

Maya Piraat neemt wraak

Vrijdag 1 juni 2018
Oudsbergen - Maya Piraat neemt wraakZoomGreenpeace gebruikte enkele dagen geleden het figuurtje van Maya de bij voor een actie tegen Studio 100. Maar Maya neemt wraak! zegt Fobie met deze tekening.
Vanaf zondag 10 juni vertrekken de treinen met alle deuren gesloten. Deze aangepaste vertrekprocedure moet zowel de veiligheid van de reizigers als die van de treinbegeleiders verhogen. Momenteel sluit de laatste deur van de trein pas als de trein in beweging komt, wat bij de reizigers soms voor verwarring zorgt en bijgevolg ook voor potentieel gevaarlijke situaties.
Voortaan sluit de treinbegeleider onmiddellijk de laatste deur zodra hij gecontroleerd heeft dat iedereen veilig is opgestapt en hij het vertreksein heeft gegeven. Het risico dat reizigers dan nog kunnen opstappen net op het moment dat de trein in beweging komt, is daarmee uitgesloten. Vorig jaar leidden de conflicten die daarmee gepaard gingen tot een aanzienlijk aantal gevallen van agressie, zegt de NMBS.
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen