Het overige nieuws

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 0-5 gewonnen bij Heracles Alken. Meeuwen staat achtste in de stand.

Wat doen tegen een everzwijn?

Zaterdag 31 maart 2018
Vandaag gelezen
Wat kunnen mensen doen om een confrontatie met een wild zwijn te voorkomen? "De hond aan de lijn houden is echt het voornaamste advies. Als je met je hond op de paden blijft, is de kans klein dat een zwijn zich aangevallen voelt. Zwijnen met jongen zoeken beschutte plekken op, weg van de paden. Mocht er onverhoopt toch een zwijn op je af komen, dan kun je jezelf het beste zo groot mogelijk maken, en zorgen voor lawaai. Vaak zal ze dan wel omkeren: uiteindelijk raakt ze ook ver van haar jongen verwijderd, en neemt dat instinct het over."
Boswachter Mari de Bijl op ed.nl

Jaak Snijckers overleden

Zaterdag 31 maart 2018
Oudsbergen - Jaak Snijckers overledenIn Peer is donderdag Jaak Snijckers overleden, de weduwe van Truike Haex. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats waarna zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Meeuwen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Fietser gewond in Muisvenstraat

Vrijdag 30 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Fietser gewond in Muisvenstraat

Meeuwen-Gruitrode

In de Muisvenstraat zijn donderdagnamiddag rond 16.45 uur een auto en een fietser gebotst. Fietser Johan P. (51) uit Opglabbeek liep daarbij lichte verwondingen op.

Twee inbraken in woningen

Vrijdag 30 maart 2018
Afgelopen nacht werden in Bree twee woninginbraken gepleegd: op de Bocholterkiezel verdwenen enkele accordeons, een keyboard, een gsm en een laptop. In de Binnenveld werd een tv, een laptop en een tablet gestolen.

Er zijn nog merels

Donderdag 29 maart 2018
Oudsbergen - Er zijn nog merelsZoomUit de tellingen van het meest recente Grote Vogelweekend van Natuurpunt bleek dat de merel sterk achteruit is gegaan. De oorzaak is te zoeken bij het uitbreken van het Usutu-virus afgelopen zomer.Desalniettemin zijn de merels toch volop actief in mijn tuin, meldt Luc Beysen.

Nieuwe bvba: Meyssen Transport

Donderdag 29 maart 2018

Meeuwen-Gruitrode

Maarten Meyssen uit Gruitrode en Tony Meyssen uit Maaseik hebben de bvba Meyssen Transport opgericht met zetel aan de Ophovenstraat in Gruitrode. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in bouwmaterialen, de aanleg, herstelling en het onderhoud van wegen én algemeen vervoer.

Fietsster (29) aangereden

Donderdag 29 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Fietsster (29) aangereden

Meeuwen-Gruitrode

Op de Rode Kruislaan in Bree is deze voormiddag rond 11.20 uur fietsster Ine S. (29) uit Bree aangereden. Zij werd daarbij gewond.
Oudsbergen - 1,7 miljoen voor restauratie kerk BreeZoomGeert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent een premie van 1.722.538,77 euro toe voor de restauratie van de Sint-Michielskerk in Bree. “Het interieur van de Sint-Michielskerk in Bree wordt gerestaureerd. Er worden bouwkundige werken uitgevoerd waaronder graafwerken voor de aanleg van verwarming, de herstelling van de gevels in mergel en van de bepleistering van de gewelven. De vloeren worden hersteld, er wordt schrijn- en timmerwerk uitgevoerd en de (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Vaesen overleden

Donderdag 29 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Frans Vaesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Hasselt is de uit Wijshagen afkomstige Frans Vaesen overleden, de weduwnaar van Minna Van Hoef. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Bloemen voor verongelukte Zara

Woensdag 28 maart 2018

Meeuwen-Gruitrode

Een vijftiental jongeren hebben vanmiddag in de Beemdstraat een kort herdenkingsmoment gehouden voor de verongelukte Zara Braeken (13). Zij hebben er ook bloemen neergelegd.

'Fusies gemeenten noodzakelijk'

Dinsdag 27 maart 2018
Fusies van gemeenten worden noodzakelijk. Dat stelt Voka-Limburg. "De geboorte van Pelt en Oudsbergen is in dat opzicht een sterk staaltje toekomstgericht bestuur én een stap in de goede richting. Maar we moeten verder gaan en daarom wil Voka dat gemeenten verplicht opschalen tot minimaal 10.000 inwoners. Voor Limburg betekent dit concreet dat een kwart van de gemeenten zullen moeten fuseren. Hierbij hanteren we het Deense model, waarbij gemeen­ten zes maanden de tijd krijgen om op vrijwillige basis deze schaal te bereiken”, aldus VOKA.
Meeuwen-Gruitrode - Afscheid Zara Braeken in beperkte kring

Meeuwen-Gruitrode

Het afscheid van de gisteren verongelukte Zara Braeken (13), dochter van Raf en Winnie Braeken-Bloemen, vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19-19.30 uur) is er gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Wie wint de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Oudsbergen - Wie wint de dvd?ZoomSinds gisterochtend leven we weer in zomertijd. We kennen weinig voorstanders, maar er is weinig aan te doen. Vandaar deze cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt deze lonesome bureau-werker op maandagmorgen, wanneer het zomeruur pas ingegaan is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Van Mierlo. Ze had volgens de jury de plezierigste reactie in petto voor ons wekelijks tekstballonnetje. Straks de nieuwe opgave!

Meeuwen-Gruitrode

Op de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren zijn vanmiddag rond 12.45 uur een fietser en een bestelwagen in een aanrijding betrokken geraakt. Fietser Henri R. (70) uit Meeuwen-Gruitrode raakte daarbij lichtgewond.

Zomeruur in het recyclagepark

Maandag 26 maart 2018
Vanaf morgen/dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Tot en met zaterdag 27 oktober kunt u op volgende tijdstippen uw afval naar het park brengen:
Maandag: gesloten;
Dinsdag, woensdag en vrijdag: van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur;
Donderdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 18.00 uur; 
Zaterdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

André Leyssen overleden

Maandag 26 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - André Leyssen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is André Leyssen overleden. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Ellikom waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Bree. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen thuis met 3-4 van Wellen. Aan de rust was de stand 2-1.

Meeuwen-Gruitrode

In mannen tweede nationale van het handbal heeft Meeuwen Tongeren verslagen met 31-23. Aan de rust was de stand 13-12.

Geld gestolen bij inbraak

Zondag 25 maart 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op de Hoeverweg in Opglabbeek is vanmorgen een inbraak vastgesteld. Er is geld gestolen.

Nevok Gruitrode klopt Opitter

Zondag 25 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Nevok Gruitrode klopt Opitter

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft vanmiddag Opitter verslagen met 2-0. Nevok staat tiende in de stand met 34 punten uit 25 wedstrijden. Wijshagen verloor met 3-1 in Bokrijk en staat twaalfde in de stand met 39 punten uit 29 matchen. Ellikom verloor thuis, met 0-6 van Smeermaas. Rode lantaarn Ellikom behaalde slechts 9 punten in 29 wedstrijden.

Meeuwen speelt gelijk in Eksel

Zaterdag 24 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Meeuwen speelt gelijk in Eksel

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Eksel A. In de stand staat Meeuwen vierde met 46 punten uit 26 wedstrijden.

Winteruur wordt zomeruur!

Zaterdag 24 maart 2018
Oudsbergen - Winteruur wordt zomeruur!ZoomVannacht schakelen we over op de zomertijd. Om 2 uur draaien we de klok een uur vooruit. We verliezen dus een uurtje slaap.

Twee vrouwen gewond bij botsing

Vrijdag 23 maart 2018

Meeuwen-Gruitrode

Een 22-jarige vrouw uit Overpelt en een 29-jarige vrouw uit Meeuwen-Gruitrode zijn deze voormiddag rond 11.30 gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde in de Deusterstraat in Peer.
Door gebouwen in Noord-Limburg te verwarmen met geothermie, warm water uit de ondergrond, kan de CO2-uitstoot van de huishoudens en bedrijven met zowat de helft verlaagd worden. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek. Voor Lommel en Bree zijn de mogelijke afnemers al in kaart gebracht. De andere gemeentebesturen willen nu dat de VITO de mogelijkheden in de rest van Noord-Limburg onderzoekt. (bron Radio 2)

Geld gestolen in bedrijf

Vrijdag 23 maart 2018

Meeuwen-Gruitrode

Inbrekers maakten geld buit in een bedrijf op de Weg naar Meeuwen in Opglabbeek. De diefstal werd vanochtend gepleegd.

Luc Gijbels overleden

Vrijdag 23 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Luc Gijbels overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Luc Gijbels overleden, de echtgenoot van Inge Taens. Hij was 53 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.
Vandaag viert de Voedselbank Limburg haar 25-jarig bestaan. De organisatie zamelt sinds 1993 overschotten in van voedingswaren en stelt die dan gratis ter beschikking van erkende caritatieve verenigingen die ze op hun beurt bedelen aan minderbedeelden. Vorig jaar hielpen de Voedselbanken 157.151 minderbedeelden van wie 11.254 Limburgers. In vijf jaar tijd is het aantal hulpbehoevenden met 30 procent gestegen, in tien jaar tijd gaat het zelfs om 45 procent.In Limburg verdeelde de Voedselbank vorig jaar 1.237 ton voedingsmiddelen over 55 caritatieve verenigingen maar ook aan enkele sociale instellingen in Limburg. De Voedselbank ontvangt geen subsidies en is aangewezen op giften.
Oudsbergen - Lezing Sabine De Vos over CuninaZoomCunina is een Belgische onafhankelijke ontwikkelings-organisatie. Ze ijveren in zes partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika) voor een betere toegang en kwaliteit van basis en secundair onderwijs, onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging. Morgen - woensdag - komen oprichtster Sophie Vangheel en meter Sabine De Vos naar het Raadhuis in Lommel om over hun organisatie en de vele projecten te vertellen. Cunina is het (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Oudsbergen - Win een dvd - of een boekZoomHet is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Elke baby verdient een goede start in het leven. Maar de leefomstandigheden van toekomstige ouders zijn soms minder gunstig, bijvoorbeeld omwille van psychische problemen, zwakke sociale ondersteuning, (vermoeden van) drug- of alcoholgebruik, een moeilijke financiële situatie… Om deze ouders te ondersteunen werd een jaar geleden PRAGT in het leven geroepen. Die afkorting staat voor Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject. PRAGT heeft vorig jaar al 17 gezinnen (…) Het hele nieuwsbericht

Twee bedrijfsinbraken

Maandag 19 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Twee bedrijfsinbraken

Meeuwen-Gruitrode

Zowel op de Nijverheidslaan als op de Industrieweg-Noord in Opglabbeek is er ingebroken in een bedrijf. In beide bedrijven zijn werkmaterialen gestolen. De inbraken zijn vanmorgen vastgesteld.

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Maandag 19 maart 2018
Oudsbergen - Nieuwe fietsgids voorgesteldZoomVoor het derde jaar op rij presenteerden Leo Swinnen en Dirk Van Bun hun fietsgids 'Tips voor fietsers'. "We zijn daar een heel jaar mee bezig geweest," vertellen ze. "Dikwijls fietst men naar een cafeetje om de dorstigen te laven en zegt men: dju 't is niet open. Ook om dat te vermijden hebben we deze gids gemaakt. Je vindt er alle horecazaken in die op je fietsroute liggen. We zijn begonnen met 12.000 exemplaren in 2016 en zitten nu al aan 43.000. Inmiddels breidden we ons (…) Het hele nieuwsbericht

Melanie Leppens overleden

Maandag 19 maart 2018
Oudsbergen - Melanie Leppens overledenVrijdag overleed de uit Bocholt afkomstige Melanie Leppens, de weduwe van Bèr Kerkhofs. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-230 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Wie won de dvd?

Zondag 18 maart 2018
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Koen Voortmans. Die zag een koppel bij de boer informeren of ze zelf biefstuk van de koe mochten afsnijden. Heel wat andere inzenders lieten het koppel vragen waar ze de blinde vinken konden vinden. En zo waren er nog aardige inzendingen.
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Nieuwbouw voor SAB

Zondag 18 maart 2018
Oudsbergen - Nieuwbouw voor SABZoomVrijdag is het officiële startschot (de eerste spadesteek) gegeven voor de tweede fase van de nieuwbouw in SAB (Sint-Augustinusinstituut Bree). Tegen 1 september 2019 moeten een nieuwe sporthal, moderne vakateliers, een indrukwekkende agora en een heraangelegde speelplaats klaar zijn om meer dan 1000 leerlingen uit de bovenbouw te ontvangen. Meteen wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nodige voorzieningen aan te leggen om later desgevallend gemakkelijk op een warmtenetwerk (‘diepe geothermie’) te kunnen aansluiten. De nieuwe toiletten voor de leerlingen (de 1ste fase van het project) zijn intussen al in gebruik sinds 1 september 2017.foto SAB)
Meeuwen-Gruitrode - Nevok Gruitrode verliest in Paal

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft met 3-2 verloren op het veld van Flandria Paal. Nevok staat tiende in de stand met 34 punten uit 25 wedstrijden. Wijshagenwon bij Zutendaal: 1-0. In de stand staat Wijshagen twaalfde met 39 punten uit 28 wedstrijden.Ellikom, rodelantaarndrager in 4de Provinciale C, verloor met 4-3 van Rekem. Uit 28 matchen puurde Ellikom slechts 9 punten.

Meeuwen klopt Tervant

Zaterdag 17 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Meeuwen klopt Tervant

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond AC Tervant verslagen. Uitslag: 1-0. Meeuwen staat vierde met 41 punten uit 23 wedstrijden.
In het zaalvoetbal heeft United Beverlo thuis met 3-5 verloren van Meeuwen. United Beverlo blijft stevig aan de leiding met 10 punten voorsprong op Lummen. Meeuwen staat achtste in de stand.

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Vrijdag 16 maart 2018
De nieuwe procesaanpak voor complexe projecten van de Vlaamse overheid zet in op de realisatie van projecten binnen een aanvaardbare termijn en met een zo maximaal mogelijk draagvlak. De Vlaamse Regering keurt nu de startbeslissing goed van het complex project 'Noord-Zuidverbinding Limburg' in de zin van het decreet over complexe projecten. De bevoegde ministers zullen zorgen voor de verdere uitvoering van deze startbeslissing; de gouverneur van de provincie Limburg wordt aangeduid als procesbegeleider en voorzitter van de stuurgroep.
(Mededeling van de Vlaamse regering)

Nieuwe winterprik

Vrijdag 16 maart 2018
Een nieuwe winterprik in de vorm van winterse neerslag komt Vlaanderen in de loop van de nacht binnen. Volgens Meteo Wing kan deze winterse neerslag onder de vorm van aanvriezende regen vallen waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg. De weersvoorspeller van Meteo Wing verwacht na middernacht een zwakke neerslagzone die vanaf het noordoosten Vlaanderen zal binnenkomen. Deze neerslagzone (…) Het hele nieuwsbericht

Tho Kerkhofs overleden

Vrijdag 16 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Tho Kerkhofs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Tho Kerkhofs overleden, de weduwe van Mathieu Bosmans. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Minieme bevolkingsgroei

Vrijdag 16 maart 2018
Volgens bevolkingsprognoses van het Federaal Planbureau zal de Limburgse bevolking tussen 2017 en 2070 slechts groeien met 1,6 procent. Dat steekt schril af tegen de verwachte bevolkingsgroei in Vlaams-Brabant (30,8 procent), Oost-Vlaanderen (27,2 procent) en Antwerpen (25,6 procent).

Tho Schouteden overleden

Vrijdag 16 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Tho Schouteden overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is de uit Meeuwen afkomstige Tho Schouteden overleden, de weduwe van Jef Tielens. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment:  zaterdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Neeroeteren.

Twee nieuwe Dylans

Vrijdag 16 maart 2018
Oudsbergen - Twee nieuwe DylansZoomVandaag wordt Elliott Murphy 69 jaar. De singer-songwriter is nog altijd actief, maar begon in 1973 toen hij de nieuwe Bob Dylan werd genoemd. Lees hier hoe hij samenwerkte met Bruce Springsteen, die dezelfde titel kreeg toebedeeld.

Limburg vergrijst

Donderdag 15 maart 2018
Bank Belfius, die een doorlichting maakte van alle Belgische gemeenten, heeft 25 van de 44 Limburgse gemeenten het etiket 'vergrijzende bevolking' gegeven. Volgens de bank kan dat de betrokken gemeenten financieel in de problemen brengen want gepensioneerden betalen minder gemeentebelastingen.

Everzwijn doodgereden

Donderdag 15 maart 2018

Meeuwen-Gruitrode

In de Neeroeterenstraat in Opoeteren is een everzwijn doodgereden. Het kadaver werd deze namiddag aangetroffen.

Daar is de Veiligheidsmonitor

Donderdag 15 maart 2018
Oudsbergen - Daar is de VeiligheidsmonitorDe Veiligheidsmonitor is een bevraging bij de burgers over verschillende veiligheidsthema's. Via dit initiatief kan je binnenkort als burger bevraagd worden over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de lokale gemeentebesturen. De deelnemers worden via een steekproef geselecteerd.De resultaten worden begin 2019 verwacht, zodat ze kunnen worden opgenomen in de verschillende beleidsplannen.

Jeanne Bussels overleden

Donderdag 15 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Jeanne Bussels overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren overleed Jeanne Bussels,, de weduwe van Jaak Bollen. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (14 uur) plaats in de parochiekerk van Ellikom. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Blanke blues

Donderdag 15 maart 2018
Oudsbergen - Blanke bluesZoomVandaag viert Hughie Flint zijn 78ste verjaardag. De drummer is een pionier van de blanke blues bij John Mayall & The Bluesbreakers, Alexis Korner, Savoy Brown en The Blues Band. Maar hij leunde soms aan tegen de folk, bijvoorbeeld in Malt And Barley Blues van zijn eigen formatie. Heel zijn cv kan je hier vinden.

Lieske Paredis overleden

Woensdag 14 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Lieske Paredis overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is de uit Neerglabbeek afkomstige Lieske Paredis overleden, de weduwe van Mathieu Truyen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Opglabbeek waarna gelegenheid tot groeten in UitvaartCentrumOPglabbeek aan de Weg naar As.

Wie wint de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Oudsbergen - Wie wint de dvd?ZoomJe zal maar landbouwer zijn dezer dagen, met al die schandalen in de vleesindustrie. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze man als hij samen met zijn vrouw bij de landbouwer arriveert?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wordt u de winnaar!
Volgende week start bij VTM de realityreeks ‘F-16’, over het leven van negen Belgische F-16-piloten. De reeks is gefilmd op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. In de VTM-reeks geven de piloten een inkijk in hun eigen wereld. We krijgen onder meer te zien hoe hun training op de vliegbasis eraan toegaat en we zijn erbij tijdens acties in Syrië en Irak. 'F-16' is vanaf dinsdag 20 maart te bekijken op VTM.

Wie won de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is F. Vandersanden. Hij/zij (geen voornaam bij de inzending) had de plezierigste reactie bedacht voor de "koning Winter". Héél veel inzenders hielden het op "I'll be back", vele anderen haalden er op de een of andere manier de ijsheiligen bij. Straks een nieuw opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Swa Smeets overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Gisteren de uit Neerpelt afkomstige Swa Smeets overleden, de weduwnaar van Carla Geraets. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Klimaatdoelstelling ondertekend

Dinsdag 13 maart 2018
41 van de 44 burgemeesters van Limburgse gemeenten hebben vanmorgen in de ambtswoning van de gouverneur in Hasselt de provinciale convenant voor klimaat en energie ondertekend. Ze willen daarmee hun steun toezeggen aan de ambitie om tegen 2030 de uitstoot van CO2 met 40 procent te verminderen en tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat is de nieuwe klimaatdoelstelling van de provincie. Alle gemeentebesturen - op drie na - bundelen de krachten, samen met Nuhma, Infrax, Bond Beter Leefmilieu en LRM. Bij de ondertekening ontbraken As, Ham en Voeren.

Drie verkeersborden gestolen

Maandag 12 maart 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op de Weg naar Opoeteren in Gruitrode zijn drie verkeersborden gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Op 26 februari is de groepsaankoop ‘Limburg Stapt Over’ gestart. Vanaf die datum kunnen Limburgse huishoudens zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas. Inschrijven kan tot 5 april 2018. Daarna strijden leveranciers van 100% groene energie tijdens een veiling tegen elkaar. Het voordeligste bod wint. Vervolgens beslist elke inschrijver zelf of hij het voorstel aantrekkelijk genoeg vindt. En besluit men over te stappen, dan wordt de overstap automatisch geregeld. Vrijblijvend inschrijven kan via www.limburgstaptover.be.

Wolf doodgereden

Zondag 11 maart 2018

Meeuwen-Gruitrode

Vandaag is een wolf doodgereden in de Neeroeterenstraat in Opoeteren. Het dier bezweek aan inwendige bloedingen.

Meeuwen-Gruitrode

In een woning aan de Ophovenstraat in Gruitrode zijn juwelen gestolen. De diefstal is gisterenvoormiddag vastgesteld.

Drie horloges gestolen

Zondag 11 maart 2018

Meeuwen-Gruitrode

Gisterenavond is een inbraak vastgesteld in een woning aan de Weg naar As in Opglabbeek. Onbekenden gingen er met een gsm en drie horloges aan de haal.

Gruitrode verslaat Elen

Zondag 11 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Gruitrode verslaat Elen

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft deze namiddag Standard Elen verslagen. Uitslag: 2-0. In de stand staat Nevok zevende met 34 punten uit 24 wedstrijden. KSK Meeuwen speelde 1-1 gelijk tegen en in Lutlommel en staat na 23 wedstrijden vierde met 41 punten. Twee "Heidebloemen" vandaag tegenover elkaar in Dilsen: Heidebloem Dilsen VV tegen Heidebloem Wijshagen. Deze laatste wonnen met 0-2. Wijshagen staat twaalfde in de stand met 36 punten uit 27 wedstrijden.

Dood tegen boom

Zondag 11 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Dood tegen boom

Meeuwen-Gruitrode

Vanochtend rond 6.45 uur belandde een auto tegen een boom op de Weg naar Zwarrtberg in Opglabbeek. De wagen vatte onmiddellijk vuur. De bestuurder overleefde de klap niet. Het slachtoffer is M.P. uit Opglabbeek.

Ellikom verliest van Wiemismeer

Zaterdag 10 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Ellikom verliest van Wiemismeer

Meeuwen-Gruitrode

Sporting Ellikom heeft vanavond met 4-1 verloren van Wiemismeer. Ellikom blijft laatste in de stand met 9 punten uit 27 wedstrijden.

600 woongelegenheden meer

Zaterdag 10 maart 2018

Meeuwen-Gruitrode

Vorig jaar telde Meeuwen-Gruitrode 5482 woongelegenheden. Dat zijn er 596 meer dan tien jaar geleden.

Vrouw bevangen door de rook

Zaterdag 10 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Vrouw bevangen door de rook

Meeuwen-Gruitrode

De brandweer moest uitrukken voor een woningbrand aan de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek. Een vrouw die bevangen werd door de rook werd naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer was de brand snel meester.

Isolatoren gestolen

Vrijdag 9 maart 2018

Meeuwen-Gruitrode

Van de schrikdraad van een weide in de Kerkstraat in Bree zijn een aantal isolatoren gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Twee botsingen

Vrijdag 9 maart 2018

Meeuwen-Gruitrode

Donderdagavond rond 23. uur botsten twee auto's op de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek. Maarten M. (30) uit Overpelt raakte daarbij gewond. Vanmorgen rond 6.30 uur botste een auto tegen een wegversmalling op de Weg naar Opoeteren. Kelly M. (21) uit Maaseik raakte daarbij gewond.

Dieven stelen kachel

Donderdag 8 maart 2018
Uit een chalet aan de Roermondstraat in Bree is een pelletkachel gestolen. In een woning aan de Witte Torenstraat is een marmeren steen ontvreemd.

Vzw Vrouwenpopkoor opgericht

Donderdag 8 maart 2018

Meeuwen-Gruitrode

Maria Gofflo, Anita Doumen, Ghislena Brebels, Monique Gielen en Godelieve Declerck, allen uit Meeuwen-Gruitrode hebben de vzw Vrouwenpopkoor Singasong opgericht met zetel aan de Steenstraat. De vzw wil vrouwen samenbrengen om in koor te zingen tijdens wekelijkse repetities en regelmatige optredens.
Op de Limburgse wegen gebeurden het afgelopen weekend 86 verkeersongevallen. In 20 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf. In het laatste weekend van februari werden er 17 gevallen van vluchtmisdrijf geregistreerd.
De structurele tewerkstelling binnen de Limburgse KMO’s kende vorig jaar een sterke stijging. Dat zegt SD Worx. Er was een toename van 2 procent van de tewerkstelling. Hiermee scoort Limburg het beste rapport van alle provincies en ligt de groei 0,6 procent hoger dan het Vlaams gemiddelde. Opvallend: 46 procent van de Limburgse KMO’s gaf aan dat de taxshift een belangrijke rol heeft gespeeld in de beslissing om nieuwe medewerkers aan te werven.

4.000 klachten over De Lijn

Woensdag 7 maart 2018
Zowat 10 procent van de 40.000 klachten die de klantendienst van vervoersmaatschappij De Lijn vorig jaar kreeg, kwam uit Limburg.  De meeste klachten kwamen uit de provincie Antwerpen.

1.155 aangiftes over stalking

Woensdag 7 maart 2018
In Limburg werden vorig jaar 1.155 aangiftes over stalking gedaan. In de helft van de gevallen werd de klacht geseponeerd.

Twee gewonden bij aanrijding

Woensdag 7 maart 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op de Ouwerteweg in Opglabbeek zijn gisterennamiddag rond 16.30 uu twee wagens gebotst. Yvan H. (41) uit Opglabbeek en Marc B. (53) uit Genk liepen daarbij  beiden lichte verwondingen op.
Bij invallen in clubhuizen van de motorbende Hells Angels in Limburg en bij 18 huiszoekingen - onder meer in Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren en Hechtel-Eksel - zijn gisterenavond een grote partij wapens en zelfs een raketlanceerder gevonden. Ook troffen de agenten er onder meer kogelvrije vesten met politielogo's en drugs aan. Er zijn twaalf verdachten opgepakt.

Woning uitgebrand

Woensdag 7 maart 2018
Oudsbergen - Woning uitgebrandAan de Gruitroderstraat in Bree is vanochtend een huis uitgebrand. Toen de brand uitbrak bevond zich niemand in de woning. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

945 everzwijnen geschoten

Dinsdag 6 maart 2018
In 2017 zijn er in Limburg 945 everzwijnen geschoten. Dat zijn er 350 meer dan in 2016.

Henriette Pieters overleden

Dinsdag 6 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Henriette Pieters overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Henriette Pieters overleden, de echtgenote van Joannes Hurkmans. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: donderdag (vanaf 19 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Martha Claes overleden

Dinsdag 6 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Martha Claes overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is de uit Ellikom afkomstige Martha Claes overleden, de weduwe van Walter Gemis. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Hasselt.

26 verkeersdoden in Limburg

Maandag 5 maart 2018
Vorig jaar zijn in Limburg 26 personen omgekomen in het verkeer. Dat is het laagste cijfer ooit. In 2016 vielen er  35 verkeersdoden. In de cijfers gaat het om verkeersslachtoffers die ter plaatse overlijden. Ook opvallend is dat het aantal ongevallen waarbij gewonden vallen het sterkst afnam in Limburg namelijk met bijna 12 procent. 
Meeuwen-Gruitrode - Drie nieuwe spelers voor Ellikom

Meeuwen-Gruitrode

Vierdeprovincialer heeft drie nieuwe spelers aangetrokken: Jassine Masbahi en Sebastian Jansen die overkomen van Opoeteren en Noa Gerardi (Meeuwen).

Diana Stas overleden

Maandag 5 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Diana Stas overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Diana Stas overleden, de echtgenote van Jos Millen. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Winkeldief gebruikt geweld

Maandag 5 maart 2018
Oudsbergen - Winkeldief gebruikt geweldEen 33-jarige man die eind februari al gearresteerd werd na een winkeldiefstal is afgelopen vrijdag opnieuw opgepakt in de Bocholterstraat in Bree. Dit keer gebruikte hij ook geweld tegen een bediende. De Zonhovenaar komt in aanmerking voor meerdere winkeldiefstallen in verschillende gemeentes. Hij verbleef eind februari ook al een nacht in de cel na een winkeldiefstal in de Regenboogstraat in Bree. Toen kreeg hij enkele voorwaarden opgelegd en zou hij op korte termijn voor de rechtbank verschijnen. (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 4 maart 2018
Oudsbergen - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is een paar jaar geleden dat we nog zo'n hoeveelheid sneeuw in de winter gehad hebben. Maar nu de kraanvogels terugkeren kan ook de lente niet meer veraf zijn. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om zijn nieuwe cartoon aan op te hangen. Wat zegt "koning Winter" als hij door de kinderen wordt weggejaagd?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 4 maart 2018
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet was Cynthia Callens. De meeste inzenders stuurden - het was te verwachten -  een tekstje in dat iets te maken had met onderwijs. Mooi was ook de inzending van iemand die de "leraar" een vraag liet stellen over het aantal "blauwe bonen" in een dozijn. Maar de jury vond de tekst van Cynthia Callens het plezierigst. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Tegen boom op middenberm

Zondag 4 maart 2018
Oudsbergen - Tegen boom op middenbermOp de 't Hasseltkiezel in Bree is gisteren een 32-jarige vrouw uit Bree gewond geraakt toen zij met haar auto tegen een boom op de middenberm belandde. Bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Bocholterkiezel en de Sportlaan is een 47-jarige man uit Bree gewond geraakt.

Gelijkspel voor Wijshagen

Zondag 4 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Gelijkspel voor Wijshagen

Meeuwen-Gruitrode

Heidebloem Wijshagen heeft vanmiddag thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Genk VV B. Wijshagen staat twaalfde in de stand met 33 punten uit 26 wedstrijden. Sporting Ellikom verloor met 1-2 van Rotem. Na 26 wedstrijden staat Ellikom achttiende met 9 punten.

Meeuwen-Gruitrode

Op de Kersenweg in Dilsen is een auto geslipt. De wagen belandde tegen het geparkeerde voertuig van N.P. (52) uit Meeuwen.

Martha Claesen overleden

Zondag 4 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Martha Claesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Martha Claesen overleden, de weduwe van Jozef Lenaerts. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Meeuwen-Gruitrode

De heren van handbalclub HHV Meeuwen hebben gisteravond een zware nederlaag geleden tegen Arena Hechtel-Eksel. Het werd in de Ekselse sporthal maar liefst 50-14.

Leer zeilen!

Zondag 4 maart 2018
Inwoners van Bocholt, Bree, Kinrooi, Maaseik, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek en Peer kunnen tegen een gunstig tarief leren zeilen op de Maasplassen in Kinrooi. Wie interesse heeft in het initiatief kan vrijblijvend langskomen tijdens het infomoment op donderdag 29 maart tussen 19u00 en 21u00 bij Sailcenter Limburg. Wie er die avond niet kan zijn, mag ook altijd info opvragen bij de sportdienst of Sailcenter Limburg (…) Het hele nieuwsbericht

Gruitrode wint derby

Zaterdag 3 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Gruitrode wint derby

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft vanavond de voetbalderby tegen KSK Meeuwen gewonnen. Uitslag: 0-1. Nevok staat tiende in de stand met 31 punten uit 23 matchen. Meeuwen staat na 23 wedstrijden vierde met 41 punten.
Het Provinciaal Comité van de KBVB heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden voor vrouwen, reserven en jeugd op zaterdag 3 maart en zondag 4 maart.

Christ Savelkoul overleden

Zaterdag 3 maart 2018
Oudsbergen - Christ Savelkoul overledenIn Meeuwen is donderdag de uit Bocholt afkomstige Christ Savelkoul overleden, de weduwnaar van Paula Heylen. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Vanhove.

Diefstal in kapel

Vrijdag 2 maart 2018
In een kapel aan de Opitterkiezel in Bree is een diefstal gepleegd. Er zijn een aantal kaarsjes en een houten paternoster gestolen.
Oudsbergen - Dronken man bijt politie-inspecteursTwee politieagenten raakten gisterennamiddag lichtgewond bij de opsluiting van een weerspannig persoon in het commissariaat van Bree. De twintiger uit Kinrooi had kort voordien een vluchtmisdrijf gepleegd. Rond 13.45 uur kreeg de politie een oproep voor een verkeersongeval met stoffelijke schade in de Basdonkstraat in Kinrooi. Een onbekende had er enkele paaltjes, boompjes en een verkeersbord omver gereden. De man reed verder zonder zich kenbaar te maken. De politie kon een verdachte identificeren en ging (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag treedt de nieuwe bisschopsraad van het bisdom Hasselt aan. De raad wijzigde in samenstelling en in de bevoegdheden van zijn leden. E.H. Bart Coenegrachts, diaken Etienne Sourbron en Francis Loyens vervoegen zich voor de eerste maal bij de bisschopsraad. Verschillende wisselingen van beleidsmedewerkers van het bisdom tijdens de laatste maanden hebben geleid tot wijzigingen in de samenstelling en in de bevoegdheid van de bisschopsraad. De nieuwe bisschopsraad is in functie vanaf 2 maart.
Nieuw (…) Het hele nieuwsbericht
In 2017 hebben politie en parket in Limburg in totaal 158 moeilijk bereikbare vennootschappen gecontroleerd. Het gaat om vennootschappen die op een fictief adres worden ingeschreven en van een stroman worden voorzien om onder de radar te blijven. Deze ‘schermvennootschappen’ worden gebruikt voor de organisatie van allerlei vormen van fraude : oplichting, faillissementsfraude, BTW-ontduiking, witwasoperaties, enz. Het parket tracht deze vennootschappen uit het handelsverkeer te halen om fraude (…) Het hele nieuwsbericht

Van Bree-Beek naar Nevok

Donderdag 1 maart 2018
Meeuwen-Gruitrode - Van Bree-Beek naar Nevok

Meeuwen-Gruitrode

Ferre Vandeberg van Bree-Beek zal komend seizoen de kleuren verdedigen van tweedeprovincialer Nevok Gruitrode.

Fietsen door het ijs

Donderdag 1 maart 2018
Oudsbergen - Fietsen door het ijsZoomToerisme Limburg maakt in de zomer reclame met "Fietsen door het water", waarbij je in Bokrijk tussen twee vijvers door kan fietsen. Het is nog mooier als het gevroren heeft! (Foto Toerisme Limburg)

56,7 procent meer appartementen

Donderdag 1 maart 2018
Tussen 2005 en 2017 is het aantal appartementen in Limburg gestegen met 56,7 procent. Dat is de sterkste stijging van alle Vlaamse provincies.

Antoine Gielkens overleden

Donderdag 1 maart 2018
Oudsbergen - Antoine Gielkens overledenIn Meeuwen is de uit Kaulille afkomstige Antoine Gielkens overleden, de echtgenoot van Thérèsa Beguin. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen