Het overige nieuws

Fietser (50) gewond bij botsing

Maandag 30 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Klotstraat en de Turfstraat in Genk botsten deze namiddag rond 14 uur een 50-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren en een auto. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Wietplantage opgerold

Maandag 30 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Wietplantage opgeroldIn een woning in de Wiekstraat in Genk heeft de politie een kleine wietplantage ontdekt. Op de eerste verdieping troffen de agenten drie professioneel ingerichte kweekruimtes aan, samen goed voor een 450-tal cannabisplanten. Er zijn ook aanwijzingen dat er reeds eerder cannabis geoogst werd. Naast cannabisplanten vond de politie ook een hoeveelheid anabolica. Er was niemand in de woning aanwezig. Er werd diefstal van elektriciteit vastgesteld. Na een sporenonderzoek door het gerechtelijk labo kwam de Civiele Bescherming ter plaatse om de installatie te ontmantelen en te vernietigen. Een 39-jarige Genkenaar is aangehouden.

''Naya is dood door kwaad opzet'

Maandag 30 september 2019
Oudsbergen - ''Naya is dood door kwaad opzet'ZoomWolvin Naya is dood. De inspectie van Natuur en Bos gaat er van uit dat de wolvin om het leven is gebracht. Dat is vandaag bekendgemaakt. Onderzoekers hebben alle camerabeelden en DNA-resultaten op uitwerpselen onderzocht en komen tot de conclusie dat Naya dood is. Ze zou voor de zomer al overleden zijn, want vanaf toen stopte August met het aanbrengen van prooien. In de uitwerpselen zijn geen sporen van vergiftiging of hondenziekte teruggevonden.
De Natuurinspectie spreekt van kwaad opzet, na (…) Het hele nieuwsbericht
In derde provinciale van het volleybal heeft Opglabbeek van Bocholt verloren. Uitslag: 3-0.

Zaalvoetbal: Meeuwen speelt gelijk

Zondag 29 september 2019
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen speelt gelijkIn tweede nationale van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen gelijk gespeeld in Aarschot. Uitslag: 2-2.

Flitsmarathon op 8 oktober

Zondag 29 september 2019
Oudsbergen - Flitsmarathon op 8 oktoberOp dinsdag 8 oktober worden er in het hele land weer snelheidscontroles gehouden, zowel door de federale als door de lokale en de wegpolitie. De marathon gaat 24u duren.

Gruitrode speelt gelijk

Zondag 29 september 2019
Oudsbergen - Gruitrode speelt gelijkNevok Gruitrode is vandaag 0-0 gelijk gaan spelen bij Sporting Grote Heide in Pelt. Heidebloem Wijshagen klopte Voorshoven met 2-4. Ellikom verloor met 3-0 van Grote Brogel

Code geel: regen en wind

Zondag 29 september 2019
Oudsbergen - Code geel: regen en windHet KMI waarschuwt vandaag voor hevige rukwinden in heel Vlaanderen, en vooral aan de kust. Daarom geldt vanaf 13 uur code geel. KMI waarschuwt ook voor hevige windstoten tot 80 km/u en meer.

Louwel verliest van Racing Peer

Zaterdag 28 september 2019
Oudsbergen - Louwel verliest van Racing PeerEendracht Louwel heeft vanavond met 3-1 verloren van Racing Peer, de leider in de stand. KSK Meeuwen verloor met 0-2 van Weerstand Koersel. Kabouters Opglabbeek speelde 2-2 gelijk bij Lanaken.

Ree tegen auto

Zaterdag 28 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is in de Neeroeterenstraat in Opoeteren een overstekend ree tegen een auto gelopen. Het voertuig werd beschadigd.

Pleger vluchtmisdrijf geklist

Zaterdag 28 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de politiezone HANO is vandaag een chauffeur ingerekend die even voordien vluchtmisdrijf had gepleegd na een ongeval in de Steyvenstraat in Bree. Het betrof een ongeval met stoffelijke schade.

Duurzaam Limburg

Zaterdag 28 september 2019
Nieuwe boeken
Oudsbergen - Duurzaam LimburgZopas verscheen in de reeks Odysse Reisgids een nieuw gids over ons Belgisch Limburg. 'Duurzaam Limburg' van Robert Declerck focust naast de algemene toeristische plekjes wat meer op duurzaam toerisme. "Voor de term duurzaam populair werd, waren de Limburgers in België hiermee al aan de slag. Ze maken gebruik van lokale producten, tonen respect voor de natuur, genieten van het Limburgse groen en de purperen heide, toveren culinair met het vele fruit… en verliezen de gastvrijheid (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Moors overleden

Zaterdag 28 september 2019
Oudsbergen - Jean Moors overledenDinsdag is Jean Moors overleden, de echtgenoot van Mia Kerkhofs. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: zondag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Gert Everts overleden

Zaterdag 28 september 2019
Dinsdag is de uit Gruitrode afkomstige Gert Everts overleden, de echtgenote van Giel Boonen. Zij was 72 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne vinden in intieme kring plaats. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Tongerlo (Bree).

Externe begeleiding voor politie

Vrijdag 27 september 2019
Politie CARMA biedt haar personeelsleden een Employee Assistance Program of EAP aan. Via dit programma kunnen alle medewerkers en hun inwonende familieleden gratis beroep doen op externe psychologische ondersteuning of juridisch en financieel advies. Het gaat om een investering vanuit welzijnsoogpunt. Het EAP is een service van Pulso Europe, een onafhankelijke en externe organisatie die discretie garandeert, ook ten opzichte van de werkgever. Politie CARMA is de eerste Limburgse politiezone die dit invoert en een van de eerste zones in België.

Nat herfstweer

Donderdag 26 september 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Nat herfstweerEen strakke west-circulatie bepaalt het weer de volgende dagen. Het is winderig, vaak bewolkt en de neerslagkansen zijn hoog. Bovendien wordt het ook wat kouder. Pas in de loop van volgende week stabiliseert de atmosfeer en staat er wat meer zon op het programma.
Vandaag domineren wolken en periodiek valt er regen. Er zijn echter ook wel drogere perioden, maar de zon kan vrijwel niet tevoorschijn komen. De maxima liggen rond 19 graden en de wind is matig.
Vrijdag nemen de (…) Het hele nieuwsbericht
De ellende bij het kruispunt Gouverneur Verwilghensingel en Universiteitslaan op de Grote Ring in Hasselt is sinds 16u achter de rug. Gisteren was er daar een wegverzakking ontstaan en dat heeft iedereen geweten die daar moest passeren. Ondergronds was een uitgespoelde holte van enkele kubieke meters ontstaan.
Men kan nu dus weer de tijdelijke wegenis gewoon gebruiken; het is de bedoeling dat dit tot begin volgend jaar het geval is.

Twee ongevallen: twee gewonden

Donderdag 26 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.30 uur botsten een auto en een motorfiets op de Nieuwstadpoort in Bree. Een 48-jarige man uit Bree raakte daarbij gewond. Gisterennamiddag botsten een auto en een fietsster op de Barrierstraat. Een 75-jarige vrouw uit Bree raakte daarbij gewond.

'De wereld van Bruegel' wordt verlengd

Donderdag 26 september 2019
Oudsbergen - 'De wereld van Bruegel' wordt verlengdZoomIn 2019 is het precies 450 jaar geleden dat de Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude overleed. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen herdenkt het Openluchtmuseum Bokrijk deze gebeurtenis met de tijdelijke expo "De wereld van Bruegel". En die expo wordt nu verlengd. Het Openluchtmuseum zal dit jaar 2 weken langer geopend blijven, nog tot met 3 november. Zo kun je ook in de herfstvakantie nog de Bruegelprogrammatie meepikken. Bovendien blijft de opstelling ook in 2020 behouden. Bruegelexpo

Meer dan 26 miljoen in totaal

Donderdag 26 september 2019
Om over na te denken
In juli 2019 werden in ons land 65.433 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedroeg 879.010 stuks, het aantal geslachte kippen 25.243.469.
(Bron: Statbel)

Josephina Nouwen overleden

Donderdag 26 september 2019
Oudsbergen - Josephina Nouwen overledenIn WZC Kimpenhof in Opglabbeek is dinsdag Josephina Nouwen overleden, de weduwe van de in 2002 overleden Georges Claes. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag plaats.

Pierre Vandeurzen overleden

Donderdag 26 september 2019
Oudsbergen - Pierre Vandeurzen overledenDinsdag is Opglabbeek Pierre Vandeurzen overleden. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Trainer weg bij Sporting Ellikom

Woensdag 25 september 2019
Oudsbergen - Trainer weg bij Sporting EllikomJurgen Damiaans stopt als trainer van Sporting Ellikom. Zijn taak wordt voorlopig overgenomen door assistent-trainer Jorino Kesters.

Rik Ruyters overleden

Woensdag 25 september 2019
Oudsbergen - Rik Ruyters overledenGisteren is Rik Ruyters overleden, de echtgenoot van José Tielens. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Overleden mijnwerkers herdacht in Genk

Woensdag 25 september 2019
In Genk organiseerde de vzw Mijn-Verleden afgelopen weekend voor de derde keer een herdenking voor al de overleden mijnwerkers. Er waren vertegenwoordigers van de verschillende mijngemeenten uit beide Limburgen. Ze brachten met een interreligieuze gebedsviering hulde aan al de overleden mijnwerkers. Bij deze gelegenheid kreeg ook het standbeeld 'De Koolputter' een blijvende plek op het Thor Park.
Een speciaal eerbetoon was er voor dokter Victor Vanmechelen. Deze dokter, afkomstig uit (…) Het hele nieuwsbericht

Drie gewonden bij verkeersongeval

Dinsdag 24 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval op rotonde van de Europalaan en de Oosterring in Genk zijn drie gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde in de vooravond. De slachtoffers zijn uit As en Genk.

Fietser (20) gewond bij aanrijding

Dinsdag 24 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oosterring in Genk raakten vanochtend een 20-jarige fietser uit Diepenbeek en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser liep daarbij verwondingen op.

Hond in beslag genomen

Dinsdag 24 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie nam gisterenavond een Turkse herdershond in beslag bij een woning in de Kievitwijk in Houthalen-Helchteren. De hond had geen voedsel of drinken ter beschikking en werd door de eigenaar achtergelaten. Hij zat buiten in een te klein hok vol uitwerpselen. Het dier is overgebracht naar het dierenasiel. Er wordt een PV opgesteld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet.

Acht pv's bij drugsactie

Maandag 23 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie Carma heeft gisteren van 14 tot 22 uur een drugsactie gehouden in Houthalen-Helchteren, Genk en Zutendaal. Er werden acht pv's opgesteld voor drugs en twee voor verboden wapenbezit.

Tablet, juwelen en geld gestolen

Maandag 23 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Hortelstraat in Houthalen-Helchteren is vandaag ingebroken in een woning. De buit bestaat uit een tablet, juwelen en geld.

Henri Vanderheyden overleden

Maandag 23 september 2019
Oudsbergen - Henri Vanderheyden overledenVrijdag is de uit Opglabbeek afkomstige Henri Vanderheyden overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Jacqueline Vanhengel. Hij was 83 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne vinden plaats op de begraafplaats van Zutendaal.

Handbal: Meeuwen - Eupen 12-14

Zondag 22 september 2019
In tweede nationale van het handbal (dames) heeft Meeuwen met 12-14 verioren van Eupen. Myriam Tijskens scoorde vijf keer.

Zaalvoetbal: Meeuwen - Genk 5-2

Zondag 22 september 2019
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen - Genk 5-2In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen Full Genk verslagen. Uitslag: 5-2.

Drie gewonden bij ongevallen

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk botsten gisterenavond rond 18.15 uur twee fietsers. Beiden raakten gewond. Het betreft een 45-jarige man uit Hasselt en een 40-jarige man uit Lanaken. Bij een kop-staartaanrijding tussen twee auto's op de André Dumontlaan liep een 24-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren vrijdgavond rond 17.15 uur verwondingen op.

Bromfiets in beslag genomen

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Romeplaats in Genk is gisterennamiddag een 48-jarige bromfietser geverbaliseerd. Op de bromfiets hing geen kentekenplaat en zowel de bromfietser als de minderjarige duozitter droegen geen helm. De bromfiets was niet verzekerd en werd in beslag genomen.

Rijden ondanks levenslang rijverbod

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Millenstraat in Bree is vrijdag een bestuurder betrapt die een levenslang rijverbod had opgelopen. De zestiger uit Bree zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Twee ongevallen met gewonden

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bocholterstraat in Bree botsten deze voormiddag rond 11.30 uur een auto en een 70-jarige fietser uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond. Een 18-jarig meisje uit Zonhoven raakte vrijdag rond 16.30 uur gewond bij een aanrijding tussen twee auto's op de Gruitroderkiezel.

Fietser aangereden door auto

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 54-jarige fietser uit Zonhoven is vrijdagavond rond 18 uur in de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Gearresteerd na vluchtmisdrijf

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Gearresteerd na vluchtmisdrijfOp de Hasseltweg in Genk gebeurde donderdagvoormiddag een kop-staartaanrijding tussen twee auto’s. De aanrijdende bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Een getuige die de bestuurder probeerde tegen te houden, raakte gewond. De bestuurder werd later gearresteerd. De aangereden bestuurster, een 31-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren, raakte bij het ongeval lichtgewond. De aanrijdende bestuurder, een man van 71 uit Zonhoven, dreigde bij een korte discussie met pepperspray en probeerde de plaats te (…) Het hele nieuwsbericht

Gruitrode wint van KFC Hamont99

Zondag 22 september 2019
Oudsbergen - Gruitrode wint van KFC Hamont99Nevok Gruitrode heeft vandaag KFC Hamont '99 verslagen met 4-2. Heidebloem Wijshagen versloeg Fl. Termolen met 4-0. Sporting Ellikom verloor thuis van LS Leut met 1-2.

Grote Baan Houthalen afgesloten

Zondag 22 september 2019
Het is maar dat je 't weet
Een deel van de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is vandaag autovrij. Er zijn omleidingswegen voorzien.

Verlies voor KSK Meeuwen

Zaterdag 21 september 2019
Oudsbergen - Verlies voor KSK MeeuwenKSK Meeuwen heeft vanavond met 5-1 verloren van Bree-Beek. Kabouters Opglabbeek  won met 3-0 van SSD Opoeteren. Eendracht Louwel verloor thuis van Stokkem met 1-2.

Mooie nazomer

Zaterdag 21 september 2019
Oudsbergen - Mooie nazomerDe kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wisselvallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag wordt een prachtige nazomerdag met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Ronny Baeten overleden

Zaterdag 21 september 2019
Oudsbergen - Ronny Baeten overledenIn Opglabbeek is donderdag Ronny Baeten overleden, de echtgenoot van Marleen Broeders. Hij was 51 jaar. De afscheidsplechtigheid in de aula van het crematorium in Hasselt vindt in besloten kring plaats. Bergroeting: maandag (18.30-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Nieuwe vennootschap: Groepspraktijk

Vrijdag 20 september 2019
Bart Creemers en Kristel Blockx, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap Groepspraktijk Oudsbergen opgericht met zetel aan Breekiezel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitoefening van alle disciplines die verwant zijn aan de kinesitherapie en het uitbaten van een fitness- en welnesscentrum.

Twee twintigers gewond

Vrijdag 20 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk botsten vanmiddag rond 14 uur twee auto's. Er vielen twee gewonden: een man en zijn vrouwelijke passagier, beiden 27 jaar en uit Maaseik.

Weg met visgerief

Vrijdag 20 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kelder van een woning aan de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulile is visgerief gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Oudsbergen - Reengenoten publiceren dialectwoordenboekZoomHet dialectproject "Stechele, zeivere, mùule en kalle" van Heemkring De Reengenoten is zichtbaar op grote spandoeken in onze gemeente. Op vrijdag 4 oktober wordt het dialectwoordenboek voorgesteld.

Startdag bisdom Hasselt

Vrijdag 20 september 2019
Oudsbergen - Startdag bisdom HasseltZoomVoor de startdag van het bisdom Hasselt in de Limburghal in Genk daagden woensdag bijna 700 belangstellenden op.Op vier podia in de vier windrichtingen brachten persoonlijke getuigenissen evenveel speerpunten voor het komende werkjaar aan. Veel aanwezigen waren duidelijk geraakt door de diepe en uit het leven gegrepen getuigenissen, onder meer van een echtpaar over de kanker van hun zoon.

Nieuwe vennootschap: Sofie Knuts

Donderdag 19 september 2019
Sofie Knuts uit Oudsbergen heeft het advocatenkantoor Sofie Knuts opgericht met zetel aan de Kasteelstraat. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 4.000 euro.

Voetgangster en fietsster gewond

Donderdag 19 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 10.45 uur is een 30-jarige voetgangster gewond geraakt toen zij aangereden werd in de Hoevenzavellaan in Genk. In de Winterslagstraat botsten vanmiddag rond 13.15 uur twee fietsers. Eén van hen, een 56-jarige vrouw uit Genk, raakte daarbij gewond.

Controle op gordeldracht

Donderdag 19 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vandaag in As en Genk een controleactie gehouden op het dragen van de veiligheidsgordel. De agenten stelden zeventien overtredingen vast.

Opnieuw zonnig weekend

Woensdag 18 september 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Opnieuw zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijk en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.
Vandaag wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind (…) Het hele nieuwsbericht
Jarne Geussens (15) uit Opglabbeek is zondag tweede geëindigd in het nationaal BMC-kampioenschap. In de Rotax Max DD2-klasse kon hij uit pole position vertrekken om vervolgens zowel de prefinale als de finale te winnen. Daardoor werd hij knap vicekampioen van België.

Drugscontrole

Woensdag 18 september 2019
Politie Carma heeft gisterenavond een drugscontrole gehouden in Oudsbergen en Zutendaal. Twee bestuurders die onder invloed van drugs reden vlogen tegen de lamp. Er werden ook een tiental andere overtredingen vastgesteld. Er werden 250 voertuigen gecontroleerd.

Tablet, fototoestel en gsm gestolen

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen dinsdag binnen in een woning aan de Kolderstraat in Houthalen-Hechteren.. De daders gingen met een tablet, een fototoestel en een gsm aan de haal.

Zwaar vandalisme

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een werf aan de Lucien Londotstraat in Genk kreeg de afgelopen weken te maken met een ernstig geval van vandalisme. Politie CARMA arresteerde twee minderjarige verdachten. Sinds begin september werden op de werf van een jeugdhuis  meerdere vernielingen aangebracht. Op een week tijd noteerde de politie zes klachten voor vandalisme. Onbekenden sloegen onder andere ruiten in, vernielden een elektriciteitskast en beschadigden een luchtgroep. De schade was aanzienlijk en liep op tot enkele tienduizenden (…) Het hele nieuwsbericht

Omzetdaling bij de Top-500

Woensdag 18 september 2019
De Limburgse Top 500-bedrijven lieten in 2018 een totale omzet van 34,54 miljard euro optekenen, wat 2,5% lager is dan in 2017. Dit is, na de sterke omzetgroei in 2016 en vooral in 2017 (+10%!), voor het eerst in drie jaar een omzetdaling, zo blijkt uit de jongste uitgave van de Top-500 van VKW-Limburg, de vereniging van Limburgse werkgevers. De dienstensector is de enige sector die groei boekt, met 7,8% zelfs. Bij alle andere sectoren zien we een daling, met de bouwsector voorop (-22,4% , wat (…) Het hele nieuwsbericht

Caravan uitgebrand

Dinsdag 17 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Caravan uitgebrandVanochtend is een stacaravan uitgebrand aan de Geenhoornstraat in Genk. Het parket Limburg heeft een brandexpert opdracht gegeven de oorzaak van de brand te achterhalen.
De bvba Essers Consultancy en de bvba KeLL uit Oudsbergen hebben de besloten vennootschap Essers & Vanbriel opgericht met zetel aan de Hensemstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden, het verlenen van juridische diensten en bemiddeling in commerciële, familiale of burgerlijke zaken.

Fixmania failliet

Dinsdag 17 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Fixmania uit Bree failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 10 oktober ingediend worden.

Vrouw (80) gewond bij botsing

Dinsdag 17 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk gebeurde gisterenavond een kop-staartbotsing. Een 80-jarige vrouw uit Bilzen liep daarbij verwondingen op.
Onderzoekers van UHasselt zijn er als eerste in geslaagd om roetvervuiling in de placenta vast te stellen. “Al zeer vroeg in de zwangerschap – op 12 weken - hebben we zowel aan de moederzijde als aan de foetale zijde van de placenta roetdeeltjes teruggevonden”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Nawrot en dr. Hannelore Bové. Welke gevolgen deze roetvervuiling heeft op de foetus moet nu verder onderzocht worden. “Maar over vijftig jaar kijken we terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Tina Bancken overleden

Maandag 16 september 2019
Oudsbergen - Tina Bancken overledenZaterdag is Tina Bancken overleden, de weduwe van Thieu Thijs. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Handbal: loting voor beker bij dames

Maandag 16 september 2019
Vandaag werd in het bondsgebouw van de Handbalbond in Ans geloot voor de 1/8 finales van de Beker van België. De resultaten voor de Limburgse ploegen:
HC Sprimont- Achilles Bocholt ;
DHC Meeuwen - HB Sint-Truiden;
DHC Overpelt - Femina Visé;
HC DB Gent ‐ Initia Hasselt.
De wedstrijden worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling in het weekend van 16 en 17 november.

Opnieuw arrestaties in drugszaak

Maandag 16 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Opnieuw arrestaties in drugszaakVorige week zijn op de Markt in Bree twee veertigers opnieuw gearresteerd in het kader van een onderzoek naar de teelt van drugs. Een van de mannen en een vrouw uit Kinrooi werden door de onderzoeksrechter aangehouden.Begin juni werd op de Markt een grote cannabisplantage aangetroffen. Twee Breeënaren van 46 en 47 jaar werden toen aangehouden door de onderzoeksrechter. In juli werden beide mannen in vrijheid gesteld in afwachting van verder onderzoek. Het onderzoek leverde nieuwe elementen op en dit (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal:Louwel-Westerlo 4-5

Zondag 15 september 2019
In de tweede nationale van het damesvoetbal heeft Louwel thuis verloren van Westerlo. Uitslag: 4- 5.

Zeven chauffeurs onder invloed

Zondag 15 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht werden in As vijf chauffeurs betrapt die te veel alcohol hadden verbruikt. Twee bestuurders waren onder invloed van drugs.

Zware bedrijfsbrand

Zondag 15 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is zware brand uitgebroken in een bedrijf aan de Winterbeekstraat in Genk. De brand gaat met een grote rookontwikkeling gepaard. De weg is in beide richtingen afgesloten. Aan omwonenden werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Juwelen gestolen uit woning

Zondag 15 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is ingebroken in een huis aan de Caubergstraat in Bree. De daders gingen met juwelen aan de haal.

Drugsafval gevonden

Zondag 15 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Drugsafval gevondenOp de Timkensbergstraat in Genk zijn vandaag restanten van een wietplantage gevonden. Er werden een honderdtal potjes met restanten gedumpt. De stedelijke technische dienst heeft het afval opgeruimd.

Dieven betrapt

Zondag 15 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vrijdagmiddag arresteerde Politie CARMA twee mannen na verdachte gedragingen aan het slachthuis op de Europalaan in Genk. Het tweetal bracht alles in gereedheid om op een later tijdstip koper te kunnen stelen. De politie betrapte hen op heterdaad.
Ter plaatse trof men een 49-jarige Roemeen aan. Een tweede persoon, een 40-jarige man uit Genk, kon wegvluchten. Tijdens zijn vlucht beging hij meerdere verkeersovertredingen en bracht daardoor andere bestuurders in gevaar. Hij kon gearresteerd worden in (…) Het hele nieuwsbericht

Louwel wint in Grote Heide

Zondag 15 september 2019
Oudsbergen - Louwel wint in Grote HeideEendracht Louwel heeft met 0-2 gewonnen op het veld van Grote Heide. Kabouters Opglabbeek verloor met 3-1 van Umitspor Maasmechelen. Heidebloem Wijshagen moest met 4-3 de duimen leggen tegen Stokkem B. Sporting Ellikom verloor met 5-1 van Waterloos VV.

Zaalvoetbal: Meeuwen klopt Beverlo

Zaterdag 14 september 2019
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen klopt BeverloIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen met 2-8 gewonnen van ZVC Utd Beverlo.

KSK Meeuwen verslaat Zonhoven United

Zaterdag 14 september 2019
Oudsbergen - KSK Meeuwen verslaat Zonhoven UnitedKSK Meeuwen heeft vanavond thuis met 3-2 gewonnen van Zonhoven United. Zaterdag speelt KSK Meeuwen uit GS Beek-Bree. Nevok Gruitrode speelde 2-2 gelijk op het veld van KFC Eksel. Nevok Gruitrode ontvangt zondag KFC Hamont '99.

Jaak Camps overleden

Zaterdag 14 september 2019
Oudsbergen - Jaak Camps overledenDonderdag is Jaak Camps overleden, de weduwnaar van Helena Doumen. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Lies Bergmans overleden

Zaterdag 14 september 2019
Oudsbergen - Lies Bergmans overledenIn WZC 't Dorp in Helchteren is donderdag de uit Gruitrode afkomstige Lies Bergmans overleden, de weduwe van de op 3 april overleden Reimond Zwakhoven. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt woensdag in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren waarna haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Opoeteren.

Drie voertuigen in botsing betrokken

Vrijdag 13 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Peerderbaan in Bree raakten vanmorgen rond 9.15 uur twee auto's en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken. Een 33-jarige vrouw uit Bree raakte daarbij gewond.

Burenkijkdag op de vliegbasis

Vrijdag 13 september 2019
Oudsbergen - Burenkijkdag op de vliegbasisZoomEen paar duizend inwoners van buurgemeenten van de vliegbasis, onder wie zowat 1500 leerlingen van diverse scholen, kwamen vandaag op bezoek bij de vliegbasis Kleine Brogel in het kader van de "Burenkijkdag". Ze maakten ook een mini-vliegshow mee en kregen informatie over de vele vacatures bij Defensie. Vanavond is er boven het vliegveld in Hechtel-Eksel de "nocturne" van de Sanicole-vliegshow en zondag kan men daar terecht voor het grote werk. (Foto's Roland Stevens)
Burenkijkdag op de vliegbasisBurenkijkdag op de vliegbasis
Zoom

Winkeldief (18) gearresteerd

Vrijdag 13 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Winkeldief (18) gearresteerdZoomGisteren is op het Stadsplein in Genk een winkeldiefstal met geweld gepleegd. Een jongeman uit Lommel werd gearresteerd. Rond 11 uur trachtte de 18-jarige de winkel te verlaten met een flesje drank. Een kassabediende die de jongeman probeerde tegen te houden werd bedreigd met een mes. De jongeman vluchtte te voet weg maar kon even later door Politie CARMA opgespoord worden in het centrum van Genk. De Lommelaar werd in de boeien geslagen. Hij werd verhoord en bracht een nacht in de cel door. Het parket besloot de man te dagvaarden via de snelrechtprocedure.

Gezocht: 150 leerjongeren

Vrijdag 13 september 2019
Dagelijks krijgt SYNTRA Limburg, als aanbieder van Duaal Leren, de vraag van bedrijven “Hebben jullie nog een leerjongere beschikbaar voor ons?” Helaas is het antwoord op die vraag te vaak “Nee.” Het aanbod aan werkplekken is op dit moment erg groot. De bedrijven die ooit al een leerjongere in dienst hadden, zijn positief overtuigd en willen elk jaar opnieuw iemand uit die opleidingen. Daarnaast komen er ook steeds meer nieuwe bedrijven bij die een leerjongere vragen. "Toch (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Welzijnsregio Noord-Limburg leert fietsenZoomWelzijnsregio Noord-Limburg zet twee keer per jaar een fietsproject op. In deze cursus leren vrijwilligers de deelnemers uit heel Noord-Limburg de techniek van het fietsen aan. De cursus werd al zes keer georganiseerd. In totaal waren er zo'n honderd deelnemers. Negentig procent van de deelnemers kan fietsen op het einde van de cursus. Na afloop durven ze echter niet zomaar de straat op. Daarom zoekt de Welzijnsregio fietsvrienden: dat zijn vrijwilligers die de beginnende fietser af en toe gaan halen (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelendiefstal in appartement

Donderdag 12 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Weg naar As in Genk maakten inbrekers juwelen buit. De diefstal is vandaag gepleegd.

Trein rijdt everzwijnen aan

Donderdag 12 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk zijn vandaag drie everzwijnen aangereden door een trein. Twee dieren kwamen om, het derde had verwondingen opgelopen en moest afgemaakt worden.

Marc Boogaerts overleden

Donderdag 12 september 2019
Oudsbergen - Marc Boogaerts overledenDinsdag is de in Ellikom woonachtige Marc Boogaerts, overleden, de weduwnaar van Margaretha Rutzerfeld. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt in stilte plaats. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Guido Swennen overleden

Donderdag 12 september 2019
Oudsbergen - Guido Swennen overledenDinsdag is de in Meeuwen woonachtige Guido Swennen overleden, de echtgenoot van Marleen Nysen. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Fietsster (36) gewond bij botsing

Woensdag 11 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 36-jarige fietsster uit Zonhoven raakte gewond bij een aanrijding met een auto op de Hasseltweg in Genk. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.30 uur.

Inbraak in werfcontainer

Woensdag 11 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Kloosterstraat in Bocholt is werkmateriaal uit een werfcontainer gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Werken op N76

Woensdag 11 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
De werken aan het op- en afrittencomplex aan de Torenlaan (N76) in Genk zitten stilaan in de laatste rechte lijn. De komende weken werkt de aannemer verder aan de op- en afritten zijde Kerkplein en aan de fietstunnels. Komend weekend zal het verkeer nog tijdelijk terug op één rijstrook in elke richting moeten rijden, ter hoogte van de werfzone. Dan worden de brugvoegen van de oude spoorwegbrug in de rijrichting van Oudsbergen vernieuwd. Tegen begin oktober zouden de nieuwe op- en afritten (…) Het hele nieuwsbericht

Woningbrand door gsm-lader

Dinsdag 10 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Woningbrand door gsm-laderEen gsm die aan het opladen was heeft vanavond tijdens de afwezigheid van de bewoners brand veroorzaakt in een woning op de Muggenberg in Genk. De brand heeft zware schade aangericht ondanks het snelle optreden van de brandweer.

Maria Vandersteegen (102) overleden

Dinsdag 10 september 2019
Oudsbergen - Maria Vandersteegen (102) overledenIn WZC Ter Meeuwen in Oudsbergen is op 5 september Maria Vandersteegen overleden. Zij was 102 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Opoeteren.

Annie Heylen overleden

Dinsdag 10 september 2019
Oudsbergen - Annie Heylen overledenZondag is de in Gruitrode woonachtige Annie Heylen overleden, de echtgenote van Renaud Muermans. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19 - 19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Fietser (53) gewond bij botsing

Dinsdag 10 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 53-jarige fietser uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Hasseltweg in Genk. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 15.20 uur.

Vakantiearmoede daalt in Vlaanderen

Dinsdag 10 september 2019
De vakantiearmoede is de voorbije jaren gedaald in Vlaanderen. Al sinds 2008 schommelde het aandeel Vlamingen dat zich geen week vakantie buitenshuis kan veroorloven tussen de 18% en 20%. Na 2016 is het aandeel gedaald naar 16% in 2018. Vlaanderen moet in de Europese Unie maar 7 landen laten voorgaan. De vakantiearmoede ligt in Vlaanderen het hoogst bij personen die geboren zijn buiten de Europese Unie (38%), bij werklozen (43%) en bij eenoudergezinnen (43%). Ook laaggeschoolden (28%), alleenstaanden (29%) en personen met een langdurige ziekte, aandoening of handicap (30%) kampen meer dan gemiddeld met vakantiearmoede. 

Inbraak in werfkeet: diesel gestolen

Maandag 9 september 2019
Er is ingebroken in een werfkeet aan de Weg naar Zwartberg. Uit een dieseltank is brandstof ontvreemd.

Moeder (31) en kind (8) gewond

Maandag 9 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8.30 uur raakten twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken op de Evence Coppéelaan in Genk. Daarbij werden een 31-jarige moeder en een 8-jarige jongen gewond. Deze namiddag rond 13 uur raakte een 29-jarige vrouw uit Genk gewond, bij een kop-staartbotsing op de Europalaan.

Inbrekers aangehouden

Maandag 9 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Twee mannen uit Zonhoven en Genk zijn aangehouden in het kader van een woninginbraak in Houthalen eind juli. Rond 25 juli werd ingebroken in een woning op de Bremstraat. De inbrekers namen er juwelen, kledij, parfum, computermateriaal, werkgereedschap en twee televisietoestellen mee. Bij huiszoekingen in Houthalen-Helchteren en Zonhoven trof Politie CARMA de gestolen spullen aan. Een 22-jarige uit Houthalen-Helchteren werd eerder al aangehouden door de onderzoeksrechter. Op 5 september werd een 20-jarige persoon uit Zonhoven gearresteerd. Hij werd de dag nadien voorgeleid bij de onderzoeksrechter die ook hem onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Kapel mikpunt van vandalen

Maandag 9 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben een OLV-beeldje vernield in de Zentjeskapel in Bocholt. Vorige maand werd er al een beeldje gestolen. Mogelijk gaat in de twee gevallen om dezelfde daders.

Toon Kerkhofs overleden

Maandag 9 september 2019
Oudsbergen - Toon Kerkhofs overledenVrijdag is de uit Gruitrode afkomstige Toon Kerkhofs overleden. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woendag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Voor 16.000 euro buit

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Voor 16.000 euro buitEen standhouder uit Sint-Huibrechts-Lille is voor 16.000 euro aan materialen bestolen. Dat gebeurde tijdens het kampioenschap golfbiljart in het ontmoetingscentrum Wiriix aan de Pieter Breugellaan in Kleine Brogel.

Volleybal: Opglabbeek verliest

Zondag 8 september 2019
In het volleybal heeft Opglabbeek in Herk-de-Stad verloren. Uitslag: 3-0.

Damesvoetbal: Louwel verliest

Zondag 8 september 2019
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel verliestIn de Beker van België damesvoetbal heeft Louwel thuis verloren van Melsele. Uitslag: 1-2.

Auto vat vuur

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Horstenstraat in Genk heeft deze namiddag een auto vuur gevat, vermoedelijk als gevolg van een kortsluiting. Het dashboard en en voorruit van de wagen zijn vernield.

Schoonbeek Beverst - Meeuwen 3-0

Zondag 8 september 2019
Oudsbergen - Schoonbeek Beverst - Meeuwen 3-0KSK Meeuwen heeft met 3-0 verloren op het veld van WS Schoonbeek-Beverst. Heidebloem Wijshagen en HO Molenbeersel speelden 2-2 gelijk.Sporting Ellikom verloor thuis met 0-3 van HW Zonhoven. Nevok Gruitrode versloeg Lutlommel met 3-2.

Drie gewonden bij twee ongevallen

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 9.45 uur botsten twee auto's op het kruispunt van de Zonhoverweg en Klotbroek in Genk. Daarbij raakte een minderjarige uit Genk gewond. In de Onderwijslaan botsten drie auto's. Daarbij werden een 54-jarie man en een 52-jarige vrouw, beiden uit Genk, gewond.

Moeder (43) en kind gewond

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Linzenstraat in Houthalen-Helchteren gebeurde zaterdagvoormiddag rond 10.30 uur een verkeersongeval. Een 43-jarige vrouw uit Hasselt en haar minderjarig kind raakten daarbij gewon

Handbal: Meeuwen verliest

Zondag 8 september 2019
Meeuwen heeft zijn bekerwedstrijd tegen Gent verloren. Uitslag: 22-50.

Zes gewonden bij botsing

Zaterdag 7 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Zes gewonden waarvan twee zwaar: dat is de balans van een ongeval vanavond op de Lozerweg in Lozen (Bocholt). Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket Limburg de precieze omstandigheden van het ongeval. De verbindingsweg tussen Lozen en Weert werd door politie CARMA afgesloten voor alle verkeer. De slachtoffers zijjn een 60-jarige man en zijn 57-jarige passagier uit Leopoldsburg, twee veertigers en een 50-jarige vrouw uit Pelt en een 67-jarige Nederlander.

Louwel verliest van KFC Hamont'99

Zaterdag 7 september 2019
Oudsbergen - Louwel verliest van KFC Hamont'99Eendracht Louwel heeft vanavond thuis verloren van KFC Hamont' 99 met 2-4. Kabouters Opglabbeek klopte FC Opitter met 1-0.

Weer een wolf

Zaterdag 7 september 2019
Er is deze zomer een "nieuwe" wolf gespot in Wallonië, in de buurt van de gemeente Havelange in de provincie Namen. Dat meldt de VRT. Een automobilist kon er op 1 augustus 's ochtends vroeg op een veldweg enkele foto's van maken. Het is wel niet duidelijk of het dier zich op dit moment nog in ons land bevindt.

Koud en wisselvallig weekend

Zaterdag 7 september 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Koud en wisselvallig weekendn een noordelijke hoogtestroming wordt koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken aangevoerd. Het kwik presteert dit weekend ondermaats en de atmosfeer is onstabiel, waarbij gemakkelijk buien ontstaan. Na het weekend blijft het koude en wisselvallige weer nog even aanhouden. In de tweede helft van de week bereikt mildere lucht onze streken en wordt het zachter bij maxima rond 20 graden.
Vandaag
wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Verspreid vallen er buien, hierbij is een donderslag (…) Het hele nieuwsbericht

Veerle Willems overleden

Vrijdag 6 september 2019
Oudsbergen - Veerle Willems overledenIn Opglabbeek is dinsdag Veerle Willems overleden, de echtgenote van Rik Didden. Zij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zondag (18.30-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Bouwperikelen op TV

Vrijdag 6 september 2019
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Bouwperikelen op TVHet bouwen van een huis leidt soms tot drama’s. Daar komen dan vonnissen van. Soms zelfs TV-uitzendingen.
De woning waar het hier over gaat moest volgens het hof van beroep van Brussel worden afgebroken en heropgebouwd, hetgeen de bouwheer 172.000 euro zou kosten. Dat de aannemer en de architect in de fout waren gegaan was duidelijk. Maar, aldus het hof van beroep van Brussel, ook de bouwheer had boter op het hoofd. In het VTM-programma ‘Red mijn huis’ had hij immers verklaard dat (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster (58) gewond op kruispunt

Donderdag 5 september 2019
Oudsbergen - Fietsster (58) gewond op kruispuntVanmiddag rond 12 uur botsten een auto en een 58-jarige fietsster uit Oudsbergen op het kruispunt van de Torenstraat en de Kerkstraat. De fietsster raakte daarbij gewond. Een 19-jarige uit Oudsbergen is deze voormiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Dijkweg in Neeroeteren.

Fietser (17) gewond bij botsing

Donderdag 5 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sint-Lodewijkstraat in Genk botsen vanmiddag rond 12.45 uur een auto en een 17-jarige fietser uit Genk. Deze laatste raakte gewond.

Tegen auto's en boom

Donderdag 5 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Dornerstationstraat in Opoeteren is gisterenavond een 20-jarige automobilist tegen twee geparkeerde auto's en een boom gereden. Hij bleef ongedeerd.

Met de trein naar Brussel-Zuid?

Donderdag 5 september 2019
Het is maar dat je 't weet
In de periode van 14 oktober (4 uur) tot 12 november (4 uur) verwezenlijkt infrastructuurbeheerder Infrabel de laatste fase van de moderniseringswerkzaamheden in de Brusselse Noord-Zuidverbinding die met name steunt op de volledige informatisering van de systemen om het treinverkeer te beheren. Deze laatste fase slaat op de modernisering van de seininrichting aan de zuidkant van het station Brussel-Zuid. De vervanging van de bestaande technologie, die inmiddels een halve eeuw oud is, is (…) Het hele nieuwsbericht

Natuurpunt-afdeling is 25 jaar oud

Donderdag 5 september 2019
Al 25 jaar probeert de Natuurpunt-afdeling van Bocholt, Peer en Meeuwen-Gruitrode de natuur in de Abeek- en Dommelvallei, maar ook daarbuiten te versterken. Dit wordt op 14 september gevierdmet volgend programma: 11u00 brunch; 13u00 vieringsmoment 25 jaar Natuurpunt-afdeling; 14u00 gegidste wandelingen (zintuigenwandeling en natuurwandeling, voor de kinderen een ontdekkingstocht of knutselactiviteiten); van 14 tot 18u  proeven van natuur en duurzaamheid op de verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Schoofs overleden

Donderdag 5 september 2019
Oudsbergen - Maria Schoofs overledenDinsdag is de uit Meeuwen afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Maria Schoofs overleden, de echtgenote van Walter Hoeghanae. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Jeanne Casters overleden

Donderdag 5 september 2019
Oudsbergen - Jeanne Casters overledenDinsdag is Jeanne Casters overleden, de weduwe van de in 2014 overleden Herman Vrijssen. Zij was 75 jaar. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek. De teraardebestelling op de begraafplaats vindt plaats in besloten kring.

Ellikom geklopt door Voorshoven

Woensdag 4 september 2019
Oudsbergen - Ellikom geklopt door VoorshovenSporting Ellikom heeft vanavond met 6-3 verloren in Voorshoven (Neeroeteren). Aan de rust was de stand 3-1. Voor Ellikom scoorden Wijnants (2) en Vos.

Metaalconstructies JRP failliet

Woensdag 4 september 2019
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren metaalconstructies JRP uit Oudsbergen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 3 oktober

Twee fietsers gewond

Woensdag 4 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.45 uur raakten in de Herenstraat in Genk een auto en een 67-jarige fietser in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond. Gisterenavond rond 17.15 uur raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto op de Hasseltweg.
Kort nieuws van bij de buren
Maandag werd Politie CARMA in kennis gesteld van een trouwstoet in de Sleedoornstraat in Houthalen-Helchteren afgelopen zaterdag waarbij schoten gelost werden met alarmpistolen. Aan de hand van videobeelden kon Politie CARMA de betrokken personen identificeren. Er werden dinsdag enkele huiszoekingen uitgevoerd in Genk, waarbij onder meer patronen voor een alarmpistool gevonden werden. De betrokkenen zelf en de pistolen waren niet aanwezig. Zij worden uitgenodigd voor verhoor en zullen de bewuste wapens moeten inleveren bij de politie. Er werd een PV opgesteld voor het illegaal dragen van een vuurwapen.

Ondertussen, op de VRT...

Woensdag 4 september 2019
Oudsbergen - Ondertussen, op de VRT...ZoomDaar is het kleuterprogramma "Tik-Tak" weer van start gegaan en geactualiseerd...(Cartoon: Fobie)

Werken E34 Maasmechelen vrijdagnacht

Woensdag 4 september 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat vrijdagnacht op de E314 ter hoogte van het complex 33 Maasmechelen een dringende herstelling van een brugvoeg uitvoeren. In de rijrichting Lummen zal de autosnelweg daardoor plaatselijk worden afgesloten vanaf vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend. Het verkeer komende vanuit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrook via de afrit en een tijdelijke doorsteek. Tijdens een later weekend zal een nieuwe brugvoeg worden geplaatst.
Op bruggen en (…) Het hele nieuwsbericht

Die eerste schooldag

Dinsdag 3 september 2019
Oudsbergen - Die eerste schooldagZoomOnze medewerkers hebben de foto's verzameld die jullie instuurden naar aanleiding van de eerste schooldag, gisteren. U vindt ze op deze facebookpagina. Hierboven een cartoon van Fobie...

Wieske Jenet overleden

Dinsdag 3 september 2019
Oudsbergen - Wieske Jenet overledenIn WZC Kloosterhof in Meeuwen is vandaag Wieske Jenet overleden, de weduwe van de in 1990 overleden Mathieu Ulenaers. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Haar urne wordt in besloten kring begraven op de begraafplaats van Peer.

Meer dan 500 faillissementen

Dinsdag 3 september 2019
In de eerste 8 maanden van dit jaar zijn in Limburg 523 vennootschappen failliet gegaan, 140 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het is meteen ook het hoogste aantal van de jongste 5 jaar. Zowel in de rechtbanken van Tongeren als van Hasselt is het aantal faillissementsuitspraken met meer dan een derde gestegen. In de rest van België is trouwens eenzelfde trend te zien.  

Mia Knoops overleden

Dinsdag 3 september 2019
Oudsbergen - Mia Knoops overledenGisteren is in Opglabbeek Mia Knoops overleden, de weduwe van de in 1984 overleden Clement Grondelaers. Zij was 81 jaar. Afscheid en laatste groet: donderdag (19-)20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Auto vat vuur na botsing

Maandag 2 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 21.30 uur vatte een auto vuur na een botsing met een andere auto op het kruispunt van de Bilzerbaan en de Europalaan in As. De wagen brandde volledig uit. Bij het ongeval is een 30-jarige man uit Dilsen-Stokkem gewond geraakt.
Oudsbergen - Politie zoekt getuigen inbraak meubelwinkelTijdens de nacht van donderdag op vrijdag van vorige week werd meubelwinkel Beter Meubel Goossens langs de Baan naar Bree in Peer bezocht door inbrekers. Onbekende daders sloegen een raam stuk en gingen aan de haal met een kluis.
“Om 03.38 uur vrijdag ochtend ging het alarm van de meubelzaak af”, zegt commissaris Eric Cenens van Politiezone Kempenland. “Onze interventieploeg was snel ter plaatse, maar de daders waren toen al verdwenen. Het uitstalraam naast de inkom van de winkel werd kapot geslagen. Er werd een kluis buitgemaakt. Die moet door de daders in een voertuig zijn geladen. Samen met het parket Limburg voeren wij een onderzoek naar de diefstal.” De politie vraagt getuigen van de feiten, of iedereen die nuttige informatie kan verstrekken, zich te melden. Dit kan op telefoonnummer 011/399 299 of via een mailtje aan info[!]politiekempenland.be.

Onaangepast rijgedrag

Maandag 2 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger uit Bree is vanochtend uit het verkeer gehaald wegens overdreven snelheid en onaangepast rijgedrag. De jongeman reed aan een zeer hoge snelheid over de rotonde op de Rode Kruislaan en verleende geen voorrang. Door zijn onaangepast rijgedrag bracht hij andere bestuurders in gevaar.

Dieven richten vernielingen aan

Maandag 2 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een inbraak vastgesteld in een handelszaak aan de Risstraat in Genk. Er is geld gestolen. De daders hebben ook vernielingen aangericht in de zaak.

Kluis leeggeroofd

Maandag 2 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de kantoren van een bedrijf aan de Tulpenlaan in Houthalen-Helchteren hebben dieven de inhoud van de kluis gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Thoke Eerdekens overleden

Maandag 2 september 2019
Oudsbergen - Thoke Eerdekens overledenVrijdag is Thoke Eerdekens overleden, de weduwe van Albert Ceyssens. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.

Gemeentepark deels afgesloten

Maandag 2 september 2019
In Opglabbeek is het gemeentepark uit veiligheidsoverwegingen gedeeltelijk afgesloten omdat er zich een verzakking heeft voorgedaan. Die werd veroorzaakt door een kapotte riool.

Damesvoetbal: Louwel verliest

Zondag 1 september 2019
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel verliestIn tweede nationale van het damesvoetbal heeft Louwel met 5-1 verloren van Wolvertem Merchtem. In eerste provinciale won Louwel B met 5-6 in Bocholt.

Hoera! Een nieuw schooljaar

Zondag 1 september 2019
Oudsbergen - Hoera! Een nieuw schooljaarZoomDe eerste schooldag... Die zorgt altijd voor ontroerende, leuke en originele momenten. Heb jij een toffe foto van je kinderen, de juf, de school,... ? Bezorg ze ons via redactie[!]internetgazet.be. Wij posten ze hier en op onze Facebookpagina. Aan iedereen een heel fijn schooljaar gewenst!

Man (45) gewond bij botsing

Zondag 1 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 16.30 uur botsten twee auto's op De Vroente in Genk. Daarbij is een 45-jarige Genkenaar gewond geraakt.
Oudsbergen - Sporting Ellikom verliest van TermolenSporting Ellikom heeft thuis verloren van Flandria Termolen. Uitslag: 1-3. Kabouters Opglabbeek won met 0-3 op het veld van Grimbie 69. Heidebloem Wijshagen verloor met 2-0 van Grenstrappers Lommel-Kolonie.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen