Het overige nieuws

Weg met werkmateriaal

Maandag 31 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben toegeslagen op een werf aan de Raspenveldstraat in Genk. Zij gingen met werkmateriaal aan de haal.
Kort nieuws van bij de buren
In de Kraegshofstraat in Bree zijn deze voormiddag rond 10.45 uur drie fietsers tegen elkaar gebotst. Een 63-jarige man uit Maasmechelen raakte daarbij gewond.

Beloofde Railpass is beschikbaar

Maandag 31 augustus 2020
Oudsbergen - Beloofde Railpass is beschikbaarVanaf vandaag kan de beloofde "Hello Belgium Railpass" worden aangevraagd. Dat moet online gebeuren vóór 30 september en de Railpass wordt dan per post bezorgd. Met de kaart kan men vanaf 5 oktober tot en met 31 maart twee gratis treinritten per maand doen. 
De Hello Belgium Railpass is beschikbaar voor Belgen ouder dan 12 jaar  (ook kinderen die 12 jaar worden voor 31 maart 2021 moeten deze aanvraag doen voor 30 september). Op weekdagen mag je met je Railpass reizen vanaf 9.00 uur, in het weekend is er geen uurbeperking.
De pas is nominatief, niet overdraagbaar en niet deelbaar. Elke reiziger vult zijn of haar eigen Railpass in. Je kan hem hier aanvragen.
Oudsbergen - Kabouters spelen gelijk in EigenbilzenKabouters Opglabbeek speelde een oefenwedstrijd op het veld van JB Eigenbilzen. Uitslag: 0-0.

Boorsem - Louwel 1-1

Maandag 31 augustus 2020
Oudsbergen - Boorsem - Louwel 1-1Eendracht Louwel speelde een oefenwedstrijd op het veld van Boorsem Sport. Uitslag: 1-1.

Nevok speelt gelijk in Zonhoven

Maandag 31 augustus 2020
Oudsbergen - Nevok speelt gelijk in ZonhovenNevok Gruitrode heeft een oefenwedstrijd gespeeld op het veld van Zonhjoven United. Uitslag: 0-0.

Yolanda Meyssen overleden

Zondag 30 augustus 2020
Oudsbergen - Yolanda Meyssen overledenOp 25 augustus overleed Yolanda Meyssen, de partner van Rudi Loisen. Zij was 56 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in beperkte kring plaats.

Kluis geroofd uit handelszaak

Zondag 30 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een inbraak vastgesteld in een handelszaak aan de Hasseltweg in Genk. De daders gingen er met een kluis aan de haal.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar As in Genk botsten vrijdagnamiddag een 19-jarige bromfietser uit Genk en een auto. De bromfietser raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - U17B van Heidebloem Wijshagen verliezenDe U17B van Heidebloem Wijshagen hebben hun wedstrijd tegen Hechtel FC verloren. Uitslag: 1-8.

Meeuwen blikt Zutendaal in

Zondag 30 augustus 2020
Oudsbergen - Meeuwen blikt Zutendaal inKSK Meeuwen heeft gisterenavond thuis zijn oefenwedstrijd tegen Zutendaal VV gewonnen met ruime cijfers. Uitslag: 7-0.

Nevok Gruitrode - FC Opitter 1-2

Zondag 30 augustus 2020
Oudsbergen - Nevok Gruitrode - FC Opitter 1-2Nevok Gruitrode heeft gisterenavond zijn oefenwedstrijd tegen FC Opitter verloren. Uitslag: 1-2.

Twee doden bij eenzijdig ongeval

Zondag 30 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Twee doden bij eenzijdig ongevalIn de Brikkenovenstraat in Genk zijn vanochtend rond 2.30 uur twee dodelijke slachtoffers gevallen bij een eenzijdig ongeval. Een auto met vier inzittenden ging er van de baan. De dodelijke slachtoffers zijn twee inwoners van 22 en 24 jaar uit Genk; een derde inzittende werd zeer zwaar gewond. Het parket Limburg heeft een onderzoek bevolen naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

Sporting Ellikom - Termolen 1-6

Zondag 30 augustus 2020
Oudsbergen - Sporting Ellikom - Termolen 1-6Sporting Ellikom heeft gisterenavond zijn oefenwedstrijd tegen Fl. Termolen verloren. Uitslag: 1-6.

De dag van het wielercircus

Zaterdag 29 augustus 2020
Oudsbergen - De dag van het wielercircusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Damesvoetbal: Louwel verliest in Pelt

Zaterdag 29 augustus 2020
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel verliest in PeltDe damesploeg van Eendracht Louwel heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van Esperanza Pelt verloren. Uitslag: 4-1.

Martha Geers overleden

Zaterdag 29 augustus 2020
Oudsbergen - Martha Geers overledenDonderdag is in Peer de uit Meeuwen afkomstige Martha Geers overleden, de weduwe van de in 1999 overleden Mathieu Eerlings. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: dinsdag (19)20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Louis Vandendries overleden

Zaterdag 29 augustus 2020
Oudsbergen - Louis Vandendries overledenIn Opglabbeek is woensdag Louis Vandendries overleden, de echtgenote van Jeannette Sourbron. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Guy Schreurs overleden

Zaterdag 29 augustus 2020
Oudsbergen - Guy Schreurs overledenDonderdag js de in Opglabbeek woonachtige Guy Schreurs overleden, de weduwnaar van Ida Roex en de levensgezel van Elly Habets. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumAs.

Bromfietsster van de baan

Vrijdag 28 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 69-jarige bromfietsster uit Genk ging gisterenavond rond 18.15 uur van de baan in de Emiel Van Dorenlaan in Genk. De vrouw raakte gewond.

Man (27) gewond bij botsing

Vrijdag 28 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de N75 in As kwam het vanmorgen rond 7.45 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Een 27-jarige man uit Maasmechelen is daarbij gewond geraakt.
Oudsbergen - Jachtverbod in wolvengebied opgehevenZoomDe tijdelijke jachtstop in wolvengebied loopt maandag af en wordt niet verlengd. Dat heeft Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir bekendgemaakt. Om de eerste wolvenroedel in België in meer dan 150 jaar een kans te geven, had de minister samen met Natuur en Bos en INBO in het voorjaar enkele cruciale maatregelen getroffen, waaronder.bijkomende terreincontroles, een intensieve monitoring, een verderzetting van de preventieve maatregelen en een tijdelijke jachtstop. Deze laatste maatregel wordt dus niet (…) Het hele nieuwsbericht

Terug code groen in natuurgebieden

Vrijdag 28 augustus 2020
Oudsbergen - Terug code groen in natuurgebiedenZoomHet weer van de voorbije dagen heeft ervoor gezorgd dat het risico op natuurbrand in onze provincie verder is gedaald. "Daarom schakelen we vandaag terug naar code GROEN. Een beter en veiliger moment om te genieten van al de mooie natuur die Limburg te bieden heeft is er dus niet", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten. 

Kabouters kloppen Vroenhoven VV

Donderdag 27 augustus 2020
Oudsbergen - Kabouters kloppen Vroenhoven VVKabouters Opglabbeek heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Vroenhoven VV gewonnen. Uitslag: 2-0.
Oudsbergen - Heidebloem Wijshagen verliest in BokrijkHeidebloem Wijshagen heeft vanavond zijn oefenwedstrijd verloren op het veld van Bokrijk Sport. Uitslag:3-2.

Dood in cel: geen geweld

Donderdag 27 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit de autopsie die vandaag verricht werd blijkt dat de man uit Kinrooi die dinsdag stierf nadat hij in een politiecel in Bree werd opgesloten niet overleed door gebruik van geweld. Om de doodsoorzaak te bepalen is er bijkomend onderzoek nodig.

Twee mannen gewond bij botsing

Donderdag 27 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Europalaan in Genk zijn vanmorgen rond 6.15 uur twee gewonden gevallen: een 26-jarige man uit Bilzen en een 52-jarige Pool.

KSK Meeuwen verslaat Zwaluwen Olmen

Donderdag 27 augustus 2020
Oudsbergen - KSK Meeuwen verslaat Zwaluwen OlmenKSK Meeuwen heeft gisteren zijn oefenwedstrijd tegen KVV Zwaluwen Olmen gewonnen. Uitslag: 2-1.

Maasland NO - Eendracht Louwel 1-1

Donderdag 27 augustus 2020
Oudsbergen - Maasland NO - Eendracht Louwel 1-1Eendracht Louwel heeft gisterenavond een oefenwedstrijd gespeeld op het veld van Maasland NO. Uitslag: 1-1.

Nevok speelt gelijk in Lindel-Hoeven

Woensdag 26 augustus 2020
Oudsbergen - Nevok speelt gelijk in Lindel-HoevenNevok Gruitrode heeft vanavond een oefenwedstrijd gespeeld op het veld van Lindel-Hoeven VV. Uitslag: 3-3.

Wisselvallig en koud

Woensdag 26 augustus 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig en koudGestoorde maritieme lucht zorgt de volgende dagen voor wisselvallig en eerder fris weer. De neerslagkansen zijn vrij hoog en het kwik gaat omlaag. Op de langere termijn staat er wel wat beterschap op het programma. De neerslagkansen nemen af, de zon komt wat meer tevoorschijn en het wordt terug wat warmer.
Vandaag 
is het erg winderig in de eerste helft van de dag met windstoten tussen 60 en 70 km/u. Na de middag neemt de wind gestaag af en luwt tegen de avond tot zwak. Het is zwaar bewolkt (…) Het hele nieuwsbericht

Heropening der scholen nadert

Woensdag 26 augustus 2020
Oudsbergen - Heropening der scholen nadertZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Damesvoetbal: Louwel wint in Bokrijk

Woensdag 26 augustus 2020
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel wint in BokrijkDe dames van Eendracht Louwel hebben hun oefenwedstrijd gewonnen op het veld van Bokrijk Sport. Uitslag: 0-1 .

Kabouters verliezen in Houthalen

Woensdag 26 augustus 2020
Oudsbergen - Kabouters verliezen in HouthalenKabouters Opglabbeek verloor gisteravond zijn oefenwedstrijd op het veld van Park Houthalen. Uitslag: 4-2.

Henriette De Reydt overleden

Woensdag 26 augustus 2020
Oudsbergen - Henriette De Reydt overledenIn WZC Kloosterhof is op 21 augustus Henriette De Reydt overleden, de echtgenote van Jef Vanheeswyck. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Werken E314 tussen Halen en Lummen

Woensdag 26 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Werken E314 tussen Halen en LummenZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal tijdens de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 augustus onderhoudswerken uitvoeren op de E314, richting Nederland, tussen de op -en afrittencomplexen van Halen en Lummen. Om de veiligheid van zowel de wegarbeiders als de weggebruikers te garanderen, zal dit deel van de snelweg de volledige nacht afgesloten zijn. Het verkeer kan dan een omleiding volgen via de calamiteitenroute “P”.

Dood in politiecel

Dinsdag 25 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is een 39-jarige man uit Kinrooi gestorven in een politiecel in Bree. Het parket Limburg heeft een autopsie bevolen om de precieze doodsoorzaak te bepalen.

Fietser en bestuurder step gewond

Dinsdag 25 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Ceintuurlaan in Genk zijn gisterennamiddag rond 16.45 uur een fietser en de bestuurder van een elektrische step gebotst. Beiden raakten gewond. Het betreft een 14-jarige jongen en een 42-jarige man, beiden uit Genk.

Bedrijfsinbraak

Dinsdag 25 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een bedrijf op Bosdel in Genk is een ponstoestel gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Gereedschap gestolen uit woning

Dinsdag 25 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een woning aan de Kruisstraat in As zijn een boorhamer en een schroefmachine gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Louis Creemers overleden

Dinsdag 25 augustus 2020
Oudsbergen - Louis Creemers overleden
Zondag is Louis Creemers overleden, de echtgenoot van Lena Hendrikx. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Weer nachtvluchten vanaf september

Dinsdag 25 augustus 2020
Vanaf 1 september herneemt de vliegbasis Kleine-Brogel de nachtvluchten met F16's. "Deze trainingen zijn nodig om onze gevechtspiloten vaardigheden zoals navigatie, onderschepping, noodprocedures,... met nachtkijkers te laten trainen," aldus de basis in een melding op Facebook. Nachtvluchten duren maximaal tot middernacht en worden voornamelijk op maandag en dinsdag uitgevoerd - volgende week uitzonderlijk ook op woensdag.

Clarissenklooster afgebroken

Maandag 24 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Genk is het bekende Clarissenklooster aan de Mosselerlaan afgebroken. Er komt een nieuw wooncomplex met 11 woningen en 34 appartementen.

Straat afgesloten door gaslek

Maandag 24 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een deel van de Noordlaan in Genk werd deze voormiddag afgesloten als gevolg van een gaslek. Bij werken had een graafmachine de gasleiding geraakt.

Weg met huisraad

Maandag 24 augustus 2020
Oudsbergen - Weg met huisraadUit een appartement aan de Weg naar Opoeteren is allerlei huisraad gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Woord van de week: roodkapjesyndroom

Maandag 24 augustus 2020
Oudsbergen - Woord van de week: roodkapjesyndroomDoor de terugkeer van de wolf in onze streken steekt het roodkapjesyndroom de kop op. Het roodkapjesyndroom is het verschijnsel dat veel mensen bang zijn van wolven als gevolg van de angstaanjagende voorstelling van de wolf in sprookjes zoals Roodkapje. Volgens wolvenexperts is die angst ongegrond. Als een wolf een mens ziet, zal hij die mijden. Wolven zijn wel gevaarlijk voor bijvoorbeeld schapen, omdat ze die beschouwen als makkelijk vervangvoedsel als er geen wild in de buurt is.

KSK Meeuwen - GS Bree-Beek 1-3

Maandag 24 augustus 2020
KSK Meeuwen verloor zijn oefenwedstrijd tegen GS Bree-Beek. Uitslag:1-3.

Kabouters verliezen in Bokrijk

Maandag 24 augustus 2020
Oudsbergen - Kabouters verliezen in BokrijkKabouters Opglabbeek heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van Bokrijk Sport verloren. Uitslag: 3-1.

Nevok Gruitrode - Herk Sport 2-3

Maandag 24 augustus 2020
Oudsbergen - Nevok Gruitrode - Herk Sport 2-3Nevok Gruitrode heeft zijn oefenwedstrijd tegen Herk Sport verloren. Uitslag: 2-3.

Wijshagen verliest in Wiemismeer

Zondag 23 augustus 2020
Oudsbergen - Wijshagen verliest in WiemismeerHeidebloem Wijshagen heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van KFC Zwaluw Wiemismeer verloren. Uitslag: 4-3.
Oudsbergen - Kunst in coronatijden: de val van FlandrianusZoomDe jongste weken hebben de Belgen de wielerkoersen gedomineerd. Helaas werd die succesreeks voor Remco Evenepoel stopgezet toen hij in een bocht een val maakte en in een ravijn terechtkwam. Het inspireerde Fobie tot het maken van deze cartoon, naar Bruegels "De val van Icarus".

Auto tegen boom: vrouw (31) gewond

Zondag 23 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag botste een auto tegen een boom in Terboekt in Genk. Daarbij raakte een 31-jarige vrouw uit Genk gewond.

De eikels vallen vroeg dit jaar

Zondag 23 augustus 2020
Puur natuur
Oudsbergen - De eikels vallen vroeg dit jaarZoomOok al gezien dat er al zoveel eikels van de bomen zijn gevallen? Vijftig jaar geleden gebeurde dat pas in de tweede helft van september. Dit jaar wordt de piek van de vallende eikels verwacht rond eind augustus, begin september - zo’n drie weken eerder dan vijftig jaar geleden. Komt het nu door de droogte? Het antwoord daarop is nee. Het zijn vooral de zeer hoge temperaturen die voor de vroege vruchtenrijping zorgen. Lees meer bij Nature Today

Parasietkasten tegen de processierups

Zaterdag 22 augustus 2020
Het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) gaat werken met parasietkasten die ingezet gaan worden in de strijd tegen de plaag van de eikenprocessierups. Op 1 september start bovendien het LIFE-project “Ecologisch beheer van eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden”. In dit 5-jarig project spelen mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen een centrale rol in de strijd tegen de overlast van de eikenprocessierupsen. Zo wil men de hinder door de processierups beperken tot een minimum, zodat (…) Het hele nieuwsbericht

Brantano-drukte in heel Vlaanderen

Zaterdag 22 augustus 2020
Oudsbergen - Brantano-drukte in heel VlaanderenZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Kabouters verliezen

Zaterdag 22 augustus 2020
Oudsbergen - Kabouters verliezenKabouters Opglabbeek heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van Schoonbeek Beverst verloren. Uitslag: 4-3.

Mia Creyns overleden

Zaterdag 22 augustus 2020
Oudsbergen - Mia Creyns overledenDinsdag overleed de uit Opglabbeek afkomstige Mia Creyns overleden, de echtgenote van Arthur Berger. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt vandaag plaats in besloten kring. Rouwadres: fam. Berger-Creyns, Kapelstraat 2, 3668 Niel-bij-As.

Jaak Indekeu overleden

Zaterdag 22 augustus 2020
Oudsbergen - Jaak Indekeu overledenOp 13 augustus overleed in Sri Lanka de uit Meeuwen afkomstige Jean Indekeu. Hij was 70 jaar.

Wijshagen klopt Zutendaal VV

Vrijdag 21 augustus 2020
Oudsbergen - Wijshagen klopt Zutendaal VVHeidebloem Wijshagen heeft zijn oefenwedstrijd tegen Zutendaal VV gewonnen. Uitslag: 1-0.

Nieuwe vennootschap: CCEU

Vrijdag 21 augustus 2020
Ruben Germeijs uit Heusden-Zolder en Joey Verhoeven uit Zonhoven hebben de besloten vennootschap Coral Center Europe, verkort CCEU, opgericht met zetel aan de Verbindingsstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de aan- en verkoop van onroerende goederen, consultancydiensten, juridische dienstverlening en handel in huisdieren.

Twee ongevallen met gewonden

Vrijdag 21 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oosterring in Genk botsten vanmorgen rond 7 uur twee auto's. Een 61-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond. Op het kruispunt van de Westerring met de Bergbeemdstraat botsten deze voormiddag rond 10.40 uur drie auto's. Een 21-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Veiligheidsraad gisteren: de samenvattingZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Fietser (12) tegen geparkeerd voertuig

Donderdag 20 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Jef Van Hoofstraat in Bree is een 12-jarige fietser uit Bree deze namiddag rond 14 uur tegen een geparkeerd voertuig gereden. Hij liep daarbij verwondingen op.

Weg met werkmaterialen

Donderdag 20 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Molenstraat in Bree gingen dieven met allerhande werkmaterialen aan de haal. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Jef Hilven overleden

Donderdag 20 augustus 2020
Oudsbergen - Jef Hilven overledenGisteren is de uit Gruitrode afkomstige en in Opoeteren woonachtige Jef Hilven overleden, de echtgenoot van Rozalie Buntinx. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zaterdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumAs.
Het aantal volwassen dopelingen in het bisdom Hasselt bedraagt dit jaar veertien. Het aantal volwassen dopelingen voor de katholieke Kerk in ons land stijgt al een decennium, jaar na jaar. In 2010 waren het er 143, vijf jaar later 180 en nu 305.

Nevok Gruitrode wint oefenwedstrijd

Donderdag 20 augustus 2020
Oudsbergen - Nevok Gruitrode wint oefenwedstrijdNevok Gruitrode heeft gisterenavond een oefenwedstrijd gespeeld op het veld van SDS Opoeteren. Het won met 1-5.

Wolf doodt drie lama's

Woensdag 19 augustus 2020
Oudsbergen - Wolf doodt drie lama'sZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Coronamaatregelen blijven nodig

Woensdag 19 augustus 2020
Oudsbergen - Coronamaatregelen blijven nodigZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Motorrijder onderschept

Woensdag 19 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA kreeg gisterenavond rond 20 uur een melding over een crossmotor die tegen hoge snelheid door de Springstraat in Houthalen-Helchteren reed. Een patrouille ging meteen op zoek en trof de motorrijder aan, maar deze vluchtte weg van de politie. Na een korte achtervolging kon de bestuurder toch tegengehouden worden. De 18-jarige uit Zonhoven had geen geldig rijbewijs, geen verzekering en het voertuig was niet ingeschreven. De politie nam de crossmotor in beslag.

Afdak in brand

Woensdag 19 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend vatte het afdak van een schuilhok vuur aan het krachtbalterrein in Kaulille zodat de brandweer moest uitrukken. Jongeren hadden vuur gemaakt in een vuurkorf die omviel met het gekende gevolg.

Coronazittingen in rechtbanken

Woensdag 19 augustus 2020
Oudsbergen - Coronazittingen in rechtbankenVanaf 7 september starten er zittingen in de Limburgse politierechtbanken om de overtredingen op de coronamaatregelen te bestraffen. De eerste zitting gaat van start in de politierechtbank van Beringen. Daarna volgen de andere politierechtbanken in de provincie. Door de dossiers te bundelen kan er sneller worden gewerkt, zegt het parket.
#samentegencorona
Oudsbergen - Laat je testen na buitenlandse vakantieZoom"Wie bij zijn terugkeer uit een buitenlandse coronahotspot past voor de verplichte test, zal worden gestraft. De aanscherping volgt op de vaststelling dat maar de helft van de terugkerende Belgen uit broeihaarden zich laat testen." (De Tijd) (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig zomerweer

Woensdag 19 augustus 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig zomerweerAan de voorzijde van een actieve storing wordt warme lucht in een zuidelijke luchtstroming naar onze streken gestuwd. Later komt er regen opzetten. Na de doortocht van een storing op het einde van de week, bereikt gevoelig koelere en onstabiele lucht onze regio. Na het weekend lijkt het evenwel droog te worden met meer zon en zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er een prachtige zonsopgang en wordt het kwik al vlug de hoogte ingeduwd. Tegen de middag worden (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... Thailand

Woensdag 19 augustus 2020
Vakantiegroeten
Oudsbergen - Met de groeten uit... ThailandZoomDeze foto is van Patrick Jacobs. Hij maakte hem op een kruispunt in het Thaise Krabi. Het is eens iets anders dan een standbeeld van Leopold II... Zouden we de standbeelden in het land niet voor dat verkeersdoel kunnen gebruiken? Merk op dat de figuur ook een mondmasker draagt. (Foto Patrick Jacobs)

Zware verliescijfers voor Kabouters

Woensdag 19 augustus 2020
Oudsbergen - Zware verliescijfers voor KaboutersKabouters Opglabbeek speelde gisterenavond een oefenwedstrijd op het veld van Lanaken VV. Uitslag: 5-2.

Het nieuwe België

Dinsdag 18 augustus 2020
Oudsbergen - Het nieuwe BelgiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Fietser botst tegen paal

Dinsdag 18 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 77-jarige man uit Herk-de-Stad liep verwondingen op toen hij in de Zalmstraat in Houthalen-Helchteren tegen een paal reed. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 11.20 uur.

Weg met kluis uit winkel

Maandag 17 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een winkel aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. De daders gingen met een kluis aan de haal. De inbraak is vanochtend vastgesteld.
Oudsbergen - Ondertussen, aan het koninklijk paleis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sp. Ellikom verliest oefenwedstrijd

Maandag 17 augustus 2020
Oudsbergen - Sp. Ellikom verliest oefenwedstrijdSporting Ellikom heeft zaterdag zijn oefenwedstrijd tegen SK Vliermaalroot verloren. Uitslag: 3-5.

Kabouters verslaan Bree-Beek

Maandag 17 augustus 2020
Oudsbergen - Kabouters verslaan Bree-BeekKabouters Opglabbeek heeft zaterdag zijn oefenwedstrijd tegen Bree-Beek gewonnen. Uitslag: 2-1.

Drie wielertoeristen gewond

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Eikelbosstraat in Houthalen-Helchteren zijn deze voormiddag drie wielertoeristen gewond geraakt. De slachtoffers zijn allen uit Herk-de-Stad.

Weg met terrasstoelen

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan een horecazaak aan de Luysenweg in Bocholt zijn acht terrasstoelen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Wisselvallig weer

Zaterdag 15 augustus 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig weerMet depressies in de buurt van onze regio is de atmosfeer erg onstabiel van opbouw. Hierbij kunnen buien gemakkelijk ontstaan. Het weekend verloopt wisselvallig met nog steeds een onweersdreiging. Na het weekend sijpelt stilaan koudere lucht over onze streken en komt er een einde aan de hittegolf. Het blijft echter wisselvallig met geregeld buien, maar tussendoor is er ook zon.
Morgen is het flink zonnig in de ochtend, maar nadien schuift een storing over onze streken met veel wolken en een (…) Het hele nieuwsbericht

Meisje (6) dood aangetroffen

Zaterdag 15 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een 6-jarig Nederlands meisje dood aangetroffen in het vakantiedomein Park Molenheide in Houthalen-Helchteren. Het meisje was er met haar familie op vakantie. De doodsoorzaak is nog niet gekend. Mogelijk maakte het slachtoffertje een ongelukkige val.

Auto tegen landbouwvoertuig

Vrijdag 14 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Deusterstraat in Peer is vanavond een auto tegen een landbouwvoertuig gereden. De bestuurder zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is naar het Mariaziekenhuis in Overpelt gebracht,

Vrouw slaat agenten

Vrijdag 14 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Zes maanden celstraf met uitstel onder voorwaarden en een boete van 400 euro: dat is de straf die de rechter in Tongeren oplegde aan een 47-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren die bij haar arrestatie in Genk slagen uitdeelde aan de politie. De feiten dateren van vorige maand.

Twee gewonden bij kop-staartbotsing

Vrijdag 14 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond raakten op het kruispunt van de Grote Baan en de Meerstraat in Houthalen-Helchteren drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 37-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakten daarbij gewond.

Tony Cordenons overleden

Vrijdag 14 augustus 2020
Oudsbergen - Tony Cordenons overledenMaandag is Tony Cordenons overleden, de echtgenoot van Mia Dezeure. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Cordenons, Turfstraat 17, 3670 Oudsbergen.

Zuster Maria Vandijck overleden

Vrijdag 14 augustus 2020
Oudsbergen - Zuster Maria Vandijck overledenOp 4 augustus overleed de uit Meeuwen afkomstige zuster Maria Vandijck. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vond woensdag in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Zwijndrecht. Rouwadres: Zusters Kindsheid Jesu, Dorp-Oost 25, 2070 Zwijndrecht.

Nieuw: Goossens Bouwprojecten

Donderdag 13 augustus 2020
Johan Goossens uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Goossens Bouwprojecten opgericht met zetel aan de Lambrecht Lambrechtsstraat. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 25.000 euro.

'De invloed van natuur op stress'

Donderdag 13 augustus 2020
Oudsbergen - 'De invloed van natuur op stress'ZoomIn deze coronatijden hebben steeds meer mensen de natuur herontdekt. Zoals wetenschappelijk bewezen heeft tijd in de natuur doorbrengen positieve effecten op stress. De Uhasselt onderzoekt nu welke combinaties van natuur en andere therapieën een versterkend effect hebben. Ook jij kan meehelpen aan deze studie. Voor meer info kan je contact opnemen met Hannah Ulenaers, hannahulenaers[!]gmail.com.

Het jaar van de mondmaskers

Donderdag 13 augustus 2020
Oudsbergen - Het jaar van de mondmaskersZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

KMI geeft code oranje

Donderdag 13 augustus 2020
Oudsbergen - KMI geeft code oranjeDeze namiddag en deze avond ontwikkelen er zich mogelijk intense onweersbuien. "Tijdens zo'n onweersbui kan er hagel vallen en zijn hevige rukwinden mogelijk. De precieze bepaling waar de buien zullen optreden blijft echter zeer moeilijk, maar de kans op zulke hevige buien is wijdverspreid. Tijdens een onweer kan er veel neerslag vallen op korte tijd. Neerslagtotalen van 10 tot 30 mm per uur zijn mogelijk. Aangezien de buien zich slechts traag voortbewegen kan er lokaal nog meer neerslag (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met juwelen en geld

Woensdag 12 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Gelehoekstraat in Bocholt zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Henri Coninx overleden

Woensdag 12 augustus 2020
Oudsbergen - Henri Coninx overledenIn Opglabbeek is maandag Henri Coninx overleden. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Thieu Boonen overleden

Woensdag 12 augustus 2020
Oudsbergen - Thieu Boonen overledenMaandag is de uit Neerpelt afkomstige Thieu Boonen overleden, de echtgenoot van Mia Van Broekhoven. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Recyclagepark zaterdag dicht

Woensdag 12 augustus 2020
Oudsbergen - Recyclagepark zaterdag dichtDe recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag gesloten vanwege de feestdag van O.L.V. Hemelvaart.

Politie houdt toezicht tijdens onweer

Woensdag 12 augustus 2020
Oudsbergen - Politie houdt toezicht tijdens onweerZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Fin Swinnen overleden

Woensdag 12 augustus 2020
Oudsbergen - Fin Swinnen overledenZondag is in Bree de uit Meeuwen afkomstige Fin Swinnen overleden, de weduwe van de in 1976 overleden Louis Vanderstegen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaafs van Opitter. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Louis Smeets overleden

Woensdag 12 augustus 2020
Oudsbergen - Louis Smeets overledenMaandag is Louis Smeets overleden, de echtgenoot van Mia Vanbuel. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Nieuwe vennootschap: Carios Groep

Dinsdag 11 augustus 2020
Johny Vanvlijmen uit Oudsbergen en Daan Vanvlijmen uit Hasselt hebben de naamloze vennootschap Carios Groep opgericht met zetel aan de Weg naar As in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het beheer van roerend en onroerend vermogen.

Hittegolf blijft aanhouden

Dinsdag 11 augustus 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Hittegolf blijft aanhoudenHoewel de hogedrukgebieden zich steeds verder verwijderen van onze streken, valt dat nauwelijks te merken aan de temperaturen. Het blijft voorlopig nog tropisch warm tot het einde van de week. De atmosfeer is echter wel onstabiel, waarbij de kans op een plaatselijk warmteonweer vrij groot is. Op het einde van de week komen de maxima onder 30 graden uit.
Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook enkele wolken voor. Lokaal is er kans op een regenbui, eventueel vergezeld van een (…) Het hele nieuwsbericht

'Geef iedere koe een boom'

Dinsdag 11 augustus 2020
Oudsbergen - 'Geef iedere koe een boom'ZoomKoeien hebben in deze hitte bomen nodig. Dat zeggen veeboer Jens Mouton, landbouwingenieur Alain Peeters (Agroecology Europe) en tuin- en landschapsarchitect Louis De Jaeger van Food Forest Institute. Het klimaat wordt almaar warmer en niet alleen mensen hebben hier last van, ook de koeien en andere dieren. De drie roepen de boeren op tot actie en dienen een voorstel tot decreet in om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Terwijl mensen schaduw kunnen zoeken op een terrasje of in een (…) Het hele nieuwsbericht

Zware woningbrand

Dinsdag 11 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een brand heeft vandaag grote schade aangericht aan een woning in de Stationsstraat in Houthalen-Helchteren. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Ondertussen, in Knokke...

Maandag 10 augustus 2020
Oudsbergen - Ondertussen, in Knokke...Zoom
...met burgemeester Lippens aan het stuur. (Cartoon: Fobie)

Ook morgen nog code rood, zegt KMI

Maandag 10 augustus 2020
Oudsbergen - Ook morgen nog code rood, zegt KMIHet KMI verlengt code rood voor extreme hitte tot en met morgen dinsdag. Dat geldt dus zeker voor onze contreien. Morgen wordt bekeken of code rood ook woensdag nog van kracht blijft. De kans is nog behoorlijk groot. Code rood wordt afgekondigd om extra aandacht te vragen voor regelmatig drinken, licht verteerbaar voedsel te eten, zich licht te kleden, de dag in de mate van het mogelijke in koele ruimten door te brengen, ramen en deuren dicht te houden en de gezondheidstoestand van zwakkeren op te volgen.

Naar een nieuwe lockdown?

Maandag 10 augustus 2020
Oudsbergen - Naar een nieuwe lockdown?Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

'Shoppen met je bubbel moet kunnen'

Maandag 10 augustus 2020
Oudsbergen - 'Shoppen met je bubbel moet kunnen'ZoomSectorfederatie Mode Unie en Unizo dringen er op aan om ‘shoppen met je bubbel’ terug toe te laten. Ze lanceren met dat doel een campagne met enkele cartoons. "De volksgezondheid primeert en we respecteren het beleid. Maar we begrijpen niet dat je met je partner, kinderen of bubbel op restaurant mag, maar niet kan gaan shoppen. Zeker nu er een algemene mondmaskerplicht is in de winkels. Ondernemers in de retail sector hebben alle inkomsten nodig om te kunnen overleven, en daarbij maakt shoppen met je bubbel een immens verschil", is de boodschap van Unizo en Mode Unie.

Twintigers gewond bij botsing

Maandag 10 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen een auto en een lichte vrachtwagen op de Europarklaan in Houthalen-Helchteren zijn een 27-jarige man uit Houthalen-Helchteren en een 28-jarige vrouw uit Peer gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17 uur.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Recyclageparken morgen vroeger geopendUPDATE Ook morgen kan men niet 's namiddags terecht in het recyclagepark van limburg.net. Dat is ons bevestigd door de woordvoerster. "Het KMI heeft code rood verlengd tot morgen. Dit betekent dat het hitteplan voor de recyclageparken van Limburg.net ook morgen nog van toepassing zal zijn". De recyclageparken zijn derhalve morgennamiddag gesloten. Maar ze openen ook vroeger hun deuren: al vanaf 7 uur. De komende dagen volgt Limburg.net de codes van KMI op de voet en zullen de openingsuren in functie van deze codes worden aangepast." Dat betekent dus: 's namiddags gesloten bij code rood.

Jos Beckers overleden

Maandag 10 augustus 2020
Oudsbergen - Jos Beckers overledenZaterdag is de in Gruitrode afkomstige Jos Beckers overleden, de echtgenoot van Lia van den Hout. Hij was 64 jaar. De crematie vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Asbest mag weer aangeleverd

Maandag 10 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Asbest mag weer aangeleverdVanaf morgen is het verpakt aanleveren van asbest op de recyclageparken van Limburg.net opnieuw toegelaten. Ook het aanvragen van  een ophaling van asbest aan huis is mogelijk vanaf morgen.
Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro. Op die manier (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op Melsbroek...

Maandag 10 augustus 2020
Oudsbergen - Ondertussen, op Melsbroek...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Auto tegen boom: man (55) gewond

Zondag 9 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond botste een auto tegen een boom op de Goolderheideweg in Bocholt. Een 55-jarige man uit Bree raakte daarbij gewond.

Hittegolf: denk aan de vogels

Zondag 9 augustus 2020
Oudsbergen - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomWanneer u in de tuin puft van de hitte, moet u ook eens aan de vogels denken die het warm hebben en dorst lijden. Vergeet hen niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbranden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad.
Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zetten. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan zee...

Zondag 9 augustus 2020
Oudsbergen - Ondertussen, aan zee...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Limburgse kunstenaars
Oudsbergen - Gideon Kiefer in St.-Martens-LatemZoomDe Limburgse kunstenaar Gideon Kiefer (°Pelt) exposeert vanaf 8 augustus in het Museum Gevaert-Minne in Sint-Martens-Latem. Met de tentoonstelling „The Room Is Lit By Electric Light” treedt hij in dialoog met de meesterwerken van de grote klassieke periode van het Leiedorp Latem. Met zijn tekeningen en schilderwerken, uit verschillende periodes, versus de kunstwerken van Latemse kunstenaars als De Saedeleer, George Minne, Albijn Van den Abeele, Gustave van de Woestijne, (…) Het hele nieuwsbericht

Het is heet...

Zaterdag 8 augustus 2020
Oudsbergen - Het is heet...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Hittegolf!

Zaterdag 8 augustus 2020
Oudsbergen - Hittegolf!Anticyclonale condities gecombineerd met subtropische lucht, houden de hittegolf nog steeds in stand. Nadeel is dat de luchtkwaliteit er sterk op achteruit gaat en de hitte is niet zo aangenaam op de warmste uren van de dag. De hittegolf blijft aanhouden tot volgend weekend. Halfweg volgende week wordt het wat minder heet. De kans op een warmteonweer wordt iedere dag wat groter.
Vandaag wordt waarschijnlijk de warmste dag van deze hittegolf. Lokaal kan het 38 graden worden. De zon is (…) Het hele nieuwsbericht

Kind uit vijver gered

Vrijdag 7 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond is een klein kind dat dreigde te verdrinken bevrijd uit een vijver aan de Tulpenstraat in Houthalen-Helchteren. Het kind is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Weer meer landbouwbedrijven

Vrijdag 7 augustus 2020
Oudsbergen - Weer meer landbouwbedrijvenZoomDe voorbije twee jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen. Er zijn er nu 2.582. Tussen 2001 en 2017 daalde het aantal bedrijven met een landbouwproductie in onze provincie van jaar tot jaar: van 5.161 tot 2.824 of een daling met 44,7 procent.

Bermbrand in Plokroy

Vrijdag 7 augustus 2020
Oudsbergen - Bermbrand in PlokroyDe brandweer moest deze namiddag uitrukken voor een bermbrand langs het fietsroutenetwerk in Plokroy. De brand is mogelijk onstaan door het achteloos weggooien van een sigarettenpeukje.
Oudsbergen - Moeilijke periode voor kleurenblindenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Toerisme
Oudsbergen - Miljoenste fietste 'door het water'ZoomIn het domein Bokrijk heeft gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens vanmorgen de miljoenste fietser die "door het water" ging fietsen in de bloemen gezet . De gelukkige is een vrouw uit het Nederlands-Limburgse Venray. De kaap van 1 miljoen fietsers werd na vier jaar bereikt. (Foto Toerisme Limburg)
Oudsbergen - Recylagepark alleen voormiddag geopendDe hittegolf was al enkele dagen aangekondigd maar nu ook het KMI overgaat naar code rood kondigt Limburg.net haar hitteplan af. Dit betekent dat de recyclageparken van Limburg.net enkel nog in de voormiddag geopend zijn tot 12.30u. Voorlopig geldt dit enkel voor zaterdag 8 augustus, tenzij code rood wordt verlengd.
Ook de afvalophalers hebben het niet gemakkelijk in deze extreme hitte. Zij mogen eerder vertrekken op de stelplaats maar mogen pas afval ophalen vanaf 6u. Hierdoor is (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code rood

Vrijdag 7 augustus 2020
Oudsbergen - KMI: code rood
Het KMI kondigt nu code rood af door de hittegolf en dat is zeer uitzonderlijk. Vandaag geldt in alle provincies nog code oranje, met uitzondering van de kust. Vanaf zaterdag tot en met maandag zal in vele provincies code rood gelden en dit kan eventueel verlengd worden. Bij dergelijke extreem hoge temperatuurwaarden moeten bepaalde maatregelen genomen worden: veel drinken, het zoutgehalte op peil houden, veel rusten, in een gekoelde ruimte verblijven, vochtige doeken gebruiken in geval van uitdroging, rechtstreekse zonnestralen vermijden. 

Nieuwe vennootschap: RealSted

Donderdag 6 augustus 2020
Wim Smeets uit Meeuwen heeft de nieuwe vennootschap RealSted opgericht met zetel in Luttelmeeuwen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling, het maken van economische studies en stabiliteitsberekingen.

Code oranje in natuurgebied

Donderdag 6 augustus 2020
Oudsbergen - Code oranje in natuurgebiedVanaf morgen geldt code ORANJE voor de Limburgse natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook nooit in natuurgebied en maak geen vuurtjes! Ook kampvuren zijn verboden.

Naar Antwerpen in coronatijden

Donderdag 6 augustus 2020
Oudsbergen - Naar Antwerpen in coronatijdenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: DeVU-Care

Dinsdag 4 augustus 2020
Debbie Van Uytvange uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap DeVU-Care opgericht met zetel aan de Weg naar As. Tot het doel van de vennootschap behoort thuisverpleging in de ruimste zin.

Vrouw (36) gewond bij botsing

Dinsdag 4 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 36-jarige vrouw uit Peer is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding tussen twee auto's op de Lillosteenweg in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Twee ongevallen in drie kwartier

Dinsdag 4 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag hebben zich op de E314 in Houthalen-Helchteren twee verkeersongevallen gebeurd in drie kwartier. Eerst botsten een auto en een bestelwagen. Daarbij viel één gewonde. Daarna botsten een vrachtwagen en een auto met aanhangwagen. Het bleef bij blikschade.

In het nieuws...

Dinsdag 4 augustus 2020
Oudsbergen - In het nieuws...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Thieu Smeets overleden

Dinsdag 4 augustus 2020
Oudsbergen - Thieu Smeets overledenGisteren is Thieu Smeets overleden, de weduwnaar van Mieke Meurkens. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen plaatsvinden in familiekring. Rouwadres: fam. Smeets-Mannaerts, p/a Hoefsmidweg 5, 3920 Lommel.

Hittegolf!

Dinsdag 4 augustus 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Hittegolf!Aan de westelijke flank van een hogedrukgebied met kern over de Oostzee wordt subtropische lucht naar onze streken getransporteerd. Na een dag met nog bescheiden maxima worden de temperaturen de volgende dagen tropisch. Het is morgen de eerste dag van een hittegolf die mogelijk meer dan 10 dagen kan aanhouden. Vanaf het weekend is er wel kans op een lokaal warmteonweer.
Vandaag is het zonnig in de ochtend. Nadien komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog en er is nog steeds ruimte voor (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersongeval in Wijchmaal

Maandag 3 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Verkeersongeval in WijchmaalEen 65-jarige vrouw uit Peer is gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Eggebekstraat in Wijchmaal. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Vrouw (45) gewond bij botsing

Maandag 3 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 45-jarige vrouw uit Bocholt raakte vanmorgen rond 8.30 uur gewond bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Zuiderring in Genk.

Mia Schrooten overleden

Maandag 3 augustus 2020
Oudsbergen - Mia Schrooten overledenIn WZC Ter Meeuwen in Oudsbergen is zaterdag de uit Eksel afkomstige Mia Schrooten overleden, de echtgenote van Thieu Wuytjens. Ze was 91 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Belgebergstraat in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Kort nieuws van bij de buren
De 64-jarige man uit Hechtel-Eksel die gisteren in Houthalen-Helchteren met zijn Dodge 14 auto's aanreed, waarbij 12 mensen gewond werden heeft een medisch probleem. Dat zegt zijn familie. De man zou na een black-out een maand geleden te horen hebben gekregen dat hij ooit een klein herseninfarct had. Sinds hij dat wist, nam hij bloedverdunners. Vermoedelijk heeft hij gisteravond opnieuw zo'n black-out gekregen, zegt de familie. Met de slachtoffers van het ongeval gaat het inmiddels beter.

Terug uit de ruimte, anno 2020

Maandag 3 augustus 2020
Oudsbergen - Terug uit de ruimte, anno 2020Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vakantiegroeten
Oudsbergen - Vakantiegroeten uit... OostduinkerkeZoomEen waterhoos op de Noordzee - je maakt het niet elke dag mee. Deze foto kregen we binnen van de families Verheijen en Vanvelk, die met vakantie zijn in Oostduinkerke. Zo'n waterhoos is een vaak trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd van het warme zeewater naar de koude bovenlucht. Als zo'n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Het is een doorgaans betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos.

Opgepast: hittegolf komt eraan

Maandag 3 augustus 2020
Oudsbergen - Opgepast: hittegolf komt eraanZoomHet KMI verwacht vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. "Daarom vragen we jou om nu al de nodige maatregelen te nemen om kwetsbare personen uit jouw omgeving te beschermen. Ook organisaties die over een warmteactieplan beschikken kunnen dit activeren en de vooropgestelde maatregelen uitvoeren", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Enkele algemene tips:
✔️ Drink meer dan gewoonlijk, ook als je geen dorst hebt. Bij voorkeur water, maar koffie of thee kunnen ook.
✔️ Draag een hoofddeksel als je naar buiten gaat.
✔️ Doe zware inspanningen op koelere momenten.
Meer info ook nog via deze link.

Acht gewonden bij verkeersongeval

Zondag 2 augustus 2020
Oudsbergen - Acht gewonden bij verkeersongevalZoomBij een zwaar verkeersongeval op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren zijn rond 18u15 acht mensen gewond geraakt. Het ongeval werd veroorzaakt door de bestuurder van een Dodge pick-up die eerst op het kruispunt met de Dorpsstraat met vier auto's botste en daarna als spookrijder aan hoge snelheid naar het kruispunt met de Souwstraat reed, terwijl hij onderweg nog eens negen auto's ramde, voor hij tot stilstand kwam aan de rand van de weg?. Hulpdiensten waren snel ter plaatse om de (…) Het hele nieuwsbericht

Het is solden!

Zondag 2 augustus 2020
Oudsbergen - Het is solden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - België kleurt oranje op de coronakaartZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nog even heel warm

Zaterdag 1 augustus 2020
Oudsbergen - Nog even heel warmMet aanvoer van tropische lucht uit het zuiden en een stralende zon wordt het tropisch warm. Na de doortocht van een storing wordt het echter al een stukje frisser en de volgende dagen gaat het kwik nog meer de dieperik in. Bovendien is de luchtmassa dan ook onstabiel. In de tweede helft van volgende week stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het warmer. Het zou wel eens de aanloop kunnen zijn van een hittegolf.
Vandaag kunnen er in de ochtend hier en daar enkele onweerachtige buien (…) Het hele nieuwsbericht

Louisa Verrijssen overleden

Zaterdag 1 augustus 2020
Oudsbergen - Louisa Verrijssen overledenWoensdag overleed de uit Meeuwen afkomstige Louisa Verrijssen, de weduwe van de in 2011 overleden Leo Timmermans. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Beek. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Gerdingen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen