Het overige nieuws

Lieske Wevers overleden

Donderdag 31 december 2020
Oudsbergen - Lieske Wevers overledenIn WZC Kimpenhof in Opglabbeek is dinsdag Lieske Wevers overleden, de weduwe van de in 1987 overleden Lambert Bijnens.  Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Illegaal vuurwerk

Donderdag 31 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Illegaal vuurwerkGisterenavond heeft de politie melding gekregen van illegaal vuurwerk in Opoeteren, in de omgeving van de kerk en is een bos aan de Neeroeterenstraat. De politie is er niet in geslaagd de daders te identificeren.

Hoge Venen afgesloten voor toeristen

Donderdag 31 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Hoge Venen afgesloten voor toeristenZoomDe Hoge Venen worden vanaf morgen minstens drie dagen afgesloten voor toeristen. Dat heeft gouverneur Jamar van de provincie Luik beslist. Morgen/vrijdag, zaterdag en zondag worden tussen 8 en 17 uur de toegangswegen afgesloten. Hetzelfde geldt voor de parkings. Ook mag er niet overnacht worden in kampeerwagens in het gebied. Een en ander heeft te maken met de enorme drukte, die het gevolg is van de sneeuwval. (Foto Marcella Stappers)
Oudsbergen - Na de vaccinaties in de woonzorgcentra...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Het jaar van de matras

Donderdag 31 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 1 januari geldt er een terugnameplicht voor matrassen. Voor de eerste helft van 2021 is er een overgangsperiode: je kan je afgedankte matrassen al gratis deponeren op het recyclagepark maar ze kunnen nog bij het grofvuil terecht komen. Dan worden ze verwerkt in een verbrandingsinstallatie met energierecuperatie. Ten laatste vanaf juli 2021 worden de matrassen selectief ingezameld: ze belanden dan in een aparte container en worden ontmanteld en gedeeltelijk gerecycleerd. 
Matrassen kunnen ook nog steeds meegegeven worden met de huis-aan-huisophaling van grofvuil. Je betaalt dan wel steeds 20 euro voor de ophaling.  

Recyclagepark zaterdag dicht

Donderdag 31 december 2020
De recyclageparken van Limburg.net zijn voortaan – en dus ook nu zaterdag - gesloten op 2 januari. Voor wie zijn lege drankflessen zolang niet kan bijhouden: je kan ze altijd naar de glasbollen doen. Er staan er altijd wel ergens in je buurt.
Maar ’s avonds na 22.00 uur en ’s morgens vóór 7.00 uur je glas wegbrengen mag niet. Dat is niet alleen verboden – vanaf 1 januari kan je er een GAS-boete voor krijgen – het is ook een kwestie van hoffelijkheid tegenover de mensen die in de buurt van de glasbollen wonen. Je zal 's nachts maar wakker worden door dat lawaai!

Ida Damiaans overleden

Donderdag 31 december 2020
Oudsbergen - Ida Damiaans overledenMaandag is Ida Damiaans overleden, de weduwe van de in 2017 overleden Jos Noten. Zij was 70 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats in Opglabbeek vinden plaats in intieme kring.

Nieuwe vennootschap: Tefiti

Donderdag 31 december 2020
Joris Evens uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Tefiti opgericht met zetel aan de Neermolenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer activiteiten als financieel adviseur, activiteiten van brouwerij en proeverij en het ontwikkelen van computertoepassingen.

De visie van Fobie

Woensdag 30 december 2020
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Poldine Geebelen overleden

Woensdag 30 december 2020
Oudsbergen - Poldine Geebelen overledenGisteren is de in Oudsbergen woonachtige Poldine Geebelen overleden, de weduwe van Henri Swennen. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zij wordt begraven bij haar echtgenoot op de begraafplaats van Peer-Centrum.

Maria Noben overleden

Woensdag 30 december 2020
Oudsbergen - Maria Noben overledenZondag overleed Maria Noben, de weduwe van de in 1991 overleden Jean Breuls. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie in de parochiekerk van Opglabbeek vond in besloten kring plaats.

Nieuwe vennootschap: Hearts Kitchen

Dinsdag 29 december 2020
Giel Meewis uit Maaseik heeft de besloten vennootschap Hearts Kitchen opgericht met zetel aan de Molenweg in Oudsbergen. Het gaat onder meer om een onderneming in onroerende goederen en om consulting op het gebied van publiciteit en public relations.

Staking De Lijn voorbij

Dinsdag 29 december 2020
Oudsbergen - Staking De Lijn voorbijDe vakbonden zijn akkoord om de stakingsactie bij De Lijn vanaf morgen te stoppen. De staking zorgde sinds 21 december in heel Vlaanderen voor hinder bij de reizigers. Aanleiding was onvrede bij de Technische Diensten over onder meer het nieuwe loon- en loopbaanmodel. Daarover loopt overleg. De directie van De Lijn noemde de staking op dit moment dan ook totaal onnodig en onverantwoord.

Populairste babynamen

Dinsdag 29 december 2020
Lucas en Ella waren het afgelopen jaar de populairste babynamen in Limburg. 46 Limburgse jongens kregen de naam Lucas in 2020, en 40 meisjes werden Ella genoemd. Bij de jongens volgen daarna Finn en Lewis, bij de meisjes Marie en Julie. In heel Vlaanderen is Noah de populairste jongensnaam en Olivia is het meest gekozen als meisjesnaam. (Radio 2)

Nieuwe vennootschap: Cloudmax

Dinsdag 29 december 2020
Tom Banken uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Cloudmax opgericht met zetel aan de Leeuwerikstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dienstverlening inzake ICT en de ontwikkeling van internetsites en databasebeheer.

Brand met zware schade

Dinsdag 29 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Brand met zware schadeDe brandweer moest vanochtend uitrukken voor een woningbrand aan de Vennestraat in Genk. Het dakgedeelte is zwaar beschadigd. Verder is er grote waterschade. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Nieuwe vennootschap: Mavhek

Dinsdag 29 december 2020
Jan Van Herck uit Pelt en Jim Kerkhofs uit Oudsbergen hebben de besloten vennootschap Mavhek opgericht met zetel in het Heikesveld in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de productie en verkoop van broodbakovens en pizza-ovens op hout én groot- en kleinhandel in meubelen en onderhoudsproducten.

Jef Van Helden overleden

Dinsdag 29 december 2020
Oudsbergen - Jef Van Helden overledenZaterdag is de uit Ellikom afkomstige en in Gerdingen woonachtige Jef Van Helden overleden, de weduwnaar van de eerder dit jaar overleden Gertrude Schouteden. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Akkoord over Brexit

Maandag 28 december 2020
Oudsbergen - Akkoord over BrexitZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Brand in kelder

Maandag 28 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Brand in kelderIn de vooravond heeft het gebrand in de kelder van een huis aan de Armand Maclotlaan in Genk. De brandweer was het vuur snel meester. De brand zou te wijten zijn aan een kortsluiting.

Dirk Vliegen overleden

Maandag 28 december 2020
Oudsbergen - Dirk Vliegen overledenZaterdag is de in Meeuwen woonachtige Dirk Vliegen overleden. Hij was 46 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Auto van de baan: man (43) gewond

Maandag 28 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenweg in As ging gisterenavond rond 22 uur een auto van de baan. Een 43-jarige man uit Maasmechelen raakte daarbij gewond.

Koffiemachine gestolen

Maandag 28 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf aan de Wolfsbergstraat in Genk is vandaag een inbraak vastgesteld. De daders gingen met een koffiemachine en frisdrank aan de haal.

Jeanne Broekx overleden

Maandag 28 december 2020
Oudsbergen - Jeanne Broekx overledenIn het Mariaziekenhuis is op kerstdag Jeanne Broekx overleden. Ze was 87 jaar. De afscheidsdienst en de urnebegraving op de begraafplaats van Grote-Brogel zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Coronaboete

Zondag 27 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Doornstraat in Genk is zaterdagochtend rond 2 uur een 39-jarige Genkenaar gecontroleerd. De bestuurder bleek onder invloed van drugs en alcohol. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. De man had ook geen geldige reden om zich na het ingaan van de nachtklok te verplaatsen en kreeg daarvoor een coronaboete.

Tegen paal: twintiger gewond

Zondag 27 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Westerring en de Zuiderring in Genk botste vrijdagavond een auto tegen een verlichtingspaal. Een 27-jarige man uit Diepenbeek liep daarbij verwondingen op.

Bromfiets in beslag genomen

Zondag 27 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond, kort voor middernacht, is op de Opitterkiezel in Bree een bromfietser gecontroleerd in het kader van de nachtklok. De bestuurder, een veertiger uit Bree, had geen geldige reden om zich tijdens de nachtklok te verplaatsen. Hij kon ook geen geldige verzekering of inschrijving voor zijn bromfiets voorleggen en de kentekenplaat was die van een andere bromfiets. De bromfiets is in beslag genomen.

Man (23) gewond bij botsing

Zondag 27 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Rode Kruislaan en de Gruitroderkiezel in Bree botsten gisterenvoormiddag een bestelwagen en een auto. Een twintiger uit Beringen liepen daarbij verwondingen op.

Vandalisme in Chirolokalen

Zondag 27 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen verschaften zich toegang tot de Chirolokalen in As-Niel. Zij hebben er heel wat vernielingen aangericht. Er is ook bestek verdwenen.

Hilde Van Reeth overleden

Zondag 27 december 2020
Oudsbergen - Hilde Van Reeth overledenDonderdag is de in Opglabbeek woonachtige Hilde Van Reeth overleden. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Jef Verslegers overleden

Zaterdag 26 december 2020
Oudsbergen - Jef Verslegers overledenWoensdag is de in Meeuwen woonachtige Jef Verslegers overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats.

Nieuwe vennootschap: Iam Projects

Zaterdag 26 december 2020
Hassan Hammouti uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Iam Projects opgericht met zetel aan de Weg naar Ellikom. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken en het plaatsen van zonnepanelen.
De besloten vennootschap Splendid uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Project Stadsgraaf opgericht met zetel aan de Industrieweg-Noord. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het bouwrijp maken van terreinen en het optrekken van gebouwen.

Juwelendiefstal in flat

Vrijdag 25 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een appartement in de Glycinestraat in Bree. De daders gingen er met juwelen aan de haal. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Kerstmis anno 2020 (3)

Vrijdag 25 december 2020
Oudsbergen - Kerstmis anno 2020 (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Kerstmis anno 2020 (2)

Donderdag 24 december 2020
Oudsbergen - Kerstmis anno 2020 (2)ZoomKerstnacht... (Cartoon: Fobie)

Aldi roept producten terug

Donderdag 24 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Aldi roept producten terugZoomEr werd een te hoog gehalte aan residu van gewasbeschermingsmiddelen (ethyleenoxide) op sesamzaad teruggevonden in de bladerdeeghapjes van het merk Excellence die bij Aldi werden verkocht. In samenspraak met het FAVV heeft Aldi daarom beslist om dit product uit de handel te halen en terug te roepen van bij de consumenten. Gelieve het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. De teruggebrachte producten zullen worden terugbetaald (ook zonder kassaticket). Voor meer (…) Het hele nieuwsbericht
Aldi roept producten terug
Zoom

Kerstmis anno 2020 (1)

Donderdag 24 december 2020
Oudsbergen - Kerstmis anno 2020 (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Drie jaar effectief voor verkrachter

Woensdag 23 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Drie jaar effectief voor verkrachterZes jaar cel waarvan drie met uitstel: dat is de straf die een vijftiger uit Bree gekregen heeft gekregen omdat hij zijn stiefdochter jarenlang verkrachtte. Het meisje was ten tijde van de feiten tussen de 12 en de 16 jaar. (PG)

Huis onbewoonbaar door brand

Woensdag 23 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag brak brand uit in een woning aan de Spoorwegstraat in As. Het huis is onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Kerstmis nadert...

Woensdag 23 december 2020
Oudsbergen - Kerstmis nadert...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Covid-voetbal anno 2020

Dinsdag 22 december 2020
Oudsbergen - Covid-voetbal anno 2020Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Moestuin voor beginners

Dinsdag 22 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Zelf groenten kweken zit in de lift, maar hoe begin je er aan? Tijdens de workshop "Moestuin voor beginners" krijg je de nodige tips om zelf aan de slag te gaan. Je leert welke plekjes het meest geschikt zijn voor een moestuin, hoe je de bodem voorbereidt, welke groenten je moet zaaien, welke je beter plant,... De workshop is gratis, maar op voorhand aanmelden is verplicht. Dat kan via deze link. De workshop vindt op zaterdag 16 januari van 9 tot 12u plaats in zaal De Kruin van het Domein Kiewit in Hasselt.

Zeven wildcrossers betrapt

Dinsdag 22 december 2020
In het kader van het actieplan ‘Beteugeling wildcrossen’ van het Agentschap Natuur en Bos werden sinds april 2018 al succesvolle acties tegen wildcrossers ondernomen op het grondgebied van de gemeenten Hamont-Achel, Lommel, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem.
Ook nu weer werden er tijdens twee controleacties, in Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem, door de natuurinspectie zeven motorrijders betrapt op crossen in natuurgebied. Enkele overtreders gedroegen zich (…) Het hele nieuwsbericht

Coronavirus muteert (1)

Dinsdag 22 december 2020
Oudsbergen - Coronavirus muteert (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Via Limburg.net kan je voortaan een grofvuilophaling inplannen en die ook meteen betalen. De grofvuilsticker is hiermee verleden tijd. Nu kies je zelf de dag en kan je deze nog verschuiven indien nodig. Ook ontvang je een e-mail als herinnering van je geplande ophaling. Wie niet over internet beschikt, kan een ophaling telefonisch aanvragen op het gratis nummer 0800 90 720. 
Grofvuil is niet herbruikbaar en te groot voor de huisvuilzak. (…) Het hele nieuwsbericht

Hubert Drijkoningen overleden

Dinsdag 22 december 2020
Oudsbergen - Hubert Drijkoningen overledenZondag is Hubert Drijkoningen overleden, de weduwnaar van Lena Tielens. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Neerglabbeek.

Nog altijd hinder bij De Lijn

Dinsdag 22 december 2020
Oudsbergen - Nog altijd hinder bij De LijnOok vanochtend zijn er weer problemen bij De Lijn door vakbondsacties. In Limburg rijdt naar schatting 70 % van de bussen, dat is al een stuk meer dan gisteren. De vakbonden voeren actie omdat ze een oplossing willen voor de problemen bij de technische diensten van De Lijn, ze eisen ook meer loon. Gisteren na de middag heeft een overleg tussen vakbonden en directie niets opgeleverd, straks komt er een nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtmerries over virus en vaccin

Maandag 21 december 2020
Oudsbergen - Nachtmerries over virus en vaccinZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Haas op het menu

Maandag 21 december 2020
Vandaag gelezen
"Beide dieren waren ook in prima conditie. Terwijl de maag van de eerste dode welp – toevallig – leeg was, had de tweede welp een goed gevulde maag. De inhoud, 3100g, bestond voor ongeveer 70% uit volwassen haas, 25% schaap en 5% fazant. Verder vonden we nog wat kleinigheden, zoals de restant van een druiventros en van een noot of eikel, wat gras, en een stickertje van op een vrucht." 
(Het INBO over de twee doodgereden wolvenwelpen)

Knuffelcontact...

Maandag 21 december 2020
Oudsbergen - Knuffelcontact...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Onverantwoord rijgedrag

Maandag 21 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Neeroeterenstraat in Opoeteren kruiste een politieploeg gisterenavond een voertuig dat aan hoge snelheid reed. De agenten gingen over tot achtervolging en interceptie. De chauffeur haalde meerdere voertuigen in tijdens druk verkeer en met een veel hogere snelheid als de toegelaten snelheid. De 61-jarige bestuurder uit Genk werd geverbaliseerd.

Alfons Meyssen overleden

Maandag 21 december 2020
Oudsbergen - Alfons Meyssen overledenZaterdag is de in Opglabbeek woonachtige Alfons Meyssen overleden, de echtgenoot van Mia Bomans. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Klokken luiden op Kerstdag

Maandag 21 december 2020
Kerk
In deze stille kersttijd vragen de bisschoppen van België om op Kerstdag om 12 uur de klokken te luiden in alle kerken van ons land. "Als een signaal van troost en hoop, vooral voor wie getroffen wordt door het coronavirus en al wie hen nabij zijn. Als een hart onder de riem van wie strijden tegen het coronavirus, allereerst de vele mensen die werkzaam zijn in de zorg. Als een signaal van verbondenheid onder ons allen."

Hinder bij De Lijn

Maandag 21 december 2020
Oudsbergen - Hinder bij De LijnZoomDoor een vakbondsactie rijden er vandaag weinig bussen op het hele net. Slechts een beperkt aantal chauffeurs is aan de slag gegaan. In de meeste provincies rijdt op dit moment ongeveer 50% van alle bussen. De directie veroordeelt de vakbondsacties en blijft bereid tot dialoog met de vakorganisaties. Ze erkent dat er nog werk aan de winkel is voor Techniek, maar onderstreept dat er al heel wat initiatieven lopen. "Dat de vakbonden beweren dat er al jaren niets gebeurt voor de Technische Diensten (…) Het hele nieuwsbericht

Twee vrouwen gewond bij ongevallen

Zondag 20 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 36-jarige vrouw is gisterenmiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Woudstraat in Genk. Op de IJzersteenweg is een 43-jarige voetgangster gewond geraakt bij een ongeval met een auto.

Op weg naar Bethlehem

Zondag 20 december 2020
Oudsbergen - Op weg naar BethlehemZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: JIMF

Zondag 20 december 2020
Johan Heynickx en Inge Kerkhofs, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap JIMF opgericht met zetel aan de Wijshagerkiezel in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de aan- en verkoop van onroerende goederen en het beheer van onroerend patrimonium.
Pieter Bollen uit Pelt en Wendy Schoofs uit Oudsbergen hebben de besloten vennootschap Loonbedrijf PB opgericht met zetel aan de Polsstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitvoeren van grond- en graafwerken en drainagewerken; het bouwrijp maken van terreinen, het aanleggen van terrassen en het snoeien van bomen.

Echtpaar overleden

Zaterdag 19 december 2020
Oudsbergen - Echtpaar overledenOp 11 december overleed de uit Bocholt afkomstige Godelieve Peeters, de echtgenote van Jaak Braeken. Zij was 78 jaar. Haar echtgenoot, afkomstig uit Wijshagen, overleed dinsdag. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Hun urnes worden begraven op de begraafplaats van Meeuwen.

Jef Paesen overleden

Zaterdag 19 december 2020
Oudsbergen - Jef Paesen overledenWoensdag is de uit Ellikom afkomstige Jef Paesen overleden, de echtgenoot van Mia Reumers. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Reppel. Op een later tijdstip is er een herdenkingsmoment in de parochiekerk van Bocholt.

Geen OLS in 2021

Vrijdag 18 december 2020
Het traditionele Oud Limburgs Schuttersfeest, op de eerste zondag van juli, gaat volgend jaar niet door. De organisatie van OLS Meijel heeft besloten het OLS 2021 te verplaatsen naar 2022. Aan de beslissing ligt de coronacrisis ten grondslag.

Wagen in gracht

Vrijdag 18 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend kwam een auto in de gracht terecht in de Wagemanskeel in Genk. Een vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond. Deze namiddag is een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Hoogstraat.

Fietsster (81) gewond bij botsing

Vrijdag 18 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rode Kruislaan in Bree botsten deze voormiddag rond 11.25 uur een auto en een 81-jarige fietsster uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Radio en TV
Oudsbergen - Speciale uitzending over coronavaccinZoomHet coronavaccin komt eraan en daarover hebben Vlamingen nog heel wat vragen. Wat zijn de mogelijke bijwerkingen? Waarom worden eerst de ouderen gevaccineerd? En is het ene vaccin beter dan het andere? VTM zendt nu zondag, 20 december om 13u45, een VTM Nieuwsspecial uit over het coronavaccin. Birgit Van Mol ontvangt enkele hoofdrolspelers van de vaccinstrategie en beantwoordt samen met hen vragen die de Vlamingen hebben ingestuurd. Zo is onder meer Dirk Ramaekers te gast. Hij is het hoofd van de Taskforce (…) Het hele nieuwsbericht

Ketnetwrappers komen naar Limburg

Vrijdag 18 december 2020
De Warmste Week
Oudsbergen - Ketnetwrappers komen naar LimburgZoomDe Warmste Week gaat vandaag van start. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Ketnet trekt er tijdens De Warmste Week weer op uit met Ketnet Brandt Weer. Ook voor kinderen was 2020 een uitzonderlijk jaar, waarvan ze het beste moesten maken. Gelukkig kregen ze hiervoor steun van hun beste vrienden en vriendinnen, oma's en opa's, juffen en meesters. Ketnet lanceerde daarom een oproep zodat de Ketnetters kunnen laten weten wie (…) Het hele nieuwsbericht

Wordt de kerstvakantie verlengd?

Donderdag 17 december 2020
Oudsbergen - Wordt de kerstvakantie verlengd?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuw: Best Berries By Schrijnwerkers

Donderdag 17 december 2020
Francisco Schrijnwerkers en Ruth Scheer, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap Best Berries By Schrijnwerkers opgericht met zetel aan de Oudsbergerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in alle soorten fruit en het verlenen van advies en praktische hulp aan bedrijven op het vlak van public relations en communicatie.

Pony in zwembad

Donderdag 17 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Dionysiuskerkstraat in Opoeteren belandde een pony in een zwembad. Dat gebeurde gisterennamiddag.

Scootmobiel in ongeval betrokken

Donderdag 17 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Winterslagstraat in Genk botste een scootmobiel tegen twee voetgangers. Een 72-jarige man en een 67-jarige man, beiden uit Genk, raakten daarbij gewond. Een 39-jarige vrouw uit Maasmechelen raakte gewond toen zij op Camerlo tegen een boom reed.

Dief geklist na achtervolging

Donderdag 17 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dinsdagavond arresteerde Politie CARMA op de Westerring in Genk een 48-jarige Fransman. De man wordt verdacht van diefstal. De Nederlandse politie achtervolgde dinsdagavond een verdacht voertuig dat met valse kentekenplaat vanuit Nederland naar België reed. De bestuurder werd verdacht van diefstal. De auto kon tot stilstand gebracht worden op de Westerring. Politie CARMA arresteerde een 48-jarige Fransman. De verdachte verzette zich hevig tijdens zijn arrestatie. Het voertuig was niet ingeschreven en (…) Het hele nieuwsbericht

De coronasituatie in Limburg

Donderdag 17 december 2020
Oudsbergen - De coronasituatie in LimburgZoomWie zicht wil krijgen op de actuele situatie rond de coronabesmettingen of op zoek is naar up-to-date cijfermateriaal voor de provincie Limburg, kan vanaf nu terecht op het Corona Dashboard Limburg.

Vliegtuig deed aan metingen

Donderdag 17 december 2020
Oudsbergen - Vliegtuig deed aan metingenZoomHet vliegtuigje dat de afgelopen nachten geregeld te horen was boven Limburg vliegt in opdracht van Fluvius. Op de Flight Radar (cfr. afbeelding) is duidelijk te zien hoe het rechtlijnige vluchten heen en weer over de provincie maakt. Ook de rest van de winter zijn nog vluchten gepland boven Limburg, niet noodzakelijk dagelijks - dat hangt van de weersomstandigheden af. De vluchten gebeuren niet toevallig in de winter en 's nachts. Het vliegtuig (…) Het hele nieuwsbericht

Met soep op de boer

Donderdag 17 december 2020
De Warmste Week
Oudsbergen - Met soep op de boerZoomDe Warmste Week bedankt vanaf morgen iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor Kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. De zenders Eén, Studio Brussel, Radio 2, Ketnet en MNM hebben heel wat in petto van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december. Eén bedankt met soep: alle grote gebaren en kleine attenties verdienen een ongelooflijk luide bedankt, een soeperbedankt. Daarom trekt Dieter Coppens tijdens De Warmste Week op roadtrip door heel Vlaanderen met zijn soepbus. Om zoveel mogelijk soep te schenken aan mensen die het verschil hebben gemaakt het afgelopen jaar. (foto: ©VRT)

Nieuwe vennootschap: Q-Lana Europe

Woensdag 16 december 2020
De Amerikaanse vennootschap Q-Lana inc. heeft de besloten vennootschap Q-Lana Europe opgericht met zetel aan de Industrieweg-Noord in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van administratieve prestaties en computerservices en de commercialiseren van nieuwe producten, nieuwe vormen van technologie en hun toepassingen.

Bromfietsster (60) gewond bij botsing

Woensdag 16 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Noordlaan in Genk raakten vanmorgen rond 7.50 uur een auto en een 60-jarige bromfietsster in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Politie gaat streng optreden

Woensdag 16 december 2020
Oudsbergen - Politie gaat streng optredenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

TV Limburg zendt kerstviering uit

Woensdag 16 december 2020
Radio en TV
Oudsbergen - TV Limburg zendt kerstviering uitOp Kerstdag kunt u live de eucharistieviering volgen via de lokale zender TV Limburg. Na de druk bekeken live-uitzendingen van de vieringen op Palmzondag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren slaan TV Limburg en het bisdom Hasselt opnieuw de handen in elkaar. De regionale zender zal op Kerstdag de eucharistieviering live uitzenden. Mgr. Hoogmartens gaat dan om 10 uur voor vanuit de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt.

Tachtiger gewond bij val

Dinsdag 15 december 2020
Oudsbergen - Tachtiger gewond bij valZoomOp Breekiezel kwam gisterenavond rond 18 uur een fietser ten val. De 86-jarige man uit Oudsbergen werd daarbij gewond en overgebracht naar het ziekenhuis.

Blanco seizoen in het handbal

Dinsdag 15 december 2020
Oudsbergen - Blanco seizoen in het handbalDe nationale kampioenschappen van het huidige seizoen 2020 – 2021 bij de dames en heren in het handbal zullen de geschiedenisboeken ingaan als een blanco seizoen. Dit houdt in dat er dit seizoen wél nog gehandbald zal worden, dat er wel degelijk een klassement zal worden bijgehouden maar dat er op het einde van het seizoen geen kampioenen, stijgers en dalers zullen zijn. Op 8 mei 2021 organiseert de KBHB de finales voor de beker van België met de finalisten van vorig seizoen die toen (…) Het hele nieuwsbericht

Extra pensioen voor mijnwerkers

Dinsdag 15 december 2020
Oudsbergen - Extra pensioen voor mijnwerkersDe pensioendienst is gestart met de uitbetaling van de achterstalllige pensioenen van de ondergrondse mijnwerkers. Volgens de KS Vriendenkring zou het gaan om zowat 20.000 gepensioneerden of hun weduwen. Doordat de berekeningen niet zijn gebeurd volgens de akkoorden destijds, kregen die ongeveer 30 jaar lang te weinig pensioen. Het zou om gemiddeld 200 euro per maand gaan. Wel wordt maar 10 jaar terug in de tijd gegaan bij de berekening van de achterstallen. Alle ex-mijnwerkers krijgen een brief met een aantal weken later de betaling. Enkele honderden zouden die al gehad hebben, tegen de lente moeten alle dossiers afgehandeld zijn.

Tuning en tuning is twee

Maandag 14 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Henry Fordlaan in Genk is gisterenavond een bestuurder uit het verkeer gehaald. De getunede wagen van de twintiger uit Zutendaal maakte een hels kabaal. Bij nazicht van de wagen kon de politie ernstige technische gebreken vaststellen. De auto was zodanig verlaagd dat er door het schuren tegen de weg een lek ontstaan was in de brandstofleiding. De veren van de wagen waren doorgeslepen om de wagen maximaal te kunnen verlagen. De banden van het voertuig waren te smal en pasten ook niet op de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Guillaume Lambertlaan in Genk zijn vanmorgen rond 8.30 uur een wagen en een bromfietser gebotst. De 52-jarige bromfietser uit Genk raakte daarbij gewond.

19 coronapatiënten in Noorderhart

Maandag 14 december 2020
Oudsbergen - 19 coronapatiënten in NoorderhartMomenteel verblijven er 19 corona-patiënten in Noorderhart Mariaziekenhuis. Daarvan worden er 4 verpleegd op intensieve zorgen.
Oudsbergen - 'Herstelplan biodiversiteit dringend nodig'ZoomVandaag overhandigt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) zijn Natuurrapport 2020 aan Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir. In het rapport wordt gevraagd dringend een Vlaams herstelplan voor de biodiversiteit op te stellen, naar analogie met het Europees biodiversiteitsplan 2030.
Uit het lijvige rapport blijkt nog maar eens dat planten, dieren en habitats in Vlaanderen ondermaats scoren, en in de meeste gevallen nog ver verwijderd zijn van de Europese doelen voor 2020. (…) Het hele nieuwsbericht

Stoken? Hou het gezond!

Maandag 14 december 2020
Oudsbergen - Stoken? Hou het gezond!ZoomIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om hun huizen te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Om een duidelijk overzicht te maken van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op de site www.stookslim.be. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.

Fietser en voetgangster gewond

Zondag 13 december 2020
Vandaag gelezen
In de Essenlaan in Genk is deze voormiddag rond 11.30 uur en 56-jarige fietser uit Hasselt gewond bij een val. In de Hoogstraat raakten een voetgangster een bromfietser in een aanrijding betrokken. De voetgangster werd gewond.

Juwelen gestolen in woning

Zondag 13 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning op de Bretheistraat in Genk is vrijdagavond een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met juwelen.

Nieuwe vennootschap: Frencon

Zondag 13 december 2020
Livio Fralleoni uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Frencon opgericht met zetel aan de Oude Kerkstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer metselwerken, voegwerken en chapewerken.

Nieuwe vennootschap: VTA

Zondag 13 december 2020
De naamloze vennootschap Veldeman Group uit Opglabbeek heeft de besloten vennootschap VT Automation, verkort VTA, opgericht met zetel aan de Industrieweg-Noord in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van industriële automatiseringssystemen en consultancy- en managementactiviteiten.

Nieuwe vennootschap: R.B.S. Holding

Zaterdag 12 december 2020
Stefan en Frank Rombouts, beiden uit Hasselt, en Denis Rombouts uit Oudsbergen hebben de besloten vennootschap R.B.S. Holding opgericht met zetel aan de Ophovenbosstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van consultancy-diensten en het organiseren en geven van opleidingen, coaching, begeleiding, workshops, vormingen en trainingen.

Nieuwe NMBS-dienstregeling van start

Zaterdag 12 december 2020
Oudsbergen - Nieuwe NMBS-dienstregeling van startMorgen/zondag start bij de NMBS de nieuwe dienstregeling 2021. Raadpleeg voor de aanvang van uw treinreis zeker de website www.belgianrail.be of de NMBS-app. In het station, op het perron èn in de trein geldt een mondmaskerplicht.
Oudsbergen - Een op vijf haalt vuilniszakken niet afZoomGezinnen in Limburg die een afvalbelasting betalen aan Limburg.net hebben hierdoor recht op een quotum huisvuil in de vorm van rollen huisvuilzakken. Jaarlijks haalt ongeveer 10% van de gezinnen die zakken niet af. Limburg.net stelt nu vast dat voor 2020 bijna dubbel zoveel gezinnen hun quotum nog niet hebben afgehaald en roept iedereen op om dat zeker nog te doen voor 31 december.
Elk gezin dat op 1 januari gedomicilieerd is in het werkingsgebied van Limburg.net en een afvalbelasting betaalt (…) Het hele nieuwsbericht

Actie 'Geef boeren ruimte'

Zaterdag 12 december 2020
Oudsbergen - Actie 'Geef boeren ruimte'ZoomGisterenavond vond op verschillende plaatsen in Limburg een actie plaats, georganiseerd door de jonge boeren van Groene Kring. Daarbij vormden heel wat verlichte tractoren samen de woorden “#geefboerenruimte”. Met de tractorenactie willen de jonge boeren van Groene Kring een duidelijk signaal geven aan de Vlaamse regering. Ze zeggen klaar te staan om ook in de toekomst voeding te voorzien op een duurzame manier, maar het huidige beleid plaatst hen echter naar eigen zeggen onder een stolp. De jonge boeren reiken dan ook de hand om op zoek te gaan naar constructieve oplossingen.

Hubert Leenders overleden

Vrijdag 11 december 2020
Oudsbergen - Hubert  Leenders overledenIn WZC Ter Meeuwen is woensdag Hubert Leenders overleden, de levensgezel van Henriëtte Peustjens. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Actieplan tegen eikenprocessierupsen

Donderdag 10 december 2020
Oudsbergen - Actieplan tegen eikenprocessierupsenZoomDe partners in het Europese project "LIFE eikenprocessierups" hebben gisteren de officiële start gegeven van dit actieplan waarin men de komende vijf jaar op zoek gaat naar de meest ecologische manieren om de eikenprocessierups te bestrijden. Het Vlaams-Nederlandse project onder leiding van provincie Antwerpen, zal daarbij de natuurlijke vijanden van de rupsen inschakelen. Er zal op grote schaal getest worden met mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen. De partners zijn de provincies Antwerpen en Limburg, de Nederlandse provincies Gelderland  en Noord-Brabant, de gemeente Sittard-Geleen en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO.  

Twee chauffeurs gewond

Donderdag 10 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen twee auto's in de Neeroeterenstraat in Opoeteren zijn de twee bestuurders gewond geraakt. Het ongeval gebeurde vanmorgen.

Man (50) gewond bij ongeval

Donderdag 10 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oosterring in Genk ging gisterenavond een auto van de baan. Een 50-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

Luc Herbots overleden

Donderdag 10 december 2020
Oudsbergen - Luc Herbots overledenMaandag is de in Houthalen woonachtige Luc Herbots overleden, de echtgenoot van Mare-Claire Vanderfeesten. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadressen: Marie-Claire Vanderfeesten, Populierenstraat 56, 3530 Houtalen; fam. Lieben-Herbots, Hermispad 8, 3660 Opglabbeek.

Het is koud

Woensdag 9 december 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Het is koudMet een koude luchtbel in de hoogte blijven de temperaturen ook aan de grond aan de lage kant. Een mobiel wigje zorgt voor rust in de atmosfeer, maar er is wel veel vochtigheid aanwezig. De volgende dagen trachten Atlantische storingen vanuit het westen door te dringen over onze streken en de neerslagkansen nemen geleidelijk aan toe. Vanaf het weekend wordt het ook gevoelig zachter.
Vandaag is er opnieuw kans op mist in de ochtend. Er komt wat meer wind opzetten, waardoor de mist (…) Het hele nieuwsbericht

De eerste prik is gezet

Woensdag 9 december 2020
Oudsbergen - De eerste prik is gezetZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Twee ongevallen met gewonden

Woensdag 9 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hoevezavellaan en de Achterstraat in Genk zijn deze voormiddag rond 10 uur twee wagens gebotst. Een 62-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. Een half uur later vond in de Dijkstraat een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een bestelwagen. Een 16-jarige jongen uit Genk raakte gewond.
De Warmste Week
Oudsbergen - Zing jij ook mee in het Warmste Koor?ZoomDe Warmste Week bedankt in de week voor kerst iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Zo veel helpende handen, sterke schouders, luisterende oren. Al die gebaren – groot én klein – verdienen een massale dankjewel. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. Eén, Studio (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Hellings overleden

Woensdag 9 december 2020
Oudsbergen - Jan Hellings overledenGisteren is de in Grote-Brogel woonachtige en uit Opglabbeek afkomstige Jan Hellings overleden, de weduwnaar van de in 2007 overleden Irma Sixel.  Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Tijdens de advent hielden parochies elk jaar de actie “Soep op de Stoep” ten voordele van de projecten van Welzijnszorg. Je kreeg na de mis of op de markt een kop soep aangeboden en je gaf een vrije gift voor Welzijnszorg. Wegens coronamaatregelen gaat dat nu niet meer. Maar de initiatiefnemers zochten en vonden een aangepaste, veilige formule om deze actie toch te laten doorgaan.
Ze kochten 100 liter soep aan van Robin Food, een organisatie die overschotten van de veiling verwerkt (…) Het hele nieuwsbericht

YMT Bouw failliet verklaard

Dinsdag 8 december 2020
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft YMT Bouw uit Oudsbergen failliet verklaard. Mr. Banken is als curator aangesteld.

Het worden rare feestdagen

Dinsdag 8 december 2020
Oudsbergen - Het worden rare feestdagenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Sportclubs trekken aan alarmbel

Dinsdag 8 december 2020
De Vlaamse sportfederaties trekken aan de alarmbel en schreven een open brief gericht aan minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke. Initiatiefnemer is Koen Umans, voorzitter van de Vlaamse Sportfederatie, de koepel van alle Vlaamse sportfederaties in Vlaanderen. Alle grote sportfederaties van Vlaanderen hebben de brief ondertekend.
De clubs in Vlaanderen zitten immers met de handen in het haar. Zonder snelle actie is de federale regering goed op weg om de (…) Het hele nieuwsbericht

Giel Reumers overleden

Dinsdag 8 december 2020
Oudsbergen - Giel Reumers overledenZaterdag is de in Gruitrode woonachtge Giel Reumers overleden, de echtgenoot van Tho Vandewinkel. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn urne wordt begraven in het urnenveld op de begraafplaats van Gruitrode.

Jan Drijkoningen overleden

Maandag 7 december 2020
Oudsbergen - Jan Drijkoningen overledenZaterdag is de in Neerglabbeek woonachtige Jan Drijkoningen overleden, de weduwnaar van de op 27 oktober Maria Paredis. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Verkeerscontrole

Maandag 7 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA organiseerde afgelopen weekend samen met de Vlaamse Belastingdienst verkeerscontroles in As en Genk. In totaal werden er 1.427 voertuigen gecontroleerd. De politie trof een bestuurder aan zonder geldig rijbewijs, die bovendien reed onder invloed van verdovende middelen. Zijn voertuig werd in beslag genomen. Daarnaast werden enkele overtredingen vastgesteld met betrekking tot keuring, gsm-gebruik en het niet dragen van een gordel. De Vlaamse Belastingdienst vorderde een bedrag van 3.620 euro.

Marcellina Bleakley overleden

Maandag 7 december 2020
Oudsbergen - Marcellina Bleakley overledenWoensdag is in Houthalen Marcellina Bleakley overleden. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Rouwadres: Bijvaardeweg 13, 3630 Oudsbergen.

Slachtafval gedumpt

Zondag 6 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Smoutweg in Opoeteren heeft een onbekende slachtafval gedumpt. De brandweer heeft het afval opgeruimd.
Kort nieuws van bij de buren
De voorbije nacht heeft de politie na een tip een coronafeestje met zeven personen stilgelegd in een woning in As. De betrokkenen kregen een boete van 250 euro.

KMI: code geel

Zondag 6 december 2020
Oudsbergen - KMI: code geelZondagavond en nacht wordt het op veel plaatsen nevelig met soms vorming van mist die in combinatie met de temperaturen net onder het vriespunt kan aanvriezen. Er is dus kans op beperkt zicht (minder dan 500 m en op sommige plaatsen minder dan 200 m) en rijmplekken.
Oudsbergen - Veel lockdownfeestjes vanmorgen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Jongen (9) aangereden

Zondag 6 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenmiddag rond 12.45 uur is een 9-jarige jongen door een auto aangereden op de Europalaan in Genk. Hij liep daarbij verwondingen op.

Twee laptops gestolen in winkel

Zondag 6 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een winkel aan de Boneputstraat in Bree zijn twee laptops gestolen. De diefstal werd vrijdag gepleegd.

Het heerlijk avondje is gekomen...

Zaterdag 5 december 2020
Oudsbergen - Het heerlijk avondje is gekomen...Zoom...en nu al rijdt Sinterklaas met zijn knechten over de (gladde) daken. Marc Faes mocht er getuige van zijn hoe de Sint en zijn Pieten zich klaarmaken voor deze toch wel zware nacht. Nog een geluk dat het niet sneeuwt! Kijk eens naar  De Sint maakt zich klaar

Jef Aerden overleden

Zaterdag 5 december 2020
Oudsbergen - Jef Aerden overledenDonderdag is de in Opglabbeek woonachtige Jef Aerden overleden, de weduwnaar van de in 2017 overleden Monique Driesen. Hij was 71 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in besloten kring.

Anna Bergs overleden

Zaterdag 5 december 2020
Oudsbergen - Anna Bergs overledenGisteren is Anna Bergs overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Lambert Joosten. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zij te rusten wordt gelegd op de begraafpaats van Achel. Rouwadressen: Pierre Joosten, Oude Baan 36, 3930 Achel; Gerard Joosten, Weg naar Ellikom 42, 3670 Oudsbergen.

Jaak Donné overleden

Zaterdag 5 december 2020
Oudsbergen - Jaak Donné overledenDonderdag is de uit Gruitrode afkomstige en in Gerdingen woonachtige Jaak Donné overleden, de weduwnaar van de in 2015 overleden Thoke Ramaekers. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Als een factuur te laat komt

Vrijdag 4 december 2020
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Als een factuur te laat komtSchuldeisers hebben doorgaans een beter geheugen dan schuldenaars. Toch kan de tijd een handlanger zijn voor wie misschien nog moet betalen. Zo was er een schrijnwerker die een factuur van € 7.656,50 uitschreef in verband met buitenschrijnwerk en een poort, zeven jaar eerder geleverd en geplaatst. Destijds had hij al een voorschotfactuur van € 9.540,00 aangerekend. Direct na ontvangst van de nagekomen factuur had de klant schriftelijk geprotesteerd en geweigerd nog iets te betalen omdat hij geen grijze (…) Het hele nieuwsbericht

Autobestuurder met niets in orde

Vrijdag 4 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vandaag een man uit As betrapt die met niets in orde was. Zijn auto is niet verzekerd en niet ingeschreven. Op zijn voertuig hing een gestolen kentekenplaat. De man lapte een lopend rijverbod aan zijn laars en was onder invloed van alcohol en drugs. Zijn voertuig is in beslag genomen.

Nachtvorst op komst

Vrijdag 4 december 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Nachtvorst op komstEen omvangrijke depressie draait rondjes over West-Europa om na het weekend te evacueren naar de Middellandse Zee. Hierdoor is de atmosfeer onstabiel van opbouw en wordt koude lucht aangevoerd. Storingen zijn dicht in de buurt, maar bereiken ons beperkt. Na het weekend zijn het vooral wolken die het weer bepalen en het blijft vaak droog. Het is wel koud met kans op nachtvorst.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend, maar meestal droog. Nadien breekt de bewolking stilaan en zijn er ook (…) Het hele nieuwsbericht

De lange tocht naar het vaccin

Donderdag 3 december 2020
Oudsbergen - De lange tocht naar het vaccinZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: ABC-Solutions

Donderdag 3 december 2020
Patrick Gailliaert uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap ABC-Solutions opgericht met zetel aan de Loostraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer detailhandel in computers en webhosting.

Nieuwe vennootschap: JoDa Sign

Donderdag 3 december 2020
Davy Tonnaer en Corine Ferson, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap JoDa Sign opgericht met zetel aan de Kasteelstaat Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer zeefdrukkerij, het ontwerpen en plaatsen van buitenreclame, het ontwerpen en onderhouden van websites en webhosting.
Oudsbergen - De 5de COVID-19 gezondheidsenquête staat onlineVia deze enquête wil Sciensano de impact van de 2de lockdown op jouw welzijn en leefgewoonten onderzoeken. Daarnaast peilen ze naar jouw opinie over de vaccinatiestrategie voor COVID-19. De vorige COVID-19 gezondheidsenquêtes konden telkens op meer dan 30.000 deelnemers rekenen. Ook deze keer rekent Sciensano op een massale deelnam. Invullen kan via deze link.

De visie van Fobie

Woensdag 2 december 2020
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Meisje (16) gewond bij ongeval

Woensdag 2 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag raakten een 16-jarige fietsster en een auto in een aanrijding betrokken op de Europalaan in Genk. De fietsster liep daarbij verwondingen op.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Boetes voor eigenaars loslopende hondenZoomNatuur en Bos gaat volop inzetten op het beboeten van eigenaars die hun honden niet aan de leiband houden. Mensen die tijdens een controleactie betrapt worden, riskeren een boete van 80 euro of meer. "Doodgebeten schapen en pony’s, opgejaagde paarden die in prikkeldraad belanden en wandelaars die aangevallen worden... Loslopende honden veroorzaakten het voorbije weekend tal van incidenten in onze natuurgebieden. Meer en meer mensen lappen de regels aan hun laars en laten hun honden (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Goed nieuws voor Limburgse pendelaarsZoomNu het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de renovatie en de lokale verbreding van het viaduct van Wilsele (E314) heeft beëindigd, kan het begin 2021 starten met de aanleg van de spitsstrook tussen Wilsele en Aarschot. “De 13 kilometer lange spitsstrook moet de avondspits op de E314 richting Limburg verlichten. De spitsstrook zal opengesteld worden bij grote verkeersdrukte. Boven de rijstroken komt er dan ook dynamische rijstrooksignalisatie die aanduidt of de strook open of gesloten is”, zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Het wordt kouder

Woensdag 2 december 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Het wordt kouderEen krachtige depressie met bijbehorende storingen schuift van noord naar zuid over de lage landen en zorgt voor een flinke plens hemelwater in onze streken. Na een onstuimige vrijdag wordt het de volgende dagen kouder, maar de neerslagkansen nemen wat af. In de nachten komt het tot grondvorst en lokaal zelfs tot vorst.
Vandaag is het lange tijd mistig en af en toe kan er een drupje motregen vallen. Ook na de middag kan het op veel plaatsen mistig blijven en er zijn talrijke lage wolken. (…) Het hele nieuwsbericht

Bijzondere Kerstkaart

Woensdag 2 december 2020
Oudsbergen - Bijzondere KerstkaartZoomHet bisdom Hasselt heeft een speciale kerstkaart ontworpen voor mensen die het moeilijk hebben. Het bisdom vraagt de Limburgers ook om deze kerst voorzichtig te zijn. De kerken zullen tijdens de kerstdagen wel open zijn voor individuele bezoeken en in verschillende parochies zullen de vieringen live gestreamd worden. Op kerstdag zal de viering met bisschop Patrick Hoogmartens in de kathedraal van Hasselt uitgezonden worden op TV Limburg. (foto © Brian T. Kershisnik)
Oudsbergen - Vzw Heemkunde Limburg wordt ontbondenZoomDe vzw Heemkunde Limburg wordt ontbonden en vereffend. Dat heeft het bestuur beslist. Aanleiding voor de ontbinding is het overlijden van voorzitter Raymond Lambie, in juli. Maar de eigenlijke redenen zijn divers, zegt ondervoorzitter Luk Van de Sijpe: "Vooreerst het gebrek aan financiële middelen; de Vlaamse subsidies zijn al een tijd verdwenen, twee jaar geleden werden de provinciale subsidies opgeheven  Daarnaast werken we uitsluitend met vrijwilligers, zoals in alle heemkringen. Daar treedt (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Cap Trade

Dinsdag 1 december 2020
Een Slovaakse en een Zwitserse besloten vennootschap hebben de besloten vennootschap Cap Trade opgericht met zetel aan de Irisstraat in Oudsbergen. Het aanvangsvermogen bedraagt 1.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren internationale handel en het verwerven en het beheer van roerende en onroerende goederen of zakelijke rechten daarop.

Nieuwe vennootschap: Phantica

Dinsdag 1 december 2020
Wouter Bijnens uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Phantica opgericht met zetel aan de Wandelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer boekhouding, het selecteren van personeel, publiciteit en public relations.

24 overtredingen bij verkeersactie

Dinsdag 1 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren organiseerde Politie CARMA een controleactie op vier locaties in de politiezone. In Genk en Houthalen werden 29 personen en 62 voertuigen gecontroleerd. De politie stelde 24 overtredingen vast. Op een parking in de Wetzandstraat stond een zestal personen aan hun auto. Zij vluchtten te voet weg. Drie personen werden meteen gevat. Eén van hen werd bestuurlijk gearresteerd omdat hij onder invloed was van drugs. De drie andere personen zijn ontkomen, maar werden wel geïdentificeerd. Ze (…) Het hele nieuwsbericht

Geen papierophaling in december

Dinsdag 1 december 2020
Oudsbergen - Geen papierophaling in decemberIn bepaalde gemeenten wordt het papier en karton, in opdracht van de gemeente, opgehaald door verenigingen. Door de verstrenging van de coronamaatregelen werd deze ophaling sinds begin november niet meer toegelaten. Gezien de verlenging van de maatregelen worden ook de ophalingen voor december geannuleerd, meldt limburg.net.

Pol Vandewal overleden

Dinsdag 1 december 2020
Oudsbergen - Pol Vandewal overledenIn Neerglabbeek is zaterdag Pol Vandewal overleden, de echtgenoot van Suzanne Casters. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen