Het overige nieuws

Help volwassenen het fietsen leren

Dinsdag 31 augustus 2021
Oudsbergen - Help volwassenen het fietsen lerenZoom
Welzijnsregio Noord-Limburg organiseert sinds 2017 jaarlijks fietslessen voor volwassenen. Niet iedereen leerde immers als kind fietsen. Tijdens de praktijklessen begeleidt een team van vrijwillige fietsbuddy’s de deelnemers. 
Wil jij hun vrijwilligersteam vervoegen? Ga dan naar de infosessie op 10 september om 11 u. in zaal De Verbinding (Hoekstraat 70 bus 3, Neerpelt). Geef vooraf integratiemedewerker Goele Kerkhof een seintje via 011 23 87 34 (niet op woensdag- of vrijdagnamiddag) of via een mailtje naar goele[!]welzijnsregio.be. Doen!
Oudsbergen - Fietsster aangereden door vrachtwagenOp de Weg naar Helchteren is vanmorgen rond 9.15 uur een 61-jarige fietsster uit de gemeente aangereden door een vrachtwagen. De vrouw raakte daarbij gewond.

VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'

Dinsdag 31 augustus 2021
Oudsbergen - VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'ZoomVanavond start op Canvas een zesdelige reeks over migratie in België. 'Kinderen van de migratie' brengt het verhaal van deze mensen in al zijn facetten voor het eerst op televisie.
Voor de reeks is ook gefilmd in Beringen. Zo krijgen we onder andere het verhaal van Antonio Andronica en Sema Yildiz. Arbeidsmigranten, hun kinderen en kleinkinderen getuigen over de moeilijke beslissing om alles achter te laten, het zware en vaak gevaarlijke werk, het onbekende land waarin ze (…) Het hele nieuwsbericht

300 extra krachten bij CLB's

Dinsdag 31 augustus 2021
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts voorziet meer dan € 14 miljoen extra middelen voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB), goed voor 307 extra voltijdse krachten die bij de CLB’s kunnen werken rond mentaal welzijn en andere leerlingenbegeleiding. Zo kunnen de CLB’s in het nieuwe schooljaar terug extra inzetten op hun echte kerntaak: leerlingen ondersteunen bij moeilijkheden op school.
De CLB’s zullen actief op zoek gaan naar leerlingen die (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen terug naar school!

Dinsdag 31 augustus 2021
Oudsbergen - Morgen terug naar school!ZoomMorgen begint het nieuwe schooljaar. Dat inspireerde tekenaar Dirk Van Bun tot deze tekening. Maar... niet zómaar een tekening! Je kan er meerdere wiskundige termen op terugvinden. Kan jij ze ook ontdekken? Overmorgen geven we de oplossing!

Mia Paredis overleden

Maandag 30 augustus 2021
Oudsbergen - Mia Paredis overledenVrijdag is Mia Paredis overleden, de weduwe van Mon Parren. Zij was 88 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerglabbeek. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Mia Pareyns overleden

Maandag 30 augustus 2021
Oudsbergen - Mia Pareyns overledenVrijdag is Mia Pareyns overleden, de weduwe van Nol Coninx. Zij was 92 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. De uitvaartliturgie vindt in intieme familiekring plaats in de parochiekerk van Wijshagen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Eendracht Louwel - Bokrijk Sport 3-0

Maandag 30 augustus 2021
Oudsbergen - Eendracht Louwel - Bokrijk Sport 3-0In een oefenwedstrijd hebbben de dames van Eendracht Louwel Bokrijk Sport geklopt. Uitslag: 3-0.

Calcio Genk A - Kabouters B 6-1

Zondag 29 augustus 2021
Oudsbergen - Calcio Genk A - Kabouters B  6-1Calcio Genk A heeft Kabouters Opglabbeek B verslagen. Uitslag: 6-1.

Sporting Ellikom klopt Umitspor B

Zondag 29 augustus 2021
Oudsbergen - Sporting Ellikom klopt Umitspor BSporting Ellikom heeft Umitspor Maasmechelen B geklopt. Uitslag: 6-2.

KSK Meeuwen - Bree-Beek 1-2

Zondag 29 augustus 2021
Oudsbergen - KSK Meeuwen - Bree-Beek 1-2KSK Meeuwen heeft thuis verloren van GS Bree-Beek A. Uitslag: 1-2.

E. Louwel - SV Herkol 1-3

Zondag 29 augustus 2021
Oudsbergen - E. Louwel - SV Herkol 1-3In een oefenwedstrijd heeft Eendracht Louwel thuis verloren van SV Herkol. Uitslag: 1-3.
Oudsbergen - Opendeurdagen in het NatuurhulpcentrumZoomOp de eerste drie zondagen van september kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen tijdens opendeurdagen.
Dit jaar valt er heel wat te ontdekken. Een poema en een leeuw, afkomstig uit een dierentuin uit Litouwen, zitten sinds kort in een ruimer buitenverblijf, de vlieg- en revalidatiekooien zitten overvol met roofvogels en uilen zoals kerkuilen, ransuilen, oehoes, buizerds, torenvalken en sperwers als voorbereiding op hun vrijlating. Vijf (…) Het hele nieuwsbericht

Herfstachtig weer

Zaterdag 28 augustus 2021
Oudsbergen - Herfstachtig weerTussen een standvastig hogedrukgebied nabij Schotland en een depressie over het oosten van Europa wordt in een koele noordelijke luchtstroming, aanhoudend onstabiele lucht aangevoerd. Tijdelijk schuift een storing over onze regio met continue regenval. Het lijkt wel of de herfst al aangebroken is. De volgende dagen kan het hoog wat meer zijn invloed laten gelden en wordt het droger en ook zonniger met iets hogere temperaturen.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en zo nu en dan valt er een (…) Het hele nieuwsbericht
13.637 leerlingen in het basisonderwijs in Limburg spreken thuis geen Nederlands. Dat is 16,1 procent van het aantal leerlingen in het basisonderwijs. 7.711 leerlingen die secundair onderwijs volgen in Limburg spreken thuis ook geen Nederlands. Dat is 13,9 procent. De cijfers zijn afkomstig van het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap.

Het leven in het leger

Zaterdag 28 augustus 2021
Oudsbergen - Het leven in het legerZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Fien Thijs overleden

Zaterdag 28 augustus 2021
Dinsdag is Fien Thijs overleden, de echtgenoot van Sylvain Wolfs. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: fam. Wolfs-Thijs, Weg naar Zwartberg 321, 3660 Oudsbergen.

Betrapt op rijden onder invloed

Vrijdag 27 augustus 2021
Een dertiger uit de gemeente is gisterenavond betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd op de Boslaan in Lanklaar.

Meisje gewond bij ongeval

Vrijdag 27 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bochelterkiezel in Bree is een 17-jarig meisje uit Bocholt gewond bij een aanrijding. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 9 uur.

Kabouters verliezen van Bokrijk

Donderdag 26 augustus 2021
Oudsbergen - Kabouters verliezen van BokrijkKabouters Opglabbeek B heeft verloren op het veld van Bokrijk Sport. Uitslag: 3-1.

Auto tegen muurtje

Donderdag 26 augustus 2021
In de Ophovenstraat is een auto tegen een muurtje gereden. Er is vrij veel schade aan de wagen. Het ongeval gebeurde vanochtend.

Lène Babeliowsky overleden

Donderdag 26 augustus 2021
Oudsbergen - Lène Babeliowsky overledenDinsdag is Lène Babeliowsky overleden, de weduwe van Henri Berben. Zij was 96 jaar en woonde in Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Kabouters verslaan Lindelhoeven VV

Woensdag 25 augustus 2021
Oudsbergen - Kabouters verslaan Lindelhoeven VVIn een oefenwedstrijd heeft Kabouters Opglabbeek gewonnen van Lindelhoeven VV. Uitslag: 4-2.

KSK Meeuwen - Zonhoven United 2-1

Woensdag 25 augustus 2021
Oudsbergen - KSK Meeuwen - Zonhoven United 2-1In een oefenwedstrijd heeft KSK Meeuwen thuis gewonnen van Zonhoven United. Uitslag: 2-1.

De Paralympics op de Vlaamse tv

Woensdag 25 augustus 2021
Oudsbergen - De Paralympics op de Vlaamse tvZoom                                                                (Cartoon: Yves '21)

Marie-Louise Dewitz overleden

Woensdag 25 augustus 2021
Oudsbergen - Marie-Louise Dewitz overledenIn Meeuwen is gisteren Marie-Louise Dewitz overleden, de echtgenote van René Evens. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte famiiekring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.
4.794 Limburgse huishoudens hebben een budgetmeter voor elektriciteit. Dat is 13,1 per duizend afnemers. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt. Een laag inkomen, slechte woonomstandigheden en hoge energieprijzen leiden vaak tot energie-armoede, wat wil zeggen dat een gezin moeilijkheden ondervindt om zich te voorzien van de energie die nodig is voor elementaire noden. De energiekosten zijn de laatste jaren sterk gestegen, wat de kans op betalingsachterstanden vergroot. Bij afnemers die er niet in slagen hun energierekeningen te betalen, kan een budgetmeter geplaatst worden.

Kettingzaag gestolen in paardenstal

Woensdag 25 augustus 2021
Uit een paardenstal in de Ophovenstraat werd een kettingzaag ontvreemd. De diefstal werd vandaag vastgesteld.
Op vijf jaar tijd zijn er in Limburg 30 biologische landbouwbedrijven bijgekomen. Er zijn er nu 77. Dat blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Aan biologische landbouwbedrijven worden extra strenge eisen gesteld op het vlak van milieueffecten en dierenwelzijn. De striktere eisen hebben betrekking op de omgang met bestrijdingsmiddelen, het gebruik van kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Dansende muggen

Woensdag 25 augustus 2021
Oudsbergen - Dansende muggenZoom'Als de muggen dansen gaan, is het met de regen zeker gedaan', luidt het spreekwoord. Gust Ischen heeft alvast genoeg muggen aan zijn raam voor een heel bal.

Vrouw levensgevaarlijk gewond

Dinsdag 24 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Opitterkiezel in Bree botsten rond 14.30 uur een auto en een vrachtwagen. Een vrouw uit Bree raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De rijbaan is versperd en er wordt tijdelijk een omleiding voorzien. UPDATE Die was rond 17.30u nog altijd van kracht.

Jaak Vliegen overleden

Dinsdag 24 augustus 2021
Oudsbergen - Jaak Vliegen overledenIn WZC Gerkenberg in Bree is gisteren Jaak Vliegen overleden, de weduwnaar van de in 20189 gestorven Alda Eerdekens. Hij was 95 jaar en afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Marcel Geysels overleden

Dinsdag 24 augustus 2021
Oudsbergen - Marcel Geysels overledenGisteren is Marcel Geysels overleden, de echtgenoot van Anna Vaes. Hij was 82 jaar en afkomstig van Ellikom. Het afscheid vindt plaats in in intieme kring waarna zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Josepha Hechtermans overleden

Dinsdag 24 augustus 2021
Oudsbergen - Josepha Hechtermans overledenIn Ellikom is zaterdag Josepha Hechtermans overleden, de echtgenote van Raoul Severijns. Zij was 82 jaar en afkomstig van Nerem. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
De jongste twintig jaar is het leeftijdsprofiel van de Limburgse bevolking sterk geëvolueerd. We zien een sterkere ontgroening en een sterkere vergrijzing dan in heel Vlaanderen.
Het percentage jongeren (0-24 jaar) daalde tussen 2000 en 2020 in Limburg van 30,7% tot 25,9%. Deze daling is sterker dan in heel Vlaanderen. In 2000 telde Vlaanderen nog 29,2% jongeren, in 2020 is dat aandeel gedaald tot 27,1%. In 2000 had Limburg nog een hoger aandeel jongeren onder de bevolking dan (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Geëvacueerden overgebracht naar PeutieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Leopoldine Hellinx overleden

Maandag 23 augustus 2021
Oudsbergen - Leopoldine Hellinx overledenZaterdag is Leopoldine Hellinx thuis in Opglabbeek overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Mathieu Geebelen. Zij was 91 jaar en afkomstig van Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As..

Agenten gewond bij interventie

Maandag 23 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Agenten gewond bij interventieZaterdagmiddag raakten twee inspecteurs van Politie CARMA gewond bij een tussenkomst aan een woning op de Witte Torenstraat in Bree. Een veertiger uit Bree werd gearresteerd omwille van het niet-naleven van een huisverbod. Hij stelde zich tijdens zijn arrestatie weerspannig op en daarbij raakten twee inspecteurs gewond. Zij werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht en zijn tijdelijk arbeidsongeschikt. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hem aan te houden. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer.

FC Maasland NO - KSK Meeuwen 1-2

Maandag 23 augustus 2021
Oudsbergen - FC Maasland NO - KSK Meeuwen 1-2KSK Meeuwen is gaan winnen op het veld van FC Maasland NO. Uitslag: 1-2.

H. Wijshagen - Sp. Ellikom 1-4

Maandag 23 augustus 2021
Oudsbergen - H. Wijshagen - Sp. Ellikom 1-4Heidebloem Wijshagen heeft thuis verloren van Sporting Ellikom. Uitslag: 1-4.

Nevok Gruitrode - SLW Maaseik 3-2

Maandag 23 augustus 2021
Oudsbergen - Nevok Gruitrode - SLW Maaseik 3-2Nevok Gruitrode heeft SLW Maaseik geklopt. Uitslag: 3-2 .
Oudsbergen - Racing Boxberg - Eendracht Louwel 6-3In een oefenwedstrijd heeft FC Racing Boxberg Eendracht Louwel geklopt. Uitslag: 6-3.

Leo Harings overleden

Zondag 22 augustus 2021
Oudsbergen - Leo Harings overledenVrijdag is Leo Harings overleden, de echtgenoot van Annie Janssen. Hij was 83 jaar. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-20 uur)in UCOP aan de Weg naar As.
Oudsbergen - Belgen in Kabul worden geëvacueerdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vanochtend hebben buren een autobrand geblust in de Tienderstraat in Neerglabbeek waardoor de schade beperkt bleef. Vermoedelijk werd de wagen in brand gestoken.

Geld- en juwelendiefstal

Zondag 22 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een woninginbraak op de Muizendijkstraat in Bree zijn cash geld en juwelen gestolen. De eigenaar merkte de diefstal vrijdag op.

KMI: code geel

Zondag 22 augustus 2021
Oudsbergen - KMI: code geel
Het weer blijft rare capriolen maken. Het KMI geeft voor vandaag code geel: er trekken soms intense en onweerachtige buien over ons land. Plaatselijk kan er 10 tot 20 l/m2 in 1 u vallen.

Stomdronken man aangetroffen

Zaterdag 21 augustus 2021
Oudsbergen - Stomdronken man aangetroffenEen patrouille van de politiezone Maasland heeft vanochtend een stomdronken man aangetroffen in de Fortstraat in Opoeteren. Hij mocht zijn roes uitslapen in de cel.

Minder honing door slecht weer

Vrijdag 20 augustus 2021
Oudsbergen - Minder honing door slecht weerZoomWie de komende weken een potje honing bij de lokale imker wil kopen, zal snel moeten wezen want de voorraad honing zal dit jaar beperkter zijn. En dat heeft alles te maken met het slechte weer van deze zomer. Bij regenweer blijven de bijen binnen en de overvloedige regenval zorgt er nog eens voor dat er veel minder stuifmeel is. Ondertussen eten de bijen de honing zelf op.
Het dieet van de eerste Vlaamse wolvenroedel bestaat hoofdzakelijk uit ree, everzwijn en andere wilde prooisoorten. Tot deze conclusie kwamen onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Vee maakt geen groot deel uit van hun dieet, maar in de herfst van 2020, toen de nieuwe wolvenwelpen nog niet mee konden jagen maar wel veel voedsel nodig hadden, werd er wel meer (onbeschermd) vee gegeten. Lees meer bij Natuurpunt.

RC Reppel verslaat Sporting Ellikom

Donderdag 19 augustus 2021
Oudsbergen - RC Reppel verslaat Sporting EllikomIn een oefenwedstrijd heeft RC Reppel Sporting Ellikom geklopt. Uitslag: 1-0.

Jeanneke Loos overleden

Donderdag 19 augustus 2021
Oudsbergen - Jeanneke Loos overledenDinsdag is Jeanneke Loos overleden, de weduwe van de in 2001 overleden Jan Doumen. Zij was 85 jaar en afkomstig van Ellikom. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Gelijkspel voor Kabouters Opglabbeek

Woensdag 18 augustus 2021
Oudsbergen - Gelijkspel voor Kabouters OpglabbeekIn een oefenwedstrijd heeft Kabouters Opglabbeek gelijkgespeeld p het veld van FC Maasland NO. Uitslag: 3-3.

Nevok Gruitrode - Bocholter VV 3-2

Woensdag 18 augustus 2021
Oudsbergen - Nevok Gruitrode - Bocholter VV 3-2In een oefenwedstrijd heeft Nevok Gruitrode van Bocholter VV gewonnen. Uitslag: 3-2.

Auto rijdt tegen boom

Woensdag 18 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een gewonde gevallen toen een auto tegen een boom reed op de Bilzerweg in As. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Pas in het weekend wat beter

Woensdag 18 augustus 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Pas in het weekend wat beterStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor bewolkt en nat weer. In de tweede helft van de week stijgt de luchtdruk stilaan en volgt er een weersverbetering. Vooral in het weekend is er meer zon en wordt het nog even zomers warm. Op zondag neemt de onweersdreiging echter toe en na het weekend daalt het kwik opnieuw.
Vandaag wordt een sombere dag met veel wolken en periodiek wat lichte regen of enkele buien. De zon komt nauwelijks tevoorschijn en het kwik stagneert op (…) Het hele nieuwsbericht

De kracht van een virus

Woensdag 18 augustus 2021
Vandaag gelezen
Oudsbergen - De kracht van een virus"Omdat het coronavirus zal blijven rondgaan, rekenen de experts erop dat alle niet-gevaccineerden en niet eerder besmette personen ‘vroeg of laat’ in aanraking gaan komen met covid19."

Terug naar de vrijheid

Woensdag 18 augustus 2021
Oudsbergen - Terug naar de vrijheidZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Jean Vanderheyden overleden

Woensdag 18 augustus 2021
Oudsbergen - Jean Vanderheyden overledenMaandag is in Meeuwen op zijn tachtigste verjaardag Jean Vanderheyden overleden, de echtgenoot van Elza Tewissen. Hij was afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Thieu Das overleden

Woensdag 18 augustus 2021
Oudsbergen - Thieu Das overledenGisteren is Thieu Das overleden, de echtgenoot van Tho Boonen. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Gruitrode. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg in Bocholt.

Ondertussen, in Kabul...

Dinsdag 17 augustus 2021
Oudsbergen - Ondertussen, in Kabul...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)

Fietser (51) gewond bij aanrijding

Dinsdag 17 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Stationsstraat in As botsten gisterenavond een auto en een 51-jarige fietser uit Kinrooi. Deze laatste raakte gewond.
Vanaf vandaag kunnen de tickets worden besteld voor de Burenkijkdag van de Vliegbasis Kleine-Brogel. Ze kosten 10 euro. Ook de inwoners van het Nederlandse Cranendonck zijn uitgenodigd. De burenkijkdag - op vrijdag 10 september - kadert in de Sanicole Airshow van zondag 12 september in Hechtel-Eksel; de meeste toestellen die aan die airshow deelnemen, zijn 's vrijdags al te bekijken op de vliegbasis. Coronavoorwaarden: gevaccineerd zijn of een recente (max. 48u) PCR-test kunnen voorleggen. U kunt de tickets hier bestellen.

Mia Hellinx overleden

Dinsdag 17 augustus 2021
Oudsbergen - Mia  Hellinx overledenZondag is Mia Hellinx overleden, de weduwe van Mathieu Baeten. Zij was 89 jaar. Het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Gruitrode vinden in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UCOP in Opglabbeek.

Twee meisjes aangereden

Maandag 16 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenweg in As zijn vanochtend rond 0.25 uur twee voetgangsters aangereden: een 20-jarige uit Heusden-Zolder en een 16-jarige uit As.

KSK Meeuwen klopt Heusden-Zolder

Maandag 16 augustus 2021
Oudsbergen - KSK Meeuwen klopt Heusden-ZolderKSK Meeuwen heeft zijn oefenwedstrijd tegen KVV Heusden-Zolder gewonnen. Uitslag: 4-2.

E. Louwel verliest van Bree-Beek

Maandag 16 augustus 2021
Oudsbergen - E. Louwel verliest van Bree-BeekIn een oefenwedstrijd heeft Eendracht Louwel thuis verloren van GS Bree-Beek. Uitslag: 1-3.

Ondertussen, in Afghanistan...

Zondag 15 augustus 2021
Oudsbergen - Ondertussen, in Afghanistan...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)

Fina Pareyn overleden

Zaterdag 14 augustus 2021
Oudsbergen - Fina Pareyn overledenWoensdag is Fina Pareyn overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Bèr Swennen. Zij was 95 jaar en afkomstig van Gruitrode. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Michielskerk in Bree.

Aangenaam zomerweer

Zaterdag 14 augustus 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Aangenaam zomerweerEen wig van hoge druk bevindt zich over onze streken en kan storingen uit onze regio houden. Met een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt daarbij relatief zachte lucht aangevoerd en komen de maxima net boven de normale waarden te liggen. Na het weekend overheersen koele en gestoorde luchtstromingen met wisselvallig weer en een toenemende kans op regen en buien.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend met nauwelijks wolken. Later schuiven er wat hoge wolken over onze regio en (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Brouwers overleden

Vrijdag 13 augustus 2021
Oudsbergen - Lieske Brouwers overledenIn WZC Ter Meeuwen in Oudsbergen is woensdag Lieske Brouwers overleden, de weduwe van Theo Knippenberg. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kessenich. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Rik Smeets overleden

Vrijdag 13 augustus 2021
Oudsbergen - Rik Smeets overledenDinsdag is Rik Smeets overleden, de echtgenoot van Julia Meysen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zaterdag (15.30-16.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Dieven slaan ruit in

Donderdag 12 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Kampstraat in Opoeteren hebben onbekenden een ruit ingeslagen om binnen te dringen in een woning. Zij doorzochten de vertrekken. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 12 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. 

Antoine Donné overleden

Donderdag 12 augustus 2021
Oudsbergen - Antoine Donné overledenIn WZC Uilenspiegel in Genk is maandag Antoine Donné overleden, de echtgenoot van Madeleine Kolen. Hij was 79 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Wijshagen klopt Opglabbeek B

Woensdag 11 augustus 2021
Oudsbergen - Wijshagen klopt Opglabbeek BIn een oefenwedstrijd heeft Heidebloem Wijshagen gewonnen van Opglabbeek B. Uitslag: 2-0.

Nevok Gruitrode - KFC Eksel 1-3

Woensdag 11 augustus 2021
Oudsbergen - Nevok Gruitrode - KFC  Eksel 1-3In een oefenwedstrijd heeft Nevok Gruitrode verloren van KFC Eksel. Uitslag: 1-3.

Kabouters winnen oefenwedstrijd

Woensdag 11 augustus 2021
Oudsbergen - Kabouters winnen oefenwedstrijdKabouters Opglabbeek speelde een oefenwedstrijd tegen de beloften van Patro Eisden. Uitslag: 3-1.

Achel VV klopt KSK Meeuwen

Woensdag 11 augustus 2021
Oudsbergen - Achel VV klopt KSK MeeuwenAchel VV heeft KSK Meeuwen geklopt in een oefenwedstrijd. Uitslag: 2-0 .
Oudsbergen - Reclame doorspoelen wordt onmogelijk...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Groot tuinhuis uitgebrand

Woensdag 11 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Groot tuinhuis uitgebrandAan de Nielerbaan in As is deze voormiddag een groot tuinhuis door brand verwoest. De brand ontstond rond 11 uur. De brandweer had er twee uren werk.

Mientje Segers overleden

Woensdag 11 augustus 2021
Oudsbergen - Mientje Segers overledenIn WZC Salvator in Hasselt is zondag Mientje Segers overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Leonardus Ceelen. Zij was 90 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats.
Van 11 tot 15 augustus wordt de parkeerregeling in de omgeving van Sentower Park aangepast naar aanleiding van een jumpingevenement, meldt de gemeente Bezoekers mogen parkeren in de bermen van de Leemkuilstraat en Speeltuinstraat aan de zijde van Sentower Park, maar niet aan de zijde van de woningen. Ter plaatse worden stewards ingezet die alles in goede banen moeten leiden.

Lies Paesen overleden

Dinsdag 10 augustus 2021
Oudsbergen - Lies Paesen overledenIn Oudsbergen is vandaag Lies Paesen overleden, de weduwe van Jaak Caymax. Zij was 90 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Grote-Brogel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Jetje Nouwen overleden

Dinsdag 10 augustus 2021
Oudsbergen - Jetje Nouwen overledenZaterdag is Jetje Nouwen overleden. Zij was 69 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

'Opvangnet' vanaf januari

Dinsdag 10 augustus 2021
Vanaf januari 2022 zal een nieuw initiatief, “Opvangnet”, inclusieve kinderopvang op maat voorzien aan het Educatief Centrum op de SyntraPXL-campus in Pelt. De opvang gebeurt door onthaalouders van kinderopvang Gezinsbond. Daarnaast wordt er ingezet op occasionele opvang bij de ouders thuis door de kinderoppasdienst van die vereniging. Dit maakt participatie aan vrije tijd mogelijk. 
“Opvangnet” is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

O.S.: iedereen weer naar huis...

Dinsdag 10 augustus 2021
Oudsbergen - O.S.: iedereen weer naar huis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Reddingsstrook verplicht bij file

Dinsdag 10 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Reddingsstrook verplicht bij fileZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer voert in de maand augustus een campagne via de afficheborden langs Vlaamse autosnelwegen over - naar Duits voorbeeld - het vormen van de reddingsstrook. Dit om de verkeersregel nogmaals onder de aandacht te brengen. “De reddingsstrook zorgt voor een veilige doorgang van de hulpdiensten, chauffeurs dienen spontaan een reddingsstrook te vormen bij filevorming”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Als elke weggebruiker de reddingsstrook toepast wanneer het nodig is, zullen onze hulpdiensten sneller ter plaatsen zijn. Hierdoor stijgen de overlevingskansen van mensen betrokken in een zwaar ongeval.” Door de vlotte bereikbaarheid van een ongeval door de reddingsstrook, zal de rijweg sneller vrijgegeven worden en staat men minder lang in de file.

Tweede vaccin gemist?

Maandag 9 augustus 2021
Oudsbergen - Tweede vaccin gemist?Heb je je afspraak voor je tweede coronavaccin gemist? Dan kan je heel eenvoudig een nieuwe afspraak boeken. Het is belangrijk om na je eerste spuitje ook tijdig een tweede te laten zetten. Het zorgt voor een hogere bescherming die ook langer aanhoudt. Zeker bij bepaalde virusvarianten, zoals de deltavariant, is de tweede dosis heel belangrijk om de beschermingsgraad voldoende hoog te krijgen en te houden. Alle info over het maken van een nieuwe afspraak vind je hier.

Man gewond bij auto-ongeval

Maandag 9 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bocholterkiezel in Bree ging vanochtend rond 2 uur een auto van de baan. Een 28-jarige man uit Bocholt raakte daarbij gewond.

Daar zijn de slakken!

Maandag 9 augustus 2021
Puur natuur
Oudsbergen - Daar zijn de slakken!ZoomHet vochtige weer van de afgelopen weken zorgt ervoor dat we dit jaar extra veel slakken in de tuin aantreffen. Er wordt nu al gesproken van dé slakkenzomer. Alhoewel het zeer nuttige beestjes zijn, zorgen teveel slakken in de tuin toch voor overlast en gruwelen tuinliefhebbers van deze trage beestjes. Meer info over de slakken via deze link.
Oudsbergen - Olympische vlam terug naar GriekenlandZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Niet alleen vakkennis telt

Maandag 9 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Talent is een belangrijke factor in de potentiële groei van startende bedrijven, zogenaamde start-ups. En je moet het juiste diploma hebben. Maar ook soft skills zoals attitude, flexibiliteit, teamgeest en communicatieve vaardigheden worden steeds doorslaggevender bij de rekrutering. Dat blijkt uit een onderzoek bij de start-ups in de Limburgse incubatoren, zo meldt de LRM.
In 2017 al werd er gepeild naar het talent- en competentiebeleid van Limburgse start-ups. (…) Het hele nieuwsbericht

H. Wijshagen verliest van WAVO

Zondag 8 augustus 2021
Oudsbergen - H. Wijshagen verliest van WAVOHeidebloem Wijshagen heeft een pandoering gekregen op het veld van WAVO (Waterloos-Voorshoven). Uitslag: 6-0.

Louwel wint van Bregel Sport

Zondag 8 augustus 2021
Oudsbergen - Louwel wint van Bregel SportIn een bekerwedstrijd heeft K. Eendracht Louwel vandaag Bregel Sport verslagen. Uitslag: 2-1. De dames van Louwel klopten die van E.S.F.C. Du Geer in de tweede ronde van de Beker van België met 0-15... Zaterdag komt bij de dames Aalst op bezoek.

Twee elektrische fietsen gestolen

Zondag 8 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Pannenbakkersstraat in Bree zijn twee elektrische fietsen gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Vrouw (39) gewond bij botsing

Zondag 8 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenmiddag rond 12.30 uur kwam het op de Maaseikerbaan in As tot een aanrijding tussen een auto en een fietser. Een 39-jarige vrouw uit Alken liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Nederland verscherpt inreisregels

Zondag 8 augustus 2021
Oudsbergen - Nederland verscherpt inreisregelsVanaf vandaag controleert de Nederlandse marechaussee mensen die het land binnenkomen. Niet iedereen - voornamelijk Nederlanders die terugkeren uit vakantie, en dan nog steekproefsgewijs.  Wie het land wil binnenkomen, moet een geldig coronapaspoort kunnen voorleggen. Reizigers ouder dan 12 moeten kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn, recent genezen zijn van corona of ze moeten een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud kunnen voorleggen. Ook een sneltest mag, op voorwaarde dat die niet ouder is dan 24 uur. Het is dus zaak om te kunnen bewijzen dat je aan die voorwaarden kan voldoen.
Oudsbergen - KSK Meeuwen wint van Standard ElenKSK Meeuwen heeft gisteravond de Multiwear-bekerwedstrijd tegen Standard Elen gewonnen met 1-0.
Oudsbergen - Ook springruiters halen medaille op O.S.Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Lieske Schrijvers overleden

Zaterdag 7 augustus 2021
Oudsbergen - Lieske Schrijvers overledenGisteren is Lieske Schrijvers overleden, de weduwe van Jef Verdonck. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar asurne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Nieuwe vennootschap: KERNN HR

Zaterdag 7 augustus 2021
Greet Mulders uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap KERNN HR opgericht met zetel aan de Ophovenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managements- en organisatieadvies, private arbeidsbemiddeling, loonbeheer en outplacement.

Nog altijd wisselvallig

Zaterdag 7 augustus 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Nog altijd wisselvalligOnder impuls van een depressie over Schotland, wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming koele, onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het weerbeeld ziet er niet zo fraai uit voor het weekend. Nadien bouwt een wig van hogedruk op en breekt een droge periode aan met veel zon en hoge temperaturen. Het is nog de vraag hoe lang deze periode blijft duren.
Vandaag is het vrij rustig en op een bui na meestal droog in de ochtend, met ook geregeld wat zon. Na de middag komen (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing in Kasteelstraat

Vrijdag 6 augustus 2021
In de Kasteelstraat in Gruitrode kwam het vanavond rond 20.15 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Bij het ongeval raakten een vrouw (23) en een man (22), beiden uit Antwerpen, gewond.

Land van compromissen

Vrijdag 6 augustus 2021
Oudsbergen - Land van compromissenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Mia Vandijck overleden

Vrijdag 6 augustus 2021
Oudsbergen - Mia Vandijck overledenIn Meeuwen is dinsdag Mia Vandijck overleden, de weduwe van Denis Jamers. Zij was 82 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring waarna haar asurne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 5 augustus 2021
Oudsbergen - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. Welke gevolgen heeft dat voor jou (en je kinderen) als je een reis hebt gepland? Lees de toelichting bij vrtnieuws.be.
Oudsbergen - De O.S.: probeer het thuis maar eens...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA organiseerde gisteren een actie op verkeer en overlast op drie locaties in Bree en Genk. In totaal werden 150 voertuigen gecontroleerd. 12 bestuurders droegen geen gordel. Een aanhangwagen werd getakeld omdat de eigenaar geen verzekering, keuring of inschrijvingsbewijs kon voorleggen. De politie stelde daarnaast een zevental PV’s op voor o.a. keuring, rijbewijs en technische eisen voertuig.

Wisselvallig met zon en buien

Donderdag 5 augustus 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig met zon en buienMet een aanhoudend zonale luchtstroming, wordt vochtige en soms gestoorde zeelucht nog steeds over onze streken aangevoerd. Buien ontstaan gemakkelijk en bij momenten zorgen storingen voor een langere periode met regen. Tussendoor komen er ook wel drogere intermezzo's voor. Halfweg volgende week bouwt een hogedrukgebied op over Centraal-Europa en volgt er een flinke weersverbetering.
Vandaag wisselen stapelwolken af met wat zon. Daarbij vallen er voor de middag af en toe enkele buien. (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Kaulille - Nevok Gruitrode 1-3

Woensdag 4 augustus 2021
In een oefenwedstrijd heeft KFC Kaulille thuis verloren van Nevok Gruitrode. Uitslag: 1-3 .

FC Helson - KSK Meeuwen 1-1

Woensdag 4 augustus 2021
FC Helson heeft thuis gelijk gespeeld in de oefenwedstrijd tegen KSK Meeuwen. Uitslag: 1-1.

Mieke Swennen overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Oudsbergen - Mieke Swennen overledenGisteren is Mieke Swennen overleden. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Neerglabbeek. Begroeting: vrijdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Judith Huysmans overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Oudsbergen - Judith Huysmans overledenGisteren is Judith Huysmans overleden, de echtgenote van Marnix Vandeputte. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar asurne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen.

Sigarettenfabriekje ontdekt

Woensdag 4 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend zijn politie en binnengevallen in een bedrijfspand aan de Meeuwerkiezel in Bree. Er werd een illegaal sigarettenfabriekje ontdekt. Ook op twee andere locaties in de gemeente werden dergelijke productiesites aangetroffen.

Werken aan Gruitroderkiezel in Bree

Woensdag 4 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat in augustus een veilige fietsoversteek aanleggen op de Gruitroderkiezel (N730) in Bree, ter hoogte van de Gruitroderstraat. Deze kruising is een veelgebruikte fietsoversteek op de schoolroute en het toeristisch knooppuntennetwerk. De werken starten op 9 augustus en duren ongeveer twee weken. De verkeershinder blijft beperkt.
Het doel van deze werken is het aanpassen van de bestaande twee fietsoversteken naar één dubbelrichtingsfietsoversteek met een (…) Het hele nieuwsbericht

Dokter Mathieu De Vos overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Oudsbergen - Dokter Mathieu De Vos overledenMaandag is dokter Mathieu De Vos overleden, de echtgenoot van Caroline Sterken. Hij was 68 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UCOP aan de weg naar As in Opglabbeek.

Zuinige zege voor Kabouters

Dinsdag 3 augustus 2021
Oudsbergen - Zuinige zege voor KaboutersKabouters Opglabbeek heeft een oefenwedstrijd gespeeld op het veld van FC Paal-Tervant. Uitslag: 0-1.
Oudsbergen - Crowdfunding voor kuddehonden tegen wolvenZoomLandschap vzw, de vereniging achter de campagne "Welkom Wolf" heeft een  crowdfundingsactie gelanceerd voor de aankoop van kuddehonden voor de schaapsherder die onlangs fel getroffen werd toen wolven negen schapen doodbeten. Bovendien verloor  het familiebedrijf dat in Midden-Limburg de schapen levert voor de begrazing van één van de militaire domeinen waar de wolven leven, recent één van zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Vlag gestolen

Dinsdag 3 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In het Wouterbos in Opoeteren gingen onbekenden met een vlag aan de haal. De diefstal is deze voormiddag vastgesteld.

'Ik blijf nog effe kij... ?'

Maandag 2 augustus 2021
Oudsbergen - 'Ik blijf nog effe kij... ?'Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Mia Dirkx overleden

Maandag 2 augustus 2021
Oudsbergen - Mia Dirkx overledenGisteren is Mia Dirkx overleden, de echtgenote van Louis Cardinaels. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Jan Moors overleden

Maandag 2 augustus 2021
Oudsbergen - Jan Moors overledenZaterdag is Jan Moors overleden, de echtgenoot van Martha Paredis. Hij was 84 jaar. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats in Gruitrode vinden in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Jan Roex overleden

Maandag 2 augustus 2021
Oudsbergen - Jan Roex overledenIn Wijshagen is op 30 juli Jan Roex overleden, de echtgenoot van Maria Dillen. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: donderdag (19-20 uur in funerarium Witters in Meeuwen.
Oudsbergen - Heidebloem Wijshagen - Neeroeteren 0-1Heidebloem Wijshagen heeft thuis verloren van FC Neeroeteren. Uitslag: 0-1.

Nevok Gruitrode - KSK Meeuwen 0-4

Zondag 1 augustus 2021
Oudsbergen - Nevok Gruitrode - KSK Meeuwen 0-4Nevok Gruitrode heeft thuis verloren van KSK Meeuwen. Uitslag:0-4.

Eendracht Louwel wint in Boorsem

Zondag 1 augustus 2021
Oudsbergen - Eendracht Louwel wint in BoorsemEendracht Louwel heeft de overwinning behaald op het veld van Boorsem Sport. Uitslag:2-3.

Kabouters verliezen met 2-1

Zondag 1 augustus 2021
Oudsbergen - Kabouters verliezen met 2-1Kabouters Opglabbeek heeft met 2-1 verloren op het veld van Minerois. Aan de rust was de stand 2-0. Tips scoorde voor de Kabouters.

Zorgeloos op vakantie

Zondag 1 augustus 2021
Oudsbergen - Zorgeloos op vakantieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Uitdoofbeleid voor kermispony's

Zondag 1 augustus 2021
Oudsbergen - Uitdoofbeleid voor kermispony'sZoomVlaams Dierenminister Ben Weyts heeft een regeling uitgewerkt waardoor pony’s, paarden of paardachtigen niet langer moeten opdraven op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Houders van kermispony’s en aanverwanten krijgen tot 2023 de tijd om hun activiteiten stop te zetten. Tot dan wordt voorzien in een overgangsregeling waarbij voor de bestaande houders een compensatie wordt voorzien. Kermisponyhouders die tot eind 2022  hun activiteiten willen verderzetten moeten zich verplicht registreren.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen