Het overige nieuws

Tel het verkeer in je straat

Zondag 30 april 2023
Ben jij een straatvink? Weet je wat een straatvink is? Check het op www.straatvinken.be en schrijf je meteen in. Tel op donderdag 25 mei van 17 tot 18 uur hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. De UAntwerpen, KU Leuven en Ringland Academie berekenen jaar na jaar of je straat op de goede weg is.
Doet jouw straat al mee?

Noëlla heeft geworpen...

Zondag 30 april 2023
Oudsbergen - Noëlla heeft geworpen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Aangename temperaturen

Zondag 30 april 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Aangename temperaturenDe temperaturen zijn deze dagen geen hoogdravers, maar met maxima rond een graad of 18 is het toch wel best aangenaam. Dankzij drukstijgingen is het ook overwegend droog en de zon kan tevoorschijn komen. Op maandag is er kans op een bui, daarna wordt het iets kouder.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor meer wolken in de namiddag. Het blijft echter droog en er is ook nog ruimte voor wat zon. De maxima liggen rond een graad of 18 en dat is best aangenaam.
Maandag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Meeuwen - Park Houthalen 3-3

Zondag 30 april 2023
Oudsbergen - Meeuwen -  Park Houthalen 3-3KSK Meeuwen is, thuis tegen Park Houthalen, niet verder gekomen dan een 3-3 gelijkspel.
Oudsbergen - Kabouters B winnen van Zutendaal VVKabouters Opglabbeek B hebben vandaag met 3-0 gewonnen van Zutendaal VV.
Oudsbergen - Meeuwen B en Peer SV spelen gelijkIn Vierde Provinciale hebben KSK Meeuwen B en SV Peer 2-2 gelijk gespeeld.

Achel VV B - H. Wijshagen 9-2

Zondag 30 april 2023
Oudsbergen - Achel VV B - H. Wijshagen 9-2In Vierde Provinciale heeft Achel VV B de kroon op het werk gezet met een 9-2 overwinning op Heidebloem WIjshagen.

Louwel klopt Anadol

Zondag 30 april 2023
Oudsbergen - Louwel klopt AnadolEendracht Louwel heeft vandaag met 5-2 gewonnen van Anadol.

Nevok Gruitrode speelt gelijk

Zondag 30 april 2023
Oudsbergen - Nevok Gruitrode speelt gelijkNevok Gruitrode is thuis, in de match tegen Eendracht Mechelen a/d Maas, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.
Oudsbergen - KFC Hamont 99 verslaat KaboutersKFC Hamont 99 heeft thuis met 4-2 gewonnen van Kabouters Opglabbeek. Voor KFC Hamont scoorden Baerts (2), Meli en J. Peeters. Voor de Kabouters troffen Neyens en Garcia raak. Er waren 500 toeschouwers.
Oudsbergen - Politie St.-Truiden komt uit op rave partyZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Vissen maken geluid

Zondag 30 april 2023
Het is maar dat je 't weet
"Vissen kunnen klikken, brommen, raspen, klapperen, knorren, bonken, piepen en kraken dat het een lieve lust is."
                                                  (Lisa Bouyeure in De Volkskrant)
Oudsbergen - Ondertussen, in Zuid-Frankrijk...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Maurits Lijnen overleden

Zaterdag 29 april 2023
Oudsbergen - Maurits Lijnen overledenOp 26 april is Maurits Lijnen overleden, de echtgenoot van Alice Keppens. Hij was 86 jaar en afkomstig uit Houthalen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.
Oudsbergen - '90% Vlamingen leeft omringd met fastfood'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - 'Geef mei weg' - actie van Limburg.netZoomVoor het achtste jaar op rij zet Limburg.net de hele maand mei in het teken van afval beperken en zo de afvalberg van alle gezinnen in Limburg te verkleinen. Dit jaar ligt de focus op herstel en hergebruik. Vanmiddag werd in de Biehal in Lommel de actie voorgesteld door de directeur van Limburg.net, Luc Wouters. Bedoeling van de actie is dat je ongebruikte spullen aan een goed doel schenkt dat je zelf uitkiest, dit onder de slogan 'Geef mei weg'. Een servies op zolder? Een oude fiets in de garage? Of een babybedje dat in de weg staat? Er is vast wel iemand die uw vergeten schatten goed kan gebruiken. Hier kan u met enkele klikken nakijken hoe u uw spullen in goede staat kan achterlaten bij lokale goede doelen. (Foto's Jan Buyens)

Welpjes voor wolvin Noëlla

Vrijdag 28 april 2023
Wolvin Noëlla is bevallen, dat laat het Agentschap Natuur en Bos weten. "Op basis van cameravalbeelden hebben we kunnen vaststellen dat wolvin Noëlla van de roedel van Hechtel-Eksel rond 20 april heeft geworpen. We geven op dit moment geen beelden vrij om het nest niet te verstoren. Beelden van de welpjes verwachten we ten vroegste eind juni", laat ANB weten op sociale media. 

Honden aan de leiband

Vrijdag 28 april 2023
Oudsbergen - Honden aan de leibandZoomWie dit weekend met de hond op stap gaat, houdt die - zoals altijd - best goed aan de leiband. De boswachters en natuurinspecteurs van het Agentschap voor Natuur en Bos houden extra toezicht op loslopende honden. En dat kan je viervoeter iets lekkers opleveren. Als je hond tijdens een controle gespot wordt aan de leiband, krijg je een doosje hondenkoekjes cadeau. 

Nieuwe vennootschap: KS thétique

Donderdag 27 april 2023
Karlien Schreurs (25) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap KS thétique opgericht met zetel aan de Huisveldstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitbaten van een schoonheidssalon, manicure en pedicure en kleinhandel in imitatiesieraden en gadgets.

De winter is voorbij

Donderdag 27 april 2023
Zomaar even tussendoor
Oudsbergen - De winter is voorbijZoomZo'n dag vol zon eind april, daar wordt een mens blij van. Vandaar even verpozen bij dit "oud Nederlandsch lied" uit 1537 (!) dat iedereen in zijn of haar leven al wel eens gezongen heeft:

Die winter is verganghen,
ic sie des meien schijn;
ic sie die bloemkens hanghen,
des is mijn hert verblijt.
So ver aen ghenen dale
daer ist ghenoechlic sijn,
daer singhet die nachtegale,
also menich woutvoghelkijn.

We waren aanvankelijk van plan het volledige lied te geven, maar zes strofen - da's teveel van het goeie. Wie toch verder wil zingen moet hier maar eens kijken. En op YouTube wordt het in het Nederduits gezongen. Mooi hoor...

Henri Moris overleden

Donderdag 27 april 2023
Oudsbergen - Henri Moris overledenIn Oudsbergen is dinsdag Henri Moris overleden, de weduwnaar van de in 2005 gestorven Maria Geuns. Hi was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Peer. Begroeting: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Een vuilnisman sterft vroeger

Donderdag 27 april 2023
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde levensverwachting in België bedroeg in 2021 gemiddeld 81,7 jaar maar dat is lang niet voor iedereen het geval. Uit diverse studies blijkt dat wie een gegoede achtergrond heeft langer leeft dan wie uit een kansarme situatie komt. Zo leven welgestelde mannen bijna tien jaar langer dan kansarme mannen. Voor vrouwen bedraagt het verschil zo'n 8 jaar.
Er is bovendien een sterke samenhang tussen het beroep dat iemand uitoefent en de levensverwachting. Beroepen die een hoger (…) Het hele nieuwsbericht
Bart Raats (43)en Ann Drijkoningen (41), beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap Raats Consultancy opgericht met zetel aan de Ophovenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy en managementactiviteiten.

PFOS kan groei kinderen beperken

Woensdag 26 april 2023
Oudsbergen - PFOS  kan groei  kinderen beperkenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Salvaje failliet verklaard

Woensdag 26 april 2023
De rechtbank in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van Salvaje uit Oudsbergen. De schuldvorderingen worden neergelegd op 25 mei.

Auto rijdt ree aan

Woensdag 26 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond reed een autobestuurder een ree aan op de Europalaan tussen Opoeteren en Rotem. Het dier schoot er het leven bij in.
Morgen slaan alle Limburgse zorginstellingen en de instellingen van het Limburgse hoger onderwijs de handen in elkaar voor het event Care for Limburg. In Domein Bokrijk ontvangen ze dan liefst 1.000 leerlingen uit de derde graad middelbaar onderwijs. De leerlingen kunnen er dan kennis maken met de vele opleidingen in de zorg.
De dag begint met een grootschalige rampoefening met traumahelikopter, brandweer en ambulances, het startschot voor de leerlingen om doorheen de dag in (…) Het hele nieuwsbericht

82ha extra natuur via Natuurpunt

Woensdag 26 april 2023
Oudsbergen - 82ha extra natuur via NatuurpuntZoomNatuurpunt kocht vorig jaar 82ha natuur in Limburg. Dat staat te lezen in het jaarverslag dat vandaag werd bekend gemaakt. Zo komt de totaal beheerde natuuroppervlakte in Vlaanderen op 28.256 ha. “Natuurgebieden aankopen blijft de beste manier om te garanderen dat ze voor altijd natuur zullen blijven. We herstellen de natuur, versterken de biodiversiteit en stellen de gebieden open voor het publiek en de samenleving”, aldus algemeen directeur Walter Rycquart. Vlaanderen is nog altijd de meest natuurarme regio van Europa. Dagelijks verdwijnt er nog vijf hectare open ruimte onder het beton.

Jan Grauls overleden

Woensdag 26 april 2023
Oudsbergen - Jan Grauls overledenOp 22 april is Jan Grauls overleden, de echtgenoot van Thilde Janssen. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Antwerpen anno 2024

Woensdag 26 april 2023
Oudsbergen - Antwerpen anno 2024Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Auto's botsen: vrouw gewond

Dinsdag 25 april 2023
Oudsbergen - Auto's botsen: vrouw gewondEen vrouw uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Kapelstraat en de Rekkerstraat in Overpelt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde vanavond.

Linkbuilding: wat en waarom?

Dinsdag 25 april 2023
Partnerbijdrage
Oudsbergen - Linkbuilding: wat en waarom?ZoomHet internet is in de loop der jaren een steeds grotere rol gaan spelen in ons leven. Jong en oud maken er dagelijks gebruik van en dit biedt kansen voor uw onderneming. Een echte ondernemer is altijd op zoek naar kansen om zijn of haar omzet te vergroten. Het internet brengt voor ondernemers veel kansen met zich mee. Een manier om in te spelen op die kansen is beroep doen op een linkbuilding expert.
Het nut (…) Het hele nieuwsbericht

Rietje Poland (102) overleden

Dinsdag 25 april 2023
Oudsbergen - Rietje Poland (102) overledenIn WZC Kimpenhof overleed op 13 april Rietje Poland, de weduwe van de in 2009 gestorven Wilhelm Bommel. Zij was 102 jaar. De uitvaartliturgie vond op 20 april plaats.

Gertrude Schabon overleden

Dinsdag 25 april 2023
Oudsbergen - Gertrude Schabon overledenZondag is Gertrude Schabon overleden, de weduwe van de in 2001 gestorven Jef Verheyen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen waarna zij wordt begraven op de begraafplaats van Gruitrode. Begroerting: donderdag (19-19.30 uur).

Philomène Fransen overleden

Dinsdag 25 april 2023
Oudsbergen - Philomène Fransen overledenZondag is Philomène Fransen overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Henri Camps. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

Jan Coenen overleden

Maandag 24 april 2023
Oudsbergen - Jan Coenen overledenIn Opoeteren is zaterdag Jan Coenen overleden, de echtgenoot van Anny Daemen. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Eksel - Meeuwen 3-1

Zondag 23 april 2023
Oudsbergen - Eksel - Meeuwen 3-1In eerste provinciale heeft KFC Eksel met 3-1 gewonnen van KSK Meeuwen. M. Bertrands, De Pachter en Beyen scoorden voor Eksel, Willems voor Meeuwen.

Luca Brecel tegen O'Sullivan

Zondag 23 april 2023
Oudsbergen - Luca Brecel tegen O'SullivanZoomIn de kwartfinales van het WK snooker moet Luca Brecel aantreden tegen zevenvoudig wereldkampioen Ronnie O'Sullivan (rechts).
(Cartoon: Fobie)

Louwel verliest bij K ESK

Zondag 23 april 2023
Oudsbergen - Louwel verliest bij K ESKEendracht Louwel is bij K ESK Leopoldsburg gaan verliezen met 3-0.

Winst voor Kabouters B

Zondag 23 april 2023
Oudsbergen - Winst voor Kabouters BIn Vierde Provinciale hebben Kabouters Opglabbeek B Umitspor Maasmechelen B verslagen met 1-8.
Oudsbergen - Wijshagen wint Oudsbergense derbyHeidebloem Wijshagen heeft de Oudsbergense derby tegen Sporting Ellikom gewonnen: 2-1.

Nevok verliest van As-Niel

Zondag 23 april 2023
Oudsbergen - Nevok verliest van As-NielIn Tweede Provinciale heeft Nevok Gruitrode van As-Niel Utd  verloren met 5-1.

Gevoelig kouder

Zondag 23 april 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Gevoelig kouderLage luchtdruk overheerst de komende 24 uur over onze streken en er staat behoorlijk wat neerslag op het programma. Wel wordt er relatieve zachte lucht aangevoerd met maxima die vrij normaal zijn voor de tijd van het jaar. Na het weekend schuift koude lucht over onze streken en komt het kwik amper boven 10 graden uit. Het blijft licht wisselvallig met af en toe nog een regenbui, maar er is wel meer zon.
Vandaag staat er regen op het programma. De ochtend verloopt droog, maar de wolken nemen al vlug (…) Het hele nieuwsbericht

LHVV wint van Opglabbeek

Zondag 23 april 2023
Oudsbergen - LHVV wint van OpglabbeekIn Tweede Provinciale is Lindelhoeven VV bij Kabouters Opglabbeek gaan winnen met 0-2.

Meeuwen speelt gelijk

Zondag 23 april 2023
Oudsbergen - Meeuwen speelt gelijkKSK Meeuwen is bij Eksel B niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.
Oudsbergen - Damesvoetbal: Bilzen - Louwel 8-0In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel met 8-0 verloren van leider DV Bilzen Utd. Louwel staat vijfde in de stand.

Auto vliegt door haag

Zaterdag 22 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.30 uur botsten twee auto's in de Bevrijdingslaan in As. Eén van de voertuigen vloog door een haag. Bij het ongeval raakte een veertiger uit Maaseik gewond.

Maria Aerden overleden

Zaterdag 22 april 2023
Oudsbergen - Maria Aerden overledenIn WZC H. Catharina in Zonhoven is op 15 april Maria Aerden overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Rik Coninx. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Oplabbeek. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Dramatisch minder vogels in LimburgZoomUit de jaarlijkse vogeltelling van de Provinciale Vogelwerkgroep van Likona, de Limburgse Koepel voor Natuurstudie, blijkt dat het aantal vogels in Limburg daalt. Alleen in de bosbiotopen is er positief nieuws: vooral roofvogels, maar ook raven doen het daar goed.
“Er is meer dan reden tot onrust”, zegt Jan Gabriëls, voorzitter van de Vogelwerkgroep. “De biodiversiteit vermindert, en dat kan je aan de hand van de cijfers goed vaststellen.” De oorzaken daarvan liggen bij de mens. “Eén van de grootste vernietigers van biotopen is de landbouw. De vogels van het platteland zijn verschrikkelijk achteruitgegaan. Er zijn bijna geen leeuweriken meer in graanvelden, de kieviten doen het slecht, grutto’s (foto) staan op het punt te verdwijnen in Limburg… Als je kijkt naar de grafieken van de weidevogels, dat is huilen met de pet op.” (Foto Theo Van Vlierden)
Het is maar dat je 't weet
In 2022 waren er 35.192 landbouwbedrijven in België, een daling van -2,3% ten opzichte van het jaar ervoor. In Vlaanderen was de daling het grootst: -3,3%. De afname van het aantal bedrijven ging gepaard met een lichte afname van de oppervlakte cultuurgrond met 0,5%. Statbel)
Oudsbergen - Trainer weg bij Heidebloem WijshagenErik Vossen heeft zijn ontslag gegeven als trainer van Heidebloem Wijshagen. Hij was er aan zijn vierde seizoen bezig.

Grietje Knoops overleden

Vrijdag 21 april 2023
Oudsbergen - Grietje Knoops overledenWoensdag is in Opglabbeek Grietje Knoops overleden, de weduwe van Jef Wertelaers. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Raymond Rutten overleden

Vrijdag 21 april 2023
Oudsbergen - Raymond Rutten overledenIn Opglabbbeek is woensdag Raymond Rutten overleden, de echtgenoot van Elly Cuppens.  Hij was 72 jaar en afkomstig uit Neeroeteren.Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in UCOP aan de  Weg naar As.

Hou de Russen tegen!

Donderdag 20 april 2023
Oudsbergen - Hou de Russen tegen!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Een weekend met veel verkeerscontrolesZoomKomend weekend staat een grootschalige politieactie op het programma: alle Limburgse politiezones en de federale wegpolitie Limburg voeren zaterdag 22 april en zondag 23 april controles uit in het verkeer. Er zal onder meer gecontroleerd worden op alcoholgebruik, drugsgebruik en snelheid.
De actie focust op de weekendongevallen, die nog steeds een belangrijk deel van de ongevallencijfers vertegenwoordigen. 
UPDATE Nationaal start morgenvroeg ook een flitsmarathon. Die duurt tot zaterdagmorgen 6u.
Kerk
Oudsbergen - Twaalf maanden cel voor dollemansritEen veertiger uit As die bij een verkeerscontrole op de vlucht sloeg en bijna een politieagent aanreed heeft twaalf maanden celstraf gekregen. Zijn advocaat had tevergeefs aangedrongen op een werkstraf. De man kwam al meermaals in aanraking met het gerecht. (PG)
Vandaag gelezen
"Zijn vertelstijl is romantisch maar toch heel simpel. Hij is in staat muziek te componeren waarbij ieder instrument slechts een noot speelt, maar door telkens de ene na de andere toe te voegen weet hij toch werkelijk grandioze concerten te construeren. (...) Ik vind dat hij wordt ondergewaardeerd."
(De Italiaanse auteur en regisseur Niccolò Ammaniti in De Volkskrant over de Noord-Limburgse componist Wim Mertens)

Aangepaste schutkring wolven

Woensdag 19 april 2023
Oudsbergen - Aangepaste schutkring wolvenZoomWanneer er als gevolg van een wolvenaanval op paarden of runderen een potentiële probleemsituatie ontstaat, kan het Agentschap Natuur en Bos een schutkring afbakenen waarbinnen subsidies voor paarden en runderen mogelijk zijn. Deze geldt voor zes maanden en is verlengbaar.
In het najaar is er een verhoogde kans op wolvenaanvallen aangezien de jongen overschakelen op het eten van vlees en er dus veel voedsel moet verzameld worden. In 2021 en 2022 werden in die periode enkele runderen en pony’s aangevallen. Via de schutkring (zie afbakening op bijgevoegde kaart) kunnen nu ook voor runderen en paarden subsidies voor wolfwerende maatregelen worden verkregen. Pony’s zitten vervat in deze verruimde subsidieregeling. De Vlaamse minister van Omgeving heeft deze schutkring en dus ook de subsidiemogelijkheid uitgebreid en verlengd tot 31 augustus 2023.

Mia Paredis overleden

Dinsdag 18 april 2023
Oudsbergen - Mia Paredis overledenGisteren is Mia Paredis overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven Frans Peeters. Zij was 90 jaar en wordt  begraven in Opglabbeek na het afscheid in beperkte kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het rouwhuis aan de Speeltuinstraat 41.

Auto rijdt ree aan

Dinsdag 18 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Dilserweg, op de grens van Opoeteren en Dilsen, heeft een auto vanochtend rond 3.30 uur een ree aangereden. Het dier kwam daarbij om.

Mia Soons overleden

Maandag 17 april 2023
Oudsbergen - Mia Soons overledenOp 13 april overleed Mia Soons, de weduwe van de in 2019 gestorven Marcel Severijns. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Gruitrode. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rotem.

Lèneke Martens overleden

Maandag 17 april 2023
Oudsbergen - Lèneke Martens overledenIn Opglabbeek overleed op 13 april Lèneke Martens, de weduwe van de in 2018 gestorven Jean Verslegers. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Botsing op Bocholterkiezel

Zondag 16 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenmiddag rond 12.30 uur botsten twee auto's op de Bocholterkiezel in Bree. Daarbij vielen twee gewonden: een 49-jarige vrouw uit Tienen en een 41-jarige vrouw uit Bree.

Nevok Gruitrode wint derby

Zondag 16 april 2023
Oudsbergen - Nevok Gruitrode wint derbyNevok Gruitrode heeft de Oudsbergense derby tegen Kabouters Opglabbeek gewonnen met 6-1. De Kabouters kwamen al na twee minuten op voorsprong via Nyens maar aan de rust leidde Nevok met 3-1. J. Berben maakte drie goals. Van Den Broeck en Hermans maakten elk eentje. Driesen (Kabouters) maakte een owngoal. 
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel - KRC Genk C 1-1In eerste provinciale van het damesvoetbal hebben Louwel en KRC Genk C 1-1 gelijkgespeeld. KRC Genk C staat tweede in de stand, Louwel vijfde.
Oudsbergen - Onverwachte ontmoeting voor ruimteschip JuiceZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Gelijkspel voor KSK Meeuwen

Zaterdag 15 april 2023
Oudsbergen - Gelijkspel voor KSK MeeuwenIn Eerste Provinciale is KSK Meeuwen thuis tegen Alken niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel.

Kadijk wint bij Louwel

Zaterdag 15 april 2023
Oudsbergen - Kadijk wint bij LouwelKadijk SK is bij Eendracht Louwel gaan winnen met 3-5.

Gelijkspel in Oudsbergense derby

Zaterdag 15 april 2023
Oudsbergen - Gelijkspel in Oudsbergense derbyDe derby in Vierde Provinciale tussen Meeuwen B en Ellikom, op het veld van KSK Meeuwen, is onbeslist geëindigd: 1-1. Aan de rust leidde Ellikom met 0-1. Voor Ellikom scoorde Huypkens, voor Meeuwen Vanhees.

Wijshagen verslaat Helson B

Zaterdag 15 april 2023
Oudsbergen - Wijshagen verslaat Helson BIn Vierde Provinciale is Heidebloem Wijshagen bij Helson B gaan winnen. Uitslag: 0-2.

Greta Wijns overleden

Zaterdag 15 april 2023
Oudsbergen - Greta Wijns overledenIn Ellikom is donderdag Greta Wijns overleden, de echtgenote van René Moors. Zij was 57 jaar en afkomstig ui Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Lieske Thaens overleden

Zaterdag 15 april 2023
In Peer is woensdag Lieske Thaens overleden, de weduwe van Pier Heylen. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Meeuwen.
Oudsbergen - Belgische wolven in Nederland gesignaleerdZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Dertiger gewond bij botsing

Vrijdag 14 april 2023
In de Bruglaan in Bree kwam het deze voormiddag rond 11 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij raakte een 33-jarige man gewond.

Beloken Pasen

Vrijdag 14 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Zondag is het Beloken Pasen. Vanwaar die naam? 'Beloken' is het voltooid deelwoord van het werkwoord 'beluiken': (af)sluiten. Met Beloken Pasen wordt de paasweek ('het paasoctaaf', acht dagen vanaf Pasen) afgesloten. (K & L)
Oudsbergen - Eva Kaili heeft gevangenis verlatenZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

Kabouters trekken spits aan

Vrijdag 14 april 2023
Oudsbergen - Kabouters trekken spits aanKabouters Opglabbbeek heeft spits Koen Stieners aangetrokken met het oog op komend seizoen. Hij komt over van derde provincialer KMR Biesen.

Meestal droog

Vrijdag 14 april 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Meestal droogOp de lange termijn zit er wat verschil in de weerkaarten. Terwijl het ene weermodel voor temperaturen zelfs boven 20 graden gaat, geeft het andere maxima rond 18 graden en een grotere neerslagkans. Wel gaan alle weermodellen voor hogere temperaturen. Op korte termijn houden we het meestal droog, maar staat er wel een voelbare wind.
Vandaag wisselen brede opklaringen af met wolken. Het blijft meestal droog, maar de matige zuidwestenwind voelt soms fris aan. Maxima rond 14 of 15 (…) Het hele nieuwsbericht
De gemeente koopt een nieuw busje aan voor de mindervalidencentrale. Het busje kost 78.650 euro en is uitgerust met een rolstoellift.
Het DNA van twee "Limburgse" jonge wolven is aangetroffen bij heel wat schadegevallen in Nederland. Dat meldt het INBO. Het gaat om mannetjes uit 2021 die een tijd lang bij de roedel in Hechtel-Eksel zijn gebleven na de worp van 9 welpen in 2022. "Dat zijn jaarlingen", zegt Koen Van Muylem van het INBO, het Instituut voor Bos- en Natuuronderzoek. "Ze zijn iets langer dan verwacht bij de roedel gebleven, maar het was onvermijdelijk dat ze zouden vertrekken. Er kunnen nooit meerdere mannetjes in een (…) Het hele nieuwsbericht

Lekkende stookolietank: Promaz

Donderdag 13 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1 april vorig jaar is het stookoliefonds Promaz in werking om eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen eindelijk financieel te ondersteunen en te ontzorgen, op kosten van de sector. Tijdens het eerste jaar dat het stookoliefonds in werking was, werden er 819 aanvragen ingediend. Bijna 2 op de 3 aanvragen, of 63% komt uit Vlaanderen, meldt minister van omgeving Zuhal Demir. Dat is opvallend. In Wallonië worden er 750.000 huizen verwarmd met stookolie, in Vlaanderen 414.000.
“Mensen die een lekkende stookolietank of -leidingen hebben, of mensen die een uitgevoerde sanering terugbetaald willen zien, moeten niet twijfelen en zich aanmelden bij Promaz. Het fonds is er, na lang aandringen, om hen te helpen”, klinkt het bij Demir. Promaz

Parachutisten durven niet uit boom

Donderdag 13 april 2023
Oudsbergen - Parachutisten durven niet uit boomZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Beringen mag het BK Veldrijden in 2026 organiseren. Dat maakt de Belgische Wielerbond bekend op zijn website. De cross gaat door op de mijnterril en zo wordt dit BK één van de zwaarste ooit in de geschiedenis.

KSK Meeuwen B - Sparta Lille 3-0

Woensdag 12 april 2023
Oudsbergen - KSK Meeuwen B - Sparta Lille 3-0In vierde provinciale C is vanavond de inhaalwedstrijd KSK Meeuwen B - Sparta Lille gespeeld. Meeuwen B won met 3-0. Aan de rust leidde Meeuwen met 2-0. Goossens, Vanhees en Smeerts maakten de doelpunten.

Macron spreekt Nederlands

Woensdag 12 april 2023
Oudsbergen - Macron spreekt NederlandsZoomTijdens zijn officieel bezoek aan Nederland heeft de Franse president Macron vandaag even Nederlands gesproken. (Cartoon: Fobie)

Kabouters winnen inhaalwedstrijd

Woensdag 12 april 2023
Oudsbergen - Kabouters winnen inhaalwedstrijdIn tweede provinciale B heeft Kabouters Opglabbbeek A vanavond de inhaalwedstrijd op het veld van KVV Heusden-Zolder gewonnen met 1-4. De ruststand was 0-2. Neyens, Haesen, Hilven en Garcia maakten de doelpunten van de Kabouters. Zondag spelen de Kabouters uit bij Nevok Gruitrode.

Bokrijk: 65 jaar jong

Woensdag 12 april 2023
Oudsbergen - Bokrijk: 65 jaar jongZoomOp 12 april 1958 opende het Openluchtmuseum Bokrijk officieel de deuren voor het grote publiek. Het werd meteen een klassieker voor schoolreizen en daguitstappen. Mensen konden een beetje tijdreizen naar de periode van voor de oorlog, zelfs naar de 19de eeuw. Bokrijk groeide uit tot een succes maar kreeg in de 20ste eeuw een stoffig imago. De laatste jaren is hard getimmerd om van Bokrijk terug een hip museum te maken. Een eerste schot in de roos was het optrekken van de tijdlijn naar de sixties. En met het (…) Het hele nieuwsbericht
Bokrijk: 65 jaar jong
Zoom
Oudsbergen - John Deere gaat tractoren assembleren in GenkZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Pierre Sieborgs overleden

Dinsdag 11 april 2023
Oudsbergen - Pierre Sieborgs overledenZondag is Pierre Sieborgs overleden, de echtgenoot van Elisa Peeters. Hij was 83 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.
Vandaag gelezen
Volgens Peter Vandermeersch, CEO van het Ierse krantenbedrijf Independent News & Media (INM) dat kranten waaronder de Irish Independent en Sunday Independent uitgeeft, zullen gedrukte kranten binnen zeven tot tien jaar verdwijnen. Hij zei dat in een gesprek met de Ierse omroep RTÉ. Vandermeersch vertelde aan het programma This Week dat de Vlaamse uitgeverij Mediahuis - die bij ons o.m. Het Belang van Limburg uitgeeft en eigenaar is van INM - zich voorbereidt om een "digital only"-bedrijf te worden. "We zullen waarschijnlijk enkele zaterdag-, zondag- of weekproducten drukken, maar door de week zal drukwerk overal verdwijnen, in heel Europa."

Rijkdom vs. zwarte sneeuw

Dinsdag 11 april 2023
Het is maar dat je 't weet
"Het vermogen van de holding achter de Boerenbond groeide tot bijna 5 miljard euro in het afgelopen decennium. Die rijkdom staat in schril contrast met de zwarte sneeuw die veel Vlaamse landbouwers zien." (Apache)

Gunstige lange termijn

Dinsdag 11 april 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Gunstige lange termijn In een strakke westcirculatie worden storingen en buien in vlug tempo afgewisseld. Daarbij staat er bij momenten veel wind en er wordt ook koude lucht aangevoerd met ondermaatse maxima. Tussen de regen en buien door, zijn er ook wel droge perioden met zonneschijn. Een verbetering volgt er in het weekend, dan wordt het stilaan droger en wat zachter. Na het weekend lijkt er warm en zonnig lenteweer in de maak te zijn.
Vandaag komen er, na flink wat zon, steeds meer stapelwolken opzetten en kan (…) Het hele nieuwsbericht

'Vijgen na Pasen'

Dinsdag 11 april 2023
Het is maar dat je 't weet
‘Vijgen na Pasen’ – waar komt deze uitdrukking vandaan? Vijgen na Pasen betekent dat iets te laat is om nog zin te hebben. De oorsprong ligt in vroegere vastenperiodes. Veel mensen letten in de vastenperiode op hun voeding: ze eten minder, en vooral minder zoetigheden. Wat precies, dat kies je zelf.
Vroeger was dat niet zo: er bestond een lijst, uitgevaardigd door de Kerk, van wat je wel en niet mocht eten. Gedroogde vijgen waren zowat de enige zoetigheid die was toegelaten, en dus erg populair. Maar vijgen worden doorgaans geïmporteerd, en de import verliep in vroegere tijden niet zo gesmeerd als nu. Vandaar dat er wel eens een lading vijgen te laat kwam, na Pasen dus. Die vijgen na Pasen hadden dus eigenlijk geen nut meer. (KerkNet)

Anna Bosmans overleden

Dinsdag 11 april 2023
Oudsbergen - Anna Bosmans overledenOp 7 april is in haar woonst in Niel-bij-As Anna Bosmans overleden, de weduwe van de in 1970 gestorven Lambert Vandebeek en van de in 2022 overleden Paul Thewis. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Neerglabbeek. Het afscheid vindt plaats in familiale kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30) in UCAS in As.

Maria Dillen overleden

Dinsdag 11 april 2023
Oudsbergen - Maria Dillen overledenOp 10 april is Maria Dillen overleden, de weduwe van de in 2021 gestorven Jan Roex. Zij was 92 jaar. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

Raoul Vanrompay overleden

Maandag 10 april 2023
Oudsbergen - Raoul Vanrompay overleden
Op 6 april is Raoul Vanrompay (84) overleden. Hij woonde in Opglabbeek en was afkomstig uit Diest.


Het is maar dat je 't weet
Volgens de Wereldfederatie van Bijbelgenootschappen is momenteel minstens één boek van de Bijbel in 3.610 talen beschikbaar. De volledige Bijbel is inmiddels al vertaald in 733 talen. De Wereldfederatie van Bijbelgenootschappen hoopt de Bijbel tegen 2038 in nog eens 1.200 talen te vertalen. Wereldwijd worden naar schatting 7.400 talen gesproken.

Hoogconjunctuur in de bouw

Zondag 9 april 2023
Oudsbergen - Hoogconjunctuur in de bouwZoomIn tegenstelling tot de bouwsector in de menselijke samenleving heerst bij de vogels een ware hoogconjunctuur in de bouw. En zoals op de foto te zien is staan mezen - hier een pimpelmees - best open voor moderne huisvesting - het moet niet altijd een houten kastje zijn. Al lijkt het er op dat de architect het dak vergeten is. (Foto Christina Put) 

Zacht paasweekend

Zondag 9 april 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Zacht paasweekendEen uitloper van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen tempert de onstabiliteit over onze streken. Daarbij wordt de aangevoerde lucht steeds droger en krijgt de zon ook meer kansen. Bovendien komen de te temperaturen een stuk hoger uit. Later op Paasmaandag bereiken regenzones onze regio en dat is het begin van een erg wisselvallige en natte week.
Vandaag kan het mistig zijn in de ochtend, maar de zon kan al vrij vlug doorbreken. Daarna wisselen wolken en zon elkaar af. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Paaseieren zoeken in de tuin, vandaagZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Douane onderschept MDMA in paashazenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Auto's botsen in Plockroy

Zaterdag 8 april 2023
In Plockroy raakten deze voormiddag twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Het bleef bij blikschade.

Ongeval op Peerderbaan

Zaterdag 8 april 2023
Deze voormiddag is op de Peerderbaan een bestelwagen in de beplanting beland. De bestuurster is naar het ziekenhuis gebracht.
Oudsbergen - Goede Vrijdag in het Vaticaan...Zoom...met een wegens omstandigheden aangepast programma. (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Parket wil 6 mensen vervolgen in zaak DylstZoomHet Openbaar Ministerie wil zes mensen vervolgen in de fraudezaak rond KS Vriendenkring. De zes worden verdacht van het verduisteren van 2,5 miljoen uit de kassa van de mijnwerkersvereniging. De behandeling van de vordering op de raadkamer werd uitgesteld, omdat de advocaten van Michel Dylst en Robert C. bijkomend onderzoek vragen.
Een delegatie van De Waarheid, een groep die streeft om de waarheid te achterhalen in deze zaak, trok deze ochtend naar de raadkamer. "Dit om te (…) Het hele nieuwsbericht

Auto's botsen: vier gewonden

Donderdag 6 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 14.15 uur botsten twee auto's op het kruispunt van de Meeuwerkiezel en de Herenbosstraat in Bree. Daarbij raakten een 72-jarige man uit Bocholt en een 48-jarige vrouw en twee minderjarige passagiers uit Hamont-Achel gewond.

Campagne 'Kijken Kijken'

Donderdag 6 april 2023
Oudsbergen - Campagne 'Kijken Kijken'ZoomDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceert met "Kijken Kijken" een nieuwe campagne om extra aandacht te geven aan motorrijders in het verkeer. Motorrijders beter beschermen op de weg, begint met beter te kijken. Want motorrijders mogen er dan stoer uitzien in hun helm en lederen outfit, ze zijn kwetsbaarder dan ze er uitzien. En onder elke helm zitten mensen met vrienden en familie die van hen houden. Kijk dus altijd een tweede keer om elke motorrijder te zien. Want motorrijders vallen minder (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Politie zet geheim wapen in bij Delhaize-actieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Oog in oog met een wolf

Donderdag 6 april 2023
Oudsbergen - Oog in oog met een wolfZoomZondag jl. had natuurfotograaf David Van den Broeck, een medewerker van "Welkom wolf", zich nabij het militair domein discreet tegen een boom gezet in de hoop een glimp van een wolf te kunnen opvangen. En dat gebeurde ook. David: "Ik zat achter mijn statief op de grond toen een wolf plots door de bosjes heen kwam en recht in mijn lens keek, vanop ongeveer 40 meter afstand. Hij stopte 2 seconden om uit te maken wat er daar op de grond zat. Zodra hij mij herkend had als mens, koos hij vrijwel meteen de (…) Het hele nieuwsbericht
Oog in oog met een wolfOog in oog met een wolf
Zoom

'Groen in de tuin is gezond'

Donderdag 6 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 'Groen in de tuin is gezond'ZoomMensen met meer dan 50m² groen bij hun huis hebben ruim 10 procent minder last van hartziekten. Onder bezitters van een groene tuin was ook het percentage beroerten of hersenbloedingen 15 procent lager. Dat schrijven onderzoekers van Wageningen Environmental Research en het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg. (Trouw)

Open Scholendag op 12 mei

Donderdag 6 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Liefst 551 scholen verspreid over heel Vlaanderen gooien op vrijdag 12 mei hun deuren open voor de allereerste ‘Open Scholendag’. Wie nadenkt over de stap naar het onderwijs kan zich vanaf vandaag inschrijven op www.openscholendag.be om in een school in de buurt een kijkje gaan te nemen achter de schermen. Laatstejaars van het secundair onderwijs, studenten van de lerarenopleiding of kandidaat zij-instromers kunnen dan proeven van het lerarenberoep en bijvoorbeeld een vakvergadering volgen, lessen bijwonen, mee toezicht houden en vooral: al hun vragen stellen aan ervaren leerkrachten. “Blij met zoveel deelnemende scholen, die blijkbaar echt klaar waren voor dit initiatief”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Wat betekent Witte Donderdag?

Woensdag 5 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Morgen is het Witte Donderdag, de donderdag voor Pasen. De naam Witte Donderdag komt van het gebruik om het kruisbeeld in de kerk met een witte doek te bedekken. Christenen gedenken op die dag dat Christus op de avond vóór zijn lijden (Goede vrijdag) met zijn leerlingen aan tafel ging voor het Laatste Avondmaal. Daar waste hij de voeten van de leerlingen, brak hij het brood en deed de beker rondgaan. Voor katholieken betekent dit de instelling van het sacrament van de eucharistie. Christus (…) Het hele nieuwsbericht

Jarne Gielen verlaat Kabouters

Woensdag 5 april 2023
Oudsbergen - Jarne Gielen verlaat KaboutersJarne Gielen verlaat Kabouters Opglabbeek B. Hij verdedigt komend seizoen de kleuren van SSD Opoeteren dat vanavond kampioen speelde in vierde provinciale D.

Philomene Dreesen overleden

Woensdag 5 april 2023
Oudsbergen - Philomene Dreesen overledenGisteren is Philomene Dreesen overleden, de echtgenote van Jan Aerts. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.
Oudsbergen - Jorne Caelen weg bij H. Wijshagen
Jorne Caelen trekt de deur achter zich dicht bij Heidebloem Wijshagen. Hij verkast naar SSD Opoeteren dat promoveert naar derde provinciale.
Oudsbergen - Sp. Ellikom - KFC Neeroeteren 2-5In vierde provinciale C heeft Sporting Ellikom vanavond zijn inhaalwedstrijd tegen KFC Neeroeteren verloren met 2-5.
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree botsten gisterennamiddag een auto en een bestelwagen. Een 61-jarige man uit Genk en een minderjarige jongen uit Hamont-Achel raakten daarbij gewond. Zij zijn naar het ziekienhuis gebracht.

Jozef Cotar overleden

Woensdag 5 april 2023
Oudsbergen - Jozef Cotar overledenGisteren is Jozef Cotar overleden, de weduwnaar van Maria Novak. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbbeek.

Weersverandering!

Dinsdag 4 april 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Weersverandering!Een hogedrukgebied over het noorden van Europa vindt aansluiting met een hogedrukgebied over de Azoren waardoor de atmosfeer erg rustig is met licht bewolkt of helder weer. Overdag krijgen we veel zon, maar tijdens de nacht kan het ook flink afkoelen. Een storing kan op donderdag deze coalitie doorbreken en trekt over onze streken met enige tijd regen. Daarachter is de atmosfeer onstabiel.
Vandaag is het zonnig, al komen er ook enkele hogere wolken voor, maar die hinderen de zon nauwelijks. De (…) Het hele nieuwsbericht

Nominaties Fakkel van Voka

Dinsdag 4 april 2023
Oudsbergen - Nominaties Fakkel van VokaZoomDrie Limburgse familiebedrijven dingen ook dit jaar opnieuw mee naar de Fakkel van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Modefabrikant Euro Shoe Group uit Beringen, retailspecialist CRG uit Houthalen-Helchteren en aannemingsbedrijf Hoogmartens Wegenbouw uit Oudsbergen zijn dit jaar de grote kanshebbers.
“Met deze award bekronen we een Limburgs familiebedrijf met een uitzonderlijke staat van dienst en die op een verstandige wijze de continuïteit van haar onderneming garandeert. Deze drie bedrijven zijn hierin een inspiratiebron voor anderen in onze provincie”, verklaren Johann Leten en Ellen Olislagers, gedelegeerd bestuurder en directeur eigenaars-ondernemers bij Voka – KvK Limburg. Op 10 mei wordt de laureaat bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Family Business Happening.

Zes volwassen dopelingen

Dinsdag 4 april 2023
Kerk
Oudsbergen - Zes volwassen dopelingenZaterdag worden zes Limburgers gedoopt tijdens de paaswake. Het gaat om drie vrouwen en drie mannen. De dopelingen zijn tussen de 19 en de 64 jaar.

Het ideale huwelijk

Dinsdag 4 april 2023
Zomaar even tussendoor
"Wanneer een vrouw trouwt met een man, hoopt ze dat hij zal veranderen - maar dat doet hij niet. Wanneer een man trouwt met een vrouw, hoopt hij dat ze NIET zal veranderen - maar dat doet ze wél."
(Gehoord op ZDF)

Finland treedt toe tot de NAVO

Dinsdag 4 april 2023
Oudsbergen - Finland treedt toe tot de NAVOZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Vorig jaar is er 213 ton zwerfvuil en sluikstort opgeruimd langs Limburgse snel- en gewestwegen. De kostprijs voor het opruimen daarvan bedroeg iets minder dan 740.000 euro. Hotspots in Limburg waar het Agentschap Wegen en Verkeer veel afval vindt zijn onder meer Houthalen en Tessenderlo.

Manuel Bouchet overleden

Maandag 3 april 2023
Oudsbergen - Manuel Bouchet overledenManuel Bouchet uit Paal, echtgenoot van Magda Frederix, is overleden. 
(° Opglabbeek op 25 december 1939 † Beringen-Mijn op 1 april 2023)
Begroeting: donderdag 6 april 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Oudsbergen - Ondertussen, in de Vlaamse Ardennen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jan Emmers overleden

Maandag 3 april 2023
Oudsbergen - Jan Emmers overledenIn Bree is vrijdag Jan Emmers overleden, de weduwnaar van Mia Reynders. Hij was geboren in Hamont en werd 93 jaar. De afscheidsdienst en de bijzetting van de urne op de begraafplaats in Bree zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: morgen/dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers, Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Je plant maakt lawaai

Zondag 2 april 2023
Zomaar even tussendoor
Gestreste planten maken geluiden die door sommige dieren op vele meters afstand te horen zijn, en het soort geluid komt overeen met het soort slechte dag dat ze hebben. Dat blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift Cell.
De onderzoekers ontdekten dat planten geluidjes maken naargelang de stress die ze ervaren. Ze vermoeden dat het nerveuze, knappende geluid een bijproduct is van cavitatie, waarbij kleine belletjes barsten (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Bram Vanhees verlaat Eendracht LouwelBram Vanhees trekt de deur achter zich dicht bij Eendracht Louwel. Hij zal de kleuren van THES B verdedigen.
Oudsbergen - Spits Niessen (KSK Meeuwen) naar HerkolSpits William Niessen trekt de deur achter zich dicht bij KSK Meeuwen. Hij zal komend seizoen de kleuren van Herkol verdedigen.
Oudsbergen - Meeuwen B wint bij MolenbeerselKSK  Meeuwen B is bij Molenbeersel gaan winnen met 0-1.
Oudsbergen - Wijshagen verliest van Peer SVIn Vierde Provinciale heeft Wijshagen thuis met 0-2 verloren van Peer SV. De doelpuntenmakers waren Duncan Hendrickx en Cammalleri. Adnane Haddani (Peer SV) kreeg een rode kaart.
Het is maar dat je 't weet
In België bedroeg de genderloonkloof, d.w.z. het verschil in uurloon tussen mannen en vrouwen, 5,0% in 2021. Dit betekent dat vrouwen in 2021 gemiddeld 5,0% minder per uur verdienden dan hun mannelijke collega's. Bij werknemers jonger dan 25 jaar is de loonkloof tussen mannen en vrouwen nog steeds negatief met -0,1%, maar neemt deze sterk toe met de leeftijd tot 4,5% voor 35-44-jarigen en zelfs 8,5% voor 55-64-jarigen. (Statbel)

Gruitrode wint bij Stal Sport

Zaterdag 1 april 2023
Nevok Gruitrode is bij Stal Sport gaan winnen met 0-5.

Verlies voor Kabouters B

Zaterdag 1 april 2023
Oudsbergen - Verlies voor Kabouters BDe tweede ploeg van Kabouters Opglabbeek is bij Uikhoven gaan verliezen met 2-1.
Oudsbergen - Gelijkspel voor Eendracht LouwelIn Tweede Provinciale is Louwel, thuis tegen Boorsem, niet verder geraakt dan een gelijkspel: 2-2.
Oudsbergen - Kabouters en K ESK spelen gelijkIn Opglabbeek hebben Kabouters Opglabbeek en K ESK Leopoldsburg 2-2 gelijk gespeeld.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Visé - Meeuwen 11-2In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 11-2 verloren van leider Celtic Visé. Meeuwen staat tiende in de stand.

Achel VV wint van KSK Meeuwen

Zaterdag 1 april 2023
Oudsbergen - Achel VV wint van KSK MeeuwenAchel VV heeft vanavond KSK Meeuwen verslagen met 4-0.
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel - Diepenbeek 5-3In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel Diepenbeek geklopt met 5-3. Louwel staat vijfde in de stand.

Renaat Jaeken overleden

Zaterdag 1 april 2023
Oudsbergen - Renaat Jaeken overledenOp 31 maart overleed Renaat Jaeken (87), de echtgenoot van Hubertina Geebelen. Hij woonde in As maar was afkomstig uit Neerglabbeek. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst op de begraafplaats van Niel-bij-As. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Papillon Uitvaartzorg in Maasmechelen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen