Het overige nieuws

Veel wind en wolken

Dinsdag 31 januari 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Veel wind en wolkenEen storing schuift over onze streken en zorgt vooral voor veel wolken en af en toe wat regen of een bui. Daarbij is de isobarische gradiënt vrij strak en dat vertaalt zich in behoorlijk wat wind. De aangevoerde lucht komt van over de oceaan en is relatief zacht bij maxima enkele graden boven de normale waarden en ook minima die ruim positief blijven in Vlaanderen.
Woensdag is het wisselend tot zwaar bewolkt met vooral later op de dag af en toe een drupje regen. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Voorruit van auto ingeslagen

Dinsdag 31 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gruitroderlaan in Opoeteren is de voorruit van een auto ingeslagen. De politie kreeg vandaag melding van het vandalisme.

Auto rijdt tegen omheining

Dinsdag 31 januari 2023
Oudsbergen - Auto rijdt tegen omheiningIn de Martinlaan is gisterenavond rond 20.15 uur een auto tegen een omheining gereden. De 88-jarige bestuurder uit Maasmechelen raakte daarbij gewond.
Het Huis voor de Kunsten Limburg lanceert de wedstrijd InBeeld 2023, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Dit keer staat de prijs in het teken van het thema 'nieuwe verlangens'. Belgisch- en Nederlands-Limburgse beeldende amateurkunstenaars kunnen t/m 31 maart 2023 hun werk - ook fotografie of film - met dit thema insturen. Middels diverse voorrondes door beide provincies worden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale-expositie. Meer info
Vandaag gelezen
Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica vormen een risico voor het leven in sloten en plassen. Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis komen zo vaak in het oppervlaktewater voor, dat ze een risico kunnen vormen voor dieren en planten. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van o.m. de Universiteit Maastricht en wetenschappers.
(Trouw)

Werner Weinhold overleden

Maandag 30 januari 2023
Op 27 januari is in Oudsbergen Werner Weinhold overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk.

Diefstal in loods

Maandag 30 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een loods op 't Hasseltkiezel in Bree zijn meerdere sleutels van landbouwvoertuigen gestolen. De dieven gingen daarnaast ook met een grote hoeveelheid diesel aan de haal. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Oudsbergen - Trainer Vossen weg bij H. WijshagenTrainer Erik Vossen van Heidebloem Wijshagen maakt komend seizoen de overstap naar SSD Opoeteren.

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Oudsbergen - Denemarken wint WK handbalDenemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Oudsbergen - Kijk omhoog...Zoom...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel. UPDATE De komeet was zowat 50.000 jaar geleden nog te zien. In die tijd bewoonden Neanderthalers Eurazië nog en zwierven zoogdieren en sabeltandkatten door het landschap. De kosmische bezoeker passeert onze planeet op een afstand van ongeveer 42,5 miljoen km.
Oudsbergen - Geen match Winterslag - Kabouters BDe wedstrijd tussen FC Future Winterslag en Kabouters Opglabbeek B werd uitgesteld. In onderleg overleg beslisten de clubs vandaag niet te spelen als gevolg van het onverwachte overlijden vrijdagnacht van Winterslagspeler Omar Achadoud (33).
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel - Sp. Hasselt 5-3In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel Sp. Hasselt geklopt met 5-3. Louwel staat zesde in de stand.

Sparta Lille verliest van Ellikom

Zondag 29 januari 2023
Oudsbergen - Sparta Lille verliest van EllikomIn Vierde Provinciale heeft Sparta Lille vandaag met 0-6 verloren van Ellikom.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Het wordt zachterEen hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

Lindelhoeven wint ruim van Louwel

Zaterdag 28 januari 2023
Oudsbergen - Lindelhoeven wint ruim van LouwelIn Tweede Provinciale heeft Lindelhoeven VV Eendracht Louwel verslagen met een forfaitscore: 5-0.
Oudsbergen - KRC Peer verliest van Nevok GruitrodeIn Tweede Provinciale heeft KRC Peer vanavond een thuisverlies geleden. Tegen Nevok Gruitrode werd het 1-3.

KSK Meeuwen speelt gelijk

Zaterdag 28 januari 2023
Oudsbergen - KSK Meeuwen speelt gelijkIn Eerste Provinciale is KSK Meeuwen vanavond, thuis tegen Juve Hasselt, niet verder geraakt dan een gelijkspel: 2-2.

Kadijk verliest bij Kabouters

Zaterdag 28 januari 2023
Oudsbergen - Kadijk verliest bij KaboutersKadijk SK is bij Kabouters Opglabbeek gaan verliezen met 3-0.

Wijshagen wint bij Bree-Beek B

Zaterdag 28 januari 2023
Oudsbergen - Wijshagen wint bij Bree-Beek BIn Vierde Provinciale is Heidebloem Wijshagen bij Bree-Beek B gaan winnen met 0-5.

Winst voor KSK Meeuwen B

Zaterdag 28 januari 2023
Oudsbergen - Winst voor KSK Meeuwen BKSK Meeuwen B heeft vanavond met 3-1 gewonnen van Grenstrappers Lommel-Kolonie

Zaalvoetbal: Meeuwen - Ranst 2-4

Zaterdag 28 januari 2023
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen - Ranst 2-4In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 2-4 verloren van Solona Ranst. Na 14 wedstrijden staat Meeuwen voorlaatste in de stand met 8 punten.

Bestelwagentje belandt in berm

Zaterdag 28 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gruitroderkiezel in Bree is vanochtend een bestelwagentje in de berm beland. Bij het ongeval viel één gewonde. Het slachtoffer is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
Het is maar dat je 't weet
Vakbonden en werkgeversorganisaties sloten vandaag in de Nationale Arbeidsraad (NAR) een cao over de fietsvergoeding. Wie naar het werk fietst en vandaag nog geen recht heeft op een fietsvergoeding, krijgt uiterlijk vanaf 1 mei e.k. een vergoeding van 0,27 euro per km.
Een werknemer heeft recht op deze vergoeding voor elke gefietste kilometer in het woon-werkverkeer voor een maximale afstand van 40km per dag. Dit bedrag stijgt automatisch mee met het maximaal fiscaal vrijgestelde bedrag. Voor diegenen die vandaag al recht hebben op een fietsvergoeding op basis van een cao verandert er niets.
De Nationale Arbeidsraad dringt erop aan deze regeling ook door te trekken in de openbare sector voor hen die nog geen recht hebben op een fietsvergoeding.

Studenten mogen 600u/jaar werken

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Na advies van de Raad van State voorziet de Vlaamse Regering definitief in een verhoging van het aantal toegelaten uren studentenarbeid. In 2023 en 2024 kunnen studenten telkens tot 600 uur studentenarbeid presteren zonder dat deze tewerkstelling zal leiden tot een schorsing van het recht op de gezinsbijslagen. Hierdoor wordt vermeden dat de studenten die extra uren studentenarbeid presteren, door de aangepaste federale regelgeving negatieve gevolgen ondervinden in het kader van het recht op gezinsbijslagen.

Actie tegen drugs

Vrijdag 27 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Actie tegen drugsPolitie CARMA organiseerde gisteren een controleactie gericht op drugs. Op verschillende locaties in Bocholt werden 20 voertuigen en 31 personen aan een grondige controle onderworpen. Daarnaast voerde de politie mobiele controles uit in Bree en Houthalen-Helchteren. Eén bestuurder kreeg een PV voor drugs in het verkeer en is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Acht personen hadden een kleine hoeveelheid drugs op zak. Van één persoon nam de politie een verboden wapen in beslag.
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse snelwegbeheerder Rijkswaterstaat voert komende nacht werken uit op de E314/A76 vanaf de grens richting knooppunt Kerensheide. De E314 richting Nederland zal daarom tijdelijk afgesloten worden vanaf het complex 33 Maasmechelen tussen 22u en 8u. Het verkeer op de E314 richting Nederland verlaat de snelweg aan afrit 33 Maasmechelen en volgt de omleiding via de gewestwegen tot het knooppunt Kerensheide. Weggebruikers op de E314/A76 vanuit Nederland richting Maasmechelen zullen geen hinder ondervinden.
Het is maar dat je 't weet
Limburg krijgt (voorlopig?) geen internationale school. Er zijn te weinig expatkinderen en bovendien blijkt uit een bevraging dat expats 10.000 euro inschrijvingsgeld per jaar te hoog vinden. Limburg is de enige Vlaamse provincie zonder internationale school. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) onderzocht eind vorig jaar de haalbaarheid van een internationale basis- en middelbare school in Limburg.

5,5% meer doden in 2022

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in België voorlopig zo'n 116.500 overlijdens geregistreerd. Dat zijn ongeveer 4.000 doden meer dan het jaar ervoor, of een stijging van 3,7% ten opzichte van 2021. Ten opzichte van een ruimere referentieperiode, namelijk het gemiddelde van 2017, 2018, 2019 en 2021, dit is een stijging van 5,5%. De stijging is het meest merkbaar in het Vlaamse en Waalse Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers. Vooral in april, tijdens de zomer en in december werd een hoger dan gebruikelijke sterfte waargenomen. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal overlijdens in het jaar 2022, voor alle doodsoorzaken, van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Het nieuwe IJzeren Gordijn

Vrijdag 27 januari 2023
Oudsbergen - Het nieuwe IJzeren GordijnZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Er bestaan plannen voor de bouw van een psychiatrisch ziekenhuis in Noord-Limburg. Dat zou een campus worden van de psychiatrische ziekenhuizen Asster in Sint-Truiden en MC St.-Jozef uit Munsterbilzen, meldt Het Belang van Limburg vandaag. Een stuurgroep gaat nu samen met experten aan de slag. Als het nieuwe complex er komt, zal het toch wel tien jaar duren voor het er staat. Het project moet leiden tot toegankelijke, gepaste en kwaliteitsvolle geestelijke gezondheidszorg voor alle Limburgers dichtbij huis.

Irène Konings overleden

Donderdag 26 januari 2023
Oudsbergen - Irène Konings overledenMaandag is Irène Konings overleden, de echtgenote van Antonio Pisano. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats.

Winterkou wordt traag verdreven

Woensdag 25 januari 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Winterkou wordt traag verdrevenEen hogedrukgebied kan tijdelijk het weer in onze streken bepalen met droog weer, maar komende nacht trekt een niet erg actieve storing over onze streken. Opgelet: komende nacht gaat het licht regenen. Daarbij is er tijdelijk ijzel of natte sneeuw mogelijk.
Donderdag bevindt een storing zich over onze regio met veel wolken en lichte regen, of regen en sneeuw gemengd. Tegen de middag wordt het droger, maar mistig. Na de middag zijn er enkele opklaringen mogelijk. De maxima liggen rond 4 (…) Het hele nieuwsbericht

Nu ook wolventaart in Limburg

Woensdag 25 januari 2023
Oudsbergen - Nu ook wolventaart in LimburgZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Gerard Booms overleden

Woensdag 25 januari 2023
Op 20 januari is Gerard Booms overleden. Hij was 74 jaar en afkomstig uit Helchteren. Het afscheid vindt in stilte plaats, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Gruitrode.

Limburgse mobiliteitscafés

Woensdag 25 januari 2023
Oudsbergen - Limburgse mobiliteitscafésZoomDe vervoerregio Limburg organiseert volgende maand 5 mobiliteitscafés over de plannen om meer Limburgers op de fiets of het openbaar vervoer te krijgen. In elk café krijgen 100 Limburgers uitleg over hoe de plannen tussen nu en 2050 vorm zullen krijgen. Ze kunnen opmerkingen maken over die plannen, maar ze zullen ook stilstaan bij hun eigen mobiliteitsgedrag. Het eerste mobiliteitscafé heeft plaats in Heusden-Zolder, op 1 februari van 19.30 uur tot 22 uur in CC Muze. De andere momenten zijn 2 februari Dilsen-Stokkem, Zaal Nieuwenborg, 7 februari Diepenbeek, Universiteit, 8 februari Borgloon, Panishof Bommershoven en 15 februari Lommel, De Soeverein, telkens van 19.30 uur tot 22 uur. Inschrijven vooraf is noodzakelijk

Ronny Van Haen overleden

Woensdag 25 januari 2023
Oudsbergen - Ronny Van Haen overledenZondag is Ronny Van Haen overleden. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats.

Het Grote Vogelweekend

Woensdag 25 januari 2023
Oudsbergen - Het Grote VogelweekendZoom
Dit weekend organiseert Natuurpunt het jaarlijkse Grote Vogelweekend. Een kwartier tellen is al genoeg om bij te dragen aan het grootste vogelonderzoek van Vlaanderen. Vorig jaar bestond de top 3 uit: huismus, koolmees en vink. 
“Dit weekend voorspellen ze fris weer. Als je dan enkele vetbollen hangt of zaadjes strooit op de bevroren grond, dan zullen de vogels makkelijk de weg vinden naar je tuin”, voorspelt Gerald Driessens, vogelexpert bij Natuurpunt. “Zet ook een schaaltje met vers water zodat de vogels kunnen drinken of een badje nemen. Benieuwd welke vogels zich dit weekend laten opmerken.”
Op vogelweekend.be kan je tijdens het telweekend jouw vogels in een telformulier ingeven én vind je tips hoe je de vogels herkent. Geef je resultaten door vóór zondag 29 januari middernacht. Zo worden ze meegenomen in de eerste persresultaten op maandag 30 januari. (Foto Natuurpunt)

Het leven is hard

Dinsdag 24 januari 2023
Oudsbergen - Het leven is hardZoom                                                                  (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
In samenwerking met de Federatie van het Notariaat en de FOD Justitie heeft de Koning Boudewijnstichting (KBS) een update gegeven aan haar praktische gids voor mensen die de rol van bewindvoerder op zich nemen. Een bewindvoerder wordt aangesteld in het kader van een gerechtelijke bescherming, vaak de beste manier om een familielid te helpen met beslissingen over zijn/haar financiën of over zichzelf, die hij/zij niet (meer) alleen kan nemen.
Voor de regeling van de persoonlijke zaken van (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Gezocht: durvers, dansers en acrobatenZoomWil jij samen met een groep jongeren je grenzen verleggen op het podium? Voor het project 'Beyond the Edge' worden Limburgse jongeren (m/v/x) tussen 13 en 23 jaar gezocht die bezig zijn met parkour, circus, dans, acrogym, taekwondo of andere uitdagende sporten en geen hoogtevrees hebben.
Om de juiste groep jongeren te vinden voor deze productie organiseert fABULEUS auditieworkshops. Dat zijn open workshops waaraan iedereen mag deelnemen, ook als je nog twijfelt of dit project iets (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - WK handbal: Belgen verliezen laatste matchZoomDe Red Wolves hebben hun eerste WK afgesloten met een nederlaag tegen de Verenigde Staten. De Amerikanen versloegen de Belgen met 24–22. Halfweg de partij was het 14–12. In de tweede helft kwamen de Red Wolves tot twee keer toe op voorsprong maar, net als in de vorige wedstrijden, waren ze ook nu niet efficiënt genoeg. De Belgen konden op dit WK één keer winnen van Tunesië. Tegen de toplanden leden de Red Wolves telkens een logische nederlaag, maar tegen Bahrein (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Belgen verliezen laatste matchWK handbal: Belgen verliezen laatste match
Zoom

Rita Cuppens overleden

Maandag 23 januari 2023
Op 19 januari is in Opglabbeek Rita Cuppens overleden, de weduwe van de in 2020 overleden Jaak Mussen. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Jef Vanbuel overleden

Maandag 23 januari 2023
Oudsbergen - Jef Vanbuel overledenIn Peer is zaterdag Jef Vanbuel overleden, de echtgenoot van Veronique Hamal. Hij was 67 jaar en afkomstig uit Meeuwen. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

Chinees jaar van het konijn

Maandag 23 januari 2023
Oudsbergen - Chinees jaar van het konijnZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jef Schrijvers overleden

Maandag 23 januari 2023
Oudsbergen - Jef Schrijvers overledenZaterdag is Jef Schrijvers overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Irène Winters. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

Elektrische auto uitgebrand

Zondag 22 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Dilserweg in Opoeteren is vanochtend een elektrische wagen uitgebrand. De brand ontstond wellicht door een technisch defect.

Tribute Patti Smith

Zondag 22 januari 2023
Oudsbergen - Tribute Patti SmithZoomNu donderdag 26 januari kan u in CC De Adelberg in Lommel terecht voor een bijzondere voorstelling/concert, nl. 'My Heart Still Hums', oftewel een ode aan rock-icoon Patti Smith. Denk aan 'Because the night' of 'Horses', en dan weet u wat te verwachten... Meer info en tickets hier. Maar... u kan ook gratis naar deze voorstelling, want we mogen drie dubbeltickets wegschenken. Mailen aan (…) Het hele nieuwsbericht

Man (31) gewond bij botsing

Zondag 22 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 14.45 uur kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's in de Hoogstraat in As. Een 31-jarige man ut As raakte daarbij gewond.

Zaalvoetbal: Meeuwen klopt Lier

Zaterdag 21 januari 2023
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen klopt LierIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen Lier verslagen met 5-2. Meeuwen staat na 13 wedstrijden tiende in de stand met 8 punten.

Dames HE-voc winnen van Ellikom

Zaterdag 21 januari 2023
Oudsbergen - Dames HE-voc winnen van EllikomDe dames A van HE-voc blijven aan de leiding in 2de Provinciale. Vanavond werd er thuis gewonnen van Ellikom met 3-0. Setstanden waren 25/18 , 25/21 en 25/15.

Koud winterweer

Zaterdag 21 januari 2023
Oudsbergen - Koud winterweerMorgen/zondag vriest het in de ochtend algemeen; lokaal, waar er sneeuw op de weg ligt, is het glad. Er kan bovendien ook aanvriezende mist voorkomen. De wolken blijven meestal aanwezig en later is er ook wat motsneeuw mogelijk. Er wordt evenwel niet veel sneeuw verwacht. Het kwik komt niet hoger dan een graad of 2 en er staat een schrale noordoostenwind.
Maandag is er kans op hardnekkige mist. Het is wel meestal droog, maar de lage wolken kunnen wel eens de hele dag aanwezig (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - WK handbal: Kroatië wint gemakkelijkZoomOp het WK handbal hebben de Red Wolves vanavond hun wedstrijd tegen Kroatië verloren met 34–26. Halfweg de partij was het 21–13 in het voordeel van de Kroaten. Over de gehele wedstrijd ontbrak het de Belgen aan efficiëntie en dat werd afgestraft door handbalgrootmacht Kroatië.
België en Kroatië speelden de voorbije jaren regelmatig tegen elkaar. De laatste keer dateert van oktober toen de Red Wolves in het kader van de EK-kwalificatie het (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Kroatië wint gemakkelijkWK handbal: Kroatië wint gemakkelijk
WK handbal: Kroatië wint gemakkelijk
Zoom

Nieuwe vennootschap: Tykkylumi

Zaterdag 21 januari 2023
Ruben Weytjens (44) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Tykkylumi opgericht met zetel aan de Poortstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het organiseren van reizen, markt- en opinie-onderzoek en computerconsultancy-activiteiten.

Alle voetbalwedstrijden afgelast

Zaterdag 21 januari 2023
Oudsbergen - Alle voetbalwedstrijden afgelastVanwege het slechte voetbalweer heeft Voetbal Vlaanderen alle wedstrijden in de provincie afgelast.

Alda Dreezen overleden

Zaterdag 21 januari 2023
Oudsbergen - Alda Dreezen overledenWoensdag is Alda Dreezen overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Sevrien Moors. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Gruitrode. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tongerlo. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in Afscheidshuys Vancleef in Kinrooi.

Gewond bij frontale klap

Vrijdag 20 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale botsing in de Bosstraat in Bree raakte vanmorgen rond 5.45 uur een 57 jarige man uit Bree gewond. Hij is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Code geel: sneeuw en gladheid

Vrijdag 20 januari 2023
Oudsbergen - Code geel: sneeuw en gladheidHet KMI geeft voor vandaag en vannacht code geel. Vooral in onze provincie wordt er nog sneeuw verwacht wat voor gladheid kan zorgen op onze wegen.

Maria Vandeurzen overleden

Vrijdag 20 januari 2023
Oudsbergen - Maria Vandeurzen overledenWoensdag is Maria Vandeurzen overleden, de weduwe van de in 2000 gestorven Pierre Bergmans. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

In levensgevaar na gasexplosie

Vrijdag 20 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Een gasexplosie heeft vanmorgen een woning in de Vlikkenbergstraat in As onbewoonbaar gemaakt. Vermoedelijk was er de hele nacht gas uit een gasfles gelekt. Toen de bewoonster het vuur aanstak, ontplofte dat opgehoopte gas. De vrouw werd daarbij levensgevaarlijk gewond en moest met spoed naar het ziekenhuis worden overgebracht. De woning zelf liep grote schade op.

Informatie voor veehouders

Donderdag 19 januari 2023
Oudsbergen - Informatie voor veehoudersZoomOm veehouders extra te informeren over de wolven in Vlaanderen en de steun die veehouders terzake krijgen, wordt sinds deze week informatie verspreid via PlattelandsTV. Natuur en Bos en het Wolf Fencing Team (WFT) leggen in een reportage uit hoe de risico’s geminimaliseerd kunnen worden. Het initiatief speelt in op de vraag voor versterkte informatie-initiatieven door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en het Wolvenoverleg. Het komende voorjaar volgen nog initiatieven, meldt de minister.
Oudsbergen - WK handbal: België verliest van EgypteZoomDe Red Wolves hebben vanavond op het WK handbal in de wedstrijd tegen Egypte een logische nederlaag geleden: 33-28.
Jeroen De Beule opent de score voor de Belgen maar Egypte reageert meteen, legt een verschroeiend tempo op en laat geen enkele kans onbenut. Na iets meer dan vier minuten is het 6–2 voor Egypte. Yérime Sylla stuurt bij via een time-out waarna het tempo wat uit de wedstrijd gaat en de Belgen terugkomen tot 7–4. We spelen twaalf minuten wanneer de Red Wolves (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: België verliest van EgypteWK handbal: België verliest van Egypte
Zoom

Bèr Braekers overleden

Donderdag 19 januari 2023
Oudsbergen - Bèr Braekers overledenIn Ellikom is gisteren Bèr Braekers overleden, de echtgenoot van Gerda Bosmans. Hij was 74 jaar en afkomsti uit Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.
Oudsbergen - Extra verlichting aan oversteekplaatsenZoomVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters wil samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de zichtbaarheid ter hoogte van oversteekplaatsen op gewestwegen verhogen. Op 49 oversteekplaatsen in Limburg installeerde AWV het afgelopen jaar LED-verlichting via asymmetrisch geplaatste galgpalen boven de oversteekplaats. Waar nodig, werden wachtzones voorzien, obstakels weggewerkt en de signalisatie verbeterd. In 2023 worden nog een 50-tal oversteekplaatsen in Limburg (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 'Anti-tekenmiddelen slecht voor het milieu'ZoomHondeneigenaren beschermen hun dieren tegen vlooien en teken met vlooienbanden, druppels of tabletten. Deze diergeneesmiddelen bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, zoals imidacloprid en fipronil. Onderzoekers hebben ontdekt dat deze stoffen via de honden in de directe omgeving terechtkomen en een risico vormen voor het milieu, schrijft naturetoday.com. (Foto Pexels - Dominika Rosecla)

Conflicten in gezinnen aanpakken

Woensdag 18 januari 2023
Conflicten in gezinnen komen vaker voor dan je denkt. Om de problemen voortijdig aan te pakken, start het Genkse Veiligheidshuis samen met het Family Justice Center, politiezone Carma en 7 andere Limburgse gemeenten het project ‘Hoe gaat het met u?' rond familiaal geweld. Getroffen gezinnen worden voortaan sneller en nauwer opgevolgd, en kunnen praten met lotgenoten.
“Problemen ontstaan vaak als een gezin te lang alleen door ploetert”, vertelt Sabrina Reggers, (…) Het hele nieuwsbericht

Margriet Roosen overleden

Woensdag 18 januari 2023
Oudsbergen - Margriet Roosen overledenGisteren overleed Margriet Roosen , de levenspartner van Jos Geelen. Zij was 80 jaar en afkomstig uit Opgabbeek. Het afscheid gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Opglabbeek vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans in Genk..
Het ministerie van Defensie gaat een uitgebreide geluidsstudie laten uitvoeren om de hinder van de nieuwe F-35 gevechtsvliegtuigen in kaart te brengen. Dat heeft minister van Landsverdediging Ludvine Dedonder (PS) geantwoord op een vraag van Kamerlid Kris Verduyckt.
Het is de bedoeling de geluidsimpact van de vluchten te voorspellen en hinder zoveel mogelijk te beperken voor de inwoners rond de vliegbases van Kleine-Brogel en Florennes, aldus de minister. Een eerste deel van de geluidsstudie werd al (…) Het hele nieuwsbericht
In Limburg valt veel meer onderwijzend personeel ziek uit dan in andere provincies. Dat staat in het jaarlijkse rapport over het ziekteverzuim in het onderwijs. Opvallend is ook dat er meer zieken zijn bij vrouwelijke leerkrachten, leerkrachten ouder dan 55 en bij directies.
"Het hoge ziekteverzuim van leerkrachten in Limburg kan gelinkt worden aan de grote diversiteit bij de leerlingen in sommige Limburgse gemeenten zoals Genk", zegt Yves Vannijlen van ACOD onderwijs Limburg. "Dat vraagt een grotere (…) Het hele nieuwsbericht

Kravanja stopt bij Sp. Ellikom

Woensdag 18 januari 2023
Oudsbergen - Kravanja stopt bij Sp. EllikomVierde provincialer Sporting Ellikom zal het zonder Bjorn Kravanja moeten doen. De speler stopt met voetballen als gevolg van een hardnekkige knieblessure.

Rina Plessers overleden

Dinsdag 17 januari 2023
Oudsbergen - Rina Plessers overledenGisteren is Rina Plessers (75) overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Henri Kelchtermans. Zij woonde in Hasselt maar was afkomstig uit Wijshagen. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Winters weer

Dinsdag 17 januari 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Winters weerDe weerkaarten voor de volgende dagen en het weekend zien er vrij winters uit, al wordt er zeker geen zwaar winterweer verwacht. Het zijn vooral de temperaturen die winterse waarden hebben met in de nacht algemene vorst en overdag slechts een graad of 4. Er is wel kans op af en toe een bui van smeltende sneeuw of sneeuw. Tijdens de nacht en in de vroege ochtend is het uitkijken voor lokale gladde wegen.
Morgen/woensdag is het droog met opklaringen in de ochtend, maar ook een aantal wolkenvelden. De (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - WK handbal: Red Wolves naar tweede rondeZoomDe Red Wolves hebben dinsdagavond een 28–30 nederlaag geleden tegen Bahrein. Na een blitzstart zakten ze volledig weg en gingen bij een 12–15 stand rusten. Later op de avond versloeg Denemarken Tunesië met 21–34, waardoor de Belgen derde eindigen in groep H en doorstoten naar de tweede ronde.
Yérime Sylla voert één wijziging door in zijn selectie. Danesi is volledig hersteld van zijn blessure en komt ten nadele van Joris Gillé in de (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Red Wolves naar tweede rondeWK handbal: Red Wolves naar tweede ronde
Zoom

Acht bestuurders onder invloed

Dinsdag 17 januari 2023
Oudsbergen - Acht bestuurders onder invloedPolitie CARMA controleerde het voorbije weekend 461 bestuurders op alcohol. Acht besturuders hadden te veel gedonken. De controles gebeurden in Bocholt, Genk en Oudsbergen.

62 hardrijders betrapt

Dinsdag 17 januari 2023
Het voorbije weekend heeft politiezone CARMA flitscontroles gehouden op verschillende locaties in de zone. 62 chauffeurs reden te snel. Aan de controleposten passeerden 370 voertuigen. Daarnaast werden nog acht andere verkeersinbreuken vastgesteld.

Kijk straks naar de Red Wolves

Dinsdag 17 januari 2023
Oudsbergen - Kijk straks naar de Red WolvesOm 17.55 uur begint de uitzending van de handbalwedstrijd België - Bahrein op het wereldkampioenschap in Denemarken. De match is rechtstreeks te bekijken op Sporza, op Canvas en via de video-app VRT Max. Ook Radio 1 is er live bij.

War Tans overleden

Maandag 16 januari 2023
Oudsbergen - War Tans overledenGisteren is War Tans overleden. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).
Oudsbergen - Limburg voorop in plaatsing laadpalenZoomIn bijna een op drie gemeenten in Vlaanderen is minder dan een kwart van de publieke laadinfrastructuur die in 2025 nodig zal zijn, al geïnstalleerd. Dat leert dataonderzoek van De Tijd naar de huidige en gewenste laadpaleninfrastructuur.
Opvallend is dat Limburgse steden en gemeenten veelal bij de voorlopers zitten. Zeven gemeenten - een zesde van het totale aantal in Limburg - hebben de behoefte voor 2025 al ingevuld. Nog eens 12 procent zit aan minstens drie vierde van de nodige laadequivalenten.
Voor de Internetgazetgemeenten zijn de cijfers als volgt (eerst de nu al geïnstalleerde laadpalen, tussen haakjes het voor 2025 gewenste aantal): Genk 220 (227), Beringen 103 (71), Houthalen-Helchteren 89 (47), Tongeren 89 (206), Pelt 54 (54), Lommel 50 (55), Oudsbergen 30 (40), Leopoldsburg 12 (83), Hamont-Achel 12 (22), Hechtel-Eksel 12 (21), Bocholt 7 (22), Heusden-Zolder 58 (51), Peer 15 (28). (Foto Hans Put)

Code geel voor sneeuw en ijs

Maandag 16 januari 2023
Oudsbergen - Code geel voor sneeuw en ijsHet KMI waarschuwt voor sneeuwval en ijsplekken. Boven een hoogte van 400-500 m valt de neerslag geleidelijk onder de vorm van sneeuw. Tegen middernacht kan er daardoor een sneeuwlaag gevormd worden van 5 cm of lokaal wat meer. Vannacht verschijnen er opklaringen en gaat het overal vriezen. Het is opletten voor ijsplekken in het hele land.

Nieuwe vennootschap: Grypomaxx

Maandag 16 januari 2023
Peter Vandekerkhof (52) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Gypromaxx opgericht met zetel aan de Kapelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen van deuren, ramen en meubelen, loodgieterswerk en isolatiewerkzaamheden.

Veertiger aangereden door auto

Maandag 16 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8.15 uur werd een 42-jarige man uit Beringen door een auto aangereden op de Bevrijdingslaan in As. Hij is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

'F35 maakt veel te veel lawaai'

Maandag 16 januari 2023
Oudsbergen - 'F35 maakt veel te veel lawaai'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Jose Braeken overleden

Maandag 16 januari 2023
Oudsbergen - Jose Braeken overledenOp 13 januari is Jose Braeken overleden, de echtgenote van Louis Bomans. Zij was 71 jaar en afkomstig uit Meeuwen. De plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt vindt plaats in intieme kring. Begroeting: wonsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Aarschot-  Meeuwen 7-0In het zaalvoetbal (beloften 2B - nationaal) heeft Meeuwen met 7-0 verloren van FP Aarschot. Na 12 wedstrijden staat Meeuwen tiende in de stand met 6 punten, 3 meer dan rode lantaarn Solona Ranst.

Zuster Anna Martens overleden

Zondag 15 januari 2023
Vrijdag is zuster Anna Martens (88) overleden. Zij was lid van de congregatie van de Zusters van Liefde en afkomstig uit Opglabbeek. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bertem. Haar urne wordt in familiekring bijgezet op de begraafplaats van Bertem.
Oudsbergen - WK handbal: België klopt TunesiëZoomOp het WK handbal heeft België zijn eerste punten behaald. Het versloeg Tunesië met 31-29. De 31ste Belgische goal werd gescoord door Serge Spooren van Sezoens Bocholt. UPDATE De Red Wolves hebben zondagavond een historische zege geboekt. De Belgen versloegen Tunesië met 31–29 en winnen bij hun eerste deelname aan een WK hun tweede groepswedstrijd. Halfweg de partij was het 17–16 in het voordeel van de Red Wolves. In de tweede helft liepen de Belgen (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: België klopt TunesiëWK handbal: België klopt Tunesië
WK handbal: België klopt TunesiëWK handbal: België klopt Tunesië
Zoom
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Aarschot - Meeuwen 5-0In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen met 5-0 verloren van leider FP Aarschot. Na twaalf wedstrijden staat Meeuwen voorlaatste in de stand met 5 punten, 2 meer dan La Baracca Houthalen.

Peer SV verslaat Sporting Ellikom

Zondag 15 januari 2023
Oudsbergen - Peer SV verslaat Sporting EllikomIn Vierde Provinciale heeft SV Peer Sporting Ellikom verslagen met 4-2.

Louwel wint bij Turkse Rangers

Zondag 15 januari 2023
Oudsbergen - Louwel wint bij Turkse RangersLouwel is bij Turkse Rangers gaan winnen met 3-4.
Kort nieuws van bij de buren
In de Hoevenstraat in Opoeteren ging gisteren een auto van de baan. De wagen belandde tegen twee paaltjes van wegwerkzaamheden. Het voertuig moest getakeld worden.

Damesvoetbal: Louwel klopt STVV B

Zondag 15 januari 2023
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel klopt STVV BIn eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel STVV B verslagen met 3-0. Bijnens, Bruels en Hendrix maakten de doelpunten.
Oudsbergen - Nieuwe Chinese auto's op het autosalonZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nevok Gruitrode wint in Boorsem

Zaterdag 14 januari 2023
Oudsbergen - Nevok Gruitrode wint in BoorsemNevok Gruitrode is met 0-1 gaan winnen bij Boorsem Sport. Nevok staat na 17 matchen tweede in de stand, op 2 punten van leider Eendracht Mechelen-aan-de-Maas.
Oudsbergen - Meeuwen verliest van Zepperen-BrustemIn Eerste Provinciale heeft KSK Meeuwen het thuis niet kunnen halen tegen leider Zepperen-Brustem: 0-1 . Na 17 wedstrijden staat KSK Meeuwen twaalfde in de stand met 21 punten.

STA Genk verliest van Kabouters B

Zaterdag 14 januari 2023
Oudsbergen - STA Genk verliest van Kabouters BDe tweede ploeg van Kabouters Opglabbeek heeft thuis STA Genk verslagen met 2-0.

Wijshagen wint bij Neeroeteren

Zaterdag 14 januari 2023
Oudsbergen - Wijshagen wint bij NeeroeterenIn Vierde Provinciale is Heidebloem Wijshagen bij Neeroeteren FC gaan winnen met 2-5.

Gelijkspel voor Kabouters Opglabbeek

Zaterdag 14 januari 2023
Oudsbergen - Gelijkspel voor Kabouters OpglabbeekIn Tweede Provinciale is Kabouters Opglabbeek bij As-Niel niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel . Aan de rust was de stand 0-1. Foglia had de Kabouters op de 7de minuut op voorsprong gebracht. As-Niel maakte in de tweede helft gelijk.

Het 100ste Autosalon is gestart

Zaterdag 14 januari 2023
Oudsbergen - Het 100ste Autosalon is gestartZoomVeel aandacht voor elektrische auto's op het 100ste Autosalon, dat vandaag van start gaat...  (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - WK handbal: België verliest van DenemarkenZoomOp het WK handbal hebben de Belgen vandaag de wedstrijd tegen Denemarken - hun eerste wedstrijd in een wereldkampioenschap - verloren met 43-28. De ruststand was 22-15. Voor de wedstrijd waren 12.000 Deense en 300 Belgische supporters komen opdagen. Denemarken werd eerder al twee keer wereldkampioen. (Foto IHF)

Het wordt kouder

Vrijdag 13 januari 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Het wordt kouderDe temperaturen komen na het weekend een flink stuk lager uit bij maxima rond 4 of 5 graden. Het blijft echter nog wisselvallig met buien, die stilaan een winters karakter kunnen krijgen. Op het einde van volgende week lijkt het terug wat zachter te worden. Het weekend verloopt wel nog zacht, winderig en vooral ook nat.
Vandaag zijn er opklaringen en het is overwegend droog. In de loop van de ochtend komen er meer wolken opzetten en hier en daar kan er een bui of een spat regen vallen. Er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Hele weekend alcoholcontroles

Vrijdag 13 januari 2023
Voor dit weekend heeft de politie opnieuw een 'weekend zonder alcohol' op het getouw gezet. Vanaf 22 uur vanavond tot 6 uur maandagochtend mogen weggebruikers op de gemeente- en gewestwegen zich aan extra controles verwachten. De federale wegpolitie neemt de op- en afritten of parkings van de snelwegen voor haar rekening. 

6.392 baby's geboren in 2022

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
In de Limburgse ziekenhuizen zijn vorig jaar 6.932 baby's geboren, 66 minder dan in 2021. Bij die baby's waren er 113 tweelingen. Het ziekenhuis in Genk telde met 2.088 het hoogste aantal geboortes. In Noorderhart in Pelt werden 900 baby's geboren, in het AZ Vesalius in Tongeren 475.

Jachtgebied in Limburg krimpt

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Jachtgebied in Limburg krimptZoomIn Limburg is zo'n 245 hectare grond niet langer jachtgebied. 108 privé-eigenaars hebben vorig jaar namelijk een aanvraag ingediend om het jachtgebied op hun eigendom te laten uitkleuren.  In Vlaanderen is ongeveer 2/3 ingekleurd als jachtgebied, veel daarvan ligt op privé-terrein. Maar niet alle eigenaars zijn daarvan op de hoogte. (Radio 2)

Minder bouwvergunningen afgeleverd

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal afgeleverde vergunningen voor nieuwe woongebouwen is in de eerste 9 maanden van 2022 gedaald met 7,8% tot 22.494 gebouwen in vergelijking met dezelfde periode in 2021. In het Vlaamse Gewest bedroeg de daling 7,1%. In het Waalse Gewest lag het aantal afgeleverde vergunningen voor nieuwe woongebouwen 9,8% lager en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest registreerde een daling met 11,1%. Sinds 2007 is het aantal vergunningen voor het verbouwen van woningen over het algemeen hoger dan het aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Gemachtigde opzichters gezocht

Donderdag 12 januari 2023
Oudsbergen - Gemachtigde opzichters gezochtZoomDe provincie Limburg organiseert dit jaar voor de twaalfde keer een opleiding tot gemachtigd opzichter. Al meer dan 4.000 Limburgers volgden deze opleiding.
Iedereen van minstens 18 jaar kan gemachtigd opzichter worden. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje vrije tijd en een vrijwillige inzet voor de verkeersveiligheid.
Gemachtigd opzichters zijn een onmisbare waarde in de dagelijkse mobiliteit van zwakke weggebruikers. Je maakt het verkeer veiliger voor groepen kinderen, scholieren, ouderen (…) Het hele nieuwsbericht

Waar haalde de pimpelmees haar naam?

Donderdag 12 januari 2023
Oudsbergen - Waar haalde de pimpelmees haar naam?ZoomZou een pimpelmeesje zijn naam te danken hebben aan het feit dat het veel drinkt?
We hebben het even opgezocht, maar geen duidelijk antwoord gevonden. Pimpelen wordt vrijwel overal in verband gebracht met drinken en zuipen. Je zou het die vogeltjes niet nageven. Is er iemand die weet hoe het komt dat een pimpelmees pimpelmees heet?
Overigens nog iets interessants gelezen tijdens onze zoektocht: "Vanwege de goede leervaardigheid van de pimpelmees moest rond de jaren (…) Het hele nieuwsbericht

Chinese Marsmissie op dood spoor?

Donderdag 12 januari 2023
Oudsbergen - Chinese Marsmissie op dood spoor?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

'Mogelijk minder insecten'

Donderdag 12 januari 2023
Puur natuur
Oudsbergen - 'Mogelijk minder insecten'ZoomDoor het zachte winterweer van de afgelopen tijd zien we deze lente en zomer mogelijk minder insecten. Onder meer bijen, vlinders en wespen beginnen nu al te vliegen. En dat kan ze fataal worden, zeggen verschillende experts.(nu.nl)

Hubert Verdonck overleden

Donderdag 12 januari 2023
Oudsbergen - Hubert Verdonck overledenDinsdag is Hubert Verdonck overleden, de echtgenoot van Ghislaine Maes. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijshagen. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

Achel VV B klopt KSK Meeuwen B

Woensdag 11 januari 2023
Oudsbergen - Achel VV B klopt KSK Meeuwen BIn een inhaalwedstrijd in Vierde Provinciale heeft de tweede ploeg van Achel VV vanavond die van KSK Meeuwen verslagen met 1-0. Aan de rust was de stand 0-0. Hermsen scoorde in de 50ste minuut.
Oudsbergen - Nieuwe trainer bij Kabouters OpglabbeekDries Vanderstukken, nu trainer van de B-ploeg,  wordt vanaf volgend seizoen T1 van de eerste ploeg van Kabouters Opglabbeek die uitkomt in tweede provinciale. 
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree is een 33-jarige fietser uit Kinrooi deze namiddag rond 13.15 uur aangereden door een bestelwagen. De man raakte daarbij gewond.

Trekvogels keren (nu al) terug

Woensdag 11 januari 2023
Oudsbergen - Trekvogels keren (nu al) terugZoom
Zouden die zich vergissen - of is de lente echt al op komst? (Foto Josh Vandijck)

Stuk van dodecaëder gevonden

Woensdag 11 januari 2023
Oudsbergen - Stuk van dodecaëder gevondenZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Jongeman omgekomen op bouwwerf

Woensdag 11 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Jongeman omgekomen op bouwwerfVanmorgen rond 9 uur is een jongeman omgekomen op een bouwwerf aan de Gruitroderlaan in Opoeteren. De 17-jarige Genkse stagiair kwam om het leven bij het plaatsen van betonnen leggers.

Code geel: regen en wind

Woensdag 11 januari 2023
Oudsbergen - Code geel: regen en windVandaag en morgen waarschuwt het KMI met code geel voor regen en rukwinden. In de loop van volgende nacht en aanvankelijk op donderdag waait er een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind met rukwinden die kunnen oplopen tot 80 à 90 km/u.

Kernakkoord met Engie

Woensdag 11 januari 2023
Oudsbergen - Kernakkoord met EngieZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Na het weekend gevoelig kouder

Dinsdag 10 januari 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Na het weekend gevoelig kouderNa de doortocht van een warmtefront komen we in de warme sector terecht en gaat het kwik flink oplopen. We zijn dan wel reeds in de avondperiode. De volgende dagen blijven de temperaturen hoog, maar we krijgen ook geregeld regen of buien en het gaat vooral bij momenten erg hard waaien. Na het weekend komt de straalstroom ten zuiden van onze regio te liggen. Er wordt dan koudere lucht van polaire oorsprong aangevoerd, waarbij het kwik een flink stuk lager uitkomt.
Morgen verlaat regen in de loop van de (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing op Weg naar Helchteren

Dinsdag 10 januari 2023
Oudsbergen - Botsing op Weg naar HelchterenOp de Weg naar Helchteren botsten gisterenavond rond 20.30 uur twee auto's. Een 63-jarige vrouw uit Kinrooi raakte daarbij gewond.

Laat een adoptiehond niet alleen

Dinsdag 10 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Een geadopteerde hond wordt in de eerste weken na de adoptie best niet alleen gelaten. Dat blijkt uit een studie van Jana Vanhoutte aan de Hogeschool Vives. Met haar onderzoek richtte ze zich op honden die uit een asiel geadopteerd worden. Ze stelde voor mensen die een hond adopteerden een informatiebrochure samen om de verlatingsangst bij honden na adoptie te onderzoeken en te voorkomen. Met haar scriptie won ze de Vlaamse Dierenwelzijnsprijs, goed voor 1500 euro.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Straks verkeerswisseling op viaduct BoorsemZoomDe werken op het viaduct van de E314 in Boorsem gaan een volgende fase in. Daarvoor wordt het verkeer komende nacht omgezet naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is al gestart met de renovatie van de noordkant van het viaduct, rijrichting Lummen. De werken nemen nog tot de zomer in beslag.
Verkeer op de trage of rechterrijstrook richting Lummen blijft vanaf morgen tijdens de werken op de brughelft waar gewerkt wordt. Verkeer op de andere 3 rijstroken rijdt over het vernieuwde viaduct (zie afbeelding hierboven). De versmalde rijstroken, de snelheidsbeperking van 70 km/u en de tonnagebeperking op de linkerrijstrook blijven gelden. Het fietsverkeer rijdt tot het einde van de werken in twee richtingen op de zuidkant van het viaduct. Ook het fietspad aan de noordzijde wordt gerenoveerd. (Afb. AWV)

Pollenseizoen gestart

Maandag 9 januari 2023
Oudsbergen - Pollenseizoen gestartZoomHet nationale aerobiologische meetnet AirAllergy van Sciensano kondigt het begin van het stuifmeelseizoen aan: de eerste pollen van het jaar zijn afkomstig van de els en de hazelaar. Het stuifmeelgehalte zal waarschijnlijk stijgen naarmate de weersomstandigheden veranderen. Personen die gevoelig zijn voor het stuifmeel van deze bomen lopen het risico om allergische symptomen te ontwikkelen. De gele katjes (zo wordt de bloeiwijze genoemd) van de els en vooral de hazelaar zijn al sinds december goed zichtbaar. Het lijkt erop dat de uitzonderlijk hoge temperaturen de ontwikkeling heeft versneld, waardoor het pollenseizoen heel vroeg is begonnen. Er zijn dus naar verhouding meer met stuifmeel beladen bloemen vergeleken met dezelfde periode in voorgaande jaren.

Woninginbraak op Dorperberg

Maandag 9 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Woninginbraak op DorperbergOp de Dorperberg in Opoeteren is ingebroken in een woning. De daders doorzochten het hele huis. De inbraak werd zaterdagavond vastgesteld. Het gerechtelijk labo zocht in en aan de woning naar bruikbare sporen. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Toke Savelkoul overleden

Maandag 9 januari 2023
Oudsbergen - Toke Savelkoul overledenZaterdag is Toke Savelkoul overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Edouard Dreesen. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parchiekerk van Meeuwen.
Oudsbergen - Koningin krijgt eredoctoraat UHasseltZoomDe UHasselt bestaat 50 jaar en gaat bij deze gelegenheid een eredoctoraat uitreiken aan koningin Mathilde. “Koningin Mathilde, die in 2023 net als UHasselt haar vijftigste verjaardag viert, willen we als instelling eren voor haar sterke rol om pertinente problemen in onze samenleving aan te kaarten. Of het nu gaat om opvoeding en onderwijs, kinderarmoede, mentale gezondheid of de positie van de vrouw hier en in het Globale Zuiden," zegt rector Bernard Vanheusden. "In haar publieke rol toont (…) Het hele nieuwsbericht

Astmasymptomen door koken op gas?

Maandag 9 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Astmasymptomen door koken op gas?ZoomIn heel Europa zouden afgelopen jaar 700.000 kinderen astmatische klachten hebben gehad door het koken op gas. Dat concluderen twee Europese organisaties op basis van o.m. onderzoek van het Nederlandse instituut TNO. Gaskookplaten produceren stikstofdioxide, koolmonoxide, ultrafijnstof en andere schadelijke stoffen die voor ernstige gezondheidsklachten kunnen zorgen. Volgens Clasp, een non-profitorganisatie rond schone energie, zou twaalf procent van het aantal huidige astmatische kinderen voorkomen kunnen worden door het gasstel uit de keuken te bannen. Ook volwassenen die al longproblemen hebben kunnen klachten ervaren door gasfornuizen. (Foto Pexels - Torsten Dettlaff)
Oudsbergen - Dan toch brief voor vernieuwing rijbewijsZoom Wie zijn rijbewijs moet vernieuwen zal voortaan toch een brief krijgen. In het verleden kreeg je geen verwittiging dat je rijbewijs was vervallen met als resultaat dat veel chauffeurs rondrijden met een vervallen rijbewijs. Op het systeem kwam veel kritiek en minister Gilkinet heeft nu geld vrijgemaakt om toch brieven rond te sturen. Het systeem van rijbewijzen in de vorm van een 'bankkaart' werd ingevoerd in 2010 en het rijbewijs was geldig voor tien jaar. Veel rijbewijzen zijn dus aan vernieuwing toe. Voor alle veiligheid kijk je best even naar de vervaldatum van je rijbewijs voor wie er eentje kreeg in 2010, 2011 of 2012. Wie nog een papieren versie heeft moet deze tegen 2033 ten laatste vervangen.

Participatieforum rond komst F35

Maandag 9 januari 2023
Oudsbergen - Participatieforum rond komst F35ZoomDat de F35 naar Kleine-Brogel zal komen, staat vast - daar is niks meer aan te doen. In 2027 komen de eerste toestellen aan op de vliegbasis. Maar er kan vooraf wel een en ander in gang gezet worden om de impact van die toestellen op de omgeving in kaart te brengen en zoveel mogelijk hinder weg te nemen.
De komst van de nieuwe toestellen wordt momenteel voorbereid, onder meer door vernieuwing van de infrastructuur, zegt het stadsbestuur van Peer. Dat wil nu participatie op gang brengen rond de komst van de nieuwe vliegtuigen. “We nemen hiervoor het initiatief en richten een participatieforum F35 op," zegt burgemeester Steven Matheï. "We nodigen Defensie, inwoners, buurgemeenten en andere partners zoals vakantieparken en scholen uit om deel te nemen. We gaan voor een constructief overleg waarbij onder meer de geluidsimpact aan bod komt. Maar ook de vlieguren en -routes en de impact op het leefmilieu. Terechte vragen overigens die een correct antwoord verdienen.”(Archieffoto  Jens Veraa)

Man (56) gewond bij aanrijding

Zondag 8 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Meeuwerkiezel en de Gerkenbergstraat in Bree raakten gisterenmiddag rond 12.45 uur een auto en een fietser in een aanrijding betrokken. Daarbij viel één gewonde: een 56-jarige man uit Bocholt.

Kabouters winnnen in Boorsem

Zondag 8 januari 2023
Oudsbergen - Kabouters winnnen in BoorsemIn vierde provinciale is Kabouters Opglabbeek B met 0-2 gaan winnen bij Boorsem Sport B. Aan de rust was de stand 0-1. Satta en Berghs maakten de doelpunten. Vandeurzen en Nelis pakten geel.
Oudsbergen - Ellikom speelt gelijk in MolenbeerselSporting Ellikom is bij HO Molenbeersel niet verder geraakt dan een gelijkspel: 2-2. Aan de rust leidde Ellikom met 0-1. Di Sancarlo en De Bruyne scoorden voor Ellikom.

Wijshagen wint van Helson B

Zondag 8 januari 2023
Oudsbergen - Wijshagen wint van Helson BHeidebloem Wijshagen heeft de tweede ploeg van Helson-Helchteren verslagen met 3-2.
Oudsbergen - Sparta Lille wint van KSK MeeuwenSparta Lille heeft thuis de tweede ploeg van KSK Meeuwen verslagen met 4-1.
Oudsbergen - Fietspaden in Limburg worden aangepastZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Kijk mama! Zonder handen...

Zaterdag 7 januari 2023
Oudsbergen - Kijk mama! Zonder handen...ZoomZoiets moet astronaut Bruce McCandless II gedacht hebben toen hij onlangs volledig los van de Space Shuttle door de ruimte zweefde in zijn manned maneuvering unit, die hem in leven hield. Daarmee was hij de eerste ruimtevaarder in de geschiedenis die dat deed. Het is misschien wel de meest angstaanjagende ruimtefoto tot nu toe. Onderaan in beeld: onze Aarde. We vonden het een mooie foto om de nacht in te gaan... (Credits: NASA)

Winderig met geregeld buien

Zaterdag 7 januari 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Winderig met geregeld buienEen omvangrijke en krachtige depressie met kern ten noorden van Schotland is de sturende motor van het weerbeeld op korte termijn. Storingen doen geregeld onze streken aan en bij momenten staat er veel wind. De temperaturen zijn wel hoog. Alvast tot volgend weekend houdt het wisselvallige en eerder zachte weer aan. Daarna lijkt het wel droger te worden, maar ook iets kouder.
Morgen is de eerste helft van de dag droog met opklaringen. Tijdelijk zijn dat brede opklaringen. Na de middag komen er echter (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Van Dyck overleden

Zaterdag 7 januari 2023
Oudsbergen - Michel Van Dyck overledenDinsdag is Michel Van Dyck overleden, de weduwnaar van de in 1993 gestorven Jeanne Raison. Hij was 89 jaar en afkomstig uit Meeuwen. Het afsched vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans in Genk. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Twijfelachtig testament

Vrijdag 6 januari 2023
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Twijfelachtig testamentVan de familierechtbank van Hasselt mocht een dame bezit nemen van de volledige nalatenschap van een dame die was gestorven op de palliatieve afdeling van een ziekenhuis. De dame had aan de rechtbank een testament getoond, door de overledene op haar ziekbed geschreven. In dit testament was zij de enige begunstigde en de overledene had geen beschermde erfgenamen.
Maar de zuster van de overledene tekende met succes verzet aan tegen de beslissing van de familierechtbank. De begunstigde dame ging vervolgens (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In 2022 arresteerde Politie CARMA een inbrekersbende in Bree. De strafmaatregelen werden eind december uitgesproken. In de nacht van 22 april 2022 werd Politie CARMA opgeroepen voor een inbraak op heterdaad in de Berkenbroekstraat in Bree. Politie CARMA kwam ter plaatse maar de verdachten waren reeds zonder buit op de vlucht geslagen. Dankzij het analyseren van camerabeelden en het voeren van een patrouille in de buurt konden de zes verdachten alsnog gearresteerd worden. De Federale Gerechtelijke Politie (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstbestand in Oekraïne?

Vrijdag 6 januari 2023
Oudsbergen - Kerstbestand in Oekraïne?Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Twee jaar cel gevorderd voor wietplantageHet Openbaar ministerie heeft twee jaar cel en een boete van 8.000 euro gevorderd voor vier personen die betrokken waren bij een wietplantage in Oudsbergen. In de kelder van een woning werden 1.300 oogstrijpe planten aangetroffen. De elektriciteitsmeter bleek gesaboteerd. Op 3 februari wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Josée Brebels overleden

Donderdag 5 januari 2023
Oudsbergen - Josée Brebels overledenGisteren is Josée Brebels overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Martin Bosmans. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Meeuwen. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Viversel vinden plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Franken in Heusden-Centrum.

Hatsjie! Daar zijn de pollen

Donderdag 5 januari 2023
Het hooikoortsseizoen is al begonnen. Dat hebben we te danken aan het zachte weer van eind december en begin januari, waardoor de eerste elzen en hazelaars al in bloei zijn gekomen, meldt het weerplatform Meteovista. Door de regen zullen mensen die gevoelig zijn voor pollen van elzen en hazelaars nog niet veel last ondervonden hebben, maar tijdens droge periodes kunnen wel klachten ontstaan. Hatsjie!

Nieuwjaarsfeest van de gemeente

Donderdag 5 januari 2023
Zaterdag vanaf 19u organiseert de gemeente een nieuwjaarsfeest voor haar inwoners. Het feest start op de parking aan ’t Heem (Antonietenplein) in Meeuwen. Vanaf 19 uur kunnen inwoners genieten van een indrukwekkende vuur- en lasershow. ““Dit jaar hebben we voor iets speciaals gezorgd”, vertelt schepen van evenementen Hanne Schrooten. “Professionele vuurspuwers brengen acrobatische trucs. Daarna volgt een lasershow met speciale lichteffecten en die wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Lichaam van Benedictus XV bijgezet in crypteZoom"Het lichaam van de overleden paus zal in drie kisten worden gelegd: een cipreshouten kist, vervolgens een kist van zink die zal worden verzegeld en een kist van massief eikenhout."
                                                                  (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Na meer dan 20 jaar heeft Proximus een einde gemaakt aan de gratis digitale telefoongids 1207.be. Op die website kon iedereen gratis telefoonnummers zoeken of nagaan wie er gebeld had. Voor dergelijke inlichtingen zal voortaan moeten betaald worden via het telefoonnummer 1207.

Jef Neyens overleden

Woensdag 4 januari 2023
Oudsbergen - Jef Neyens overleden
Gisteren is Jef Neyens overleden, de echtgenoot van Mia Paredis. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

Griepepidemie in ons land

Woensdag 4 januari 2023
De griep is al een tijdje in het land, maar nu zijn alle criteria vervuld om van een griepepidemie te mogen spreken. Zowel bij de huisartsen, in de laboratoriumanalyses en in de ziekenhuisopnames is er een duidelijke stijging van het aantal griepgevallen. Daarnaast circuleren er ook nog steeds een aantal andere virussen die ademhalingsziekten veroorzaken, zoals coronavirus en RSV.
“De griep is in volle opmars en de criteria van een griepepidemie zijn nu vervuld. Naast het griepvirus, (…) Het hele nieuwsbericht
Partnerbijdrage
Oudsbergen - Hoe vind ik een voordelig gsm-abonnement?ZoomHoe vind ik een voordelig gsm abonnement? Voor veel mensen is het belangrijk om goed te kunnen bellen. Door te kunnen bellen, is het namelijk mogelijk om iedereen te bereiken. Dit is natuurlijk prettig om te kunnen doen. Om te kunnen bellen, is het belangrijk om een voordelig abonnement te hebben om gebruik van te maken. Hierdoor kun je namelijk op een prettige manier bellen naar de mensen die je graag wilt bereiken. Het vinden van een voordelig gsm abonnement is echter iets wat niet al te makkelijk is om te (…) Het hele nieuwsbericht

Te weinig starters

Woensdag 4 januari 2023
Vandaag gehoord
"Helaas moeten we wel vaststellen dat onze provincie het laagste aantal starters registreert. En dat is alarmerend, want we hebben niet alleen kwaliteit, maar ook kwantiteit nodig. Vers ondernemersbloed is noodzakelijk om mee bij  te dragen aan de welvaart in Limburg. Een inhaalbeweging is daarom meer dan een must."
(Ellen Olislagers, directeur eigenaars-ondernemers van Voka – KvK Limburg) 

NHC vangt gedumpt geitje op

Woensdag 4 januari 2023
Het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek heeft gisterenavond een pas geboren geitje opgevangen. Het geitje werd gedumpt aan een woning in Lanaken. De navelstreng hing er nog aan.

Nieuwe vennootschap: RIVIT

Dinsdag 3 januari 2023
Tim Lynen uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap RIVIT opgericht met zetel aan de Notenlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer management- en consultancy-diensten, het maken van economische studies en het uitvoeren van marktonderzoeken.

Van den Bergh geen wereldkampioen

Dinsdag 3 januari 2023
Oudsbergen - Van den Bergh geen wereldkampioenZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Edwig Ulmer overleden

Dinsdag 3 januari 2023
Oudsbergen - Edwig Ulmer overledenIn Oudsbergen is op 31 december Edwig Ulmer overleden. Hij was geboren in Eksel en werd 59 jaar. De crematie en de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt vinden plaats in intieme kring. Begroeting: morgen/woensdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Verboden te roken op alle perrons

Dinsdag 3 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Verboden te roken op alle perronsZoomSinds 1 januari 2023 zijn alle perrons in de Belgische spoorwegstations rookvrij, ook die in open lucht. Sinds 2004 geldt al een rookverbod aan boord van de treinen. In 2009 werd dat rookverbod uitgebreid naar alle stationsgebouwen en alle gesloten publiek toegankelijke plaatsen, inclusief de overdekte perrons, zoals in Brussel-Centraal. Op 6 mei v an vorig jaar heeft de Kamer een wet aangenomen om alle perrons – ook die in open lucht – rookvrij te maken. Het is het sluitstuk van een lange evolutie richting 100% rookvrije treinen, stations en perrons.

Patrick Vanhees overleden

Dinsdag 3 januari 2023
Oudsbergen - Patrick Vanhees overledenIn Meeuwen is gisteren Patrick Vanhees overleden, de echtgenoot van Carine Neyens. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (20.15-21 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

Rudi Keenen overleden

Dinsdag 3 januari 2023
Oudsbergen - Rudi Keenen overledenOp 31 december is Rudi Keenen overleden. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

Mia Evens overleden

Dinsdag 3 januari 2023
Oudsbergen - Mia Evens overledenGisteren is Mia Evens overleden, de weduwe van Vic Casters. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: vrijdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Het nieuwe jaar in met Fobie !

Dinsdag 3 januari 2023
Oudsbergen - Het nieuwe jaar in met Fobie !Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Hoe je afval correct aanbieden?

Maandag 2 januari 2023
Oudsbergen - Hoe je afval correct aanbieden?Zoom
Veel bewoners bieden hun afval niet correct aan. Daarom nog even deze herinnering: in de papieren afvalkalender of op www.limburg.net/ afvalkalender kan je terugvinden wanneer het afval bij jou aan huis wordt opgehaald.
Zet je afval de avond voordien buiten. De ophalers starten hun ronde al om zes uur ’s ochtends.
Zet je afval in het zicht. Zorg ervoor dat de ophalers het afval goed zien. Verstop het dus niet achter een muurtje of een haag.
Afval dat niet correct is aangeboden, krijgt een rode sticker en de ophalers laten het staan. Je moet het afval dan binnenhalen, de fout corrigeren en bij een volgende ophaling opnieuw buitenzetten.
Vragen? Contacteer Limburg.net via www.limburg.net/meldingen of info[!]limburg.net.

Nieuw: JVT Afwerkingsbedrijf

Maandag 2 januari 2023
Joeri Van Treek (38) en Agneta Mulders (39), beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap JVT Afwerkingsbedrijf opgericht met zetel aan de Nicolaas van Brederodestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene aannemingswerken, isolatiewerkzaamheden, voegwerken, elektriciteitswerken en schilderen en behangen van gebouwen.

Pierre Paulussen overleden

Maandag 2 januari 2023
Oudsbergen - Pierre Paulussen overledenGisteren is Pierre Paulussen overleden, de weduwnaar van de in 2021 gestorven Astrid Brouns. Hij was 84 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

José Eerdekens overleden

Maandag 2 januari 2023
Oudsbergen - José Eerdekens overledenOp 30 december is José Eerdekens(85) overleden, de echtgenote van Jef Gielen. Zij woonde in Peer en was afkomstig uit Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Nieuwe vennootschap: Terravest

Zondag 1 januari 2023
Peter Nelis (37) uit Peer en Chris Nelis (48) en Ruth Meermans (40), beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap Terravest opgericht met zetel aan de Zuiderstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer timmer- en schrijnwerk, het plaatsen en onderhouden van installaties voor centrale verwarming en de bouw van huizen en appartementen.
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 2 uur is in de Dorpsstraat in Bree een auto tegen een gevel gereden. Een 52-jarige man uit Bree raakte daarbij gewond.

Een omgekeerde nieuwjaarsbrief

Zondag 1 januari 2023
Het is een jaarlijkse traditie op 1 januari dat een ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat - dit jaar is dat Kathy Lindekens - haar of zijn wensen en goede voornemens aanbiedt aan de jongeren. Een omgekeerde nieuwjaarsbrief dus. Vorige jaren werden gelijkaardige nieuwjaarsbrieven voorgelezen door jeugdschrijver Marc De Bel (2020), jeugdauteur Linda Van Mieghem (2021) en acteur Warre Borgmans (2022). De nieuwjaarsbrief van Kathy vindt u hier.

Gelukkig nieuwjaar!

Zondag 1 januari 2023
Oudsbergen - Gelukkig nieuwjaar!Zoom2023 - een sprong in het onbekende, in vele opzichten. Zullen we er maar het beste van maken? We wensen iedereen een fijn nieuw jaar!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen