Het overige nieuws

Marcel Cuypers overleden

Zaterdag 30 juni 2012
Peer - Marcel Cuypers overledenWoensdag is Marcel Cuypers overleden, de echtgenoot van Els Rubens. Hij was 68 jaar. De afscheidsplechtigheid en urnebijzetting zullen in beperkte kring plaatsvinden. Maandag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Peer Centrum.

Rosalie Thijs overleden

Woensdag 27 juni 2012
Peer - Rosalie Thijs overledenZaterdag is Rosalie Thijs overleden, de weduwe van Jan van Cann. Ze was 86 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis in de kerk van Peer-centrum. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Daar ligt de spoed

Dinsdag 26 juni 2012
Peer - Daar ligt de spoedZoomDe voormalige spoedafdeling van het Mariaziekenhuis ligt tegen de vlakte (foto's). In afwachting van de nieuwbouw moeten patiënten voor de spoed via een garagepoort aan de leverancierskoer binnen - vanaf de rotonde is dat met signalisatie aangegeven. U moet er wel rekening mee houden dat het op de leverancierskoer behoorlijk druk kan zijn.
Daar ligt de spoedDaar ligt de spoed
Daar ligt de spoedDaar ligt de spoed
Zoom
Peer - Tom Boonen wint BK wielrennenZoomFLASH Tom Boonen (foto) heeft in Geel, op 5km van zijn woonplaats in Balen, voor de tweede keer het Belgisch kampioenschap wielrennen gewonnen. (Foto Marc Faes) Meer foto's
Vanaf vandaag kunt u op de Internetgazet reageren op nieuwsberichten. Als u op de titel van het bericht klikt, opent de berichtweergave met onderaan ruimte voor reacties. Om spam en anonieme commentaren zonder nuttige inhoud zoveel mogelijk te weren, moet u eerst inloggen via Facebook als u zelf een reactie wil plaatsen. Al uw reacties en meningen zijn welkom voor zover ze niet in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden (meer daarover hier).
Vanaf eind oktober worden vanaf Eindhoven Airport vluchten verzorgd naar Macedonië. De lagekostenmaatschappij Wizz Air gaat twee keer per week vliegen op Skopje, de hoofdstad van Macedonië. De route wordt elke woensdag en zondag gevlogen met een Airbus A320. Het eerste jaar worden er 30.000 passagiers op deze route verwacht. Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport al naar veertien andere bestemmingen in Midden- en Oost-Europa.
Momenteel zijn er in Lommel en aangrenzende gemeenten Engelstalige personen actief die u voorstellen om tegen betaling uw oprit of dak te ontmossen of uw inrit met asfalt te vernieuwen. Ga hier nooit op in - de betrokkenen zijn niet in orde met de Belgische regelgeving, leveren slecht werk af en durven hun klanten te bedreigen. Verwittig de lokale politie zodra deze personen bij u aan de deur komen.
Peer - Alle donders! Gauw maatregelen nemen...Zoom...want er staat een stevig onweer aan te komen. Kijk maar naar de bliksemkaart hierbij en houd er rekening mee dat die zone opschuift naar het noordoosten - naar hier dus. Dus seffens als de bliksem de auto's binnenzetten, de ramen sluiten, hond en kat binnenhalen, stekkers van huishoudtoestellen uittrekken tegen die tijd... en dan maar hopen dat het snel voorbij is. UPDATE En gelukkig is het allemaal meegevallen.

Jeanne Ketelbuters overleden

Donderdag 21 juni 2012
Peer - Jeanne Ketelbuters overledenZondag is Jeanne Ketelbuters overleden, de weduwe van Filip Eyckens.  Ze zou in november 100 jaar worden. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Peer - 'Ontdekkingskaart' voor BoslandZoomToerisme Limburg heeft zopas een ontdekkingskaart voor Bosland gepubliceerd. Die kaart toont aan dat de regio nu al aantrekkelijk is voor toeristen, ook al staan er nog veel toeristische producten in de steigers. De gratis folder geeft tal van tips om het grootste avonturenbos van Vlaanderen te beleven per fiets, al wandelend of zwemmend, te paard, enz. Je krijgt er in één oogopslag ook een overzicht van alle binnen- en buitenattracties voor kinderen. De kaart ligt klaar in alle toeristische infokantoren in de Limburgse Kempen. (Foto Kristien Windmolders)
Peer - Zeer zeldzaam insect aangetroffenZoomIn een natuurgebied bij Eindhoven is de vermiljoenkever (foto) aangetroffen. Dat werd vanmorgen bekendgemaakt in het
Nederlandse radioprogramma Vroege Vogels. De kever is zeer zeldzaam in Europa. Volgens het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis is het insect nooit eerder aangetroffen in Nederland en België. De vermiljoenkever is 1 tot 1,5 centimeter groot. Een groot deel van het dier is rood. De poten, sprieten en bovenkaken zijn zwart.
Sinds de invoering van de speekseltest heeft de politie Kempenland (Peer, Leopoldsburg en Hechtel-Eksel) al 183 automobilisten betrapt onder invloed van drugs. De tests werden in oktober 2010 ingevoerd. Nationaal konden met deze nieuwe methode 2.383 bestuurders betrapt worden op sturen onder invloed van verboden stoffen. In meer dan negen op tien van de gevallen leidde dit tot een veroordeling voor de politierechter. 'In het gerechtelijk arrondissement Hasselt werden vandaag al 386 automobilisten (…) Het hele nieuwsbericht
Taxussnoeisel helpt in de bestrijding van kanker. In vers snoeisel  van de ‘Taxus baccata’ zit een stof die wordt gebruikt in kankerremmende medicijnen. Breng het dus zo snel mogelijk na het snoeien naar het recyclagepark of containerpark! Maar:
- taxussnoeisel moet droog, zuiver, jong en vers zijn.
- snoei de taxus niet als het net geregend heeft of als er nog ochtenddauw op zit.
- vang het snoeisel op met een laken, deken of zeil. Zo komt er geen zand of (…) Het hele nieuwsbericht

Gisteravond gezien...

Donderdag 14 juni 2012
Peer - Gisteravond gezien...Zoom...tijdens Duitsland-Nederland. (Foto Leon Alders)

Toine Willems overleden

Dinsdag 12 juni 2012
Peer - Toine Willems overledenVrijdag is Toine Willems overleden, de echtgenoot van Maria Goven. Hij was 88 jaar. Donderdag wordt de urne begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
De Internetgazet brengt nieuws voor u én door u - dus voortaan kunt u ook zelf meewerken en berichten en/of foto's toevoegen. Daartoe vindt u bovenaan in het menu de knop "uw bericht toevoegen". Lees zeker onze tips voor reporters alvorens aan de slag te gaan!
Het Mariaziekenhuis gaat de huidige spoedgevallendienst ingrijpend verbouwen. De werken starten volgende week woensdag en zullen tot in maart volgend jaar duren. Volgens de directie is de huidige spoedgevallendienst niet meer opgewassen tegen de grote stroom patiënten. Er komen onder meer grotere en comfortabele wachtzalen en een aparte aanmeldbalie die van de wachtzalen is gescheiden met het oog op privacy. Concreet blijven alleen de spoedboxen behouden zoals ze nu (…) Het hele nieuwsbericht

'Terminator Trilogie' in Genk

Woensdag 6 juni 2012
Dommelhof en C-mine cultuurcentrum hebben de handen in elkaar geslagen om in Genk ‘Terminator Trilogie’ van FC Bergman te kunnen brengen. In openlucht nog wel, en op een niet voor de hand liggende locatie: de terreinen van Ford Genk.
"Terminator Trilogie" is een woordenloze monoloog en handelt over een man. Hij verkeert in de veronderstelling dat hij zijn leven kan inrichten naar zijn mening en inzicht. Dat hij de vrijheid heeft om de wereld te construeren overeenkomstig zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Onlangs kondigde Walter Grootaers aan dat De Kreuners het na een loopbaan van 35 jaar voor bekeken houden. Twee afscheidsconcerten zouden er nog volgen: TW Classic op 23 juni en een absoluut afscheidsconcert onder de titel ‘De Laatste Kreun’ op 7 december in het Sportpaleis in Antwerpen. Intussen werd, door de stormloop op de tickets voor dit laatste optreden, een extra concert toegevoegd in het Sportpaleis, op 15 december.
Maar! Op donderdag 21 juni om 20.30u zullen De Kreuners afzakken naar De Posthoorn in Hamont-Achel om hun set voor TW Classic uit te proberen. Voor dit concert zijn er nog enkele tickets beschikbaar. U kunt er bestellen via www.hamont-achel.be/aha.

Jan Dries overleden

Woensdag 6 juni 2012
Peer - Jan Dries overledenZondag is Jan Dries overleden, de echtgenoot van Catho Geuns. Hij was 77 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Grote Brogel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

De boomkikker komt terug

Dinsdag 5 juni 2012
Peer - De boomkikker komt terugZoomDe bedreigde boomkikker (foto) doet het momenteel vrij goed in Vlaanderen: in het voorjaar werd een recordaantal van 1.250
roepende mannetjes
geteld. Dat zegt Hyla, de reptielen- en amfibieënwerkgroep van Natuurpunt. Het aantal roepende mannetjes is op tien jaar tijd vertienvoudigd.
De boomkikker is een vier tot vijf centimeter klein, frisgroen kikkertje met microscopisch kleine zuignapjes op pootjes en buik. In april tot begin mei roepen de mannetjes om een vrouwtje aan te (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Vast in de modder, maar geredZoomWe kennen mensen wier hond dol is op modderbaden. Dit reekalfje zal dat zo niet bedoeld hebben, toen het onverwacht in de modder terechtkwam. Het moest door medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek worden bevrijd. (Foto NHC)
Geen weer om een hond door te jagen vandaag, dus uitgebreid tijd om eens op het internet te zoeken naar mooie dingen. Zoals de foto's die de Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers maakt vanuit het ruimtestation ESS. Geweldige foto's, genomen terwijl hij rond de aarde cirkelt aan 28.000 km/u. In het kolommetje rechts op deze site maakt u uw keuze. Geniet ervan!
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer