Het overige nieuws

De visie van Fobie

Woensdag 31 oktober 2012
Peer - De visie van FobieZoomDe orkaan Sandy heeft veel schade aangericht aan de oostkust van de V.S....

76ste Boekenbeurs geopend

Dinsdag 30 oktober 2012
In Antwerpen is vanavond onder massale belangstelling de 76ste Boekenbeurs officieel geopend. Nog tot 11 november kan men in Antwerp Expo terecht bij 98 standhouders waar 60.000 werken in allerlei genres terug te vinden zijn. 

Gratis naar... Customs en Sherman?

Dinsdag 30 oktober 2012
Peer - Gratis naar... Customs en Sherman?ZoomVrijdagavond om 20.30u kunt u in De Posthoorn naar Customs en Sherman gaan luisteren. Customs (foto) betekent heerlijke opdrums en synths in een dansbaar Eighties jasje .Qua sound verschilt het laatste album, Harlequins of Love, stevig van zijn succesvolle voorganger Enter The Characters met hits als Rex, Justine en The Matador. Naast de strakke gitaren en typische stem van zanger Kristof Uittebroek klinkt de plaat veel (…) Het hele nieuwsbericht

Karine Ceulemans overleden

Dinsdag 30 oktober 2012
Peer - Karine Ceulemans overledenZaterdag is Karine Ceulemans overleden, de echtgenote van Tom Van den Bossche. Ze was 49 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis in de kerk van Peer. Vrijdag om 19  uur is er daar een avondwake.

Maurice Dingenen overleden

Maandag 29 oktober 2012
Peer - Maurice Dingenen overledenDonderdag is Maurice Dingenen overleden, de echtgenoot van Ursula Winters. Hij was 74 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine Brogel. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Vannacht een uurtje langer slapen...

Zaterdag 27 oktober 2012
Peer - Vannacht een uurtje langer slapen...Vannacht schakelen we over op het winteruur: om 3 uur wordt de klok een uur terug gezet, naar 2 uur. Dat betekent dus een uurtje langer slapen, een uurtje langer op stap gaan of - voor de pechvogels - een uurtje langer werken. Zondagavond zal het helaas ook een uur vroeger donker zijn...
Hoewel de actie van Nederlandse en Duitse politieagenten was aangekondigd werden woensdag ongeveer 30.000 automobilisten in de Nederlands-Duitse grensstreek betrapt op overdreven snelheid. Dat meldt Der Spiegel op gezag van de Duitse politie. In totaal werden door zowat 4000 politieagenten uit beide landen meer dan 820.000 auto's op hun snelheid gecontroleerd.
Uitwisselingsorganisatie WEP (World Exchange Program)  is op zoek naar 11 Vlaamse gezinnen "die vanaf eind december/begin januari hun hart willen openen voor het ontvangen van een Waalse of Brusselse jongere (van 12 tot 19 jaar) voor één schoolsemester. De jongeren gaan naar een school in de buurt en maken een volwaardig deel uit van het gezin. Ze zullen gedurende hun uitwisseling niet naar huis terugkeren." Meer informatie via info[!]wep.org.
Peer - Actief in het GRM tijdens de herfstvakantieZoomNaar traditie organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren tijdens de herfstvakantie (week van 27 oktober tot en met 4 november) activiteiten voor kinderen en jongeren. Volgende activiteiten staan op stapel om de herfstvakantie nog mooier te maken:
- ‘Archeoloog voor één dag’: hierbij nemen kinderen van 6 tot 12 jaar deel aan een workshop rond archeologie. Gewapend met meetlint, schopje en truweel graven ze naar schatten uit het verre verleden. Zodra ze (…) Het hele nieuwsbericht

Pol Feyen overleden

Donderdag 25 oktober 2012
Peer - Pol Feyen overledenDinsdag is Pol Feyen overleden, weduwnaar van Mieke Haex en ere-burgemeester van Meeuwen. Hij was 84 jaar. De afscheidsceremonie en de begrafenis zullen in intieme kring plaatsvinden. Maandag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen. Pol Feyen werd in 1971 burgemeester van de fusie Meeuwen, Wijshagen en Ellikom. ‘Later in 1977 zijn de deelgemeentes gefusioneerd met Gruitrode en Neerglabbeek en werd Pol de eerste burgemeester van Meeuwen-Gruitrode’, zegt huidig burgemeester Lode Ceyssens (CD&V). ‘Hij zorgde mee voor de uitbouw van onze gemeente op verschillende terreinen. Pol was een man van het volk, aanspreekbaar voor iedereen. Ook had hij altijd een kwinkslag in petto. Hij bleef burgemeester tot 6 juni 1991. Toen gaf hij de fakkel door aan Henri Hoogmartens.’ Lode Ceyssens betuigde namens de gemeente zijn medeleven aan de familie.

Weer een leeuw in het NHC

Donderdag 25 oktober 2012
Peer - Weer een leeuw in het NHCZoomSinds vanavond zit er weer een leeuw in het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek. Het NHC is het dier in het Franse Auxerre gaan halen, nadat een dierentemmer er daar afstand van had gedaan. Een nieuw Simba-verhaal, dus, want het is de bedoeling dat deze volwassen mannetjesleeuw, eens opgeknapt en klaar voor een zonnige toekomst, net als zijn bekende voorganger naar een park in Zuid-Afrika wordt overgebracht. (Foto NHC)
Peer - Mooie kamermuziek in BurgemeestershuisZoomNu vrijdag is er in de salons van het Burgemeestershuis in Lommel topwerk uit de Belgische klassieke muziekgeschiedenis te horen. Dit seizoen focust CC De Adelberg in de klassieke concertreeks op héél wat Belgische componisten. Het gerenommeerde duo Jan Van Weyenberg & Noriko Murai (foto) speelt aanstaande vrijdag 26 oktober één van de meest spraakmakende kamermuziekwerken uit de Belgische muziekgeschiedenis.
De Sonate voor viool en piano van Guillaume Lekeu (…) Het hele nieuwsbericht

Ford Genk: de visie van Fobie

Woensdag 24 oktober 2012
Peer - Ford Genk: de visie van FobieZoom.
Aanstaande vrijdag van 18 tot 21u zijn alle kinderen met autisme en hun broers en zussen welkom in binnenspeeltuin Pretland in Hasselt. Het gaat om een initiatief van de Autiouderclub, een vereniging in Limburg die activiteiten organiseert op maat van kinderen met autisme. Inkom is 3 euro en consumpties 1 euro. Voor vragen kan men contact opnemen met Cindy[!]autiouderclub.be, of kijk eens op www.autiouderclub.be.

Driemaal vier generaties

Maandag 22 oktober 2012
Peer - Driemaal vier generatiesZoomMia Lemmens (85) uit Neerpelt is de trotse Moeke van 18 kleinkinderen en al 16 achterkleinkinderen. In de familie zijn er nu al drie keer 4 generaties. U ziet ze op deze foto: Mia Lemmens, Rina Beckers uit Peer, Elke Tielen uit Neerpelt met haar twee dochters Laura en Liene, en Els Tielen uit Kaulille met haar dochter Hanne.
Hebt u onlangs een zoekertje op de Internetgazetsite toegevoegd? Dan moet u dat even opnieuw doen. Het zoekertjessysteem op de site is immers gewijzigd. Bij het toevoegen van zo'n zoekertje wordt voortaan eerst een bevestigingsmail gestuurd. In die mail moet u klikken op een link om het zoekertje te publiceren; pas dan verschijnt het op de site. Dat hebben we gedaan om er zeker van te zijn dat de mails aankomen. Dat was blijkbaar niet altijd het geval: soms stond er een foutje in het adres of werden de berichten afgevangen door een spamfilter. Door de opsteller van het zoekertje eerst een bevestigingsmail te sturen, zijn we zeker dat alle zoekertjes op de site werkende mailadressen hebben. Sorry voor de overlast, maar voortaan werkt alles (nog) beter!
Het provinciebestuur informeert de (Lim)burger vanaf nu via een volledig vernieuwde website, met heel wat meer mogelijkheden. Doel is om de burger optimaal te informeren over wat de provincie allemaal doet, enerzijds, maar ook om de burger beter te betrekken bij het provinciaal beleid door een aantal interactieve elementen in te bouwen en in te zetten op het gebruik van sociale media.
Gedeputeerde voor communicatie Jean-Paul Peuskens. “De nieuwe website is heel intuïtief en thematisch (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een inbraak in de Kunsthal in Rotterdam zijn afgelopen nacht zeven beroemde schilderijen gestolen. Dat meldt de politie in die stad. De afbeeldingen van de gestolen schilderijen zijn inmiddels gepubliceerd. U kunt ze op deze NRC-pagina bekijken.
Kleur in e-mineur’ is de noemer voor de nummers die, onder impuls van Radio 1, door verschillende Vlaamse artiesten geschreven werden  bij het zien van hun favoriete schilderijen. Tijdens deze voorstelling brengt De Kleurband (met Hannelore Bedert, Senne Guns en Wigbert) deze nummers, gegidst door Radio 1-presentator Koen Fillet en in aanwezigheid van Herr Seele die live op de scène, geïnspireerd door het publiek, een nieuw doek schildert. Special guest is (…) Het hele nieuwsbericht

Pol Helsen overleden

Maandag 15 oktober 2012
Peer - Pol Helsen overledenDonderdag is Pol Helsen overleden. Hij was 68 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Zaterdag om 17.30 uur is er een herdenkingsplechtigheid in de kerk van Peer.

Uit een mail

Zondag 14 oktober 2012
"En willen die politieke partijen nu als de bliksem al die verkiezingsborden opruimen?"

Zo stem je elektronisch

Vrijdag 12 oktober 2012
Zondag zijn het gemeente- en provincieraadsverkiezingen en gaat u stemmen met het aangepaste elektronische stemsysteem. Vergeet uw oproepingsbrief en identiteitskaart niet als u gaat stemmen!
We hebben eerder al gemeld dat het nieuwe systeem nodeloos ingewikkeld is geworden. Daarom kunt u best even dit filmpje bekijken. De film toont stap voor stap het verloop van de kiesverrichtingen in een digitaal stembureau:

Lilsebaan straks weer open

Vrijdag 12 oktober 2012
Deze namiddag rond 15.30 uur gaat in Neerpelt de Peerderbaan opnieuw open voor alle verkeer. Dat betekent dat in Kleine Brogel ook de Lilsebaan in beide richtingen wordt opengesteld. In Neerpelt werden er van de rijbaan gescheiden fietspaden aangelegd.
Om te vermijden dat mensen die deeltijds in de zorgsector werken bij gebrek aan voltijdse werkaanbiedingen uit de zorg stappen, wil de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) onderzoeken of ze meerdere deeltijdse functies in de zorg kunnen combineren tot één fulltime job.
Volgens de POM zijn er in de provincie 6.732 mensen deeltijds aan de slag in de zorgsector, maar gebeurt dat in vele gevallen onvrijwillig. Deze mensen zouden met andere woorden best voltijds aan de slag (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Luys overleden

Donderdag 11 oktober 2012
Peer - Louis Luys overledenWoensdag is Louis Luys overleden. Hij was 79 jaar. Zaterdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wauberg. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Zondag feest in het Pijnven

Woensdag 10 oktober 2012
Peer - Zondag feest in het PijnvenZoomJong of oud, groot of klein – iedereen is welkom in Bosland!
Zondag ontmoet je op het bosfeest in het Pijnven in Eksel boswachters en boselfen, reuze insecten en kleine kriebelbeestjes en maak je kennis met de inwoners van het bos. Er is theater in open lucht en muziek uit de bomen. Ontdek de vernieuwde wandelroutes of geniet van de nazomerse picknick in hartje Bosland.
Op het programma:
Volg de aangeduide ‘Week van het Bos-route’ zodat je geen enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Vragen over je pensioen? Bel 1765

Woensdag 10 oktober 2012
Iedereen die vragen heeft over zijn pensioen kan voortaan terecht op één nummer, 1765, of het nu gaat om een werknemers-, ambtenaren- of zelfstandigenpensioen.

LezeBezeBoekendag op 21 oktober

Woensdag 10 oktober 2012
Peer - LezeBezeBoekendag op 21 oktoberZoomNa eerdere edities in Lommel, Overpelt, Leopoldsburg, Hechtel-Eksel en Hamont-Achel vindt dit jaar op zondag 21 oktober in Dommelhof Neerpelt de Lezebezeboekendag plaats, het plezierigste  boekenfestijn van het najaar voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Op deze dag worden de kinderen vanaf 13 uur ondergedompeld in een gezellig boekenbad. Er staan tal van activiteiten en workshops op het programma die verband houden met boeken, lezen en verhalen. Auteurs lezen er voor uit eigen werk, je (…) Het hele nieuwsbericht

Merels bedreigd door virus

Woensdag 10 oktober 2012
Merels worden bedreigd door het Usutu-virus, meldt Vogelbescherming Vlaanderen. Dit jaar stierven in Duitsland al zo'n driehonderdduizend merels aan dat virus, dat onschadelijk is voor mensen. In sommige Duitse steden maakte het virus zodanig veel slachtoffers dat er in hele wijken bijna geen merel meer in de tuinen te vinden was. Het lijkt wellicht een kwestie van tijd voordat het Usutu-virus in ons land opduikt.
Het Usutu-virus vindt zijn oorsprong in Afrika en het wordt overgebracht door muggen. (…) Het hele nieuwsbericht

Eddy Verheyen overleden

Dinsdag 9 oktober 2012
Peer - Eddy Verheyen overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Edddy Verheyen overleden, de echtgenoot van Jenny Soors. Hij was 64 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Kleine Brogel.

Gratis naar Comedy in 't Hènt?

Zaterdag 6 oktober 2012
Vanavond is er in OC De Vranken op het Hènt in Neerpelt weer "Comedy in 't Hènt", een organisatie van de Landelijke Gilde. Comedians zijn Guga Baùl (bekend van Tegen de sterren op, Klas van Frieda, Villa Vanthilt…), Michael Van Peel (Comedy Casino, Het Besluit … ) en MC Benedetto Schillaci (finalist Comedymania 2011). Het is de vierde editie van deze succesrijke avonden. Vanavond begint het allemaal om 19.30u. Tickets kosten aan de kassa 9 euro, via comedyhent[!]hotmail.com 7 euro. Mààr! Als u snel bent, en u mailt naar dat mailadres met vermelding van naam, adres en Internetgazet, dan kunt u een vrijkaart winnen. Doen!
In het kader van de opening van het nieuwe Mountainbikenetwerk Noord-Limburg organiseren Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Neerpelt, Overpelt, Peer, Provincie Limburg en Bloso op zondag 7 oktober  aan de Soeverein in Lommel 2 mountainbiketochten. De afstanden zijn 24 km en 35 km, inschrijven kan van 8.00 tot 10.30u.

Gratis naar... Gabriel Rios?

Donderdag 4 oktober 2012
Morgen/vrijdagavond komt Gabriel Rios weer naar Hamont-Achel, dit keer in Cinema Walburg. In 2011 zette Gabriel Rios de Posthoorn in vuur en vlam samen met pianist Jef Neve en percussionist Kobe Proesmans. Nu komt hij graag terug, maar dan wel in een heel andere setting en in het intieme decor van de Walburg.
“Ik wilde graag mijn liedjes eens spelen zoals ik dat thuis doe, in mijn eentje”, vertelde Gabriel Rios tijdens het eerste soloconcert in de Brusselse Ancienne Belgique eerder (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Kenis overleden

Donderdag 4 oktober 2012
Zondag is Theo Kenis overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Max. Hij was 77 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijchmaal. UPDATE Morgen/vrijdagavond is er van 19 tot 19.30u gelegenheid tot groeten, samen met de familie, in de begroetingsruimte van "Aula 't Sant", Rode Kruisplein 12 in Hechtel-Eksel.

Mia Hendriks overleden

Donderdag 4 oktober 2012
Peer - Mia Hendriks overledenMaandag is Mia Hendriks overleden, de echtgenote van Julien Abrahams. Ze was 63 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine Brogel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Stemmen met de nieuwe stemcomputer

Woensdag 3 oktober 2012
Hebt u al eens geoefend met die nieuwe stemcomputers? Misschien toch maar eens doen, want het nieuwe stemmen is niet zo evident als het lijkt, meldt Diskidee. Een medewerker van die site ging zelf eens de nieuwe generatie stemcomputers proberen. Lees zelf en voel uw haren te berge rijzen: "Materiaal en procedure stemcomputers kritisch bekeken".

Europese wilde kat in Bocholt

Woensdag 3 oktober 2012
Voor het eerst in 150 jaar is er een "Europese wilde kat" gefilmd in Vlaanderen. Dat meldt Natuurpunt. Het dier werd op 24 september gefilmd in het moerasgebied Smeetshof in Bocholt, waar eerder dit jaar al een otter werd gefilmd, ook zo'n spectaculaire waarneming.
Alhoewel ze op elkaar lijken, behoren de wilde kat (Felis sylvestris) en de huiskat (Felis catus) niet tot dezelfde soort -  zowel hun genetische achtergrond als hun gedrag verschillen sterk. Qua uitzicht heeft een (…) Het hele nieuwsbericht

Manifesta 9 sloot de deuren

Maandag 1 oktober 2012
Peer - Manifesta 9 sloot de deurenZoomManifesta is voorbij. Wie in de mijngebouwen van Waterschei was, zal dit beeld nooit vergeten: de Chinese kunstenaar Ni Haifeng maakte het object Para-Production, volkomen nutteloos maar o zo indrukwekkend in die enorme lege hal van het ooit zo fiere mijngebouw. Een gids vertelde dat veel mensen de associatie maakten met de mijnwerkers die fleurig naar beneden gingen maar daar alle kleur kwijt raakten.
De catalogus zegt: "In Para-Production zijn tonnen flarden en overblijfsels van (…) Het hele nieuwsbericht
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer