Het overige nieuws

Driemaal vier generaties Lipkens

Vrijdag 29 november 2013
Peer - Driemaal vier generaties LipkensZoomDrie keer vier generaties in de familie Lipkens - niet niks! Links Geert (34) uit Peer, met zoon Lucas (3 weken) op de arm; dan Louis (2,5 jaar) bij opa Jan (61); Ber (84) met Jarno (1 maand); Kristof (31) en Jos Lipkens (55).
Geert, Louis en Lucas wonen in Peer, Kristof en Jarno in Hamont, Jan in Kaulille, Ber in Sint-Huibrechts-Lille en Jos in Tienen.

Handbal: pagadder- en welpentornooi

Donderdag 28 november 2013
Peer - Handbal: pagadder- en welpentornooiZoomZondag organiseert HV-ARENA, de handbalclub van Hechtel-Eksel en Peer, haar jaarlijks pagadder- en welpentornooi (U8, U10 en U12). Tussen 10u en 15u strijden verschillende ploegen uit heel Limburg tegen elkaar in diverse poules. Om 15.30u, aan het einde van het tornooi, is er een gratis handbalinitiatie voorzien. Iedereen (6-16 jaar) is van harte welkom!

Kennismaken met diverse sporttakken

Vrijdag 22 november 2013
Peer - Kennismaken met diverse sporttakkenZoomGisteren en vandaag konden honderden kinderen in Neerpelt en Overpelt kennismaken met verschillende sporttakken. Het ging om een "Doe-aan-sport-beurs" voor de leerlingen van het 6e leerjaar van het basis- en buitengewoon onderwijs, en voor die van het 1e jaar secundair. Rik Vander Sanden maakte bijgaande foto. Hier staan er nog meer!

Weer veel controles dit weekend

Vrijdag 22 november 2013
Vanaf vanavond 22u tot maandagmorgen 6u worden er weer gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles gehouden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen. Zeg niet dat u het niet wist! UPDATE In het VTM-nieuws bevestigde de federale politie vanavond dat de BOB-campagne - met 250.000 geplande controles - al vanaf eind volgende week start. Dat is vroeger dan normaal. Ze loopt tot eind januari.

Gratis naar... Daan?

Vrijdag 22 november 2013
Peer - Gratis naar... Daan?ZoomVanavond om 20u treedt Daan op in De Posthoorn. Een erg goeie artiest die werk maakt van zijn repertorium maar ook van de muzikaliteit van zijn liedjes. Op zijn nieuwe cd staan de geluiden van zijn kindertijd centraal. Ga eens luisteren! Misschien kunt u er zelfs gratis naartoe... Als u mailt naar vrijetijd[!]hamont-achel.be maakt u kans op een vrijkaartje. We mogen drie vrijkaarten per gemeente weggeven. Vermeld dus niet alleen uw naam en de Internetgazet, maar ook uw woonplaats. En als u wint wordt u vandaag nog op de hoogte gebracht! UPDATE Alle vrijkaarten zijn de deur uit... maar er blijven nog enkele tickets te koop bij het Uitpunt van het stadsbestuur van Hamont-Achel en via deze site.

Martin Hendrix overleden

Donderdag 21 november 2013
Peer - Martin Hendrix overledenMaandag is Martin Hendrix overleden, de echtgenoot van Leentje Reygel. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de verbindingsweg in Bree (richting Gerkenberg) in de loop van vrijdagnamiddag 22 november openstellen voor het verkeer, zo is daarnet gemeld. Vanaf komende maandag zal de aannemer het kruispunt van de Meeuwerkiezel met de Boneputstraat herinrichten. Vanuit de Meeuwerkiezel komt er een aantakking op de nieuwe rotonde voor het uitrijdend verkeer dat de verbindingsweg of de Riekskensstraat wil bereiken. Deze werkzaamheden zullen duren tot begin 2014. Zodra deze (…) Het hele nieuwsbericht

Hou je van bijen? Word imker!

Dinsdag 19 november 2013
Peer - Hou je van bijen? Word imker!ZoomDe Imkersvereniging Pelter Biehalle en de vzw Scholingscentrum LIB organiseren van 7 januari tot 17 juni een starterscursus "Nieuwe Imker". De theorielessen wordt in 't Pelterke gegeven, de praktijklessen bij diverse bijenhallen. Deelnemen aan de cursus kost 30 euro. Wie slaagt, krijgt een getuigschrift van het Ministerie van Landbouw en Visserij. En "als de cursist voldoet aan de voorwaarden krijgt hij na ondertekening van een contract een bijenkast, een bijenvolk en wordt er in de afdeling een peter toegewezen. Deze laatste begeleidt de cursist gedurende minstens één bijenseizoen."  
Meer info bij Johan Cardinaels, tel. 011/643993, johancardinaels[!]telenet.be; of bij Dirk Bollen, tel. 011/733030, bollendirk[!]hotmail.com. Op de site van de Limburgse Imkersvereniging vindt men informatie over alle cursussen die in dat verband worden aangeboden.

Mathieu Vandervoort overleden

Dinsdag 19 november 2013
Peer - Mathieu Vandervoort overledenZaterdag is Mathieu Vandervoort overleden, de echtgenoot van Lucie Theuwissen. Hij was 71 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Linde-dorp. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Nol Gielen overleden

Donderdag 14 november 2013
Peer - Nol Gielen overledenIn het ziekenhuis in Genk is zondag Nol Gielen overleden, de echtgenoot van Yolande Vaes. Hij was 63 jaar. Zaterdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de decanale kerk van Peer. Morgenavond om 20.30u wordt daar een gebedswake gehouden.

Neanderthalerkamp ontdekt

Woensdag 13 november 2013
In Den Bosch zijn arbeiders bij de bouw van een ondergrondse parkeergarage uitgekomen op een neanderthalerkamp uit de oude steentijd. Het zou minstens 40.000 tot 60.000 jaar oud zijn. Bij het kamp lagen vuurstenen werktuigen en beenderen van rendieren, reuzenherten, paarden en bizons. Ook was er een stuk onderkaak van een jonge mammoet bij. De vondst zou uitzonderlijk zijn voor West-Europa.

Carnavalsverenigingen

Maandag 11 november 2013
Tribunaliteiten
Peer - CarnavalsverenigingenIn deze nieuwe rubriek gaat Jan Bouly (foto) regelmatig merkwaardige vonnissen of arresten toelichten.
Op de 11de van de 11de om 11u11 begon het carnavalsseizoen. Elf zou het getal van de narren zijn. Maar een nar is ook wijs en elke Raad van Elf startte het nieuwe carnavalsseizoen hopelijk met een bezinning over een recente uitspraak van het hof van beroep van Gent. Dat boog zich over een brand veroorzaakt door een tractor in een opslagplaats. De tractor was eigendom van de Aalstse (…) Het hele nieuwsbericht

Oproep tot hulp voor Filippijnen

Zondag 10 november 2013
Het Rode Kruis Vlaanderen heeft vandaag een oproep tot giften gedaan voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan op de Filippijnen. Die giften kunnen overgeschreven worden op het rekeningnummer 000-0000053-53.

Voetbal: afgelastingen

Vrijdag 8 november 2013
Tot en met maandag zijn volgende voetbalwedstrijden afgelast: 
alle kampioenschapswedstrijden, vriendschappelijke wedstrijden en tornooien van dames, reserven, jeugd en G-voetbal.

Een factuur voor het 'huisvuilbeheer'

Donderdag 7 november 2013
De gemeenteraden krijgen dezer dagen op hun agenda de vraag om een princiepsbeslissing goed te keuren rond de rechtstreekse inning door Limburg.net van de kosten voor het beheer van huishoudelijk afval als voorafname op de jaarlijkse werkingsbijdrage.
Limburg.net wil - met de steun van de gemeenten - de inwoners per gezin een factuur sturen voor de werkelijke kostprijs van de huisvuilophaling en -verwerking. Die factuur wordt eventueel verminderd met een tussenkomst van het (…) Het hele nieuwsbericht

José Daemen overleden

Donderdag 7 november 2013
Peer - José Daemen overledenDinsdag is José Daemen overleden, de echtgenote van Hubert Renckens. Ze was 77 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de decanale kerk van Peer-Centrum.

Gratis naar Lloyd Cole?

Woensdag 6 november 2013


Nog maar net is in Hamont-Achel de vijfde verjaardag van de vernieuwde Posthoorn achter de rug of er kondigt zich alweer een topconcert aan, ditmaal in Cinema Walburg. Komende zaterdag 9 november om 20.30u bestijgt niemand minder dan Lloyd Cole (foto) daar het podium - het enige concert van hem in Limburg!
Lloyd Cole formeerde in 1982 The Commotions, waarmee (…) Het hele nieuwsbericht

Een cadeautje kopen op de 'Kö'

Woensdag 6 november 2013
Peer - Een cadeautje kopen op de 'Kö'ZoomWie op zoek is naar een cadeautje voor de oudejaarsfeesten kan misschien eens een bezoekje brengen aan de Köningsallee in  Düsseldorf - de "", in de volksmond. Het mooiste maar tevens duurste winkelgebied van de stad bevindt zich rondom de boulevard, mailt Harry Geens. "Ik moet toegeven dat ik ook zonder aankopen terug naar huis ben gereden. Niet schrikken: de prijzen zijn uiteraard in euro..."

Marie-Louise Max overleden

Dinsdag 5 november 2013
Peer - Marie-Louise Max overledenOp woensdag 30 oktober is Marie-Louise Max overleden, de weduwe van Theo Kenis. Ze was 77 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijchmaal.

Albert Moors overleden

Dinsdag 5 november 2013
Peer - Albert Moors overledenZondag is Albert Moors overleden, de echtgenoot van Hilda Devriendt. Hij was 80 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 11 uur) in Aula 't Sant. Donderdag om 19 uur is er daar een korte avonddienst.

Maria Van Rymersdael overleden

Maandag 4 november 2013
Peer - Maria Van Rymersdael overledenDonderdag is Maria Van Rymersdael overleden, de echtgenote van Albert Daniels. Ze was 93 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in Aula 't Sant.

Ga op tijd naar het voetbal!

Zondag 3 november 2013
Voetballiefhebbers, opgelet: het winteruur is ingetreden en het schemert al behoorlijk vroeg. Dus beginnen de wedstrijden in het provinciale voetbal op zondag vanaf vandaag om 14u30 in plaats van om 15u. 't Is maar dat u tijdig op uw wekelijkse afspraak verschijnt... of op tijd uit de kantine komt!

Wandelen in het park Hoge Kempen

Zaterdag 2 november 2013
Peer - Wandelen in het park Hoge KempenZoomIn het nationaal park Hoge Kempen, vanaf de nieuwe toegangspoort Connecterra, is het heerlijk wandelen, signaleert Lieve De Bleser:  "Gewoonweg prachtig is het daar! Heerlijke bossen, pittige klimmetjes op de terrils, mooie vergezichten, en leuke paddestoelen. En een mooie schachtbok. Industrieel erfgoed, altijd prachtig! En weinig volk dat van al dat moois kwam genieten..."
23/05

Mijn zus Renilde is op 26 mei jarig Van harte gefeliciteerd

Rita en Valere Goossens Timmers
21/04

Proficiat aan Luc Goossens vanwege Helma en Marc.Hij is jarig op 24 april

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer