Het overige nieuws

Anna Vliegen overleden

Woensdag 31 december 2014
Peer - Anna Vliegen overledenVandaag is in Linde Anna Vliegen overleden, de echtgenote van Gustaaf Loos. Ze was 89 jaar. De uitvaart is woensdag 7 januari om 10.30 uur in de kerk van Linde Peer. Dinsdag om 19 uur is er daar een (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Linsen overleden

Dinsdag 30 december 2014
Peer - Thieu Linsen overledenOp 24 december is Thieu Linsen overleden, de echtgenoot van Mia Thijs. Hij was 90 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine Brogel. Vanavond om 19 uur is er daar een avondwake.

Josephina Loos overleden

Zaterdag 27 december 2014
Peer - Josephina Loos overledenVandaag is Josephina Loos overleden, de weduwe van Mathijs Gielen. Ze was 84 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden zaterdag 3 januari om 12.30u plaats in het crematorium in Hasselt.

David Thijs overleden

Zaterdag 27 december 2014
Peer - David Thijs overledenIn Mol is gisteren David Thijs overleden. Hij was 36 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken en de teraardebestelling op de stedelijke begraafplaats zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 19.00 uur is er een avondwake in de Sint-Trudokerk in Peer-Centrum.

Christiane Leyssen overleden

Zaterdag 27 december 2014
Peer - Christiane Leyssen overledenWoensdag is Christiane Leyssen overleden, de echtgenote van Jean Smeets. Ze was 60 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Linde-Peer. DInsdag om 19 uur is er daar een avondwake. 

E.H. Jean Vandeweyer overleden

Zaterdag 27 december 2014
Peer - E.H. Jean Vandeweyer overledenIn het WZC 'Den Boogerd' is woensdag E.H. Jean Vandeweyer overleden, ere-leraar in het Sint-Lambertuscollege en Agnetendal in Peer. Hij was 79 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van O.L.Vrouw Onbevlekt ontvangen in Hulst-Tessenderlo. Maandag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Henri Colemont overleden

Maandag 22 december 2014
Peer - Henri Colemont overledenDonderdag is Henri Colemont overleden, de weduwnaar van Bertha Tielens. Hij was 92 jaar. De afscheidsceremonie en de crematie zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Vanavond om 19 uur is er een avonddienst in Aula 't Sant.

Jan Feyen overleden

Zondag 21 december 2014
Peer - Jan Feyen overledenIn Peer is donderdag Jan Feyen overleden, de echtgenoot van Agnes Luys. Hij was 86 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Trudokerk in Wijchmaal. Dinsdagavond om 19 uur is er daar een avondwake.

Kerstvieringen in Peer

Zondag 21 december 2014
De Kerstvieringen in de Peerse parochies vinden als volgt plaats:
Wauberg: 24 december 17.30 uur
Erpekom: 24 december 19.00 uur
Kleine Brogel: 24 december 19.00 uur
Peer: 24 december 22.00 uur en 25 december 10.30 uur
Linde: 25 december 09.00 uur
Grote Brogel: 25 december 09.00 uur
Wijchmaal: 25 december 10.30 uur

Limburg zoekt Stroomtrainers

Zaterdag 20 december 2014
De provincie Limburg zoekt Stroomtrainers voor de nieuwe energiecampagne 'De Stroomlijners'. Die wil een slanke energiefactuur voor elke Limburger. De provincie wil hiermee aantonen dat elektriciteit besparen pijnloos kan gebeuren zonder aan comfort in te boeten.
Als Stroomtrainer leg je enkele huisbezoeken af waarbij je de bewoners helpt met het afslanken van hun energiefactuur. Je staat hen bij met raad en daad. Als je wil, kan je ook meehelpen met de gemeente met het opzetten en begeleiden (…) Het hele nieuwsbericht

Afgelastingen in het voetbal

Vrijdag 19 december 2014
Er is dit weekend geen voetbal voor de jeugd, de dames, reserven en ook in het G-voetbal wordt niet gespeeld. Het Provinciaal Comité Limburg heeft beslist tot de algemene afgelasting omdat de overvloedige regen veel terreinen onbespeelbaar maakt of het risico op grote schade vergroot.

100 euro/jaar méér voor stroom

Vrijdag 19 december 2014
In het werkingsgebied van de energie-intercommunale Infrax zal een gemiddeld gezin volgend jaar 100 euro meer betalen voor zijn elektriciteit. De aardgasfactuur daalt dan weer met 50 euro. Dat is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG). Die heeft vandaag de distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas voor 2015 bekendgemaakt. Dankzij de nieuwe methodologie die de VREG toepast, worden de tarieven voor de stroomleveranciers opnieuw kostendekkend. Door de bevriezing van de elektriciteitsprijs was dat de afgelopen jaren niet meer het geval.

Geheimtips over alcoholcontrole

Vrijdag 19 december 2014
Tribunaliteiten
‘Vandaag is er alcohol- en autocontrole in heel de zone. Het is maar dat je het weet hé. Bobby’s! Nog tot vijf uur morgenvroeg.’ Dat sms’je verzond een politie-inspecteur aan veertien kennissen. Een korte boodschap met een lange staart. Het parket vervolgde hem wegens schending van het beroepsgeheim, zodat hij een gevangenisstraf en een fikse geldboete riskeerde.
Uiteindelijk kwam de zaak voor het hof van beroep van Antwerpen. Het hof wees erop dat de inspecteur vooraf van (…) Het hele nieuwsbericht

Treeske Jaeken overleden

Donderdag 18 december 2014
Peer - Treeske Jaeken overledenDinsdag is Treeske Jaeken overleden, de echtgenote van Gustaaf Linsen. Ze was 80 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de dekenale kerk van Peer. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Gratis naar... The Celtic Tenors?

Woensdag 17 december 2014
Nu vrijdagavond kunt u in Palethe in Overpelt gaan kijken en luisteren naar een kerstconcert door The Celtic Tenors, een mateloos populair trio uit Ierland. The Celtic Tenors staan voor kwaliteit en klasse. Een kerstconcert om niet meer te vergeten! Toegangskaarten in voorverkoop kosten 18 euro, aan de kassa betaalt u 20 euro. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen zes keer twee kaarten weggeven. Bel daarom morgen/donderdag vanaf 10u naar het nummer van Palethe, tel. 011 64 59 52, vermeld de Internetgazet en uw woonplaats, en misschien bent u wel bij de gelukkigen. Succes!

Naar snelwegtol in Duitsland

Woensdag 17 december 2014
Vanaf 2016 wordt er in Duitsland tol geheven op het gebruik van snelwegen en landwegen. De "Maut" gaat voor Duitsers maximaal 130 euro per jaar kosten, bedrag dat via de autobelasting weer verrekend wordt. Buitenlanders gaan een vignet voor 10 dagen, twee maanden of een jaar kunnen kopen. Voor hen is het tolvignet ook alleen op autosnelwegen verplicht. De Duitse Bondsregering verwacht dat de maatregel de staatskas ongeveer 500 miljoen euro per jaar zal opleveren.

'Flitsmarathon' woord van het jaar

Dinsdag 16 december 2014
'Flitsmarathon' is gekozen tot het 'Woord van het Jaar 2014'. Dat heeft Van Dale, de organisator van de verkiezing, bekendgemaakt. 'Boterhammentaks' en 'kamikazecoalitie' vervolledigen de top 3.

Mathieu Roemers overleden

Dinsdag 16 december 2014
Peer - Mathieu Roemers overledenZaterdag is Mathieu Roemers overleden, de weduwnaar van Maria Gielen. Hij was 90 jaar. Donderdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijchmaal. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Dienstregeling lijn 33 aangepast

Zaterdag 13 december 2014
Vanaf morgen/zondag wordt de dienstregeling van lijn 33 (Genk - Meeuwen - Peer - Neerpelt) aangepast op schooldagen, in het weekend en in de schoolvakanties. Ze werd onder andere afgestemd op de treinuren in het station van Genk. Meer info: www.delijn.be

Nieuwe dienstregeling buslijn 48

Zaterdag 13 december 2014
Vanaf morgen wordt de dienstregeling op lijn 48 (Hasselt - Peer - Hamont / Neerpelt) aangepast. Op zaterdag vertrekken alle bussen vier minuten vroeger. Rit 34, met vertrek om 16.07 uur aan Hamont-kerk, rijdt op schooldagen vijf minuten later. Rit 2, met vertrek om 6.22 uur aan Hamont-kerk, rijdt in de schoolvakanties twee minuten vroeger.

Dommelbrug voor de mountainbikers

Zaterdag 13 december 2014
Peer - Dommelbrug voor de mountainbikersZoomOp de prachtige plaats waar Neerpelt, Overpelt en Kleine Brogel elkaar aan de Dommel tegenkomen, werd deze voormiddag een brugje over de Dommel ingehuldigd. Het resultaat van een jarenlange, vooral administratieve strijd om de mountainbikers de mogelijkheid te geven om op hun geliefkoosd terrein (de onverharde weg) het ondertussen 270 km tellende Mountainbikenetwerk Noord-Limburg te verkennen. Gedeputeerde van Sport Frank Smeets, die als eerste met de fiets het brugje over mocht (foto), vertelde dat het netwerk nog verder uitgebreid gaat worden, met verbindingen over de hele provincie, zodat Limburg binnenkort een mountainbikeroute van zo'n 1.200 km zal hebben. (Foto Marc Faes) Meer foto's.

Ook in Engeland zo'n bord

Vrijdag 12 december 2014
Peer - Ook in Engeland zo'n bordZoomEr is veel te doen over het bord waarop in de gemeente Beersel gewaarschuwd wordt voor overstekende ouderen. Maar zo'n bord is in Engeland al lang geen uitzondering meer, zegt Marcella Stappers, die in dat land deze foto maakte.

Gratis naar 'Rudy'?

Vrijdag 12 december 2014
Morgen/ZATERDAGavond om 20.30u brengen Peter De Graef & Kolonie MT in CC Palethe in Overpelt het stuk 'Rudy'. Opnieuw creëert Peter De Graef een ‘figuur’: aandoenlijk, herkenbaar, charmerend en confronterend. Een filosoof die er uitziet als u en ik: Rudy! Een alledaags verhaal waarin het persoonlijke wordt opgetild tot op het niveau van het universele.
Peter De Graef is al 20 jaar één van de belangrijkste theaterauteurs in Vlaanderen. Telkens opnieuw weet hij duizenden toeschouwers te raken. In ‘Rudy!’ vervolgt hij met componist Bo Spaenc het parcours dat ze aflegden met ‘Zoals de dingen gaan’ en ‘Stanley’, twee door pers en publiek fel gesmaakte voorstellingen.
Een ticket kost 12 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen zes keer twee tickets weggeven. U maakt ook kans: bel naar Palethe via 011/64 59 52, vermeld Internetgazet en uw woonplaats, en u maakt er kans op!
Vandaag keurde de Limburgse deputatie een subsidie van 984.245 euro en de betaling van de eerste schijf van 300.000 euro aan de stad Lommel goed als ondersteuning in de infrastructuur van de nieuwbouw van een dierenasiel in Lommel. Dat asiel wordt gebouwd in het kader van het provinciaal opvangplan rondzwervende dieren.
Het doel van de nieuwbouw is voldoende opvangplaats te bieden aan ronddolende dieren uit de aangesloten gemeenten van het opvangplan (Lommel, Hamont-Achel, Leopoldsburg, Ham, Beringen, Tessenderlo, Peer, Neerpelt, Overpelt en Hechtel-Eksel).

Wilma Wathiong overleden

Woensdag 10 december 2014
Peer - Wilma Wathiong overledenZondag is Wilma Wathiong overleden, de weduwe van René Demey. Ze was 78 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de dekenale kerk van Peer-Centrum. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Sebastiaan Deckers overleden

Maandag 8 december 2014
Peer - Sebastiaan Deckers overledenIn Wijchmaal is vrijdag Sebastiaan Deckers overleden, de echtgenoot van Jeanne Driesen. Hij was 93 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis om 10.30 uur in de parochiekerk Sint-Trudo in Wijchmaal.

Fernand Bex overleden

Zondag 7 december 2014
Peer - Fernand Bex overledenIn Grote Brogel is zaterdag Fernand Bex overleden, de echtgenoot van Moniek Thijs. Hij was 62 jaar. De afscheidsplechtigheid heeft volgens zijn wens plaats in intieme kring.
Op 1 januari 2014 telde Limburg in totaal 856.280 inwoners. Dat zijn er 3.041 meer dan een jaar ervoor en liefst 65.102 meer dan in 2000. Tussen 2000 en 2014 nam de Limburgse bevolking van jaar tot jaar toe. De stijging van 791.178 tot 856.280 inwoners over de hele periode is een groei met 8,2 %. In Vlaanderen groeide de totale bevolking tussen 2000 en 2014 met 7,9 %. De Limburgse bevolking nam dus iets sterker toe dan de bevolking in Vlaanderen.
Tussen 2000 en 2014 kenden haast alle Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Wie in de huwelijksboot stapt weet dat er voortaan een gemeenschappelijke geldbuidel is. Hij of zij haalt daaruit wat nodig is en de partner respecteert dit. Alleen bij belangrijke transacties die opgesomd zijn in de wet, moeten de echtgenoten samen beslissen. Dat kan voor verrassingen zorgen als ze het huwelijksbootje voelen kantelen. Het valt vaak voor dat één van beiden ‘in het belang van het gezin’ alle geld van de bank haalt net voor de boot water maakt. Het voelt aan als een (…) Het hele nieuwsbericht

Koningin Fabiola overleden

Vrijdag 5 december 2014
Koningin Fabiola is overleden. Dat heeft het paleis zopas gemeld. “Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin en de Leden van de Koninklijke Familie melden met zeer grote droefheid het overlijden van Hare Majesteit Koningin Fabiola vanavond in het Kasteel Stuyvenberg te Brussel”, aldus het persbericht. Koningin Fabiola was 86 jaar oud.

Nauwere samenwerking politiezones

Donderdag 4 december 2014
De Noord-Limburgse politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt, Overpelt), Kempenland (Leopoldsburg, Hechtel-Eksel, Peer) en Lommel breiden hun samenwerking steeds verder uit. Dit moet leiden tot meer efficiëntie en tot een betere service voor de burgers.
De betrokken politiezones werken nu al een drietal jaren samen. Aanvankelijk beperkte de samenwerking zich tot de domeinen logistiek, personeel en ICT. In een volgende fase kreeg de samenwerking op het terrein meer gestalte. Naast de (…) Het hele nieuwsbericht

Waar sta ik op de wachtlijst?

Donderdag 4 december 2014
Sinds 1 december kunnen kandidaat-huurders voor een sociale huurwoning op de website van Kempisch Tehuis hun plaats op de wachtlijst opvragen. Door enkel het kandidaat- of inschrijvingsnummer in te voeren, krijgen ze een overzicht van de plaats op hun wachtlijst voor elke woning waarvoor ze ingeschreven zijn. Dit overzicht kan doorgemaild of afgedrukt worden. Deze opvraging is mogelijk vanaf elke pc met internet.
In de inkomhal van de hoofdzetel van Kempisch Tehuis is een pc ter beschikking waarop kandidaten een opvraging kunnen doen en deze meteen kunnen afdrukken. De diensten van Kempisch Tehuis blijven ter beschikking voor vragen of het opvragen van zo'n lijst.

Brandweerzone Noord-Limburg van start

Donderdag 4 december 2014
Op 1 januari gaat de brandweerzone Noord-Limburg definitief van start. Concreet betekent dit dat deze brandweerzone de 11 gemeenten Bocholt, Bree, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer verenigt en beschermt.
De bedoeling van de schaalvergroting is de kwaliteit van de brandweer te verhogen. Een betere hulpverlening, onder meer door intensievere opleiding, moet de veiligheid van burgers en personeel vergroten. Op termijn zal er ook sterker (…) Het hele nieuwsbericht
In de sector van de sociale economie telt Limburg meer dan 150 kleine en middelgrote ondernemingen, die samen zorgen voor meer dan 3.000 voltijdse jobs. We kennen deze ondernemingen als kringwinkels, beschuttende werkplaatsen, invoegbedrijven, maar ook als leerwerkbedrijven die tijdelijke werkervaring bieden aan 400 langdurig werkzoekenden die daarna doorstromen naar een reguliere job.

660 km minder file op E313

Woensdag 3 december 2014
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg werkt momenteel aan twee opzienbarende projecten die de efficiëntie van de Limburgse logistieke bedrijven moeten verhogen en tegelijkertijd de fileproblematiek op de E313 moeten verlichten. Gedeputeerde Marc Vandeput, voorzitter POM Limburg: “Samen met de Limburgse bedrijven zetten wij sterk in op de omschakeling van goederenvervoer over de weg naar de binnenvaart. Daarnaast ontwikkelde het Vlaams Instituut voor de Mobiliteit (VIM) in (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Al 35 kranige motards bij Okra-LimburgZoomNa de regio's Oost-Vlaanderen en Antwerpen is ook OKRA-Limburg van start gegaan met een heuse motorclub voor 55-plussers. Er hebben zich al 35 motards bij aangesloten. Zij maken korte tourritten, dagtrips en meerdaagse reizen. Lange vermoeiende ritten zijn echter niet meer aan hen besteed. Alle ritten zijn op voorhand uitgestippeld en er wordt enkel met droog weer gereden.
Voorzitter van de motorclub is Berto Vanbrabant, 0486-101957 of vanbrabantberto[!]hotmail.com.
Op dit moment zijn er in Limburg maar liefst 58 waterlopenbeheerders zoals de VMM,  nv De Scheepvaart, de provincie, 11 wateringen en 44 steden of gemeenten. Gedeputeerde Ludwig Vandenhove wil meer efficiëntie en uniformiteit in die structuur: "Door de waterlopen van de steden en gemeenten toe te voegen bij de provinciale waterlopen krijgen we een efficiënter beheer en een uniformer beleid, mét provinciale financiering."
Door de geplande overname vermindert het aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar Michaël?

Dinsdag 2 december 2014
Peer - Gratis naar Michaël?ZoomMorgen - woensdag - komt VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck naar CC De Adelberg in Lommel voor een lezing over '5 jaar crisis'. Dankzij Internetgazet kunt u er misschien zelfs gratis naartoe. UPDATE De gratis tickets zijn ondertussen allemaal de deur uit. Bent u niet bij de gelukkigen? Geen nood, er zijn nog tickets verkrijgbaar! Meer info.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer