Het overige nieuws

Luc De Vos overleden

Zaterdag 29 november 2014
Peer - Luc De Vos overledenZoomIn de late namiddag is in Gent Luc De Vos overleden, de zanger van de groep Gorki. Een uiterst beminnelijk man en een groot zanger. Luc was pas 52 jaar. Hij was een vrolijk en intelligent man die niet alleen mooi zong maar ook boeken en columns schreef. Afgelopen zomer stond hij nog op 'Lommel Leeft' op het Marktplein in Lommel. (Foto Jan Buyens)

Maria Vannut overleden

Zaterdag 29 november 2014
Peer - Maria Vannut overledenWoensdag is Maria Vannut overleden, de weduwe van Jan Hegmans. Ze was 105 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer. Maandag om 19 uur wordt er tijdens de avondwake voor haar gebeden.

81 weekendongevallen

Dinsdag 25 november 2014
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 61 met alleen stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 49 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 22%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Tamara Nouwen overleden

Dinsdag 25 november 2014
Peer - Tamara Nouwen overledenVrijdag is bij een verkeersongeval Tamara Nouwen overleden, de dochter van Luc Nouwen en Eliza De Jager. Ze was 19 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Linde Peer.

AFS zoekt gastgezin in Peer

Maandag 24 november 2014
Eind januari arriveert een dertigtal jongeren via AFS naar Vlaanderen om als vrijwilliger mee te draaien in een project. Voor de Russische Olga is AFS nog op zoek naar een gastgezin in Peer. Zij zal er vrijwilligerswerk doen in het kinderdagverblijf Pinocchio. Wereldgezinnen helpen niet alleen om de droom van een AFS’er te laten uitkomen, ze krijgen ook de kans om in eigen land op wereldreis te gaan. Door een andere cultuur in huis te halen, ontdekken ze bovendien nieuwe dingen over de eigen cultuur. (…) Het hele nieuwsbericht

Niet doen dus

Maandag 24 november 2014
Enkele lezers signaleren ons dat een uitnodiging van "Planeteo" aan een aantal "geselecteerde" mailadressen, nep is. De uitnodiging geldt voor deelname aan een onderzoek "naar het ecologisch bewustzijn".  En wie deelneemt zou een voucher voor gratis overnachtingen krijgen. Bespaar u dus de moeite; er klopt niets van!
Door de staking is er nagenoeg geen openbaar vervoer vanochtend. Er rijden in Limburg helemaal geen treinen. De meeste stelplaatsen van De Lijn en de pachtbedrijven zijn geblokkeerd. Er zijn maar enkele bussen uitgereden en die zijn dan ook nog vaak onderweg aan de kant gezet. De kans dat er überhaupt een bus aan de halte passeert, is klein. De NMBS en De Lijn verwachten dat de situatie voor de rest van de dag zo blijft.

Dankbaar om een deuk

Zaterdag 22 november 2014
Tribunaliteiten
Beeld u in dat u een parkeerticketje haalt en ondertussen rijdt een dame met haar auto tegen uw geparkeerde wagen en veroorzaakt een kleine deuk. Twee jaar later verneemt u van de rechtbank dat u recht heeft op 28 maal de kosten van de bluts. Het lijkt op het verhaal van de heilige broodvermenigvuldiging of de wonderbaarlijke visvangst. Toch is het dat wat een aanvankelijk wellicht boze man overkwam. De dame in kwestie zei van niets te weten, wilde geen ‘blauw’ formulier invullen en aan de politie zei (…) Het hele nieuwsbericht

Filmopnamen bij het ziekenhuis

Vrijdag 21 november 2014
Maandag maakt een ploeg van productiehuis Toespijs (van Tom van Dyck en zijn vrouw Alice Reijs) bij het Mariaziekenhuis opnamen voor de nieuwe prestigieuze fictiereeks ‘Den elfde van den elfde’, met in de hoofdrollen onder andere Jan Decleir en Peter Van Den Begin. Deze serie, die zich afspeelt in de aanloop naar het jaarlijkse carnaval, wordt in het najaar van 2015 uitgezonden op Eén,
De opnamen starten om 8 uur en duren tot in de late namiddag. Er worden scènes opgenomen (…) Het hele nieuwsbericht

Weekend vol controles

Donderdag 20 november 2014
Vanaf morgen en dat tot en met zondagavond gaan de lokale politiekorpsen en de wegpolitie in de hele provincie alcohol-, drugs- en snelheidscontroles houden. Dat is vandaag aangekondigd. Zulk "gemeenschappelijk actieweekend" vindt tweemaal per jaar plaats. 

Gratis naar de Blues Night?

Woensdag 19 november 2014
Peer - Gratis naar de Blues Night?ZoomVrijdagavond om 20u wordt in De Posthoorn in Hamont een mooie bluesavond georganiseerd met Dana Fuchs en Neal Black & The Healers. Dana Fuchs (foto) vertrok voor haar twintigste naar New York om de blues te zingen. Met een krachtige, rauwe stem weet ze tijdens een concert het publiek in een mum van tijd te overtuigen.
Op het podium staat ze, met haar fantastische begeleidingsband, absoluut haar mannetje. Haar rauwe en doorleefde stem maakt het geheel compleet. 
Neal Black (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Gielen overleden

Woensdag 19 november 2014
Vandaag is Jef Gielen, echtgenoot van Paula Jonkers én afkomstig van Peer, op zijn 86ste verjaardag overleden in het woonzorgcentrum Sint-Bernardus in Bertem. Hij wordt zaterdag begraven na een rouwmis om 10 uur  in de Bertemse Sint-Pieterkerk.

Jean Symons overleden

Woensdag 19 november 2014
Peer - Jean Symons overledenZaterdag is Jean Symons overleden, de echtgenoot van Mia Elen. Hij was 59 jaar. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum, waar zaterdag om 10.30u de rouwmis wordt opgedragen.

Julien Rutten overleden

Dinsdag 18 november 2014
Peer - Julien Rutten overledenIn Wijchmaal is zaterdag Julien Rutten overleden, de echtgenoot van Rita Palmers. Hij was 61 jaar. Zaterdag wordt hij begraven op het Boskerkhof in Hamont, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk.

Nieuwe dienstregeling van De Lijn

Dinsdag 18 november 2014
Vanaf 14 december lanceert De Lijn een nieuwe dienstregeling. Die maatregel heeft te maken met het nieuwe spoorwegplan van de NMBS dat diezelfde dag van start gaat. Of ook uw busverbinding veranderd is, kunt u hier lezen. UPDATE Ook aan de dienstregeling van belbussen en snelbussen is er hier en daar iets gewijzigd. 

Nick van Venrooij overleden

Donderdag 13 november 2014
In Leuven is vrijdag Nick van Venrooij overleden, uit Kleine Brogel. Hij was 21 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 14u) in het crematorium in Hasselt.

Waar zouden we staan zonder kip?

Woensdag 12 november 2014
De jaarlijkse kippenactie van Limburg.net was ook dit jaar weer een succes. Zo kochten 6.320 gezinnen een of meer kippen. Ter vergelijking: in 2008 waren dat er nog maar 700. Op die manier kregen dit jaar maar liefst 15.262 kippen een nieuwe thuis. Allemaal samen recycleren ze bijna 765 ton keukenafval op een natuurlijke manier, zowat 50 kilo per kip per jaar. Gemiddeld verzamelt Limburg.net zo’n 180 kilo organisch-biologisch afval per inwoner.

Caroline Vandecruys overleden

Dinsdag 11 november 2014
Peer - Caroline Vandecruys overledenIn het WZC Sint-Antonius is zaterdag Caroline Vandecruys overleden, de weduwe van Jozef Loos. Ze was met Allerheiligen 95 jaar geworden. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Wijchmaal. Donderdag om 19u is er daar een avondwake.

Meer dan 7.000 werkzoekende jongeren

Zaterdag 8 november 2014
Limburg telt momenteel zo'n 7.300 werkzoekende jongeren. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. De jeugdwerkloosheid in onze provincie bedraagt nu bijna 20 procent. Er zijn echter grote regionale verschillen. 15 procent van de jonge werkzoekenden woont in Noord-Limburg. De jongerenwerkloosheidsgraad is het grootst in Genk en Tongeren. Ook in Houthalen-Helchteren ligt die boven het Limburgse gemiddelde.

Privacy en pedofilie

Vrijdag 7 november 2014
Tribunaliteiten
Wie getuige is van een aanslag op de openbare veiligheid, op iemands leven of eigendom, moet dit melden aan de procureur des konings. Maar, heeft hij daarom het recht om stiekem een gesprek met een verdachte op te nemen en door te spelen aan de politie? Die vraag stelde zich voor het hof van beroep van Bergen nadat een persoon een andere persoon toevertrouwde dat hij betrokken was bij ernstige zedenfeiten met kinderen. De in vertrouwen genomen persoon vond dat hij het er niet bij kon laten, pleegde overleg met (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Evens overleden

Donderdag 6 november 2014
Peer - Henri Evens overledenMaandag is Henri Evens overleden, de weduwnaar van Lies Geerits. Hij was 86 jaar. Zaterdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Erpekom. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
De parochies van het bisdom Hasselt hebben in het totaal een bedrag van 24.220,60 euro verzameld voor hulp aan de slachtoffers van het geweld in het Midden-Oosten. Op 15 augustus jl. werd in alle parochies en kerken van het land een bijzondere collecte gehouden als een antwoord op de oproep van de Belgische bisschoppen tot solidariteit met de christenen in het Midden-Oosten. Om de opbrengst van deze collecte ten goede te laten komen aan de christenen van Irak, Syrië en het Midden-Oosten werden (…) Het hele nieuwsbericht
In tegenstelling tot wat eerder werd bericht zal de mogelijkheid tot het aanvragen van de huidige Vlaamse renovatiepremie worden verlengd tot 30 november 2014. Die premie wordt een belastingvermindering/ belastingkrediet. Vanaf 1 december zult u de renovatiepremie zoals hij nu bestaat niet meer kunnen aanvragen, maar zult u moeten wachten tot de zomer van 2015 om een belastingvermindering aan te vragen. De Vlaamse renovatiepremie wordt dus stopgezet vanaf 1 december 2014. Alle voor 1 december (…) Het hele nieuwsbericht

68 weekendongevallen

Maandag 3 november 2014
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 68 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 48 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 5 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 50 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 10 %) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
UPDATE De onrustwekkende verdwijning van de 15-jarige Laura G. uit Neerpelt is opgelost. Het meisje is terug thuis. Ze was gistermorgen verdwenen. 
Peer - Hersendode Hamsters winnen halloweenquizZoomGisteren hebben de "Hersendode Hamsters" de jaarlijkse quiz van de Noord-Limburgse Scheidsrechtersvereniging gewonnen. Ze haalden het nipt voor het team "Kamiquasi". De quiz vond plaats in de parochiezaal van Holheide en had als thema "Halloween". Er namen 20 teams aan deel.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer