Het overige nieuws

Denk straks ook aan hen

Donderdag 31 december 2015
Peer - Denk straks ook aan henZoom.

Leo Clerix overleden

Donderdag 31 december 2015
Peer - Leo Clerix overledenDinsdag is Leo Clerix overleden. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg-Peer. Daarna wordt hij begraven op de begraafplaats van Linde-Peer.

Samen klinken op het nieuwe jaar

Woensdag 30 december 2015
Met de start van het nieuwe jaar in het vooruitzicht nodigen burgemeester en schepenen je graag uit op de ‘Nieuwjaarsborrel voor de Perenaar’ op zaterdag 9 januari van 19 uur tot 23 uur in en aan ’t Poorthuis. Bij goed weer (droog) is het opnieuw gezellig vertoeven aan de kraampjes in de voortuin van ’t Poorthuis. Je kan ook in de foyer terecht. "We klinken er niet alleen op het nieuwe jaar maar wij wisselen er ook graag van gedachten over de plannen voor de toekomst," zegt burgemeester Steven Matheï.

Parochies omarmen het Zuiden

Woensdag 30 december 2015
Zaterdag 9 januari om 9 uur wordt in de school Kindsheid Jesu aan de Kempischesteenweg in Hasselt de nieuwe campagne van Broederlijk Delen gelanceerd die op 10 februari van start gaat. Thema van de campagne: 'Met een leven speel je niet'. De nieuwe campagne focust op Colombia en krijgt vorm in alle Limburgse parochies.

Ulrich Kuppens overleden

Dinsdag 29 december 2015
Peer - Ulrich Kuppens overledenGisteren is Ulrich Kuppens in Neerpelt overleden. Hij was 30 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer vindt in besloten kring plaats. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Brogel.
Peer - Parochies op de bres voor vluchtelingenZoomDe oproep die mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, half september lanceerde om  vluchtelingen concreet te helpen is bij de Limburgse parochies niet in dovemansoren gevallen. Er blijkt een grote bereidheid te bestaan om iets te doen voor de vluchtelingen, zo blijkt uit een eerste inventaris. Het bisdom zelf koopt samen met vier congregaties een woning aan in Hasselt om er de komende tien jaar vluchtelingen op te vangen.
In Overpelt heeft men niet op de oproep van de (…) Het hele nieuwsbericht

Geld om géén melk te leveren

Maandag 28 december 2015
Vandaag gelezen
De Nederlandse zuivelgroep FrieslandCampina heeft vandaag aangekondigd dat ze melkboeren zal betalen om géén melk te leveren. De grootste melkverwerker van Nederland kan de toevoer niet meer aan. In november werd er namelijk 14% méér melk geleverd dan in dezelfde periode vorig jaar. Begin 2015 werden de Europese melkquota afgeschaft, waardoor boeren nu veel meer melk produceren. De verhoogde productie komt ook door het warme weer:  koeien geven minder melk wanneer het erg koud is. De maatregel geldt alvast tot april. (Bron: ii.nl)

René Hollebosch overleden

Maandag 28 december 2015
Peer - René Hollebosch overledenZaterdag is René Hollebosch overleden, de echtgenoot van Christine Kaulhausen. Hij was 79 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30) in de parochiekerk van Peer-Centrum.

Vandaag gelezen
De vluchtelingencrisis op Lesbos en andere Griekse eilanden heeft de noodlijdende Griekse overheid dit jaar zo'n 500 miljoen euro gekost. De toerismesector werd hard geraakt, maar veel kleine bedrijfjes op de eilanden profiteren van de instroom. "In de drukste periode verdienden we tot 2000 euro per dag. Nu ongeveer 500 euro. Vóór de vluchtelingenstroom verdienden we slechts 50 euro per dag," aldus de lokale eigenaar van een foodtruck.(Bron: Al Jazeera)

Smiley (70)

Zondag 27 december 2015
Peer - Smiley (70)ZoomGefotografeerd door Dominik Martin.

Thomas Bongaerts overleden

Vrijdag 25 december 2015
Peer - Thomas Bongaerts overledenGisteren is Thomas Bongaerts overleden, de weduwnaar van Rosalie Loos. Hij was 92 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Linde-Peer.

Bertie Hellebrekers overleden

Vrijdag 25 december 2015
Peer - Bertie Hellebrekers overledenGisteren is Bertie Hellebrekers overleden, de weduwe van Odell Wallace. Zij was 79 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kleine Brogel.

Om stil van te worden

Vrijdag 25 december 2015
Uit de ruimte
Peer - Om stil van te wordenZoomDe NASA heeft deze foto vrijgegeven die de Lunar Reconaissance Orbiter op 12 oktober maakte. Hij toont hoe de aarde achter het maanoppervlak opkomt. De foto is gemaakt toen de Lunar Reconaissance Orbiter 134 kilometer boven de maankrater Compton vloog. (Foto NASA)

We wensen u een zalige Kerstmis

Donderdag 24 december 2015
Peer - We wensen u een zalige KerstmisZoom.

Smiley (69)

Woensdag 23 december 2015
Peer - Smiley (69)Zoom(Foto Patrick Vanderheijden)

Koe is persoonlijkheid van het jaar

Dinsdag 22 december 2015
Vandaag gelezen
In India is de koe verkozen tot 'persoonlijkheid van het jaar'. Dat meldt Yahoo, dat de verkiezing organiseerde in het kader van zijn jaarlijkse 'Year in review'. De nederige koe heeft haar verkiezing te danken aan de controverse rond koeienvlees in India. Ook werd de koe het symbool van discussies over intolerantie. (Bron: hindustantimes.com)

'Een andere Kerstmis'

Dinsdag 22 december 2015
Peer - 'Een andere Kerstmis'"Dit jaar zal een andere Kerstmis zijn. In onze gemeenschappen en in onze kerken zullen we Kerstmis niet kunnen vieren zonder te denken aan de wereld van dreiging en geweld die ons omgeeft, en aan de honderdduizenden op de vlucht." Dat schrijft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, in zijn vandaag gepubliceerde 'Brief voor Kerstmis'. Misschien kunnen we rond Kerstmis al een vreemdeling opzoeken of uitnodigen in onze gemeenschappen en in onze families, aldus de bisschop. "Zeker kunnen we niet anders dan vanuit Kerstmis de vreemdeling meer toelaten in ons hart en in ons leven".

De paarden van Turkmenistan

Maandag 21 december 2015
Vandaag gelezen
De Akhal-Teke paarden zijn het nationaal symbool van Turkmenistan. President Gurbanguly Berdymukhammedov heeft nu verordend dat de namen van de paarden worden bijgehouden in een register, en niet gewijzigd mogen worden. Daarnaast gaat de regering vastleggen waar de paarden mogen worden begraven. De Turkmeense president is een fervent paardrijder. Hij doet vaak mee aan wedstrijden en wint dan altijd, omdat andere jockeys hem niet durven in te halen.(Bron: ii.nl)

Remi Cuypers overleden

Maandag 21 december 2015
Peer - Remi Cuypers overledenZaterdag is de uit Wijchmaal afkomstige Remi Cuypers overleden, de echtgenoot van Antoinette Verkoyen. Hij was 81 jaar. De afscheidsdienst vindt donderdag (10 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Journalist ontslagen

Zondag 20 december 2015
Vandaag gelezen
Dagblad Limburger/Het Limburgs Dagblad in Nederlands-Limburg heeft een journalist ontslagen omdat hij heimelijk geluidsopnamen van een besloten gemeenteraadsvergadering van Kerkrade had gemaakt. Over de inhoud van de bijeenkomst schreef hij vervolgens in de krant. De journalist maakte de opnamen zonder anderen bij de krant dat te vertellen en tegen de richtlijnen van de krant in, aldus de hoofdredactie. Na de publicatie deed de burgemeester van Kerkrade aangifte van het lekken van vertrouwelijke informatie. Hij vermoedde dat raadsleden uit de school hadden geklapt over een reddingsplan voor de voetbalclub Roda JC. (Bron: villamedia.nl)

Carla Brebels overleden

Zondag 20 december 2015
Peer - Carla Brebels overledenVandaag is Carla Brebels overleden. Zij was 46 jaar. De crematie vindt in besloten kring plaats.

Woensdag afscheid Dylan Aendekerk

Zaterdag 19 december 2015
Peer - Woensdag afscheid Dylan AendekerkDe afscheidsplechtigheid van de dinsdagnacht in de Heidestraat in Meeuwen-Gruitrode doodgereden fietser Dylan Aendekerk (16) vindt woensdag in besloten kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Wauberg-Peer.

Risicorijden

Vrijdag 18 december 2015
Tribunaliteiten
Op een parking voor mindervaliden, vlak voor een kerk in de Voerstreek, vertrok een BMW in volle vaart, ramde vier voertuigen, verbrijzelde de arm van een bejaarde dame en reed in op een woning. In de BMW zat een 87-jarige man die – ten onrechte, zo bleek later – uitlegde dat het gaspedaal was blijven hangen. Vijf dagen later liet de zoon van de chauffeur op jaren, in een zelf geschreven verklaring en eerlijk als hij blijkbaar was, weten dat de BMW eigendom was van zijn garagebedrijf, maar dat zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Is toch niet moeilijk?

Vrijdag 18 december 2015
Ha, u verveelt zich! Dan moet u er eens goed voor gaan zitten en deze kerstpuzzel downloaden. Nooit eerder zo'n moeilijke puzzel gezien (en we hebben er al veel gezien). Kan ook niet anders, want hij is gemaakt door leden van de Nederlandse AIVD, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, iets zoals de Staatsveiligheid, zeg maar. U bent er gegarandeerd een paar dagen mee bezig. En als u hem kunt oplossen, horen we graag hoe u dat gedaan hebt! Kerstpuzzel

Theo Cooreman overleden

Vrijdag 18 december 2015
Peer - Theo Cooreman overledenVandaag is Theo Cooreman overleden, de weduwnaar van Paula De Sadeleir en de vriend van Rozette Geboers. Hij was 81 jaar. De afscheidsviering vindt woensdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Henri Loos overleden

Donderdag 17 december 2015
Peer - Henri Loos overledenVandaag is Henri Loos overleden, de echtgenoot van Jeanne Vandijck. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Peer-Centrum.

Leopold Kelchtermans overleden

Donderdag 17 december 2015
Peer - Leopold Kelchtermans overledenGisteren is Leopold Kelchtermans in Kleine Brogel overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

Gust Leen overleden

Donderdag 17 december 2015
Peer - Gust Leen overledenGisteren is Gust Leen overleden, de echtgenoot van Mia Theunissen. Hij was 66 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum.

Het kan altijd nog gekker

Woensdag 16 december 2015
Vandaag gelezen
In Nieuw-Zeeland mag de kerk van het Vliegende Spaghettimonster huwelijken voltrekken. Dat meldt stuff.co.nz. De aanhangers van het "pastafarianisme" strijden wereldwijd voor de erkenning van hun geloof in het Vliegende Spaghettimonster. Op hun hoofd dragen ze een omgekeerd vergiet. Hun kerk is een reactie op het creationisme in de V.S.. (Bron: ii.nl)
“Armoede is een structureel probleem maar toch kunnen we persoonlijk en als vereniging of parochie heel wat doen”. Dat stelt de pastorale raad van het bisdom Hasselt. ”Het minste wat we kunnen doen is een goedendag zeggen. Dat leidt vaak tot een persoonlijk contact waarin eventueel zorgen en noden kunnen uitgesproken worden”, luidt het. “We moeten de waardigheid van elk mens zien. Respect houdt in dat we weerstanden en vooroordelen in onszelf loslaten.”
Ook in (…) Het hele nieuwsbericht

'Kraamkost' woord van het jaar

Dinsdag 15 december 2015
Van Dale maakte vandaag het nieuwe 'woord van het jaar' bekend, en het is toch een verrassing geworden, want wie had er nu al van 'kraamkost' gehoord? Het woord haalde het van 'sjoemelsoftware' en 'kibbelkabinet'. En wat kraamkost dan wel betekent? Van Dale omschrijft het als 'een maaltijd als cadeau voor een pas bevallen moeder en haar gezin.'

Gertrude Nouwen overleden

Dinsdag 15 december 2015
Peer - Gertrude Nouwen overledenGisteren is Gertrude Nouwen overleden, de weduwe van Jan Fransen. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. vVrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Simonne Leen overleden

Dinsdag 15 december 2015
Peer - Simonne Leen overledenZaterdag is Simonne Leen, gewezen volksvertegenwoordiger, overleden. Zij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid en het begraven van de urne op de begraafplaats van Grote Brogel vinden in intieme kring plaats.

EMJ zoekt gastgezinnen

Maandag 14 december 2015
Van de bijna 4.000 zangers en zangeressen, die van 29 april tot 1 mei gaan deelnemen aan het Muziekfestival in Neerpelt, zullen er 1.800 overnachten in Neerpelt en omliggende gemeenten. Het EMJ-comité Overnachtingen is gestart met de zoektocht naar geschikt logies voor al die jonge mensen en hun begeleiders. Er is vooral nood aan gastgezinnen.
Het EMJ zoekt ook twee ‘speciale’ gastgezinnen. Zij worden het aanspreekpunt voor groepen die verblijven in de vakantieparken (…) Het hele nieuwsbericht

Een speelgoedscanner, net echt

Zondag 13 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
Het Citadelle-ziekenhuis in Luik is het eerste in België met een speelgoedachtige MRI-scanner-simulator. Vorig jaar moesten in dat ziekenhuis nog 597 kinderen met een lichte verdoving tot rust gebracht worden omdat ze in paniek raakten toen ze beseften dat ze die grote scanmachine met zijn walvismond in moesten. Nu gaat het kind eerst 20 minuten in de speelgoedscanner (net zo lang als (…) Het hele nieuwsbericht

Drie dodelijke weekendongevallen

Zondag 13 december 2015
Peer - Drie dodelijke weekendongevallenIn Limburg zijn dit weekend drie dodelijke ongevallen gebeurd. Op de Kinrooiersteenweg in Maaseik kwam vrijdagavond een 20-jarige om toen hij met zijn auto tegen een boom belandde. Zondagochtend liet een 20-jarige het leven toen hij tegen een boom reed op de Weg naar Opoeteren in Neerglabbeek (Meeuwen-Gruitrode). En vanavond kwam een fietsster om toen zij door een auto werd aangereden op de Hoevenzavellaan in Genk.

Irène Ryckewaert overleden

Zondag 13 december 2015
Peer - Irène Ryckewaert overledenOp 6 december overleed Irène Ryckewaert, de partner van Fernand Vlaminck. Zij was 84 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Vang eens een drone

Vrijdag 11 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De politie van de Japanse hoofdstad Tokio gaat een drone met een groot net inzetten om andere drones in gesloten luchtruim neer te halen. Het net is drie bij twee meter groot en hangt onder de op afstand bestuurbare masterdrone. Volgens de politie is er geen risico dat gevangen drones naar beneden vallen en op de grond schade veroorzaken. (Bron: nu.nl)

Louisa Grieten overleden

Vrijdag 11 december 2015
Peer - Louisa Grieten overledenGisteren is Louisa Grieten overleden, de weduwe van Reimond Wendelen. Zij was 72 jaar. Volgens haar wens werd haar lichaam afgestaan voor de wetenschap.

Files op Noord-Zuid

Vrijdag 11 december 2015
Door een dodelijk verkeersongeval vanmorgen, waarbij een Genkenaar omkwam, is de Grote Baan in Helchteren volledig versperd in beide richtingen. Het verkeer verloopt er bijzonder moeizaam. UPDATE De politie heeft de weg terug vrijgegeven.

Gratis naar Jelle Cleymans?

Donderdag 10 december 2015
Peer - Gratis naar Jelle Cleymans?ZoomJelle Cleymans (foto) wordt 30 en maakt in zijn derde soloplaat ‘Napoleon XXIII‘ een voorlopige balans op. Heeft het leven hem al goed bediend? En bediende hij het leven wel genoeg? Wat moet een mens in godsnaam met ‘sleur’? En waarom schrijft die dekselse Jozefien nu niet terug? Een kluwen van vragen dat hem maar één zekerheid biedt: twijfel! Jelle speelt zaterdagavond deze show in CC Palethe in Overpelt, met een full-band met o.a. Alano Gruarin en Jan Cleymans. Tickets kosten 16 euro, maar misschien kunt u er wel gratis naartoe? U maakt kans op een gratis ticket als u morgen/vrijdag vanaf 10 uur belt naar Palethe via 011/64 59 52. Vermeld daarbij uw woonplaats en de Internetgazet. Succes!

Angèle Gielen overleden

Donderdag 10 december 2015
Peer - Angèle Gielen overledenMaandag is de uit Peer afkomstige Angèle Gielen overleden, de echtgenote van Theo Schuljin. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Mariette Kenis overleden

Donderdag 10 december 2015
Peer - Mariette Kenis overledenDinsdag is Mariette Kenis overleden, de weduwe van Hubert Simons en de hartsvriendin van de overleden René Henkens. Zij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal.

Caesar was ook in Nederland

Woensdag 9 december 2015
Vandaag gelezen
De Romeinse keizer Julius Caesar zou in 55 voor Christus twee Germaanse stammen (Tencteris en Usipetes) hebben verslagen nabij het Nederlandse dorpje Kessel. Dat claimen Nederlandse archeologen. Die stelden de locatie van de veldslag vast met behulp van historische, archeologische en geochemische gegevens. In de grond nabij Kessel zijn bovendien skeletresten, zwaarden, speerpunten en een helm gevonden. De Germaanse stammen, die uit het gebied ten oosten van de Rijn kwamen, vroegen Caesar om asiel, maar die weigerde dat en slachtte hen allen - inclusief vrouwen en kinderen, in totaal ca. 200.000 man - af. In "De Bello Gallico" zou hij de veldslag uitvoerig hebben beschreven. Als het waar is, dan is dit de eerste keer dat de aanwezigheid van Caesar en zijn troepen op Nederlands grondgebied is aangetoond. (Bron: ii.nl)

Kwaliteit van ziekenhuizen verschilt

Woensdag 9 december 2015
Het plaatsen van een totale heupprothese is een veel voorkomende ingreep, maar de kwaliteit van die ingreep verschilt van ziekenhuis tot ziekenhuis. Zo hebt u in sommige ziekenhuizen twee tot drie keer meer kans dat er een tweede operatie volgt. Dat blijkt uit een onderzoek van CM. Het ziekenfonds stelde onder meer vast dat er tussen 2004 en 2013 in het Mariaziekenhuis in Overpelt 379 CM-patiënten werden opgenomen voor een heupprothese. In dit ziekenhuis was de kans op een nieuwe operatie (…) Het hele nieuwsbericht
Peerse senioren kunnen elke middag voor een warme maaltijd terecht in dienstencentrum De Schommel. De gezellige, gezonde en gevarieerde maaltijd draagt bij tot het sociale contact. Omdat er intussen al een 35-tal senioren de benen onder de tafel schuiven, is De Schommel op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor het bedelen van de maaltijden.
De vrijwilliger staat in voor het onthaal van de senioren en de bediening van de maaltijden. Daarnaast zorgt de vrijwilliger voor het afhalen van de (…) Het hele nieuwsbericht

Veel plastic in de Rijn

Dinsdag 8 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De Rijn is zwaar vervuild met microplastic. Onderzoekers van de Universiteit van Basel ontdekten dat het water van de stroom tussen Basel en Rotterdam gemiddeld 892.777 deeltjes plastic per vierkante kilometer bevat. Daarmee behoort de Rijn tot de meeste vervuilde rivieren ter wereld op het gebied van microplastic. Vooral in het Ruhrgebied is de stroom sterk vervuild. En al die plastic deeltjes belanden met het Rijnwater in de zee. (Bron: idw-online.de)

Verkeerslichten nu energiezuinig

Dinsdag 8 december 2015
Peer - Verkeerslichten nu energiezuinigZoomAlle verkeerslichten in Limburg zijn nu uitgerust met energiezuinige ledlampen. De verkeerslichten werden ook grondig gemoderniseerd. De hele operatie heeft zomaar eventjes twee miljoen euro gekost maar volgens Wegen en Verkeer betaalt die investering zichzelf terug.

Gerookt maar waakzaam

Maandag 7 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De Angu-stam in Papoea Nieuw-Guinea heeft de morbide traditie om overleden stamleden te roken en vervolgens in vreemde posities in bamboe te exposeren. De stam gelooft dat de mummies hun dorpen bewaken. Gerespecteerde strijders worden na hun overlijden in gerookte toestand op strategische uitkijkposten geplaatst. Officieel is de traditie sinds 1975 verboden, maar in afgelegen gebieden doen de stammen het toch. (Bron: BBC.com)

Brand: twaalf flats ontruimd

Maandag 7 december 2015
Peer - Brand: twaalf flats ontruimdVanochtend heeft een felle brand gewoed in een appartement in hartje Bocholt. Twee personen zijn met rookvergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht. Door de brand moesten twaalf flats ontruimd worden. De meeste flatbewoners konden terecht bij familie. Voor de opvang van de overigen zorgde de gemeente. (PG)

Wies Boonen overleden

Maandag 7 december 2015
Peer - Wies Boonen overledenVandaag is Wies Boonen overleden, de echtgenote van Danny Lammens. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.
Vandaag gelezen
Nederland krijgt er 14 hectare grond van Visé bij. Daar wordt al 30 jaar over gesproken, nu is er een akkoord. De grens liep ter plaatse in het midden van de Maas maar de rivier verschoof wat en door aanslibbing ontstond een schiereilandje vanaf de Nederlandse wal, maar op Belgische bodem. Daar werden volop drugs verhandeld. Want het was Belgische grond, dus de Nederlandse politie mocht niets doen, en de Belgische politie had geen boot dus men moest via het Nederlandse Eijsden te voet. Als de politie (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Een tafeltennistafel en twee spelers die de bal alleen met hun hoofd mogen beroeren. Dat is de basis van headis. Heel wat mensen reageren er aanvankelijk lacherig op, maar eens ze de fysiek zware sport uitproberen, verandert dat snel, zo blijkt uit dit verhaal op brusselnieuws.be. Misschien de moeite om eens een Noord-Limburgse competitie op te zetten?

Jef Driesen overleden

Zaterdag 5 december 2015
Peer - Jef Driesen overledenDinsdag is de uit Peer afkomstige Jef Driesen overleden, de weduwnaar van Jeannine Joling. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de  parochiekerk van Boxberg-Genk. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

De wraak van het hert

Vrijdag 4 december 2015
Vandaag gelezen
Een jager is gewond geraakt, vorige week, toen een hert hem van achteren aanviel en op het gewei nam. Dat gebeurde tijdens een jachtpartij in Stavelot. De brandweer heeft de man met spoed naar het ziekenhuis gebracht, hij verkeert niet meer in  levensgevaar. Het hert is spoorloos. (Bron: Waalsweekblad.be)

Liefde in tijden van elektronica

Vrijdag 4 december 2015
Tribunaliteiten
Hoeveel sms’jes moet een mens verdragen? Op die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen antwoorden. Voor dat hof stond een dakwerker terecht, pas opnieuw vader en gehuwd. Tien jaar eerder had hij een relatie met een andere dame. Zij had de relatie beëindigd en hij had het er moeilijk mee. Twee maanden aan één stuk stuurde hij haar sms-berichtjes, meestal niet bedreigend, soms over een paard en spullen die hij nog terug wou. Wellicht wilde hij ook de dame zelf terug. Hij volgde haar doen (…) Het hele nieuwsbericht

Anja Cornelissen overleden

Vrijdag 4 december 2015
Peer - Anja Cornelissen overledenGisteren is Anja Cornelissen overleden. Zij was 45 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10 uur) in besloten kring plaats in de ontmoetingsruimte van dienstencentrum Sint-Oda.

Jeanne Ulenaers overleden

Vrijdag 4 december 2015
Peer - Jeanne Ulenaers overledenWoensdag is Jeanne Ulenaers overleden, de weduwe van Jan Theuwis. Zij was 87 jaar.De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum.

Eerste drijvende boerderij ter wereld

Donderdag 3 december 2015
Vandaag gelezen
Deze maand start in Rotterdam de bouw van een drijvende koeientuin en drijvende zuivelverwerking. De Floating farm is open voor het publiek zodat jong en oud weer kan zien waar de melk vandaan komt. Hoe worden de koeien gemolken en wat gebeurt er met de melk? De melk die de drijvende boerderij produceert wordt gewoon commercieel verkocht. Zo komt er Rotterdamse stadsmelk, stadsyoghurt, stadsboter en stadskaas. (Bron: bright.nl)

Typisch mannelijk

Donderdag 3 december 2015
Maak dat mee!


Nog nooit een mannelijke springspin gezien die een vrouwtje het hof maakt? Dan moet u bovenstaand filmpje eens bekijken. Het geeft mooi aan hoe mannen zich soms uitsloven om een vrouwtje binnen te halen... Dit is de Australische Peacock Spider, zeg maar pauwenspin. Prachtig hoe hij tekeer gaat. En als hij dan aan het einde zich heel voorzichtig naar het vrouwtje beweegt, lijkt het er op dat alle moeite vergeefs is geweest... Een scène uit het dagelijkse leven!

Band zonder naam

Donderdag 3 december 2015


Het is vandaag vijftig jaar geleden dat The Beatles de elpee ‘Rubber Soul’ uitbrachten. Voor het eerst stond de naam van de band niet op de hoes. Lees hoe John Lennon de teksten van Paul McCartney herschreef, welke vreemde geluidseffecten werden opgenomen en nog meer leuke weetjes over deze opmerkelijke productie op de Jukeboxkalender.

Varkenssector verliest dynamiek

Woensdag 2 december 2015
De Limburgse varkenssector bestaat momenteel uit ca. 400 bedrijven, met een gemiddelde van 1.100 varkens per bedrijf. Vooral in Noord-Limburg komen gespecialiseerde varkenshouderijen frequent voor. De waarde van de Limburgse varkenshouderij wordt geschat op jaarlijks 125 miljoen euro. Toch is de varkenshouderij de afgelopen jaren voortdurend in crisis. De varkenshouders teren al veel te lang op hun reserves. De sector verliest stilaan dynamiek en de investeringsbereidheid bereikt haar dieptepunt. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Akkers moeten zich kunnen herstellen

Woensdag 2 december 2015
Vandaag gelezen
In de voorbije 40 jaar heeft de aarde één derde van vruchtbaar land verloren. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Sheffield, dat het verlies "catastrofaal" noemt en de onderzoeksresultaten presenteert op de klimaattop in Parijs. Bijna 33 procent van 's werelds akkerland is verloren gegaan aan landdegradatie, gronderosie of -vervuiling. Dat heeft mogelijk grote gevolgen, aangezien de vraag naar voedsel in 2050 met 60 procent zal zijn gestegen ten opzichte van 2005, volgens schattingen (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Jeanne Willekens overleden

Woensdag 2 december 2015
Vandaag is Marie-Jeanne Willekens overleden. Zij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (om 11 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel.
Peer - Wie moet Limburgse Cultuurprijs winnen?ZoomKen jij in je gemeente een vereniging of organisatie met een vernieuwende en frisse blik? Heeft een organisatie een ongelooflijke indruk nagelaten of is deze van onschatbare waarde gebleken binnen de sector? Nomineer haar dan voor de Limburgse Cultuurprijs 2015. De vereniging maakt zo niet alleen kans op de felbegeerde titel, maar kan ook een geldprijs t.w.v. 5000 euro winnen.

Baksteen van fijnstofdeeltjes

Dinsdag 1 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de media.)
Het noorden van China is al enkele dagen in een dikke - bijna ondoordringbare - laag smog gehuld doordat de op kolen draaiende stadsverwarmingssystemen massaal zijn aangezet. Maar ook buiten het winterseizoen hebben de meeste Chinese steden last van smog. Om aandacht te vragen voor de luchtvervuiling heeft de Chinese kunstenaar 'Brother Nut' de afgelopen honderd dagen met een stofzuiger smogdeeltjes opgezogen bij iconische gebouwen in Beijing. Het resultaat: een vuistdikke grijze baksteen, vervaardigd uit fijnstof. (Bron: People's Daily Online)

Met de feestbus het jaar uit...

Dinsdag 1 december 2015
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar worden er bij de jaarwisseling weer feestbussen ingezet. Dat is een initiatief van De Lijn, de provincie en 16 gemeenten. Deze laatste fungeren als derdebetaler: hun inwoners kunnen vanaf medio december een gratis feestbusbiljet afhalen bij de verdeelpunten in die gemeenten. Andere busgebruikers kunnen een feestbiljet kopen aan 3 euro (geldig op oudejaarsnacht en nieuwjaarsdag). 
Inwoners van Bilzen, Bocholt, Bree, Diepenbeek, Genk, Hamont-Achel, Hasselt, Heusden-Zolder, (…) Het hele nieuwsbericht
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer