Het overige nieuws

Als het kind niet naar de ouder wil

Vrijdag 27 februari 2015
Tribunaliteiten
‘Nu ben je wel content, als ik niet kom dan moet papa centen betalen.’ Dat zei een twaalfjarig meisje tegen haar moeder, toen die met een vonnis van de jeugdrechtbank in de hand, het contact met haar dochter trachtte te herstellen. In dat vonnis stond dat vader aan moeder 750 euro moest betalen per keer dat hij zijn dochter niet naar moeder bracht.
De vader nam het niet dat hij zo’n dwangsom moest betalen en uiteindelijk moest het hof van beroep van Antwerpen een beslissing nemen. Dat (…) Het hele nieuwsbericht

Werken op de Noord-Zuid

Vrijdag 27 februari 2015
Maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer op de Noord-Zuidverbinding (N74) richting Hasselt met de renovatie van de voegen vanaf Lommel tot aan de aansluiting met de Grote Baan. De hinder blijft beperkt. De aannemer zal enkel buiten de spitsuren over een beperkte lengte één rijstrook innemen. Indien de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werkzaamheden maximaal 3 maanden in beslag nemen.

Gratis naar... Stijn Van de Voorde?

Donderdag 26 februari 2015
Peer - Gratis naar... Stijn Van de Voorde?ZoomIn de diepste krochten van heel wat boekhandels en bibliotheken vind je vaak creaties waarvan niet iedereen begrijpt dat ze ooit te koop werden aangeboden. Stuk voor stuk iconische boeken die in eerste instantie verguisd werden door critici, maar in de loop der jaren terecht hun plaats verworven hebben op het onderste schapje van het boekenrek op de zolder van Stijn Van de Voorde. Een soort van literaire lezing over pulp fictie (en non-fictie) onder de titel "Spijtig van de bomen".
Stijn (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Goven overleden

Donderdag 26 februari 2015
Peer - Madeleine Goven overledenGisteren is Madeleine Goven overleden, de weduwe van Louis Oyen. Ze was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag om 10.30u plaats in de parochiekerk Sint-Trudo in Peer. Maandag (om 19 uur) is er daar een avondwake.

96 weekendongevallen

Maandag 23 februari 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 96 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 76 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 7 zwaar- en 7 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 69 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 17%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Smiley (18)

Vrijdag 20 februari 2015
Peer - Smiley (18)ZoomIn de trein krioelt het van smileys... Ingezonden door Frank Bracke.

Stahlhelmen uit expo zwermen uit

Donderdag 19 februari 2015
Peer - Stahlhelmen uit expo zwermen uitZoomDe afgelopen maand vormde het Kolonel Dusartplein in Hasselt het decor voor de tentoonstelling “Limburg 1914-1918: kleine verhalen in een Groote Oorlog”. Naast een imposante blackbox waarin de multimediale tentoonstellingsfilm werd getoond, sierden 44 identieke betonnen Stahlhelmen het Dusartplein, dat zelf ook getekend is door (herinneringen aan) de Groote Oorlog. De 44 helmen symboliseren de Duitse bezetting in Limburg. Elke helm vertegenwoordigt één Limburgse gemeente en (…) Het hele nieuwsbericht

Jeugdwerkloosheid gedaald

Woensdag 18 februari 2015
De jeugdwerkloosheid in Limburg is vorig jaar met bijna 800 werkzoekenden gedaald. Ten opzichte van Vlaanderen is de jeugdwerkloosheid hier zelfs dubbel zoveel afgenomen. Toch blijft de huidige jeugdwerkloosheidsgraad met 17,85 % onaanvaardbaar hoog.

Op wandel in het natuurgebied

Dinsdag 17 februari 2015
Sportieve ontspanning voor het hele gezin, eeuwenoude verhalen en een uniek, groen decor. Dat is de Paggerswandeling die je zondag langs de mooiste plekjes van de Dommelvallei zal voeren. Rondom de Dommel heeft het natuurgebied Hoksent-Molhem dan ook alles te bieden wat de natuurliefhebber maar kan dromen. Deze editie staat in het teken van het erfgoed en de verschillende landschapselementen in het gebied. Afspraak op zondag 22 februari aan Bistro Run Inn in de Burgemeester Voetslaan (Kleine Brogel). Vanaf 14 uur neemt een ervaren natuurgids je 3 uur en 8 km lang op sleeptouw. De deelname is gratis!

Weinig zwartrijders in Limburg

Dinsdag 17 februari 2015
In Limburg telt men het kleinste aantal zwartrijders in het openbaar busvervoer, in Antwerpen het grootste aantal. Dat blijkt uit controles van De Lijn. Vorig jaar werden voor het eerst meer dan 2 miljoen reizigers gecontroleerd. Zwartrijden gebeurt vooral door jonge mannen. Bij de controles liepen 1 op 43 (2,3 procent) gecontroleerde reizigers tegen de lamp.
De boetes voor zwartrijden bedragen momenteel 75 euro voor de eerste keer en lopen op tot 400 euro bij recidive. Bij (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (17)

Maandag 16 februari 2015
Peer - Smiley (17)Zoom"Hij  lachte zo lief naar mij. Ik heb hem helemaal opgegeten," mailt Eugène Pellens.

Limburgse Vakantiegids 2015

Maandag 16 februari 2015
De Limburg Vakantiegids 2015 is er: een publicatie van 300 pagina’s die het totale toeristische aanbod van Limburg bundelt. De gids verschijnt op 350.000 exemplaren en wordt de volgende maanden gratis verspreid. Vanaf maart wordt de gids massaal gedistribueerd, ondersteund door een grote mediacampagne. Die legt de klemtoon op 20 jaar Fietsparadijs Limburg en prikkelt de Vlamingen om de gratis Limburg Vakantiegids in huis te halen. Die gids ontdek je alvast via www.toerismelimburg.be. Je kan je gratis exemplaar ook in de Limburgse toeristische infokantoren afhalen.

68 ongevallen op Limburgse wegen

Maandag 16 februari 2015
In het afgelopen weekend gebeurden er in heel Limburg 68 verkeersongevallen. Daarbij vielen 1 dode, 2 zwaargewonden en 18 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen  werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 positief bleken. Bij 13 ongevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.

In Limburg zijn momenteel 895 vrijwilligers actief bij Present. Het gaat om 248 mannen en 647 vrouwen. In zorginstellingen worden zij ingeschakeld om de mens achter de zieke, oudere of de persoon met een beperking bij te staan. Zij helpen op die manier het verzorgingspersoneel met kleinere taken waarbij het contact belangrijk is.
De vrijwilligers - de jongste is 16, de oudste 90 - zijn verspreid over 31 voorzieningen: ziekenhuizen, rusthuizen, palliatieve eenheden, psychiatrische inrichtingen en gehandicaptenvoorzieningen.

Met de groeten uit Oostende

Zondag 15 februari 2015
Peer - Met de groeten uit OostendeZoomDaar zag Jacqueline Joosten-Segers deze maskers van James Ensor in het Ensormuseum.

Smiley (16)

Zaterdag 14 februari 2015
Peer - Smiley (16)ZoomEen warme, wollige smiley, ingezonden door Ann Moors.

Geld op leeftijd

Zaterdag 14 februari 2015
Tribunaliteiten
Een bejaarde vader of moeder geeft dikwijls een volmacht op de bankrekening aan zoon- of dochterlief. Het vertrouwen is groot. Maar, met het overlijden van vader of moeder verdwijnt het vertrouwen soms. In de plaats komt het wantrouwen van broer of zus die de bankzaken niet beheerde. Daarop volgt nogal eens het verzoek van de achterdochtige broer of zus aan de rechter om de levenswandel van vader of moeder na te gaan en te onderzoeken hoe zij hun geld spendeerden.
Een recente uitspraak van het hof van beroep (…) Het hele nieuwsbericht
Op 20, 21 en 22 maart organiseert Limburg.net opnieuw haar jaarlijkse opruimactie Straat.net. Hiermee wil Limburg.net mensen verenigen en bewustmaken van het belang van samenwerking voor een propere en aangename omgeving. Groepen kunnen zich tot en met vrijdag 27 februari inschrijven voor de actie bij hun eigen gemeentebestuur. 
Na inschrijving krijgen de deelnemers een aantal straten toegewezen en het nodige materiaal wordt voorzien (vuilniszakken, handschoenen, veiligheidsvestjes, (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (15)

Donderdag 12 februari 2015
Peer - Smiley (15)ZoomEen smiley uit Waalse bron. Steven Geens maakte deze foto van een oude Royal-schrijfmachine (veel kinderen weten niet meer wat dat is - red.) in Clermont-sur-Berwinne, net ten zuiden van de Voerstreek. Het dorpje is een bezoekje waard, mailt hij. "Een mooie dorpskern met merkwaardig rijke huizen en een boeiende geschiedenis."

Zuster Virginie Reumers overleden

Donderdag 12 februari 2015
Peer - Zuster Virginie Reumers overledenDe uit Grote Brogel afkomstige zuster Virginie Reumers is dinsdag in Leuven overleden. Ze was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (om 10.30 uur) plaats in de kapel van de Zusters van Maria in Leuven.
Negentien buitenlandse investeerders hebben vorig jaar gezorgd voor 276 nieuwe jobs in Limburg. Deze jobs waren goed voor 6,6 procent van het totale aantal nieuwe jobs in Vlaanderen. Van alle Vlaamse provincies kon Limburg de minste buitenlandse investeringen aantrekken.

Smiley (14)

Woensdag 11 februari 2015
Peer - Smiley (14)ZoomEen smiley in de afwasbak, ingestuurd door Ineke Roosen.

Emiel Morren overleden

Woensdag 11 februari 2015
Peer - Emiel Morren overledenIn het ziekenhuis in Genk is vandaag Emiel Morren overleden, de echtgenoot van Rita Rinkes. Hij was 66 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer en de teraardebestelling op de stedelijke begraafplaats in Peer zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk van Peer.

Ruim 5.800 vacatures in Limburg

Dinsdag 10 februari 2015
Vandaag stonden er welgeteld 5.821 jobaanbiedingen in Limburg op de website van de VDAB. Hasselt en Genk spannen de kroon met respectievelijk 1.125 en 679 vacatures. Voor Tongeren staan er 242 vacatures vermeld; voor Houthalen 295; voor Lommel 245; voor Overpelt 160; voor Beringen 93; voor Neerpelt 85; voor Meeuwen-Gruitrode 79; voor Hamont-Achel 74; voor Peer 50 en voor Hechtel-Eksel 22.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 67 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met gewonden en 52 met blikschade.  Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 18 %) positief bleken. In 16 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.

Smiley (13)

Dinsdag 10 februari 2015
Peer - Smiley (13)ZoomEen smiley in de ruimte. De foto is genomen door de Hubble-telescoop en vrijgegeven door de ESA/ NASA. Twee zeer heldere sterrenstelsels vormen de ogen van de smiley. De grijns en lijnen die het hoofd lijken te vormen, ontstaan doordat het sterrencluster dienst doet als zwaartekrachtlens.

Lucien Nuijten overleden

Dinsdag 10 februari 2015
Peer - Lucien Nuijten overledenZondag is Lucien Nuijten overleden, de echtgenoot van Josephine Cox. Hij was 75 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Brogel. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Tina Kinnaerts overleden

Dinsdag 10 februari 2015
Peer - Tina Kinnaerts overledenIn Peer is gisteren Tina Kinnaert overleden, de weduwe van Willem Laenen. Zij was 90 jaar. De afscheidsceremonie zal in beperkte kring plaatsvinden in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avonddienst.

Het was een hele drukte vanavond in Wico-campus Sint-Maria in Neerpelt. Zowat 200 zesdejaars van scholen in heel Noord-Limburg kwamen daar hun licht opsteken bij beoefenaars van een 60-tal beroepen: over de studies die tot dat beroep leiden, de tewerkstellingskansen, de voor- en nadelen... Dergelijke informatieavond wordt al enkele jaren georganiseerd door Rotary Noord-Limburg, in samenwerking met de middelbare scholen van de regio.

Vanuit Eindhoven naar de Antillen

Maandag 9 februari 2015
Luchtvaartmaatschappij Arke gaat eind dit jaar vanaf Eindhoven Airport rechtstreeks vliegen op Curaçao en Aruba. Daarmee krijgt de grootste regionale luchthaven van Nederland voor het eerst een verre intercontinentale bestemming. De verbinding start op zondag 1 november. Arke gaat dan twee keer per week - op woensdag en zondag - op die bestemming vliegen met een Boeing 787 Dreamliner. Een en ander werd vanmorgen bekendgemaakt op een persconferentie op Eindhoven Airport.

Smiley (12)

Maandag 9 februari 2015
Peer - Smiley (12)ZoomOp "der Kahler Asten" in de buurt van Winterberg (Duitsland) zag Myriam van Engelen deze 'robot' smiley.
In de aanloop naar Valentijn verdeelt het provinciebestuur op 11 weekmarkten, verspreid over Limburg, postkaarten met het Limburgsymbool. De postkaarten zijn portvrij.
De postkaartenactie startte gisteren, één week voor Valentijn, en eindigt op woensdag 25 februari. De actie loopt onder meer op de markt in Peer, Lommel, Tongeren en Paal.
Ben je geen marktbezoeker, maar wil je toch graag een Limburgsymbool-postkaart ontvangen? Vraag dan je postkaart aan bij de dienst (…) Het hele nieuwsbericht

Mieke Hesius overleden

Zondag 8 februari 2015
Peer - Mieke Hesius overledenIn het WZC Sint-Antonius is vrijdag Mieke Hesius overleden, de weduwe van Albert Vanherck en van Jan Cuppens. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Smiley (11)

Zondag 8 februari 2015
Peer - Smiley (11)ZoomEen usb-stick als smiley. (Ingezonden door Mario Nieuwenhuizen)

Smiley (10)

Zaterdag 7 februari 2015
Peer - Smiley (10)ZoomDeze ajuin zorgde bij het snijden niet enkel voor tranen. Carine Vrolijks-Winters kreeg er zowaar een smile van op haar gezicht.

Prijs drinkwater ongewijzigd

Vrijdag 6 februari 2015
In 2015 houdt De Watergroep haar tarieven voor de levering van drinkwater ongewijzigd. Voor de klanten in Limburg betekent dit dat de vaste vergoeding voor standaard verbruik behouden blijft op 53,19 euro per wooneenheid. Het tarief voor drinkwater voor standaard verbruik bedraagt nog steeds 1,58 euro per kubieke meter.

'Limburg wild van bijen'

Vrijdag 6 februari 2015
In 2015 wordt ‘Limburg wild van bijen’. Met deze campagne wil de provincie Limburg de meerwaarde én de problematiek van wilde bijen in de kijker plaatsen én effectief iets doen voor deze waardevolle bestuivers. De provincie zet onder meer in op de vorming van een groep Limburgse bijenkenners. Mei wordt 'De maand van de bij' met kleine en grote activiteiten.Er komt ook een infopakket rond wilde bijen voor de scholen.

Smiley (9)

Vrijdag 6 februari 2015
Peer - Smiley (9)ZoomDeze  'smiley' werd opgemerkt door klas 4A van De Robbert uit Hamont. Tijdens de les ontdekten de kinderen wat je lichaam over jezelf kan zeggen zonder dat je daarbij gesproken taal nodig hebt. Tot slot gingen ze op zoek naar 'emoticons' in hun dagelijkse omgeving.
De Limburgse sociale partners vragen de snelle uitvoering van de Noord-Zuid verbinding. Zij hopen dat er snel een einde komt "aan de ruim 40 jaar durende opeenvolging van studiewerk, politieke onbesluitvaardigheid en juridische procedures".
Limburg heeft nood aan een performante Noord-Zuidverbinding in functie van zowel de economische verkeersdoorstroming als van de leefbaarheid van de kernen die door de huidige verbinding doorsneden worden, aldus de Limburgse sociale partners.

Smiley (8)

Donderdag 5 februari 2015
Peer - Smiley (8)ZoomLydie Jannis was in Rome. In Ostia Antica ontdekten ze deze smiley in een putdeksel. Dit keer niet zo een lieve lachende maar eerder een verbaasde of misschien zelfs een boze, mailt ze ons.

Nieuwe confederatie voor toerisme

Woensdag 4 februari 2015
In Hasselt is vanmiddag de vzw CONTOER gelanceerd, de nieuwe Confederatie voor STRAF Toerisme in Limburg. “Het belang van toerisme en vrijetijdseconomie wordt alsmaar groter in Limburg. Daarom hebben alle Limburgse partners binnen deze sector de krachten gebundeld. Het is de bedoeling om de toeristische troeven van onze provincie nog beter uit te spelen”, zegt de kersverse voorzitter van CONTOER Wim Gommers. De zelfstandige ondernemers en ondernemingen binnen Limburg hebben een aandeel van vijf (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (7)

Woensdag 4 februari 2015
Peer - Smiley (7)ZoomVanmorgen opgestaan met wederom een aangevroren auto.
De voorruit kon er duidelijk niet mee lachen bij het aanzetten van de verwarming, mailt Isabelle Pauwels ons.

36.134 Limburgers zonder werk

Dinsdag 3 februari 2015
Momenteel zitten 36.134 Limburgers zonder werk. Dat blijkt uit gegevens van de VDAB. Een jaar geleden waren er 5.000 werklozen minder. De sluiting van Ford Genk laat zich gevoelen in de werkloosheidscijfers..

Alda Teppers overleden

Dinsdag 3 februari 2015
Peer - Alda Teppers overledenIn het WZC Sint-Antonius in Peer is vandaag Alda Teppers, de weduwe van Michiel Moors, overleden. Zij was 86 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote-Brogel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake

Smiley (6)

Dinsdag 3 februari 2015
Peer - Smiley (6)ZoomDe leerlingen van klas 4B van De Robbert uit Hamont krijgen nieuwe ramen in hun klas. In een grote steen staan veiligheidshekken zodat er geen ramen op iemands hoofd kunnen vallen. Laat nu net die steen hen vriendelijk toelachen.

Smiley (5)

Maandag 2 februari 2015
Peer - Smiley (5)ZoomDeze foto werd gemaakt door de leerlingen van klas 4C van De Robbert. Ze hangen dagelijks hun jas aan deze vrolijke kapstok.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer