Het overige nieuws

Brem in volle bloei

Donderdag 31 maart 2016
Peer - Brem in volle bloeiZoomAan het rusthuis maakte fotograaf Josh dit kiekje van de brem in volle bloei. Zeg nu nog dat het geen lente is.
Peer - Valse biljetten van 50 euro in omloopDe lokale politie van Lommel waarschuwt op haar Facebookpagina dat er mogelijk valse biljetten van 50 euro in omloop zijn. Het vals geld werd door enkele jongeren uitgegeven in Lommelse handelszaken. Bij twijfel contacteert u best de politie. De valse biljetten zijn iets kleiner dan de echte. De echtheid kan u testen onder een UV-lamp.
Peer - Grootste cocaïnevangst ooit in LimburgZoomDe federale gerechtelijke politie heeft in het paasweekend zo'n 1.500 kg cocaïne in beslag genomen. Het betreft de grootste vangst ooit van cocaïne in de provincie Limburg. Bij diverse huiszoekingen in bedrijfsgebouwen in Heist-op-den-Berg, Lommel en Overpelt alsook in de woningen van verdachten werd er 1.500 kg cocaïne gevonden. Vier personen zijn aangehouden.
De cocaïne zat verborgen in drie grote blokken marmer, ieder met een gewicht van 14 à 16 ton. In elk van deze blokken (foto) werd een partij cocaïne van 500 kg aangetroffen.

Stop met voederen vogels

Woensdag 30 maart 2016
Stop met het voederen van vogels. Dat zegt Vogelbescherming Vlaanderen. "Het is belangrijk dat vogels hun jongen tijdens de eerste levensdagen dierlijk voedsel geven zoals wormen, spinnen, rupsen en bladluizen. De maag van een jong is bij de meeste vogelsoorten namelijk nog niet ingesteld op het verteren van nootjes en zaden".

Gebroken hartjes

Woensdag 30 maart 2016
Peer - Gebroken hartjesZoomFotograaf Josh maakte in zijn tuin een kiekje van deze gebroken hartjes.

Wilgenkatjes al in bloei

Woensdag 30 maart 2016
Peer - Wilgenkatjes al in bloeiZoomIn de wegberm van de Voortstraat staan de wilgenkatjes al in bloei. (Foto Josh Vandijck)

99 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 29 maart 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 99 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 23 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 51 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 16%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.

Oog in oog met roodborstje

Maandag 28 maart 2016
Peer - Oog in oog met roodborstjeZoomFotograaf Josh stond oog in oog met dit roodborstje dat zich op de gevoelige plaat liet vastleggen.

De lente is begonnen

Zondag 27 maart 2016
Peer - De lente is begonnenZoomAls je in de Bokterstraat in Peer deze kleurige tulpen ziet bloeien, dan is de lente wel begonnen, zegt fotograaf Josh.

Gezinsdrama en verzekering

Zondag 27 maart 2016
Tribunaliteiten
Niet alles wat in uw verzekeringspolis staat is evangelie. Neem de levensverzekering die bepaalt dat bij een ongeval met opzet van de verzekerde of de begunstigde de verzekeringsmaatschappij niet moet uitbetalen.  Het hof van cassatie, ons hoogste rechtscollege, boog zich over zo’n polis nadat een man zelfmoord pleegde en ook zijn echtgenote en dochter om het leven bracht. De man had de polis afgesloten op het hoofd van zijn echtgenote, de begunstigde van de polis en daarna de twee erfgenamen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Zalig Paasfeest

Zaterdag 26 maart 2016
Peer - Zalig PaasfeestZoomWe wensen alle lezers, medewerkers, adverteerders,... een mooi Paasfeest

Prachtige bloem in Bomerstraat

Zaterdag 26 maart 2016
Peer - Prachtige bloem in BomerstraatZoomAan de Bomerstraat kiekte fotograaf Josh deze prachtige bloem.

Deze nacht gaat zomertijd in

Zaterdag 26 maart 2016
Peer - Deze nacht gaat zomertijd inNiet vergeten... Deze nacht (van zaterdag 26 op zondag 27 maart) start de zomertijd, en moet u uw klok één uur vooruit zetten. Dit betekent ook één uurtje minder slapen voor wie morgen vroeg uit de veren moet!

Koosje van den Berk overleden

Zaterdag 26 maart 2016
Peer - Koosje van den Berk overledenOp 21 maart overleed Koosje van den Berk, de echtgenote van Jef Agten. Zij was 66 jaar. De crematie, gevolgd door de verstrooiing van haar assen op de strooiweide van de begraafplaats in Wijchmaal, vond plaats in intieme familiekring.

Henri Timmers overleden

Vrijdag 25 maart 2016
Peer - Henri Timmers overledenGisteren is Henri Timmers overleden, de echtgenoot van Annie Bleyen. Hij was 85 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Het Provinciaal Opleidingscentrum PLOT gaat als eerste centrum honden van bewakingsfirma's testen om bewakingsopdrachten uit te voeren. Tot voor kort gebeurde dat enkel in hondenclubs. Als de honden slagen voor de testen, krijgen ze een kwaliteitslabel. Dat meldt TVL.

Smiley (75)

Donderdag 24 maart 2016
Peer - Smiley (75)ZoomDeze smiley zag René Lehaen in Mali. Het is een Moors venster in een gebouw in Djenné.
Peer - Aanslagen: t/m zondag geen passagiersvluchtenDe passagiersvluchten op Brussels Airport blijven opgeschort tot en met zondag. Dat heeft de luchthaven deze namiddag bekendgemaakt. Wel kunnen passagiers handbagage en ingecheckte bagage van een aantal vliegtuigen, die op de tarmac stonden op het moment van de aanslag, afhalen.

Een app tegen graffiti

Woensdag 23 maart 2016
Vandaag gelezen
De Italiaanse stad Florence/Firenze gaat de graffiti te lijf met een app. Met de applicatie kunnen bezoekers een digitale boodschap achterlaten die niet op enig moment wordt weggepoetst, en die niet de muren van de vele monumenten ontsiert. 'Autography' werd in de eerste week al meer dan 700 keer gebruikt. De mededelingen van bezoekers zullen elk jaar worden uitgeprint en opgeborgen in het archief van de kathedraal van de stad. Florence hoopt de app te kunnen verkopen aan andere steden die hun monumenten zien verdwijnen onder graffiti.(Bron: ii.nl)
Peer - Provincie opent digitaal rouwregisterNaar aanleiding van de dodelijke aanslagen in Brussel heeft de provincie Limburg een digitaal rouwregister geopend "om iedereen de kans te geven hun verdriet maar ook hun solidariteit te uiten in antwoord op dit zinloos geweld. Omdat ook Limburg haar verbondenheid en medeleven wil betonen met alle slachtoffers, hun familie en vrienden én met Brussel. Uit respect voor de slachtoffers plaatsen we de dagelijkse activiteiten en berichten op non-actief zolang de periode van nationale rouw is afgekondigd."
In de Limburgse kerken zal tijdens de Goede Vrijdag-vieringen respectvolle verbondenheid en solidariteit betuigd worden met de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. Dat heeft het bisdom Hasselt vandaag laten weten.

Jean Hellings overleden

Woensdag 23 maart 2016
Peer - Jean Hellings overledenMaandag is de uit Wijchmaal afkomstige Jean Hellings overleden, de weduwnaar van Alphonsine Jannis. Hij was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avonddienst.
Peer - Aanslagen (5): luchthaven ook morgen dichtDe luchthaven Brussels Airport in Zaventem zal ook morgen volledig gesloten blijven. Dat heeft de CEO van de luchthaven gezegd tijdens een geïmproviseerde persconferentie. Een en ander heeft te maken met het gerechtelijk onderzoek en met het opruimen van de schade na de aanslagen.
Peer - Aanslagen (4): stations weer open- Om 16u zijn de treinstations in Brussel weer geopend. De toestand is echter nog chaotisch;
- Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd;
- Voorlopige balans van de aanslagen: 34 doden en een 200-tal gewonden.
Peer - Aanslagen (3): Qrios annuleert vanavond lessenOmwille van de terreurdreiging annuleert Qrios vanavond/ dinsdag alle lessen. Zonder tegenbericht gaan de lessen morgen gewoon door.
Peer - Aanslagen (2): mededeling InfrabelHet treinverkeer wordt ook in Vlaanderen fors beïnvloed door de situatie in de hoofdstad, aldus Infrabel. Het treinverkeer vanuit West- en Oost-Vlaanderen (Oostende, Brugge, Kortrijk, Gent) naar Brussel wordt beperkt tot Denderleeuw. Vanuit het oosten van het land (Limburg en Vlaams-Brabant) wordt het treinverkeer naar Brussel beperkt tot Leuven en vanuit het noorden (Antwerpen en de Kempen) rijden treinen niet verder dan Mechelen of Vilvoorde. Het treinverkeer dat Brussel niet aandoet, ondervindt minder hinder. Dat is het geval voor het verkeer tussen Gent en Antwerpen, Mechelen en Leuven, Gent en Mechelen of Aarschot en Antwerpen. De Brusselse stations werden deze ochtend gesloten.

Fons Castermans overleden

Dinsdag 22 maart 2016
Vandaag is de uit Peer afkomstige Fons Castermans overleden, de echtgenoot van Paula Willems. Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.
Peer - Telefoonverkeer Mariaziekenhuis moeilijkHet telefoonverkeer met het Mariaziekenhuis kent vandaag problemen, meldt het ziekenhuis: "Wij ondervinden momenteel problemen met binnenkomende en uitgaande telefoonoproepen. Oorzaak is dat het netwerk van de telecomoperatoren overbelast is ten gevolge van de aanslagen in Brussel. Wij kunnen hiervoor helaas geen oplossing bieden. U kunt enkel proberen opnieuw te bellen tot u een vrije lijn krijgt."

Aanslagen in Brussel

Dinsdag 22 maart 2016
Peer - Aanslagen in BrusselFLASH Er is deze ochtend een zelfmoordaanslag gepleegd in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem. Alle vluchten worden afgeleid en vertrekkende passagiers wordt gevraagd om voorlopig niet naar de luchthaven te komen. Dat is overigens moeilijk omdat de toegangswegen door de politie zijn afgesloten. Ook het treinverkeer ligt er stil.UPDATE De luchthaven blijft tot morgenvroeg 6u dicht.  Tot dusver is er sprake van 11 doden en 35 gewonden. Ook in het metrostation Maalbeek is een aanslag gepleegd. Daar zouden 15 doden zijn gevallen. UPDATE II De treinstations Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid zijn op bevel van de politie ontruimd. Hetzelfde geldt voor het Centraal Station in Antwerpen. Eurostar- en Thalystreinen vanuit of naar Brussel zijn geannuleerd. UPDATE III Ook het station Schaarbeek is gesloten. Minister van Onderwijs Crevits vraagt aan de scholen dat alle leerlingen binnen het schoolterrein worden gehouden.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 10 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 27 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 (of 22%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf. Tijdens de SLim-controles werden er afgelopen weekend liefst 20 rijbewijzen ingetrokken.
Komende nacht brengt het Agentschap Wegen en Verkeer alles in gereedheid voor de start van de werken op de Grote Baan in Helchteren, ter hoogte van de Overwegstraat en in de Helzoldstraat. Vanaf 20 uur worden de verkeerslichten op het kruispunt (N715 x N719) aangepast en de nodige tijdelijke wegmarkeringen aangebracht. Morgenvroeg om 7 uur start de eerste fase van de werken. Gedurende anderhalve maand vernieuwt de aannemer eerst de noordelijke weghelft (kant even huisnummers) van de (…) Het hele nieuwsbericht

Adriaan Bax overleden

Zondag 20 maart 2016
Peer - Adriaan Bax overledenGisteren is Adriaan Bax overleden, de echtgenoot van Monika Knüppel. Hij was 71 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 u.) in het funerarium.

 

Smiley (74)

Vrijdag 18 maart 2016
Peer - Smiley (74)ZoomEen smiley, gezien op een biobak in Eindhoven... (Foto Fia van Weelden)

Incidentje

Vrijdag 18 maart 2016
Vandaag gelezen
Een Waals aannemer heeft vorige week per ongeluk een verkeerde gevel gesloopt, in Charleroi. Daardoor verdween een beroemde art nouveau-gevel. Hij had bij de buren moeten zijn, waar hij overigens niet de gevel had moeten slopen, maar alleen het interieur, dat zou worden vernieuwd. En uiteindelijk bleek ook dat de man wel een bouwvergunning had aangevraagd, maar die nog niet had gekregen. Een driedubbele fout dus. De aannemer zegt dat hij alles weer in de oude staat terugbrengt: "Ce petit incident va être réparé". (Bron: Waalsweekblad.be)

Nieuwe bvba: Alpa Motorhomes

Donderdag 17 maart 2016
Paulina Koper uit Peer heeft de bvba Alpa Motorhomes opgericht met maatschappelijke zetel aan de Kaulillerweg in Peer. Deze bvba met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro heeft als doel de aan- en verkoop en de import en export van nieuwe en tweedehands motorhomes.
Peer - Lokale politie controleerde zwaar vervoerZoomGisteren hebben de lokale politiekorpsen HANO, Kempenland en Lommel een bovenzonale actie 'zwaar vervoer' georganiseerd in Lommel en Overpelt. Daarbij werden 10 personenwagens, 85 vrachtwagens en 10 bestelwagens gecontroleerd. Er werden 13 ademtesten opgelegd, wat leidde tot 1 intrekking van het rijbewijs voor 3 uur. Ook werden 8 onmiddellijke inningen uitgeschreven met een totaalwaarde van bijna 5500 euro. De politie stelde ook 2 PV's voor drugsgebruik in het verkeer op, met intrekking van 2 rijbewijzen voor 15 dagen. Er werden 2 personen aangetroffen die geseind stonden. Tenslotte werd één waarschuwing uitgeschreven voor een onleesbare nummerplaat.
Peer - Dieven en drugsdealers tegen de lampDe politie Noordoost-Limburg heeft in Bocholt twee Polen ingerekend die op dievenpad waren. Zij zijn in de gevangenis opgesloten op last van de onderzoeksrechter. De politie kliste ook twee minderjarige drugdealers uit Bocholt. Zij werden ter beschikking gesteld van de jeugdrechter die beide jongeren meerdere maatregelen oplegde.

Jean Webers overleden

Maandag 14 maart 2016
Peer - Jean Webers overledenGisteren is Jean Webers overleden, de weduwnaar van Mia Vrancken. Hij was 86 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum.

Jaak Knevels overleden

Maandag 14 maart 2016
Peer - Jaak Knevels overledenGisteren is Jaak Knevels overleden. Hij was 86 jaar. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Linde-Peer met aansluitend mogelijkheid tot een laatste groet in het parochiecentrum.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 24 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 22 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 41 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 24%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

Door Hermans overleden

Maandag 14 maart 2016
Donderdag is de uit Grote Brogel afkomstige Door Hermans overleden, de weduwnaar van Germaine Croimans. Hij was 93 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (13 uur) in de parochiekerk van Bocholt.

Orbiter 10 jaar op Mars

Vrijdag 11 maart 2016
Uit de ruimte


Gisteren vierde de Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) de tiende verjaardag van zijn verblijf op Mars. In die tien jaar heeft de MRO de rode planeet gedetailleerd in kaart gebracht. De ruimtesonde is ook verantwoordelijk voor een aantal belangrijke ontdekkingen, waaronder de vondst van stromend water op Mars. En nu is de sonde bezig met het zoeken naar geschikte plaatsen om een Mars-expeditie te laten landen. Dit filmpje - met Engelstalige bijschriften - toont alvast prachtige beelden van de planeet. Bekijk het eens op het volledige scherm van uw pc! (Video: Nasa- CIT)
Tribunaliteiten
Wie met een truweel geboren is en een dochter heeft met een vriend, stelt zich meestal weinig vragen als die dochter een eigen huis wil. Hij metst. De dochter waar het hier over gaat kocht samen met haar vriend een bouwgrond en zij leenden 37.600 euro voor bouwmaterialen. Twee jaar later stond er een huis, maar was er geen vriend meer.
Het gewezen koppel verkocht de woning voor 237.000 euro, zonder er ooit te hebben gewoond. Enkele maanden later beweerde de vader van het meisje voor de rechtbank van (…) Het hele nieuwsbericht

161 banen op de tocht

Vrijdag 11 maart 2016
Bussenproducent EOS Coach in Bree, een dochter van Van Hool, wil tegen de zomer sluiten. Dat heeft de directie deze namiddag op een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt. Bij EOS Coach, een dochter van Van Hool, werken 161 personen. Die verliezen hun job. Volgens de vakbonden heeft de directie de sluiting in de hand gewerkt door een nieuwe fabriek in Macedonië te bouwen. De directie spreekt dat tegen.
In de paasnacht worden er in het bisdom Hasselt 7 volwassenen gedoopt. Er zijn ook 8 volwassenen die gevormd worden. Dat blijkt uit gegevens van de Belgische bisschoppenconferentie. In totaal worden er dit jaar in ons land 222 volwassenen gedoopt en 120 gevormd.

Jean Ramaekers overleden

Vrijdag 11 maart 2016
Peer - Jean Ramaekers overledenZoomGisteren is Jean Ramaekers overleden, de levensgezel van Mariette Davids. Hij was 84 jaar. De crematie en het begraven van de urne vinden in besloten kring plaats. Dinsdag (18 uur) is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum.

Arlette Castermans overleden

Donderdag 10 maart 2016
Peer - Arlette Castermans overledenGisteren is Arlette Castermans overleden. Zij was 51 jaar. De afscheidsviering vindt woensdag (12 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken.

Nieuw bestuur voor N-VA Peer

Donderdag 10 maart 2016
Peer - Nieuw bestuur voor N-VA PeerZoomDe leden van N-VA Peer hebben een nieuw afdelingsbestuur gekozen. Dat bestaat uit voorzitter Jan Steemans, ondervoorzitter Wesley Kolen, Mathieu Iven, Viviane Vandijck, Jaak Vastmans en Gilbert Wellens. Ook de gemeente- en OCMW-mandatarissen maken deel uit van het bestuur: Wouter Van Elsacker, Liliane Hinoul, Sven Anthonissen, Jessica de Wit, Davy Put en Inge Bergmans.

De 'Oculus' in New York

Donderdag 10 maart 2016
Van onze man in New York
Peer - De 'Oculus' in New YorkZoomNew York heeft er weer een toeristische attractie bij, de Oculus.  Een enorme architectonische constructie  die een winkelcentrum overkoepelt en de verschillende vormen van openbaar vervoer met elkaar verbindt, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. In België is hij gekend voor onder meer zijn ontwerp van het station in Luik. Na jaren van vertraging en een cost overrun van 2 miljard dollar is er eindelijk een gedeelte van de ‘World Trade Center Transportation hub’ toegankelijk voor het publiek. Het zal nog zeker tot augustus duren vooraleer het gehele bouwwerk gebruiksklaar zal zijn. Het heeft alvast de dubieuze titel van ‘duurste station ter wereld’. (Foto's Dirk Vandenberk)
De 'Oculus' in New YorkDe 'Oculus' in New York
Zoom

Louis Broekx overleden

Donderdag 10 maart 2016
Peer - Louis Broekx overledenGisteren is Louis Broekx overleden, de weduwnaar van Hubertine Kelchtermans. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.
Vandaag gelezen
'Het feit dat geld en economische waarde in deze tijd de enige maatstaf zijn geworden is een dieptepunt in onze beschaving. Als je alles terugbrengt tot geld dan zijn we een soort honden en katten en houden we ons alleen nog bezig met de vraag of we voldoende eten, seks en rust krijgen. Je bent bang voor dingen die je niet begrijpt en onderwijs kan die angst verminderen, kan ervoor zorgen dat je de zaken in perspectief ziet en op de lange termijn denkt. Kortetermijndenken leidt tot fout op fout. Als je geen (…) Het hele nieuwsbericht

Vzw Back To Amy opgericht

Dinsdag 8 maart 2016
Wouter Hustinx uit Peer, Urbain Ieven uit Neerpelt en Rudy Janssen uit Bree hebben de vzw Back To Amy , afgekort BTA, opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan het Paardskerkhof in Peer. De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die zij interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland. Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben het grote (…) Het hele nieuwsbericht

Oproep harmonieorkest NIKO

Dinsdag 8 maart 2016
Op zondag 30 april 2017 wordt tijdens het Europees Muziekfestival in Neerpelt een groot reünieconcert georganiseerd naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van het harmonieorkest van het NIKO, thans de Noord-Limburgse Kunstacademie. De organisatoren zijn dringend op zoek naar zoveel mogelijk adressen en (vooral) mailadressen van iedereen die ooit heeft meegespeeld in dat orkest. Ben je in dat geval, dan kan je je coördinaten mailen naar harmonieorkest[!]kanl.be. Doe dat liefst vóór 23 maart!

Trees Loenders overleden

Dinsdag 8 maart 2016
Peer - Trees Loenders overledenGisteren is Trees Loenders overleden, de weduwe van Jan Van Hoef. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in de kerk van Peer-Centrum.

Paul Schoofs overleden

Dinsdag 8 maart 2016
Peer - Paul Schoofs overledenGisteren is Paul Schoofs overleden, de echtgenoot van Mia Vanbuel. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Peer-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Gratis naar... Paul Verhaeghe

Dinsdag 8 maart 2016
Peer - Gratis naar... Paul VerhaegheZoomMorgen - woensdag - komt filosoof Paul Verhaeghe voor een exclusieve lezing voor Limburg naar Lommel. In deze lezing zal hij het hebben over zijn laatste boek 'Autoriteit'. Hij zal o.a. de manier bevragen waarop autoriteit vandaag functioneert, waarom er zo weinig waarde aan gehecht wordt en wat een alternatief kan zijn. U kunt terecht in het Raadhuis in Lommel om 19.30 uur. Meer info en tickets. Dankzij Internetgazet kunt u hier misschien ook gratis bij zijn. Een eenvoudige mail met naam en adres + vermelding 'Internetgazet' (vóór morgen 12.00 uur) aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be en u maakt kans op één van de vijf gratis tickets!

Twee provinciale geoloketten

Maandag 7 maart 2016
Het is maar dat je 't weet
Het provinciebestuur heeft twee geoloketten online gezet. Het eerste is het geoloket "Luchtbeelden". Dat bevat de meest actuele gebiedsdekkende middenschalige luchtfoto van de provincie Limburg met een grondresolutie van 25 cm. Het product is een compilatie van de orthofotomozaïeken (winteropnamen) die voor ieder deel van dit gebied ingewonnen zijn. Dat geoloket vindt u hier.
Het tweede geoloket behelst de "Atlas van de Buurtwegen". Wie het bezoekt kan het tracé en de weggrenzen van de buurtwegen raadplegen. De atlas van de buurtwegen werd opgesteld naar aanleiding van de wet van 10 april 1841. Hij vormt een inventaris van alle wegen die van belang waren voor het lokale verkeer. Het is een historisch document, waarvan de originele kaarten werden ingescand. Ook de wijzigingen zijn consulteerbaar via dit geoloket. UPDATE Hier staat een gebruikershandleiding.

Extra toezicht op gordeldracht

Maandag 7 maart 2016
Peer - Extra toezicht op gordeldrachtTot 4 april controleren de Limburgse politiediensten extra op de gordeldracht en de kinderzitjes. Bedoeling van de actie is enerzijds om de bestuurders én de passagiers te herinneren aan de plicht de gordel te dragen in de auto (artikel 35 van de Wegcode), en anderzijds om de bestuurders bewust te maken van de noodzaak om de vervoerde kinderen veilig vast te maken in hun voertuig.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 10 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 48 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 25%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Agnes Wijnen overleden

Zondag 6 maart 2016
Peer - Agnes Wijnen overledenGisteren is in WZC Sint-Antonius Agnes Wijnen overleden. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Peer-Centrum.
Vandaag gelezen
"Als wij wat hebben, dan kunnen we thuis een beroep doen op de expertise van de beste artsen, voor de lokale bevolking geldt dat niet. Misschien hadden wij als atleten meer van ons moeten laten horen. Misschien had het IOC de Spelen niet moeten toekennen aan een land waar je voor geld de duivel kan laten dansen."
(Zeilster Evi Van Acker in "De Morgen" over de vervuiling van het water van de baai van Guanabara bij Rio de Janeiro, waar later dit jaar gezeild wordt in het kader van de Olympische Spelen.)

Week van de diëtist

Zaterdag 5 maart 2016
Het is maar dat je 't weet
Van 11 tot en met 18 maart vindt de “Week van de diëtist” plaats met dit jaar als thema “FEITEN EN FABELS rond voeding”. In het Diagnosecentrum in Lommel hebben de diëtisten een infostand op donderdag 17 maart van 14u tot 18u30. Het bezoek aan die infostand is gratis. Daarnaast worden er kringgesprekken over feiten en fabels rond voeding georganiseerd. Meer info op www.danolivzw.com.
In de eerste twee maanden van 2016 gingen er in Limburg 121 ondernemingen failliet. Dat zijn er 25 minder dan in januari en februari 2015, oftewel een daling van 17%. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van handelsinformatiebureau Graydon. Onze provincie kent daarmee het beste cijfer van alle Vlaamse provincies qua evolutie in het aantal faillissementen. In heel België was er tijdens de voorbije 2 maanden een daling van 13%, in Vlaanderen slechts een lichte daling van 0,6%.

Geen Limburgs jeugdvoetbal

Vrijdag 4 maart 2016
Het Provinciaal Comité van de Voetbalbond heeft vanmiddag beslist om alle wedstrijden voor invallers, jeugd en G-voetbal af te gelasten. De algemene afgelasting geldt van 4 tot en met 6 maart.

Jean Kenens overleden

Vrijdag 4 maart 2016
Peer - Jean Kenens overledenGisteren is Jean Kenens overleden, de echtgenoot van Gerarda Winters. Hij was 83 jaar. De afscheidsviering in uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum.

Zonsopgang vanuit de ruimte

Donderdag 3 maart 2016
Uit de ruimte
Peer - Zonsopgang vanuit de ruimteZoomGisteren keerde de Amerikaanse astronaut Scott Kelly (52) terug naar de aarde na een verblijf van bijna een jaar in het internationaal ruimtestation ISS. Kelly werd beroemd omwille van de prachtige foto's die hij vanuit het ISS maakte. Bijgaande foto toont een zonsopgang, gezien vanuit het ruimtestation. (Foto Scott Kelly/ Nasa) UPDATE Op de foto is de bovenste zwarte strook de ruimte, mailt Pierre Rutten. "Wij zien hier van op aarde altijd een blauwe hemel, maar eenmaal boven de atmosfeer is de hemel inktzwart. Het dunne blauwe strookje is onze atmosfeer. De volgende rode strook is een stukje aarde door de zon beschenen. De onderste zwarte strook is de nog duistere nachtkant van de aarde."

Artec Davits overleden

Donderdag 3 maart 2016
Peer - Artec Davits overledenGisteren is Artec Davits overleden. Hij was 14 jaar. De afscheidsviering zal dinsdag om 10.30u plaatshebben in de parochiekerk van Kleine Brogel. Maandag om 19u is er daar een avondwake.

Maria Winters overleden

Woensdag 2 maart 2016
Peer - Maria Winters overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Maria Winters, echtgenote van Jef Van Den Broeck, in Lommel overleden. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.
Cijfers over de schoolloopbaan van Limburgse jongeren wijzen erop dat bijna één op de drie leerlingen in het secundair onderwijs een risicoschoolloopbaan ontwikkelt. Limburgse jongeren doen het daarmee iets beter dan Vlaamse jongeren. Lees "Schoolse resultaten van Limburgse jongeren hangen sterk samen met sociale achtergrond"
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer