Het overige nieuws

Maandag weer 'flitsmarathon'

Vrijdag 30 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Peer - Maandag weer 'flitsmarathon'Maandag houdt de politie in heel het land alweer een "flitsmarathon" tegen overdreven snelheid. Volgens de federale politie is het doel van de actie "een verbetering van de veiligheid op onze wegen en een daling van het aantal slachtoffers van ongevallen." De politie hoopt "dat de bestuurders zich niet alleen tijdens deze actie, maar ook erbuiten, zullen houden aan de snelheidsbeperkingen en dat ze weinig boetes moet uitschrijven."

Bisdom steunt vluchtelingenkinderen

Vrijdag 30 september 2016
Het bisdom Hasselt schenkt 10.000 euro aan Caritas International voor noodhulp aan Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon. Het bedrag komt vanuit het fonds 'Wereldnoden', waarvoor er ieder jaar op de derde zondag van mei een collecte wordt gehouden in de Limburgse parochies.
In Libanon leven vandaag 400.000 vluchtelingenkinderen. De meesten daarvan komen uit Syrië. Uit cijfers van Caritas International blijkt dat bijna 250.000 van hen niet naar school gaan. De internationale (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Severens overleden

Vrijdag 30 september 2016
Peer - Roger Severens overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Roger Severens overleden, de echtgenoot van Maria Grobben. Hij was 78 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kleine Brogel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot begroeting in het rouwhuis, Burgemeester Voetslaan, 44, Kleine Brogel.

Het parlementaire werk

Vrijdag 30 september 2016
Vandaag gelezen
"Het parlementaire werk is geen afspraak meer tussen de parlementair en zijn kiezers, maar tussen de parlementair en zijn partij. Partijen hebben geen leden meer nodig, ze krijgen bijna 70 miljoen uit de staatskas. Dat bedrag wordt beheerd door een tiental mensen uit de partijtop. Zij zijn het die beslissen wie verkozen wordt.” (Journalist Rik Van Cauwelaert in een interview met Apache.be)

15 miljoen sigaretten in beslag genomen

Donderdag 29 september 2016
Tijdens een actie van de federale gerechtelijke politie Limburg tegen financiële criminaliteit met 19 huiszoekingen, niet alleen in ons land maar ook in Duitsland, Nederland en Spanje, hebben de speurders gisteren minstens 15 miljoen sigaretten, onversneden tabak, een aanzienlijke partij alcoholische dranken, een grote geldsom en cheques in beslag genomen. Het onderzoek viseert vermoedelijke feiten van internationaal georganiseerde BTW- en accijnsfraude waarbij twee van de vermoedelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Marijke Jonkers overleden

Woensdag 28 september 2016
Peer - Marijke Jonkers overledenGisteren is Marijke Jonkers overleden, de echtgenote van Armand Henckens. Zijn was 69 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats.
 

Vanuit Eindhoven naar Stockholm

Dinsdag 27 september 2016
Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft vandaag aangekondigd dat ze vanaf maandag 3 april 2017 vluchten gaat uitvoeren tussen de luchthaven van Stockholm Arlanda (Zweden) en Eindhoven Airport. Voor Eindhoven Airport betekent dit een forse versteviging van haar netwerk richting Scandinavië.
De route van Eindhoven naar Stockholm zal initieel 4x per week worden gevlogen (iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag). Transavia vliegt de route met een moderne Boeing 737-800 (189 stoelen).

Vader die zoon neerstak aangehouden

Dinsdag 27 september 2016
De 61-jarige man die gisteren zijn 32-jarige zoon neerstak in de Wolstraat in Beek (Bree) is vandaag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Dat meldt het parket Limburg. Het slachtoffer verblijft nog steeds in het ziekenhuis en kan nog niet worden verhoord over de feiten.
Om over na te denken
92% van de wereldbevolking ademt lucht in die zo vervuild is dat ze niet voldoet aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat kost elk jaar aan gemiddeld 6 miljoen mensen het leven. De situatie is vooral erg in Zuidoost-Azië, China, Maleisië en Vietnam. (Bron: WHO)

Uitslagen openbare verkoping

Maandag 26 september 2016
- Tijdens de openbare verkoping van de hoeve met omliggend weiland en twee weilanden aan Overes, op 15 september, is tot dusver 400.000 euro geboden voor de massa. Er is recht van hoger bod;
- voor de vier percelen weiland en het bouwland aan de Maarlosedijk, ook op 15 september, werd resp. 110.000 en 60.000 euro geboden. Ook hier kan nog hoger worden geboden.

Vader steekt zoon neer

Maandag 26 september 2016
In de Wolstraat in Beek (Bree) heeft een vader tijdens een ruzie zijn  32-jarige zoon neergestoken. De zoon is ernstig gewond en opgenomen in het ziekenhuis. De vader (61) werd gearresteerd en zal morgen voor de onderzoeksrechter verschijnen. Dat meldt het parket Limburg.

72 verkeersongevallen in weekend

Maandag 26 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 25 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 42 ademtesten af, waarvan er 8 (of 19 %) positief bleken. Er waren 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Corrie De Brouwer overleden

Zaterdag 24 september 2016
Peer - Corrie De Brouwer overledenGisteren is Corrie De Brouwer overleden, de weduwe van Gerard Meurkens. Zij was 89 jaar. De afscheidsviering in uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten familiekring plaats.

Het recht op nieuwsgierigheid

Zaterdag 24 september 2016
Tribunaliteiten
Zelfs binnen het huwelijk heeft u recht op een privéleven. Maar vergis u niet. U, maar ook uw man of vrouw heeft daarnaast een recht op nieuwsgierigheid. Echtgenoten verlangen terecht te weten, te horen, te zien of man of vrouw zich houdt aan de huwelijksplichten. Dat vond althans het hof van beroep van Antwerpen toen een man, verwikkeld in een vechtscheiding, schermde met de mails van zijn echtgenote met een zekere ‘HP’ en de vriendin van deze ‘HP’. Toch, aldus het hof, zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de Klant

Vrijdag 23 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Peer - Dag van de KlantMorgen is het Dag van de Klant, dat is een jaarlijkse organisatie van Unizo (De Unie van Zelfstandige Ondernemers). Al voor de 29ste keer worden de klanten extra in de watten gelegd. Verschillende handelaars hebben zaterdag een extra attentie voor hun klanten.

Wilt u een hamdog of een krokodel?

Woensdag 21 september 2016
Vandaag gelezen
"HAMDOG. Nieuwe snack die een kruising is van een hamburger en een hotdog, met de breedte van een hamburger en de lengte van een hotdog. De snack is een idee van de Australiër Mark Murray, die eerst in Amerika en nu ook in Australië een patent verwierf op de snack.
Het woord hamdog is samengesteld uit woorddelen van hamburger en hotdog. Het vormingsprocedé is hetzelfde als bij een andere gloednieuwe, van origine Nederlandse snack, de krokodel, een lekkernij die het midden houdt tussen een kroket en frikandel. Bij Van Dale was krokodel op 20 september 2016 het Woord van de Dag."
(Uit de dagelijkse taalmail van het Genootschap Onze Taal)

Veel volk op startavonden bisdom

Woensdag 21 september 2016
Gisterenavond moesten er stoelen worden bijgezet voor de startavond van het bisdom in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. Thema van de startavond was ‘Geen dolers maar pelgrims. Gods Volk onderweg’. Net als vorige jaren waren  er ook dit jaar twee startavonden gezien de grote belangstelling voor dit initiatief. De tweede startavond had vanavond plaats. De deelnemers werden telkens toegesproken door bisschop Patrick Hoogmartens
Het was dinsdagavond een gezellige drukte rond (…) Het hele nieuwsbericht

Carmine Amorosi overleden

Dinsdag 20 september 2016
Peer - Carmine Amorosi overledenGisteren is in Wijchmaal Carmine Amorosi overleden, de echtgenoot van Maria Ketelbuters. Hij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmoment: donderdag na de avondwake in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Ik doe wat ik wil

Dinsdag 20 september 2016
Peer - Ik doe wat ik wilZoomVrouwen als jachttrofeeën. Het is eens iets anders dan een hertengewei aan de muur. Op deze dag in 1965 namen The Animals ‘It’s My Life’ op. “Het is mijn leven en ik doe wat ik wil.” Het klonk overtuigend uit de mond van de rebelse zanger Eric Burdon. Maar op de Jukeboxkalender ontdekken we dat het zijn woorden niet waren.

69 weekendverkeersongevallen

Maandag 19 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 31 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 21 lichtgewonden. De politie nam daar in totaal 45 ademtesten af, waarvan er 12 (of 27%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Minister De Croo komt naar Bocholt

Maandag 19 september 2016
Vice-minister en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo komt op dinsdag 27 september naar Bocholt op initiatief van Focus Noord. Geïnteresseerde ondernemers worden uitgenodigd op een interactieve infoavond rond digitale groeikansen en e-commerce. Aan de hand van lokale voorbeelden en concrete tips vernemen ze hoe hun bedrijf door digitaal te gaan op een eenvoudige manier aan klanten en omzet kan winnen. De bijeenkomst vindt om 19u plaats in GC De Kroon aan het Nevenplein 1 in Kaulille. Deelname is gratis, maar inschrijving verplicht via deze link.

Lizette Van Gompel overleden

Zaterdag 17 september 2016
Peer - Lizette Van Gompel overledenGisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Lizette Van Gompel overleden, de echtgenote van Jef Gielen. Zij was 73 jaar. De afscheidsviering vindt in familiekring plaats waarna de asurne wordt bijgezet in  het columbarium op de begraafplaats van Kleine Brogel. Begroetingsmoment: woensdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Het is maar dat je 't weet
In 2014 gaven Belgische huishoudens gemiddeld 4.300 euro uit aan vervoer. Voor de huishoudens met een eigen wagen steeg dit budget tot gemiddeld 5.000 euro. 90% van dit bedrag ging naar de aankoop en het onderhoud van dit voertuig. De post "vervoer" voor de huishoudens zonder auto bedroeg daarentegen gemiddeld iets meer dan 700 euro... of 7 keer minder dan voor de eigenaars van een auto, ook al gaven ze 2 keer meer uit aan het spoorvervoer en 3 keer meer aan het (openbaar) vervoer over de weg. Naar schatting hebben 17% van de Belgische huishoudens geen auto, 57% één auto, 23% twee en 3% meer dan twee. (Bron: Statbel)

Rook-arm, hart-rijk

Donderdag 15 september 2016
Al meer dan 10 jaar organiseert het Mariaziekenhuis rookstopcursussen. Volgende maandag start er een nieuwe reeks. Ze telt acht sessies op maandagavond van 18 tot 19.30 uur. Het ziekenfonds betaalt het grootste deel van de kosten terug.
Roken is ongezond! Dat weet iedereen, en nog altijd rookt bijna 1 op de 4 Belgen, veel te veel. Velen willen stoppen, maar weinig mensen kunnen stoppen met roken zonder hulp. Daarom probeert het Mariaziekenhuis de kans op slagen te vergroten door te werken in een groep van een 10-tal personen. Wil je een goed voornemen voor het najaar nakomen en eindelijk de stap zetten om te stoppen met roken, schrijf je zeker in.
Meer info? Karlien Kuyken (T 011 826 076 of rookstop[!]mznl.be).

Internetkiosken in New York

Woensdag 14 september 2016
Van onze man in New York
Peer - Internetkiosken in New YorkZoomOpenbare telefooncellen zijn door de populariteit van GSM en ander mobiele toestellen onrendabel geworden in New York City. Daarom heeft het stadsbestuur besloten om ze te vervangen door internet kiosken. De eerst 500 zijn al in gebruik en de firma linkNYC gaat er ongeveer 7500 plaatsen. Aan deze kiosken heb je toegang tot het internet, is er hoge snelheid WIFI, kan je telefoneren binnen de VS en is er de mogelijkheid om via een usb-connectie batterijen te herladen. Ook noodoproepen naar het nummer 911 zijn met een druk op één knop mogelijk. Dit alles is gratis. Een privé-bedrijf bekostigt het hele project en hoopt rendabiliteit te halen door het vertonen van reclame op de beeldschermen die de kiosken flankeren. (Bijdrage Dirk Vandenberk)
Internetkiosken in New YorkInternetkiosken in New York
Zoom
Voor de zwaarste categorie elektrische fietsen worden vanaf 1 oktober een rijbewijs, een helm en een nummerplaatje verplicht. Dat schrijft tijd.be. Er worden drie categorieën elektrische fietsen ingevoerd. Lees zelf meer bij De Tijd.

Ook geen merels in de tuin?

Dinsdag 13 september 2016
Peer - Ook geen merels in de tuin?ZoomMail van een lezer: "Het is mij opgevallen dat er in onze tuin geen enkele merel meer te bespeuren is, daar waar er vroeger zeer veel zaten. Ik heb twee druivelaars in de tuin, die ik vorig jaar moest afschermen, daar anders de merels met de druiven aan de haal gingen. Dit jaar niet afgeschermd, en toch geen merels aan de druiven gezien."
Dat kan te wijten zijn aan een ziekte die de merels treft, zeggen ze bij het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Daar worden dagelijks zieke merels (…) Het hele nieuwsbericht

Piet Mertens overleden

Dinsdag 13 september 2016
Peer - Piet Mertens overledenZaterdag is Piet Mertens overleden. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg-Peer. Begroetingsmoment: vanaf 10 uur in de kerk.
In de kant "De Morgen" verscheen vandaag een artikel met als titel “Tot 3x meer leukemie in Mol-Dessel”. Het verhaal grijpt terug naar een epidemiologische studie van jaren geleden. Die studie uit 2012 maakte melding van een verhoogd aantal gevallen van acute leukemie bij kinderen tussen 0 en 14 jaar in de regio Mol-Dessel. Het FANC - het federaal agentschap voor nucleaire controle - stelde toen dat deze studie beschrijvend van aard was en gebaseerd op een beperkt aantal gegevens uit de (…) Het hele nieuwsbericht

75 verkeersongevallen in weekend

Maandag 12 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 27 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 29 lichtgewonden. De politie nam bij die ongevallen in totaal 31 ademtesten af, waarvan er 6 (of 19%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jan Renckens overleden

Maandag 12 september 2016
Peer - Jan Renckens overledenVrijdag is de uit Peer afkomstige Jan Renckens overleden, de weduwnaar van Rita Bessemans. Hij was 66 jaar. De afscheidsdienst vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Evangelische kerk in Genk. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Overvolle wei op Sanicole

Zondag 11 september 2016
Peer - Overvolle wei op SanicoleZoomWe wachten vol ongeduld de ramingen van organisatie én politie af, maar er was volk op de Sanicole Airshow, veel volk. Vielen er rond de middag enkele druppels en was het tot een uur of twee nog wat betrokken, de zon kwam er in de namiddag wél door, samen met duizenden enthousiastelingen, waarvan er sommigen van ver kwamen, en anderen met het goede weer toch eens een airshow van dichterbij wilden beleven. Het geweld van de moderne jets bezorgde de wei kippevel, maar dat deden de oude bakken met hun kenmerkend geluid ook. En zo bracht de organisatie weer een prachtige afwisselende show. Dat belooft voor de jubileum-editie (40 jaar) volgend jaar! (foto's Marc Faes) Meer foto's

Duikclub zoekt nieuwe leden

Zaterdag 10 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Wist u dat Noord-Limburg een duikclub heeft? Met echte duikers, met vinnen en zo? Ja hoor: duikclub Atlanta, in Overpelt. Die club heeft nu een promofilmpje gemaakt om de duiksport te promoten en op die manier nieuwe leden binnen te halen. Duik er even in via deze link!

Behoorlijk spectaculair

Zaterdag 10 september 2016
Peer - Behoorlijk spectaculairZoomNatuurlijk hebt u al lang spijt dat u gisteravond niet op het vliegveld van Sanicole in Hechtel-Eksel was, waar u kon kijken naar de avondshow van vliegtuigen die zondag deelnemen aan de airshow. Maar via dit prachtige filmpje kunt u toch al zien hoe het kwam dat duizenden mensen daar hun adem inhielden... (Video: Chris Janssens)
Vanaf 1 oktober a.s. kunnen alle jonge (ook Vlaamse) muzikanten van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21) zich weer inschrijven voor het Nederlandse Prinses Christina Concours. Iedereen mag meedoen, ongeacht niveau. Het Prinses Christina Concours wordt in januari t/m april 2017 georganiseerd en vindt plaats op zes verschillende locaties in heel Nederland. Het staat open voor alle jonge muzikanten die een klassiek stuk al aardig in de vingers hebben. Alle deelnemers mogen tien minuten optreden. Het concours is (…) Het hele nieuwsbericht

Gezinsuitbreiding in een sociale woning

Zaterdag 10 september 2016
Tribunaliteiten
Een sociale huisvestingsmaatschappij in het Antwerpse eiste voor de vrederechter de uithuiszetting van een koppel met een baby. De mannelijke helft van het koppel had een huurovereenkomst ondertekend en volgens de huisvestingsmaatschappij verzwegen dat hij gehuwd en zijn vrouw zwanger was. Een terechte uithuiszetting, vond de vrederechter. Want, door de verzwijging was het appartement overbevolkt. Vreemdelingen, zo wist de vrederechter, verzwijgen dikwijls hun gezinssamenstelling om voorrang te krijgen bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Rooyakers overleden

Zaterdag 10 september 2016
Peer - Mia Rooyakers overledenDonderdag is in Peer de uit Neerpelt afkomstige Mia Rooyakers overleden, de weduwe van Henri Schrooten. Zij was 94 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kleine-Brogel.
Peer - Veel volk voor avondshow van SanicoleZoomWie zich deze avond buiten waagde, zal het wel gehoord hebben. Veel beweging (met soms veel lawaai) in de lucht, en dat voor de ondertussen alweer 6e Sanicole Sunset Airshow. Het was de B-1 bommenwerper die de avond mocht openen, al waren de Amerikanen wel bijzonder sober met slechts 2 doorvluchten. Wat volgde was een afwisseling van geweld en elegantie, van moderne toestellen tot bakken vol nostalgie. De avond werd beëindigd met (zweef)vliegtuigen en een helikopter die tijdens hun vlucht een heel arsenaal vuurwerk afschoten. Een tip voor wie zondag naar de Airshow gaat: wie zonder 'bag' naar daar trekt, geraakt vlot binnen, met 'bag' kan het iets langer duren. (Foto Emma Faes) Meer foto's

Vzw Choose Life opgericht

Vrijdag 9 september 2016
Choose Life: dat is de naam van de vzw die Frederik Schriers, Florin Peeters en Stijn Vanthienen, allen uit Peer, hebben opgericht. De zetel van de vereniging is gevestigd in Burkel. De vereniging heeft als doel om de jongeren in Vlaanderen te sensibiliseren (voornamelijk drugsproblematiek) met betrekking tot het uitgaansleven. De vzw wil kansarme jongeren/verslaafden kansen geven om ze op die manier ervaring te laten opdoen en op te leiden, onder andere in muziek en sport.

Cannabisplantage ontdekt

Vrijdag 9 september 2016
Tijdens een huiszoeking in het centrum van Bree ontdekte de politie een kleine operationele cannabisplantage van 18 planten in de kelder van een appartementsgebouw. De agenten troffen er eveneens 1 kg cannabis aan. De verdachten zullen zich later voor de strafrechter moeten verantwoorden.

Dit is geen oldtimer

Donderdag 8 september 2016
Peer - Dit is geen oldtimerZoomJos Vandijck maakte vandaag op het oldtimertreffen dit kiekje van een rups. Oog voor het detail heet dat. UPDATE Het is de rups van de lindepijlstaart, zegt Jef Lommelen. Vlak voor de verpopping verkleurt deze oorspronkelijk groene rups naar paars.

Oldtimer uit 1930

Donderdag 8 september 2016
Peer - Oldtimer uit 1930ZoomVandaag op de rode loper van het oldtimertreffen deze mooie Stanley Steamer uit 1913. (Foto Josh Vandijck).

Nieuwe secretaris legt eed af

Woensdag 7 september 2016
Jo Sclep legt tijdens de gemeenteraad van 14 september de eed af als secretaris voor stad en OCMW. Hij zal vanaf 1 oktober fungeren als nieuwe secretaris.

De sneeuwbes is er al

Dinsdag 6 september 2016
Peer - De sneeuwbes is er alZoomAan de Noordweg maakte Josh Vandijck deze foto van de sneeuwbes, een belangrijke voedingsbron voor bijen.

Kamperen in de Dommelvallei

Dinsdag 6 september 2016
Peer - Kamperen in de DommelvalleiZoomMet de fiets op doortocht in Peer. Even kamperen in de Dommelvallei. "Daar hebben ze water om de was te doen", zegt fotograaf Josh Vandijck.

Minder doden op Limburgse wegen

Dinsdag 6 september 2016
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar kwamen in Limburg 20 personen om, drie minder dan in dezelfde periode van 2015. Het aantal ongevallen met gewonden is wel bijna met 2 procent gestegen. Het aantal ongevallen met voetgangers is bestegen met 17,1 procent. Eén en ander blijkt uit cijfers van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid.

63 weekendongevallen in Limburg

Maandag 5 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 63 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 17 lichtgewonden. De politie nam daarbij in totaal 17 ademtesten af waarvan er 4 (of 24%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

4 op 10 bedrijven willen verhuizen

Maandag 5 september 2016
Vier op de tien Limburgse ondernemers zijn op zoek naar een nieuw bedrijfspand binnen dit en vijf jaar. Dat blijkt uit een rondvraag van werkgeversorganisatie Unizo Limburg, meldt TVL. De belangrijkste reden om te verhuizen is de groei van de onderneming, een belangrijke aanwijzing dat het de goede kant uitgaat met de Limburgse economie.

Vanaf vandaag terug nachtvluchten

Maandag 5 september 2016
Zoals elk jaar werden er vanaf 1 juni en dit tijdens de hele zomerperiode tot 1 september geen nachtvluchten vanaf de vliegbasis Kleine Brogel uitgevoerd om tal van publieke redenen (‘blokperiode’ studenten, zomertoerisme, gebruik militaire luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons…).
Concreet wil dit zeggen dat de afgelopen 3 maanden alle militaire toestellen steeds ten laatste om 17u30 terug aan de grond stonden.Vanaf vandaag worden de nachtvluchten echter terug opgestart, meldt de vliegbasis.

Herfst al begonnen?

Zondag 4 september 2016
Peer - Herfst al begonnen?Zoom"Ja, ik moet het gaan geloven aan dit blad dat de herfst al zijn intrede heeft gedaan in Peer. De dagen worden korter en het voelt al fris aan in de morgen", zegt fotograaf Josh Vandijck.

Een lust voor het oog

Zaterdag 3 september 2016
Peer - Een lust voor het oogZoomFotograaf Josh Vandijck maakte deze foto van deze prachtige vlinder in de Bomerstraat.

Jan Martens overleden

Zaterdag 3 september 2016
Donderdag is de uit Houthalen afkomstige Jan Martens overleden, de echtgenoot van Maria Rijkx. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

 

Gustaaf Linsen overleden

Zaterdag 3 september 2016
Peer - Gustaaf Linsen overledenWoensdag is Gustaaf Linsen overleden, de weduwnaar van Treeske Jaeken. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Peer. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in funerarium Jaeken.

Bijna vijf procent minder werklozen

Vrijdag 2 september 2016
Eind augustus zaten 34.415 Limburgers zonder werk, een daling met bijna vijf procent in vergelijking met een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. Vlaanderen telt in het totaal 214.622 werklozen.

Academie pakt uit met nieuwe website

Vrijdag 2 september 2016
Peer - Academie pakt uit met nieuwe websiteZoomStipt met het begin van het nieuwe schooljaar lanceert de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL, voorheen NIKO) een nieuwe website. Nieuw is dat de site ook prima werkt op mobiele toestellen, zoals tablet of smartphone. En voor beginners is de cursuswijzer handig, in enkele muisklikken loodst die je door het aanbod. Voor de ontwikkeling zorgde Christophe Evers van Webstylers, die ook al jaren instaat voor de Internetgazet.

Petanquetornooi voor senioren

Donderdag 1 september 2016
Peer - Petanquetornooi voor seniorenZoomVrijdag 9 september (13.30 uur) wordt er aan De Schommel het jaarlijkse petanquetornooi voor groot-Peer gespeeld. Alle inwoners kunnen meespelen voor de wisselbeker. Deelnemen kost 3 euro. Meer info: tel. 011-634632 of via een mailtje aan deschommel[!]peer.be.

Iemand deze rups al eens gezien?

Donderdag 1 september 2016
Peer - Iemand deze rups al eens gezien?ZoomIemand deze rups al eens gezien? Ze komt voor op wilde peen en andere schermbloemige. In de moestuin kan je ze mogelijk vinden als je wortel of venkel laat bloemen. Het gaat hier om rups(en) van de koninginnenpage. Niels Hurkmans maakte deze foto in een tuin in Kleine Brogel.

Hilda Vanbrabant overleden

Donderdag 1 september 2016
Peer - Hilda Vanbrabant overledenDinsdag is in Wijchmaal de uit Beringen afkomstige Hilda Vanbrabant overleden, de echtgenote van Jacky Neyens. Zij was 72 jaar. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

'Funeraria zijn geen cultusplaatsen'

Donderdag 1 september 2016
In een brief aan alle Limburgse priesters, diakens, parochieassistenten, pastores in de zorg en de gemandateerde lekenvoorgangers in de uitvaartliturgie vraagt Karel D’Huys, vicaris voor de parochies van het bisdom Hasselt, uitdrukkelijk om in alle gevallen af te zien van het leiden van of voorgaan in een uitvaartdienst in een funerarium. “Hoe pastoraal goed bedoeld soms ook, zulke praktijk stemt niet overeen met de afspraken binnen de Vlaamse bisdommen, ze schept onduidelijkheid en (…) Het hele nieuwsbericht
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer