Het overige nieuws

Sylvie Rutten overleden

Zondag 31 december 2017
Peer - Sylvie Rutten overledenOp 22 december overleed in Hasselt de uit Wijchmaal afkomstige Sylvie Rutten , de echtgenote van Rikske Janssen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Vervuiling

Zondag 31 december 2017
Vandaag gelezen
"Ik zag enkele dagen geleden op de Franse televisie een interview met een Franse astronaut die in het ruimtestation Sojoez logeerde. Hij vertelde dat je vanuit de ruimte bepaalde steden niet meer kan zien door de vervuiling. Dat verontrust mij enorm. Ik heb ook al vluchten genomen tussen Sjanghai en Peking waarbij je niets onder je kon zien door de vervuiling. Daar word ik bang van."
Paul-François Vranken, eigenaar van het op een na grootste champagnehuis ter wereld, in De Tijd.

Oudejaarsparty

Zondag 31 december 2017
Peer - OudejaarspartyZoomVannacht zendt BBC1 een concert van Chic uit. Dat is een heel goed gekozen tijdstip, want vandaag veertig jaar geleden ontstond hun grote hit ‘Le Freak’. Lees hier dat Nile Rogers deze opgestoken vinger op muziek zette omdat hij geweigerd werd op een oudejaarsparty.

Rotonde onder het bier

Zaterdag 30 december 2017
Deze namiddag heeft een open bestelwagen een deel van zijn lading bier verloren op de rotonde van de Rode Kruislaan en de Opitterkiezel in Bree. Daardoor ontstond enige tijd verkeershinder.

Manuel Lambrechts overleden

Vrijdag 29 december 2017
Peer - Manuel Lambrechts overledenGisteren is de uit Grote Brogel afkomstige Manuel Lambrechts overleden, de echtgenoot van Anna Beckers. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Annie Fietelaars overleden

Donderdag 28 december 2017
Peer - Annie Fietelaars overledenGisteren is Annie Fietelaars overleden. Zij was 76 jaar. De afscheidsviering in de aula van het crematorium in Hasselt vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Virginie Vermeyen overleden

Donderdag 28 december 2017
Peer - Virginie Vermeyen overledenVandaag is in WZC Sint-Antonius in Peer de uit Meeuwen afkomstige Virginie Vermeyen overleden, de weduwe van Jaak Nelissen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula Omega in Peer. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Nederlanders gevat na achtervolging

Donderdag 28 december 2017
Peer - Nederlanders gevat na achtervolgingOp de Peerderbaan in Hechtel-Eksel heeft de lokale politie vanmorgen rond 11u drie mannen gearresteerd die in een auto zaten die daar tijdens een achtervolging door de politie tegen een boom op de berm van de Noord-Zuid was gereden. Het gaat om drie Nederlanders van resp. 21, 18 en 17 jaar oud. Ze werden door een team van de politiezone HANO meegenomen naar het politiecommissariaat. De 21-jarige bestuurder, een man uit het Nederlandse Goirle, kreeg een dagvaarding via snelrecht aan de broek. Hij zal zich (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersborden uitgerukt

Woensdag 27 december 2017
Vandalen hebben een tiental verkeers- en straatnaamborden uitgerukt in de buurt van de Reppelseweg en de Hoogstraat op de grens van Grote Brogel en Reppel.

Maria Vaes overleden

Dinsdag 26 december 2017
Op 20 december overleed Maria Vaes, de weduwe van Franciscus De Moor. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13 uur) plaats in de afscheidskapel van de begraafplaats van Peer.

Een zalige Kerst!

Maandag 25 december 2017
Peer - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers, adverteerders en medewerkers een fijn kerstfeest.

En wie won de dvd?

Zondag 24 december 2017
Peer - En wie won de dvd?ZoomHet was Hilaire Willems, die de man in het gezelschap over iets anders liet dromen dan over kerstbeeldjes. Hij mag de dvd deze week in de bus verwachten. Met de nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks wachten we tot na nieuwjaar, en dan vliegen we er weer in!

Jaak Kerkhofs overleden

Zaterdag 23 december 2017
Peer - Jaak Kerkhofs overledenIn Kleine Brogel is gisteren Jaak Kerkhofs overleden, de weduwnaar van José Reymen. Hij was 79 jaar.  Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

'DISV Noord-Limburg' opgericht

Vrijdag 22 december 2017
In het gemeentehuis van Neerpelt hebben de negen gemeenten, die aangesloten zijn bij de Welzijnsregio Noord-Limburg, vanmiddag de oprichting van de Dienstverlenende Intergemeentelijke Samenwerking Noord-Limburg (DISV) ondertekend. Aan die oprichtingsplannen gaven de betrokken gemeenteraden en OCMW-raden eerder dit jaar al hun goedkeuring. De statuten van de DISV zijn afgestemd op die van de Welzijnsregio, een vereniging van de Noord-Limburgse OCMW's. Oprichting van de DISV was noodzakelijk omdat het nieuwe decreet lokaal bestuur niet voorziet in de mogelijkheid om lokale opdrachten op meerdere domeinen ook bovenlokaal te behandelen. Meer info

Dag en nacht: Tele-Onthaal

Vrijdag 22 december 2017
Elke dag bellen of chatten meer dan 300 mensen naar Tele-Onthaal. Dat is in de overgang van oud naar nieuw niet anders. Tele-Onthaal kent geen sluitingsdagen en is permanent bereikbaar in de vroege ochtend, het holst van de nacht of op een feestdag.
Je verhaal kwijt of hulp nodig tijdens deze eindejaarsperiode? Bel gratis en anoniem 106 of chat via tele-onthaal.be (elke avond van 18u-23u, woensdag en zondag vanaf 15u).

Bato Projectontwikkeling failliet

Donderdag 21 december 2017
De rechtbank van Koophandel heeft Bato Projectontwikkeling uit Grote Brogel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 21 januari worden ingediend bij de curator, mr. Bussers uit Diepenbeek.

Roger Borms overleden

Donderdag 21 december 2017
Peer - Roger Borms overledenGisteren is Roger Borms overleden, de echtgenoot van Mia Verdonck. Hij was 84 jaar.Het afscheid vindt donderdag 28 december (11 uur) plaats in aula Omega in Peer.
Het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum in Overpelt gaan vanaf 1 januari werken onder één overkoepelende vzw met één raad van bestuur en één directiecomité. Dat hebben de algemene vergadering van het Mariaziekenhuis en die van het Revalidatie & MS Centrum gisteravond beslist. Beide instellingen werken al jaren samen op verschillende domeinen zoals ziekenhuishygiëne, apotheek en IT. Van een echte fusie is er nu geen sprake, wel van een integratie, omdat beide instellingen hun eigen erkenningsnummer moeten behouden. Dit omdat het Mariaziekenhuis onder federale bevoegdheid valt, en het Revalidatie & MS Centrum onder Vlaamse bevoegdheid. Deze volledige integratie past in het herdenken van de gezondheidszorg in ons land.
De patiënt zal weinig merken van de integratie en de dienstverlening blijven ervaren zoals die nu is. Elke campus behoudt zijn sterktes en eigenheid op gebied van chronische en acute zorg.
Peer - 'Sahara Expeditie' voor kinderen in BoslandZoom In Bosland is een gloednieuwe belevingswandeling voor kinderen van 6 - 10 jaar uitgewerkt: de Sahara Expeditie. Onder leiding van een speciale Boslandgids kunnen kinderen voortaan op speurtocht in de leefwereld van Zeno de Zandloopkever in de Lommelse Sahara. Onderweg beleven ze het gebied op een nieuwe manier via toffe opdrachten, spelletjes, actie en avontuur. Deelnemers vervullen tijdens de Expeditie een geheime opdracht en naar het schijnt ligt er ook een schat begraven…
Een (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Jegers overleden

Woensdag 20 december 2017
Peer - Maria Jegers overledenIn WZC Ocura in Koersel is Maria Jegers overleden. Zij was 91 jaar. Het afscheid in de aula van het crematorium in Hasselt vindt in besloten kring plaats.

Bied je afval correct aan

Dinsdag 19 december 2017
Peer - Bied je afval correct aanZoomDagelijks halen de afvalophalers van Limburg.net tonnen afval op. Heel veel mensen bieden hun afval correct aan zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Toch wordt niet alle afval correct aangeboden. Hierdoor wordt het werk voor de ophalers soms onveilig en kan het minder snel en efficiënt uitgevoerd worden. Ook om het afval goed te kunnen sorteren is correct aanbieden noodzakelijk. Om die reden start Limburg.net vanaf januari met een (…) Het hele nieuwsbericht

'Roundup schadelijk voor de natuur'

Dinsdag 19 december 2017
Peer - 'Roundup schadelijk voor de natuur'ZoomGlyfosaathoudende bestrijdingsmiddelen - waaronder het product Roundup van Monsanto - brengen wel degelijk schade toe aan de natuur. Het middel is giftig voor waterjuffers en vormt zo een bedreiging voor watergebonden natuur. Tot die conclusie komen onderzoekers van de KULeuven, in een studie die recent gepubliceerd werd in het vakblad Aquatic Toxicology. Meer info
(Foto Theo Van Vlierden)

Bertha Winters overleden

Maandag 18 december 2017
Peer - Bertha Winters overledenVrijdag is de uit Peer afkomstige Bertha Winters overleden, de echtgenote van Mathieu Houben. Ze was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Vlaamse steun voor sportactiviteiten

Maandag 18 december 2017
Sport Vlaanderen heeft subsidies toegezegd voor een aantal sportactiviteiten die in een samenwerking van enkele gemeenten worden georganiseerd en bedoeld zijn om te sensibiliseren en te inspireren, maar ook om in te zetten op de ontwikkeling van een levenslange sport- en beweegmentaliteit bij iedereen.
Voor zowel het Teutenbosloopcriterium als de Noord-Limburgse Sportkicks en Sporteldag slaan de sportdiensten van Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Neerpelt en Overpelt (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 december 2017
Peer - Win een dvd - of een boek!ZoomJe kan dezer dagen in elke gemeente wel terecht voor een kerstmarkt, en daar is telkens voor elk wat wils, bevestigt cartoonist Stijn Lodewijks op deze cartoon. Wat zegt "Jos" als hij zijn vrouw hoort roepen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend verneemt u of u gewonnen hebt!

En wie won de dvd?

Zondag 17 december 2017
Peer - En wie won de dvd?ZoomHet is Leo Mennen, die bovenstaand tekstje instuurde voor de winkelende madame. Overigens hadden vrijwel alle inzendingen wel ergens te maken met het betalen van die stapel aankopen - een tekening uit het leven gegrepen, als het ware! Straks een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)
Tribunaliteiten
Peer - Als de politie over zichzelf schrijftEen inspecteur van politie reed na zijn diensturen met zijn privéauto richting Aalter, toen hij werd gevolgd door wat hij later omschreef als een ‘bumperklever’. Die bumperklever haalde hem in op een ogenblik dat tegenliggers naderden. De inspecteur zag het gevaar en vertraagde, zodat de bumperklever terug naar rechts kon om de tegenliggers te ontwijken. Na het incident volgde hij de bumperklever tot aan zijn woning en verbaliseerde hem, hoewel de bumperklever het incident helemaal anders (…) Het hele nieuwsbericht

Winkeluitbater aangevallen met mes

Vrijdag 15 december 2017
Peer - Winkeluitbater aangevallen met mesVanochtend is op de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren een winkeluitbater gewond geraakt toen hij rond 6.30 uur een onbekende betrapte die zijn bestelwagen, die aan de achterkant van de zaak geparkeerd stond, aan het doorzoeken was. De uitbater wilde hem tegenhouden maar werd aangevallen met een mes. Hij  liep daarbij lichte verwondingen op aan zijn hand. De verdachte kon niets buitmaken en is te voet gevlucht in de richting van de Nachtegalenstraat. De politie kon hem niet meer (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
FLASH Voor dit weekend heeft het Provinciaal Comité van Limburg beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. De aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein zijn toegestaan, zo is bekendgemaakt. De meeste velden zijn onbespeelbaar vanwege de vele regen van de voorbije dagen.

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Peer - Win een dvd - of een boek!ZoomHet jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Peer - De vergeten gitaristZoomVandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.

Alfred D'Hondt overleden

Dinsdag 12 december 2017
Peer - Alfred D'Hondt overledenZondag is Alfred D'Hondt overleden, de echtgenoot van Annie Peleman. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken aan de Kerkstraat.
De raad van bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg keurde zopas het beleidsplan voor 2018 goed. Een belangrijke nieuwigheid is dat Voka – Kamer van Koophandel Limburg in 2018 ook in Noord-Limburg ‘fysiek’ gaat aanwezig zijn. De exacte timing en locatie dienen nog bepaald te worden.

Poseren in de sneeuw

Dinsdag 12 december 2017
Peer - Poseren in de sneeuwZoomOp deze dag in 1970 werd de single ‘Love The One You’re With’ van Stephen Stills uitgebracht, een track uit zijn eerste soloplaat. De hoes lijkt wel heel actueel. Lees hier waarom de singer-songwriter poseerde in de sneeuw en waarom de elpee werd opgedragen aan Jimi Hendrix.

Het blijft gevaarlijk op de weg

Maandag 11 december 2017
Het is maar dat je 't weet
Peer - Het blijft gevaarlijk op de wegZoomOok voor deze nacht en de komende ochtend wordt er nog winterse neerslag verwacht en dat vooral in Limburg. Zowel het KMI als het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwen: "Er blijft een reële kans op winterse neerslag deze nacht en tijdens de ochtendspits. Deze zal minder intens zijn dan de neerslag van maandag 11 december. Maar voorzichtigheid is aangewezen want de wegdektemperaturen blijven schommelen rond het vriespunt", laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.
In Limburgse bedrijven werkt zo'n 92 procent Limburgers. Ze doen er gemiddeld 54 minuten over om van en naar het werk te rijden en moeten gemiddeld 29 km heen en weer rijden. De verplaatsingen gebeuren bijna uitsluitend met de auto omdat het openbaar vervoer ontoereikend is... In Limburg worden
het minste vergoedingen aan werknemers uitbetaald voor fietsverkeer en openbaar vervoer. Dat blijkt uit een studie van SD Worx en Voka Limburg.

Lutgart Roekaerts overleden

Maandag 11 december 2017
Peer - Lutgart Roekaerts overledenIn Home Monsheide is zaterdag Lutgart Roekaerts overleden. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag 15 december (15 uur) is er een herdenkingsviering in Home Monsheide.
FLASH Het Provinciaal Comité Limburg van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden van zondagnamiddag 10 december en de wedstrijden van maandag 11 december.

Gevaarlijk glad op de wegen

Zondag 10 december 2017
Peer - Gevaarlijk glad op de wegenZoomDoor de hevige sneeuwval is het gevaarlijk glad op de weg. Zowel de autosnelwegen als de lokale wegen zijn bedekt met een flinke laag sneeuw. Het is dus uitkijken voor wie vandaag nog weg wil.

Basket: winst voor Peerse heren

Zaterdag 9 december 2017
Peer - Basket: winst voor Peerse heren

In het basketbal zijn de heren van Peer vanavond gaan winnen bij Zolder B, na een knappe collectieve prestatie. Uitslag: Zolder B - Peer: 52 - 88

Het is maar dat je 't weet
Peer - Nieuw nummer voor apotheek van wachtZoomWie in Limburg wil weten welke apotheek 's nachts van wacht is kan vanaf maandag bellen naar 078 05 17 33, een nummer aan zonaal tarief. Het nieuwe nummer vervangt het 0903-betaalnummer. “Vanaf 11 december kan de patiënt overdag terecht op de website www.apotheeklimburg.be voor de apothekers van wacht tot 22u”, zegt apotheker Joeri Van Dijck, voorzitter van KLAV. “Tussen 22u ’s avonds en 9u ’s morgens (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg armste provincie

Donderdag 7 december 2017
Van alle Vlaamse provincies lag het gemiddeld inkomen per inwoner in 2015 met 17.771 euro het laagst in Limburg. De provincie Vlaams-Brabant voert net als de voorgaande jaren de lijst aan met 20.805 euro. In Oost-Vlaanderen bedroeg het gemiddeld inkomen 19.160 euro, in de provincie Antwerpen 18.565 euro en in West-Vlaanderen 18.492 euro. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Kwart minder doden op Limburgse wegen

Donderdag 7 december 2017
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er op de Limburgse wegen 20 doden gevallen. Dat zijn er 7 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde met 14,5 procent.

J&S Banden failliet

Donderdag 7 december 2017
De rechtbank van koophandel heeft J&S Banden uit de Industrieweg in Peer failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 7 januari ingediend worden.

Bedankt Sinterklaas!

Woensdag 6 december 2017
Peer - Bedankt Sinterklaas!ZoomVandaag, 6 december, is het Sinterklaas, het grote kinderfeest waar al de brave kinderen snoep en speelgoed krijgen.

Maria Oyen overleden

Dinsdag 5 december 2017
Peer - Maria Oyen overledenGisteren overleed de uit Peer afkomstige Maria Oyen, de weduwe van Jaak Ulenaers. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Wie wint de dvd?

Maandag 4 december 2017
Peer - Wie wint de dvd?ZoomGeen winnaar van de dvd voor de wedstrijd van afgelopen week. De tekstjes waren gewoon niet goed genoeg. Eigenlijk zocht iedereen het bij iets met "knal", maar echt plezierige vondsten waren er niet bij.
Dan maar de nieuwe opgave! Iedereen kent wel de stress van het plaatsen van de kerstboom. Ook cartoonist Stijn Lodewijks, blijkbaar. Wat antwoordt de man op de vraag van zijn echtgenote? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!

3D-hulp bij rugaandoeningen

Maandag 4 december 2017
Peer - 3D-hulp bij rugaandoeningenZoomPatiënten met bepaalde rugaandoeningen kunnen geholpen worden door een rugfusie: daarbij worden schroeven in de wervels geplaatst, zodat deze komen vast te zitten. Het plaatsen van die schroeven is een delicate procedure. Om die procedure nóg nauwkeuriger en veiliger te laten verlopen, gebeurt dit sinds kort in het Mariaziekenhuis vaak met behulp van een op maat van de patiënt gemaakte 3D-geprinte guide: dat is een mal die de exacte plaatsing van de schroeven begeleidt. Door het (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-José Monten overleden

Maandag 4 december 2017
Peer - Marie-José Monten overledenGisteren is de uit Wijchmaal afkomstige Marie-José Monten overleden, de echtgenote van Ghislain Thaens. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Beverlo waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Walter Tack overleden

Maandag 4 december 2017
Peer - Walter Tack overledenVrijdag is Walter Tack overleden. Hij was 88 jaar. Het afscheid en het verstrooien van de assen op de begraafplaats van Peer vinden in besloten familiekring plaats.

 

Ruimte voor een fietspad

Maandag 4 december 2017
Peer - Ruimte voor een fietspadZoomHet traject van de N747 van Eksel over Kleine-Brogel tot in Kaulille (cfr. afb.) schreeuwt al decennia om veilige fietspaden. Voor het verbreden van het openbaar domein van de gewestweg moesten in Brussel allereerst de nodige middelen worden vrijgemaakt. De Vlaamse minister van Mobiliteit gaf daarvoor recent groen licht. Het zal nog een tijd duren vooraleer er een schop de grond in gaat. Want ver een afstand van 6,5 kilometer liggen immers, in vier verschillende gemeenten, 213 percelen waarvan (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Thérèse Meylaers overleden

Maandag 4 december 2017
Peer - Marie-Thérèse Meylaers overledenOp 27 november overleed Marie-Thérèse Meylaers, de weduwe van Maurice Parthoens. Zij was 82 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring waarna haar asurne een plaats kreeg op de begraafplaats van Wijchmaal.
Peer - RC Peer speelt gelijk bij Zepperen-BrustemRC Peer heeft vanmiddag 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Zepperen-Brustem. RC Peer staat veertiende in de stand met 14 punten uit 14 matchen. Grote-Brogel verloor met 1-2 van Bolderberg en staat na 14 wedstrijden vijftiende in de stand met 9 punten. Breugel verloor met 3-6 van Meldert. Rode lantaarn Breugel heeft 7 punten uit 13 wedstrijden.
Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin stimuleert de woonzorgcentra in hun omslag van papierwerk naar de digitale realiteit van vandaag. Daarom krijgen alle erkende woonzorgcentra en bepaalde dagverzorgingscentra een subsidie om de digitalisering te versnellen. Zo wordt voor de volgende twee jaar een bedrag van 443.000 euro voorzien om de woonzorgcentra te begeleiden naar meer digitale samenwerking met andere zorgverleners. Bewoners van een woonzorgcentrum worden (…) Het hele nieuwsbericht

Kijken mag

Zondag 3 december 2017
Peer - Kijken magZoomOp deze dag in 1968 kregen The O’Kaysions een gouden plaat voor ‘Girl Watcher’, eigenlijk hun enige successingle die op de vijfde plaats in de Amerikaanse hitparade piekte. Lees hier het verhaal achter dit vrolijke liedje.

Thieu Ceyssens overleden

Zaterdag 2 december 2017
Peer - Thieu Ceyssens overledenGisteren is de uit Grote Brogel afkomstige Thieu Ceyssens overleden, de echtgenoot van Alice Vangrinsven. Hij was 81 jaar. Het afscheid  en de urnebegraving op de begraafplaats van Bocholt vinden in intieme kring plaats.

Gelijkspel voor Peer SV

Zaterdag 2 december 2017
Peer - Gelijkspel voor Peer SVPeer SV is vanavond op het veld van Kaulille gelijk gaan spelen: 1-1. Peer SV staat na 14 wedstrijden met 14 punten twaalfde in de stand. Sporting Wijchmaal verloor thuis met 0-2 van Heusden-Zolder en staat vijfde met 20 punten uit 14 wedstrijden.
Peer - Mist stoort vliegverkeer Eindhoven AirportZoomOmwille van de dichte mist zijn er vandaag op Eindhoven Airport veel vluchten geschrapt geworden. Andere hadden te maken met uren vertragingen. Op de website van Eindhoven Airport is te zien welke vluchten allemaal zijn geannuleerd, vertraagd of omgeleid.
Tribunaliteiten
Peer - Een huurovereenkomst met slechte punten...E.L. huurde in Antwerpen een appartement op de derde verdieping van een appartementsgebouw. Na zes jaar zegde hij de huur op en vertrok. Omdat hij de huurwaarborg niet terugkreeg, daagde hij zijn huurbaas voor het vredegerecht van Antwerpen. Daar moest hij ervaren dat voor een rechter niet alles is wat het lijkt.
Hij legde aan de vrederechter uit dat hij het appartement huurde voor € 520 per maand en een korting kreeg van € 100 per maand tot de badkamer was afgewerkt. De afwerking bleef uit en (…) Het hele nieuwsbericht

Twaalf procent minder werklozen

Vrijdag 1 december 2017
In vergelijking met vorig jaar zijn er in Limburg 12 procent werklozen minder. De werkloosheid in Limburg ligt sedert enige tijd onder het Vlaams gemiddelde.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
Aangeboden
Lamp Fietsen
Te koop
Te koop
Te koop