Het overige nieuws

Zuster Lutgardis Loos overleden

Dinsdag 28 februari 2017
Peer - Zuster Lutgardis Loos overledenZaterdag is in Leuven de uit Beverlo afkomstige zuster Lutgardis Loos overleden. Zij was 85 jaar en onder meer actief in het onderwijs en in de parochie Peer. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kapel van de Zusters van Maria in Leuven.

Steeds meer langdurig werklozen

Maandag 27 februari 2017
In onze provincie zijn er steeds meer langdurig werklozen. Eén op drie werkzoekenden is langer dan twee jaar werkloos. Minister van Werk Philippe Muyters belooft inmiddels dat er een premie komt voor bedrijven die langdurig werklozen aanwerven.

Politie pakt straatracers aan

Maandag 27 februari 2017
Peer - Politie pakt straatracers aanDe lokale politie Kempenland gaat vanaf maart "zeer gerichte controleacties uitvoeren om joyriders te betrappen." Dat is vanmorgen bekendgemaakt. Overtreders zullen kunnen rekenen op hoge geldboetes of zelfs een dagvaarding voor de rechtbank.
Bij de politie kwamen de laatste jaren meer en meer meldingen binnen van burgers die zich ergerden aan joyriders – chauffeurs die met auto’s of andere motorvoertuigen aan hoge snelheden allerlei halsbrekende en levensgevaarlijke (…) Het hele nieuwsbericht

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 26 februari 2017
Peer - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomHet carnaval heeft weer heel wat gemeenten in bezit genomen. Vandaag waren er al verscheidene carnavalstoeten, morgen nog enkele en dan hebben we halfvasten nog niet gehad. Reden voor Stijn Lodewijks om bovenstaande cartoon te maken. Wat zegt de metgezel van de prins carnavalsprins wanneer deze vaststelt dat hij het snoep is vergeten?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, met vermelding van uw postadres. En misschien wordt u dan de winnaar van de week!

Nieuwe vennootschap: BMS Electro

Zondag 26 februari 2017
BMS Electro: dat is de naam van de vennootschap onder firma die door Mathijs en Sander Brands werd opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Bocholterweg in Grote Brogel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen, isolatiewerkzaamheden en installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie.

En wie won de dvd?

Zondag 26 februari 2017
Peer - En wie won de dvd?ZoomHet is Werner Follon! We hadden een tekstje gevraagd naar aanleiding van de plaatsing van "slimme" camera's in de provincie en de cartoon die Stijn Lodewijks daarbij maakte. De vraag was natuurlijk: HOE slim zijn die camera's? En Werner bedacht daar bovenstaand tekstje bij. Hij krijgt een dvd of een boek in de bus.
Straks een nieuwe opgave!
Tribunaliteiten
Al een paar dagen kreeg JM rare telefoons. Zodra hij opnam, legde de andere kant in. Als bij wonder kreeg hij enkele dagen later bezoek van een veiligheidsfirma. JM, die aan multiple sclerose leed en rolstoelgebruiker was, tekende terstond een contract. Hij bestelde branddetectoren, een alarmcentrale en een agressie-alarm, totale prijs 4.900 euro. Daarnaast ook nog telebewaking en een dienstenpakket voor 3,85 euro per dag en een onderhoudscontract voor 150 euro/jaar. Maar, JM kon niet betalen. Geen probleem, want (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Peerens overleden

Donderdag 23 februari 2017
Peer - Marcel Peerens overledenIn WZC Sint-Antonius is vandaag Marcel Peerens overleden, de weduwnaar van Lena Daens. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (13 uur) plaats in aula Omega in Peer. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Brogel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

Nieuwe bvba: SFFS

Donderdag 23 februari 2017
Steven Fransen en Femke Diels, beiden uit Peer, hebben de bvba SFFS opgericht met zetel aan de Saliestraat in Peer. De vennootschap heeft onder meer tot doel het optreden en handelen als dienstverlener, als interim-manager en/of als tussenpersoon bij alle vormen van adviesverlening, managementdiensten en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op gebied van marketing, e-business strategy, planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, informatica, human resources, administratie en financiën, publiciteit en reclame, financiële en juridische planning en/of het verschaffen van informatie aan bedrijfsleiding en dit in de meest ruime zin.

Frans Soors overleden

Woensdag 22 februari 2017
Peer - Frans Soors overledenGisteren is Frans Soors overleden, de echtgenoot van Maria Thijs. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Vrijdag (20 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Nieuwe bvba: Gdak

Woensdag 22 februari 2017
Gdak: dat is de naam van de bvba die door Jos Geerits en Glenn Van Gaal, beiden uit Peer, werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap, die gevestigd is aan de Achterstraat in Peer, behoren onder meer dakwerkzaamheden en het plaatsen van
dakgoten en regenafvoerbuizen.
Het is maar dat je 't weet
Peer - Daar is de lente, daar zijn de paddenZoomMalse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Dorpsstraat

Dinsdag 21 februari 2017
Morgennamiddag wordt in café Breughelheem in Grote Brogel het bedrijfsgebouw Dorpsstraat 29 openbaar verkocht. Het complex heeft een bebouwde oppervlakte van 10.976m² en staat op een terrein van 1ha95a45ca. De koper moet een beperkte bodemsanering laten uitvoeren.

MOMENT! Tijd voor Tongeren

Maandag 20 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende creatievelingen die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met (…) Het hele nieuwsbericht

Katrien Stinkens overleden

Maandag 20 februari 2017
Peer - Katrien Stinkens overledenIn Hasselt is zaterdag Katrien Stinkens overleden, de vriendin van Christophe Olislagers. Ze was afkomstig van Grote Brogel en 24 jaar oud. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Er is maandag van 19 tot 20u gelegenheid tot groeten bij haar mama, Ordingen-Dorp 122, Ordingen, en dinsdag van 19 tot 20u bij haar papa, Oude Weyerstraat 25, Grote Brogel. Online condoleren kan hier.

Marc Segers overleden

Maandag 20 februari 2017
Peer - Marc Segers overledenGisteren is Marc Segers overleden. Hij was 56 jaar. De crematie en het begraven van de urne op de begraafplaats van Grote Brogel vinden in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 19 februari 2017
Peer - Win een dvd - of een boek!ZoomU hebt ongetwijfeld op onze website ook gelezen dat er nog dit jaar een 70-tal "slimme" camera's gaan geplaatst worden in Limburg. Als we de politici moeten geloven, gaan ze in het oog houden welke onverlaten het land binnenkomen, wie zijn verkeersbelasting nog niet betaald heeft, enzomeer. Welke bedenking maakt de man op de cartoon van Stijn Lodewijks zich? Mail uw tekstje - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zaterdag 18 februari 2017
Peer - En wie won de dvd?ZoomHet is Jos Huyberechts! Hij stuurde bovenstaand tekstje in voor Fons en krijgt eerstdaags de dvd in de bus. Morgen een nieuwe opgave!
Het is maar dat je 't weet
De voorbije weken is er hard gewerkt aan het viaduct van Kiewit. Dankzij een grote tent kon er ondanks het slechte weer en de koude temperaturen toch doorgewerkt worden en is de westelijke brughelft (aan de kant van de school) nu klaar. Vanaf zaterdag 18 februari kan het verkeer gebruik maken van deze nieuwe brughelft. De tijdelijke brug en de oude brughelft aan de kant van de Corda Campus, waar het verkeer nu nog overheen rijdt, kunnen dan afgebroken worden. Dat meldt het Agentschap Wegen en (…) Het hele nieuwsbericht

Leonie Hillen overleden

Donderdag 16 februari 2017
Peer - Leonie Hillen overledenVandaag is Leonie Hillen overleden, de weduwe van Gerarda Galdermans. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 24 februari (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Donderdag 23 februari (19 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmoment: donderdag na de avondwake en vrijdag voor de afscheidsviering in funerarium Jaeken.

Henri Schrooten overleden

Donderdag 16 februari 2017
Peer - Henri Schrooten overledenIn WZC Kloosterhof in Meeuwen is gisteren Henri Schrooten overleden, de weduwnaar van Lena Jehoul. Hij was 79 jaar. De afscheidsviering in aula Omega in Peer vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Onderzoek naar drugshandel

Donderdag 16 februari 2017
Peer - Onderzoek naar drugshandelHet parket Limburg startte in november 2016 samen met de lokale politie MidLim een onderzoek naar een grootschalige drugshandel.  Door een uit de hand gelopen drugsdeal in de wijk Winterslag in Genk kwam de politie een drugsbende op het spoor. Onder bedreiging van een vuurwapen werden een dealer en zijn kompaan een kilo cocaïne afhandig gemaakt. Hierna had de bende getracht de gestolen cocaïne te recupereren, waarbij de deelnemers zich hadden voorzien van een kalashnikov, (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Van Dingenen overleden

Dinsdag 14 februari 2017
Peer - Jaak Van Dingenen overledenZaterdag is Jaak Van Dingenen overleden, de echtgenoot van Gertrude Vandijck. Hij was 81 jaar. De afscheidsviering in aula Omega in Peer vindt in besloten kring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.
 

Zeventig slimme camera's

Maandag 13 februari 2017
Peer - Zeventig slimme camera'sZoomNog dit jaar komen er in Limburg 70 ANPR-camera's, verspreid over de hele provincie. Die zogenaamde slimme camera's kunnen nummerplaten herkennen en moeten vooral dienen om rondtrekkende dievenbendes op te sporen. Op de foto een pas geïnstalleerde camera bij de grens tussen Bocholt en Weert, langs het kanaal in Lozen. (Foto Josh Vandijck)

Bejaard koppel overvallen

Maandag 13 februari 2017
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen werd een bejaard koppel (81 en 83 jaar) in zijn woning aan de Stramproyerweg in Bocholt overvallen. Rond 10 uur werd er door drie Franssprekende personen aangebeld. Toen de vrouw de deur opende, drongen deze personen de woning binnen.  De vrouw werd gekneveld, terwijl de man werd geslagen en bedreigd. Ondertussen werd de hele woning doorzocht. De buit is voorlopig niet gekend. Rond 12.15 uur sloegen de verdachten op de vlucht met een personenvoertuig dat mogelijk een grijze Ford Focus (…) Het hele nieuwsbericht

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 12 februari 2017
Peer - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomNeemt u ook deel aan "Tournée Minérale", de actie die mensen uitnodigt om in februari geen alcohol te drinken? Of laat u die uitdaging aan u voorbijgaan? Misschien hebt u wel een goede ingeving voor het lege tekstballonnetje hierboven, op de cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt Fons als zijn vrouw hem meedeelt dat ze hen beiden heeft ingeschreven voor "Tournée Minérale"?
Mail uw inzending voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en vermeld uw postadres. Misschien wordt u dan de winnaar van de week!

Wie won de DVD?

Zaterdag 11 februari 2017
Peer - Wie won de DVD?ZoomWe hadden het natuurlijk een beetje gezocht, met die cartoon van Stijn Lodewijks rond de ophokplicht. Nog nooit zoveel inzendingen voor de tekstballonnetjes gekregen, en het aantal verwijzingen naar kippetjes, hanen en dergelijke was niet te tellen. Maar iemand moet winnen, en dus werd dat Paul van Kilsdonk, die bovenstaande tekstjes uit zijn hoed toverde. Hij mag eerstdaags de dvd in zijn brievenbus verwachten!
Morgen plaatsen we een nieuwe opgave.

Eric Driesen overleden

Zaterdag 11 februari 2017
Peer - Eric Driesen overledenGisteren is Eric Driesen overleden. Hij was 57 jaar. De afscheidsviering vindt woensdag (10.30, uur) plaats in aula Omega in Peer. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken.

Winterpret op school

Vrijdag 10 februari 2017
Tribunaliteiten
Dertien jaar was het geleden dat het nog zo sneeuwde en vroor. Vier dagen aan één stuk tekende Ukkel ‘min tien’ op. In de basisschool waar het hier over gaat, was de speelplaats ijs- en sneeuwvrij gemaakt. Overal. Behalve aan de glazen deur naar de turnzaal waar het schuurwater van de schoonmaak was bevroren. Later, voor de rechtbank, had de ene het over een plekje ijs/sneeuw of een ijsplek, de andere over een ijsbaan of een strook ijs. Vast stond dat een jongetje van tien met zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Anno 2017 is in 49 Limburgse deelgemeenten geen enkel aanbod van dagelijkse producten meer. De meerderheid van deze deelgemeenten vindt men op het Limburgse platteland. In 27 plattelandsdorpen is er geen buurtwinkel, bakker, slager of andere dagelijkse voorziening meer. Dat zei gedeputeerde Inge Moors vandaag in Hasselt op een provinciale studiedag rond leefbare dorpskernen.
Dezelfde evolutie kan worden vastgesteld in de deelgemeenten van de grotere gemeenten en van de stedelijke gebieden. Dit wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Een op vier heeft buitenlandse roots

Vrijdag 10 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
25,4% van de Limburgers heeft buitenlandse roots. 10 jaar geleden was dat nog 20%. Meestal komen de "buitenlanders" uit Nederland, Turkije en Zuid-Europa, zo blijkt uit cijfers van het Agentschap Integratie en Inburgering - Limburg.

Noord-Zuid blijft op de rails

Vrijdag 10 februari 2017
Als de Raad van State het GRUP voor de Limburgse Noord-Zuidverbinding zou vernietigen, dan staat de Vlaamse Regering klaar met een alternatief, aldus een mededeling vanmiddag. Een ‘complex project’ kan de Noord-Zuid een versnelde doorstart bieden. Dat werd de voorbije dagen als gesuggereerd.  Er worden op korte termijn mobiliteitsmaatregelen genomen en nieuwe doorstromingsmaatregelen worden bekeken. “We blijven niet bij de pakken zitten”, zeggen de Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht

'Vakantiegids Limburg' voorgesteld

Donderdag 9 februari 2017
Vanavond werd in de gouverneurswoning in Hasselt de derde editie van de "Vakantiegids Limburg" voorgeteld. De gids werd in primeur overhandigd aan de deelnemende steden, gemeenten en toeristische ondernemers. Vanaf zaterdag is hij gratis verkrijgbaar in de krantenwinkel. Nieuw dit jaar is dat je de gids ook online kan raadplegen via deze link.

Gratis naar... Blues Night?

Woensdag 8 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
Een echt bluesfeestje, vrijdagavond om 20.30u in de Posthoorn in Hamont-Achel. Op het programma twee bluesbands: 'Ed and the Gators" en "Little Hook". Zin om er naartoe te gaan? Tickets kosten 19 euro aan de kassa en 16,50 euro in voorverkoop. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? Mail dan als de bliksem naar uitpunt[!]hamont-achel.be! Dan maakt u er kans op, want de eerste vijf mailers winnen een duoticket! Wel even uw adres vermelden. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Sterk in netbal

Woensdag 8 februari 2017
Peer - Sterk in netbalZoomJuf Linda en meester Benjamin, begeleidende sportleerkrachten, zijn trots op hun leerlingen. Torry, Stefanie, Jill, Joke, Lauren, Britney, Paloma en Mercédes, allen leerlingen van Sint-Elisabeth OV3, behaalden de eerste plaats binnen hun leeftijdscategorie op het netbaltornooi van SVS in Beverlo. Ze werden trouwens ook tweede in de eindrangschikking. Proficiat meisjes!

Campagne tegen sluikstorten

Woensdag 8 februari 2017
Peer - Campagne tegen sluikstortenZoomSluikstorten is een groot probleem en daarom start afvalintercommunale Limburg.net een campagne én een proefproject in zes gemeenten: in Noord-Limburg is dat  in Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel en in West-Limburg in Lummen, Halen en Herk-De-Stad. In die gemeenten wordt een integraal sluikstortbeleid uitgewerkt. Dat beleid krijgt de komende maanden concreet vorm. Limburg.net werkt hiervoor samen met de 6 gemeenten en hun politiediensten. In dit (…) Het hele nieuwsbericht

Gerda Tielens overleden

Dinsdag 7 februari 2017
Gisteren is Gerda Tielens overleden, de echtgenote van Miel Volders. Zij was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
In januari van dit jaar zijn er in Limburg 866 nieuwe bedrijven opgericht. Nooit eerder telde onze provincie zo veel starters op één maand tijd.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 5 februari 2017
Peer - Win een dvd - of een boek!ZoomU hebt er ongetwijfeld over gelezen: de ophokplicht voor alle pluimvee omdat er een vogelgriepvirus rondwaart. Cartoonist Stijn Lodewijks liet deze keer twee tekstballonnetjes open, kwestie van uw inspiratie zo ruim mogelijk te laten spelen. Wat zeggen man en vrouw tegen elkaar in verband met die ophokplicht? Mail uw tekstjes naar wineendvd[!]gmail.com - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

Louis Peeters overleden

Zondag 5 februari 2017
Peer - Louis Peeters overledenVrijdag is Louis Peeters overleden, de echtgenoot van Mia Bomans. Hij was 87 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats in aula Omega in Peer. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

 

En wie won de dvd?

Zondag 5 februari 2017
Peer - En wie won de dvd?ZoomHet is Harry Geens! Hij bedacht bovenstaand tekstje voor de lege tekstballon op de cartoon van Stijn Lodewijks en krijgt van ons een dvd in de bus. Straks de nieuwe opgave!

Kledingzaak failliet

Vrijdag 3 februari 2017
De rechtbank van Koophandel heeft de Peerse kledingzaak Patricia Indeherberge failliet verklaard. Schuldeisers moeten zich voor 2 maart melden.

BMW-diefstallen mogelijk opgelost

Vrijdag 3 februari 2017
Tientallen diefstallen van auto's - vooral BMW's - in de grensstreek met Nederland zouden wel eens gepleegd kunnen zijn door leden van een Nederlands-Limburgse bende die op professionele wijze te werk ging. De Nederlandse politie heeft de bende inmiddels opgerold. Ze telde 75 leden van 15 tot 23 jaar en werd geleid door 19 jongeren tussen 18 en 23 jaar, waarbij vier leden van één familie in Heerlen de touwtjes in handen hadden. De bendeleden stalen overigens niet alleen auto's maar ook (…) Het hele nieuwsbericht

Miet Gabriels overleden

Vrijdag 3 februari 2017
Peer - Miet Gabriels overledenGisteren is Miet Gabriels overleden, de weduwe van Henri Loots. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Louisa Oyen overleden

Donderdag 2 februari 2017
Peer - Louisa Oyen overledenIn Peer is Louisa Oyen overleden, de weduwe van Bèr Kerkhofs. Zij was 89 jaar en wordt in Hechtel begraven na de afscheidsplechtigheid in beperkte familiekring.

Afschermplicht voor pluimvee

Donderdag 2 februari 2017
Op 1 februari werd het H5N8-vogelgriepvirus geïdentificeerd bij een hobbyhouder in de gemeente Lebbeke. Daardoor moeten volgens het ministerie van Landbouw vanaf vandaag/donderdagmiddag "alle pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels, zowel van professionele als particuliere houders, opgehokt of afgeschermd (met behulp van netten) worden om zo alle contact met wilde vogels te vermijden." "Alle verzamelingen van pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels, evenals de markten worden verboden."
Peer - Integratie Mariaziekenhuis en MS-centrumZoomDe algemene vergadering van het Revalidatie- & MS-Centrum (RMSC) en die van het Mariaziekenhuis hebben gisteren beslist dat ze op basis van een nog te ontwikkelen stappenplan het RMSC gaan integreren in het Mariaziekenhuis. Het gaat hierbij om een zo optimaal mogelijke integratie van beide Overpeltse instellingen, te realiseren binnen het huidige wettelijk kader. Dat betekent dat onder de vzw Mariaziekenhuis uiteindelijk twee campussen zullen vallen die elk hun eigenheid op gebied (…) Het hele nieuwsbericht
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer