Het overige nieuws

Sinterklaas bij Peer SV

Donderdag 30 november 2017
Peer - Sinterklaas bij Peer SVZoomDe Sint was op bezoek bij K Peer SV. De spelers van de ploegen van U6 tot U11 - en dat zijn er wat - werden één voor één naar voor geroepen en de Sint had voor iedere ploeg wel een duidelijke boodschap. Het was reuze gezellig, zeggen getuigen, maar de Sint heeft wel gezegd dat hij Loerpiet nog zal langs sturen tot 5 december om te kijken of iedere speler zijn belofte zal houden...

Josée Schreurs overleden

Donderdag 30 november 2017
Peer - Josée Schreurs overledenGisteren is Josée Schreurs overleden, de echtgenote van Robert De Schutter. Zij was 69 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt plaats in besloten kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Het is niet al goud wat blinkt

Donderdag 30 november 2017
Peer - Het is niet al goud wat blinktZoomOp deze dag in 1989 maakten The Stone Roses hun televisiedebuut met ‘Fools Gold’, tot vandaag hun grootste hit. Met The Happy Mondays en later Oasis maakten ze duidelijk dat Manchester het centrum van de Britpop was. Maar wist je dat dit nummer aan elkaar hangt met andere songs? Dat in de tekst Nancy Sinatra en Markies de Sade in één adem worden genoemd? En dat het eigenlijk over spanningen binnen de band gaat? Tekst en uitleg op de Jukeboxkalender.
Dit jaar zijn er al 100 overvallen gepleegd in Limburg, zo blijkt uit gegevens van de federale politie. De jongste weken waren er vooral overvallen in Genk en in de regio Beringen. De overvallers hebben hun actieterrein verlegd naar kleine handelszaken omdat bankfilialen en postkantoren beter beveiligd zijn.

Jobdag bij Bataljon Bevrijding

Woensdag 29 november 2017
Peer - Jobdag bij Bataljon BevrijdingZoomVandaag werd er bij het Bataljon Bevrijding 5de Linie Leopoldsburg een jobdag georganiseerd. Een vijftigtal jongeren kreeg er de kans om kennis te maken met deze gevechtseenheid. Deze kan wereldwijd ingezet worden in moeilijke omstandigheden voor het uitvoeren van verschillende taken en dit in alle mogelijke inzetgebieden. De jongeren waren alvast zeer enthousiast en kregen een mooie gelegenheid om kennis te maken met een eventuele toekomstige job in Leopoldsburg.
Meer info over een job bij het leger via deze link.
Jobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon Bevrijding
Jobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon Bevrijding
Zoom

René Alenteyns overleden

Woensdag 29 november 2017
Peer - René Alenteyns overleden
Gisteren is René Alenteyns overleden.Hij was 55 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

 

Verplichte fusies van gemeenten

Woensdag 29 november 2017
Om onze gemeenten meer efficiëntie en slagkracht te geven, pleit Voka – KvK Limburg  voor verplichte fusies van gemeenten die minder dan 10.000 inwoners tellen. “We zien dat gemeenten met minder dan 10.000 inwoners het vaak heel moeilijk hebben. Ze hebben communicatie-achterstand en doen het vaak ook heel slecht inzake digitalisering. Daarenboven zijn ze minder efficiënt om belastingen te heffen en te innen,” aldus Johann Leten. “We vragen dan ook (…) Het hele nieuwsbericht

61 procent ondernemers ontevreden

Woensdag 29 november 2017
Slechts 39% van de Limburgse, en 40% van de Vlaamse ondernemers, is tevreden over zijn of haar lokaal bestuur. Dat blijkt uit een grootschalige Voka-enquête bij 2.535 ondernemers in 67 steden en gemeenten. Binnen Limburg werden meer dan 500 ondernemers bevraagd, verspreid over 10 steden en gemeenten. Zowel binnen Limburg als de rest van Vlaanderen blijkt ondernemingsvriendelijkheid het grootste probleem. Daarnaast verwachten ondernemers meer inzake fiscaliteit en mobiliteit.

Ticket-actie van Blues Peer

Dinsdag 28 november 2017
Peer - Ticket-actie van Blues PeerMorgenmiddag om 12u. start Blues Peer met een online OP=OP-ticketactie. Er zijn 600 Combi Tickets aan extra-voordelig tarief beschikbaar, meldt de organisatie:
• 500 combi tickets: 165 euro (vr-za-zo)
• 100 combi backstage tickets: 285 euro (vr-za-zo)
Geen bank- of reserveringskosten en gratis overschrijving. Bovendien wordt per aangekocht ticket een exclusief T-shirt Blues Peer 2018 + Blues Peer Pin ter beschikking gesteld.
De online verkoop stopt zodra de eerste 600 tickets de deur uit zijn.

Restanten wietplantage gedumpt

Dinsdag 28 november 2017
Peer - Restanten wietplantage gedumptIn de Bosstraat in Bocholt zijn vandaag restanten van een wietplantage aangetroffen. Het gaat om drie zakken en enkele dozen. De gemeentelijke technische dienst ruimde het afval op.

Oppassen met onlineapotheken

Dinsdag 28 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Wie zijn medicatie online bestelt, krijgt daar vandaag onvoldoende farmaceutische zorg bij. Dat besluit consumentenorganisatie Test Aankoop na een onderzoek bij 50 onlineapotheken. Zo’n onlineapotheek is niets anders dan een verlengstuk van een fysieke apotheek. Je moet er dus volwaardige zorg krijgen. Voor zijn onderzoek plaatste Test Aankoop twee bestellingen die wegens gezondheidsrisico’s niet zouden mogen worden afgeleverd. Toch leverden amper zes internetapotheken beide bestellingen (…) Het hele nieuwsbericht

Door een megafoon

Dinsdag 28 november 2017
Peer - Door een megafoonZoomOp deze dag in 1966 bereikte The New Vaudeville Band de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade met ‘Winchester Cathedral’. Een opmerkelijk prestatie voor een Britse groep die eigenlijk niet bestond. Hier lezen we het verhaal achter het plaatje en waarom het klinkt alsof er door een megafoon wordt gezongen.

Sloop oude meisjesschool Lozen

Maandag 27 november 2017
De oude meisjesschool in Lozen (Bocholt) wordt afgebroken. Op de site komen 36 woongelegenheden.
Peer - 4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteldZoomIn de hotelschool van Hasselt werd vandaag voor het vierde jaar op rij het feestmenu 'Eet meer Limburg' voorgesteld. Dat is een volledig Limburgs kerstmenu in een handige box inclusief receptenboekje. Het is een initiatief van de Provincie Limburg, PUUR Limburg en Hotelschool Hasselt. Chef Giovani Oosters stelde dit jaar het menu samen op basis van producten afkomstig van Limburgse producenten.
"Met dit feestpakket leert de Limburger ons rijk palet aan smaken beter kennen en zal hij (…) Het hele nieuwsbericht
4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld
Zoom

Jozef Schraepen overleden

Maandag 27 november 2017
Peer - Jozef Schraepen overledenIn Peer is vrijdag Jozef Schraepen overleden, de weduwnaar van Margriet Smeets. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Verbazend veel te horen

Maandag 27 november 2017
Peer - Verbazend veel te horenZoomVandaag 50 jaar geleden kreeg The Association in de V.S. een gouden plaat voor hun dromerige single ‘Never My Love’. Als je hier het verhaal achter deze song leest, zal het je verbazen dat dit het tweede meest te horen nummer op de Amerikaanse radio en televisie in de twintigste eeuw was.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 26 november 2017
Peer - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is de voorbije dagen behoorlijk onrustig in Brussel. Hoe zou u de tekst onderaan op deze nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks aanvullen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend hoort u of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 26 november 2017
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Tinus Maas. Hij had bijgaand origineel tekstje in petto voor Zwarte Piet. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Peer - Provincie wil verbod op roofvogelshowsZoomGedeputeerde Ludwig Vandenhove heeft aan de gemeentebesturen gevraagd, voortaan roofvogelshows te verbieden. Vandenhove: "De jongste jaren wint de roofvogelhouderij aan populariteit. Tegelijk stijgt echter het aantal klachten inzake het dierenwelzijn van deze vogels. Tamme roofvogels die ontsnappen kunnen moeilijk zelf jagen omwille van touwen en riemen aan de poten; ze verhongeren of vallen huisdieren of kippen of konijnen aan. Bovendien ontbreekt het de houder van deze dieren vaak aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Denk ook aan hen

Zondag 26 november 2017
Peer - Denk ook aan henZoomDe weerman verwacht voor volgende week lagere temperaturen. Misschien eens overwegen om onze tuinvogels wat bij te voederen? Naast de netjes met de pindanootjes die men ophangt in struiken is het raadzaam om ook een platte schaal te voorzien met strooivoer, dit om grotere vogels in de tuin te krijgen, zoals deze Vlaamse gaai. (Pierre Rutten)

Elk kwartier een uitvaart

Zondag 26 november 2017
Vandaag gelezen
"Zeven miljoen mensen sterven er jaarlijks wereldwijd aan de gevolgen van roken, van wie vijftienduizend Belgen. Dat is alleen al in België tussen acht uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds ieder kwartier een uitvaart. Dag in, dag uit, het hele jaar door, al decennialang. Intussen geven alleen in Amerika sigarettenfabrikanten gemiddeld bijna een miljoen dollar uit aan reclame. Per uur."
(Joris Luyendijk in De Standaard)

Peer SV wint, Breugel verliest

Zondag 26 november 2017
Peer - Peer SV wint, Breugel verliestPeer SV heeft deze namiddag Kadijk verslagen met 3-1 en staat dertiende in de stand met 13 punten uit 13 wedstrijden.  Breugel verloor van Linkhout met 4-0. In de stand staat Breugel na 13 wedstrijden zestiende met 7 punten. Grote Brogel verloor met 3-0 van VV Lummen en staat veertiende met 9 punten uit 13 matchen.

Swa Geysmans overleden

Zaterdag 25 november 2017
Peer - Swa Geysmans overledenIn Peer is woensdag de uit Hechtel afkomstige Swa Geysmans overleden, de weduwnaar van Stina Geuns. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Racing Peer - Vlijtingen 1-1

Zaterdag 25 november 2017
Peer - Racing Peer - Vlijtingen 1-1Racing Peer heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Vlijtingen. Na dertien wedstrijden staat Racing Peer veertiende met 13 punten. Wijchmaal speelde 0-0 gelijk in Kaulille en staat na 13 wedstrijden vijfde in de stand met 20 punten.

Henri Scheelen overleden

Zaterdag 25 november 2017
Op 20 november overleed de uit Lommel afkomstige Henri Scheelen, de weduwnaar van Maria Schruers. Hij was 91 jaar. Het afscheid vond in besloten familiekring plaats en werd gevolgd door het verstrooien van de assen op de begraafplaats van Peer.
Het onkruid knolcyperus woekert almaar meer tussen landbouwgewassen. Proefcentrum PVL in Bocholt wil de verspreiding van het grasachtig onkruid een halt toeroepen, en zal zich in het kader van een Leader-project twee jaar toespitsen op de knolcyperusdruk in de regio Kempen-Maasland. Lees meer.
De raad van bestuur van NMBS heeft vandaag de tarieven goedgekeurd die vanaf 1 februari 2018 van toepassing zijn. De aanpassingen zijn onder meer gebaseerd op de evolutie van de gezondheidsindex. Het gaat om een stijging met 2,49% voor de woon-werkabonnementen en de schoolabonnementen en met gemiddeld 1,49% voor de andere vervoersproducten. Tegelijkertijd blijft het tarief van een aantal vervoersbewijzen ongewijzigd. Het gaat om de Go Pass 10 (tien enkele ritten in tweede klas aan een forfaitair tarief voor jongeren tot 26 jaar), de Rail Pass (tien enkele ritten aan een forfaitair tarief) en de fietsdagkaart. 
Peer - Politie houdt (brom)fietsverlichting in het oogTot en met 1 december gaan de Limburgse politiekorpsen traditioneel aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Dat meldt het provinciebestuur. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan er een ‘jongeren-pv’ volgen met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas. Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen.

Jean Smeers overleden

Woensdag 22 november 2017
Peer - Jean Smeers overledenGisteren is Jean Smeers overleden, de weduwnaar van Irène Bollen. Hij was 75 jaar. De Evangelische uitvaartdienst vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiezaal in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Dieren in beslag genomen

Woensdag 22 november 2017
De politie nam gisteren twaalf kuikens, een kip en een kitten in beslag op een boerderij op de Lillerbaan. in Bocholt. De dieren leefden in een zeer vuile stal. Er was geen drinkwater voorzien en ze kregen enkel beschimmeld brood. De kitten was graatmager en haar vacht zat vol met vlooien. In een andere stal zijn nog zo'n twintig karkassen van varkens teruggevonden. De eigenaar wordt verhoord en mag minstens een PV voor dierenverwaarlozing verwachten. De Inspectie Dierenwelzijn is in kennis gesteld.

Open brief over Noord-Zuidverbinding

Woensdag 22 november 2017
"Gezien de noodzaak van een snelle realisatie van de Noord-Zuidverbinding voor Limburg en zijn inwoners" hebben de Limburgse sociale partners een “open brief" aan de Vlaamse Regering gestuurd. Daarin vragen ze een snelle startbeslissing van de Vlaamse Regering voor “het complex project” voor de Noord-Zuidverbinding. De Limburgse sociale partners namen ten volle deel aan de voorbereidende initiatieven om de doelstelling van het complex project vorm te geven. De volgende stap, met name de startbeslissing door de Vlaamse Regering, laat momenteel te lang op zich wachten waardoor de procedure niet kan verdergezet worden, aldus de brief.
"De leden van de SERR-Limburg vragen de Vlaamse regering om tijdens de Taskfore van 1 december mee te delen wanneer de startbeslissing inzake het complex project van de Noord-Zuidverbinding wordt genomen of welke de redenen zijn waarom deze beslissing nog niet is genomen," aldus de brief.

Jan Vandijck overleden

Woensdag 22 november 2017
Peer - Jan Vandijck overledenIn Genk overleed op 19 november de uit Peer afkomstige Jan Vandijck, de weduwnaar van Florentine Opdekamp. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in het UitvaartCentrum in As.
De tewerkstelling in Belgische kmo's was nooit zo hoog, met Limburg als uitschieter. Dat meldde eht sociaal secretariaat SD Worx vandaag. In Vlaanderen steeg de tewerkstelling in bedrijven tot 100 werknemers het afgelopen kwartaal met 0,5 procent, in Limburg met 1,3 procent.
Peer - René Plessers weg bij vzw St.-ElisabethZoomNa een jarenlange inzet op vrijwillige basis in de bestuursorganen van Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth vzw namen de directie en de raad van bestuur op gepaste wijze afscheid van René Plessers. René was sinds de oprichting van de vzw in 1978 actief als ondervoorzitter, voorzitter en secretaris binnen de raad van bestuur. In 2013 nam hij ontslag als bestuurder maar bleef hij lid van de algemene vergadering. Nu hij na al die jaren toch afscheid neemt, werd in bijzijn van zijn echtgenote (…) Het hele nieuwsbericht
In het bisdom Hasselt zijn twintigduizend vrijwilligers actief. Velen van hen nemen zelfs meer dan één engagement op binnen de Kerk. Naar aanleiding van de Internationale dag van het Vrijwilligerswerk (5 december) wijst het bisdom Hasselt erop dat vrijwilligers niet alleen onmisbaar maar ook onbetaalbaar zijn.

Bertha Luys overleden

Dinsdag 21 november 2017
Peer - Bertha Luys overledenGisteren is in Maaseik de uit Kleine Brogel afkomstige Bertha Luys overleden, de weduwe van Hubert Truijen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats.

Nieuwe bvba: Finanns

Dinsdag 21 november 2017
Ann Schepers en Tim Cuypers, beiden uit Peer, hebben de bvba Finanns opgericht met zetel aan de Laarderweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitoefenen van management-, consulting-, beheers- en beleggingsactiviteiten.

En die met blauwe ogen?

Dinsdag 21 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Peer - En die met blauwe ogen?ZoomWist je dat je aan de kleur van de ogen van een uil, veelal kan zien wanneer hij vliegt en jaagt? Uilen met oranje ogen, zoals de oehoe (foto), vliegen meestal in de schemering. Uilen met zwarte ogen, zoals een kerkuil, vliegen meestal ’s nachts. Uilen met gele ogen, zoals de steenuil, vliegen ook overdag. (Natuurpunt CVN)

Gratis naar... de échte 10CC?

Maandag 20 november 2017
Weet u wie vrijdagavond naar De Posthoorn in Hamont-Achel komt? 10CC! De echte! Oudere lezers zullen zich die formidabele popgroep uit de jaren '70 nog herinneren. 10cc behoort tot de meest inventieve en invloedrijke groepen in de geschiedenis van de popmuziek. Graham Gouldman wordt nog steeds gezien als een van de belangrijkste Amerikaanse songschrijvers (hij kreeg een plaats in the America’s Songwriter’s Hall Of Fame). Als groep verkocht 10cc sinds de jaren (…) Het hele nieuwsbericht

De 'Week van de afvalophaler'

Maandag 20 november 2017
Vandaag start de "Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler". Tijdens deze week vraagt Limburg.net aandacht voor het werk van die mensen. Limburg.net roept dan ook alle inwoners op om hun afvalophaler of parkwachter deze week eens in de bloemetjes te zetten. Je kan hen ook verrassen door een bedankje op je afvalzak of -bak te kleven. Er zijn speciale stickers te verkrijgen bij elk gemeentebestuur maar een zelfgemaakt briefje is minstens evenveel waard. Op de recyclageparken van Limburg.net zijn er speciale bedankkaartjes waarop je een bedankje voor de parkwachter(s) kan achterlaten.

Win een dvd!

Zondag 19 november 2017
Peer - Win een dvd!ZoomSinterklaas is in het land en de komende weken heeft hij de handen vol met het beklimmen van daken en zo. In het verleden waaide de wind door de bomen, lagen daken vol sneeuw en was het weer best lelijk. Hoe moet dat de komende dagen? Want de weermannen verwachten weer hogere temperaturen... Stijn Lodewijks vond daar zijn inspiratie in voor de nieuwe cartoon. Hebt u een goede tekst voor Zwarte Piet? Mail hem dan vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien win je die dvd wel!

En wie won de dvd?

Zondag 19 november 2017
Peer - En wie won de dvd?ZoomHet is Lien van de Woestyne. Ze mailde bovenstaand tekstje als reactie van de man achter het bureau. Overigens was het klaarblijkelijk een "zware" opgave, want we kregen nogal wat seksueel geladen en grensoverschrijdende inzendingen binnen... Straks een nieuwe opgave!

Verlies voor Racing Peer

Zondag 19 november 2017
Peer - Verlies voor Racing PeerRacing Peer is vandaag gaan verliezen bij Melo Zonhoven. Uitslag: 2-0. Na twaalf wedstrijden staat Racing Peer dertiende met 12 punten.Peer SV speelde 1-1 gelijk op het veld van Gestel. SV Breugel verloor met 0-2 van Exc. Hamont. In  de stand staat Breugel vijftiende met 7 punten uit 12 wedstrijden. Grote Brogel verloor ook: het werd door Meldert geklopt met 2-0. en staat veertiende met 9 punten uit 12 wedstrijden.

Gelijkspel voor Sporting Wijchmaal

Zaterdag 18 november 2017
Peer - Gelijkspel voor Sporting WijchmaalIn Derde Provinciale A heeft Sporting Wijchmaal vanavond 1-1 gelijk gespeeld tegen Bolderberg. Na 12 wedstrijden staat Wijchmaal vijfde met 19 punten.
Afgelopen zomer polste de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) bij 2.075 Vlamingen naar hun pesticidengebruik. Daaruit blijkt dat 48 % van de Vlamingen minimaal 1x per jaar naar pesticiden grijpen om onkruid, insecten, slakken, ratten of schimmels te bestrijden. Op vraag van de provincie Limburg gaf de VMM de provinciale cijfers vrij. 451 Limburgers namen deel aan de bevraging. Daaruit blijkt dat in onze provincie in meer dan de helft van de tuinen (54 %) gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Daarmee zijn Limburgers de grootste particuliere gebruikers van Vlaanderen.

Meldpunt everzwijnen

Vrijdag 17 november 2017
Het Agentschap voor Natuur en Bos, de wildbeheerseenheid Bocholt, Natuurpunt en de gemeente Bocholt hebben afspraken gemaakt over het beheer van de everzwijnenpopulatie. Een van deze afspraken is het oprichten van een meldpunt voor waarnemingen van deze dieren. Het doel van dit meldpunt is het in kaart brengen van de populatie in de gemeente, zowel op vlak van locatie als van aantallen. De gegevens worden gebruikt door de wildbeheerseenheid om haar beheer op de populatie af te stemmen.

Jef Paesen overleden

Vrijdag 17 november 2017
Peer - Jef Paesen overledenVandaag is Jef Paesen overleden, de weduwnaar van Lieske Nelis. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Dinsdag (19.30 uur) is er daar een avondwake. Aansluitend is er gelegenheid tot groeten in de parochiezaal naast de kerk.

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Peer - Taxus en beestenHet leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

Aendekerk-Castermans failliet

Vrijdag 17 november 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft Aendekerk-Castermans uit Peer failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 16 december ingediend worden.

Opnieuw groot verkeerscontroleweekend

Donderdag 16 november 2017
Peer - Opnieuw groot verkeerscontroleweekendIedereen weet het: rijden onder invloed mag niet, te snel rijden mag ook niet, en toch wordt het dagelijks gedaan. Daarom wordt van morgenavond tot maandagmorgen op de Limburgse wegen opnieuw een groot verkeerscontroleweekend georganiseerd door provincie, parket en politie. Zeg niet dat u het niet wist!

200 vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 15 november 2017
In Limburg zijn er 200 vacatures voor vrachtwagenchauffeur maar de vacatures raken maar niet ingevuld, onder meer omdat een opleiding heel veel geld kost. Daarom start de Limburgse transportsector nu met gratis opleidingen voor toekomstige vrachtwagenbestuurders. Het loon van vrachtwagenchauffeurs is alleszins aantrekkeljjk: zo'n 3.000 euro per maand.

Brief bisschop over Werelddag Armen

Woensdag 15 november 2017
In een brief die komend weekend in alle Limburgse kerken wordt voorgelezen naar aanleiding van de ‘Werelddag van de Armen’ vraagt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt,  de gelovigen mensen in armoede nabij te zijn. Dat kan volgens de bisschop onder meer door zelf te trachten vriend te worden van een mens in armoede. Hij verwijst in dit verband naar zijn voorganger – mgr. Paul Schruers -  die stelde “dat een christen tenminste één arme als vriend moet hebben”. De bisschop roept ook op om structureel te strijden tegen armoede.

Voor iedere bromfiets een nummerplaat

Woensdag 15 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Peer - Voor iedere bromfiets een nummerplaatZoomSinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen die in België in het verkeer worden gebracht, worden ingeschreven. Sinds 1 december 2015 moeten ook alle voertuigen die vóór die datum in omloop waren, een nummerplaat dragen. Het einde van de regularisatieperiode, 11 december 2017, nadert. Daarom lanceert de FOD Mobiliteit en Vervoer een nieuwe oproep zodat alle eigenaars van een bromfiets tijdig een nummerplaat aanvragen. De maatregel werd opgestart om de verkeersveiligheid te versterken: alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn en de identificatie van het voertuig en de bestuurder wordt makkelijker gemaakt. Alle informatie over de procedure kan je hier terugvinden.

André Maes overleden

Woensdag 15 november 2017
Peer - André Maes overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige André Maes overleden, de echtgenoot van Rosette Belmans. Hij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.


Gerard Vanmierlo overleden

Dinsdag 14 november 2017
Peer - Gerard Vanmierlo overledenZaterdag is de uit Grote Brogel afkomstige Gerard Vanmierlo overleden de echtgenoot van Lieske Truyen. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt.

José Creemers overleden

Maandag 13 november 2017
Peer - José Creemers overledenZaterdag is de Grote Brogel afkomstige José Creemers overleden, de weduwe van Henri Booms. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Girlpower in Agnetencollege

Maandag 13 november 2017
Peer - Girlpower in AgnetencollegeZoomVoor het eerst in de geschiedenis heeft het Agentencollege nu ook een vrouwelijk veldvoetbalteam dat het afgelopen maand opnam tegen andere schoolploegen. De dames uit het 4de, 5de en 6de middelbaar bewezen dat ze zeker niet moesten onderdoen voor hun mannelijke collega's! (foto Agnetencollege)

Bewegen in het Mariaziekenhuis

Maandag 13 november 2017
Je kan type 2 diabetes voorkomen of uitstellen door gezond te leven en voldoende te bewegen. Daarom organiseert het Mariaziekenhuis morgen - Werelddiabetesdag - een bewegingsactiviteit in samenwerking met de gemeente Overpelt, zwembad Dommelslag en de Diabetesliga. Nadien is er een infomarkt waar je de nodige informatie over diabetes kan verkrijgen. Voor elke deelnemer aan de activiteit wordt een goodie-bag voorzien. Vooraf inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom.
Steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Kristof Geukens overleden

Maandag 13 november 2017
Peer - Kristof Geukens overledenIn Peer is op 9 november Kristof Geukens overleden, de echtgenoot van Nele Gielen. Hij was 38 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Wie wint de dvd?

Zondag 12 november 2017
Peer - Wie wint de dvd?ZoomEen delicaat onderwerp, dit weekend, nu cartoonist Stijn Lodewijks inspeelt op de recente meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat zegt de man achter het bureau wanneer een actrice hem daarover komt informeren? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar van de dvd!

En wie won de dvd?

Zondag 12 november 2017
Peer - En wie won de dvd?ZoomHet is Betty Rabijns, die de kraker van de woning bovenstaand tekstje liet zeggen. Tientallen andere inzenders legden de man behoorlijk scherpere woorden in de mond.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Wijchmaal wint bij Kadijk

Zondag 12 november 2017
Peer - Wijchmaal wint bij KadijkSporting Wijchmaal heeft vandaag Kadijk verslagen met 1-2. en staat vijfde in de stand met 18 punten uit 11 wedstrijden. Grote Brogel speelde 1-1 gelijk bij WS Linkhout. Peer SV kwam thuis tegen Hechtel niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Grote Brogel en Peer SV hebben beiden 9 punten en staan dertiende.

Sint-Maartensvuur op het Laar

Zaterdag 11 november 2017
Peer - Sint-Maartensvuur op het LaarZoomNaar jaarlijkse gewoonte werd gisteravond op het Laar in Grote-Brogel het Sint-Maartensvuur ontstoken. Samen met de hele buurt was het een gezellige avond. Met dank aan de werkgroep die dit evenement ieder jaar tot een goed einde brengt. Deze traditie zal volgend jaar opnieuw plaatsvinden.(Willy Reumers)

Basket: Peer verliest van Beringen

Zaterdag 11 november 2017
In het basketbal heeft Peer vanavond verloren van Beringen. Uitslag: 58-80. Bij de rust was het 32-36.

SV Breugel verliest van Ham United

Zaterdag 11 november 2017
Peer - SV Breugel verliest van Ham UnitedSV Breugel heeft vanavond verloren van KFC Ham United. Uitslag: 3-0. In de stand staat SV Breugel vijftiende met 7 punten uit 11 wedstrijden. Racing Peer kwam thuis tegen SV Herkol niet verder dan een gelijkspel: 0-0. Racing Peer staat elfde in de stand met 12 punten uit 11 wedstrijden.

Unieke mix

Zaterdag 11 november 2017
Peer - Unieke mixZoomWas hij vorig jaar niet overleden, dan zou Mose Allison vandaag negentig worden. ‘Oh well, a young man is nothing in this world today’, zingt hij. Lees hier hoe hij met zijn ironische teksten op een unieke mix van jazz en blues de weg effende voor de satire van Randy Newman, maar ook tal van rockgroepen inspireerde, van The Who tot Pixies. Heel het verhaal wordt geïllustreerd met tal van clips. 

Vrouw en kind gewond bij botsing

Donderdag 9 november 2017
Op de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulille raakten vanavond twee auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij werden een vrouw en een kind gewond. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis was noodzakelijk.

Vrouw betrapt op winkeldiefstal

Donderdag 9 november 2017
Peer - Vrouw betrapt op winkeldiefstalIn de Toleikstraat in Bocholt heeft de politie gisternamiddag een 21-jarige vrouw gearresteerd die samen met een man twee winkeldiefstallen had gepleegd. Toen het duo rond 16u30 een winkel in de Toleikstraat verliet, ging het alarm af. Het winkelpersoneel kon de vrouw op de parking tegenhouden. Politie CARMA kwam ter plaatse en trof bij haar meerdere goederen aan die afkomstig waren van twee verschillende winkels. De verdachte had bovendien verschillende voorwerpen op zak om het stelen van de goederen te vergemakkelijken. Bij een huiszoeking werden o.a. een gestolen portefeuille en een bivakmuts aangetroffen. De onderzoeksrechter heeft de vrouw aangehouden; naar de man wordt nog gezocht.

Minder leefloners in Peer

Dinsdag 7 november 2017
In Peer genoten vorig jaar 67 personen van een leefloon, nu 63. Dat is een daling met 4,8 procent. Het leefloon vervangt het voormalige bestaansminimum en wordt toegekend door het OCMW. Vooraleer het OCMW beslist om het leefloon toe te kennen, zal het de persoonlijke financiële toestand van de aanvrager onderzoeken.

De eerste winterprik

Dinsdag 7 november 2017
Peer - De eerste winterprikZoomNa een erg zacht najaar hebben we vannacht een eerste winterprik gehad. 't Heeft flink gevroren, planten en gazons waren vanochtend voorzien van een wit laagje. De strooidiensten zijn vannacht voor het eerst uitgereden over onze wegen. En de bandencentrales kregen meteen extra veel vraag voor het opleggen van de winterbanden. En hier en daar waren startkabels of een wegendienst nodig. (Foto Jos Neys)

Vzw Dans Bar opgericht

Dinsdag 7 november 2017
Pieter Moris en Lars Pinxten, beiden uit Peer en Michael Trondo uit Diest hebben de vzw Dans Bar opgericht met zetel aan de Cremerdijk in Peer. De vereniging heeft als doel om sociale activiteiten te organiseren voor jongeren en ouderen in Limburg en omstreken.
Op de Winterdijkweg in Bocholt nam de politie zondagnamiddag een paard in beslag. Het paard stond in een weide, maar had er nauwelijks voedsel en zuiver drinkwater staan. Er was geen schuilstal of natuurlijke beschutting aanwezig. De weide zelf was bezaaid met uitwerpselen van het paard.
Het paard wordt tijdelijk opgevangen door het Vogel –en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.  De Inspectiedienst Dierenwelzijn werd op de hoogte gebracht voor verdere opvolging.

Wie wint de dvd?

Zondag 5 november 2017
Peer - Wie wint de dvd?ZoomVorige week in het nieuws: opnieuw een pand gekraakt in Gent. Stijn Lodewijks wijdt er zijn wekelijkse cartoon aan. Wat zegt de kraker als de eigenlijke bewoners zich aandienen bij hun woning en hem het Staatsblad tonen waarin de nieuwe wet staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 5 november 2017
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Marcel Paesmans. U wil niet weten welke ingrediënten u allemaal had uitgevonden voor die heksensoep. Maar de inzending van Marcel stak er in haar eenvoud bovenuit, vandaar. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Lizette Camps overleden

Zondag 5 november 2017
Peer - Lizette Camps overledenGisteren is de uit Meeuwen afkomstige Lizette Camps overleden, de echtgenote van Jef Pinxten. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in funerarium Jaeken in Peer. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Linde Peer waarna gelegenheid tot groeten.

Peer - Winst voor Wijchmaal, Breugel wint derbyZoomSporting Wijchmaal heeft vandaag met 1-0 gewonnen van Lummen. Wijchmaal staat zevende in de stand met 15 punten uit 10 wedstrijden.De derby tussen Breugel en Peer SV eindigde op 2-1 winst voor Breugel. Breugel staat vijftiende in de stand met 7 punten uit 10 wedstrijden. Peer SV staat dertiende met 8 punten uit 10 matchen. Grote Brogel  verloor met 2-5 van Exc. Hamont en staat na tien matchen veertiende met 8 wedstrijden. UPDATE Een kort verslag van Breugel-Peer SV (foto): Na 10 minuten spelen kwam Peer SV op voorsprong via spits Toon Janssens. Nog voor de rust kon Breugel op gelijke hoogte komen via een kopbaldoelpunt van Roy Vanden Boer. In de tweede helft, die gedomineerd werd door Peer SV, was het uiteindelijk toch de thuisploeg die aan het langste eind trok na een doelpunt van Senne Vrijsen in de slotminuut. (Foto Jochen Heyligen) Meer foto’s

Nieuwe bvba: Verochristo

Zaterdag 4 november 2017
Jacobus Smeets uit Peer, Véronique Smeets uit Bocholt en Christophe Smeets uit Bree hebben de bvba Verachristo opgericht met zetel aan de Elvenweg in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy en management, handelsbemiddeling en holdingactiviteiten.

Racing Peer wint van Park Houthalen

Zaterdag 4 november 2017
Peer - Racing Peer wint van Park HouthalenRacing Peer heeft vanavond met 0-2 gewonnen op het veld van Park Houthalen. Racing Peer staat tiende in de stand met 11 punten uit 10 wedstrijden.

Erpunakoor gehuldigd

Vrijdag 3 november 2017
Peer - Erpunakoor gehuldigdZoomDinsdag is het Erpunakoor van Erpekom in de bloemen gezet door deken Tony Poorters. Het koor bestaat 45 jaar en telt 11 leden: dirigente Alice Coonings, orgelist Alfons Symons, en de zingende leden Germaine Coonings, Madeleine Smeets, Marijke Leroy, Christine Janssen, Mia Smeets, Wies Boelaers, Willy Moris, Michel Schuurmans en Leo Stinkens. (Willy Reumers)

Ik zie nie gère zijn duivenkot

Vrijdag 3 november 2017
Tribunaliteiten
Peer - Ik zie nie gère zijn duivenkotHet stond nog geen meter van de perceelgrens en was bijna drie meter hoog. ‘Dat duivenkot van onze 74-jarige buur moet weg’, vonden de eigenaars van een rijwoning langs de duivenkolonie. Duiven betekenen geuren en geluiden. Duiven droppen uitwerpselen op dak, ramen, tuin, terras, paadjes, tuinmeubelen en wasgoed. Het stond allemaal op een zelfgemaakt filmpje op een USB-stick dat de buren samen met een proces-verbaal van een deurwaarder toonden aan de rechtbank van Gent. Beelden liegen niet, erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Bosland

Vrijdag 3 november 2017
De bvba Juna Holding uit Heppen, Wouter Van Loo uit Diepenbeek, de gewone commanditaire vennootschap Wouter Van Loo Financieel Advies uit Diepenbeek, Dominique Nijsten uit Beverlo, Dominique Nijsten Financieel Advies uit Beverlo, Lutgarde Maes uit Peer en de gewone commanditaire vennootschap Lubra uit Peer hebben de bvba Bosland opgericht met zetel aan de Hoofdstraat in Hechtel-Eksel. Doel van de vennootschap is het optreden voor bank-, beleggings- en verzekeringsdiensten.

Steeds meer armen

Donderdag 2 november 2017
In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %).
Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt het van 12,6 % in 2009, in Vlaanderen bedraagt het in dat jaar 11,8 %. Op basis van dit cijfer (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in voetbalkantine

Donderdag 2 november 2017
Aan de Erkstraat in Kaulille is ingebroken in de voetbalkantine. Er zijn chips gestolen.

Leo Moors overleden

Donderdag 2 november 2017
Peer - Leo Moors overledenDinsdag is Leo Moors overleden, de weduwnaar van Lena Aerts. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg. Zondag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Genesisbeweging opgericht

Donderdag 2 november 2017
In de parochiefederatie Peer hebben pastoor Kris Van Strydonck en parochieassistente Marleen Brebels de Genesisbeweging opgericht. Onder die noemer willen ze "jongeren en jonge gezinnen samenbrengen en hen vergezellen in hun geloofsgroei". Meer info: www.facebook.com/genesisbeweging.

Horeca-ondernemer failliet

Donderdag 2 november 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft horeca-ondernemer Gino Bogaerts uit Peer failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 december ingediend worden.
Dankzij een nieuw systeem kan je vanaf 27 november online inschrijven en betalen voor de sportactiviteiten van de stad. Voor de sportactiviteiten ga je naar www.peer.be/sporten. Via de knop 'Inschrijven' kom je in het nieuwe inschrijfsysteem. De eerste keer moet je je eenmalig registreren. Daarna kan je jezelf of je familieleden inschrijven voor de gewenste activiteit. Het inschrijfsysteem leidt je ook naar de betaalpagina. Pas na betaling van je inschrijving kan je deelnemen. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten vanaf nu door hun eigen ouders ingeschreven worden omdat het fiscaal attest op naam van de inschrijver komt te staan. Door de omschakeling naar het nieuwe systeem, kan je voor al de komende sportactiviteiten pas vanaf 27 november inschrijven. Als je nog vragen hebt, kan je contact opnemen met de Sportdienst in ‘t Poorthuis, Tel. 011 61 07 00.

Limburgse export terug in de lift

Woensdag 1 november 2017
De export van de Limburgse bedrijven zit in 2017 duidelijk terug in de lift. Na een sterk 1e kwartaal, steeg de Limburgse uitvoer ook in het 2e kwartaal van 2017 vrij fors (+6,6%) t.o.v. het 2e kwartaal van 2016 (Vlaanderen: +4,5%). (Bron: Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg).

Opgepast voor jagers

Woensdag 1 november 2017
Op onderstaande data zal er gejaagd worden op de Fit-o-meters van Grote Brogel, Kleine Brogel en Linde; de ruiterpaden aan Breugelhoeve en de bossen van Wijchmaal. Het is op deze data verboden de gebieden te betreden, meldt de gemeente:
Fit-o-meters:
Grote Brogel: 2 en 16 december
Kleine Brogel: 18 november en 3 en 24 december
Linde: 23 en 24 november, 21 december en 27 januari
Ruiterpaden aan Breugelhoeve: 9, 23 en 25 november en 27 december
Gemeentelijke bossen van Wijchmaal (tussen Diestersedijk en Achelmansstraat): 3 en 17 december.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer