Het overige nieuws

Martine Lebrun overleden

Zaterdag 31 maart 2018
Peer - Martine Lebrun overledenGisteren is Martine Lebrun overleden, de echtgenote van Ivo Loos. Zij was 58 jaar. Het afscheid in aula Omega vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20.30 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Wat doen tegen een everzwijn?

Zaterdag 31 maart 2018
Vandaag gelezen
Wat kunnen mensen doen om een confrontatie met een wild zwijn te voorkomen? "De hond aan de lijn houden is echt het voornaamste advies. Als je met je hond op de paden blijft, is de kans klein dat een zwijn zich aangevallen voelt. Zwijnen met jongen zoeken beschutte plekken op, weg van de paden. Mocht er onverhoopt toch een zwijn op je af komen, dan kun je jezelf het beste zo groot mogelijk maken, en zorgen voor lawaai. Vaak zal ze dan wel omkeren: uiteindelijk raakt ze ook ver van haar jongen verwijderd, en neemt dat instinct het over."
Boswachter Mari de Bijl op ed.nl

Jaak Snijckers overleden

Zaterdag 31 maart 2018
Peer - Jaak Snijckers overledenIn Peer is donderdag Jaak Snijckers overleden, de weduwe van Truike Haex. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats waarna zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Meeuwen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Theresia Schraepen overleden

Vrijdag 30 maart 2018
Peer - Theresia Schraepen overledenVandaag is de uit Eksel afkomstige Theresia Schraepen overleden, de weduwe van Theodoor Claes. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Twee inbraken in woningen

Vrijdag 30 maart 2018
Afgelopen nacht werden in Bree twee woninginbraken gepleegd: op de Bocholterkiezel verdwenen enkele accordeons, een keyboard, een gsm en een laptop. In de Binnenveld werd een tv, een laptop en een tablet gestolen.

Engagementsdag in zorgboerderij

Vrijdag 30 maart 2018
Donderdag 12 april organiseert IJD Hasselt voor de eerste maal een engagementsdag, in drie verschillende organisaties op drie locaties in Limburg. Dat is onder meer het geval in zorgboerderij ‘de Akkerboom’ waar ze samenwerken met personen met een beperking op een kleinschalige en milieuvriendelijke manier. Locatie: Baan naar Helchteren 29, 3590 Linde-Peer.

Racing Peer - Daring Huvo Jeuk 4-4

Donderdag 29 maart 2018
Peer - Racing Peer - Daring Huvo Jeuk 4-4Eersteprovincialer Racing Peer heeft vanavond thuis 4-4 gelijk gespeeld tegen Daring Huvo Jeuk. Racing Peer staat vijftiende in de stand met 22 punten uit 27 wedstrijden.

Er zijn nog merels

Donderdag 29 maart 2018
Peer - Er zijn nog merelsZoomUit de tellingen van het meest recente Grote Vogelweekend van Natuurpunt bleek dat de merel sterk achteruit is gegaan. De oorzaak is te zoeken bij het uitbreken van het Usutu-virus afgelopen zomer.Desalniettemin zijn de merels toch volop actief in mijn tuin, meldt Luc Beysen.
Peer - 1,7 miljoen voor restauratie kerk BreeZoomGeert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent een premie van 1.722.538,77 euro toe voor de restauratie van de Sint-Michielskerk in Bree. “Het interieur van de Sint-Michielskerk in Bree wordt gerestaureerd. Er worden bouwkundige werken uitgevoerd waaronder graafwerken voor de aanleg van verwarming, de herstelling van de gevels in mergel en van de bepleistering van de gewelven. De vloeren worden hersteld, er wordt schrijn- en timmerwerk uitgevoerd en de (…) Het hele nieuwsbericht

Wijchmaal klopt Peer SV

Donderdag 29 maart 2018
Peer - Wijchmaal klopt Peer SVIn derde provinciale A heeft Sporting Wijchmaal gisterenavond met 0-1 gewonnen op het veld van Peer SV. Vanhove scoorde in de 24ste minuut. In de stand staat Sporting Wijchmaal zevende, Peer SV dertiende. Vanavond ontvangt RC Peer DH Jeuk.

Bèr Reumers overleden

Donderdag 29 maart 2018
Peer - Bèr  Reumers overledenGisteren is Bèr Reumers overleden, de weduwnaar van Theresia Wouters. Hij was 86 jaar en oprichter van REWO Peer. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: zaterdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

'Fusies gemeenten noodzakelijk'

Dinsdag 27 maart 2018
Fusies van gemeenten worden noodzakelijk. Dat stelt Voka-Limburg. "De geboorte van Pelt en Oudsbergen is in dat opzicht een sterk staaltje toekomstgericht bestuur én een stap in de goede richting. Maar we moeten verder gaan en daarom wil Voka dat gemeenten verplicht opschalen tot minimaal 10.000 inwoners. Voor Limburg betekent dit concreet dat een kwart van de gemeenten zullen moeten fuseren. Hierbij hanteren we het Deense model, waarbij gemeen­ten zes maanden de tijd krijgen om op vrijwillige basis deze schaal te bereiken”, aldus VOKA.

Wie wint de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Peer - Wie wint de dvd?ZoomSinds gisterochtend leven we weer in zomertijd. We kennen weinig voorstanders, maar er is weinig aan te doen. Vandaar deze cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt deze lonesome bureau-werker op maandagmorgen, wanneer het zomeruur pas ingegaan is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Van Mierlo. Ze had volgens de jury de plezierigste reactie in petto voor ons wekelijks tekstballonnetje. Straks de nieuwe opgave!

Zomeruur in het recyclagepark

Maandag 26 maart 2018
Vanaf morgen/dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Tot en met zaterdag 27 oktober kunt u op volgende tijdstippen uw afval naar het park brengen:
Maandag: gesloten;
Dinsdag, woensdag en vrijdag: van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur;
Donderdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 18.00 uur; 
Zaterdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

Peer SV klopt Gestel

Zondag 25 maart 2018
Peer - Peer SV klopt GestelZoomPeer SV heeft Gestel verslagen met 4-3 en staat dertiende in de stand met 25 punten uit evenveel wedstrijden. SV Breugel won met 0-2 op het veld van Exc. Hamont (foto). In de stand staat Breugel veertiende met 21 punten uit 26 wedstrijden. Grote Brogel verloor van Meldert, met 1-3 en staat zestiende met 12 punten uit 26 matchen. Sporting Wijchmaal verloor met 4-1 bij Bolderberg. In de stand staat Wijchmaal achtste met 35 punten uit 26 matchen. (Foto Jochen Heyligen) Meer foto's
Peer - RC Peer verliest van Melo ZonhovenRC Peer heeft vanavond thuis met 0-3 verloren van Melo Zonhoven. RC Peer staat laatste in de stand met 21 punten uit 26 wedstrijden.

Winteruur wordt zomeruur!

Zaterdag 24 maart 2018
Peer - Winteruur wordt zomeruur!ZoomVannacht schakelen we over op de zomertijd. Om 2 uur draaien we de klok een uur vooruit. We verliezen dus een uurtje slaap.
Tijdens de avondspits botsten vandaag twee auto's op de Peerderbaan in Hechtel-Eksel. Daarbij raakten drie personen uit Peer gewond.
Door gebouwen in Noord-Limburg te verwarmen met geothermie, warm water uit de ondergrond, kan de CO2-uitstoot van de huishoudens en bedrijven met zowat de helft verlaagd worden. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek. Voor Lommel en Bree zijn de mogelijke afnemers al in kaart gebracht. De andere gemeentebesturen willen nu dat de VITO de mogelijkheden in de rest van Noord-Limburg onderzoekt. (bron Radio 2)
Vandaag viert de Voedselbank Limburg haar 25-jarig bestaan. De organisatie zamelt sinds 1993 overschotten in van voedingswaren en stelt die dan gratis ter beschikking van erkende caritatieve verenigingen die ze op hun beurt bedelen aan minderbedeelden. Vorig jaar hielpen de Voedselbanken 157.151 minderbedeelden van wie 11.254 Limburgers. In vijf jaar tijd is het aantal hulpbehoevenden met 30 procent gestegen, in tien jaar tijd gaat het zelfs om 45 procent.In Limburg verdeelde de Voedselbank vorig jaar 1.237 ton voedingsmiddelen over 55 caritatieve verenigingen maar ook aan enkele sociale instellingen in Limburg. De Voedselbank ontvangt geen subsidies en is aangewezen op giften.

Lucie Castermans overleden

Donderdag 22 maart 2018
Peer - Lucie Castermans overledenGisteren is de uit Wijchmaal afkomstige Lucie Castermans overleden, de weduwe van Jan Bleyen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Jacquy Martens overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Peer - Jacquy Martens overledenVandaag is Jacquy Martens overleden, de echtgenoot van Hilda Voortmans. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

Wies Kerkhofs overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Peer - Wies Kerkhofs overledenZondag is de uit Kleine Brogel afkomstige Wies Kerkhofs overleden. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Peer - Lezing Sabine De Vos over CuninaZoomCunina is een Belgische onafhankelijke ontwikkelings-organisatie. Ze ijveren in zes partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika) voor een betere toegang en kwaliteit van basis en secundair onderwijs, onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging. Morgen - woensdag - komen oprichtster Sophie Vangheel en meter Sabine De Vos naar het Raadhuis in Lommel om over hun organisatie en de vele projecten te vertellen. Cunina is het (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Peer - Win een dvd - of een boekZoomHet is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Elke baby verdient een goede start in het leven. Maar de leefomstandigheden van toekomstige ouders zijn soms minder gunstig, bijvoorbeeld omwille van psychische problemen, zwakke sociale ondersteuning, (vermoeden van) drug- of alcoholgebruik, een moeilijke financiële situatie… Om deze ouders te ondersteunen werd een jaar geleden PRAGT in het leven geroepen. Die afkorting staat voor Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject. PRAGT heeft vorig jaar al 17 gezinnen (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Cox overleden

Maandag 19 maart 2018
Peer - Leo Cox overledenZaterdag overleed Leo Cox, de echtgenoot van Myriam Vrancken. Hij was 69 jaar. De Evangelische uitvaartdienst vindt woensdag (14 uur) plaats in aula Omega in Peer.De asverstrooiing vindt plaats op de begraafplaats in Grote Brogel.

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Maandag 19 maart 2018
Peer - Nieuwe fietsgids voorgesteldZoomVoor het derde jaar op rij presenteerden Leo Swinnen en Dirk Van Bun hun fietsgids 'Tips voor fietsers'. "We zijn daar een heel jaar mee bezig geweest," vertellen ze. "Dikwijls fietst men naar een cafeetje om de dorstigen te laven en zegt men: dju 't is niet open. Ook om dat te vermijden hebben we deze gids gemaakt. Je vindt er alle horecazaken in die op je fietsroute liggen. We zijn begonnen met 12.000 exemplaren in 2016 en zitten nu al aan 43.000. Inmiddels breidden we ons (…) Het hele nieuwsbericht

Peschen Erwin overleden

Maandag 19 maart 2018
Peer - Peschen Erwin overledenVrijdag is in Peer Peschen Erwin overleden, de echtgenoot van Dorothea Peschen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Beek.

Wie won de dvd?

Zondag 18 maart 2018
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Koen Voortmans. Die zag een koppel bij de boer informeren of ze zelf biefstuk van de koe mochten afsnijden. Heel wat andere inzenders lieten het koppel vragen waar ze de blinde vinken konden vinden. En zo waren er nog aardige inzendingen.
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Nieuwbouw voor SAB

Zondag 18 maart 2018
Peer - Nieuwbouw voor SABZoomVrijdag is het officiële startschot (de eerste spadesteek) gegeven voor de tweede fase van de nieuwbouw in SAB (Sint-Augustinusinstituut Bree). Tegen 1 september 2019 moeten een nieuwe sporthal, moderne vakateliers, een indrukwekkende agora en een heraangelegde speelplaats klaar zijn om meer dan 1000 leerlingen uit de bovenbouw te ontvangen. Meteen wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nodige voorzieningen aan te leggen om later desgevallend gemakkelijk op een warmtenetwerk (‘diepe geothermie’) te kunnen aansluiten. De nieuwe toiletten voor de leerlingen (de 1ste fase van het project) zijn intussen al in gebruik sinds 1 september 2017.foto SAB)

Driemaal verlies

Zondag 18 maart 2018
Peer - Driemaal verliesPeer SV heeft vandaag met 1-0 verloren bij Hechtel FC en staat dertiende in de stand met 22 punten uit 24 matchen. SV Breugel verloor ook: tegen Ham United werd het 1-4. In de stand staat Breugel vijftiende met 18 punten uit 25 wedstrijden.Ook verlies voor Sporting Grote Brogel: het verloor thuis met 2-3 van Linkhout. Grote Brogel staat zestiende met 12 punten uit 25 matchen.
Peer - Herkol en RC Peer spelen gelijkSV Herkol heeft deze namiddag thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Racing Peer. Bij de rust was het nog 0-0. In de tweede helft kwam Herkol op voorsprong via Wietse Baerts en Christof Vanbeuren; maar Peer kon nog op gelijke hoogte komen via Gijbels en Buntinx. Herkol staat vierde in de stand met 39 punten uit 26 wedstrijden. Rode lantaarn Racing Peer heeft na 25 wedstrijden 21 punten.Grote Heide heeft deze namiddag Eksel A verslagen. Uitslag: 3-1, na twee doelpunten van Maarten Vandenberk en één van Davy Bellemans. Grote Heide staat na 25 wedstrijden vijfde met 41 punten. De wedstrijd van Sparta Lille tegen en in Houthalen VV werd afgelast: het kunstgrasveld lag vol sneeuw die vanwege de kunststofkorrels niet geruimd kon worden.

Vzw Nitro Motorsport

Zaterdag 17 maart 2018
Nicky Thijs, Tom Neyens en Anneleen Reumers, allen uit Peer, hebben de vzw Nitro Motorsport opgericht met zetel in Lindedorp in Peer. De vereniging heeft onder meer tot doel: motorbeheersing, circuit rijden, rally rijden, rallycross en motorcross en de promotie van de Belgische motorsport.

Sonia Houben overleden

Zaterdag 17 maart 2018
Peer - Sonia Houben overledenDinsdag overleed de uit Peer afkomstige Sonia Houben, de weduwe van Josse Meurs en van Jos Schroeders én de levenspartner van Francis Leyssens. Zij was 65 jaar. Het afscheid en de begrafenis vinden plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de Sint-Michielskerk in Bree. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Wijchmaal - Kadijk 3-1

Vrijdag 16 maart 2018
Peer - Wijchmaal - Kadijk 3-1Sp. Wijchmaal heeft vanavond Kadijk verslagen met 3-1. Na 25 wedstrijden heeft Wijchmaal 35 punten, Kadijk 32.
Peer - Inschrijvingskiosken in MariaziekenhuisZoomMaandag 19 maart worden in het Mariaziekenhuis vier inschrijvingskiosken in gebruik genomen. Aan deze kiosken kan een patiënt, die voor een reguliere raadpleging komt, zich op minder dan een minuut inschrijven. Na die inschrijving aan een kiosk kan de patiënt zich direct naar de wachtzaal van de arts begeven of zich aanmelden op het secretariaat van de arts. Hierdoor zal de wachttijd in de wachtzaal bij de inschrijvingen verminderen.
Elke patiënt moet zich altijd eerst aanmelden aan een kiosk. Dit omdat de kiosken ook fungeren als automaat voor volgnummers om door een medewerker geholpen te worden. De kiosken met touchscreen zijn gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Inschrijven kan in 5 eenvoudige stappen (zie afbeelding).

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Vrijdag 16 maart 2018
De nieuwe procesaanpak voor complexe projecten van de Vlaamse overheid zet in op de realisatie van projecten binnen een aanvaardbare termijn en met een zo maximaal mogelijk draagvlak. De Vlaamse Regering keurt nu de startbeslissing goed van het complex project 'Noord-Zuidverbinding Limburg' in de zin van het decreet over complexe projecten. De bevoegde ministers zullen zorgen voor de verdere uitvoering van deze startbeslissing; de gouverneur van de provincie Limburg wordt aangeduid als procesbegeleider en voorzitter van de stuurgroep.
(Mededeling van de Vlaamse regering)

Gratje Vankemenade overleden

Vrijdag 16 maart 2018
Peer - Gratje Vankemenade overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is vandaag de uitt Neerpelt afkomstige Gratje Vankemenade overleden, de echtgenoot van Mariette Nuijts. Hij was 80 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (18.45-19.15u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe winterprik

Vrijdag 16 maart 2018
Een nieuwe winterprik in de vorm van winterse neerslag komt Vlaanderen in de loop van de nacht binnen. Volgens Meteo Wing kan deze winterse neerslag onder de vorm van aanvriezende regen vallen waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg. De weersvoorspeller van Meteo Wing verwacht na middernacht een zwakke neerslagzone die vanaf het noordoosten Vlaanderen zal binnenkomen. Deze neerslagzone (…) Het hele nieuwsbericht

Minieme bevolkingsgroei

Vrijdag 16 maart 2018
Volgens bevolkingsprognoses van het Federaal Planbureau zal de Limburgse bevolking tussen 2017 en 2070 slechts groeien met 1,6 procent. Dat steekt schril af tegen de verwachte bevolkingsgroei in Vlaams-Brabant (30,8 procent), Oost-Vlaanderen (27,2 procent) en Antwerpen (25,6 procent).

Twee nieuwe Dylans

Vrijdag 16 maart 2018
Peer - Twee nieuwe DylansZoomVandaag wordt Elliott Murphy 69 jaar. De singer-songwriter is nog altijd actief, maar begon in 1973 toen hij de nieuwe Bob Dylan werd genoemd. Lees hier hoe hij samenwerkte met Bruce Springsteen, die dezelfde titel kreeg toebedeeld.

Limburg vergrijst

Donderdag 15 maart 2018
Bank Belfius, die een doorlichting maakte van alle Belgische gemeenten, heeft 25 van de 44 Limburgse gemeenten het etiket 'vergrijzende bevolking' gegeven. Volgens de bank kan dat de betrokken gemeenten financieel in de problemen brengen want gepensioneerden betalen minder gemeentebelastingen.

Jeanne Jansen overleden

Donderdag 15 maart 2018
Peer - Jeanne Jansen overleden
Gisteren is Jeanne Jansen overleden, de weduwe van Albert Evens. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Erpekom. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer. 

 

 

Daar is de Veiligheidsmonitor

Donderdag 15 maart 2018
Peer - Daar is de VeiligheidsmonitorDe Veiligheidsmonitor is een bevraging bij de burgers over verschillende veiligheidsthema's. Via dit initiatief kan je binnenkort als burger bevraagd worden over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de lokale gemeentebesturen. De deelnemers worden via een steekproef geselecteerd.De resultaten worden begin 2019 verwacht, zodat ze kunnen worden opgenomen in de verschillende beleidsplannen.

Louis Winters overleden

Donderdag 15 maart 2018
Peer - Louis Winters overledenOp 11 maart overleed de uit Peer afkomstige Louis Winters, de echtgenoot van Lena Paulussen. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kolderbos-Langerlo in Genk. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Astrid Vanmierlo overleden

Donderdag 15 maart 2018
Peer - Astrid Vanmierlo overledenMaandag is Astrid Vanmierlo overleden, de echtgenote van Jaak Peymen. Zij was 82 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Grote Brogel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Blanke blues

Donderdag 15 maart 2018
Peer - Blanke bluesZoomVandaag viert Hughie Flint zijn 78ste verjaardag. De drummer is een pionier van de blanke blues bij John Mayall & The Bluesbreakers, Alexis Korner, Savoy Brown en The Blues Band. Maar hij leunde soms aan tegen de folk, bijvoorbeeld in Malt And Barley Blues van zijn eigen formatie. Heel zijn cv kan je hier vinden.

Wie wint de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Peer - Wie wint de dvd?ZoomJe zal maar landbouwer zijn dezer dagen, met al die schandalen in de vleesindustrie. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze man als hij samen met zijn vrouw bij de landbouwer arriveert?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wordt u de winnaar!
Volgende week start bij VTM de realityreeks ‘F-16’, over het leven van negen Belgische F-16-piloten. De reeks is gefilmd op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. In de VTM-reeks geven de piloten een inkijk in hun eigen wereld. We krijgen onder meer te zien hoe hun training op de vliegbasis eraan toegaat en we zijn erbij tijdens acties in Syrië en Irak. 'F-16' is vanaf dinsdag 20 maart te bekijken op VTM.

Wie won de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is F. Vandersanden. Hij/zij (geen voornaam bij de inzending) had de plezierigste reactie bedacht voor de "koning Winter". Héél veel inzenders hielden het op "I'll be back", vele anderen haalden er op de een of andere manier de ijsheiligen bij. Straks een nieuw opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Klimaatdoelstelling ondertekend

Dinsdag 13 maart 2018
41 van de 44 burgemeesters van Limburgse gemeenten hebben vanmorgen in de ambtswoning van de gouverneur in Hasselt de provinciale convenant voor klimaat en energie ondertekend. Ze willen daarmee hun steun toezeggen aan de ambitie om tegen 2030 de uitstoot van CO2 met 40 procent te verminderen en tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat is de nieuwe klimaatdoelstelling van de provincie. Alle gemeentebesturen - op drie na - bundelen de krachten, samen met Nuhma, Infrax, Bond Beter Leefmilieu en LRM. Bij de ondertekening ontbraken As, Ham en Voeren.

Martin Vrijsen overleden

Maandag 12 maart 2018
Peer - Martin Vrijsen overledenGisteren in Eksel de uit Wijchmaal afkomstige Martin Vrijsen overleden, de weduwnaar van Anna Coumans. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Betrapt met geld en drugs

Maandag 12 maart 2018
Peer - Betrapt met geld en drugsZaterdag trof de politie CARMA speed en cash geld aan bij de controle van een voertuig in Kaulillerdorp in Bocholt. De bestuurder van de wagen had een kleine hoeveelheid speed, knijpzakjes en een aanzienlijke som cash geld op zak. Een andere inzittende had een kleine hoeveelheid cannabis bij zich. De 26-jarige bestuurder uit Peer werd gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat. De politie voerde in kader van dit onderzoek een huiszoeking uit in een woning op de Cooppalweg in Bocholt, maar dit leverde geen relevante info op. De verdachte werd vrijgelaten en zal later nog verhoord worden over de feiten.
Op 26 februari is de groepsaankoop ‘Limburg Stapt Over’ gestart. Vanaf die datum kunnen Limburgse huishoudens zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas. Inschrijven kan tot 5 april 2018. Daarna strijden leveranciers van 100% groene energie tijdens een veiling tegen elkaar. Het voordeligste bod wint. Vervolgens beslist elke inschrijver zelf of hij het voorstel aantrekkelijk genoeg vindt. En besluit men over te stappen, dan wordt de overstap automatisch geregeld. Vrijblijvend inschrijven kan via www.limburgstaptover.be.

842 meer woongelegenheden

Zondag 11 maart 2018
In tien jaar tijd zijn er in Peer 842 woongelegenheden bijgekomen. In 2007 waren er 6870, in 2017 7712.

SV Breugel wint Peerse derby

Zondag 11 maart 2018
Peer - SV Breugel wint Peerse derbySV Breugel heeft deze namiddag de Peerse derby gewonnen. Het klopte Peer SV met 2-3. SV Breugel staat veertiende met 18 punten uit 24 wedstrijden. Peer SV staat na 23 wedstrijden dertiende met 22 punten. b>Sporting Grote Brogel speelde 1-1 gelijk op het veld van Excelsior Hamont en staat zestiende met 12 punten uit 24 matchen.

Verlies voor Racing Peer

Zaterdag 10 maart 2018
Peer - Verlies voor Racing PeerIn Eerste Provinciale heeft Racing Peer vanavond thuis verloren van Park Houthalen. Uitslag: 0-1. In de stand staat Racing Peer zestiende met 20 punten uit 24 matchen.

Werken langs Steenweg Wijchmaal

Zaterdag 10 maart 2018
Maandag gaat Natuurpunt Meeuwen-Gruitrode & Peer de hoge, overhangende populieren langs de Steenweg Wijchmaal tussen Esmeralda en de Dommel snoeien. Doorgaand verkeer zal dan tijdelijk worden omgeleid via de N73 Noordweg.

Versterking voor SV Breugel

Vrijdag 9 maart 2018
Peer - Versterking voor SV BreugelVoetbalclub SV Breugel heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Fouad El-khalfi (Excelsior Hamont), Jeroen Bosmans (ex-KFC Hamont) en Pieter Bloemen (Achel VV). Doelman Tom Vanlangendonck stopt na dit seizoen, dus wordt er nog volop gezocht naar een waardige vervanger.
Gisteren hebben de drie Noord-Limburgse politiezones een verkeersactie rond zwaar vervoer gehouden. In totaal werden daarbij 1421 voertuigen gecontroleerd op drie plaatsen.
In Overpelt werden 21 vrachtwagens en 13 auto's gecontroleerd. Dat leidde tot 6 onmiddellijke inningen ter waarde van 3450 euro en 2 PV's verzekering en rijbewijs. In Lommel leverde de controle van 18 vrachtwagens en 5 auto's 3 onmiddellijke inningen ter waarde van 465 euro op, en 3 PV's (rijbewijs/ sturen (…) Het hele nieuwsbericht

Immo Control failliet

Vrijdag 9 maart 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft gisteren bvba Immo Control uit Peer failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 8 april ingediend worden bij de curator, mr. Vanhoutvin.

Maria Vandyck overleden

Donderdag 8 maart 2018
Peer - Maria Vandyck overledenDinsdag is de uit Peer afkomstige Maria Vandyck overleden, de echtgenote van Oscar Bovijn. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Dieven stelen kachel

Donderdag 8 maart 2018
Uit een chalet aan de Roermondstraat in Bree is een pelletkachel gestolen. In een woning aan de Witte Torenstraat is een marmeren steen ontvreemd.

Nieuwe bestemmingen Ryanair

Donderdag 8 maart 2018
Grensgevallen
Vanaf de zomer gaat Ryanair vanaf Eindhoven Airport ook vliegen op Athene (Griekenland) en Bratislava (Slowakije). Om te beginnen komen er twee vluchten per week naar deze steden. Tegen de winter zijn drie wekelijkse vluchten voorzien. Dan start Ryanair ook met vluchten naar Agadir (Marokko) en Riga (Letland), en wordt het aantal vluchten op Faro, Lissabon en Sevilla uitgebreid.

Nieuwe bvba: Paesen M Transport

Donderdag 8 maart 2018
Mathias Paesen en de bvba Paesen Verhuur, beiden uit Peer, hebben de bvba Paesen M Transport opgericht met zetel aan de Meeuwerbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervoer voor rekening van derden; de verhuur van vrachtwagens, kraanwagens en heftrucks én het verzekeren van distributiediensten.
Peer - Fietsster (61) gewond bij botsing met autoOp de Koning Albertlaan in Neerpelt raakten gisterenavond een 61-jarige fietsster uit Peer en een auto in een aanrijding betrokken. De fietsster is daarbij lichtgewond geraakt.
Op de Limburgse wegen gebeurden het afgelopen weekend 86 verkeersongevallen. In 20 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf. In het laatste weekend van februari werden er 17 gevallen van vluchtmisdrijf geregistreerd.
Peer - SV Breugel scoort met geslaagde EetdagZoomSportieve spanning, geanimeerde toogbabbels en supportersplezier moesten afgelopen zondag bij voetbalclub SV Breugel voor één keer plaats maken voor culinaire pret. Hoewel, één keer - de Eetdag van SV Breugel is meer dan ooit een klassieker, de zoveelste editie lokte een record aantal levensgenieters naar de Kerklaan en de club bewees dat ze naast sportieve uitdagingen ook sociaal contact hoog in het vaandel draagt. Goed voor enkele lekkere en gezellige uurtjes in de sfeervolle kantine. Met dank aan supporters, (jeugd)spelers, sponsors, sympathisanten en vrijwilligers. (Foto www.sv-breugel.be)
De structurele tewerkstelling binnen de Limburgse KMO’s kende vorig jaar een sterke stijging. Dat zegt SD Worx. Er was een toename van 2 procent van de tewerkstelling. Hiermee scoort Limburg het beste rapport van alle provincies en ligt de groei 0,6 procent hoger dan het Vlaams gemiddelde. Opvallend: 46 procent van de Limburgse KMO’s gaf aan dat de taxshift een belangrijke rol heeft gespeeld in de beslissing om nieuwe medewerkers aan te werven.

4.000 klachten over De Lijn

Woensdag 7 maart 2018
Zowat 10 procent van de 40.000 klachten die de klantendienst van vervoersmaatschappij De Lijn vorig jaar kreeg, kwam uit Limburg.  De meeste klachten kwamen uit de provincie Antwerpen.

1.155 aangiftes over stalking

Woensdag 7 maart 2018
In Limburg werden vorig jaar 1.155 aangiftes over stalking gedaan. In de helft van de gevallen werd de klacht geseponeerd.
Bij invallen in clubhuizen van de motorbende Hells Angels in Limburg en bij 18 huiszoekingen - onder meer in Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren en Hechtel-Eksel - zijn gisterenavond een grote partij wapens en zelfs een raketlanceerder gevonden. Ook troffen de agenten er onder meer kogelvrije vesten met politielogo's en drugs aan. Er zijn twaalf verdachten opgepakt.

Woning uitgebrand

Woensdag 7 maart 2018
Peer - Woning uitgebrandAan de Gruitroderstraat in Bree is vanochtend een huis uitgebrand. Toen de brand uitbrak bevond zich niemand in de woning. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

945 everzwijnen geschoten

Dinsdag 6 maart 2018
In 2017 zijn er in Limburg 945 everzwijnen geschoten. Dat zijn er 350 meer dan in 2016.

Anna Sijmons overleden

Dinsdag 6 maart 2018
Peer - Anna Sijmons overledenIn Peer is gisteren Anna Sijmons overleden, de weduwe van Gerard Reynders. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).
Naar aanleiding van de uitvaartplechtigheid van schepen Rudi Vanhees zijn de diensten van de Stad Peer vrijdagvoormiddag gesloten. Vanaf 13 uur in het Klantencontactcenter opnieuw geopend. Wie een afspraak had op 9 maart wordt persoonlijk verwittigd.

26 verkeersdoden in Limburg

Maandag 5 maart 2018
Vorig jaar zijn in Limburg 26 personen omgekomen in het verkeer. Dat is het laagste cijfer ooit. In 2016 vielen er  35 verkeersdoden. In de cijfers gaat het om verkeersslachtoffers die ter plaatse overlijden. Ook opvallend is dat het aantal ongevallen waarbij gewonden vallen het sterkst afnam in Limburg namelijk met bijna 12 procent. 

Louis Vrolix overleden

Maandag 5 maart 2018
Peer - Louis Vrolix overledenZaterdag is de uit Peer afkomstige Louis Vrolix overleden, de echtgenoot van Martha Opdeweegh. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Truike Hermans overleden

Maandag 5 maart 2018
Peer - Truike Hermans overledenIn Wijchmaal is zaterdag de uit Eksel afkomstige Truike Hermans overleden, de weduwe van Jef Ulenaers. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Winkeldief gebruikt geweld

Maandag 5 maart 2018
Peer - Winkeldief gebruikt geweldEen 33-jarige man die eind februari al gearresteerd werd na een winkeldiefstal is afgelopen vrijdag opnieuw opgepakt in de Bocholterstraat in Bree. Dit keer gebruikte hij ook geweld tegen een bediende. De Zonhovenaar komt in aanmerking voor meerdere winkeldiefstallen in verschillende gemeentes. Hij verbleef eind februari ook al een nacht in de cel na een winkeldiefstal in de Regenboogstraat in Bree. Toen kreeg hij enkele voorwaarden opgelegd en zou hij op korte termijn voor de rechtbank verschijnen. (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Mentens overleden

Maandag 5 maart 2018
Peer - Marcel Mentens overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Peer afkomstigeMarcel Mentens overleden, de weduwnaar van Mène Maesen. Hij was 80 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Begroeting: donderdag van 17.45u tot 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Louis Lecocq overleden

Maandag 5 maart 2018
Peer - Louis Lecocq overledenZaterdag is de uit Beverlo afkomstige Louis Lecocq overleden, de echtgenoot van Martha Broeckmans. Hij was 86 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur).<

Gerda Cremers overleden

Maandag 5 maart 2018
Peer - Gerda Cremers overledenOp 1 maart overleed de uit Hamont afkomstige Gerda Cremers, de weduwe van Henri Van de Weyer. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 4 maart 2018
Peer - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is een paar jaar geleden dat we nog zo'n hoeveelheid sneeuw in de winter gehad hebben. Maar nu de kraanvogels terugkeren kan ook de lente niet meer veraf zijn. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om zijn nieuwe cartoon aan op te hangen. Wat zegt "koning Winter" als hij door de kinderen wordt weggejaagd?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 4 maart 2018
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet was Cynthia Callens. De meeste inzenders stuurden - het was te verwachten -  een tekstje in dat iets te maken had met onderwijs. Mooi was ook de inzending van iemand die de "leraar" een vraag liet stellen over het aantal "blauwe bonen" in een dozijn. Maar de jury vond de tekst van Cynthia Callens het plezierigst. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Tegen boom op middenberm

Zondag 4 maart 2018
Peer - Tegen boom op middenbermOp de 't Hasseltkiezel in Bree is gisteren een 32-jarige vrouw uit Bree gewond geraakt toen zij met haar auto tegen een boom op de middenberm belandde. Bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Bocholterkiezel en de Sportlaan is een 47-jarige man uit Bree gewond geraakt.

Racing Peer klopt Koersel

Zondag 4 maart 2018
Peer - Racing Peer klopt KoerselRacing Peer heeft deze namiddag Koersel verslagen. Uitslag: 0-3, na doelpunten van Cedric Buntinx, Tuur De Poorter en Dieter Kosten. In de stand staat Racing Peer vijftiende met 20 punten uit 23 wedstrijden.Sporting Wijchmaal verloor: tegen VK Gestel werd het 0-4. In de stand staat Wijchmaal na 23 wedstrijden negende met 29 punten. Grote Brogel ten slotte verloor met 0-4 van Ham United. In de stand staat Grote Brogel zestiende met 11 punten uit 23 wedstrijden.

Leer zeilen!

Zondag 4 maart 2018
Inwoners van Bocholt, Bree, Kinrooi, Maaseik, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek en Peer kunnen tegen een gunstig tarief leren zeilen op de Maasplassen in Kinrooi. Wie interesse heeft in het initiatief kan vrijblijvend langskomen tijdens het infomoment op donderdag 29 maart tussen 19u00 en 21u00 bij Sailcenter Limburg. Wie er die avond niet kan zijn, mag ook altijd info opvragen bij de sportdienst of Sailcenter Limburg (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - SV Breugel verliest van KaulilleSV Breugel heeft vanavond verloren van Kaulille FC. Uitslag: 3-1.. In de stand staat SV Breugel veertiende met 15 punten uit 23 wedstrijden.
Het Provinciaal Comité van de KBVB heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden voor vrouwen, reserven en jeugd op zaterdag 3 maart en zondag 4 maart.
De rechtbank van Koophandel heeft Tuinaanleg Lucien Paredis uit Peerfailliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 1 april ingediend worden.

Diefstal in kapel

Vrijdag 2 maart 2018
In een kapel aan de Opitterkiezel in Bree is een diefstal gepleegd. Er zijn een aantal kaarsjes en een houten paternoster gestolen.
Peer - Dronken man bijt politie-inspecteursTwee politieagenten raakten gisterennamiddag lichtgewond bij de opsluiting van een weerspannig persoon in het commissariaat van Bree. De twintiger uit Kinrooi had kort voordien een vluchtmisdrijf gepleegd. Rond 13.45 uur kreeg de politie een oproep voor een verkeersongeval met stoffelijke schade in de Basdonkstraat in Kinrooi. Een onbekende had er enkele paaltjes, boompjes en een verkeersbord omver gereden. De man reed verder zonder zich kenbaar te maken. De politie kon een verdachte identificeren en ging (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag treedt de nieuwe bisschopsraad van het bisdom Hasselt aan. De raad wijzigde in samenstelling en in de bevoegdheden van zijn leden. E.H. Bart Coenegrachts, diaken Etienne Sourbron en Francis Loyens vervoegen zich voor de eerste maal bij de bisschopsraad. Verschillende wisselingen van beleidsmedewerkers van het bisdom tijdens de laatste maanden hebben geleid tot wijzigingen in de samenstelling en in de bevoegdheid van de bisschopsraad. De nieuwe bisschopsraad is in functie vanaf 2 maart.
Nieuw (…) Het hele nieuwsbericht
In 2017 hebben politie en parket in Limburg in totaal 158 moeilijk bereikbare vennootschappen gecontroleerd. Het gaat om vennootschappen die op een fictief adres worden ingeschreven en van een stroman worden voorzien om onder de radar te blijven. Deze ‘schermvennootschappen’ worden gebruikt voor de organisatie van allerlei vormen van fraude : oplichting, faillissementsfraude, BTW-ontduiking, witwasoperaties, enz. Het parket tracht deze vennootschappen uit het handelsverkeer te halen om fraude (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Winters overleden

Vrijdag 2 maart 2018
Peer - Paul Winters overledenGisteren is Paul Winters in zijn woning in Linde-Peer onverwacht overleden. Hij was de echtgenoot van Marie-Louise Bonhomme en was 83 jaar. Het afscheid in uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Wauberg waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium

Fietsen door het ijs

Donderdag 1 maart 2018
Peer - Fietsen door het ijsZoomToerisme Limburg maakt in de zomer reclame met "Fietsen door het water", waarbij je in Bokrijk tussen twee vijvers door kan fietsen. Het is nog mooier als het gevroren heeft! (Foto Toerisme Limburg)

56,7 procent meer appartementen

Donderdag 1 maart 2018
Tussen 2005 en 2017 is het aantal appartementen in Limburg gestegen met 56,7 procent. Dat is de sterkste stijging van alle Vlaamse provincies.

Lambert Rooyackers overleden

Donderdag 1 maart 2018
Peer - Lambert Rooyackers overledenGisteren is Lambert Rooyackers overleden, de weduwnaar van Rosa Van Och. Hij was 66 jaar.  De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kleine Brogel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in  funerarium Witters in Eksel.

Leon Dreesen overleden

Donderdag 1 maart 2018
Peer - Leon Dreesen overledenDinsdag is Leon Dreesen overleden, de echtgenoot van Francine Gielen. Hij was 67 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrm Jaeken vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer