Het overige nieuws

Racing Peer klopt Elen

Zaterdag 31 augustus 2019
Peer - Racing Peer klopt ElenKRC Peer heeft vanavond met 3-1 gewonnen van Standard Elen. Voor Peer scoorden Corthouts (2) en Gijbels.
Peer - Sanicole Airshow op 13 en 15 septemberZoomOp en boven de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 13 en 15 september de 41ste International Sanicole Airshow plaats. “De airshow staat dit jaar in het teken van de 75ste verjaardag van de bevrijding van West-Europa," zegt airshow director Geoffrey Buekenberghs. "Sommige van de internationale deelnemers, zoals de B-52 bommenwerper, de unieke CV-22 Osprey of de SU27 van de Oekraiense luchtmacht, zijn hier maar zelden te zien. Tegelijk proberen we van (…) Het hele nieuwsbericht

Clemence Moors overleden

Zaterdag 31 augustus 2019
Peer - Clemence Moors overledenIn Roosbeek (Boutersem) is woensdag de uit Peer afkomstige Clemence Moors overleden, de weduwe van de in 1977 overleden Joseph Tilkin. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Permentier in Tienen.

Voetgangster (52) gewond

Vrijdag 30 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren raakten gisteren in de vooravond een vrachtwagen en een 52-jarige voetgangster uit Houthalen-Helchteren in een aanrijding betrokken. De vrouw werd daarbij gewond.

Geld gestolen in horecazaak

Vrijdag 30 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is ingebroken in een horecazaak aan het Sint-Trudoplein in Houthalen-Helchteren. Er is geld gestolen.

Maandag start het schooljaar

Vrijdag 30 augustus 2019
Peer - Maandag start het schooljaarZoomVanaf maandag gaan de kinderen weer naar school. Om hun veiligheid te garanderen organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket dit jaar al voor de 18e keer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. In dat kader gaat de lokale politie extra aandacht besteden aan overtredingen begaan door zowel volwassenen, jongvolwassenen als kinderen. In de schoolomgeving zal de politie extra controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en snelheid. Jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer. Daarnaast wordt dit jaar extra gesensibiliseerd via flyers en affiches die door de scholen worden meegegeven aan de ouders.

Jef Beckers overleden

Vrijdag 30 augustus 2019
Peer - Jef Beckers overledenGisteren is Jef Beckers overleden, de echtgenoot van Maria Feyen. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kleine Brogel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Minder oproepen voor wespennesten

Donderdag 29 augustus 2019
De Limburgse brandweerkorpsen hebben dit jaar tot nu toe beduidend minder oproepen gekregen om wespennesten te verdelgen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De brandweerzone Noord-Limburg bijvoorbeeld kreeg tot nu toe zo'n 1.200 oproepen. Rond dezelfde tijd vorig jaar waren er dat meer dan 3.000. In de andere Limburgse korpsen zijn de oproepen ook met meer dan de helft gedaald.

Auto gestolen in Eksel

Donderdag 29 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een auto gestolen in de Punderhoekstraat in Eksel. De wagen stond op de oprit van een huis.
Uit recente enquêtes bij inwoners uit Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer blijkt dat heel wat senioren vragende partij zijn voor een helpende hand bij het klussen in en om het huis. Er is namelijk ook een tekort aan klusjesdiensten. Om hier een antwoord op te bieden bundelden de gemeenten Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer de krachten en rolden een nieuwe Klus- en groendienst uit. Een samenwerkingsinitiatief waarbij maatwerkbedrijf de Biehal de uitvoerder is.
Een lekkende kraan, het (…) Het hele nieuwsbericht

Afscheid verongelukte motorrijder

Donderdag 29 augustus 2019
Peer - Afscheid verongelukte motorrijderHet afscheid van de verongelukte motorrijder Justin Wans, echtgenoot van Lisette Schreurs, vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium aan de Kerkstraat.

Weer 2x2 rijstroken open in Zwartberg

Donderdag 29 augustus 2019
Peer - Weer 2x2 rijstroken open in ZwartbergZoomVanaf komend weekend zullen er op de Weg naar Zwartberg in Genk opnieuw 2 rijstroken in beide richtingen beschikbaar zijn voor gemotoriseerd verkeer. Ook het kruispunt met de Lucien Londotstraat opent weer. Fietsers kunnen intussen gedeeltelijk gebruik maken van de fietspaden rondom het complex van de spoorwegbruggen. Tegen begin oktober zouden ook de nieuwe op- en afritten gebruiksklaar zijn.
De werken aan het op- en afrittencomplex zitten stilaan in de laatste rechte lijn, meldt het (…) Het hele nieuwsbericht

Veilig terug naar school

Donderdag 29 augustus 2019
Peer - Veilig terug naar schoolZoom
Maandag is het zover... kinderen en jongeren mogen (moeten) weer naar school. Belangrijk is wél dat dit veilig gebeurt, en daarom hieronder enkele tips waarmee u best rekening houdt. Deze tips komen uit 'Tips voor Fietsers'
Is je fiets in orde?
Kijk na of je remmen, lichten en versnellingen nog goed werken. Staan je banden nog hard genoeg? En misschien ben je onder de vakantie gegroeid en staat je zadel te laag... Kijk het allemaal even na en ga desnoods naar je fietsenmaker (…) Het hele nieuwsbericht

Johan Elsen overleden

Woensdag 28 augustus 2019
Peer - Johan Elsen overledenGisteren is de in Wijchmaal woonachtige Johan Elsen overleden, de echtgenoot van Ru-Gown Chen. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Sp. Grote Brogel verliest in Leut

Woensdag 28 augustus 2019
Peer - Sp. Grote Brogel verliest in LeutSporting Grote Brogel heeft vandaag zijn tweede competitiewedstrijd verloren op het veld van LS Leut. Uitslag: 4-2 .

Man overlijdt na ongeval

Woensdag 28 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Motorrijder Justin Wans uit Peer is in een Luiks ziekenhuis bezweken aan de verwondingen die hij vorige week opliep bij een verkeersongeval in Henri-Chapelle. Zijn echtgenote, die op de duozit had plaatsgenomen, raakte ook gewond. Zij is opgenomen in het Mariaziekenhuis in Overpelt.

Koelere lucht en kans op onweer

Woensdag 28 augustus 2019
Weerbericht
Peer - Koelere lucht en kans op onweerNa de doortocht van een storing volgende nacht, met kans op lokale onweersbuien, komen we terecht in een koelere luchtsoort. Het kwik komt lager uit, maar echt koud wordt het wel niet. Tijdens het weekend krijgen we zelfs nog even een opstoot van tropische lucht. Nadien wordt het echter wel gevoelig koeler en op de eerste schooldag is het zelfs eerder fris.
Vandaag kan de zon in de ochtend domineren, al komen er hogere wolkenvelden voor. Later ontwikkelen zich ook stapelwolken en en plaatselijke (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk omhoog

Woensdag 28 augustus 2019
Morgenmiddag zal het Belgische F16 Demo Team een demonstratie geven boven de vliegbasis van Kleine Brogel, tussen 12u00 en 12u30. Ze beloven dat het de moeite waard zal zijn. Dus, als je in de buurt bent... kijk dan even omhoog. Maar eerst stoppen, natuurlijk!

KMI waarschuwt met code geel

Woensdag 28 augustus 2019
Peer - KMI waarschuwt met code geelVooral in de loop van de namiddag wordt de atmosfeer onstabiel en kunnen er plaatselijk onweersbuien tot ontwikkeling komen. Lokaal kan er vrij veel regen vallen. In de loop van woensdagnacht trekken de buien weg naar het oosten. Daarom is ondertussen ook het nummer 1722 geactiveerd, daar kan je terecht met hulpoproepen voor zaken waarbij geen mensen bedreigd zijn: waterloverlast, omgewaaide bomen, schade aan het dak, enz. Het is de bedoeling om noodnummers vrij te laten voor echt dringende oproepen.

Auto tegen container in Grote Brogel

Dinsdag 27 augustus 2019
Peer - Auto tegen container in Grote BrogelIn de Smeetshofweg in Grote Brogel is vanavond een vrouw met haar auto tegen een container gereden. Zij raakte daarbij lichtgewond. Het slachtoffer woont in Peer.

Huiszoekingen bij de Watergroep

Dinsdag 27 augustus 2019
Peer - Huiszoekingen bij de WatergroepVandaag voerde de federale gerechtelijke politie Limburg enkele huiszoekingen en arrestaties uit op bevel van de onderzoeksrechter te Hasselt in het kader van een onderzoek naar mogelijke corruptie binnen “De Watergroep” van Limburg. Het dossier werd enkele maanden geleden opgestart nadat het hoofdbestuur van “De Watergroep” een interne audit overmaakte aan het parket Limburg. Aangezien er aanwijzingen zijn van financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten, (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser rijdt tegen bushokje

Dinsdag 27 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oudsbergerweg in Oudsbergen is een 21-jarige fietser uit Oudsbergen gisterenavond tegen een bushokje gereden. Hij raakte daarbij gewond.

Chauffeur betrapt met drugs

Dinsdag 27 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Chauffeur betrapt met drugsDe politie controleerde gisterenavond rond 19.30 uur een stilstaande auto op de rotonde van de Oudsbergerwegen de Kasteelstraat in Oudsbergen. De bestuurder, een 33-jarige man uit Diepenbeek, bleek onder invloed en in het bezit van drugs. Zijn rijbewijs is ingehouden en zijn voertuig werd getakeld.

Godelieve Housen overleden

Dinsdag 27 augustus 2019
Peer - Godelieve Housen overledenOp 21 augustus overleed de uit Peer afkomstige Godelieve Housen, de weduwe van de in 2014 overleden René Vandereyt. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk OLV van Banneux in Hasselt.
Peer - Koffie met taart bij Okra Grote BrogelZoomOkra Grote Brogel hield gisteren weer zijn jaarlijkse, befaamde koffie-met-taartdag. Die had succes, want er kwamen ruim 400 leden in het Brueghelheem opdagen. En die hebben het warme weer niet aan hun hart laten komen! Bovendien moest niemand zich zorgen maken: zoals de foto laat zien kon men bij de taartentafel ook suikervrij, lactosevrij of glutenvrij gebak krijgen. Voor elck wat wils, zoals dat heet... (Willy Reumers)

Met de groeten uit... Thailand

Maandag 26 augustus 2019
Peer - Met de groeten uit... ThailandZoomChiang Khan kennen we niet, maar het moet in Thailand liggen. Patrick Jacobs fotografeerde daar deze zonsondergang boven de Mekong-rivier.
Tele-Onthaal Limburg is op zoek naar een tiental nieuwe vrijwilligers. Ze moeten een team van ongeveer 60 mensen versterken die de klok rond, zeven dagen op zeven de hulplijn openhouden. Vorig jaar kreeg Tele-Onthaal Limburg  bijna 14.000 telefonische oproepen binnen en 1700 chatoproepen.

Auto's botsen: vijf gewonden

Zondag 25 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Genkerbaan in Oudsbergen zijn gisterennamiddag rond 13.15 uur twee wagens gebotst. Een man uit Peer (20), een man (67) en een vrouw (68) uit Oudsbergen, een man (19) en een meisje (17) uit Bree, liepen daarbij verwondingen op.

Grote Brogel klopt Waterloos

Zondag 25 augustus 2019
Peer - Grote Brogel klopt WaterloosIn Vierde Provinciale heeft Grote Brogel vandaag Waterloos verslagen. Uitslag: 5-2. Peer SV verloor met 4-1 op het veld van Lutlommel. SV Breugel verloor thuis met 1-7 van Kattenbos Sport. KRC Peer versloeg FC Bolderberg met 3-0.

Grote Brogel - Sparta Lille 1-4

Zaterdag 24 augustus 2019
Sp. Grote Brogel heeft vanavond thuis verloren van Sparta Lille. Uitslag: 1-4.

Jacques Buys overleden

Zaterdag 24 augustus 2019
Peer - Jacques Buys overledenGisteren is in Grote Brogel Jacques Buys overleden, de echtgenoot van Anny Heynickx. Hij was 83 jaar. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Bocholt vinden plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uiitvaartzorg in Bocholt.
Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht

70 wanhoopsdaden per jaar

Vrijdag 23 augustus 2019
Het parket Limburg streeft naar een veilige, rechtvaardige en zorgzame samenleving. "De feiten afgelopen nacht in Genk waarbij een wanhoopsdaad live werd gestreamd, heeft onze Limburgse samenleving beroerd en maakt ons als parket bezorgd. De afgelopen jaren (2017, 2018) kregen we te maken met gemiddeld 70 wanhoopsdaden en 120 pogingen hiertoe per jaar," aldus het parket, dat benadrukt dat wie nood heeft aan hulp, altijd terecht kan bij de zelfmoordlijn via het oproepnummer 1813.

Hittegolf op komst

Vrijdag 23 augustus 2019
Weerbericht
Peer - Hittegolf op komstDe afgelopen dagen gaven de weermodellen kans op een hittegolf. De meest recente uitdraai bevestigt deze kans en voorziet zelfs temperaturen iets boven de tropische grens van 30 graden. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme continentale lucht naar onze streken gestuurd. De combinatie van veel zon en deze luchtstroming zorgt voor tropische maxima.
Vandaag is het stralend zonnig weer en buiten wat hoge wolkensluiers is het (…) Het hele nieuwsbericht

Wijchmaal klopt Park Houthalen

Woensdag 21 augustus 2019
Peer - Wijchmaal klopt Park HouthalenSporting Wijchmaal heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Park Houthalen gewonnen met 1-0. Peer SV versloeg Reppel met 2-0. SV Breugel klopte Inter Hasselt met 10-0.

Lachgas in beslag genomen

Woensdag 21 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politiezone Carma kreeg gisterenavond twee meldingen van overlast op een parking aan de astorijstraat in Houthalen-Helchteren en aan de Winterslaan in Genk. Bij controle van de voertuigen stelden de agenten vast dat op beide locaties jongeren bijeenkwamen om lachgas te inhaleren. De flessen werden in beslag genomen.

Nieuwe voorzitter bij RC Peer

Dinsdag 20 augustus 2019
Eric Gijbels is de nieuwe voorzitter van Racing Peer. Hij volgt Raf Nelis op.

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Peer - Met de groeten uit Parijs (2)ZoomOok Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Zoom

3.338 rusthuisbedden méér

Dinsdag 20 augustus 2019
In de Limburgse woonzorgcentra zijn in tien jaar tijd 3.338 bedden bijgekomen. In 34 van de 42 gemeenten zijn er nu meer rusthuisbedden. De meeste (341) waren voor Hasselt. In Beringen steeg het aantal bedden met 182, in Leopoldsburg met 146, in Pelt met 110 en in Tongeren met 108.

Een stropop van Groene Kring

Dinsdag 20 augustus 2019
Peer - Een stropop van Groene KringZoomAfgelopen weekend doken in heel Vlaanderen een 50-tal stropoppen op. Daar zit Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, voor iets tussen. Met deze actie wil de beweging tonen dat ze #Boerentrots is en hulde brengen aan alle boeren en tuinders die elke dag het beste van zichzelf geven om al dat lekkers driemaal daags op ons bord te krijgen. In Limburg staat er onder meer op volgende plaatsen een stropop:
- Overpelt: kruising N71 en Astridlaan;
- Neerpelt: Peerderbaan, bij de molen in Lille (foto);
- Hechtel-Eksel: Winnerstraat, tegenover Winnerhof;
- Hamont-Achel: Sint-Michielsplein;
- Peer: Weg naar Bree;
- Bree: Opitterkiezel;
- Tongeren: Luikersteenweg 682.
(Foto Groene Kring)
Een stropop van Groene Kring
Zoom
Peer - 'Guitarillon on Tour' in de VS (deel 2)ZoomBeiaardier van Neerpelt Jan Verheyen en gitarist Cedric Honings uit Peer (foto) zijn terug thuis van de tournee door het noordoosten van de VS. Ze speelden er ‘Guitarillon’-concerten waarbij de torenbeiaard samenklinkt met gitaar. Een ongewone combinatie, die bij ons al te horen was eerder dit jaar. Daarnaast spelen ze ginder ook soloconcerten. Ondertussen staan ze weer met beide voeten op Belgische bodem. Na hun eerste bijdrage volgt (…) Het hele nieuwsbericht

Bussen Pukkelpop druk gebruikt

Maandag 19 augustus 2019
Volgens voorlopige cijfers heeft De Lijn in haar speciale Pukkelpop-bussen de afgelopen dagen 153.000 festivalgangers vervoerd. Dat zijn er 13.000 meer dan vorig jaar maar nog altijd 17.000 minder dan het record van 2017. Niet alleen de bussen tussen het festivalterrein en het station van Hasselt zaten goed vol, ook de extra streeklijnen deden het goed. Op de verbinding Hasselt-Genk-As-Opglabbeek-Gruitrode-Bree-Bocholt moesten meerdere bussen ingezet worden. Afgelopen weekend betekende ook voor De Lijn Limburg een zware inspanning met 136 extra bussen, 168 chauffeurs en 22 controleurs die alles coördineerden.

Paardenvoer gestolen

Maandag 19 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een container in een weide aan de Ophelgenstraat in Houthalen-Helchteren. De daders hebben er paardenvoer, paardenmaterialen en leeggoed gestolen.

Met vakantiegroeten uit Parijs

Zondag 18 augustus 2019
Peer - Met vakantiegroeten uit ParijsZoomParis ist eine Reise wert, zong Peter Alexander vele jaren geleden. En Jean Dreesen moet dat beamen. Hij was de afgelopen week in de Franse hoofdstad en maakte er bijgaande foto's. Wat hem het meest opviel in Parijs? "Je ziet er meer Chinezen dan Parijzenaars," zegt Jean.
Met vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit Parijs
Zoom

SV Breugel - Wijshagen 1-1

Zondag 18 augustus 2019
Peer - SV Breugel - Wijshagen 1-1SV Breugel raakte thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Heidebloem Wijshagen. Uitslag: 1-1.

Jef Schildermans overleden

Zondag 18 augustus 2019
Peer - Jef Schildermans overledenIn Wijchmaal is de uit Overpelt afkomstige Jef Schildermans overleden, de echtgenoot van Tiny Weytjens. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroeting: vrijdag (19 uur) in funerarium Jaeken aann de Kerkstraat in Peer.

Genieke Winters overleden

Zondag 18 augustus 2019
Peer - Genieke Winters overledenIn WZC 't Dorp in Helchteren is vrijdag Genieke Winters overleden, de echtgenote van Rene Plessers. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.
Peer - Oldtimertreffen in teken van 'blauw licht'Zoom
Donderdag is er weer een oldtimertreffen in het centrum van Peer. Alle voertuigen met een blauw licht zijn welkom. (Josh Vandijck)

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Peer - Staking bij NMBSDoor een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.

Regenachtig weekend

Zaterdag 17 augustus 2019
Weerbericht
Peer - Regenachtig weekendEen storing schuift in het weekend over onze streken en zorgt voor wolken en neerslag van betekenis. Bovendien staat er flink wat wind. Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met rustig en droog weer. Ook de zon kan dan domineren en de temperaturen komen wat hoger uit. Zaterdag (17/08) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Er komen ook drogere perioden voor, maar de neerslagkansen blijven de hele dag erg hoog. Het is wel zacht bij maxima rond 23 graden. De (…) Het hele nieuwsbericht

Exhibitionist ingerekend

Vrijdag 16 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In het natuurgebied “de Kolis” in Pelt is woensdag een exhibitionist opgedoken. De naakte man had twee kinderen van 12 en 15 benaderd en aangesproken De kinderen zijn onmiddellijk naar huis gegaan en hebben dit tegen hun moeder verteld, die daarop meteen de politie verwittigde. Een ploeg van de PZ HANO is onmiddellijk ter plaatse gegaan en kon de verdachte aantreffen. De betrokken man werd gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat. Na verder onderzoek en verhoor, werd de verdachte door (…) Het hele nieuwsbericht

Eén op vier woont in huurwoning

Donderdag 15 augustus 2019
In Limburg woont 26 procent in een huurwoning. In de centrumsteden Hasselt en Genk is dat 34 procent.

Plastic op de Noordpool gevonden

Donderdag 15 augustus 2019
Peer - Plastic op de Noordpool gevondenZoomOnze cartoonist Fobie volgt de actualiteit op de voet, ook nu weer met deze prachtige cartoon...

Woodstock vijftig jaar later

Donderdag 15 augustus 2019
Peer - Woodstock vijftig jaar laterZoomVijftig jaar later ziet onze cartoonist Fobie het zo.

Regen en buien

Dinsdag 13 augustus 2019
Weerbericht
Peer - Regen en buienEen westcirculatie heerst nog enige tijd over onze streken met wisselvallig weer en hoge neerslagkansen. Bovendien is de aangevoerde lucht eerder fris, waarbij de maxima iets onder de normale waarden liggen. Op de lange termijn bouwt een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren over onze regio. Het wordt droger, zonniger en vooral ook warmer.
Woensdag komt een storing in de late namiddag en avond opzetten met regen. Voordien is het eerst zonnig, maar de bewolking neemt gestaag toe. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Thuisverpleging Koen

Dinsdag 13 augustus 2019
Koen Daniëls en Ann Lipkens, beiden uit Peer, hebben de besloten vennootschap Thuisverpleging Koen opgericht met zetel aan de Panhovenstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer verpleegkundige en ambulante revalidatieactiviteiten en activiteiten op het vlak van geestelijke gezondheidszorg.

Fietser (15) gewond bij aanrijding

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Bocholt botsten deze voormiddag rond 9.30 uur een auto en een 15-jarige fietser uit Bocholt. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Twee gewonden bij frontale klap

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Herebaan-West in Houthalen zijn vanmorgen de twee chauffeurs gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Zij zaten bekneld in hun auto en moesten door de brandweer bevrijd worden.

Fietser (45) gewond bij botsing

Maandag 12 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 16.30 uur gebeurde er een verkeersongeval in de Kleine Heresteeg in Houthalen-Helchteren. Daarbij waren een auto en een 45-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

1.240 landbouwbedrijven minder

Maandag 12 augustus 2019
In tien jaar tijd is het aantal bedrijven met landbouwproductie in Limburg met 1.240 gedaald. In sommige gemeenten is het aantal bedrijven zelfs met meer dan de helft afgenomen. Dat is onder meer het geval in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg. Sint-Truiden, Peer en Riemst zijn de gemeenten met de meeste landbouwbedrijven. De oppervlakte landbouwgrond in Limburg is de jongste tien jaar lichtjes toegenomen.

Ingebroken in tuinhuis

Maandag 12 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een tuinhuis aan de Steenakkerstraat in Bocholt kwamen afgelopen weekend dieven over de vloer. De buit bestaat uit een koffiemachine, een verlengkabel en voedsel en drank.

Jef Janssen overleden

Zondag 11 augustus 2019
Peer - Jef Janssen overledenVandaag is Jef Janssen overleden, de echtgenoot van Hermine Winters. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) in de dekenale kerk in Peer. De begraving van de urne vindt in besloten kring plaats.

Bob De Decker overleden

Zondag 11 augustus 2019
Peer - Bob De Decker overledenVandaag is Bob De Decker overleden, de weduwnaar van Louisa Talboom en de echtgenoot van Jacqueline Sleurs. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

Racing Peer klopt Leopoldsburg

Zondag 11 augustus 2019
Peer - Racing Peer klopt LeopoldsburgK. ESK. Leopoldsburg heeft de thuiswedstrijd tegen Racing Peer verloren met 0-2.

Brievenbus gestolen op Kenensdijk

Zondag 11 augustus 2019
Peer - Brievenbus gestolen op KenensdijkAan de Kenensdijk in Wijchmaal gingen dieven met een brievenbus aan de haal. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Auto in voortuin beland

Zondag 11 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 4.30 uur botste een auto in de Zagerijstraat in Bocholt tegen een verlichtingspaal. Het voertuig ging over de kop en belandde in de voortuin van een woning. De bestuurster, een 22-jarige vrouw uit Bocholt, raakte daarbij gewond.

Een natuuroase in Bosland

Zondag 11 augustus 2019
Peer - Een natuuroase in BoslandZoomGisteren heeft Natuur en Bos in Bosland de eerste natuuroase van het gebied geopend. Die ligt op het kruispunt van de wandelgebieden Holven - ’t Plat en Grote Hof – Hobos. Dat stuk bos wordt representatief genoemd voor het soort bos waar Natuur en Bos in heel Bosland naar streeft: gemengd loofhout dat in de lente frisgroen kleurt in verschillende tinten. Gestart kan er worden in de Boemerangstraat, (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Dodelijk ongeval met vluchtmisdrijfOp de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen is vanochtend een dodelijk ongeval gebeurd. Een 45-jarige fietser uit Oudsbergen werd er aangereden door een auto en overleefde de klap niet. De bestuurder van de auto, die vluchtmisdrijf pleegde, is gearresteerd. Een patrouille van Politie CARMA reed rond 2.50 uur over de Weg naar Gruitrode in de richting van Opglabbeek-Centrum, toen ze in de verte een ongeval zagen gebeuren. Bij aankomst ter plaatse troffen ze een fietser aan op de rijbaan. De bestuurder van de auto (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig weer

Zondag 11 augustus 2019
Weerbericht
Peer - Wisselvallig weerEen depressie over de Britse Eilanden zorgt tijdelijk voor veel wind in het weekend. Nadien wordt het rustiger, maar ook wat kouder en de neerslagkansen nemen toe. De volgende 10 dagen staat er geen echt vakantieweer op het programma.
Vandaag doet de wind het rustiger, maar waait wel nog meestal matig. Het wordt een droge dag bij een afwisseling van stapelwolken en zon. Het kwik bereikt gemiddeld 22 graden.
Maandag is het droog in de ochtend met opklaringen. Later op de dag (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden probeerden tijdens de vakantie van de bewoners een Ford Transit te stelen in de Parkstraat in Lindel-Hoeven (Overpelt). Zij slaagden niet in hun opzet. De daders hadden het slot uit het bestuurdersportier en het stuurslot uitgebroken maar kregen de wagen niet aan de praat.
Peer - Pandatweeling geboren in Pairi DaizaZoomEn zo zag Fobie die unieke gebeurtenis.

Nog 500 tickets voor BoslandTrail

Donderdag 8 augustus 2019
Het is maar dat je 't weet
De organisatie van de Boslandtrail heeft in totaal nog 500 tickets ter beschikking: 100 voor de 100km door Bosland en 400 voor de 50km door Bosland. 
BoslandTrail is een verbindend project dat de plaatselijke natuur in de kijker wil zetten. ‘Het gaat om onze bossen, heide en zandduinen; om onze unieke fauna en flora. Maar ook de Limburgse gastvrijheid is uniek’, vertellen Lien en Sarah: ‘Deze editie werken wij samen met lokale verenigingen die zich aanmelden om van (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met auto

Donderdag 8 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Byvaerdeweg in Oudsbergen is een auto gestolen. De diefstal werd afgelopen nacht gepleegd.

Opnieuw een plofkraak in Kinrooi

Donderdag 8 augustus 2019
Peer - Opnieuw een plofkraak in KinrooiZoomEn zo zag Fobie de thuiskomst van de daders...

Brandweer neutraliseert oliespoor

Donderdag 8 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Brandweer neutraliseert oliespoorDe brandweer heeft vanmorgen een oliespoor geneutraliseerd in Beek. Het spoor liep van de Jef Van Hoofstraat tot in de Veeweidestraat.

Brandweerperikelen

Woensdag 7 augustus 2019
Peer - BrandweerperikelenDe Limburgse brandweer vreest dat er binnen vier jaar een tekort aan leidinggevenden is. Vrijwilligers die in het middenkader willen komen, moeten zware opleidingen volgen en die zijn niet altijd te combineren met hun werk. Nu werken er overwegend vrijwilligers bij de brandweer. Zij kunnen opgeleid worden tot onder andere onderofficier. Maar die opleidingen zijn verzwaard. Nu moet een onderofficier bijvoorbeeld 380 uren opleiding volgen in plaats van 20 uur vroeger. Dat zorgt ervoor dat veel vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met fietsen en materiaal

Woensdag 7 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een garage aan de Canadastraat in Houthalen-Helchteren zijn twee fietsen en werkmaterialen gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Mechelaars in beslag genomen

Woensdag 7 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA en de Vlaamse Inspectie Dierenwelzijn namen deze namiddag twee Mechelse herdershonden in beslag bij een woning op de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren. De honden hadden geen voedsel of drinken ter beschikking en werden door de eigenaar achtergelaten. Ze zaten buiten in een onveilig hondenhok vol uitwerpselen. Beide dieren zijn overgebracht naar het dierenasiel. Er wordt een PV opgesteld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet en de eigenaar wordt nog verhoord.

Een fijne ochtendwandeling

Woensdag 7 augustus 2019
Peer - Een fijne ochtendwandelingZoomWat is er op een zomerse zondag mooier dan een ochtendwandeling in de ontwakende natuur? De KVLV van Kleine Brogel deed dat, genoot ervan en is zeker van plan om het nog eens over te doen!
Een fijne ochtendwandeling
Zoom

Wisselvallige periode

Woensdag 7 augustus 2019
Weerbericht
Peer - Wisselvallige periodeIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt vochtige maritieme lucht aangevoerd. Daarbij zijn er geregeld depressies en storingen die over onze regio schuiven. Bovendien is de atmosfeer vaak onstabiel en is de kans op buien groot. Het wordt een wisselvallige meerdaagse met geregeld regen of buien, al zijn de temperaturen wel nog behoorlijk.
Vandaag
is de minst goede dag van de week. Het is wisselend tot zwaar bewolkt en er trekken geregeld een aantal buien, eventueel met (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - 'Guitarillon on tour' in de VS (deel 1)ZoomJan Verheyen, beiaardier van Neerpelt, en gitarist Cedric Honings uit Peer zijn op tournee in het noordoosten van de VS. Ze spelen er ‘Guitarillon’-concerten waarbij de torenbeiaard samenklinkt met gitaar. Een ongewone combinatie, die bij ons al te horen was eerder dit jaar. Daarnaast spelen ze ginder ook soloconcerten. Hun reis is ondertussen halfweg en dus tijd voor een eerste verslag:
"Ruim twee weken geleden begon onze tour in New York. Daar stonden geen concerten (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Twintigjarige in aanrijding betrokkenEen 20-jarige bestuurder uit Peer wilde gisterenavond, even voor 23 uur, een traag rijdend voertuig inhalen op de Breeërweg in Maaseik. Hij merkte te laat dat men hem al aan het inhalen was. Het kwam tot een aanrijding, waarbij het voertuig van de 30-jarige bestuurder uit Bree begon te tollen en naast de rijbaan in de berm terecht kwam. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen.

Treeske Frederix overleden

Dinsdag 6 augustus 2019
Peer - Treeske Frederix overledenZaterdag is in WZC Sint-Antonius in Peer de uit Hechtel afkomstige Treeske Frederix overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Frans Peeters. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gerdingen.

Wijchmaal met de billen bloot

Maandag 5 augustus 2019
Peer - Wijchmaal met de billen blootSporting Wijchmaal heeft de bekerwedstrijd op het veld van Lindel-Hoeven verloren met 7-0. Grote Brogel verloor van Kattenbos met 0-5.
In vergelijking met een jaar geleden is de werkloosheid in Limburg gedaald met zes procent. Limburg scoort beter dan de andere Vlaamse provincies. In juli waren er in onze provincie 26.294 werkzoekenden.

De visie van Fobie...

Zondag 4 augustus 2019
Peer - De visie van Fobie...Zoom...op de klimaatproblematiek. (Cartoon: Fobie)

Autodiefstal

Zondag 4 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Heidestraat in Oudsbergen is een auto gestolen. Dat gebeurde afgelopen nacht.

Herkol wint van Racing Peer

Zaterdag 3 augustus 2019
Peer - Herkol wint van Racing PeerIn een wedstrijd voor de beker van de gewesten Noord en West heeft Herkol vanavond Racing Peer verslagen met 2-3.

Zacht zomerweer

Zaterdag 3 augustus 2019
Weerbericht
Peer - Zacht zomerweerAlvorens onstabiele luchtmassa's onze streken bereiken, krijgen we eerst een overwegend droog weekend met aangename temperaturen. Na het weekend nemen de neerslagkansen toe en het kwik komt stilaan wat lager uit. Bovendien is er ook meer wind.
Vandaag
domineren wolken het weerbeeld. Het is zelfs overwegend zwaar bewolkt tot betrokken. Op een lokaal drupje motregen na blijft het echter overwegend droog. Na de middag kan de zon stilaan door de wolken breken. De maxima liggen rond 24 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Reppel - Wijchmaal 0-2

Zaterdag 3 augustus 2019
Reppel heeft zjjn oefenwedstrijd tegen Sporting Wijchmaal verloren. Uitslag: 0-2.

Lène Camps overleden

Vrijdag 2 augustus 2019
Peer - Lène Camps overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is gisteren de uit Meeuwen afkomstige Lène Camps overleden, de weduwe van de in 1996 overleden André Bollen. Zij was 85 jaar en wordt woensdag begraven
na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Linde Peer. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Kampvuren weer toegestaan

Vrijdag 2 augustus 2019
Vanaf vandaag worden kampvuren weer toegestaan in de gemeenten die deel uitmaken van de Hulpverleningszone Noord-Limburg: Bocholt, Bree, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Pelt en Peer. Wel voor ogen houden dat je voor een kampvuur altijd de toestemming moet hebben van de gemeente én van de verantwoordelijke bosbeheerder.

Een e-mail kan duur uitvallen

Vrijdag 2 augustus 2019
Tribunaliteiten
Peer - Een e-mail kan duur uitvallenEen burgemeester had aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen een aantal mails met verkiezingspropaganda verstuurd. Niet tot eenieders tevredenheid omdat de burgemeester de e-mailadressen had verkregen via een architecte die voor haar klanten per mail een afspraak over een verkavelingsvergunning vroeg. Er volgden twee klachten bij de Gegevensbeschermingsautoriteit die sinds een jaar waakt over het gebruik van persoonsgegevens en privacy.
Voor de geschillenkamer van die instantie erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelendiefstal op Noordervest

Donderdag 1 augustus 2019
Peer - Juwelendiefstal op NoordervestDieven drongen binnen in een appartement aan de Noordervest. Zij gingen er met juwelen vandoor.

Twee verkeersongevallen met gewonden

Donderdag 1 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 3.40 uur is in de Ophovenstraat in Oudsbergen een auto van de baan geraakt. Een 27-jarige vrouw uit Maaseik is daarbij gewond geraakt. Gisterenavond rond 17 uur raakten een fietser en een auto in een aanrijding betrokken op de Weg naar Opoeteren. De fietser, een 55-jarige man uit Bree, werd daarbij gewond.

Chauffeur met niets in orde

Donderdag 1 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Brelaarschansweg in Houthalen-Helchteren controleerde Politie CARMA woensdagavond een voertuig naar aanleiding van een verkeersinbreuk. De bestuurder, een man uit Houthalen-Helchteren, droeg zijn gordel niet. De kentekenplaat hoorde niet bij het gecontroleerde voertuig en de auto bleek niet ingeschreven te zijn. De bestuurder kon ook geen geldig verzekerings- of  keuringsbewijs voorleggen. De politie liet de wagen takelen en stelde PV's op voor de verkeersovertredingen.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer