Het overige nieuws

Jobs bedreigd bij CAW

Zaterdag 30 november 2019
Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) in Limburg moet van Vlaanderen een half miljoen euro besparen. Volgens de directie zijn daardoor 10 van de 300 jobs bedreigd en komt de hulp van meer dan 11.500 dak- en thuislozen, kansarmen en mensen met psychische problemen in het gedrang.
Peer - 1.000 Limburgse jongeren in fakkeltochtZoomVanavond namen meer dan 1.000 Limburgse jongeren tussen 12 en 18 jaar deel aan een fakkeltocht in Boxbergheide. De jongeren, vooral uit jeugdbewegingen, catechese- en misdienaarsgroepen, willen bij het begin van de Advent licht brengen in deze wereld en een teken van hoop zijn, maar ook hoop geven.

Auto tegen boom en gekanteld

Vrijdag 29 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Tulpenlaan in Houthalen-Helchteren is gisterennamiddag rond 16.30 uur een auto tegen een boom gebotst en vervolgens gekanteld. Een 29-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte bij het ongeval gewond.

Extra openingsuren 'team Leven'

Vrijdag 29 november 2019
Op 4, 5 en 6 december worden er opnieuw werken uitgevoerd in ’t Poorthuis. Omdat deze werken geluids- en stofoverlast met zich meebrengen, is het aantal afspraakmomenten op die dagen beperkt. Daarom zal het team Leven, de balie waar je terecht kan voor producten zoals een identiteitskaart, rijbewijs of reispas, extra open zijn op maandagnamiddag 2 december en dinsdagvoormiddag 3 december. Je moet voor die momenten geen afspraak maken. Bezoekers melden zich gewoon aan bij het Klantencontactcenter, aldus het stadsbestuur.
Op maandag 2 december kan je aanvullend aan de vrije inloop tussen 9 en 12 uur, ook tussen 13.30 en 17 uur terecht bij team Leven. Op dinsdag 3 december is er een extra vrije inloop tussen 9 en 12 uur.

Poetshulpen betoogden...

Vrijdag 29 november 2019
Peer - Poetshulpen betoogden...Zoom...gisteren in Brussel. (Cartoon: Fobie) 

Vandaag start nieuwe BOB-campagne

Vrijdag 29 november 2019
Peer - Vandaag start nieuwe BOB-campagneZoomVan 29 november tot 3 februari duikt de BOB-boodschap weer overal op om weggebruikers te sensibiliseren. Deze winter luidt de slogan ‘BOB. Altijd nul op.’ Want het is BOB die ervoor kiest om uitsluitend alcoholvrije alternatieven te drinken en zo iedereen veilig thuis te brengen.
Volgende week gaan de politiekorpsen in Limburg controleren op (brom)fietsverlichting. Wie jonger is dan 18 jaar en betrapt wordt op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan een jongeren-pv krijgen en dan verplicht worden een verkeersvormingsklas te volgen. De controleactie wordt herhaald van 6 tot en met 10 januari.

Tiener en vrouw gewond

Donderdag 28 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen botste een auto met een elektrische step op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Een 18-jarige jongen uit Zonhoven raakte daarbij gewond. Gisterenavond raakte een 55-jarige vrouw gewond toen zij aangereden werd op de Koolmijnlaan.

Elektrische toestellen gestolen

Donderdag 28 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met elektrische toestellen aan de haal aan de Weg naar Bree in Oudsbergen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.
Tien procent van de Limburgse gezinnen heeft momenteel zijn vuilniszakken nog niet afgehaald. Twee jaar geleden was dat acht procent. De zakken kunnen nog afgehaald worden tot 31 december.

Juwelenroof

Woensdag 27 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er zijn juwelen gestolen in een woning aan de Lechtenstraat in Bocholt. De diefstal is gisterenavond gepleegd.
Vanaf volgend jaar gaat limburg.net in alle aangesloten gemeenten het Optimo-systeem voor afvalophaling uitrollen. Dat werd gisteravond bekend op de gemeenteraadszitting in Lommel, waar verslag werd uitgebracht over de algemene vergadering van limburg.net. De prijs voor de basisdienstverlening zou 92,08 euro gaan bedragen voor de jaren 2021 en 2025. De prijs voor extra huisvuilzakken wordt vastgesteld op 1,25 euro per zak.
In het Optimo-systeem worden op één dag zes verschillende afvalsoorten in zakken van verschillende kleuren opgehaald in één ophaalwagen. Helemaal nieuw is het apart ophalen van organisch keukenafval. Deze afvalsoort vervangt samen met groenafval en snoeihout de bestaande gft-ophaling. Het Optimo-systeem draaide eerder proef in Lommel, Meeuwen-Gruitrode en Tongeren, en kreeg een positieve evaluatie.

Geld ontvreemd bij woninginbraak

Woensdag 27 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een woning in Kunselveld in Houthalen-Helchteren. Zij gingen met geld aan de haal.

Henri Drijkoningen overleden

Woensdag 27 november 2019
Peer - Henri Drijkoningen overledenOp 22 november overleed de uit Peer afkomstige Henri Drijkoningen, de weduwnaar van Maria Beckers. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lummen. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Hansen in Zelem.

Leonie Oyen overleden

Woensdag 27 november 2019
Peer - Leonie Oyen overledenGisteren is in WZC Gerkenberg in Bree de uit Peer afkomstige Leonie Oyen overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Fons Lemmens. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Bree.

Zacht, koud weekend op komst

Dinsdag 26 november 2019
Weerbericht
Peer - Zacht, koud weekend op komstEen depressie met kern boven het zuiden van Engeland voert, via een zuidwestelijke luchtstroming, zachte maar gestoorde lucht aan naar onze streken. Op het einde van de week stijgt de luchtdruk en wordt het rustiger in de atmosfeer. Er staat dan droger, maar ook een stuk kouder weer op het programma.
Vandaag
is het bewolkt in de ochtend met perioden van regen. Nadien volgen er buien. Ook na de middag blijft het wisselvallig met een afwisseling van buien en drogere momenten. De maxima liggen rond 12 (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... Thailand

Dinsdag 26 november 2019
Peer - Met de groeten uit... ThailandZoomPatrick Jacobs kon in Thailand enkele bijeneters op foto vastleggen. Prachtige vogels, maar hier hebben we ze nog niet gezien. Op Wikipedia kunt u meer over hen lezen.
Met de groeten uit... Thailand
Zoom

Onderzoek naar fusie politiezones

Dinsdag 26 november 2019
Peer - Onderzoek naar fusie politiezonesPolitiezones moeten uit minstens 200 agenten bestaan - zones van 60 à 70 agenten zijn niet meer van deze tijd. En kleine recherches van drie man zijn niet bestand tegen de criminaliteit zoals die tegenwoordig uit de hoek komt. Dat zei gouverneur Herman Reynders vanmorgen in Genk, bij de opening van het nieuwe oefengebouw van het PLOT, de provinciale politieschool. Hij riep op tot meer fusies van politiezones zodat er uiteindelijk zes of zeven overblijven in de provincie.
In Noord-Limburg werken de (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren, Peer en Pelt hebben zich geëngageerd in een dossier voor de uitbouw van regionale mobiliteitshubs op de Noord-Zuidroute. Een van die hubs zou ter hoogte van het station van Kiewit en de Corda Campus in Hasselt worden gerealiseerd. Men zou daar de auto kunnen plaatsen en verder naar het centrum van Hasselt kunnen reizen met pendelbus, trein, deelfiets of elektrische step. Bij de Europese instanties is een aanvraag voor Europese steun hangende, zo meldde TVL vanmiddag.

Vijf wietplantages opgerold

Dinsdag 26 november 2019
Peer - Vijf wietplantages opgeroldDe politie heeft vanochtend op zeven locaties huiszoekingen uitgevoerd. De agenten troffen vijf operatieve wietplantages aan waarbij in het totaal 3.841 planten werden aangetroffen. Op alle locaties werd vastgesteld dat er elektriciteit en water illegaal werd afgetapt. De grootste plantage (1.500 planten) werd ontdekt in Leopoldsburg. Ook in Tongeren, Lanaken en Zutendaal zijn planten ontdekt. In Zutendaal heeft een verdachte in de richting van de politieagenten geschoten. In het totaal zijn er zes arrestaties verricht.

Jef Aerts overleden

Dinsdag 26 november 2019
Peer - Jef Aerts overledenZaterdag is Jef Aerts overleden, de echtgenoot van Jetteke Linsen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Ferre uit Peer won in Genk

Zondag 24 november 2019
Peer - Ferre uit Peer won in GenkZoomFerre Paesen van Tornado Peer heeft in Genk in de reeks -68kg de International Masters Taekwondo gewonnen. Tegenstander was Cas Dirksen van TKD Akabbouz, Nederland. De uitslag 26-27 kwam in de laatste seconde op het scorebord. Op de foto: Ferre met zijn coach, papa Ronny.

Palletten gestolen op werf

Zondag 24 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met palletten aan de haal op een bouwwerf aan de Weg naar As in Oudsbergen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

SV Breugel verliest van Gestel

Zondag 24 november 2019
Peer - SV Breugel verliest van GestelSV Breugel heeft vandaag met 4-2 verloren van Gestel. Peer SV speelde 4-4 gelijk bij Zelem. Sporting Grote Brogel speelde thuis 2-2 gelijk tegen Voorshoven VV.

Vrouw en tiener gewond bij botsing

Zaterdag 23 november 2019
Vanochtend rond 2.10 botsten twee auto's op het kruispunt van de Hofstraat en de Cremerstraat in Houthalen-Helchteren. Een 42-jarige vrouw en een 17-jarige passagier, beiden uit Houthalen-Helchteren, gewond.

KRC Peer - Grote Heide 7-0

Zaterdag 23 november 2019
Peer - KRC Peer - Grote Heide 7-0KRC Peer heeft Grote Heide verslagen met 7-0. De doelpunten werden gescoord door C. Vanherck (3), R. Vaes, G. Coenen, B. Swerts & J. Corthouts. Zondag speelt KRC Peer uit bij Stokkem.

De kerstboom voor Brussel...

Vrijdag 22 november 2019
Peer - De kerstboom voor Brussel...Zoom...is eindelijk aangekomen op de Grote Markt. Paul Magnette heeft de kerstballen al gehangen, zag Fobie.

Sporting Wijchmaal - FC Hechtel 1-3

Vrijdag 22 november 2019
Peer - Sporting Wijchmaal - FC Hechtel 1-3Sporting Wijchmaal heeft vanavond thuis de derby tegen FC Hechtel verloren met 1-3. De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd. Dat resulteerde al na 6 minuten in de openingstreffer van Bart Diepvens, 0-1. Hechtel, furieus aangemoedigd door hun spionkop Duinenboys, controleerde de match en kwam na 29 minuten op 0-2 via Arno Prenen. De thuisploeg kreeg geen enkele kans voor mekaar en zo gingen de talrijk opgekomen supporters rusten met een 0-2 tussenstand.
Ook na de pauze was Hechtel de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: DC Groep

Vrijdag 22 november 2019
De Peerse NV DCH Invest heeft de besloten vennootschap DC Groep opgericht met zetel aan de Achterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitvoeren van transport over de weg en de verhuur en de handel in machines en rollend materieel.

Bejaarde gewond bij botsing

Vrijdag 22 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 83-jarige man uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Dorpsstraat in As. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 9.10 uur.
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt maandagnacht vanaf 21u tot dinsdagochtend op de E314 in Heusden-Zolder. Daar wordt over de snelweg een nieuwe portiek met een groot verlicht verkeersbord geplaatst. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders wordt de snelweg dan enkele uren afgesloten in de rijrichting Lummen ter hoogte van complex 27 Circuit Zolder. Verkeer moet een plaatselijke omleiding volgen tot aan een volgende oprit.

Dag van de ondernemer

Vrijdag 22 november 2019
Vandaag organiseert Unizo de Dag van de Ondernemer. De zelfstandigenorganisatie vraagt bij die gelegenheid bijzondere aandacht voor de zovele ondernemende mensen die onze economie dag na dag doen draaien en voor welvaart zorgen. Veel van wat we allemaal als 'vanzelfsprekend' beschouwen hebben we grotendeels aan hen te danken. Ook de Internetgazet is heel blij dat ondernemers regelmatig bij haar adverteren en op die manier de website in stand helpen houden.
UNIZO haalt ook het voorbeeld van (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'ZoomHet project ‘Hulpverleningszone Noord-Limburg - Drones ingezet bij preventie, inspectie en crowd control’ is genomineerd voor de Fireforum awards 2019. Binnen hun categorie kaapte onze Hulpverleningszone met dit project al een prijs weg, maar nu maken ze ook nog kans om de publieksprijs te winnen. En u kan hen helpen door op hun project te stemmen!Fireforum zal eind november voor de vijfde maal deze Fireforum Awards uitreiken. Deze Award-uitreiking is een begrip geworden in de wereld van de (…) Het hele nieuwsbericht
Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'
Zoom

Alle faciliteiten voor de Sint

Woensdag 20 november 2019
Vandaag gezien
Peer - Alle faciliteiten voor de SintZoomVandaag gezien in Hasselt... (Foto Josh Vandijck)

Nieuw: Grondwerken Martijn Paesen

Woensdag 20 november 2019
Martijn Paesen uit Peer heeft de besloten vennootschap Grondwerken Martijn Paesen opgericht met zetel in Lindedorp. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bouwrijp maken van terreinen, het uitvoeren van voegwerken en landschapsverzorging.

Maximiliaan Put overleden

Woensdag 20 november 2019
Maandag is Maxililiaan Put overleden, de weduwnaar van Martha Luyckx. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

Code geel: gladheid

Dinsdag 19 november 2019
Peer - Code geel: gladheidToch maar even opletten als je vanavond laat of morgenvroeg de baan op moet. Het KMI heeft code geel afgekondigd door de kans op gladde wegen in Limburg, Luik en Luxemburg. De waarschuwing geldt vanaf deze avond 22 uur tot woensdagochtend 11 uur. De gladheid kan vooral veroorzaakt worden doordat het vriest - tot min 3 - op natte wegen.

Kamiel van Hooijdonk overleden

Dinsdag 19 november 2019
Peer - Kamiel van Hooijdonk overledenZondag is Kamiel van Hooijdonk overleden, de weduwnaar van Mia Craenen. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Martin Vanbuel overleden

Dinsdag 19 november 2019
Peer - Martin Vanbuel overledenZondag is Martin Vanbuel overleden, de echtgenoot van Marie-Josée Gijbels. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijchmaal waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Mia Vandekerkhof overleden

Dinsdag 19 november 2019
Peer - Mia Vandekerkhof overledenZondag is in Peer de uit Hechtel afkomstige Mia Vandekerkhof overleden, de weduwe van Jean Vanhamel. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroeting: donderdag (19-19.30) uur in funerarium Witters in Eksel.

Auto belandt op zijn kant

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een ongeval op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren belandde een auto op zijn kant. Het ongeval gebeurde deze namiddag. Of er gewonden vielen, is niet geweten.

Actie tegen drugs in het verkeer

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie CARMA heeft gisteren in Oudsbergen en Zutendaal actie gevoerd tegen drugs in het verkeer. Een man uit Maaseik, die geseind stond, legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Hij mag zich aan een boete van minstens 1.500 euro verwachten.

Twaalf chauffeurs onder invloed

Dinsdag 19 november 2019
Bij de controle van 443 bestuurders in Houthalen-Helchteren, Oudsbergen en Genk bleken twaalf personen te diep in het glas te hebben gekeken. Het rijbewijs van drie bestuurders is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Man en vrouw gewond bij botsing

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 36-jarige man uit Beringen en een 32-jarige vrouw uit Bree raakten gewond bij een botsing tussen twee auto's op Plockroy in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15.30 uur.

Werkmaterialen gestolen

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen hebben allerlei werkmaterialen gestolen op een bouwwerf aan de Kloosterstraat in Bocholt. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten. De jongste weken zijn er in Noord-Limburg al meerdere werfdiefstallen gepleegd.

Ondertussen, in Genk...

Dinsdag 19 november 2019
Peer - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

'Koning ontving Paul Magnette'

Maandag 18 november 2019
Peer - 'Koning ontving Paul Magnette'Zoom
En Fobie vernam dat de informateur een bijzonder idee aan het staatshoofd voorlegde...

Fietsers en auto botsen

Maandag 18 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar Opitter in Oudsbergen raakten gisterenavond twee fietsers en een auto in een aanrijding betrokken. Bij het ongeval werden een man en een vrouw, beiden uit Oudsbergen, gewond.

Heel Venetië staat onder water...

Zondag 17 november 2019
Peer - Heel Venetië staat onder water...Zoom...en dat inspireerde Fobie tot deze cartoon!

De visie van Fobie

Zondag 17 november 2019
Peer - De visie van FobieZoomHet protest van de gele hesjes begon een jaar geleden. Gisteren werd dat in Parijs "gevierd"... (Cartoon: Fobie)

Nog meer koekjes...

Zondag 17 november 2019
Vandaag gezien
Peer - Nog meer koekjes...ZoomEr moeten blijkbaar nog veel koekjes door Sinterklaas gebakken worden, de avond kleurde wéér bloedrood! (Foto Johan Put)

Huiszoeking levert drugs op

Zondag 17 november 2019
Peer - Huiszoeking levert drugs opEen 29-jarige man uit Lommel is tijdelijk van zijn vrijheid beroofd wegens bezit van drugs tijdens een drugsactie van de politie Carma in Genk, Bocholt en Houthalen-Helchteren. De man werd betrapt in Bocholt. Bij een huiszoeking in zijn woning is nog een hoeveelheid drugs aangetroffen. 

KMI geeft Code geel

Zondag 17 november 2019
Peer - KMI geeft Code geel
Het KMI geeft voor onze provincie Code geel. "Een storing trekt zondagavond het land binnen vanaf de Duitse grens. De neerslag breidt zich de volgende nacht uit in westelijke richting. Ook morgen overdag blijft dezelfde storing actief in onze streken. In het oosten van het land kan er tijdens deze perioden veel neerslag vallen", waarschuwt het KMI.

SV Breugel verslaat Kattenbos

Zondag 17 november 2019
Peer - SV Breugel verslaat KattenbosSV Breugel heeft Kattenbos Sport geklopt met 3-2. Sporting Wijchmaal versloeg Sparta Lille met 0-1. Grote Brogel verloor met 4-1 van Flandria Termolen. Peer SV werd door Anadol geklopt met 2-3.

Gelijkspel voor KRC Peer

Zaterdag 16 november 2019
Peer - Gelijkspel voor KRC PeerKRC Peer speelde vanavond 1-1 gelijk op het veld van KFC Hamont 99. Komend weekend speelt KRC Peer tegen Sporting Grote Heide.
Peer - Sinterklaasfeest bij de scheidsrechtersZoomDe Noord-Limburgse Scheidsrechters Vereniging organiseerde gisteravond haar Sinterklaasfeest in De Oude Barrier in Hechtel-Eksel. De aanwezige kinderen werden getrakteerd op een zak snoep. Het bezoek van de Sint stond ook in het teken van het goede doel. De aanwezigen konden een vrijwillige bijdrage leveren die de scheidsrechters integraal doorstorten naar hun goede doel in de Warmste Week van Studio Brussel. Hun steun dit jaar gaat uit naar het Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth in Wijchmaal. (Jochen Heyligen)

Auto in beek

Zaterdag 16 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Breeërweg in Bocholt belandde vanochtend rond 2.45 een auto in de beek. De bestuurder raakte daarbij gewond.

Jente Houben overleden

Zaterdag 16 november 2019
Peer - Jente Houben overledenGisteren is de in Wijchmaal woonachtige Jente Houben overleden, de echtgenoot van Jacqueline Goffin. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Koud winterweer

Zaterdag 16 november 2019
Weerbericht
Peer - Koud winterweerDepressies en storingen bevinden zich dicht in de buurt van onze regio. Hierdoor domineren wolkenvelden het weerbeeld, maar de neerslag zou net buiten onze streken moeten blijven. Er wordt bovendien erg koude lucht aangevoerd, met minima rond en soms zelfs onder het vriespunt. Halfweg volgende week komen de temperaturen echter hoger uit.
Vandaag zijn er enkele opklaringen en kan de zon bij momenten doorbreken. Na een koude start bij minima rond het vriespunt, klimt het kwik tot een graad of (…) Het hele nieuwsbericht

Christ Moors overleden

Vrijdag 15 november 2019
Peer - Christ Moors overledenVandaag is Christ Moors overleden, de echtgenoot van Aline Kinable. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

Weg met leeggoed

Vrijdag 15 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een café aan de Lozerstraat in Bocholt is een aantal bakken leeggoed gestolen. De diefstal is afgelopen nacht gepleegd.

Everzwijn bezoekt bedrijf

Vrijdag 15 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend drong een everzwijn binnen in de kantoren van Ellimetal in Ellikom (Oudsbergen). Het vernielde er zeven grote vensters en is dan weggevlucht naar het bos gelegen achter het plaatselijke voetbalveld. Volgens het Natuurhulpcentrum was het everzwijn duideljk in paniek als gevolg van de drukjachten.

Mentorproject voor werkzoekenden

Vrijdag 15 november 2019
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits lanceert een project om werkzoekenden met een migratieachtergrond aan het werk te helpen. Het project ‘Mentoring naar Werk’ stelt zich tot doel om de kloof tot de arbeidsmarkt voor die groep werkzoekenden te overbruggen. Zij krijgen een coach aan hun zijde die hen op de arbeidsmarkt begeleidt. Minister Crevits investeert ruim 3,1 miljoen euro in de mentorprojecten en wil met deze werkwijze een kleine 800 werkzoekenden bereiken.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: DCVS

Donderdag 14 november 2019
Dominick Coenegracht uit Peer heeft de besloten vennootschap DCVS opgericht met zetel aan de Zandstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer loodgieterswerk en de installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie.

Nieuwe vennootschap: AGS

Donderdag 14 november 2019
Guido Loos en Sonja Hamal, beiden uit Peer, hebben de besloten vennootschap AGS opgericht met zetel aan de Steenweg Linde. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene verbouwingen, renovatiewerken, lekdetectie, verwarmingstechnieken en sanitaire installaties.

Wietplantage opgerold

Donderdag 14 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Wietplantage opgeroldVanavond heeft de politie een wietplantage ontdekt aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. De Civiele Bescherming is opgeroepen om de plantage op te ruimen.

Verraden door kapot achterlicht

Donderdag 14 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op de Weg naar Opitter in Oudsbergen trof de politie woensdagavond een auto met een kapot achterlicht aan. De chauffeur was onder invloed van drugs. In de wagen trof de politie nog een hoeveelheid drugs aan. De man kon geen geldig inschrijvings-, verzekerings- en keuringsbewijs voor zijn wagen voorleggen. Op het voertuig hing een kentekenplaat die niet bij de auto hoorde.

Hinder bij De Lijn voorbij

Donderdag 14 november 2019
Peer - Hinder bij De Lijn voorbijDe hinder door de stakingsactie bij De Lijn is in onze provincie voorbij. Gisteren was er een stakingsdag waarbij 20% van de bussen niet uitreed. Vandaag verloopt alles terug normaal in Limburg.

Jef Lemmens overleden

Donderdag 14 november 2019
Maandag is de uit Wijchmaal afkomstige Jef Lemmens overleden, de echtgenoot van Marie-Paule Lauwers. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zolder.

Keukenapparaten gestolen

Woensdag 13 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met keukenapparaten en vleeswaren aan de haal in een horecazaak aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Jan Winters overleden

Woensdag 13 november 2019
Peer - Jan Winters overledenZoomVandaag is de uit Peer afkomstige gepensioneerd leraar-priester Jan Winters onverwacht op 92-jarige leeftijd overleden in het St.-Hubertuscollege in Neerpelt waar hij woonde en voor vele generaties leerlingen uitgroeide tot een begrip. Hij was de laatste priester die in het college woonde. Tot op zijn laatste dag was hij betrokken bij het schoolleven. “Hoewel hij al lang niet meer les gaf, betekende hij nog veel voor de leerlingen en dacht hij mee over een oplossing bij problemen. Hierdoor was hij (…) Het hele nieuwsbericht

Dit weekend: SLim-weekend

Woensdag 13 november 2019
Peer - Dit weekend: SLim-weekendZoom Het tweede groot SLim-controleweekend van 2019 vindt plaatst dit weekend van 15 tot 18 november 2019. Dat wil zeggen dat er, tussen vrijdagavond 22 u. en maandagmorgen 06 u., gecombineerde alcohol , drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

Godelieve Geusens overleden

Woensdag 13 november 2019
Peer - Godelieve Geusens overleden
Maandag is de uit Peer afkomstige Godelieve Geusens overleden. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur)  plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroeting: vrijdag (19-)19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder.

Volle maan

Dinsdag 12 november 2019
Vandaag gezien
Peer - Volle maanZoomBart Liesenborgs maakte vanavond deze mooie foto van de volle maan.

Kerstkadootjes bij Finito

Dinsdag 12 november 2019
Peer - Kerstkadootjes bij FinitoZoomIn het creawinkeltje ‘Finito’ van Finaliteitswerking OV1 (BuSO Sint-Elisabeth in Wijchmaal), hebben de leerlingen en de leerkrachten hun uiterste best gedaan om zelfontworpen kerstcadeautjes te maken. Geheel in hun stijl proberen ze hier de unieke cadeautjes te verkopen tijdens hun eigen ‘Winterwonderland’. Met de opbrengst worden opnieuw materialen aangekocht om de leerlingen de vaardigheden in de praktijk verder te laten inoefenen. Ben je benieuwd? Ga zeker eens een kijkje nemen! De kerstshow is geopend vanaf 26 november en de leerlingen van OV1 zorgen voor een warm welkom. Adres: Sint-Trudostraat 35, Wijchmaal.

Limburg krijgt 17 ha bijkomend bos

Dinsdag 12 november 2019
In Limburg komt er ruim 17 hectare bos bij. Het gaat om een compensatie voor het bos dat in de provincie Antwerpen verdwijnt voor de bouw van twee fabrieken voor chemiereus Ineos. Er komt bos bij in Alken, Oudsbergen (3 ha) en Maasmechelen.

OKRA Peer trok naar de Vulkaan-Eifel

Dinsdag 12 november 2019
Peer - OKRA Peer trok naar de Vulkaan-EifelZoomLeden van Okra Peer trokken op weekend naar de Vulkaan-Eifel. In de voormiddag werden ze verwacht in Geroldstein waar het gekende mineraal water werd gebotteld. 's Namiddags werd de Verloskerk bezocht waarin 24 miljoen mozaïeksteentjes zijn verwerkt. Als afsluiter was er een wandeling rond het Meerfelder georganiseerd.
De tweede dag werd begonnen met een rondrit door het natuurschoon, met hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Staking De Lijn nu ook in Limburg

Dinsdag 12 november 2019
Peer - Staking De Lijn nu ook in LimburgWie morgen de bus wil nemen, houdt er best rekening mee dat heel wat bussen van De Lijn niet zullen rijden. Dat komt door een staking van de socialistische vakbond. Die verwacht dat in Limburg ongeveer 4 op de 10 bussen niet zullen rijden. In Vlaams-Brabant is er al een hele week hinder door een staking. Hoeveel bussen er woensdag zullen rijden, is nog niet duidelijk. Wie morgen een bus wil nemen, raadpleegt best eerste deze site.

Twee verkeersongevallen

Dinsdag 12 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend botste een auto tegen een boom op de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren. Een dertiger uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond. Vanmorgen rond 8.25 uur vloog een auto uit de bocht aan het kruispunt van de Vlinderstraaat en de Snijwitstraat. Daarbij werd een 19-jarige man uit Houthalen-Helchteren gewond.

Geld gestolen uit woning

Dinsdag 12 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Weg naar Helchteren in Oudsbergen is geld gestolen in een woning. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Peer - Bisschop  geschokt door brandstichtingZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, en velen met hem in het bisdom Hasselt zijn geschokt en bedroefd om de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het toekomstige asielcentrum in Bilzen. “Het ongeloof, de onmacht en de droefheid worden nog pijnlijker als blijkt dat het om brandstichting gaat en sommigen het nodig vonden het gebeuren toe te juichen en aan te zetten tot haat en verdeeldheid. Dit is niet het soort samenleving dat ons voor ogen staat. Ons geloof, de figuur van Jezus Christus (…) Het hele nieuwsbericht

Ursula Schmidt overleden

Maandag 11 november 2019
Peer - Ursula Schmidt overledenZaterdag is Ursula Schmidt overleden, de weduwe van de eerder dit jaar overleden Franklin De Wulf. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Henri Deckers overleden

Maandag 11 november 2019
Peer - Henri Deckers overledenZaterdag is Henri Deckers overleden, de echtgenoot van Mariëtte Coopman. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula Omega aan de Kerkstraat.

Motard vlucht voor politie

Maandag 11 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Antwerpsestraat in Diest trok een 23-jarige motorrijder uit Houthalen-Helchteren zaterdagvoormiddag rond 10.30 uur de aandacht van de politie door zijn onaangepast rijgedrag. De motorrijder probeerde aan de politiecontrole te ontkomen door aan hoge snelheid weg te vluchten in de richting van Beringen. Hierbij maakte hij verschillende zware overtredingen en werd op het nippertje een aanrijding vermeden. Op de Wezelbaan in Schaffen hield de motorrijder het voor bekeken. Op beslissing van het parket van Leuven werd de motorfiets aan de ketting gelegd. De man beschikte niet over een geldig rijbewijs voor een motorfiets.

Twee ongevallen in tien minuten

Zondag 10 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren zijn vrijdagnamiddag op tien minuten tijd twee verkeersongevallen met gewonden gebeurd. Om 15.30 uur botsten een fietser en een auto. Een 38-jarige man uit Houthalen-Helchteren en zijn twee kinderen raakten gewond. Om 15.40 uur botsten twee auto's. Daarbij werd een 59-jarige vrouw uit Heusden-Zolder gewond.

Weg met motorfiets

Zondag 10 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulille is een motorfiets gestolen. De diefstal is vrijdag gepleegd.

Racing Peer verliest van Eksel

Zondag 10 november 2019
Peer - Racing Peer verliest van EkselRacing Peer is vandaag thuis verslagen door KFC Eksel. Uitslag: 0-2. SV Peer won met 1-2 bij Verbroedering Lommel. SV Breugel verloor met 4-1 bij Meldert. Grote Brogel klopte Stokkem B met 5-0.

Wisselvallig weer

Zondag 10 november 2019
Weerbericht
Peer - Wisselvallig weerVandaag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af en het blijft overwegend droog. Enkel over het zuidoosten en langs de Franse grens komt wat meer bewolking voor. De maxima liggen dan rond 9 graden.
Maandag is het wisselend bewolkt in het binnenland. Na de middag neemt de bewolking toe vanuit het westen en later gaat het regenen, eerst in het westen en centrum, tegen de avond ook in het oosten. Het is fris bij maxima van 7 graden.
Dinsdag is het wisselend tot zwaar (…) Het hele nieuwsbericht

Sporting Wijchmaal - Ham 1-1

Zaterdag 9 november 2019
Peer - Sporting Wijchmaal - Ham 1-1Sporting Wijchmaal heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Ham Utd.
Peer - Egels en vossen grootste slachtoffersZoomVooral egels, padden en vossen sterven op Limburgse wegen. Volgens Natuurpunt wordt in Vlaanderen om de zes seconden een dier doodgereden in het verkeer. In het natuurrijke Limburg zijn er dat minder dan in bijvoorbeeld Antwerpen en Vlaams-Brabant omdat er hier minder drukke wegen zijn. Maar er is ook meer natuur in Limburg en dus steken er meer dieren de wegen over.
Limburg kent de grootste stijging van faillissementen. In de eerste tien maanden van dit jaar ging een kwart méér bedrijven failliet in Limburg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar De klappen vielen vooral in de horeca, de bouw en het transport.

Toine Cuypers overleden

Zaterdag 9 november 2019
Peer - Toine Cuypers overledenDonderdag is in Heusden de uit Wijchmaal afkomstige Toine Cuypers overleden, de echtgenoot van Alda Habraken. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Eigen kweek

Vrijdag 8 november 2019
Tribunaliteiten
Peer - Eigen kweekEen cannabisplantage in huis kan niet zonder geknoei aan de elektriciteitsinstallatie. Daar komt soms brand van. In de casus die het hof van beroep van Antwerpen moest behandelen maakte de zoon des huizes tijdelijk gebruik van de woning van zijn moeder. Vanwege de badkamer, maar ook om er een cannabisplantage op na te houden. Hij had de elektrische installatie van de woning verzwaard en gezorgd voor illegale vertakking van het elektriciteitsnet. Zonder de nodige vakkundigheid, want er brak brand uit en zowel de (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gewonden bij ongeval

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag zijn twee personen gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Twee schapen doodgebeten

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een weide in Hechtel zijn twee schapen doodgebeten. Eerder deze week werden al schapen doodgebeten in Peer. Mogelijk is dat het werk van wolf Gust.

Twee zwaargewonden bij botsing

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij de zoveelste botsing op het kruispunt van Bergeyksendijk, Haagdoorndijk en Rallyelaan in Pelt zijn deze namiddag twee autobestuurders gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een auto die vanuit Neerpelt kwam, rechts wilde afslaan naar de Rallyelaan. Een 26-jarige man uit Namen, die achter hem aan reed en het manoeuvre niet had bemerkt, botste achter tegen hem aan. Daardoor werd de eerste auto, bestuurd door een Peltenaar, weggeslingerd tegen een derde wagen die uit de tegenovergestelde richting kwam en bestuurd werd door een 49-jarige vrouw uit Pelt. Deze werd net als de man uit Namen zwaar gewond. Beiden moesten uit hun voertuig bevrijd worden door de brandweer en zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Actie tegen grenscriminaliteit

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Actie tegen grenscriminaliteitZoomPolitie CARMA nam gisteren samen met de douane en PZ Maasland deel aan de internationale actie Trivium. Op vier locaties in de gemeenten Bocholt en Kinrooi voerde Politie CARMA controles uit in de strijd tegen rondtrekkende dievenbendes en grenscriminaliteit. 675 bestuurders ondergingen een alcoholtest. 127 voertuigen en 134 personen zijn grondig gecontroleerd in de controlepost. De politie stelde een tiental overtredingen vast (o.a. drugs, keuring, gordel, verboden wapen). Eén bestuurder was onder invloed van drugs en een andere werd betrapt met een grote hoeveelheid cannabis.

Bejaarde gewond bij botsing

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 75-jarige vrouw uit Stramproy (75) is deze voormiddag rond 9.45 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Stramproyerweg en de Luypenweg in Bocholt .

Zuster Godelieve Broekx overleden

Vrijdag 8 november 2019
Peer - Zuster Godelieve Broekx overledenGisteren is de uit Erpekom afkomstige zuster Godelieve Broekx overleden. Zij zou morgen 92 jaar geworden zijn. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Jozefskerk aan de Bogaardenstraat in Leuven.

Recordjaar voor Kunstacademie

Donderdag 7 november 2019
Nooit eerder telde de Kunstacademie Noord-Limburg zoveel inschrijvingen als voor het schooljaar 2019-2020. Met 3315 zijn ze, de leerlingen muziek, theater, dans en beeldende kunsten. Dat zijn maar liefst 224 leerlingen meer dan het vorige schooljaar.
Wellicht is de invoering van het nieuwe decreet deeltijds kunstonderwijs niet vreemd aan dit succes. Hierdoor kon de kunstacademie immers uitpakken met nieuwe opleidingen zoals kunstenmix, musical, kunstatelier, kunstinzicht en muziekschatten. (…) Het hele nieuwsbericht

'Dag van de Gids' in Bosland

Donderdag 7 november 2019
Peer - 'Dag van de Gids' in BoslandZoomTijdens de 'Dag van de Gids' in Bosland werden de Bosland-gidsen bij de Witvisclub in Resterheide. Jeroen Clerix van Bosland gaf een overzicht van de belangrijkste realisaties uit 2019, boswachter Eddy Ulenaers informeerde de deelnemers over de fauna en flora en Krista Bovens vertelde over de gidsenwerking van Resterheide. Theo Geuens nam ten slotte de groep mee op stap door Resterheide: een knap natuurgebied op de grens van Hechtel-Eksel en Peer. (Foto Bosland)

Fietser (24) gewond bij botsing

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren raakte een 24-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren gewond bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.45 uur.

Inbrekers weg met geld

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Kraanbeekstraat in Houthalen-Helchteren is ingebroken in een woning. De daders maakten geld buit.

Gratis naar lezing Annelies Beck?

Donderdag 7 november 2019
Peer - Gratis naar lezing Annelies Beck?Zoom
Annelies Beck is de frontvrouw van Terzake op Canvas. Zij is ook historica, journaliste en auteur. Nu zondag 10 november is ze te gast in de bibliotheek in Lommel met een lezing over haar laatste boek 'Toekomstkoorts'. Hierin belicht ze een onbekende bladzijde uit de Belgische geschiedenis en geeft tegelijk een kijk op het hedendaagse Brazilië. De lezing vindt plaats om 10.30 uur en de bokes en bubbels krijgt u er bovenop! De eerste vijf die een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be krijgen een gratis duoticket! Snel zijn is de boodschap...Meer info. UPDATE: de gratis tickets zijn de deur uit, reserveren kan nog wél!

Stalker op het matje

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een jongeman uit Houthalen-Helchteren werd ter verantwoording geroepen voor het belagen en bedreigen van een minderjarig meisje. Er moet een contactverbod komen, stelt de advocate van de familie van het meisje. De jongeman riskeert twee jaar cel. Begin december wordt er vonnis geveld. (PG)

Nieuwe NV: Horses Invest

Woensdag 6 november 2019
De Luxemburgse NV Somarfi heeft de naamloze vennootschap Horses Invest opgericht met zetel aan de Helchterensedijk in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen én het toestaan van leningen en kredietopeningen.

Nieuwe vennootschap: Vaikon

Woensdag 6 november 2019
Ivan Hoogsteyns uit Peer en Jeroen Vrolijkx uit Hechtel-Eksel hebben de besloten vennootschap Vaikon opgericht met zetel aan de Akkerstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de verkoop van centrifugale- en andere pompen en het toestaan van leningen en kredietopeningen.

Tijd voor de voedertafels

Woensdag 6 november 2019
Peer - Tijd voor de voedertafelsZoomAls U deze winter veel vogels in uw tuin wil, dan is het nu het moment om hun voedertafel te installeren. U kunt de vogels een hele winter lang verankeren door dagelijks wat voeder te strooien. Deze Vlaamse gaai heeft alvast zijn plek gevonden! (Pierre Rutten)

Hitte tijdens zwangerschap funest

Woensdag 6 november 2019
Tijdens de zwangerschap blootgesteld zijn aan hogere temperaturen, kan een biologische veroudering van het kind tot gevolg hebben. “Tijdens ons onderzoek aan UHasselt hebben we ontdekt dat hitte de lengte van de telomeren van de pasgeborene verkort”, zegt dr. Dries Martens. “Telomeren zijn de uiteinden van onze chromosomen, hun lengte bepaalt de levensduur van onze cellen. Kortere telomeren kunnen mogelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Margaretha Cappelletti overleden

Woensdag 6 november 2019
Peer - Margaretha Cappelletti overledenIn Peer is gisteren Margaretha Cappelletti overleden. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Michael van der Star uit Peer heeft de besloten vennootschap VDS klinkerwerken opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Tichelovenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer park- en tuinaanleg, klinkerwerken en het plaatsen van omheiningen.
Kort nieuws van bij de buren
De politie Carma heeft vandaag samen met de Vlaamse belastingdienst een controleactie gehouden in Houthalen-Helchteren en Genk. Er werd 7.890 euro aan openstaande boetes geind.

Vrouw gewond bij aanrijding

Dinsdag 5 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 36-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren is gisterennamiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Europalaan in Genk.

Politiezones praten over fusie

Maandag 4 november 2019
Peer - Politiezones praten over fusieVier politiezones uit de regio praten momenteel over een mogelijke fusie. Het gaat om de zones Beringen-Ham-Tessenderlo, Kempenland, Lommel en HANO. In dit kader en ter ondersteuning van deze mogelijke fusie heeft de gouverneur een studie besteld aan de Universiteit van Gent. "Op dit ogenblik worden verschillende gesprekken gevoerd met de belanghebbenden om de haalbaarheid van een mogelijke schaalvergroting te onderzoeken", zei de Beringse burgemeester Thomas Vints vanavond bij de voorstelling van het Zonaal Veiligheidsplan voor zijn zone.

Twee werfdiefstallen

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Kaulillerweg en aan de Kloosterstraat in Bocholt hebben dieven toegeslagen op een werf. Er is telkens werkmateriaal gestolen. De diefstallen zijn vandaag vastgesteld. Vermoedelijk zijn de diefstallen het werk van dezelfde daders.

Inbraak in bedrijf: geld weg

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers maakten geld buit in een bedrijf aan de Voortbemdenstraat in Bree. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Trio veroordeeld voor tabaksdiefstalllenDrie mannen uit Houthalen-Helchteren hebben elk 25 maanden cel en een boete van 1.600 euro gekregen voor het plegen van tabaksdiefstallen. Zij sloegen vooral toe bij Okay en Colruyt, onder meer in Beringen en Zonhoven. De auto die zij gebruikten om de diefstallen te plegen is verbeurd verklaard.(PG)

Brandweer rukt nodeloos uit

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
De brandweerkorpsen van Bree, Genk en Houthalen-Helchteren rukten deze voormiddag uit nadat een brand werd gemeld aan de Weg naar Ellikom in Meeuwen. Er bleek echter geen brand te zijn.

Winst voor meisjes U17 MVC Peer

Zondag 3 november 2019
Peer - Winst voor meisjes U17 MVC PeerZoomDe meisjes U17 (foto) van volleyclub MVC Peer moesten het vandaag in Lommel opnemen tegen Lovoc. Het was al de tweede keer dat beide teams elkaar in de ogen keken. De eerste keer trok Lovoc met 2-3 aan het langste eind. En dat het deze keer ook spannend ging worden was al van bij aanvang duidelijk. In set 1 wisten de Lovoc-meisjes het laken met 28-26 nipt naar zich toe te trekken. In set 2 was Peer duidelijk het beste team op het veld, deze set werd met 10-25 gewonnen. In set 3 ging het wat moeizamer, maar ook die set ging naar Peer, met 18-25. En dan set 4... Ongemeen spannend van bij het begin, beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe! De set, waarbij alle supporters van beide teams nagelbijtend op de punt van hun stoel zaten toe te kijken, ging met maar liefst 33-35 naar Peer, dat hierdoor ook de wedstrijd met 1-3 won. Uiteraard waren de meisjes super-blij!

Jean Gerits overleden

Zondag 3 november 2019
Peer - Jean Gerits overledenOp 30 oktober is in Zwartberg de uit Peer afkomstige Jean Gerits overleden, de weduwnaar van de in 2004 overleden Philomène Aengeveld. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Peer - Liedjesbingo bij Okra Kleine BrogelZoomOmdat er al vier jaar een quiz met barbecue werd georganiseerd, mocht het in dit Okra-lustrumjaar wel eens iets speciaals worden in Kleine Brogel. Met meer dan 75 leden schreven de leden in voor een “liedjesbingo”, geëntertaind door Big D, alias Jan Vanhoof. Aan de hand van de door een onschuldige hand getrokken nummers zong hij liedjes, waarvan de artiest en de tekst verscheen op een scherm. Zo kon er naar hartenlust worden meegezongen en zelfs gedanst. De titels van die gezongen liedjes moesten worden aangekruist op een bingobriefje. Bij een volle rij of een volle kaart, was het BINGO! Wanneer dan alle prijzen uitgedeeld waren en alle liedjes gezongen waren, kon iedereen zich tegoed doen aan een barbecue-buffet met een dessertje. Het was een plezierige namiddag! (Gerda Kerkhofs)

Vrouw (28) gewond bij botsing

Zondag 3 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen raakten gisterenavond drie auto's in een kop-staartbotsing betrokken. Daarbij werd een 28-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond.

Mercedes Sprinter gestolen

Zondag 3 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenochtend is in de Leemkuilstraat in Oudsbergen een bestelwagen Mercedes Sprinter gestolen. Het voertuig stond op een parking.

Peer SV wint van Kadijk

Zondag 3 november 2019
Peer - Peer SV wint van KadijkPeer SV heeft vandaag Kadijk verslagen met 0-3. SV Breugel klopte Eendracht Zelem met 5-3. Grote-Brogel verloor met 1-0 in Molenbeersel. KRC Peer won met 1-5 in Lutlommel.

Wat anderen van ons vinden

Zaterdag 2 november 2019
"Alles is hier fantastisch georganiseerd. Echt alles werkt zoals het hoort te werken: de universiteit, de banken, het openbaar vervoer, de restaurants... Bij ons (in Costa Rica, nvdr) werkt dat ook, hoor, alleen niet zo efficiënt. Belgen zijn superbeleefde mensen. Iedereen houdt zich netjes aan alle afspraken. Lukt iets niet op een manier? Dan zoeken jullie - binnen de lijnen van het mogelijke - wel een andere oplossing. Jullie zijn schitterend opgeleid, spreken ontzettend veel talen en kunnen out-of-the-box denken. Jullie kunnen hard feesten, maar werken ook hard en jullie durven ambitieus zijn. Costa Ricanen zijn dromers. Jullie maken van dromen ambities en gaan daar ook voluit voor. Jullie durven de lat voor jezelf hoger leggen en zijn ook bereid om daar offers voor te brengen."
(Student Erick Ovares uit Costa Rica, in antwoord op de vraag "Wat spreekt je in België zo aan?", in het kwartaalmagazine van de UHasselt)
Wie de laatste tijd bij de huisartsenwachtpost in de Stationsstraat in Pelt moest zijn, kon tijdens het wachten een enquête invullen waarin gevraagd werd hoe hij of zij stond tegenover de mogelijke verhuizing van de wachtpost naar het ziekenhuis. Het ging om een enquête voor een universiteitsthesis.
Nu blijkt dat de plannen voor zo'n verhuizing al verder staan dan werd aangenomen. "Momenteel is de Noord-Limburgse huisartsenkring gevestigd in een scholengemeenschap, maar daar moeten ze weg," zegt algemeen directeur Bernard Himpens van het Mariaziekenhuis Noord-Limburg vandaag in Het Belang van Limburg. "Daarom gaan we ze vanaf september of oktober een plek bieden op onze dienst spoedgevallen." Het is de bedoeling om de wachtdienst en de spoed zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Later komt er dan een nieuw gebouw voor de wachtdienst.
Naar verluidt is de verhuis van de wachtdiensten naar ziekenhuizen ingegeven door druk van het RIZIV. Minister De Block zou de financiering van de wachtposten beter onder controle willen krijgen.

José Vanbaelen overleden

Zaterdag 2 november 2019
Peer - José Vanbaelen overledenGisteren is de in Eksel woonachtige en uit Kleine Brogel afkomstige José Vanbaelen overleden, de weduwe van André Timmerman. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kleine Brogel, waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Alda Linsen overleden

Zaterdag 2 november 2019
Peer - Alda Linsen overledenGisteren in Eksel de uit Kleine Brogel afkomstige Alda Linsen overleden, de weduwe van Jaak Schroyen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Sporting Wijchmaal - V. Lommel 0-1

Zaterdag 2 november 2019
Peer - Sporting Wijchmaal - V. Lommel 0-1Sporting Wijchmaal heeft thuis met 0-1 verloren van Verbroedering Lommel. Zaterdag ontvangt Wijchmaal Ham United.

Auto over de kop: één gewonde

Zaterdag 2 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Auto over de kop: één gewondeOp de aansluiting van de Noord-Zuidverbinding en de Hasseltsebaan in Hechtel vloog vanochtend een auto over de kop. De bestuurder liep daarbij verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Alice Winters overleden

Zaterdag 2 november 2019
Peer - Alice Winters overledenOp 26 oktober overleed de uit Peer afkomstige en in Helchteren woonachtige Alice Winters. Zij was 75 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats.
Peer - Een bijltje, een half miljoen jaar oudZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum een bijzonder object uit zijn collectie toe. Het topstuk van de maand november is deze vuistbijl van een voorganger van de neanderthaler. De vuistbijl is gemaakt van silex of vuursteen. Het is één van de oudste door de mens gemaakte voorwerpen uit Vlaanderen. Ongeveer een half miljoen jaar geleden liet een groep Homo heidelbergensis het samen met andere stenen werktuigen achter op een kampplaats in het huidige Kesselt, bij Veldwezelt. Dat is maar liefst 250.000 jaar voordat hier de eerste neanderthalers verschenen. Een vuistbijl was een multifunctioneel werktuig. Hij kon onder meer gebruikt worden om voedsel te snijden, om hout te bewerken of om te graven. Lees meer

Zeg nooit: 'Het is maar een ei'

Vrijdag 1 november 2019
Peer - Zeg nooit: 'Het is maar een ei'ZoomWaarom hebben eieren verschillende kleuren? Camouflage en bescherming tegen zonlicht spelen een rol. Maar nog belangrijker is de invloed van kleur op de temperatuur van het ei, zo blijkt nu uit internationaal onderzoek. Een interessant verhaal: "Warme eieren zijn zwart" (Foto Pixabay)

Tiener gewond bij ongeval

Vrijdag 1 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Fabrieksstraat in Bocholt zijn een fietser en een bromfietser ten val gekomen. Een 16-jarige uit Lommel liep daarbij verwondingen op. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.45 uur.

Regen en wind

Vrijdag 1 november 2019
Weerbericht
Peer - Regen en windEen omvangrijke depressie neemt de plaats in van het hogedrukgebied dat voor droog, maar koud weer zorgde. Het weerbeeld verandert de volgende dagen compleet. Wolken en regen domineren en bovendien komt er flink wat wind opzetten. Het wordt daarbij ook wat zachter en vooral de nachten verlopen minder koud.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend komt er regen opzetten vanuit het westen. Het blijft de rest van de dag regenachtig en in de avond is er ook kans op (…) Het hele nieuwsbericht
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer