Het overige nieuws

Hangbuikzwijn in beslag genomen

Donderdag 31 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie nam woensdag een hangbuikzwijn en drie kippen in beslag in de Kelchterhoefstraat in Houthalen-Helchteren. De eigenaar kreeg enkele weken geleden een verwittiging om de leefomstandigheden van de dieren aan te passen. Bij hercontrole bleek dat de dieren nog steeds in een veel te kleine ruimte zaten zonder eten of drinken. De dieren krijgen een tijdelijk onderkomen bij het Vogel-en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder.

Dief veroordeeld

Donderdag 31 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank heeft vandaag een twintiger uit Bocholt veroordeeld tot 36 maanden cel waarvan de helft met uitstel voor meerdere diefstallen met geweld en drugsbezit.

Mia Bosmans overleden

Donderdag 31 oktober 2019
Peer - Mia Bosmans overledenWoensdag is Mia Bosmans overleden, de weduwe van de in 1986 overleden Gust Geerts. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

Argenta sluit bankautomaten

Woensdag 30 oktober 2019
Peer - Argenta sluit bankautomatenArgenta sluit voor onbepaalde duur hun bankautomaten. "Er gebeurden de laatste maanden meerdere plofkraken op bankautomaten, waaronder ook bij Argenta. Plofkraken zijn een internationaal fenomeen waarbij de criminelen steeds driester te werk gaan. De schade wordt steeds groter. Gelukkig zijn hierbij nog geen slachtoffers gevallen. Omdat veiligheid primeert, hebben we besloten om uitzonderlijke maatregelen te nemen en al onze bankautomaten te sluiten", laat de bank weten.

Recyclageparken zaterdag open

Woensdag 30 oktober 2019
De recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag 2 november open.

Harie Gielen overleden

Woensdag 30 oktober 2019
Peer - Harie Gielen overledenOp 23 oktober overleed Harie Gielen, de echtgenoot van Mia Bollen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vond inmiddels al plaats.

Jan Kelchtermans overleden

Woensdag 30 oktober 2019
Peer - Jan Kelchtermans overledenGisteren is Jan Kelchtermans overleden, de weduwnaar van de op 6 april overleden Liza Creemers. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

Diefstal in Weyerstraat

Dinsdag 29 oktober 2019
Peer - Diefstal in WeyerstraatIn een pand aan de Weyerstraat in Grote Brogel is geld gestolen. Het precieze tijdstip van de diefstal is niet gekend.

Onder invloed tegen verkeersbord

Dinsdag 29 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op de  Meeuwerkiezel in Bree trof de politie gisterenavond een bestuurder aan in een geaccidenteerd voertuig. De chauffeur was onder invloed. Hij kon geen geldig rijbewijs voorleggen en de keuring van zijn auto was verlopen. De man had even voordien een verkeersbord omgereden op de Weg op Bree in Oudsbergen

Materiaal gestolen uit garage

Dinsdag 29 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de garage van een woning aan de Kapelstraat in Bocholt is allerlei werkmateriaal gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Koperdiefstal in bedrijf

Dinsdag 29 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven pleegden een koperdiefstal in een bedrijf aan de Nijverheidslaan in Oudsbergen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Zwammen op Laarderheide

Dinsdag 29 oktober 2019
Peer - Zwammen op LaarderheideZoomJosh Vandijck maakte deze foto van zwammen op de Laarderheide in Grote Brogel.
Sinds begin september startten Limburg.net en Centrum Duurzaam Groen met de zoektocht naar tuinen voor de actie Klimaatboom zoekt tuin. Via deze actie zoeken ze naar Limburgers en Diestenaren die graag hun steentje willen bijdragen voor het klimaat door een klimaatboom in hun tuin te planten. Meer bomen zorgen immers voor een betere luchtkwaliteit en minder CO2. Iedereen is bezorgd over het klimaat. Klimaatverandering is een probleem dat hoog op de agenda staat. Wereldwijd veroorzaakt de (…) Het hele nieuwsbericht

Angela Luyckx overleden

Dinsdag 29 oktober 2019
Peer - Angela Luyckx overleden
Gisteren is Angela Luyckx overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Jean Kenens. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in het parochiecentrum aan de Kloosterstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken.

Nieuwe vennootschap: Ckur

Maandag 28 oktober 2019
Een Chinese vennootschap heeft samen met twee Chinezen de besloten vennootschap Ckur opgericht met zetel aan de Kluisstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren alle activiteiten in verband met de paardenfokkerij zowel in binnen- als buitenland.

Dieven weg met fietsen

Maandag 28 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een winkel aan de Steenweg op Kleine Brogel in Bocholt zijn enkele fietsen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger uit Oudsbergen is zaterdagnacht uit het verkeer gehaald wegens onaangepast rijgedrag. Toen de politie hem aan een controle onderwierp, bleek de jongeman in het bezit en onder invloed van drugs. Er werden PV's opgesteld voor bezit verdovende middelen, drugs in het verkeer en onaangepast rijgedrag. Hij zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden.

SV Breugel verliest van Anadol

Zondag 27 oktober 2019
Peer - SV Breugel verliest van AnadolSV Breugel heeft met 2-1 verloren van Anadol. Peer SV klopte Lummen VV met 2-0.

Grote Brogel klopt Wijshagen

Zondag 27 oktober 2019
Peer - Grote Brogel klopt WijshagenSporting Grote Brogel klopte Heidebloem Wijshagen met 3-2.

Racing Peer wint van Reppel

Zaterdag 26 oktober 2019
Peer - Racing Peer wint van ReppelRacing Peer heeft vanavond Reppel verslagen met 4-1. Sporting Wijchmaal won met 1-3 bij Kaulille.

Het wordt kouder

Zaterdag 26 oktober 2019
Weerbericht
Peer - Het wordt kouderEen hogedrukgebied over het zuiden van Europa kan storingen net buiten onze regio houden, al schuiven de overhangende (hoge) wolkenvelden wel tot onze streken. Daarbij wordt er erg zachte lucht aangevoerd. Na de doortocht van een storing op zondag, domineert een volgend hogedrukgebied het weerbeeld. De kern bevindt zich echter nabij IJsland, waardoor polaire lucht wordt aangevoerd. Het wordt dan ook een flink stuk kouder.
Vandaag is het wisselend tot zwaar bewolkt en erg zacht bij maxima rond (…) Het hele nieuwsbericht

Komende nacht een uur langer slapen

Zaterdag 26 oktober 2019
Peer - Komende nacht een uur langer slapenKomende nacht begint de wintertijd. Om 3u wordt de klok dus een uurtje teruggezet. Meteen kunnen we een uur langer slapen!

Liliane Van Gerven overleden

Vrijdag 25 oktober 2019
Peer - Liliane Van Gerven overledenWoensdag is Liliane Van Gerven overleden, de echtgenote van Winy Fransen. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).
Tijdens de weekends van 1, 9, 23 en 30 november werkt Infrabel aan het spoor. Een bus vervangt dan de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Hamont/Hasselt tussen Herentals en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hasselt wijzigen tussen Hasselt en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hamont wijzigen tussen Mol en Hamont. De reisplanner houdt al rekening met deze aanpassingen, meldt de NMBS.

Juwelen gestolen in woning

Vrijdag 25 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is ingebroken in een woning aan de Vlierstraat in Bocholt. De daders maakten er juwelen buit.

Fietser omgekomen bij botsing

Vrijdag 25 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Fietser omgekomen bij botsingZoomOp de Napoleonweg in Overpelt is deze namiddag een fietser omgekomen bij een aanrijding met een auto. Het slachtoffer is een 62-jarige man uit Hechtel-Eksel. Hij werd ter hoogte van de Holvenstraat aangereden door een auto die bestuurd werd door een man uit Lommel. Het parket Limburg heeft een onderzoek bevolen naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

Adrienne Jans overleden

Donderdag 24 oktober 2019
Peer - Adrienne Jans overledenGisteren is de in Peer woonachtige Adrienne Jans overleden, de weduwe van Fons Snoekx. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Steeds minder geboorten

Donderdag 24 oktober 2019
In 2018 zijn er in België 117.800 baby’s geboren, een daling van 1,1% ten opzichte van 2017. Dit kan geconcludeerd worden uit de voorlopige geboortestatistieken voor 2018. Een en ander blijkt uit gegevens van het Belgisch statistiekbureau Statbel. De statistiek wordt opgesteld door gebruik te maken van het Rijksregister, in afwachting van gedetailleerde informatie uit de geboorteformulieren.
De gemiddelde leeftijd van moeders bij de geboorte is 30,7 jaar in België. Die (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met bestelwagen

Donderdag 24 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Oude Kerkstraat in Bocholt is een bestelwagen gestolen. De diefstal werd afgelopen nacht gepleegd.

'Boerenkool' in 't Poorthuis

Woensdag 23 oktober 2019
Peer - 'Boerenkool' in 't PoorthuisZoomToneelgroep "De Dommelbron Linde-Wauberg" speelt de klucht BOERENKOOL naar 'kaas met gaatjes' van Luc Kerkhofs. Regie: Arlette Colaers Met: Luc Taens, Dirk Eerdekens, Pascale Schoofs, Joeri Loos, Kelly Faust, Heidi Theuwissen, Gery Corthouts, Kevin Thijs, Miet Thijs en Laurens Boutsen. De opvoeringen gaan door in BICC 't Poorthuis op 30 nov., 7 - 8 - 13 - 14, 20 en 21 dec., telkens om 20 uur. Reservaties: (bij voorkeur) www.dedommelbron.be en dit vanaf 4 november 2019 vanaf 18 uur. -eventueel kan het ook telefonisch op het nr. 0472 236630 en dit vanaf 4 november van 18 tot 22 uur, 5 november van 09 tot 20 uur en vanaf 6 november dagelijks tussen 18 en 20 uur.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren raakten vanmiddag een auto en een 14-jarige voetgangster uit Houthalen-Helchteren in een aanrijding betrokken. De voetgangster raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Op het kruispunt in Helchteren viel vanmiddag een zwaargewonde bij een botsing tussen een auto en een lijnbus.

Werken aan 'verbindende samenleving'

Woensdag 23 oktober 2019
"Wij als studenten van het volwassenenonderwijs, Qrios Hasselt, werken via een project aan een verbindende samenleving. Dit willen we gaan doen aan de hand van een uitnodigende marktkraam, nu donderdagvoormiddag in Genk.
"Qrios is een school voor volwassenen met opleidingen in zorg en welzijn. Binnen het vak samenwerkingsvaardigheden maken we een activiteit gericht op verbinding van mensen. Met deze activiteit willen we dus mensen op straat, toevallige passanten, met elkaar in contact laten komen. (…) Het hele nieuwsbericht

Kledinghandel failliet

Dinsdag 22 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag kledinghandel Farida Maagouz uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 21 november ingediend worden.

Betrapt met lachgas

Dinsdag 22 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht controleerde de politie een voertuig op een parking aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. De drie inzittenden, twintigers van Nederlandse afkomst, gebruikten lachgas in de auto. De agenten namen de gasfles in beslag.
Tijdens de nacht van woensdag op donderdag voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan het Klaverblad in Lummen. Daarbij wordt één lus van de verkeerswisselaar volledig afgesloten, komende vanuit Antwerpen richting Nederland. Verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex Lummen-Industrie. De werken kaderen in het onderhoud van enkele plaatselijke stukken asfalt op de verkeerswisselaar.

Is je kat al gesteriliseerd?

Maandag 21 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Tegen 1 januari moet je kater gecastreerd of je kat gesteriliseerd zijn. Met die maatregel wil Vlaanderen het grote aantal zwerfkatten terugdringen. In Limburg is een kwart van de katteneigenaars nog niet in orde, meldt Radio2.

Onze Gust maakt het goed

Maandag 21 oktober 2019
Peer - Onze Gust maakt het goedZoomNatuur en Bos heeft voor het eerst in een vijftal maanden via een wildcamera bij klaarlichte dag een foto van wolf August kunnen maken - onze Gust, zeg maar. Dat gebeurde gisteren. Er waren de jongste tijd alleen maar nachtbeelden van de wolf. Volgens boswachter Eddy Ulenaers maakt Gust het goed: hij bakent nog altijd zijn territorium af, en dat is geruststellend voor de mensen van Natuur en Bos. En hij ziet er weldoorvoed uit... (Foto ANB) 

Eén op zeven is geen Belg

Maandag 21 oktober 2019
Een op de zeven Belgische werknemers is geen Belg, en het aandeel buitenlanders groeit elke maand gestaag. In Brussel is het al een op vier. Dat heeft het sociaal secretariaat Acerta ontdekt. Bij de EU-buitenlanders staan de Nederlanders op kop. Bij de voormalige arbeiders (momenteel heet iedereen werknemer) is 1 op de 5 geen Belg.

Kapsalon 'Haarem' is open

Maandag 21 oktober 2019
Peer - Kapsalon 'Haarem' is openZoomDe zevendejaars haarstilist van het Agnetencollege hebben hun eigen kapsalon 'Haarem" geopend. Dames, heren en kinderen kunnen bij het team van de vijf kappers terecht. Deze maand zijn er speciale acties. Je kan er elke woensdag van 8.30 tot 16.30 uur terecht. Er wordt alleen op afspraak gewerkt: 011-38.38.70.

Leo Voortmans overleden

Maandag 21 oktober 2019
Peer - Leo Voortmans overledenZaterdag is Leo Voortmans overleden. Hii was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel.
Kort nieuws van bij de buren
Op het Sint-Trudoplein in Houthalen-Helchteren kwam het gisterenavond rond 19.30 uur tot een aanrijding tussen een auto en een 77-jarige voetgangster uit Heusden-Zolder. De bejaarde vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

Vrouw (30) gewond bij botsing

Zondag 20 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenvoormiddag botsten twee auto's op de Weg naar As in Oudsbergen. Daarbij is een 30-jarige vrouw uit As gewond geraakt.

KRC Peer boekt 0-4 zege

Zondag 20 oktober 2019
Peer - KRC Peer  boekt 0-4 zegeKRC Peer heeft vanmiddag een 0-4 overwinning behaald op het veld van Exc. Hamont. Sp.Grote Brogel verloor met 3-2 van Grenstrappers Lommel Kolonie. Peer SV won de derby tegen SV Breugel met 3-5.

Sporting Wijchmaal klopt Gestel

Zaterdag 19 oktober 2019
Peer - Sporting Wijchmaal klopt GestelSporting Wijchmaal heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen VK Gestel. Het won met 3-2. Zaterdag maakt Wijchmaal de verplaatsing naar Kaulille.

Nieuwe vennootschap: Ae-rent

Zaterdag 19 oktober 2019
Pascal Vranken uit Peer heeft de besloten vennootschap Ae-rent opgericht met zetel aan de Kapelstraat. Het gaat om een onderneming in onroerende goederen. Consultancy behoort ook tot de doelstelling van de vennootschap.

Adriaan Van Dael overleden

Zaterdag 19 oktober 2019
Peer - Adriaan Van Dael overledenDonderdag is Adriaan Van Dael overleden, de weduwnaar van Maria Kesters. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Oudsbergen.
Kort nieuws van bij de buren
Een inmiddels afgezette 52-jarige notaris uit Houthalen-Helchteren moest vandaag voor de rechtbank in Hasselt verschijnen. Hij wordt ervan verdacht 4,25 miljoen euro verduisterd te hebben. Er zijn een tachtigtal gedupeerden. De ex-notaris riskeert vijf jaar opsluitiing. In deze zaak staan ook andere betichten terecht. Volgende week wordt de zaak verder behandeld. (PG)

Acht jaar voor moordpoging

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een man uit Tienen en zijn vriendin elk tot acht jaar celstraf veroordeeld voor moordpoging op haar ex-man in Hechtel-Eksel. De feiten dateren van 4 februari 2015. De man werd aan zijn woning aan de Weverstraat beschoten. Hij werd getroffen door drie kogels. (PG)
Peer - Advocaat wordt bisschoppelijke gedelegeerdeZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft advocaat Frank Deloffer benoemd tot bisschoppelijke gedelegeerde voor de diaconie en caritas.  Frank Deloffer, tot op heden werkzaam als advocaat, volgt Kris Buckinx uit Tongeren op die vanaf 1 februari 2020 een taak opneemt in de territoriale pastoraal. Diaken Kris Buckinx was bisschoppelijk gedelegeerde voor de diaconie vanaf 1 september 2004. Frank Deloffer (53) is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij studeerde rechten aan KU Leuven. Gedurende (…) Het hele nieuwsbericht

Regenachtig weekend

Vrijdag 18 oktober 2019
Weerbericht
Peer - Regenachtig weekendStoringen teisteren het weerbeeld in onze regio tijdens het weekend. Wolken en regen staan daarbij op het programma. Na het weekend zorgen drukstijgingen voor enkele droge dagen met hogere temperaturen, maar in de ochtend is er kans op mist. 
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er komt daarbij een aantal regenbuien tot ontwikkeling. Na de middag verdwijnen de buien stilaan uit het weerbeeld. De maxima liggen rond 16 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Waterlopen worden geruimd

Vrijdag 18 oktober 2019
Peer - Waterlopen worden geruimdZoomHet wateragentschap Noordwest-Limburg gaat vanaf maandag starten met het maaien van de waterlopen. Eerst komt Houthalen-Helchteren aan de beurt, dan Pelt (eerst Neerpelt), Peer, Hechtel-Eksel en tenslotte Hamont-Achel. In totaal gaat het over ongeveer 250 km beken en grachten die geruimd zullen worden.
Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van doorgang op een strook van 5 meter langs de waterloop. Op deze strook mag ook het maaisel gelegd worden. Indien je zelf het (…) Het hele nieuwsbericht

436 vaten met drugsafval gedumpt

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - 436 vaten met drugsafval gedumptIn de Veldstraat in Bocholt is een groot aantal vaten met drugsafval gedumpt. Een postbode trof het afval vrijdagochtend aan tijdens zijn ronde en verwittigde de politie. Politie CARMA stelde meteen een veiligheidsperimeter in en voerde de eerste vaststellingen uit. Brandweer Noord-Limburg is momenteel ter plaatse om de vaten na te kijken en luchtmetingen uit te voeren. Uit een aantal gescheurde vaten is vloeistof gelekt, maar er is voorlopig geen gevaar vastgesteld voor de omgeving. Het zou gaan om maar liefst ;436 vaten van verschillende grootte. De totale inhoud van de vaten kan geteld worden tussen 10.000 – 15.000 liter.

Einde captatieverbod

Donderdag 17 oktober 2019
Peer - Einde captatieverbodZoomEr geldt niet langer een captatie- en recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen in Limburg waar in de zomer blauwalgen waren aangetroffen. Er mag opnieuw water opgepompt worden en er mag ook opnieuw gevist, gekajakt en gezeild worden nu de blauwalgen verdwenen zijn. Het gaat om het kanaal Bocholt-Herentals, het kanaal naar Beverlo, het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, de Zuid-Willemsvaart en het Albertkanaal tussen de sluis in Hasselt en die in Kwaadmechelen.

Regen en wind

Donderdag 17 oktober 2019
Peer - Regen en windHet komende etmaal wordt het weerbeeld bepaald door een storing, die traag maar gestaag over het land schuift vanuit het zuidwesten. Hierbij komt er ook een strak windveld te staan. Depressies en storingen blijven domineren tot en met het weekend. Na het weekend stijgt de luchtruk en wordt het rustiger.  Vandaag is het regenachtig tijdens de ochtend, maar nadien wordt het droger. Maxima rond 16 graden en een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Vrijdag wisselen zonnige perioden af met (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe provinciegriffier

Donderdag 17 oktober 2019
Peer - Een nieuwe provinciegriffierHet provinciebestuur heeft een nieuwe griffier. De provincieraad stelde gisteravond de 50-jarige Hasselaar Wim Schoepen aan in die functie. Schoepen (foto) is van opleiding master in de sociale, politieke en militaire wetenschappen. Momenteel is hij professioneel actief als commandant van de vlieggroep van de luchtmachtbasis Bevekom. In het voorjaar treedt hij officieel in dienst.
De provincie koos voor hem omwille van onder meer zijn expertise op het vlak van het leiden en sturen van (…) Het hele nieuwsbericht
In het krachtbal heeft Grote Brogel Kaulille B verslagen met 27-13. Aan de rust was de stand 16-3.

Infosessie over inbraakbeveiliging

Woensdag 16 oktober 2019
Peer - Infosessie over inbraakbeveiligingHelaas krijgen ieder jaar heel wat mensen inbrekers over de vloer. Politie Kempenland organiseert daarom een infosessie over inbraakbeveiliging op woensdag 23 oktober om 18.30 uur in de politiepost in Leopoldsburg. Inschrijven kan via deze link.
Peer - Zondag stadsderby, ook voor het goede doelZoomDe stadsderby in Peer tussen SV Breugel en K. Peer SV is er niet ieder jaar. Daarom: allen naar het veld van SV Breugel, aanstaande zondag 20 oktober om 15u! De derby wordt ook nog eens opgefleurd met een voorstelling van alle Breugelse jeugdploegen. Maar het belangrijkste is dat de wedstrijd ook in het teken staat van de actie voor het goede doel in het kader van ‘De Warmste Week’ van Studio Brussel. De club uit Kleine Brogel gaat een tombola organiseren, met tal van héél mooie prijzen, ten voordele van vzw Kleine Prins. Deze vzw begeleidt meer dan 100 gezinnen in groter Limburg, waarvan de kinderen lijden aan een levensbedreigende ziekte.
De inkom voor de derby is gratis, dus kom zeker een kijkje nemen, al is het maar om een lotje te kopen voor de actie zodat SV Breugel eind december met een mooie cheque richting Studio Brussel kan trekken! Meer info op www.sv-breugel.be.

Eenden en ganzen in beslag genomen

Woensdag 16 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA nam gisteren een vijfigtal verwaarloosde eenden en ganzen in beslag aan een woning in de Snellewindstraat in Bocholt. De dieren verbleven in een modderige achtertuin zonder drinkbaar water of voedsel. Sommige beesten zaten ook met te veel in erg kleine kooien. Begin oktober ontving de politie al een melding over de toestand van de eenden en ganzen. De eigenaar kreeg toen al bezoek van de politie en werd aangemaand om de leefomgeving van de dieren aan te passen. Gisteren werd vastgesteld dat de situatie onveranderd was. Daarom werden alle dieren in beslag genomen.

Politie controleerde zwaar vervoer

Dinsdag 15 oktober 2019
Peer - Politie controleerde zwaar vervoerIn het kader van een Europese actie hielden de politiezones HANO, Lommel en Kempenland vandaag tussen 8 en 16u in samenwerking met de Wegpolitie Limburg controles op het zwaar vervoer. Die vonden plaats op de N71 in Pelt en Lommel en op de N73 te Peer. Er werden 11 politiemensen ingezet. Ze controleerden 37 vrachtwagens, 2 autobussen, 4 lichte vrachtwagens en 7 personenwagens. Alle bestuurders moesten een ademtest afleggen maar die tests waren allemaal negatief.
Er werden 6 (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (26) gewond bij aanrijding

Dinsdag 15 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7 uur botsten een auto en een 26-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren op de Donderslagweg in Houthalen-Helchteren. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Twee gsm's gestolen

Dinsdag 15 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Kempenstraat in Bocholt maakten dieven twee gsm's buit bij een inbraak. De feiten werden gisteren gepleegd.

José Eerdekens overleden

Dinsdag 15 oktober 2019
Peer - José  Eerdekens overledenGisteren is in Houthalen de uit Peer afkomstige José Eerdekens overleden, de echtgenote van Louis Tielens. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Twaalfduizend euro buit

Maandag 14 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben gisterenavond 12.000 euro gestolen uit de kluis van brasserie Het Notariaat aan de Heerstraat in Hechtel-Eksel. Op camerabeelden is te zien dat de daders met twee waren en zich vermomd hadden.

Vijf chauffeurs onder invloed

Maandag 14 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens een verkeersactie op zaterdag tussen 18 en zondagochtend 2 uur controleerde Politie CARMA 212 voertuigen in Oudsbergen, Kinrooi en Zutendaal. Er werden 212 voertuigen gecontroleerd. Er werden vijf bestuurders betrapt die onder invloed waren. Ook zijn drugs in beslag genomen.
Peer - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituatiesZoomOm onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.

Vandalisme op parking politie

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Vandalisme op parking politieVandalen hebben een auto beschadigd op de parking van de politie aan de Kamperbaan in Hechtel. Er is schade aan het koetswerk. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

Autodiefstal

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Ambachtstraat in Houthalen-Helchteren is een autodiefstal gepleegd. Dat gebeurde gisterennamiddag.

Gecrasht tijdens achtervolging

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Europarklaan in Houthalen-Helchteren is vrijdagnacht een auto tegen een omheining gecrasht na een achtervolging van enkele kilometers. De bestuurder reed in de Bremstraat aan hoge snelheid weg van een politiepatrouille. In een bocht op de Europarklaan verloor hij de controle over het stuur, raakte een boom en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de omheining van een bedrijf. De bestuurder raakte niet gewond. Het bleek om een minderjarige zonder rijbewijs te gaan. De jongeman werd voor verhoor meegenomen naar het commissariaat en de politie stelde een proces-verbaal op voor meerdere verkeersovertredingen.
Peer - Wijchmaal speelt gelijk in KattenbosSporting Wijchmaal heeft 1-1 gelijk gespeeld in Kattenbos. SV Breugel won met 1-3 op het veld van SK Kadijk. Peer SV klopte Linkhout met 1-0. Grote Brogel verloor met 2-5 van Turkse Rangers.

Win een jeep! = oplichting

Zondag 13 oktober 2019
Peer - Win een jeep! = oplichtingZoom
De politie waarschuwt voor een geval van oplichting. "Win een SRT jeep" Met deze valse actie proberen oplichters aan je persoonlijke gegevens te komen. "Wij raden iedereen die deze actie gedeeld heeft/op deze actie ingegaan is dan ook aan zijn wachtwoorden aan te passen én zijn creditcardtransacties te controleren", laat de politie weten. Naar schatting werden al 25000 mensen slachtoffer via Facebook in België en dat op minder dan 1 week tijd. Als het te mooi is om waar te zijn... is het meestal niet waar.

Award voor dienstverlener Sthep

Zondag 13 oktober 2019
De Liantis Award 2019gaat naar het Peerse dienstenchequebedrijf Sthep. Het bedrijf werd gekozen omwille van de loopbaancoaches die worden ingeschakeld om poetsvrouwen te begeleiden. De Liantis Award gaat om een onderscheiding voor een Vlaams bedrijf dat uitblinkt in vernieuwende HR-projecten.

Gelijkspel voor KRC Peer

Zaterdag 12 oktober 2019
Peer - Gelijkspel voor KRC PeerZoomRacing Peer is vandaag, thuis tegen Nevok Gruitrode, niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel. Zondag moet Racing Peer naar Exc. Hamont. Na 7 wedstrijden staat Racing Peer vierde in de stand met 13 punten.

Eerste marathon binnen de 2 uur

Zaterdag 12 oktober 2019
Grensgevallen
Peer - Eerste marathon binnen de 2 uurZoomDe Keniaanse atleet Eliud Kipchoge heeft vanochtend tijdens de zogeheten INEOS 1:59 Challenge als eerste persoon ooit een marathon voltooid binnen twee uur. De olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de marathon liet de klok stoppen na 1 uur, 59 minuten en 40 seconden.
De recordpoging werd gedaan onder zo optimaal mogelijke omstandigheden. Eén onderdeel hiervan was de bijzondere opstelling van lopers die Kipchoge omringden om de luchtweerstand maximaal te (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Zware explosie in Linde: 75 jaar geledenZoomVandaag 75 jaar geleden werd Linde-Peer opgeschrikt door een zware explosie waarbij vijf jonge mannen om het leven kwamen. Een door de Duitsers achtergelaten springtuig werd hen fataal. Zij werden samen begraven op het kerkhof van Linde.

Week van het Bos in Bosland

Vrijdag 11 oktober 2019
In oktober trek je in de Week van het Bos naar.... RAVOTland! Ravotten en op avontuur gaan in de natuur maakt je namelijk gezonder én creatiever. Ravotten in het groen is dan ook van alle tijden en spreekt tot de verbeelding van jong en oud. De Week van het Bos (13 - 20 oktober) wordt georganiseerd door Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid in samenwerking met Bos+. Ook in Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen, ravotten de kinderen mee. Want op 12 oktober organiseert Bosland, in (…) Het hele nieuwsbericht

Rookmelder weldra verplicht

Vrijdag 11 oktober 2019
Peer - Rookmelder weldra verplichtVanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning. En dat is maar goed ook, want rookmelders redden levens. Netwerk Brandweer laat dit najaar van zich horen met een positieve bewustmakingscampagne om rookmelders in huis te hangen én ze te registreren.
Het is maar dat je 't weet
In Frankrijk raadplegen patiënten al 60.000 keer per jaar een arts via een video-app , maar dat is hier nog niet aangeslagen. Door een tekort aan artsen gaat het er echter wel van komen, al vindt de artsenvereniging dat het alleen mag wanneer de betrokken arts de patiënt al een keer in levende lijve heeft gezien.

Grote verkeershinder

Vrijdag 11 oktober 2019
Peer - Grote verkeershinderEind volgende week start het Agentschap Wegen en Verkeer met de eerste voorbereidende werken voor de vernieuwing van een gedeelte van de Herkenrodesingel (R71) in Hasselt. De binnensingel krijgt er over een lengte van 1,1km een extra rijstrook. Vanaf eind oktober tot het voorjaar zal er daardoor grote verkeershinder zijn op dat gedeelte van de Grote Ring.Vanaf 16 oktober starten de eerst voorbereidende werken, die buiten de spitsuren en ‘s nachts worden uitgevoerd om de verkeershinder te beperken. (…) Het hele nieuwsbericht

Danny Christiaens overleden

Donderdag 10 oktober 2019
Peer - Danny Christiaens overledenVandaag is Danny Christiaens overleden, de echtgenoot van Marina Hermans. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

Teng Maesen overleden

Donderdag 10 oktober 2019
Peer - Teng Maesen overledenVandaag is de uit Wijshagen afkomstige Teng Maesen overleden, de echtgenoot van Madeleine Habraken. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.
Peer - Opheffing captatieverbod beken en rivierenZoomHet captatieverbod in Limburg wordt vanaf morgen voor het grootste deel opgeheven. Dat heeft de gouverneur beslist. Het is - vooral voor boeren - niet langer verboden om water op te pompen uit beken en rivieren. Het waterpeil in beken en rivieren is door de regen van de afgelopen weken immers weer gestegen, het grondwaterpeil daarentegen staat nog altijd te laag. Maar voor de meeste kanalen - ook het kanaal Bocholt-Herentals en het  Albertkanaal tussen Hasselt en Ham - blijft het oppompverbod wel van kracht, omdat er nog altijd gevaar door blauwalgen dreigt. Binnenkort moeten nieuwe waterstalen de toestand duidelijk maken.

Achttien auto's beschadigd

Donderdag 10 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen hebben afgelopen nacht in Houthalen- Helchteren achttien auto's beschadigd. De daders sloegen onder meer toe in de Groenstraat en de Koolmijnlaan. De ruiten van een aantal wagens werden ingegooid, banden werden stuk gestoken, zijspiegels werden afgerukt en er werden deuken in het koetswerk aangebracht.

Langer leven? Neem een hond

Woensdag 9 oktober 2019
Peer - Langer leven? Neem een hondZoomWie een hond heeft, leeft langer. Dat blijkt uit twee studies die gepubliceerd werden in Circulation, het vakblad van de American Heart Association. De gevolgen zijn het grootst bij alleenstaanden. Lees meer

Fietser (37) gewond bij botsing

Woensdag 9 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond botsten op de Herebaan-Oost in Houthalen-Helchteren een auto en een 37-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Spelconsole en tv gestolen

Woensdag 9 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Bremstraat in Houthalen-Helchteren is een spelconsole en een tv gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Mooi weekend voor de deur

Woensdag 9 oktober 2019
Weerbericht
Peer - Mooi weekend voor de deurIn een strakke westcirculatie schuiven fronten en buien de volgende dagen over onze streken. Daarbij staat er flink wat wind. In het weekend lijken de storingen wat meer noordelijk te blijven en komen we terecht in zachtere lucht. Het kwik kan dan een stuk hoger uitkomen.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er vallen plaatselijk regenbuien, mogelijk met een donderslag. Het is vrij koud bij maxima rond 12 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht
Kevin Vaesen uit Peer heeft de besloten vennootschap KV Invest & Consulting opgericht met zetel aan de Lillerbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten van holdings, arbitage en bemiddeling tussen bedrijfsleiding en werknemers en advies op het vlak van public relations en communicatie.

Nieuwe vennootschap: Arro Bouw

Dinsdag 8 oktober 2019
Nodira Yusupova uit Peer heeft de besloten vennootschap Arro Bouw opgericht met zetel aan de Nachtegaalstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grondverzet met behulp van explosieven, het slopen van gebouwen en de bouw van huizen volgens de formule 'sleutel op de deur'

Weer huiszoekingen bij Watergroep

Dinsdag 8 oktober 2019
Peer - Weer huiszoekingen bij WatergroepDe federale gerechtelijke politie heeft opnieuw een aantal huiszoekingen verricht in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar De Watergroep in Limburg. Er zijn documenten in beslag genomen. In augustus waren er ook al huiszoekingen op verschillende plaatsen in Limburg. Het hoofdbestuur van De Watergroep had enkele maanden geleden een interne audit aan het parket bezorgd. Daarin waren voldoende aanwijzingen te vinden voor financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten.

Zwaar verkeersongeval in Bocholt

Dinsdag 8 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Zwaar verkeersongeval in BocholtZoomRond 9.45 uur uur vanmorgen gebeurde er een zwaar ongeval op de Kaulillerweg in Bocholt bij een botsing tussen enkele personenwagens. Daarbij werd een vrouw (38) uit Bocholt levensgevaarlijk gewond. Ze moest met haar dochter (14) uit het wrak van een wagen worden bevrijd. Ook een man uit Peer raakte gewond. De Kaulillerweg werd deels afgesloten voor het verkeer. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse.
Peer - De bladeren vallen later, dit jaarZoomNa een paar gure dagen ziet het ernaar uit dat de temperatuur de komende twee weken weer een beetje gaat stijgen. Ideale omstandigheden om van de intredende herfst te gaan genieten. Het is altijd weer interessant te zien hoe het verhaal van de herfst zich gaat ontwikkelen.
De herfst van 2016 startte zeer laat door een extreem warme septembermaand. In 2017 kwam de herfstkleuring al vroeg op gang, maar ze verliep vervolgens zeer langzaam door de hoge temperaturen in oktober en het uitblijven van (…) Het hele nieuwsbericht

Tjeu Daniëls overleden

Dinsdag 8 oktober 2019
Peer - Tjeu Daniëls overledenVrijdag is in Kleine Brogel de uit Eksel afkomstige Tjeu Daniëls overleden, de echtgenoot van Alice Ceyssens. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19-20 uur)n in funerarium Creemers in Kaulille. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be
Kort nieuws van bij de buren
In de Rondestraat in Bocholt is een bestelwagen met werkmaterialen gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Grote Brogel wint in Houthalen

Zondag 6 oktober 2019
Peer - Grote Brogel wint in HouthalenSporting Grote Brogel heeft met 4-5 gewonnen op het veld van Eendracht Houthalen. Sporting Wijchmaal verloor met 1-0 op het veld van SK Meldert. Peer SV verloor met 6-1 in Hechtel. SV Breugel verloor thuis van Lummen VV met 0-1. Het doelpunt viel in de 89ste minuut.
De Gezinsbond van Grote Brogel organiseert vandaag een tweedehandsbeurs. Tussen 14 u en 17u kan je in Breugelheem terecht om kwalitatieve tweedehands baby- en kinderspullen voor een zacht prijsje op de kop te tikken.

RC Peer verliest in Tessenderlo

Zaterdag 5 oktober 2019
Peer - RC Peer verliest in TessenderloZoomRC Peer heeft vanavond met 1-0 verloren op het veld van Thes Sport Tessenderlo B. Zaterdag (20 uur) ontvangt RC Peer Nevok Gruitrode.

Moerasheide met dopwolfsklauw

Zaterdag 5 oktober 2019
Vandaag gezien in Bosland
Peer - Moerasheide met dopwolfsklauwZoomZoek maar niet naar de boven gesitueerde namen, U zal die nergens vinden. Het gaat hier om moeraswolfsklauw tussen de dopheide. Deze foto kan je allleen maken in de zure vennen van Bosland en is zeer verwarrend. De gele pluimpjes zijn de sporen-aren van de moeraswolfsklauw. Vindt U nog de dopheide? (Pierre Rutten)

Het weekend van de klant

Zaterdag 5 oktober 2019
Iedereen weet het: winkels - en vooral kleine winkels - hebben het moeilijk. Een van de redenen is dat de klant vaak liever iets bestelt vanuit zijn luie zetel dan na een tochtje naar de favoriete handelszaak. En daar moet wat aan gedaan worden. Vandaar ook dit weekend van de klant: wie vandaag en morgen bij zijn of haar winkel langs gaat, mag rekenen op een klein kadootje. Van je handelaar. En langs deze weg willen we alle deelnemende handelaars in de figuurlijke bloemetjes zetten! 

Slangen opgevangen in NHC

Vrijdag 4 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek heeft twee levensgevaarlijke ratelslangen opgevangen. De eigenaar had ze gedumpt in een bos Namen.
Tribunaliteiten
Peer - Is profiteren van een vergissing strafbaar?Die vraag moest de correctionele rechtbank van Tongeren beantwoorden omdat een dame trachtte te profiteren van een fout van haar bank. Zij had daar cash 10 biljetten van 50 euro (500 euro dus) gestort. Per abuis noteerde de bankbediende een storting van 110 biljetten van 50 euro of 5.500 euro. Vijfduizend te veel dus.
Toen de bankbediende later die dag het kastekort ontdekte, belde zij de dame. Zij erkende onmiddellijk de vergissing en stemde in met de schrapping van de 5.000 euro op haar rekening. Opgelucht (…) Het hele nieuwsbericht

Man (52) omgekomen bij zware klap

Vrijdag 4 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Man (52) omgekomen bij zware klapVanochtend gebeurde er een dodelijk ongeval op de Luikerweg (N69) tussen Valkenswaard en de grens. Een autobestuurder, een 52-jarige man uit Neerpelt, week van zijn rijvak af en botste frontaal op een vrachtwagen. De autobestuurder overleefde de klap niet. De vrachtwagenchauffeur raakte lichtgewond. De N69 is wellicht tot 14 uur uur afgesloten. De politie gaat er inmidels vanuit dat de autobestuurder zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Burgemeester naar de Kamer

Donderdag 3 oktober 2019
Burgemeester Steven Matheï volgt Wouter Beke op in de Kamer. Inmiddels onderging Matheï in het Mariaziekenhuis in Overpelt een heelkundig ingrijpen als gevolg van een acute onsteking aan de galblaas.

NHC vangt negen uilen op

Donderdag 3 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek heeft negen uilen opgevangen die in beslag genomen werden in Tienen. Volgens de Vlaamse dienst dierenwelzijn zaten de uilen er in te kleine kooien. Bijna dagelijks wandelde de eigenaar met een uil oop zijn arm door de straten van de Suikerstad. Volgens de dienst dierenwelzijn had de man voldoende tijd gekregen om de kooien te vergroten, maar dat gebeurde niet.

Annie Goossens overleden

Donderdag 3 oktober 2019
Peer - Annie Goossens overleden
Vandaag is Annie Goossens overleden, de weduwe van Jef Vanhaeren. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken. Dinsdag (19 uur) is er
een avondwake in de decanale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Minder verkeersdoden in Limburg

Donderdag 3 oktober 2019
Peer - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Limburg 26 verkeersdoden gevallen. Dat zijn er drie minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 8 procent.
De werken aan het op- en afrittencomplex aan de Torenlaan (N76) in Genk zijn deze week klaar. Vrijdagnamiddag wordt het nieuwe complex - dat onder meer interessant is voor wie de thuiswedstrijden van KRC Genk wil bijwonen - geopend voor het verkeer. 

Zaterdag trekvogelteldag

Woensdag 2 oktober 2019
Komende zaterdag 5 oktober vindt de jaarlijkse internationale trekvogelteldag, de Euro Birdwatch, plaats. Tienduizenden liefhebbers in heel Europa trekken dan naar buiten om de trekvogels te tellen. Ze hopen dan op een lichte zuidwestenwind, want dan vliegen de vogels vaak laag en zijn ze makkelijk te zien en te horen. Een beetje regen is daarbij geen probleem. Voor de vogels zelf is een (noord)oostenwindje natuurlijk beter, want dan hebben ze rugwind. Ze vliegen dan echter vaak te hoog om goed geteld te kunnen worden.
Tijl Swennen uit Grote-Brogel heeft de nieuwelingenwedstrijd in Okselaar gewonnen. Onlangs was hij de snelste in Montenaken.

Jacky Hendrix overleden

Dinsdag 1 oktober 2019
Peer - Jacky Hendrix overledenVandaag is Jacky Hendrix overleden. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote-Brogel.

Rode Kruis zoekt bloeddonoren

Dinsdag 1 oktober 2019
Peer - Rode Kruis zoekt bloeddonorenHet Rode Kruis-Vlaanderen doet een dringende oproep naar bloeddonoren. De bloedvoorraad voor alle bloedgroepen is dan ook zeer laag, maar voor de negatieve bloedgroepen en O+ is de toestand kritiek.

Carpoolparkings worden gereinigd

Dinsdag 1 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 4 op 5 en van 11 op 12 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de voorjaarsreiniging op de Limburgse carpoolparkings in maart werd in totaal 4,8 ton veegvuil geruimd.
De reiniging gebeurt (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Een 51-jarige vrouw uit Oudsbergen is deze voormiddag rond 11.30 uur levensgevaarlijk gewond geraakt toen zij op de E314 in Zolder onder een vrachtwagen reed. De vrouw zat bekneld in haar auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Zij is onder begeleiding van een medisch urgentieteam naar het Jessaziekenhuis in Hasselt gebracht.
Kort nieuws van bij de buren
In de Groenstraat in Houthalen-Helchteren botsten gisterennamiddag een 37-jarige bromfietser uit Houthalen-Helchteren en een auto. De bromfietser raakte daarbij gewond.

Gevoelig kouder

Dinsdag 1 oktober 2019
Weerbericht
Peer - Gevoelig kouderNa de doortocht van een actieve storing die erg veel neerslag met zich meebrengt wordt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden aangevoerd. Het kwik komt een stuk lager uit, maar de neerslagkansen worden wel kleiner. Op het einde van de week en tijdens het weekend wordt het licht wisselvallig met soms wat regen. Na het weekend breekt een droge periode aan.
Vandaag de eerste dag van oktober valt in het water, letterlijk dan. Een actieve storing zorgt in de ochtend en voormiddag voor flink wat (…) Het hele nieuwsbericht
21/04

Proficiat aan Luc Goossens vanwege Helma en Marc.Hij is jarig op 24 april

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer