Het overige nieuws

Dokter Eddy Verschueren overleden

Maandag 30 september 2019
Peer - Dokter Eddy Verschueren overleden
Zaterdag is dokter Eddy Verschueren overleden, de weduwnaar van Madeleine Kemps. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken.

 

Nelly Van Hoef overleden

Maandag 30 september 2019
Peer - Nelly Van Hoef overledenZaterdag is Nelly Van Hoef overleden. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

Lucien Jappens overleden

Maandag 30 september 2019
Peer - Lucien Jappens overledenVrijdag is Lucien Jappens overleden, de weduwnaar van Henriëtte Ketelbuters. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

Roger Loos overleden

Maandag 30 september 2019
Peer - Roger Loos overledenVrijdag is Roger Loos overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

''Naya is dood door kwaad opzet'

Maandag 30 september 2019
Peer - ''Naya is dood door kwaad opzet'ZoomWolvin Naya is dood. De inspectie van Natuur en Bos gaat er van uit dat de wolvin om het leven is gebracht. Dat is vandaag bekendgemaakt. Onderzoekers hebben alle camerabeelden en DNA-resultaten op uitwerpselen onderzocht en komen tot de conclusie dat Naya dood is. Ze zou voor de zomer al overleden zijn, want vanaf toen stopte August met het aanbrengen van prooien. In de uitwerpselen zijn geen sporen van vergiftiging of hondenziekte teruggevonden.
De Natuurinspectie spreekt van kwaad opzet, na (…) Het hele nieuwsbericht

Basketbal: Peer klopt Zolder

Zondag 29 september 2019
In tweede provinciale van het basketbal heeft Peer A Zolder B verslagen. Uitslag: 61-74.

Flitsmarathon op 8 oktober

Zondag 29 september 2019
Peer - Flitsmarathon op 8 oktoberOp dinsdag 8 oktober worden er in het hele land weer snelheidscontroles gehouden, zowel door de federale als door de lokale en de wegpolitie. De marathon gaat 24u duren.

Gelijkspel voor Peer SV en Wijchmaal

Zondag 29 september 2019
Peer - Gelijkspel voor Peer SV en WijchmaalPeer SV is vandaag thuis tegen Sparta Lille niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Ook Sporting Wijchmaal speelde gelijk: tegen en in Zelem werd het 0-0. SV Breugel verloor met 6-1 van Verbroedering Lommel.

Code geel: regen en wind

Zondag 29 september 2019
Peer - Code geel: regen en windHet KMI waarschuwt vandaag voor hevige rukwinden in heel Vlaanderen, en vooral aan de kust. Daarom geldt vanaf 13 uur code geel. KMI waarschuwt ook voor hevige windstoten tot 80 km/u en meer.

KRC Peer verslaat Louwel

Zaterdag 28 september 2019
Peer - KRC Peer verslaat LouwelRacing Peer heeft vanavond Louwel verslagen met 3-1. Voor Peer scoorden Coenen, Swerts en R. Vaes.

Duurzaam Limburg

Zaterdag 28 september 2019
Nieuwe boeken
Peer - Duurzaam LimburgZopas verscheen in de reeks Odysse Reisgids een nieuw gids over ons Belgisch Limburg. 'Duurzaam Limburg' van Robert Declerck focust naast de algemene toeristische plekjes wat meer op duurzaam toerisme. "Voor de term duurzaam populair werd, waren de Limburgers in België hiermee al aan de slag. Ze maken gebruik van lokale producten, tonen respect voor de natuur, genieten van het Limburgse groen en de purperen heide, toveren culinair met het vele fruit… en verliezen de gastvrijheid (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak mislukt

Vrijdag 27 september 2019
Vanochtend poogden onbekenden in te breken in een bestelwagen in de Monsstraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet. Uit een auto in Burkel is gisteren een rugzak gestolen.

Motorrijder tegen auto in Erpekom

Donderdag 26 september 2019
Peer - Motorrijder tegen auto in ErpekomIn de Kapellekestraat in Erpekom is deze namiddag een motorrijder die uit een zandweg kwam tegen een auto gereden. De motorrijder, een man uit Bree, raakte daarbij gewond.

Belgium Chase BMX Team failliet

Donderdag 26 september 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Belgium Chase BMX Team uit Peer failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 26 oktober ingediend worden.

Nat herfstweer

Donderdag 26 september 2019
Weerbericht
Peer - Nat herfstweerEen strakke west-circulatie bepaalt het weer de volgende dagen. Het is winderig, vaak bewolkt en de neerslagkansen zijn hoog. Bovendien wordt het ook wat kouder. Pas in de loop van volgende week stabiliseert de atmosfeer en staat er wat meer zon op het programma.
Vandaag domineren wolken en periodiek valt er regen. Er zijn echter ook wel drogere perioden, maar de zon kan vrijwel niet tevoorschijn komen. De maxima liggen rond 19 graden en de wind is matig.
Vrijdag nemen de (…) Het hele nieuwsbericht
De ellende bij het kruispunt Gouverneur Verwilghensingel en Universiteitslaan op de Grote Ring in Hasselt is sinds 16u achter de rug. Gisteren was er daar een wegverzakking ontstaan en dat heeft iedereen geweten die daar moest passeren. Ondergronds was een uitgespoelde holte van enkele kubieke meters ontstaan.
Men kan nu dus weer de tijdelijke wegenis gewoon gebruiken; het is de bedoeling dat dit tot begin volgend jaar het geval is.

'De wereld van Bruegel' wordt verlengd

Donderdag 26 september 2019
Peer - 'De wereld van Bruegel' wordt verlengdZoomIn 2019 is het precies 450 jaar geleden dat de Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude overleed. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen herdenkt het Openluchtmuseum Bokrijk deze gebeurtenis met de tijdelijke expo "De wereld van Bruegel". En die expo wordt nu verlengd. Het Openluchtmuseum zal dit jaar 2 weken langer geopend blijven, nog tot met 3 november. Zo kun je ook in de herfstvakantie nog de Bruegelprogrammatie meepikken. Bovendien blijft de opstelling ook in 2020 behouden. Bruegelexpo

Meer dan 26 miljoen in totaal

Donderdag 26 september 2019
Om over na te denken
In juli 2019 werden in ons land 65.433 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedroeg 879.010 stuks, het aantal geslachte kippen 25.243.469.
(Bron: Statbel)

Elisa Winters overleden

Woensdag 25 september 2019
Peer - Elisa Winters overledenGisteren is Elisa Winters overleden, de echtgenote van Jan Maesen. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroeting: vrijdag (19-20 uur)in uitvaartcentrum Jaeken.

Nieuwe vennootschap: Van Mierloo

Dinsdag 24 september 2019
Stefanie Van Mierloo uit Peer heeft de besloten vennootschap Dokter Stefanie Van Mierloo opgericht met zetel aan de Lillerbaan. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van algemene geneeskunde.

Twee gewonden bij botsing

Dinsdag 24 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op de Wijchmaalsebaan in Eksel zijn vanavond twee gewonden gevallen. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Hond in beslag genomen

Dinsdag 24 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie nam gisterenavond een Turkse herdershond in beslag bij een woning in de Kievitwijk in Houthalen-Helchteren. De hond had geen voedsel of drinken ter beschikking en werd door de eigenaar achtergelaten. Hij zat buiten in een te klein hok vol uitwerpselen. Het dier is overgebracht naar het dierenasiel. Er wordt een PV opgesteld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet.

Jeanne Gielen overleden

Maandag 23 september 2019
Peer - Jeanne Gielen overledenZaterdag is Jeanne Gielen overleden, de weduwe van de in 2007 overleden Jan Taens. Zij was 84 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Linde Peer vinden in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Acht pv's bij drugsactie

Maandag 23 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie Carma heeft gisteren van 14 tot 22 uur een drugsactie gehouden in Houthalen-Helchteren, Genk en Zutendaal. Er werden acht pv's opgesteld voor drugs en twee voor verboden wapenbezit.

Tablet, juwelen en geld gestolen

Maandag 23 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Hortelstraat in Houthalen-Helchteren is vandaag ingebroken in een woning. De buit bestaat uit een tablet, juwelen en geld.

Fietser aangereden door auto

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 54-jarige fietser uit Zonhoven is vrijdagavond rond 18 uur in de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Juwelen gestolen uit woning

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is een inbraak gepleegd in een woning aan de Weerterweg in Bocholt. Er zijn onder meer juwelen gestolen.

Verlies voor Racing Peer

Zondag 22 september 2019
Peer - Verlies voor Racing PeerRacing Peer is vandaag bij Lindel-Hoeven gaan verliezen met 2-1. Ook SV Breugel verloor: het ging met 3-2 onderuit bij Linkhout.

Grote Baan Houthalen afgesloten

Zondag 22 september 2019
Het is maar dat je 't weet
Een deel van de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is vandaag autovrij. Er zijn omleidingswegen voorzien.

Sporting Wijchmaal klopt Anadol

Zaterdag 21 september 2019
Peer - Sporting Wijchmaal klopt AnadolSporting Wijchmaal heeft vanavond met 2-0 gewonnen van Anadol. Peer SV ging 1-1 gelijk spelen op het veld van Ham United. Sporting Grote Brogel won met 1-4 van Zonhiven United B.

Mooie nazomer

Zaterdag 21 september 2019
Peer - Mooie nazomerDe kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wisselvallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag wordt een prachtige nazomerdag met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Clementine Gielen overleden

Zaterdag 21 september 2019
Peer - Clementine Gielen overledenIn Hassselt is op 11 september de uit Peer afkomstige Clementine Gielen overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Henri Billen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vond in besloten kring plaats.

'Week tegen de pijn bij kinderen'

Vrijdag 20 september 2019
Peer - 'Week tegen de pijn bij kinderen'Maandag start de Week tegen de Pijn bij kinderen. De pediatrie-afdelingen van 9 ziekenhuizen - waaronder het Mariaziekenhuis in Pelt - schenken dan aandacht aan ‘comfort talk®’. Voor een kind betekent een ziekenhuisopname vaak pijn, angst en stress. Maar de jongste jaren groeit het besef dat je die pijn, angst en stress ook kan aanpakken met taal. Je kan kinderen bijvoorbeeld beter voorbereiden op wat er gaat gebeuren als je erover transparant communiceert. Aankondigen dat een (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met visgerief

Vrijdag 20 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kelder van een woning aan de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulile is visgerief gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Startdag bisdom Hasselt

Vrijdag 20 september 2019
Peer - Startdag bisdom HasseltZoomVoor de startdag van het bisdom Hasselt in de Limburghal in Genk daagden woensdag bijna 700 belangstellenden op.Op vier podia in de vier windrichtingen brachten persoonlijke getuigenissen evenveel speerpunten voor het komende werkjaar aan. Veel aanwezigen waren duidelijk geraakt door de diepe en uit het leven gegrepen getuigenissen, onder meer van een echtpaar over de kanker van hun zoon.

Josee Coninckx overleden

Donderdag 19 september 2019
Peer - Josee Coninckx overledenDinsdag is Josee Coninckx overleden, de weduwe van Fons Meus. Zij was 94 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken en het bijzetten van de urne op de begraafplaats in Kleine Brogel vinden in besloten kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).

Opnieuw zonnig weekend

Woensdag 18 september 2019
Weerbericht
Peer - Opnieuw zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijk en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.
Vandaag wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Controle op drugs

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond heeft de politie een drugscontrole gehouden in Oudsbergen en Zutendaal. Twee bestuurders die onder invloed van drugs reden vlogen tegen de lamp. Er zijn ook een tiental andere overtredingen vastgesteld. Aan de controleposten passeerden 250 voertuigen.

Laptop en geld gestolen

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf aan de Industrieweg Noord in Oudsbergen is ingebroken. Er is een laptop en geld gestolen. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Tablet, fototoestel en gsm gestolen

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen dinsdag binnen in een woning aan de Kolderstraat in Houthalen-Hechteren.. De daders gingen met een tablet, een fototoestel en een gsm aan de haal.

Hubert Coninx overleden

Woensdag 18 september 2019
Peer - Hubert Coninx overledenGisteren is in Leopoldsburg de uit Peer afkomstige Hubert Coninx overleden, de weduwnaar van de op 9 augustus overleden Raymonde Narinx. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats.

Omzetdaling bij de Top-500

Woensdag 18 september 2019
De Limburgse Top 500-bedrijven lieten in 2018 een totale omzet van 34,54 miljard euro optekenen, wat 2,5% lager is dan in 2017. Dit is, na de sterke omzetgroei in 2016 en vooral in 2017 (+10%!), voor het eerst in drie jaar een omzetdaling, zo blijkt uit de jongste uitgave van de Top-500 van VKW-Limburg, de vereniging van Limburgse werkgevers. De dienstensector is de enige sector die groei boekt, met 7,8% zelfs. Bij alle andere sectoren zien we een daling, met de bouwsector voorop (-22,4% , wat (…) Het hele nieuwsbericht

Inzameling van verzorgingsproducten

Dinsdag 17 september 2019
Naar aanleiding van de trefdag tegen armoede op 17 oktober organiseert CM Limburg weer een grote inzamelingsactie van verzorgingsproducten voor kansarme Limburgse gezinnen.Men kan dergelijke producten dan de hele maand oktober deponeren in de CM-kantoren van Lommel, Overpelt, Neerpelt, Peer en Hamont. Op 17 oktober krijgen bezoekers bovendien in ruil voor hun verzorgingsproduct een lekker stuk fruit aangeboden. 
Onderzoekers van UHasselt zijn er als eerste in geslaagd om roetvervuiling in de placenta vast te stellen. “Al zeer vroeg in de zwangerschap – op 12 weken - hebben we zowel aan de moederzijde als aan de foetale zijde van de placenta roetdeeltjes teruggevonden”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Nawrot en dr. Hannelore Bové. Welke gevolgen deze roetvervuiling heeft op de foetus moet nu verder onderzocht worden. “Maar over vijftig jaar kijken we terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Zeno Moonen wint in Grote Brogel

Maandag 16 september 2019
Wielrenner Zeno Moonen heeft zaterdag de nieuwelingenwedstrijd in Grote Brogel gewonnen. Senne Hulsmans werd tweede, Victor Hannes derde. Er waren 52 deelnemers.

Fiets gaat op stal

Zondag 15 september 2019
Peer - Fiets gaat op stalZoomVanaf volgende week wordt er minder warm weer voorspeld. Dan gaat mijn fiets op stal, zegt Josh Vandijck.

Juwelen gestolen uit woning

Zondag 15 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is ingebroken in een huis aan de Caubergstraat in Bree. De daders gingen met juwelen aan de haal.

Peer SV - Wijchmaal 3-0

Zondag 15 september 2019
Peer - Peer SV - Wijchmaal 3-0Peer SV heeft Sporting Wijchmaal geklopt met 3-0. KRC Peer versloeg Stal Sport met 2-0. Sporting Grote Brogel verloor thuis van Paal-Tervant B met 0-2. SV Breugel verloor thuis met 3-4 van FC Hechtel.

Burenkijkdag op de vliegbasis

Vrijdag 13 september 2019
Peer - Burenkijkdag op de vliegbasisZoomEen paar duizend inwoners van buurgemeenten van de vliegbasis, onder wie zowat 1500 leerlingen van diverse scholen, kwamen vandaag op bezoek bij de vliegbasis Kleine Brogel in het kader van de "Burenkijkdag". Ze maakten ook een mini-vliegshow mee en kregen informatie over de vele vacatures bij Defensie. Vanavond is er boven het vliegveld in Hechtel-Eksel de "nocturne" van de Sanicole-vliegshow en zondag kan men daar terecht voor het grote werk. (Foto's Roland Stevens)
Burenkijkdag op de vliegbasisBurenkijkdag op de vliegbasis
Zoom

Simone Deckers overleden

Vrijdag 13 september 2019
Peer - Simone Deckers overledenGisteren is Simone Deckers overleden, de weduwe van de in 1987 overleden Hugo Van De Parre. Zij was 90 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Gezocht: 150 leerjongeren

Vrijdag 13 september 2019
Dagelijks krijgt SYNTRA Limburg, als aanbieder van Duaal Leren, de vraag van bedrijven “Hebben jullie nog een leerjongere beschikbaar voor ons?” Helaas is het antwoord op die vraag te vaak “Nee.” Het aanbod aan werkplekken is op dit moment erg groot. De bedrijven die ooit al een leerjongere in dienst hadden, zijn positief overtuigd en willen elk jaar opnieuw iemand uit die opleidingen. Daarnaast komen er ook steeds meer nieuwe bedrijven bij die een leerjongere vragen. "Toch (…) Het hele nieuwsbericht

VriendENtaal zoekt vrijwilligers

Vrijdag 13 september 2019
Peer - VriendENtaal zoekt vrijwilligersZoomIn Noord-Limburg gaan vanaf oktober 2019 weer verschillende Vriendentaal groepen van start. Vriendentaal biedt anderstalige volwassenen, de kans om extra de Nederlandse taal te oefenen. Dit door te praten met Nederlandstalige vrijwilligers. Er wordt wekelijks gepraat over dingen waarmee men dagelijks bezig is. Zo wordt de Nederlandse taal geoefend en maakt men kennis met verschillende culturen. De enthousiaste vrijwilligers die nu de groepen begeleiden, kunnen zeker nog wat versterking gebruiken. Wat wordt er van (…) Het hele nieuwsbericht

Volle maan in september

Donderdag 12 september 2019
Peer - Volle maan in septemberZoomVolle maan in september. Josh Vandijck maakte deze foto.
Peer - Welzijnsregio Noord-Limburg leert fietsenZoomWelzijnsregio Noord-Limburg zet twee keer per jaar een fietsproject op. In deze cursus leren vrijwilligers de deelnemers uit heel Noord-Limburg de techniek van het fietsen aan. De cursus werd al zes keer georganiseerd. In totaal waren er zo'n honderd deelnemers. Negentig procent van de deelnemers kan fietsen op het einde van de cursus. Na afloop durven ze echter niet zomaar de straat op. Daarom zoekt de Welzijnsregio fietsvrienden: dat zijn vrijwilligers die de beginnende fietser af en toe gaan halen (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in werfcontainer

Woensdag 11 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Kloosterstraat in Bocholt is werkmateriaal uit een werfcontainer gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Diefstal in KSA-lokalen

Dinsdag 10 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in de KSA-lokalen aan de Kapelstraat in Lindel-Hoeven (Overpelt) zijn sleutels en geld gestolen. De kluis kregen zij niet open.

Everzwijn aangereden

Dinsdag 10 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend heeft een auto een overstekend everzwijn aangereden op de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel. De bestuurder bleef ongedeerd maar zijn auton werd zwaar beschadigd.

Siranush Sargsyan overleden

Dinsdag 10 september 2019
Peer - Siranush Sargsyan overledenGisteren is Siranush Sargsyan overleden. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in uitvaartcentrum Jaeken.

Drie gewonden bij twee ongevallen

Dinsdag 10 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 10.50 uur botsten twee auto's op de Weg naar As in Oudsbergen. Daarbij raakten een 85-jarige man uit Oudsbergen en een 65-jarige vrouw uit As gewond. In de Bedrijfsstraat gebeurde gisterennamiddag rond 15.20 uur een kop-staartaanrijding tussen drie auto's. Daarbij raakte een 27-jarige vrouw uit Peer gewond.
Na een overweldigende eerste editie zal ook deze tweede editie van BoslandTrail uitverkocht geraken. De laatste tickets gaan de komende dagen de deur uit. BoslandTrail mocht de eerste editie in 2018 direct 1.400 deelnemers verwelkomen. Deze tweede editie bood de organisatie 3.000 tickets aan en ook deze editie zal uitverkocht geraken. De komende dagen gaan de laatste tickets de deur uit. Maar liefst 11 verschillende nationaliteiten staan aan de start van de ultratrail. Het hele weekend lang is Bosland in de ban (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Cuyvers overleden

Dinsdag 10 september 2019
Peer - Jeanne Cuyvers overledenIn Peer is zaterdag de uit Eksel afkomstige Jeanne Cuyvers overleden, de weduwe van Jacques De Volder. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Vakantiearmoede daalt in Vlaanderen

Dinsdag 10 september 2019
De vakantiearmoede is de voorbije jaren gedaald in Vlaanderen. Al sinds 2008 schommelde het aandeel Vlamingen dat zich geen week vakantie buitenshuis kan veroorloven tussen de 18% en 20%. Na 2016 is het aandeel gedaald naar 16% in 2018. Vlaanderen moet in de Europese Unie maar 7 landen laten voorgaan. De vakantiearmoede ligt in Vlaanderen het hoogst bij personen die geboren zijn buiten de Europese Unie (38%), bij werklozen (43%) en bij eenoudergezinnen (43%). Ook laaggeschoolden (28%), alleenstaanden (29%) en personen met een langdurige ziekte, aandoening of handicap (30%) kampen meer dan gemiddeld met vakantiearmoede. 

Fons Ceyssens overleden

Dinsdag 10 september 2019
Peer - Fons Ceyssens overledenZondag is de uit Grote Brogel afkomstige Fons Ceyssens overleden, 63 jaar echtgenoot van Treeske Steyven. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumAS.

Mia Truyen overleden

Maandag 9 september 2019
Peer - Mia Truyen overledenIn UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren Mia Truyen overleden, de echtgenote van Jos Brands. Zij was 71 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Donderdag (19 uur) is er avondwake in de paochiekerk van Linde-Peer waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium aan de Kerkstraat.

Brandstof gestolen

Maandag 9 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een werfkeet aan de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. Er is brandstof gestolen.

Inbrekers aangehouden

Maandag 9 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Twee mannen uit Zonhoven en Genk zijn aangehouden in het kader van een woninginbraak in Houthalen eind juli. Rond 25 juli werd ingebroken in een woning op de Bremstraat. De inbrekers namen er juwelen, kledij, parfum, computermateriaal, werkgereedschap en twee televisietoestellen mee. Bij huiszoekingen in Houthalen-Helchteren en Zonhoven trof Politie CARMA de gestolen spullen aan. Een 22-jarige uit Houthalen-Helchteren werd eerder al aangehouden door de onderzoeksrechter. Op 5 september werd een 20-jarige persoon uit Zonhoven gearresteerd. Hij werd de dag nadien voorgeleid bij de onderzoeksrechter die ook hem onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Kapel mikpunt van vandalen

Maandag 9 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben een OLV-beeldje vernield in de Zentjeskapel in Bocholt. Vorige maand werd er al een beeldje gestolen. Mogelijk gaat in de twee gevallen om dezelfde daders.

Veel schade bij bedrijfsinbraak

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Stuifzandstraat in Overpelt is ingebroken in bouwbedrijf Driesen. De inbraak is vanmorgen vastgesteld. Om in de kantoren te geraken hebben zij meerdere gaten in de muur gemaakt. De drie gemaskerde daders zijn op camerabeelden vastgelegd. Er is een spaarpot van de werknemers gestolen. Daarin stak zo'n 450 euro. De schade is beduidend groter dan de buit

SV Breugel speelt gelijk in Lille

Zondag 8 september 2019
Peer - SV Breugel speelt gelijk in LilleSV Breugel heeft vanmiddag 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Sparta Lille. Sporting Grote Brogel verloor op het veld van Winterslag met 4-1.

Moeder (43) en kind gewond

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Linzenstraat in Houthalen-Helchteren gebeurde zaterdagvoormiddag rond 10.30 uur een verkeersongeval. Een 43-jarige vrouw uit Hasselt en haar minderjarig kind raakten daarbij gewon

Zes gewonden bij botsing

Zaterdag 7 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Zes gewonden waarvan twee zwaar: dat is de balans van een ongeval vanavond op de Lozerweg in Lozen (Bocholt). Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket Limburg de precieze omstandigheden van het ongeval. De verbindingsweg tussen Lozen en Weert werd door politie CARMA afgesloten voor alle verkeer. De slachtoffers zijjn een 60-jarige man en zijn 57-jarige passagier uit Leopoldsburg, twee veertigers en een 50-jarige vrouw uit Pelt en een 67-jarige Nederlander.

Racing Peer klopt As-Niel

Zaterdag 7 september 2019
Peer - Racing Peer klopt As-NielRacing Peer is vanavond gaan winnen bij As-Niel. Uitslag: 0-6. Peer SV speelde 2-2 gelijk op het veld van FC Kaulille. Sporting Wijchmaal speelde thuis 1-1 gelijk tegen Kadijk.

Weer een wolf

Zaterdag 7 september 2019
Er is deze zomer een "nieuwe" wolf gespot in Wallonië, in de buurt van de gemeente Havelange in de provincie Namen. Dat meldt de VRT. Een automobilist kon er op 1 augustus 's ochtends vroeg op een veldweg enkele foto's van maken. Het is wel niet duidelijk of het dier zich op dit moment nog in ons land bevindt.

Koud en wisselvallig weekend

Zaterdag 7 september 2019
Weerbericht
Peer - Koud en wisselvallig weekendn een noordelijke hoogtestroming wordt koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken aangevoerd. Het kwik presteert dit weekend ondermaats en de atmosfeer is onstabiel, waarbij gemakkelijk buien ontstaan. Na het weekend blijft het koude en wisselvallige weer nog even aanhouden. In de tweede helft van de week bereikt mildere lucht onze streken en wordt het zachter bij maxima rond 20 graden.
Vandaag
wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Verspreid vallen er buien, hierbij is een donderslag (…) Het hele nieuwsbericht

Chemisch lab ontdekt

Vrijdag 6 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Lochtstraat in Hechtel-Eksel is een chemisch lab ontdekt voor de fabricatie van synthetische drugs. Dat gebeurde deze namiddag door de federale gerechtelijke politie.

Honden vallen paardjes aan

Vrijdag 6 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Twee staffords hebben in een weide op de hoek van de Vanderheydenweg en de Verbindingsweg in Hechtel drie minipaardjes aangevallen. De paardjes raakten gewond. Eén van dieren werd naar de paardenkliniek in Peer gebracht.

Bouwperikelen op TV

Vrijdag 6 september 2019
Tribunaliteiten
Peer - Bouwperikelen op TVHet bouwen van een huis leidt soms tot drama’s. Daar komen dan vonnissen van. Soms zelfs TV-uitzendingen.
De woning waar het hier over gaat moest volgens het hof van beroep van Brussel worden afgebroken en heropgebouwd, hetgeen de bouwheer 172.000 euro zou kosten. Dat de aannemer en de architect in de fout waren gegaan was duidelijk. Maar, aldus het hof van beroep van Brussel, ook de bouwheer had boter op het hoofd. In het VTM-programma ‘Red mijn huis’ had hij immers verklaard dat (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster (58) gewond

Donderdag 5 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Torensstraat en de Kerkstraat in Oudsbergen botsten vanmiddag rond 12 uur een auto en een 58-jarige fietsster uit Oudsbergen. Deze laatste raakte gewond.

Met de trein naar Brussel-Zuid?

Donderdag 5 september 2019
Het is maar dat je 't weet
In de periode van 14 oktober (4 uur) tot 12 november (4 uur) verwezenlijkt infrastructuurbeheerder Infrabel de laatste fase van de moderniseringswerkzaamheden in de Brusselse Noord-Zuidverbinding die met name steunt op de volledige informatisering van de systemen om het treinverkeer te beheren. Deze laatste fase slaat op de modernisering van de seininrichting aan de zuidkant van het station Brussel-Zuid. De vervanging van de bestaande technologie, die inmiddels een halve eeuw oud is, is (…) Het hele nieuwsbericht

Natuurpunt-afdeling is 25 jaar oud

Donderdag 5 september 2019
Al 25 jaar probeert de Natuurpunt-afdeling van Bocholt, Peer en Meeuwen-Gruitrode de natuur in de Abeek- en Dommelvallei, maar ook daarbuiten te versterken. Dit wordt op 14 september gevierdmet volgend programma: 11u00 brunch; 13u00 vieringsmoment 25 jaar Natuurpunt-afdeling; 14u00 gegidste wandelingen (zintuigenwandeling en natuurwandeling, voor de kinderen een ontdekkingstocht of knutselactiviteiten); van 14 tot 18u  proeven van natuur en duurzaamheid op de verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Eerdekens overleden

Donderdag 5 september 2019
Peer - Louis Eerdekens overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Louis Eerdekens overleden, de echtgenoot van Hilda Goven. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel, gevolgd door den teraardebestelling op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Monsterscore voor Grote Brogel

Woensdag 4 september 2019
Peer - Monsterscore voor Grote BrogelSporting Grote Brogel heeft vanavond Lanklaar verslagen met 11-2. Aan de rust was de stand  5-1.

Ongeval op Steenweg Wijchmaal

Woensdag 4 september 2019
Peer - Ongeval op Steenweg WijchmaalIn  de vooravond raakten een fietser en een auto in een aanrijding betrokken op Steenweg Wijchmaal. De fietser die gewond raakte is naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuwe vennootschap: Roe-Koe

Woensdag 4 september 2019
Maarten Roeffaers uit Pelt en Koen Winters uit Peer hebben de besloten vennootschap Roe-Koe opgericht met zetel aan de Burgemeester Voetslaan in Kleine Brogel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een drankgelegenheid, het organiseren en inrichten van feesten, evenementen en recepties én de verhuring van feestzalen en vergaderzalen.

Twee diefstallen

Woensdag 4 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Asterstraat in Oudsbergen zijn twee gm's, een tablet en geld gestolen. In een huis aan de Begoniastraat is geld ontvreemd.

Grote rookontwikkeling door haagbrand

Woensdag 4 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag ontstond er een haagbrand aan de Lommelsebaan in Hechtel-Eksel. Het vuur sloeg over op een naburige werkplaats van een schrijnwerker. Daar ontplofte een gasfles, maar niemand werd gewond. De brand veroorzaakte veel rook die van ver zichtbaar was. De naast de werkplaats gelegen Aldi-vestiging werd een tijdlang ontruimd. De Lommelsebaan werd afgesloten ter hoogte van het incident tot de brandweer de interventie had afgerond.
Kort nieuws van bij de buren
Maandag werd Politie CARMA in kennis gesteld van een trouwstoet in de Sleedoornstraat in Houthalen-Helchteren afgelopen zaterdag waarbij schoten gelost werden met alarmpistolen. Aan de hand van videobeelden kon Politie CARMA de betrokken personen identificeren. Er werden dinsdag enkele huiszoekingen uitgevoerd in Genk, waarbij onder meer patronen voor een alarmpistool gevonden werden. De betrokkenen zelf en de pistolen waren niet aanwezig. Zij worden uitgenodigd voor verhoor en zullen de bewuste wapens moeten inleveren bij de politie. Er werd een PV opgesteld voor het illegaal dragen van een vuurwapen.

Ondertussen, op de VRT...

Woensdag 4 september 2019
Peer - Ondertussen, op de VRT...ZoomDaar is het kleuterprogramma "Tik-Tak" weer van start gegaan en geactualiseerd...(Cartoon: Fobie)

Werken E34 Maasmechelen vrijdagnacht

Woensdag 4 september 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat vrijdagnacht op de E314 ter hoogte van het complex 33 Maasmechelen een dringende herstelling van een brugvoeg uitvoeren. In de rijrichting Lummen zal de autosnelweg daardoor plaatselijk worden afgesloten vanaf vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend. Het verkeer komende vanuit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrook via de afrit en een tijdelijke doorsteek. Tijdens een later weekend zal een nieuwe brugvoeg worden geplaatst.
Op bruggen en (…) Het hele nieuwsbericht

Die eerste schooldag

Dinsdag 3 september 2019
Peer - Die eerste schooldagZoomOnze medewerkers hebben de foto's verzameld die jullie instuurden naar aanleiding van de eerste schooldag, gisteren. U vindt ze op deze facebookpagina. Hierboven een cartoon van Fobie...

Wieske Jenet overleden

Dinsdag 3 september 2019
Peer - Wieske Jenet overledenIn WZC Kloosterhof in Meeuwen is vandaag Wieske Jenet overleden, de weduwe van de in 1990 overleden Mathieu Ulenaers. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Haar urne wordt in besloten kring begraven op de begraafplaats van Peer.

Meer dan 500 faillissementen

Dinsdag 3 september 2019
In de eerste 8 maanden van dit jaar zijn in Limburg 523 vennootschappen failliet gegaan, 140 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het is meteen ook het hoogste aantal van de jongste 5 jaar. Zowel in de rechtbanken van Tongeren als van Hasselt is het aantal faillissementsuitspraken met meer dan een derde gestegen. In de rest van België is trouwens eenzelfde trend te zien.  

Jos Legrand overleden

Dinsdag 3 september 2019
Peer - Jos Legrand overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Jos Legrand overleden, de echtgenoot van Els Colemont. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berkenbos. (Heusden-Zolder). Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.
Peer - Politie zoekt getuigen inbraak meubelwinkelTijdens de nacht van donderdag op vrijdag van vorige week werd meubelwinkel Beter Meubel Goossens langs de Baan naar Bree in Peer bezocht door inbrekers. Onbekende daders sloegen een raam stuk en gingen aan de haal met een kluis.
“Om 03.38 uur vrijdag ochtend ging het alarm van de meubelzaak af”, zegt commissaris Eric Cenens van Politiezone Kempenland. “Onze interventieploeg was snel ter plaatse, maar de daders waren toen al verdwenen. Het uitstalraam naast de inkom van de winkel werd kapot geslagen. Er werd een kluis buitgemaakt. Die moet door de daders in een voertuig zijn geladen. Samen met het parket Limburg voeren wij een onderzoek naar de diefstal.” De politie vraagt getuigen van de feiten, of iedereen die nuttige informatie kan verstrekken, zich te melden. Dit kan op telefoonnummer 011/399 299 of via een mailtje aan info[!]politiekempenland.be.

Kluis leeggeroofd

Maandag 2 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de kantoren van een bedrijf aan de Tulpenlaan in Houthalen-Helchteren hebben dieven de inhoud van de kluis gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Rosette Maesen overleden

Maandag 2 september 2019
Peer - Rosette Maesen overledenZaterdag is Rosette Maesen overleden, de echtgenote van Boudewijn Broekx. Zij was 55 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg. De begraving van de urne op de begraafplaats van Linde-Peer vindt in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

Hoera! Een nieuw schooljaar

Zondag 1 september 2019
Peer - Hoera! Een nieuw schooljaarZoomDe eerste schooldag... Die zorgt altijd voor ontroerende, leuke en originele momenten. Heb jij een toffe foto van je kinderen, de juf, de school,... ? Bezorg ze ons via redactie[!]internetgazet.be. Wij posten ze hier en op onze Facebookpagina. Aan iedereen een heel fijn schooljaar gewenst!

Weg met geld en juwelen

Zondag 1 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Wijshagerkiezel in Oudsbergen zijn geld en juwelen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

SV Breugel speelt gelijk

Zondag 1 september 2019
Peer - SV Breugel speelt gelijkSV Breugel en Ham United deelden de punten. Uitslag: 3-3. Sporting Wijchmaal won met 1-4 van Lummen VV. Peer SV klopte Gestel met 3-0.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer